۳۰/خرداد/۱۴۰۵
|
۱۹:۰۳
مدودف پس از آزمایش موشک «سارمات» با کنایه به غرب: حالا به ما نزدیک‌ترید!

پیام سنگین مسکو به غرب

گروه بین‌الملل: روسیه به‌تازگی با آزمایش موشک «سارمات» یک پیام قدرتمند نظامی به غربی‌ها داد. معاون شورای امنیت روسیه پس از آزمایش موفقیت‌آمیز سامانه موشکی سارمات، سخنی کنایه‌آمیز را در کانال شخصی خود در شبکه اجتماعی روسی «مکس» منتشر کرد. «دیمیتری مدودف» دیروز نوشت:‌ تبریک به همه «دوستان» غربی روسیه به خاطر آزمایش موفقیت‌آمیز سامانه موشکی استراتژیک سارمات؛ حالا همه شما به ما نزدیک‌تر هستید!
به گزارش «وطن امروز»، پیش از این فرمانده نیروهای موشکی راهبردی روسیه در گزارشی به رئیس‌جمهور این کشور اعلام کرده بود این نیروها جدیدترین موشک بالستیک قاره‌پیمای سوخت مایع سارمات را با موفقیت آزمایش کرده‌اند. ولادیمیر پوتین نیز در این باره گفت: «سارمات» قدرتمندترین سامانه موشکی جهان است و قدرت کلی کلاهک آن بیش از ۴ برابر بیشتر از هر سامانه مشابه غرب است. رئیس‌جمهور فدراسیون روسیه افزود: موشک سارمات نه‌تنها قادر به حرکت در مسیر بالستیک، بلکه قادر به حرکت در مسیر زیرمداری نیز هست. وی اظهار کرد: این ویژگی، امکان طی مسافت بیش از ۳۵ هزار کیلومتر را به این موشک می‌دهد و دقت آن را نیز ۲ برابر بیشتر می‌کند. پوتین افزود: ‌سامانه موشکی سارمات به اندازه سامانه موشکی ووئودا ساخت شوروی که در حال حاضر در خدمت رزمی روسیه است، قدرتمند است.
وی با بیان اینکه روسیه به‌تدریج مفهوم توسعه نیروهای هسته‌ای خود را اجرایی می‌کند، تاکید کرد:‌ در پی خروج آمریکا از پیمان منع موشک‌های بالستیک، ناگزیر بودیم به تضمین امنیت راهبردی خود فکر کنیم. رئیس‌جمهور روسیه همچنین از توسعه دیگر سامانه‌های موشکی این کشور خبر داد و گفت:‌ کار روی سامانه «پوسیدون» و موشک «بوروستنیک» در مراحل پایانی قرار دارد؛ روند ارتقای موشک «کینژال» نیز همچنان ادامه دارد.
پوتین با بیان اینکه سامانه موشکی اورشنیک روسیه را نیز می‌توان به کلاهک‌های هسته‌ای مسلح کرد، تصریح کرد سامانه‌های میان‌برد زمینی این موشک به حالت آماده‌باش درآمده‌اند.

سارمات، تغییردهنده معادلات
موشک سارمات که در غرب با نام «ساتن ۲» شناخته می‌شود، یک موشک بالستیک قاره‌پیما از نسل جدید است که برای جایگزینی موشک‌های قدیمی دوران شوروی طراحی شده است.
بنا بر اعلام فرمانده نیروهای موشکی راهبردی روسیه، نخستین سامانه موشکی سامارت تا پایان سال جاری میلادی (دی‌ ۱۴۰۵) به خدمت رزمی در خواهد آمد. به گفته سرگئی کاراکایف، این موشک‌ بالستیک قاره‌پیما به طور قابل توجهی قابلیت‌های نیروهای هسته‌ای راهبردی روسیه را افزایش خواهد داد.
گزارش‌های منابع روسی نیز نشان می‌دهد این موشک که بیش از ۲۰۰ تن وزن و ۳۵ متر طول دارد، می‌تواند بین ۱۰ تا ۲۴ کلاهک هسته‌ای را حمل کند. برد آن نیز بیش از ۳۵ هزار کیلومتر است که به معنای قابلیت رسیدن به هر نقطه از جهان است.
از ویژگی‌های مهم این موشک، توانایی آن در تغییر مسیر و حرکت در مسیر زیرمداری (خارج از جو زمین) است که سامانه‌های دفاع موشکی موجود را قادر به رهگیری آن نمی‌کند. سرعت آن بیش از ۲۰ برابر سرعت صوت تخمین ‌زده می‌شود که آن را در دسته موشک‌های فراصوت قرار می‌دهد.
اسپوتنیک هم در گزارشی نوشت موشک سارمات ادامه‌دهنده نسل موشک‌های فوق‌‌سنگین سوخت مایع قاره‌پیماست که از سیلو پرتاب می‌شوند. ساخت موشک‌هایی با توان حمل محموله عظیم و بردی فوق‌العاده بلند - که اکنون نیز به‌ صورت رسمی برد 35000 کیلومتری برای این سامانه اعلام شده است- تضمین می‌کند حتی تعداد محدودی از این موشک‌ها بتوانند خسارتی گسترده و بازدارنده وارد کنند. در این گزارش گفته شده موشک قاره‌پیمای جدید به‌ عنوان سپری در برابر پیشرفت‌های آینده سامانه‌های دفاع موشکی از جمله طرح‌هایی مانند گنبد طلایی آمریکا در نظر گرفته می‌شود.
بر اساس گزارش‌ها، تقریبا تمام موشک‌های قاره‌پیمای شوروی سابق از نسل دوم به بعد، به ‌طور فزاینده‌ای به اهداف کاذب و سامانه‌های فریب و نفوذ به پدافند موشکی مجهز شده‌اند و یکی از مهم‌ترین استدلال‌ها برای تبلیغ و توجیه پروژه سارمات در داخل روسیه نیز همین بوده؛ اینکه موشک‌های سبک‌تر فضای کافی برای حمل همزمان کلاهک‌های واقعی و تجهیزات فریب‌دهنده پیشرفته را ندارند.
در عین حال، اسپوتنیک در گزارش خود نوشت روند توسعه موشک‌های بالستیک سنگین و فوق‌‌سنگین صرفا محدود به روسیه نیست و خبرها حاکی از آن است پاکستان در مقابل تهدید توسعه توان ضدبالستیک هند به دنبال توسعه موشک‌های سنگین‌تر با توان حمل کلاهک‌ها و تجهیزات فریب‌دهنده پیشرفته بیشتر است و بدون شک ایران نیز این روند را به دقت دنبال می‌کند.

ارسال نظر
captcha