۲۵/مرداد/۱۴۰۵
|
۰۱:۳۹
پیامدهای سیاسی و نظامی جنگ تحمیلی آمریکا علیه ایران برای دولت ترامپ از نگاه سی‌ان‌ان

آمریکا در گرداب جنگ فرسایشی

گروه بین‌الملل: جنگی که به نیت براندازی نظام جمهوری اسلامی و پیام متکبرانه رئیس دولت تروریست آمریکا مبنی بر لزوم تسلیم نیروهای مسلح ایران آغاز شد، حالا به چنان فضاحت بین‌المللی برای آمریکا بدل شده که هر روز ترامپ و ارتش آمریکا را بابت آن به سخره می‌گیرند. هنوز ماجرای فرار موش‌وار ترامپ با ماشین حمل غذا داغ است که ماجرای سلامت روان سربازان ارتش تروریست آمریکا در ناوهای هواپیمابر مطرح و دستمایه یک رسوایی دیگر شده است. شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان در گزارشی به این ماجرا پرداخته است.
سی‌ان‌ان نوشت اوضاع برای ترامپ، بر خلاف انتظارش از همان ابتدا خوب پیش نرفت و این وضعیت روز به روز در حال بدتر شدن است و ایران اکنون خواسته‌های بیشتری هم دارد: «با وجود حملات گسترده نظامی و فشارهای اقتصادی ایالات متحده، ایران نیازی به تسلیم شدن در برابر خواسته‌های ترامپ احساس نمی‌کند. دردسرهای ترامپ در این جنگ رو به افزایش است؛ معضلاتی که بسیاری از آنها فراتر از میدان نبرد و میز مذاکره است».
این رسانه پیش از پرداختن به ماجرای سلامت روان سربازان ارتش تروریست آمریکا، به لیست بلندبالایی از حقارت‌های ترامپ پرداخته: «گزارش‌های جدید از جابه‌جایی مخفیانه هواپیمای ترامپ در ترکیه به دلیل تهدید احتمالی از سوی ایران، پرسش‌های جدی و مهمی را درباره استفاده دولت او از کارکنان و رسانه‌ها به عنوان طعمه و پوشش انحرافی مطرح کرده است. افشای این موضوع همچنین ادعاهای دولت مبنی بر تضعیف توانمندی‌های ایران را زیر سؤال برده و به دستمایه‌ای برای تمسخر ترامپ، از جمله توسط رسانه‌های دولتی ایران تبدیل شده است. به نظر می‌رسد معضل کمبود مهمات ایالات متحده، یعنی مساله‌ای که پیش از آغاز جنگ به ترامپ درباره آن هشدار داده شده بود، در حال رسیدن به نقطه بحرانی است و در نهایت نشانه‌های فزاینده حاکی از آن است مقامات دولت ترامپ و متحدانش از این جنگ خسته شده‌اند و به دنبال راه برون‌رفت از آن هستند یا بر یافتن چنین راهی تأکید دارند».
حالا با چنین وضعی، اخبار و گزارش‌هایی مبنی بر عدم سلامت روان کارکنان ناو هواپیمابر آمریکا منتشر می‌شود: «همچنین گزارش‌های بسیاری از افت شرایط زندگی و سلامت روان خدمه ناو «یواس‌اس آبراهام لینکلن» در میانه مأموریتی فوق‌العاده طولانی برای پشتیبانی از جنگ به گوش می‌رسد. روز پنجشنبه یک ملوان در حالی که جلیقه نجات به تن داشته، خود را به دریا انداخت! یک مقام آمریکایی گفته نیروی دریایی این رویداد را یک حادثه مرتبط با «سلامت روان» تلقی می‌کند».
