|
با صدور پیامی
رهبر انقلاب درگذشت والده شهید صیاد شیرازی را تسلیت گفتند
حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای، رهبر حکیم انقلاب اسلامی در پیامی درگذشت مادر گرامی امیر سرافراز شهید سپهبد صیادشیرازی را تسلیت گفتند. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسمه تعالی
درگذشت مادر گرامی امیر سرافراز و فرمانده مؤمن و شجاع، شهید سپهبد صیادشیرازی را به خاندان گرامی ایشان و به همه دوستداران آن ارتشی فداکار تسلیت عرض میکنم و رحمت و مغفرت خداوند را برای وی مسألت میکنم.
سیدعلی خامنهای
8 مرداد 95
ارسال به دوستان
فیش گیت
مردم منتظر برخورد دولتمردان با حقوقهای نجومی هستند
خطیب جمعه تهران با انتقاد از حقوقهای نجومی برخی مدیران دولتی گفت: مردم منتظر اقدام عملی مسؤولان در قبال مساله فیشهای نامتعارف حقوقی هستند.به گزارش تسنیم، آیتالله کاظم صدیقی در خطبههای عبادی- سیاسی نماز جمعه تهران افزود: فیشهای نجومی جامعه را اندوهگین کرد. فاصله طبقاتی در جامعه، تبعیضها و اینگونه تعرضها به بیتالمال در خور حکومت اسلامی نیست و کسانی که مردم به آنها رای دادند تا امانتدارشان باشند، باید پاسخ لازم را بدهند. وی در همین زمینه افزود: مساله حقوقهای میلیونی، دلها را جریحهدار و احساسات مردم را اندوهگین و وجدانهای خفته را نیز بیدار کرد. این اتفاق یک غفلت بوده است اما برای نظام اسلامی ما قابل قبول نیست.
خطیب موقت نماز جمعه تهران تصریح کرد: مردم منتظرند ببینند پس از هشدارهای رهبری درباره مساله فیشهای حقوقی دولتمردان و مسؤولان چه عملکردی خواهند داشت. به هر حال، آنچه در این ماجرا اتفاق افتاده است، اگر خلاف قانون بوده- که حتماً همین است- باید به بیتالمال برگردد تا آغازی برای یک حرکت عدالتمحور باشد.
آیتالله صدیقی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب درباره ولنگاری فرهنگی گفت: موضوع ولنگاری فرهنگی امروز خون جگری شده است. این موضوع بارها و در مقاطع مختلف با بیانات حکیمانه و پیغمبرگونه معظمله مورد تاکید و هشدار قرار گرفته است. ایشان به صراحت فرمودهاند احساس میکنم در دولت و در خارج از آن یک نوع ولنگاری فرهنگی وجود دارد.
ردصلاحیت به خاطر فیش حقوقی
سخنگوی شورای نگهبان به کاندیداهای انتخابات آتی هشدار داد احراز صلاحیت داوطلبان دارای فیشهای نجومی با مشکل روبهرو خواهد شد. عباسعلی کدخدایی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا مساله دریافتهای نجومی میتواند عامل عدم احراز صلاحیتها در انتخابات آتی باشد یا خیر؟ گفت: در این زمینه اگر تخلف یا اقدامی برخلاف قوانین و مقررات جاری کشور به اثبات برسد، میتواند عامل عدم احراز صلاحیتها باشد. سخنگوی شورای نگهبان با تصریح بر اینکه چنین رفتارهایی، مصداق بارز اقدامات غیرقانونی و سوءاستفاده از قانون است، افزود: همه کسانی که میخواهند در انتخابات آتی نامزد شوند، بدانند شورای نگهبان با کسی تعارف ندارد و بر مدار قانون عمل خواهد کرد لذا اگر تخلفی از کسی درباره فیشهای حقوقی نجومی سر زده باشد، احراز صلاحیتش با مانع جدی روبهرو خواهد شد. کدخدایی اضافه کرد: البته شورای نگهبان در موقع خود، رصد و نظارت کامل بر این مساله خواهد داشت. وی همچنین خاطرنشان کرد: تأکید مقام معظم رهبری بر برخورد با پدیده زشت حقوقهای نجومی و استفاده ایشان از عبارت «هجوم به ارزشها» درباره این پرداختهای غیرمنصفانه، حجت را بر همه تمام کرده و لذا انتظارات افکار عمومی از شورای نگهبان به عنوان مرجع احراز صلاحیتهای نامزدهای انتخاباتی نیز بالاتر رفته و انشاءالله این شورا به این انتظارات معقول و درست، پاسخ قانونی و مناسب
خواهد داد.
