۱۳/مهر/۱۴۰۵
|
۲۳:۰۲

اخبار

اتمام حجت صنعا با ریاض
سخنگوی جنبش انصارالله یمن در اظهاراتی مسؤولیت تشدید تنش‌ها در این کشور را متوجه رژیم سعودی دانست. «محمد عبدالسلام» سخنگوی جنبش انصارالله و رئیس هیات مذاکره‌کننده یمن در پستی در ایکس نوشت: ریاض پس از تجاوز سال ۲۰۱۵ و شکست‌های پی‌درپی که حکومت سعودی متحمل شد، بار دیگر به طور رسمی اعلام می‌کند تجاوز و محاصره خود را تشدید می‌کند. وی افزود: ریاض پس از تلاش‌های ناموفق برای حفظ وضعیت تجاوز و محاصره در سال‌های گذشته و در حالی که همچنان پشت پرده بر تمام جزئیات کنترل دارد، امروز تحت فشار شکست‌های کمپین‌های تبلیغاتی خود، مجبور به حضور در خط مقدم تجاوز به یمن شده است. عبدالسلام ادامه داد: عربستان مرتکب ده‌ها جنایت شده و امروز در چندین استان که مورد تجاوز حکومت سعودی قرار گرفته‌اند، با بمباران مناطق مسکونی و محله‌های شهری، شاهد آن بودیم.

صدای دانش آموزان بلژیکی هم درآمد!
اعتراض‌های دانش‌آموزان از فرانسه به بلژیک کشیده شد و تاکنون پلیس ۱۰ دانش‌آموز را بازداشت کرده است. اعتراض‌های دانش‌آموزان بلژیکی در مخالفت با اصلاحات آموزشی روز دوشنبه در شهر لیژ شروع و به چند شهر دیگر این کشور گسترش یافت. به گزارش شبکه «آرتی‌بی‌اف»، پلیس اعلام کرد ۱۰ نفر اندکی پیش از ساعت ۱۱ صبح به وقت محلی بازداشت شدند. در مرکز شهر لیژ، شماری از فروشگاه‌ها برای احتیاط تعطیل شدند و معترضان در بخش‌هایی از شهر، از جمله اطراف ایستگاه قطار «گی‌یمن» تجمع و حرکت کردند. صدها دانش‌آموز نیز در مقابل چند مدرسه در سراسر شهر تجمع کردند. پلیس اعلام کرد در کیف برخی معترضان موادی را پیدا کرده که می‌توان از آنها برای ساخت کوکتل‌مولوتف استفاده کرد؛ از جمله بطری‌های شیشه‌ای و تکه‌های پارچه. با این حال، مقام‌های پلیس تاکید کردند هیچ ماده قابل اشتعالی در این بازرسی‌ها پیدا نشد. بر اساس اعلام شهردار لیژ، شماری از معترضان همچنین تلاش کردند کرکره‌های موسسه «سن‌میشل» را تخریب کنند که در ارتباط با این حادثه 2 نفر بازداشت شدند.

ادعای آلمان درباره احتمال جنگ با روسیه
رئیس سازمان اطلاعات خارجی آلمان مدعی شد این کشور در پی آنچه تشدید «جنگ سایه» روسیه علیه کشورهای اروپا خواند، در معرض خطر کشیده‌ شدن به یک درگیری خشونت‌آمیز با مسکو قرار دارد. «مارتین یگر» مدعی شد آلمان در معرض خطر ورود به یک درگیری خشونت‌آمیز با روسیه قرار دارد و مسکو در حال تشدید آنچه وی «جنگ سایه» علیه دموکراسی‌های اروپا توصیف کرد، است. یگر در نشست سالانه علنی روسای سازمان‌های اطلاعاتی آلمان در پارلمان آن کشور ادعا کرد: «تقابلی که با روسیه با آن مواجهیم، وارد مرحله‌ای جدید و خطرناک‌تر شده است». مقام‌های آلمان پیش‌تر نیز روسیه را به اجرای یک کارزار ترکیبی شامل حملات پهپادی و سایبری متهم کرده و مسکو را مسؤول تلاش برای حمله پهپادی به فرودگاه لایپزیش در ماه آگوست (تیرماه) دانسته‌اند.

آیت‌الله شیخ عیسی قاسم: تصمیم‌های رژیم بحرین مردود است
روحانی برجسته بحرین در سخنانی، مجموعه تصمیم‌های صادرشده از سوی حاکمیت آن کشور را مردود دانست و تأکید کرد مؤمنان در برابر این تصمیم‌ها موضعی واحد دارند. آیت‌الله شیخ عیسی قاسم، مرجع دینی بحرین در پیامی تاکید کرد: مجموعه تصمیم‌های صادرشده از سوی جریان سیاسی حاکم بر بحرین مردود است. وی با اشاره به واکنش شیعیان به این تصمیم‌ها گفت: پاسخ آنها یک پاسخ واحد است که در کلمه توحید، یعنی «لا اله الا الله» خلاصه می‌شود. آیت‌الله قاسم افزود: این موضع بیانگر مخالفت شدید و رویارویی آشکار با تصمیم‌های مذکور است. این اظهارات پس از آن بیان شد که رژیم آل خلیفه در بحرین سیاست سرکوب شیعیان را در پیش گرفته و شماری از روحانیون برجسته را بازداشت و محاکمه کرده است.

افزایش جرائم جنسی علیه کودکان در مدارس انگلیس
تازه‌ترین آمار پلیس انگلیس از ابعاد نگران‌کننده آزار جنسی در مدارس آن کشور حکایت دارد و نشان می‌دهد به طور متوسط روزانه 5 جرم جنسی علیه کودکان زیر ۱۳ سال ثبت می‌شود. روزنامه گاردین با انتشار نتایج یک تحقیق اختصاصی اعلام کرد پلیس انگلیس در فاصله سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۵ دست‌کم ۸ هزار و ۵۰۰ جرم جنسی علیه کودکان ۱۲ ساله و کم‌سن‌تر را در مدارس یا اطراف آنها ثبت کرده است. بر اساس این گزارش، این رقم معادل ثبت روزانه ۴,۷ جرم جنسی علیه کودکان زیر ۱۳ سال در مدارس ابتدایی و متوسطه انگلیس و ولز است. داده‌های پلیس همچنین شامل نزدیک ۲ هزار مورد تجاوز یا تلاش برای تجاوز است که به طور متوسط معادل دریافت روزانه یک گزارش از این نوع جرائم در محیط مدارس محسوب می‌شود. طبق آمار منتشرشده، بیش از یک‌سوم قربانیان این موارد، کودکان زیر ۱۳ سال بوده‌اند. گاردین نوشت در بیشتر گزارش‌های پلیس سن فرد مظنون مشخص نشده است اما در دست‌کم یکهزار و ۸۹۰ مورد از جرائم جنسی علیه کودکان زیر ۱۳ سال، مظنون نیز زیر ۱۸ سال بوده است. بررسی داده‌ها همچنین نشان می‌دهد دختران بیش از پسران در معرض این جرائم قرار داشته‌اند. در پرونده‌هایی که جنسیت قربانی ثبت شده، نزدیک به دوسوم قربانیان زیر ۱۳ سال، دختر بوده‌اند. آمار پلیس همچنین از ثبت دست‌کم ۲ هزار و ۳۰۰ جرم جنسی علیه کودکان ۱۳ تا ۱۶ ساله و ۹ هزار و ۱۰۰ جرم دیگر علیه افراد ۱۳ ساله و بالاتر در مدارس یا اطراف آنها در فاصله سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۵ حکایت دارد.

ارسال نظر
captcha
پربیننده