۰۲/آبان/۱۴۰۵
|
۰۰:۴۶
روایت جدید نظامیان آمریکایی از حملات ایران: در برابر پهپادها و موشک‌های‌ ایران هیچ دفاعی نداشتیم

شکست در سکوت!

گروه بین‌الملل: 8 ماه پس از آغاز تجاوز واشنگتن علیه ایران، روایت‌های دست‌ اول سربازان یانکی نشان می‌دهد پاسخ‌های موشکی و پهپادی ایران نه‌تنها پدافند آمریکا را درهم شکسته، بلکه پایگاه‌های نظامی واشنگتن در سراسر منطقه را به منطقه‌ای خطرناک و ناامن تبدیل کرده است. رسانه آمریکایی «ام‌تی‌ان» با انتشار تصاویر و نقل‌قول‌هایی از تروریست‌های آمریکایی نوشت: «وضعیت بسیار بدتر از چیزی است که مردم آمریکا تصور می‌کنند». 
به گزارش «وطن امروز» هواپیماهای منهدم‌شده، پادگان‌ها و سالن‌های غذاخوری بمباران شده و سربازانی که سنگرهای خود را حفر می‌کردند و خانواده‌های نظامی که در پارکینگ‌ها پنهان شده بودند؛ اینها شرایط نیروهای آمریکایی در منطقه در زمانی است که در اوج تجاوز علیه ایران موشک‌های ایرانی از بالای سرشان عبور می‌کرد. این وضعیت جهنمی، روایت سربازان آمریکایی است که حالا 8 ماه پس از آغاز جنگ علیه ایران در رسانه‌های آمریکا بازتاب یافته است. 
ام‌تی‌ان با انتشار تصاویر و نقل قول‌هایی از سربازانی که در جنگ علیه ایران با پاسخ‌های سهمگین موشکی تهران روبه‌رو شدند، گزارش داد شرایط جنگ علیه ایران برای نظامیان آمریکایی غیرقابل تحمل بوده است. 
یکی از نظامیان آمریکایی که پایگاهش هدف پهپادهای ایران قرار گرفته بود، توان این پهپادها را چنین توصیف کرد: «شب‌ها نمی‌توان آنها را دید. چراغی ندارند و با استفاده از مختصات جی‌پی‌اس هدایت می‌شوند. صدایی دقیقا شبیه یک هواپیمای کوچک سسنا دارند. اگر در ارتفاع ۴۰۰ فوتی باشند، شبیه یک شاهین بزرگ به نظر می‌رسند. ما هیچ‌گونه دفاعی در برابر این پهپادها نداشتیم». 
اعتراف تروریست آمریکایی نشان می‌دهد ایران با تکیه بر تولید انبوه پهپادهای ارزان و دقیق، توانسته معادله پدافندی آمریکا را بر هم بزند؛ پهپادهایی که شبانه و بی‌صدا از پدافند عبور می‌کنند و پایگاه‌های آمریکا را هدف قرار می‌دهند. 
تصاویر منتشرشده نیز خسارات گسترده در پایگاه هوایی شاهزاده سلطان در عربستان بین ماه‌های مارس و ژوئیه را نشان می‌دهد. تأسیسات غذاخوری آسیب‌دیده، ساختمان‌های اداری تخریب‌شده و خوابگاه‌هایی که تروریست‌ها در طول حملات در آن با ترس و لرز زیادی زندگی می‌کردند. یکی از تصاویر، پناهگاه‌هایی را نشان می‌دهد که ارتش آمریکا برای محافظت از نیروها در برابر حملات پهپادی و موشکی فراهم کرده بود اما درهای آنها هنوز نصب نشده بود و با حملات ایران ویران شد! این تصاویر نشانه‌ای از ناتوانی آمریکا در آماده‌سازی دفاعی در برابر قدرت تهاجمی ایران است؛ تصاویری که حالا بیش از هر چیز روایت ترامپ درباره توان مقابله با ایران را بی اعتبار کرده است.