ارسال به دوستان
مدیرکل سابق اوقاف استان تهران:
«وطن امروز» اجاره بهای ملک را پرداخت کرده است
مدیرکل سابق اوقاف استان تهران در گفتوگو با خبرگزاری فارس عنوان کرد: اجاره ملک به روزنامه «وطن امروز» در سال 90 حسب مقررات اوقاف بوده و به هیچ عنوان این ملک رایگان در اختیار روزنامه «وطن امروز» قرار نگرفته است. حجتالاسلام والمسلمین احمدیان بیان داشت: ملک مد نظر قبل از اینکه به روزنامه «وطن امروز» اجاره داده شود، شرایط بسیار نامساعدی داشت که به جرأت میتوان گفت مخروبهای بیش نبوده است که پس از توافق با روزنامه «وطن امروز» قرار بر این شد تا هزینه تعمیرات اساسی این ملک را خود روزنامه «وطنامروز» تقبل کند و این هزینه تعمیرات اساسی که بالغ بر 80میلیون تومان بوده به حساب بخشی از اجاره روزنامه «وطنامروز» به اوقاف در نظر گرفته شود و همچنین مبلغ 150میلیون تومان نیز از طرف روزنامه «وطنامروز» به عنوان ودیعه در اختیار اوقاف قرار داده شد و نیز مابهالتفاوت اجاره در چندین نوبت به اوقاف پرداخت گردید. احمدیان در ادامه افزود: همه این اتفاقات و جریانسازیها علیه روزنامه «وطنامروز» با هدفی سیاسی رخ داده و این اتهامات (استفاده رایگان از ملک) به هیچ عنوان صحت ندارد و قویا تکذیب میشود.
ارسال به دوستان
اخبار
تلاش انگلیس برای تشدید ناآرامیهای ایران در فتنه ۸۸
اطلاعات جدید از اسناد منتشر شده توسط «ادوارد اسنودن» از نقش سرویس اطلاعات انگلستان برای تشدید ناآرامیها در ایران در سال ۸۸ حکایت دارد. به گزارش دانا، این اطلاعات نشان مىدهد سرویس اطلاعات انگلستان در سال ٨٨ با استفاده از حربههاى اینترنتى براى تشدید ناآرامى در ایران تلاش کرده است. براساس این اسناد، اداره ارتباطات دولتى بریتانیا که وظیفه جاسوسى اینترنتى را برعهده دارد و خواهرخوانده آژانس امنیت ملى آمریکا به شمار مىآید، تیم ویژهاى براى تمرکز بر ایران ایجاد کرده بود. اهداف این تیم عبارت بوده از: اعتبارزدایى از سران ایران و برنامه هستهاى این کشور، ممانعت یا ایجاد اخلال در دسترسى ایران به اقلام مورد استفاده در برنامه هستهاى، انجام عملیات جاسوسى و جمعآوری اطلاعات و مقابله با سانسور. اسناد اسنودن نشان مىدهد سرویس اطلاعات انگلستان با به کارگیرى تکنیکهاى مهندسى اجتماعى و با ساخت حسابهاى جعلى در شبکههاى اجتماعى و از طریق یک سایت کوتاهسازى آدرس اینترنتى، سعى در جذب معترضان و تهییج و خطدهى به آنها داشته است. فعالیت این سایت بعد از ناآرامىها در ایران، در شبکههاى اجتماعى تقریبا به صفر رسیده است. این سایت بعدها براى یک دوره زمانى در ابتداى ناآرامىها در سوریه هم فعال شده است.