تلاش سربازان بزدل آمریکایی برای آنکه خود را به دریا بیندازند، بدل به بحران تازه ارتش آن کشور و لیست بلندبالای فضاحت‌های ترامپ شده است: «طولانی شدن جنگ معضل دیگری را هم در مسیر توانمندی دولت برای ادامه آن ایجاد کرده است: فرسودگی، شرایط نامطلوب زندگی و افت سلامت روان در میان نیروهای نظامی که مأموریت پشتیبانی از جنگ را بر عهده دارند. رسانه‌های خبری «استارز اند استرایپس» و «ناوی تایمز» گزارش دادند خدمه ناو یواس‌اس آبراهام لینکلن چندین‌بار تلاش کرده‌اند خود را به دریا بیندازند. اخیرا یکی از ملوانان پیش از آنکه نجات یابد، خود را به دریا انداخت. همچنین هفته گذشته در نشست‌های عمومی در سن دیگو، حدود ۲۰۰ نفر از اعضای خانواده‌های خدمه ناو لینکلن نسبت به این وضعیت، از جمله کمبود تدارکات، کمبود مواد غذایی و آلودگی آب ابراز نگرانی کردند. ناو لینکلن از ماه نوامبر اعزام شده و بیش از ۲۰۰ روز است در هیچ بندری پهلو نگرفته؛ موضوعی که ریچارد بلومنتال، سناتور دموکرات ایالت کنتیکت، آن را رکورد جدیدی از روزهای متوالی حضور در دریا در دوران مدرن خوانده است». به گزارش این رسانه، دلیل این بی‌فکری آن است که ترامپ تصور می‌کرد حداکثر زمانی که طول می‌کشد تا جنگ با ایران پایان یابد، 4 تا 6 هفته است و اکنون که ششمین ماه جنگ در حال سپری شدن است، تازه می‌فهمد در چه باتلاقی گرفتار شده: «ترامپ انتظار جنگی بسیار کوتاه‌تر، چیزی حدود 4 تا 6 هفته را داشت اما آنچه در عمل رخ داد، اینگونه نبود. گزارش‌های فزاینده نشان می‌دهد هشدارهای ژنرال کین کاملا بجا بوده و ذخایر مهمات کلیدی به‌شدت کاهش یافته است. ارتش ایالات متحده ۸۰ درصد موشک‌های رهگیر سامانه دفاع موشکی حیاتی خود موسوم به «تاد» را مصرف کرده است. این مساله رفته‌رفته به یک تحلیل هزینه/ فایده تبدیل می‌شود که مقامات دولت ناگزیرند آن را مد نظر قرار دهند اما همین حالا نیز این پویایی، توانایی ترامپ برای اعمال فشار بر ایران را به خطر انداخته است. نشانه‌های بسیاری وجود دارد که چهره‌های کلیدی از این جنگ خسته شده‌اند و سیگنال‌هایی می‌فرستند مبنی بر اینکه شاید زمان پایان دادن به آن فرارسیده باشد».
کار برای ترامپ چنان وخیم شده که کین در یک جلسه خصوصی به مشاوران ترامپ گفته باید راهی برای متقاعد کردن او بیابند، چرا که اهدافش هرگز محقق نخواهد شد: «ژنرال کین در محافل خصوصی به دیگر مشاوران ارشد ترامپ به‌ صراحت گفته دولت باید راهی برای برون‌رفت از این جنگ بیابد، چرا که گزینه‌های نظامی روی میز برای تشدید درگیری می‌تواند نتیجه معکوس داشته باشد و بعید است نیروی هوایی به‌ تنهایی بتواند اهداف ترامپ را محقق کند».
سی‌ان‌ان در نهایت نتیجه می‌گیرد روند افزایش مشکلات چنان است که کار را به‌تدریج برای ترامپ بدل به یک بن‌بست و شکست از پیش آماده در انتخابات میان‌دوره‌ای می‌کند: «با گذشت ماه‌ها از زمانی که دولت وعده پایان جنگ را داده بود، مشکلات دیگری در حال رخنه کردن هستند. برخی از این مشکلات، ادامه جنگ را در سطح عملی دشوارتر می‌کنند، در حالی که برخی دیگر نشان می‌دهند این بن‌بست همچنان معضلات سیاسی جدیدی برای دولت و متحدانش به همراه خواهد داشت که ناگزیرند با آنها دست‌ و پنجه نرم کنند و با توجه به اینکه این جنگ از قبل هم به شکل یک وبال گردن و یک باتلاق به نظر می‌رسید و در شرایطی که کمتر از 3 ماه به انتخابات میان‌دوره‌ای باقی است، این تحولات، رویدادهایی بسیار شوم و نامیمون محسوب می‌شوند».

ارسال نظر
captcha
پربیننده