عبور موشک‌های بالستیک ایران از پدافند آمریکا
شدیدترین حادثه در پایگاه‌هایی آمریکا در منطقه مربوط به حمله‌ای در ۱۷ و ۱۸ ژوئیه/ 26 و 27 تیر است. به گفته منابع آمریکایی، موشک‌های بالستیک و پهپادهای ایران از پدافند پایگاه عبور کرده و به پادگان‌های نظامی آمریکا اصابت کردند. ارتش آمریکا در آن زمان در اعلام اولیه تایید کرد 2 نظامی آن کشور در حملات موشکی بالستیک و پهپادی ایران در اردن کشته شدند. این نخستین‌بار از زمان برقراری آتش‌بس اولیه بود که نیروهای آمریکایی در جریان درگیری‌ها کشته می‌شدند اما کمی بعد آمار تلفات افزایش یافت و پنتاگون تایید کرد حداقل 3 نیروی نظامی در حمله موشکی ایران به پایگاه آمریکا در اردن کشته و 4 نفر زخمی شدند. 
منابع نظامی گفتند در زمان حمله می‌توانستند صدای درخواست کمک سربازان را از درون شعله‌های آتش بشنوند اما به دلیل واکنش اضطراری ناکافی و عدم آمادگی، نتوانستند به آنها کمک کنند. این وضعیت نشان می‌دهد موشک‌های ایرانی نه‌تنها از پدافند آمریکا عبور کرده‌اند، بلکه توانسته‌اند خسارات جانی و مادی سنگینی به متجاوزان وارد کنند. 
نیروهای ارتش آمریکا در پایگاه هوایی موفق‌السلطی در اردن نیز به آتش‌باران تقریبا مداوم موشک‌های ایرانی اشاره کرده‌اند. بر اساس گزارش رسانه آمریکایی ام‌تی‌ان، شدت و سطح حملات به حدی بود که آژیرها اغلب نمی‌توانستند به صدا درآیند! منابع می‌گویند چندین هواپیمای نیروی هوایی آمریکا، از جمله جنگنده‌های اف ۱۵ و اف ۳۵، پهپادهای ام کیو ۹ و بالگردها، به همراه تأسیسات فرماندهی و کنترل و زیرساخت‌های حیاتی، در جریان این حملات به‌شدت آسیب دیدند. تصاویر این حادثه که پس از 7 ماه منتشر شده، یک هواپیمای نظارتی آواکس نیروی هوایی آمریکا با شماره دم ۸۱-۰۰۵ را نشان می‌دهد که در حمله‌ای آسیب دیده است. همین حمله به چندین هواپیمای دیگر، از جمله 2 هواپیمای سوخت‌رسان کی‌سی ۱۳۵ آسیب رسانده است. یک منبع نظامی دیگر همچنین تصویری از یک هواپیمای ترابری سی ۱۷ کاملا منهدم‌شده ارائه کرد. این خسارات گسترده، گواهی بر توان موشکی ایران در هدف قرار دادن دارایی‌های راهبردی آمریکا در منطقه است.

سنگرهایی که خود تروریست‌ها حفر کردند
گزارش ام‌تی‌ان حاکی از آن است با ادامه حملات ایران، شرایط زندگی نظامیان آمریکایی در منطقه به‌شدت بدتر شده است. نیروها بارها با کمبود اقلام ضروری، به‌ویژه لوازم بهداشتی شخصی مواجه شدند و فروشگاه پایگاه اردن نیز اغلب در زمان‌های شدت گرفتن حملات تعطیل بود. مناطق مسکونی نیروهای نظامی 2 بار هدف حمله قرار گرفت. در یکی از این حملات، یک آشیانه که تمام تجهیزات و وسایل شخصی نیروهای آمریکایی در آن برای ارسال به کشورشان انبار شده بود، هدف اصابت مستقیم قرار گرفت و تمام آن اقلام از بین رفت. 
در کویت هم منابع نظامی اظهار کردند پس از حملات اولیه، برخی نیروهای نظامی در بیابان پراکنده شدند و به مدت 3 ماه در یک خودرو زندگی کردند تا زمانی که امکان بازگرداندن آنها به آمریکا فراهم شد. در امارات، نیروهای نظامی گفتند هیچ‌گونه هشداری مبنی بر آغاز جنگ علیه ایران دریافت نکرده بودند و هنگام شروع حملات نیز هیچ‌گونه پناهگاه یا حفاظی در اختیار نداشتند. بر اساس روایت‌های آنان، تنها منبع کسب اطلاعات‌شان اخبار رسانه‌ها بود و ارتباطات بسیار ناپایدار بود. تنها تیم‌های کوچک امنیتی مسلح بودند و برخی نیروهای نظامی به هتل‌ها پناه بردند و مجبور شدند خودشان غذای‌شان را تأمین کنند. سایر نیروها نیز که هیچ‌گونه حفاظی نداشتند، برای خود سنگرهای انفرادی حفر کردند. 
در بحرین نیز تصاویر خسارات وارده به مقر ناوگان پنجم ارتش آمریکا پس از اصابت پهپادها یا موشک‌های ایرانی منتشر شد. فرماندهان محلی پس از حملات ایران در ژوئن (اواخر خرداد) طرح‌هایی برای تخلیه نیروها و خانواده‌های‌شان تدارک دیده بودند و هواپیماها در فرودگاه بحرین در حالت آماده‌باش قرار داشتند اما وزارت جنگ آمریکا با این تخلیه مخالفت کرد و به آنها گفته شد انجام چنین کاری باعث می‌شود وضعیت در داخل آمریکا بد جلوه کند. پس از آن، فرودگاه هدف حمله قرار گرفت و تعطیل شد و خانواده‌ها ناچار شدند خودشان راهی برای خروج پیدا کنند و برخی ده‌ها هزار دلار پرداختند تا اعضای خانواده‌شان را به جای امنی برسانند. این روایت‌ها همگی نشان می‌دهد قدرت نظامی ایران، ارتش آمریکا را در منطقه در وضعیتی جهنمی و بدون آمادگی قرار داده؛ وضعیتی که به اعتراف خود سربازان آمریکایی بسیار وخیم و غیرقابل تحمل بوده است.

