۰۱/تير/۱۴۰۵
|
۱۳:۱۹
گزارش «وطن امروز» از آخرین تحولات روز چهارم جنگ؛ حملات گسترده به پایگاه آمریکایی‌ها در بحرین تا ویرانی مقر‌های تجزیه‌طلبان

صهیونیست‌های بی‌دفاع آمریکایی‌های بی‌پناه

صهیونیست‌های بی‌دفاع آمریکایی‌های بی‌پناه

چهارمین روز جنگ تجاوزکارانه آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران، با تحولات مهمی در عرصه میدانی همراه بود. دیروز اصابت موشک‌ها و پهپادهای ایرانی به پایگاه هوایی شیخ عیسای بحرین و العدید قطر، شلیک موشک به ناو آبراهام لینکلن و عقب‌نشینی آن به اقیانوس هند، اعلام تلفات سنگین نیروهای ارتش تروریست آمریکا، تخلیه سفارت‌های جاسوسی ایالات متحده در ۴ کشور منطقه و البته حملات پهپادی به مقر گروهک‌های تجزیه‌طلب در اقلیم کردستان عراق، از مهم‌ترین پاسخ‌های نیروهای مسلح ایران به حملات دشمن بود.

در سطح فرماندهی نظامی نیز، فرماندهان نیروهای مسلح ضمن تأکید بر ادامه حملات و کوبنده‌تر شدن پاسخ‌ها، از اشراف اطلاعاتی کامل بر تحرکات دشمن خبر دادند.

روابط عمومی سپاه پاسداران اعلام کرد روز گذشته ۱۰ نقطه مهم پایگاه هوایی شیخ عیسی در بحرین هدف قرار گرفت. این پایگاه یکی از مراکز نظامی آمریکا در منطقه محسوب می‌شود. به گفته سپاه، مرکز فرماندهی و کنترل هوایی ارتش تروریست آمریکا، مخازن سوخت هواگردها و ساختمانی که فرماندهان آمریکایی در آن مستقر بودند، از جمله اهدافی بود که منهدم شدند.

در این حمله که بامداد دیروز انجام شد، ۲۰ فروند پهپاد و ۳ فروند موشک به سمت پایگاه شیخ عیسی شلیک شد. بنابر اعلام سپاه، ساختمان اصلی فرماندهی و ستاد پایگاه هوایی آمریکا منهدم و مخازن سوخت آن به آتش کشیده شد.

همچنین در ساعات ابتدایی روز گذشته، با حمله پهپادی به پل ملک فهد با نام «پل دوستی بحرین و عربستان» که بر روی خلیج‌فارس ساخته شده و جزیره بحرین را به عربستان متصل می‌سازد، این پل 25 کیلومتری مورد اصابت قرار گرفت.

سخنگوی سپاه نیز در گفت‌وگویی خبر داد  ناو آبراهام لینکلن که در فاصله ۲۵۰ تا ۳۰۰ کیلومتری سواحل چابهار قرار داشت، هدف شلیک ۴ موشک کروز از سوی نیروی دریایی سپاه قرار گرفت. سخنگوی سپاه افزود  این ناو پس از شلیک موشک‌ها، به سمت جنوب شرق اقیانوس هند متواری شد.

سردار «علی‌محمد نایینی» در ادامه اظهارات خود به تلفات نیروهای آمریکایی نیز اشاره کرد. به گفته وی، در ۲ روز اول جنگ ۶۵۰ نظامی آمریکایی کشته یا زخمی شده‌اند. او همچنین گفت: در حمله به پایگاه نظامی آمریکا در بحرین، ۱۶۰ نفر کشته و زخمی شدند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره روند حملات ایران گفت پاسخ‌های روز اول و دوم جنگ نسبت به روزهای پایانی جنگ قبل، قوی‌تر بوده است. سردار نایینی افزود: موشک‌های استفاده شده در این عملیات نسبت به عملیات‌های قبل ارتقا یافته‌اند.

سخنگوی سپاه این خبر را هم تایید کرد که «پیشرفته‌ترین رادار آمریکا را که می‌توانست موشک‌های بالستیک را تا ۵ هزار کیلومتر ردیابی کند را در قطر نابود کردیم».

این رادار از نوع فراافق‌نگر(OTH) است که در شبکه پدافندی به عنوان رادار «پیش‌اخطار» یا اولیه شناخته می‌شود. عملکرد این سامانه به گونه‌ای است که به محض برخاستن هرگونه پرتابه یا موشک از روی زمین، آن را شناسایی و بلافاصله جهت و مسیر اولیه حرکت را برای رهگیری و انهدام به مرکز فرماندهی مخابره می‌کند.

انهدام این رادار به معنای حذف لایه‌ هشدار زودهنگام برای سیستم‌های دفاعی رژیم صهیونی است. با از دست رفتن این قابلیت رصدی، صهیونیست‌ها دیگر قادر به دریافت هشدار اولیه شلیک نخواهند بود و به تبع آن، فرصت عملیاتی آنها برای مقابله با موشک‌های ایرانی به‌شدت محدود می‌شود.