بدرقه و تشییع پیکر ۱۲۷ شهید دوران دفاعمقدس در ۲۳ استان
همزمان با ایام شهادت امام جعفر صادق(ع)، آیین بدرقه و تشییع پیکرهای ۱۲۷ شهید دوران دفاعمقدس با حضور پرشور مردم و جمعی از مسؤولان در تهران و 22 استان دیگر کشور برگزار شد. به گزارش مهر، در تهران پیکرهای مطهر ۱۳ شهید گمنام در ۹ نقطه همزمان با دیگر نقاط کشور، تشییع و به خاک سپرده شد. هویت ۲۸ پیکر از این شهدای مطهر شناسایی شده و
پیکرهای آنان تحویل خانوادههایشان شده است. گفتنی است پیکرهای این شهدا در مناطق عملیاتی فاو، ام رصاص، شلمچه، زید، جزیره مجنون، شرق دجله، زبیدات و کردستان عراق کشف شده است.
سفر اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس به سوریه
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از سفر تعدادی از اعضای این کمیسیون به کشور سوریه خبر داد. هاجر چنارانی در گفتوگو با تسنیم افزود: براساس تصمیم هیاترئیسه کمیسیون امنیت ملی مجلس، قرار است گروهی با ترکیب علاءالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس، بنده و شهروز برزگر امروز یکشنبه (10 مرداد) سفر 5 روزهای به کشور سوریه داشته باشیم. وی افزود: دیدار با رئیسجمهور و رئیس مجلس سوریه و نیز بازدید از وضعیت آوارگان جنگی این کشور و مناطق عملیاتی در دستورکار برنامههای سفر اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس به سوریه عنوان شده است.
ارسال به دوستان
آژانس بینالمللی انرژی اتمی نشت اطلاعات محرمانه مربوط به نقشه راه را تکذیب کرد
معمای یک درز!
گروه سیاسی: ماجرای افشای یک سند محرمانه مربوط به توافق هستهای ایران و غرب در خبرگزاری آسوشیتدپرس حالا تبدیل به یک معما شده است. سند منتشر شده در آسوشیتدپرس آنگونه که مسؤولان سازمان انرژی اتمی ایران گفتهاند، مربوط به توافق موسوم به نقشه راه میان ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی بوده است. به گزارش «وطن امروز»، بهروز کمالوندی معاون علیاکبر صالحی و سخنگوی سازمان انرژی اتمی در این باره انگشت اتهام را به سمت آژانس بینالمللی انرژی اتمی و یوکیا آمانو گرفت. او با انتقاد تند و صریح از آژانس، از اعتراض رسمی ایران به آژانس به خاطر درز اطلاعات محرمانه خبر داد. اعتراضی که دوشنبه هفته گذشته به آژانس تحویل شد اما در شرایطی که براساس اظهارات سازمان انرژی اتمی، همه در ایران منتظر پاسخ آژانس به این نشت اطلاعات محرمانه بودند، آژانس پاسخ شدیدی به نامه ایران داد و اظهارات مقامات ایران درباره درز سند محرمانه منتشر شده در آسوشیتدپرس از طریق آژانس را رد کرد! آژانس بینالمللی انرژی اتمی با صدور بیانیهای، اظهارات مقامات ایرانی مبنی بر نشت اطلاعات محرمانه از این نهاد را قویا رد کرد!
