۱۰/آبان/۱۴۰۵
|
۱۹:۱۶

توضیحات عراقچی در مورد آخرین روند مذاکرات در کمیسیون امنیت ملی

ع
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تشریح جزئیات نشست امروز این کمیسیون با وزیر امور خارجه، گفت: عراقچی در این جلسه گزارشی از آخرین روند مذاکرات، شروط هفت‌گانه جمهوری اسلامی ایران و تحولات دیپلماتیک منطقه ارائه کرد.

به گزارش وطن امروز، حسن قشقاوی نماینده رباط کریم و بهارستان گفت: عصر امروز جلسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با حضور آقای عراقچی، وزیر امور خارجه، برگزار شد.

وی افزود: بخش مهمی از صحبت‌های آقای عراقچی به ارائه گزارشی در رابطه با دیپلماسی اقتصادی کشور و فعالیت‌های این معاونت اختصاص داشت؛ از جمله همکاری‌های اقتصادی چندجانبه و دوجانبه، به‌ویژه با همسایگان، تبادل و انتقال کالا، حمل‌ونقل و مسائلی از این قبیل برای رفع نیازهای اساسی اقتصادی کشور.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: در این نشست، آخرین تحولات منطقه‌ای، از جمله سفر مقامات پاکستان، ترکیه و عربستان به ایران و محورهای اصلی گفت‌وگوهای هیئت‌های اعزامی این کشورها با وزیر امور خارجه، مورد بررسی قرار گرفت.

قشقاوی تصریح کرد: آقای عراقچی همچنین با اشاره به تأکید جمهوری اسلامی ایران بر تحقق شروط هفت‌گانه خود گفت که منتظر پاسخ هستیم. به محض اینکه پاسخ مثبتی دریافت شود که می‌تواند طی هفت روز، سه روز یا حتی ۲ روز آینده باشد به این معنا که شروط هفت‌گانه ما که عمدتاً ملهم از مذاکرات اسلام‌آباد است محقق شود، روز دوم می‌تواند زمان بازگشایی تنگه هرمز باشد. بنابراین، باید ببینیم طرف آمریکایی نسبت به ابتکارات موجود دیپلماتیک چه مسیری را طی خواهد کرد. البته رهنمودهای اخیر رهبر معظم انقلاب و آمادگی جمهوری اسلامی، به‌ویژه نیروهای مسلح، برای مواجهه با هرگونه شرایط نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

وی افزود: جمعی از همکاران در کمیسیون سؤالات خود را راجع به آخرین تحولات دیپلماتیک مطرح کردند و آقای وزیر نیز به تک‌تک پرسش‌ها پاسخ داد و رفع ابهام کرد.

قشقاوی با اشاره به دستور کار دوم کمیسیون گفت: بخش دوم جلسه کمیسیون امنیت ملی به ادامه بررسی پیش‌نویس جامع مرزبانی اختصاص داشت. این پیش‌نویس از دوره قبل مجلس باقی مانده بود و تا قبل از جنگ اخیر نیز تا فصل سوم پیشرفت کرده بود؛ فصلی که به فرماندهی مرزبانی، به‌ویژه وظایف و اختیارات آن طبق این قانون و پیش‌نویس جامع برای وحدت نظر و عمل در فعالیت‌های مرزی مربوط می‌شود. پیش‌تر تا ماده هفت و وظایف و اختیارات تا ماده ۲۶ جلو رفته بودیم و از امروز مواد ۲۶، ۲۷، ۲۸ و پس از آن تا لحظه‌ای که این خبر را خدمت شما اعلام می‌کنم، همچنان در کمیسیون در حال بررسی است.

ارسال نظر
captcha
پربیننده
تازه ها