۳۰/شهريور/۱۴۰۵
|
۲۳:۳۸
حمایت حداقلی آمریکایی‌ها از رئیس‌جمهور این کشور به دلیل اوضاع بد اقتصادی پس از جنگ علیه ایران

دومینوی سقوط ترامپ

گروه بین‌الملل: دونالد ترامپ خود را رئیس‌جمهوری می‌داند که با شعار «اول آمریکا» به کاخ سفید بازگشته اما نظرسنجی‌های جدید در آمریکا تصویر متفاوتی از میزان رضایت عمومی ارائه می‌کند. جنگ علیه ایران، افزایش قیمت سوخت و فشارهای اقتصادی، محبوبیت رئیس‌جمهور تروریست آمریکا را به یکی از پایین‌ترین سطوح محبوبیت روسای‌جمهور آن کشور رسانده است.
به گزارش «وطن امروز»، بر اساس تازه‌ترین نظرسنجی رویترز/ ایپسوس که ۱۴ سپتامبر/ 23 شهریور منتشر شد، میزان رضایت از عملکرد ترامپ به 34 درصد رسیده و این میزان نشان‌دهنده سطح پایین حمایت عمومی از عملکرد رئیس‌جمهور آمریکاست. خبرگزاری انگلیسی رویترز گزارش داد جنگ علیه ایران و پیامدهای اقتصادی آن، از جمله افزایش قیمت انرژی، به موقعیت سیاسی ترامپ و جمهوری‌خواهان آسیب زده است.

سرِ ترامپ برای تمیزکاری!
میزان بالای نارضایتی از ترامپ را در فضای عمومی آمریکا می‌توان دید. در روزهای اخیر تصاویر زیادی از آدمک‌هایی شبیه ترامپ در برخی فروشگاه‌ها منتشر شده که در آن مردم آمریکا در حال ضربه زدن به ماکت ترامپ هستند. روی برخی از این ویدئوها به طعنه نوشته شده «جمهوری‌خواهان (حامیان ترامپ) نباید این تصاویر را ببینند». تصاویری که در فضای مجازی از برخی فروشگاه‌های آمریکایی منتشر شده، حاکی از آن است برخی فروشگاه‌ها برس‌های بهداشتی شبیه آدمک‌ با سر ترامپ را برای تمیز کردن سرویس بهداشتی در حجم انبوه به فروش گذاشته‌اند.
برخی کاربران آمریکایی نوشته‌اند «به چنین عروسک‌هایی احتیاج دارند». همچنین یکی از کاربران با اشاره به نقش داشتن ترامپ در پرونده مجرم جنسی جفری اپستین نوشت: «سؤال این است که چرا سربازان آمریکایی باید به خاطر پرونده اپستین در غرب آسیا بجنگند؟»

خشم آمریکایی‌ها از جنگ بی‌دلیل
گزارش‌ها حاکی از آن است درگیری آمریکا در جنگ علیه ایران یکی از دلایل نارضایتی زیاد شهروندان آمریکایی از ترامپ است، چون این جنگ اکنون به صورت مستقیم به زندگی اقتصادی آمریکایی‌ها لطمه زده است. خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس گزارش داد قیمت متوسط بنزین در آمریکا به ۴,۴۸ دلار برای هر گالن رسیده و افزایش هزینه سوخت فشار قابل توجهی بر خانواده‌های کارگر و طبقه متوسط وارد کرده است. بر اساس همین گزارش، ۶۱ درصد آمریکایی‌ها افزایش قیمت بنزین را یک مساله مهم می‌دانند و بسیاری از رأی‌دهندگان، ترامپ را مسؤول وخامت شرایط اقتصادی می‌دانند.
این فشار تنها به پمپ‌های بنزین‌ محدود نمانده است. بر اساس گزارش رویترز، دفتر بودجه کنگره آمریکا هزینه جنگ ایران را تا اول آگوست ۳۸ میلیارد دلار برآورد کرده و گفته هزینه جنگ می‌تواند ۳ میلیارد دلار در ماه افزایش یابد. این نهاد همچنین هشدار داد جنگ می‌تواند سال ۲۰۲۷ نیم درصد به تورم آمریکا اضافه کند.

آمریکایی‌ها ترامپ را «فاسد و خطرناک» می‌دانند
از سوی دیگر نتایج یک نظرسنجی انجام گرفته توسط یوگاو/ اکونومیست نشان می‌دهد ۵۳ درصد رأی‌دهندگان آمریکایی ترامپ را رئیس‌جمهوری «فاسد» می‌دانند و ۵۱ درصد هم از واژه «خطرناک» برای توصیف او استفاده کردند. نتایج نظرسنجی یوگاو/ اکونومیست نشان می‌دهد اکثریت شرکت‌کنندگان، ترامپ را «فاسد و خطرناک» توصیف می‌کنند و تنها ۱۴ درصد معتقدند او رئیس‌جمهوری «تفرقه‌افکن» نیست. تارنمای آمریکایی آکسیوس در این ارتباط نوشت با توجه به زمان اندک باقیمانده تا انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره آمریکا، این رأی‌گیری می‌تواند به یک همه‌پرسی در مورد ریاست‌جمهوری ترامپ تبدیل شود.

آمریکایی‌ها از جنگ فاصله می‌گیرند
نظرسنجی رویترز/ ایپسوس در ماه گذشته نیز نشان داد تنها ۳۱ درصد آمریکایی‌ها از اقدام نظامی علیه ایران حمایت می‌کنند؛ این رقم ماه مارس ۳۷ درصد بود.
مرکز تحقیقات پیو نیز ماه مه گزارش داد ۶۲ درصد آمریکایی‌ها از نحوه مدیریت ترامپ در جنگ علیه ایران ناراضی‌اند و تنها ۳۶ درصد عملکرد او را تأیید می‌کنند. همچنین ۵۹ درصد گفته بودند تصمیم آمریکا برای استفاده از نیروی نظامی علیه ایران اشتباه بوده است.

شکاف میان وعده‌ها و واقعیت
ترامپ در دوران فعالیت انتخاباتی خود بارها بر کاهش تورم و هزینه‌های زندگی تأکید کرده بود اما جنگ علیه ایران اکنون به افزایش هزینه انرژی و فشار تورمی تبدیل شده است. خبرگزاری «ای‌پی» گزارش داد خود ترامپ نیز ۹ سپتامبر پذیرفت قیمت نفت و انرژی احتمالا تا بعد از انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا پایین نخواهد آمد و در حال حاضر نیز قیمت نفت برنت از ۱۰۰ دلار در هر بشکه عبور کرده بود.
رویترز نیز در گزارش ۲۱ سپتامبر درباره وضعیت سیاسی ترامپ نوشت کاهش محبوبیت رئیس‌جمهور آمریکا در کنار جنگ علیه ایران و مشکلات اقتصادی، از جمله چالش‌های دولت او در آستانه انتخابات میان‌دوره‌ای است. این خبرگزاری همچنین گزارش داد بسیاری از آمریکایی‌ها مشکلات اقتصادی را متوجه دولت فعلی می‌دانند، در حالی که ترامپ همچنان بخش قابل توجهی از انتقادات خود را متوجه جو بایدن می‌کند.

ارسال نظر
captcha