آژانس بینالمللی انرژی اتمی با صدور بیانیهای از دریافت نامه جمهوری اسلامی ایران درباره درز اطلاعات مربوط به این کشور و ارسال پاسخی قاطع خبر داد. آژانس اعلام کرد در نامهاش به ایران، بشدت با گفتههای مقامات ایرانی درباره درز اطلاعات از آژانس مخالفت شده است. روز دوشنبه بود که بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی نسبت به یکی از گزارشهای آسوشیتدپرس واکنش نشان داد و گفت: «ایران همین امروز نامه اعتراضی به آژانس خواهد نوشت». کمالوندی آن روز گفته بود: «وقتی بخشی از این اسناد و اطلاعات درز میکند پرسش مطرح این است که چه کسی و برای چه این کار را کرده است. ما فعلا ظنمان به آژانس و افرادی است که در آژانس به این مدارک دسترسی دارند». بر اساس گزارش فارس، در بیانیهای که آژانس دیروز در پاسخ به این نامه منتشر کرد، آمده است: «آژانس بینالمللی انرژی اتمی، این هفته نامهای از ایران دریافت کرد که به احتمال درز اطلاعات ارائه شده به آژانس از سوی ایران در قالب اعلامیه ابتدایی پروتکل الحاقی این کشور اشاره شده است.» آژانس خبر از پاسخی داده که البته هنوز از سوی کمالوندی یا دیگر مقامات ایرانی درباره آن سخنی گفته نشده است. در بیانیه آژانس در اینباره آمده است: «آژانس در پاسخ نامهای نوشت و قویاً با هر اظهارنظری که به درز این اطلاعات از سوی آژانس اشاره کرده باشد، مخالفت کرد».
البته تکذیب شدید آژانس بینالمللی انرژی اتمی در شرایطی است که سازمان انرژی اتمی ایران صراحتا این نهاد را عامل درز اسناد محرمانه برنامه هستهای ایران دانسته است. بهروز کمالوندی درباره سند منتشر شده از سوی آسوشیتدپرس، صراحتا آژانس را عامل این درز اطلاعات دانسته بود. او در اینباره گفت: چند روز پیش آسوشیتدپرس مطلبی ارائه کرد که نشان داد بخشهایی از برنامه بلندمدت غنیسازی و طرح و توسعه کشورمان که قبلا در اختیار آژانس قرار گرفته بود در آن گزارش آمده است. وی گفت: البته کل سند بیرون نیامده اما بخشهایی از آن منتشر شده که در این موضوع 2 مطلب حائز اهمیت است؛ نخست حفاظت از اسناد محرمانه کشورهای مختلف است که در اختیار آژانس قرار میگیرد و انتظار میرود بخوبی از آن نگهداری کند. کمالوندی افزود: البته این یکی از اسناد ماست که در اختیار آژانس قرار دادهایم. ما اسناد مهمتر بسیاری هم در اختیار این نهاد بینالمللی قرار دادهایم که مرتبط با فعالیتهای کشورمان است و البته این فقط منحصر به ایران نیست، بلکه کشورهای دیگر عضو را نیز شامل میشود. او اظهار داشت: وقتی بخشی از این اسناد و اطلاعات درز میکند پرسش مطرح این است که چه کسی و برای چه این کار را کرده است؛ ما فعلا ظنمان به آژانس و افرادی است که در آژانس به این مدارک دسترسی دارند.
هرکول پوآرو کجاست؟
درباره سند منتشر شده در آسوشیتدپرس گمانههای دیگری نیز وجود دارد. اکنون که آژانس بینالمللی انرژی اتمی مدعی شده نامهای به سازمان انرژی اتمی ایران داده و در آن موضوع نشت اطلاعات محرمانه ایران توسط آژانس بشدت تکذیب شده، میتوان درباره این گمانهها اظهارنظر کرد. یکی از این گمانهها این است که سند منتشر شده توسط آسوشیتدپرس، مربوط به یک سند محرمانه میان ایران و آمریکا یا همان سند چهارم مربوط به توافق هستهای است. سندی که مسائل فنی مربوط به برنامه هستهای ایران در یک دوره زمانی 15 ساله در آن مورد توافق قرار گرفته است. به عبارتی نقشه راه میان ایران