۰۳/شهريور/۱۴۰۵
|
۲۳:۵۲

اخبار

محسن رضایی: آمریکا در آینده منطقه جایگاهی نخواهد داشت
دبیر شورای‌ عالی امنیت ملی در دیدار رئیس شورای‌ عالی قضایی عراق اظهار کرد: آمریکا در آینده منطقه جایگاهی نخواهد داشت.
به گزارش تسنیم، سردار سرلشکر محسن رضایی دیروز در دیدار فائق زیدان، رئیس شورای‌ عالی قضایی عراق افزود: جمهوری اسلامی ایران خواهان عراقی مستقل و قوی است.
وی در این دیدار تأکید کرد: کشورهای منطقه خود درباره آینده خویش تصمیم‌گیری خواهند کرد و آمریکا در آینده منطقه جایگاهی نخواهد داشت.
دبیر شورای‌ عالی امنیت ملی تصریح کرد: وضعیت گروهک‌های ضدایرانی مستقر در مرزهای 2 کشور باید تعیین تکلیف شود.
در این دیدار زیدان با ابراز اینکه «از حمایت‌های جمهوری اسلامی ایران قدردانی می‌کنیم» گفت: سلام مقامات عراقی را به محضر رهبر انقلاب اسلامی ابلاغ می‌کنم و یاد و خاطر شهیدان حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی مهندس را گرامی می‌دارم.
وی افزود: بر همکاری‌های منطقه‌ای و لزوم تأمین امنیت در مرزهای مشترک 2 کشور تأکید می‌کنم.

هشدار ابن‌الرضا به متحدان ترامپ در جنگ اقتصادی
سرپرست وزارت دفاع بیان کرد: هر فشاری که معیشت و امنیت مردم را هدف بگیرد، بخشی از جنگ است. به گزارش تسنیم، سردار سیدمجید ابن‌الرضا با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: برای ایران، اقتصاد، آسایش و رفاه مردم توأم با امنیت، بخشی از میدان دفاع است؛ هر فشاری معیشت و امنیت مردم را هدف بگیرد، بخشی از جنگ است. کسانی که میدان فشار را گسترش می‌دهند، بدانند ما هم برای دفاع از مردم، میدان را در چارچوب منافع ملی گسترش خواهیم داد.

بقائی: صیانت از عزت ملی مستلزم اراده‌ای مستحکم برای مقاومت است
سخنگوی وزارت امور خارجه با یادآوری سالروز اشغال ایران توسط متفقین نوشت: ایران بر بحران‌ها فائق آمده است. به گزارش تسنیم، اسماعیل بقائی در سالروز اشغال ایران توسط متفقین در سال 1320 در ایکس نوشت: امروز، 3 شهریور، هشتاد و پنجمین سالروز هجوم طرف‌های درگیر در یک جنگ ویرانگر به ایران است. بامداد سوم شهریور 1320، یعنی تنها 85 سال قبل، میهن ما برای دومین‌بار در عرض کمتر از 3 دهه، با بی‌رحمی تمام از سوی قوای نظامی کشورهای درگیر در جنگ جهانی اشغال شد. وی افزود: علیرغم اعلام بی‌طرفی رسمی حکومت شاهنشاهی که بعدها (در جریان یک سخنرانی در روز 14 آبان 1353) محمدرضا پهلوی هم با شرمساری آن را توهم «قفس طلایی بی‌طرفی» در «جهانی با منطق زور» نامید، در آن واقعه، شوروی از شمال و شرق و انگلیس از جنوب و غرب، از زمین و هوا به ایران حمله‌ور شدند؛ ارتش بی‌انگیزه شاهنشاهی ایران در مدت چند روز متلاشی شد، شهرهای مهم به تصرف درآمدند، همه ایران اشغال شد و شاه مملکت تنها 22 روز بعد از تهاجم نیروهای بیگانه، بدون مقاومت از سلطنت کناره‌گیری کرد و به شیوه‌ای تحقیرآمیز به یکی از مستعمرات دورافتاده انگلیس در اقیانوس هند تبعید شد. بقائی ادامه داد: آن تجربه تلخ و جانکاه هیچ‌گاه از ضمیر ایرانیان فراموش نمی‌شود. در هر 2 جنگ جهانی که اروپا بر دنیا تحمیل کرد، سخت‌تر از ویرانی کشور، از دست‌ رفتن جان‌های بی‌شمار و غارت دارایی‌های ایرانیان، اهانتی بود که به حیثیت ملت شریف و نجیبی وارد آمد که در آن آتش‌افروزی‌ها هیچ نقشی نداشت. سخنگوی وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: ایران مقتدر که با سربلندی بر بحران‌های سهمگین فائق آمده است، امروز در برابر آزمون سرنوشت‌ساز دیگری قرار گرفته است. ما به تجربه آموخته‌ایم صیانت از عزت ملی و استقلال ایران، مستلزم خودباوری و اراده‌ای مستحکم برای مقاومت است و اقتدار ملی با همه مؤلفه‌هایش تنها عامل بازدارنده و مؤثر در برابر زیاده‌خواهی و تجاوزگری بیگانه است.

گوترش: جنگ علیه ایران محدودیت قدرت ابرقدرت‌ها را نشان داد
دبیرکل سازمان ملل متحد با اشاره به جنگ علیه ایران گفت: ابرقدرت‌ها باید محدودیت‌های قدرت خود را بپذیرند. به گزارش تسنیم، آنتونیو گوترش در آستانه پایان دوره 10 ساله دبیرکلی خود در سازمان ملل در مصاحبه با روزنامه فایننشال تایمز انگلیس افزود: جنگ‌های اخیر، از جمله جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران و جنگ روسیه با اوکراین، محدودیت قدرت ابرقدرت‌ها برای تحمیل اراده خود به دیگر کشورها را آشکار کرد. گوترش با اشاره به جنگ ضد ایران ادامه داد: آمریکا امیدوار بود تهران پس از حمله در فوریه تسلیم شود اما 6 ماه بعد، ایران همچنان مقاومت می‌کند و تنگه هرمز را بسته نگه داشته است. او این تحولات را نشانه‌ای از تغییر موازنه قدرت جهانی و حرکت جهان از نظم تحت رهبری آمریکا به سوی نظمی چندقطبی دانست. او تأکید کرد: ابرقدرت‌ها باید بپذیرند شرایط تغییر کرده و وزن و نقش کشورهای مختلف در جهان دیگر مانند گذشته نیست. به گفته گوترش، اگر نهادهای بین‌المللی متناسب با این تغییرات اصلاح نشوند، افزایش چندقطبی‌گرایی می‌تواند به رقابت بیشتر و در نهایت رویارویی میان قدرت‌ها منجر شود.

ارسال نظر
captcha
لینکدونی