وضعیت دشوار آمریکایی‌ها در جنگ احتمالی دوباره علیه ایران
بسیاری از رسانه‌ها و کارشناسان آمریکایی نیز به وضعیت دشوار و پرچالش آن کشور در هرگونه درگیری مجدد با ایران اشاره کرده‌ اند. اکوآم، اقتصاددان آلمانی در گزارشی تصریح کرد آمریکا در جنگ‌های قبل با ایران به مشکل خورد، چون جنگ علیه ایران یک اشتباه بزرگ بود. اقتصاددان آلمانی در ادامه نوشت: جنگ علیه ایران در آستانه بحرانی کردن بازارهای غرب است که این خود بازارهای بدهی را نابود خواهد کرد. به گفته اکوآم، هیچ مقدار بمبارانی نمی‌تواند وضعیت ایران را تغییر دهد، چون ایران دهه‌ها برای این لحظه آماده شده و زیرساخت‌های نظامی‌اش را در عمق کوه‌ها ساخته است. 
همچنین پژوهشگر ارشد مؤسسه مطالعات امنیت اسرائیل (INSS) و پژوهشگر آتلانتیک درباره آغاز هرگونه جنگ دوباره علیه ایران معتقد است واشنگتن و تل‌آویو درس‌های جنگ‌های قبل را نیاموخته‌اند و حملات بیشتر ایران را متقاعد نخواهد کرد از اهداف و برنامه هسته‌ای یا موشک‌های بالستیک خود دست بکشد. 
به گفته دنی سیترینوویچ ایران این بار اگر جنگی رخ دهد، می‌تواند با حملات حتی شدیدتری تلافی کند که می‌تواند بر بازارهای جهانی تأثیر بگذارد، بنابراین اکنون سؤال این است: یک کمپین نظامی دیگر واقعا چه چیزی را به دست می‌آورد که 2 مورد قبل نتوانستند به دست آورند؟ 
فعال و مفسر سیاسی آمریکایی نیز نسبت به وقوع هرگونه جنگ جدید علیه ایران با توجه به توان موشکی ایران هشدار داده است. به اعتقاد تام تانکیت، ایران ۸ ماه است در شهرهای زیرزمینی موشکی، به‌صورت شبانه‌روزی پهپاد تولید می‌کند و هزینه ساخت این پهپادها تنها ۲۰ هزار دلار است. ایران هم‌اکنون بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار فروند از آنها در اختیار دارد. 
مفسر سیاسی آمریکایی افزود: «ما برای افزایش احتمال انهدام هر پهپاد مهاجم، دست‌کم 2 موشک پدافندی به سمت آن شلیک می‌کنیم. هزینه هر موشک پدافندی ما بین ۲ تا ۴ میلیون دلار است. ما فقط می‌توانیم سالانه ۵۰ فروند موشک تولید کنیم اما نمی‌توانیم موشک‌های جدیدی بسازیم، چون چین صادرات فلزات عناصر نادر خاکی را ممنوع کرده است؛ موادی که برای ساخت این موشک‌ها ضروری‌اند. چین ۹۰ درصد عرضه جهانی این مواد را در اختیار دارد. حساب‌ و کتاب ساده است؛ موازنه در حال حاضر برای یک جنگ دیگر به نفع ما نیست». 
برخی دیگر از کارشناسان نیز به آثار زیانبار جنگ در منطقه و آسیب دیدن کشورهای عرب در نتیجه جنگ دوباره علیه ایران اشاره کرده‌اند، از جمله داگلاس مک‌گرگور، کارشناس آمریکایی در ایکس نوشت: در صورت وقوع دوباره جنگ و پاسخ‌های موشکی ایران، چه کسی قرار است پس از جنگ، منطقه خلیج فارس را بازسازی کند؟ به گفته این کارشناس، سال‌ها و سال‌ها طول خواهد کشید تا هرگونه روند بهبود و بازسازی آغاز شود، چون هیچ‌کس قرار نیست در آنجا سرمایه‌گذاری کند.

ارسال نظر
captcha
پربیننده