و آژانس برگرفته از همین سند محرمانه میان ایران و آمریکاست و آنچه درز کرده، در واقع مربوط به همان توافق محرمانه میان ایران و آمریکاست. بر این اساس 3 گزینه متهم به درز اطلاعات محرمانه برنامه هستهای ایران، عبارتند از آژانس- که این اتهام را بشدت تکذیب کرده است- 1+5 که براساس اظهارات کمالوندی، ایران تاکنون سند مکتوبی از توافق را در اختیار آنها قرار نداده است و آمریکا. به اعتقاد کارشناسان، گره ماجرای درز اطلاعات محرمانه برنامه هستهای ایران، میتواند به دست سازمان انرژی اتمی باز شود. علیاکبر صالحی که مسؤول نخست آنچه به لحاظ فنی بر سر برنامه هستهای ایران آمده، است باید درباره سند محرمانه میان ایران و آمریکا شفافسازی کند. سوال کلیدی که صالحی باید پاسخ آن را به افکار عمومی بدهد این است: متن نقشه راه میان ایران و آژانس آیا برگرفته از توافق محرمانه میان ایران و آمریکا بوده است؟ اگر اینگونه بوده، اولا چرا سازمان انرژی اتمی، درباره این سند شفافسازی نکرده، ثانیا چرا درباره گزینههای متهم به درز اطلاعات محرمانه، نامی از آمریکا برده نشده است. البته در این میان یک سوال بسیار اساسی از صالحی نیز وجود دارد: اگر سند منتشر شده از برنامه هستهای ایران از توافق محرمانه میان ایران و آمریکا درز کرده، اساسا نکته یا گوشهای از برنامه هستهای ایران وجود دارد که از دید آمریکاییها پنهان مانده باشد؟ و اگر اینگونه باشد و اطلاعات مربوط به برنامه هستهای ایران در اختیار آمریکاییها قرار گرفته باشد، دیگر چه حساسیتی نسبت به حراست از اسناد محرمانه ایران در آژانس باقی میماند؟
نقشآفرینی 3 کشور در درز اطلاعات هستهای ایران
سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: تلقی ما این است که 3 کشور در افشای اطلاعات ایران در آژانس انرژی اتمی نقش دارند و ما نیز به این موضوع اعتراض کردیم. به گزارش باشگاه خبرنگاران، بهروز کمالوندی در برنامه متن و حاشیه که از شبکه سوم سیما پخش شد، با بیان اینکه به افشای بخشهایی از سند آژانس اعتراض کردیم و آژانس هم در این زمینه نگرانی دارد، تصریح کرد: برای موضوع درز اطلاعات باید راهحلی پیدا کنیم و در این زمینه به آژانس تذکر هم دادیم. وی با تاکید بر اینکه در خبر آسوشیتدپرس توضیحاتی درباره طول برنامه غنیسازی داده شده و البته در سند محرمانه که آنها ادعا دارند به کنگره نیز تحویل شده است، نکاتی وجود دارد، گفت: تلقی ما این است که 3 کشور در افشای این اطلاعات نقش دارند و ما نیز به این موضوع اعتراض کردیم. سخنگوی سازمان انرژی اتمی درباره جواب قاطع آژانس مبنی بر اعتراض ایران به درز اطلاعات گفت: آژانس بیانیهای صادر کرده و اعلام داشته موافق اتهامزنی ایران به این نهاد نیست. کمالوندی با بیان اینکه از سوی ما نقض برجام رخ نداده اما طرف مقابل با برخوردهای سیاسی در قبال شرکتهای بزرگ، نقض برجام کرده است، گفت: آنها میتوانستند به جای اینکه به شرکتهای بزرگ بگویند جز مساله هستهای، تحریمهای حقوق بشری و تروریسم نیز وجود دارد، اعلام کنند تحریمهای هستهای از بین رفته است. آنها در ظاهر تحریمها را برداشتهاند اما پشتپرده به شرکتهای تجاری توصیههایی میکنند. سخنگوی سازمان انرژی اتمی درباره کانال خرید برجام گفت: ما تاکنون از این کانال استفاده نکردهایم، چرا که نیازی نداشتهایم و البته یکی، دو مورد سفارش داشتیم تا ببینیم طرف مقابل چه عملکردی خواهد داشت.
