۳۰/خرداد/۱۴۰۵
|
۱۹:۰۵

اعتراف گروسی به شکاف دنیا درباره ایران

نه فقط رهبران اروپا این روزها بر همکاری با ایران تاکید دارند، بلکه به‌تازگی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در سخنانی در اندیشکده «شورای روابط خارجی» (CFR) با اشاره به اینکه در گذشته قطعنامه‌های مربوط به ایران معمولا بدون نیاز به رأی‌گیری‌های چالش‌برانگیز در شورای امنیت سازمان ملل به تصویب می‌رسید، تاکید کرد: «دوران اجماع جهانی علیه ایران به پایان رسیده است».
رافائل گروسی با بیان اینکه «تا سال ۲۰۱۶ یا ۲۰۱۷، قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل درباره ایران با اجماع جهانی و بدون نیاز به رأی‌گیری‌های چالش‌برانگیز تصویب می‌شد» افزود: «دورانِ اتفاق‌نظرِ قدرت‌های بزرگ علیه ایران به پایان رسیده و احتمالاً تا مدت‌های مدید باز نخواهد گشت».
گروسی پیش‌تر نیز به خبرنگاران گفته بود تلاش برای پایان دادن به جنگ بین تهران و واشنگتن یک «فرآیند پیچیده» است و اهمیت دارد که به این فرآیند اجازه «تداوم» داده شود. مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی افزود: فکر می‌کنم بسیار مهم است که فرصتی برای صلح داده شود.
سازمان همکاری‌های اقتصادی شانگهای و سازمان ملل نیز طی یک ماه گذشته همزمان با جنگ علیه ایران، بارها خواستار توقف این جنگ شده و بر راه‌حل دیپلماتیک در موضوعات مرتبط با ایران تاکید کرده‌اند. 
همچنین در طول جنگ علیه ایران، شورای امنیت سازمان ملل حداقل در 3 نوبت برای تصویب قطعنامه ضدایرانی پیشنهادی آمریکا و بحرین تشکیل جلسه داد اما این قطعنامه‌ها هیچ‌گاه نتوانست به تصویب برسد؛ فرآیندی که نشان داد ایران توانسته جامعه بین‌الملل را با خود همراه کند و کشورهای متخاصم از جمله آمریکا در جامعه جهانی فضای بسیار محدودی برای تحرکات ضدایرانی خود دارند.

ارسال نظر
captcha