از نظر فنی، پیش از این پدافند هوایی سرزمین‌ اشغالی برای مقابله با موشک‌های ایرانی ۷ دقیقه فرصت واکنش داشت؛ اما با نابودی این رادار، این زمان حیاتی به حدود ۲ دقیقه کاهش یافته است که این مسأله توان پدافندی آنها را با چالش جدی مواجه می‌کند.

روز گذشته مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا نیز در یک گفت‌وگوی تلویزیونی به تحلیل وقایع پرداخت. سردار سرلشکر «سیدیحیی صفوی» اظهار کرد: نتانیاهو اطلاعات غلط به ترامپ داده و باعث شده آمریکا وارد این جنگ شود. سرلشکر صفوی افزود: «آنها تصور می‌کردند جمهوری اسلامی ایران پس از جنگ ۱۲ روزه ضعیف شده است در حالی که ما قوی‌تر شده‌ایم».

یکی از مهم‌ترین بخش‌های صحبت‌های وی، درباره اشراف اطلاعاتی ایران بود. مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا گفت: «ساختار اطلاعاتی جمهوری اسلامی اشراف کاملی بر اهداف دشمن دارد و حتی محل جلسات نتانیاهو را می‌دانیم».

سردار صفوی همچنین درباره وضعیت مراکز نظامی ایران توضیح داد این مراکز پیش از حملات دشمن تخلیه شده بودند. به گفته وی، دشمن ساختمان‌های خالی از نیرو را بمباران کرده است.

وی در ادامه با اشاره به اهداف دشمن از شروع جنگ گفت آمریکا و اسرائیل به دنبال براندازی نظام جمهوری اسلامی هستند اما به هدف خود نخواهند رسید.

مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع جانشینی رهبری اشاره کرد و گفت: پس از شهادت رهبر معظم انقلاب، شورای موقت رهبری تشکیل شده و مجلس خبرگان بزودی جانشین ایشان را مشخص خواهد کرد.

در همین حال، ارتش جمهوری اسلامی ایران با صدور اطلاعیه شماره ۸ خود اعلام کرد عملیات‌های پهپادی و موشکی جدیدی را علیه مواضع دشمن انجام داده است. بر اساس این اطلاعیه، نیروی دریایی ارتش با موشک‌های سطح به سطح، شناورها و پایگاه‌های دشمن را هدف قرار داد. همچنین پهپادهای ارتش، مناطق نظامی رژیم صهیونیستی در سرزمین‌ اشغالی و پایگاه‌های نیروهای آمریکایی در العدید قطر را بمباران کردند.

پس از حملات بی‌وقفه نیروهای مسلح ایران به پایگاه‌ها و منافع ایالات متحده در کشورهای حاشیه خلیج‌فارس، واشنگتن تصمیم به تخلیه سفارت‌خانه‌های خود در چند کشور منطقه گرفت. بر اساس اخبار منتشرشده، سفارت‌خانه‌های آمریکا در عربستان، امارات، اردن و بحرین تخلیه شده‌اند. تصمیم تخلیه سفارت‌خانه‌های آمریکا پس از آن عملی شد که سفارت این کشور تروریستی در ریاض عربستان، مورد اصابت موفق پهپاد قرار گرفت و در آتش سوخت. البته نیروهای مسلح ایران مسؤولیت انجام این حمله را بر عهده نگرفتند.

در همین حال قرارگاه مرکزی حضرت خاتم‌الانبیا با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد حملات ایران فقط علیه آمریکا و رژیم صهیونیستی انجام می‌شود و کشورهای همسایه هدف نیستند. در این اطلاعیه تأکید شده جمهوری اسلامی با کشورهای مسلمان منطقه خصومتی ندارد.

از سوی دیگر منابع خبری از حملات پهپادی ایران به مقر گروهک‌های تجزیه‌طلب در اقلیم کردستان عراق خبر دادند. این حملات پس از آن انجام شد که گزارش‌هایی از تماس تلفنی ترامپ با مقامات اقلیم کردستان و تلاش آمریکا و اسرائیل برای استفاده از این گروهک‌ها علیه ایران منتشر شد.

در همین رابطه روابط عمومی سپاه پاسداران با صدور اطلاعیه‌ای، ضمن تاکید بر اینکه هیچگونه مماشاتی با میزبانان و عاملان اقدام علیه امنیت ملی ایران صورت نخواهد گرفت، خبر داد: مواضع گروهک‌های ضدانقلاب متخاصم در اقلیم کردستان عراق که در حال برنامه‌ریزی برای نفوذ و اقدام علیه حریم مقدس میهن اسلامی بودند، در پی یک عملیات اطلاعاتی هدفمند، با پرتاب ۳۰ فروند پهپاد، قدرتمندانه منهدم شد.

 

ارسال نظر
captcha
پربیننده