ارسال به دوستان
یک پایگاه آمریکایی از تلاش برای درگیری قومیتی در ایران خبر داد
ناامنی مرزها پروژه جدید آمریکا و عربستان
پس از افشای تحرکات سعودیها در تامین و تجهیز گروهکهای تروریستی در شمال غرب ایران از سوی فرماندهان نظامی ایران، یک پایگاه
خبری- تحلیلی از طراحی مشترک عربستان و آمریکا برای ایجاد ناآرامی قومی در مناطق مرزی ایران خبر داد. پایگاه گلوبالریسرچ در گزارشی مفصل که روز 25 جولای منتشر شد، این تلاشها را «مهندسی» مجموعهای از بحرانها با هدف خروج ایران از سوریه ارزیابی کرد. سازوکار محوری این برنامهها را به نوشته گلوبالریسرچ، تحریک به آشوب در داخل مناطق مرزی، ایجاد تهدیدهای تروریستی در داخل ایران و تحریک به انقلاب رنگی، تشکیل میدهد. این پایگاه خبری- تحلیلی در ادامه، شرح مفصلی از 3 تحرک در هم تنیده برای بر هم زدن ثبات در ایران ارائه کرده است. درگیری و مناقشات با شبهنظامیان کرد، تحریک ساکنان استانهای شرقی به جداییطلبی و تلاش برای ایحاد ناامنی در ایران از طریق داعش، برخی از محورهایی هستند که در این گزارش به آنها اشاره شده است. به گزارش «وطن امروز»، در حالی این پایگاه آمریکایی از تلاشهای آمریکا و عربستان برای ناامنی در ایران با هدف تضعیف محور مقاومت در منطقه خبر داده است که طی 2 ماه گذشته، نیروهای نظامی و امنیتی ایران درگیریهایی با تروریستها در شمال غرب و جنوب شرق کشور داشتهاند. علاوه بر این درگیریها، نهادهای امنیتی ایران چندین تیم تروریستی وابسته به گروهک تکفیری داعش را که به دنبال انجام چند ده عملیات تروریستی در تهران و چند استان دیگر بودند شناسایی و منهدم کردهاند. اما اصلیترین و طولانیترین نبردهای نیروهای نظامی ایران در چند ماه اخیر معطوف به منطقه شمال غرب ایران بوده است. در این منطقه از اواخر خردادماه تا اواخر تیرماه نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با گروهکهای تروریستی که از اقلیم کردستان عراق برای ایجاد ناامنی وارد خاک ایران شده بودند، درگیر شد و توانست 2 تیم تروریستی را به طور کامل منهدم کند و 23 تروریست را به هلاکت برساند. در میانه همین درگیریها بود که فرماندهان نظامی ایران نسبت به تعهدات اقلیم کردستان در قبال گروهکهای معاند انتقاد کردند و به اقلیم بارزانی هشدار دادند در صورت لزوم خاستگاه تروریستها را در داخل اقلیم کردستان هدف قرار خواهند داد. بیتوجهی اقلیم به هشدارهای ایران سرانجام باعث گلولهباران مواضع این گروهکها در کردستان شد. پس از این عملیاتها بود که فرماندهان نظامی ابعاد جدید از تحرکات تروریستها را افشا کردند و از نقش عربستان سعودی در تامین مالی و تجهیز آنان برای ایجاد ناامنی در خاک ایران سخن گفتند. به گفته فرماندهان نظامی ایران، شبکه اطلاعاتی عربستان و آمریکا از یک سال پیش برنامهای را برای ایجاد ناامنی در ایران داشتند. این کشورها ارتباطاتی با گروههای سنتی و پژاک داشتند به طوری که شبکه اطلاعاتی عربستان با حاج احمدی، فرمانده پژاک در آلمان جلسهای برگزار میکند و وعده تجهیز و تامین منابع مالی این گروهها را میدهد و جلساتی نیز در اقلیم کردستان توسط کنسولگریهای خودشان در راستای ایجاد انسجام بین گروههای سنتی برگزار میکنند. براساس این گزارش، دور جدید همکاری اقلیم کردستان و عربستان سعودی به یک سال گذشته بازمیگردد که اقلیم کردستان به دنبال کاهش قیمت نفت و به تبع آن کاهش درآمدهایش، در پرداخت حقوق کارمندان با مشکل مواجه شد. تداوم بحران اقتصادی در کردستان، باعث ایجاد اعتراضات خیابانی از سوی گروهی از کردها شد. شرایط اقتصادی اقلیم کردستان و نحوه مدیریت اقتصادی این اقلیم توسط خانواده بارزانی و حتی فساد اقتصادی در ساختار مدیریت کلان این منطقه، محور اصلی اعتراضات مردمی بود. در چنین شرایطی که بارزانی و تیم وی هیچ راهی برای فروکش کردن اعتراضات مردمی نداشتند، عربستان سعودی وارد میدان شد و در ازای توسعه بستر فعالیت عملیات ضدایرانی، حاضر به تامین مالی اقلیم کردستان شد. بلافاصله نیز کنسولگری سعودیها در اربیل راهاندازی شد و در مراسم افتتاح آن عبدالمنعم عبدالرحمن صالح، کنسول عربستان در اقلیم کردستان عراق تاکید کرد: عربستان هرگز و به هیچ نحوی از حمایت خود از اقلیم کردستان دست برنخواهد داشت و تلاشها برای افزایش تبادلات تجاری میان 2 طرف ادامه دارد. عربستان سعودی که پس از تامین مالی اقلیم کردستان، آزادی عمل بیشتری در این منطقه پیدا کرد، در یک سال اخیر کوشید با تزریق منابع عظیم مالی و تسلیحاتی به گروهکهای تروریستی کرد، زمینه اقدامات تروریستی را در مناطق غربی ایران فراهم کند و به جای آنکه همچون اسرائیل نگاه اطلاعاتی به این گروهها داشته باشد، تلاش کرده بهرهبرداری عملیاتی از این گروههای تروریستی برای ناامنسازی مناطق غربی ایران و ایجاد جنگ نیابتی داشته باشد.
ارسال به دوستان
رئیس سیا: روحانی را میانهرو میدانیم
رئیس سازمان سیا در اجلاس امنیتی «اسپن» با تمجید از عملکرد حسن روحانی، رئیسجمهوری ایران، گفت: واشنگتن در یک سال باقیمانده تا انتخابات به دقت اوضاع ایران را تحت نظر خواهد داشت.
به گزارش فارس، «جان برنان» روز جمعه در اجلاس سالانه «همایش امنیتی اسپن» در بخش کوتاهی از اظهاراتش که بیشتر بر موضوع سوریه متمرکز شده بود به موضوع ایران و توافق هستهای نیز پرداخت.
برنان در پاسخ به این سوال که آیا توافق هستهای تغییری در لحن و اقدامات ایران ایجاد کرده یا نه؟ گفت: «تصور میکنم این (توافق هستهای) کار درستی بود که انجام شد، چراکه جلوی پیگیری برنامه تسلیحات هستهای آنها را گرفت. این کار، رئیسجمهور روحانی را هم که از دید ما بین عناصر فعال در ایران فردی بسیار میانهروتر به شمار میآید، تقویت کرد. او باید دستاوردهای بیشتری داشته باشد تا حمایت بیشتری جلب کند، به این دلیل که در حکومت ایران بین تندروها و میانهروها رقابت وجود دارد». رئیس آژانس مرکزی اطلاعات آمریکا درباره آقای روحانی گفت: «اما خوب به نظرم روحانی نشان داده علاقهمند است ایران را به جامعه ملل بازگرداند. نگرانی من این است که بسیاری از ایرانیها انتظار داشتند با آزاد شدن داراییهای این کشور، پول به زندگی آنها سرازیر شود اما خب این مساله زمان میبرد».
برنان در ادامه در پاسخ به این سوال که برجام چه تأثیری بر روابط دوجانبه تهران و واشنگتن داشته؟ گفت: «در حال حاضر مذاکرات گستردهای میان دولت ایالات متحده و دولت ایران درباره برخی موضوعات حلنشده در جریان است، از جمله درباره اینکه نظام مالی بینالمللی چطور باید با ایرانی که حالا کمتر در محاصره تحریمها قرار دارد، رفتار کند. بنابراین گفتوگوها ادامه دارد و طرف ایرانی هم ناراحتیهایی دارد».
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|