|
سید یاسر جبرائیلی syjebraily@
اینستاگرام در حال حذف پستهای مربوط به حاج قاسم است. وزیر ارتباطات غیرت داشته باشد و هشدار دهد که در صورت متوقف نشدن این روند، فعالیت این شبکه در ایران برای همیشه پایان مییابد. #غیرت
ارسال به دوستان
«وطن امروز» از مصوبه عجیب کمیسیون تلفیق درباره کاهش سقف مالیات پلکانی گزارش میدهد
بازگشت به عقب
عضو کمیسیون تلفیق در گفتوگو با «وطن امروز»: طبق آییننامه امضا جمع و تلاش میکنیم این مصوبه تجدید رأی شود
سیدمهدی موسویحسینی*: اخیرا کمیسیون تلفیق مجلس در جریان بررسی لایحه بودجه 99 در بازگشت به عقبی عجیب، سقف مالیات پلکانی حقوق کارمندان را از 35 درصد به 20 درصد کاهش داد.
به گزارش «وطن امروز»، داستان پرفراز و نشیب بودجه 99 هنوز ادامه دارد. پس از ارائه لایحه بودجه 99 به مجلس مشخص شد برخلاف وعدههای داده شده، بودجه اصلاحات جدیای نداشته است و مانند سالهای گذشته بودجه از کسری رنج خواهد برد. از طرفی روایتهای مختلفی از رقم کسری بودجه وجود دارد. اکثر تخمینها از کسری بودجه سال 99 اما حدود 150 هزار میلیارد تومان است. برخی نمایندگان مجلس همچون نصرالله پژمانفر، عضو کمیسیون تلفیق مجلس کسری بودجه حداقل ۱۰۰هزار میلیارد تومانی را قطعی میدانند. عادل آذر، رئیس دیوان محاسبات کشور در اظهارنظری خوشبینانه رقم کسری بودجه را حدود ۵۵ هزار میلیارد تومان اعلام کرده است. مرکز پژوهشهای مجلس هم رقم 131 هزار میلیارد تومان کسری بودجه را برآورد کرده، البته این رقم بدون در نظر گرفتن 80هزار میلیارد تومان اوراق در نظر گرفته شده در لایحه و سایر عدم تحققهای احتمالی در دیگر منابع بودجه است. با توجه به کسری عمیق بودجه انتظار میرود نمایندگان مجلس در فرآیند تصویب لایحه بودجه، اصلاحاتی را برای بهبود لایحه و کاهش اثرات سوء این کسری اعمال کنند. کمیسیون تلفیق وظیفه دارد با ارائه پیشنهادهایی نظیر کاهش معافیتهای مالیاتی، افزایش پایههای مالیاتی نظیر مالیات بر ثروت و مالیات بر خانههای لوکس و... دولت را مجبور کند راه سخت مالیاتستانی را برای اصلاح اقتصاد ایران طی کند.
با تشکیل کمیسیون تلفیق بودجه، کلیات بودجه با رای شکننده تصویب و بررسی بخش درآمدی بودجه آغاز شد. چندی پیش نیز کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه بودجه مصوبه عجیبی درباره مالیات پلکانی حقوق کارمندان داشته که باعث شگفتی همگان شده است. این کمیسیون سقف مالیات پلکانی حقوق کارمندان را از 35 درصد به 20 درصد کاهش داد اما ماجرا از چه قرار است و چرا این بازگشت به عقب رخ داده است؟
* اصلاح قانون مالیات مستقیم در بودجه 97 و 98
مطابق ماده 85 قانون اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم، نرخ مالیات بر درآمد حقوق کارکنان دولتی و غیردولتی مازاد بر میزان معافیت مالیات بر درآمد سالانه و تا 7 برابر آن مشمول مالیات سالانه 10 درصد و نسبت به مازاد آن 20 درصد است. با تلاش نمایندگان مجلس بویژه اعضای کمیسیون تلفیق، مدل پلههای مالیات بر درآمد کارمندان در این بند از قوانین بودجه سالهای 97 و 98 تغییر یافت و به صورت مدل 5 پلهای (از 10درصد تا 35 درصد) درآمد. به عبارت دقیقتر، نرخ مالیات برکل درآمد کارکنان دولتی و غیردولتی مازاد بر میزان معافیت مالیات بر درآمد سالانه تا یک و نیم برابر آن مشمول مالیات سالانه 10درصد و نسبت به مازاد یک و نیم برابر تا 5/2 برابر آن، مشمول مالیات سالانه 15 درصد و نسبت به مازاد 5/2 برابر تا 4 برابر آن، مشمول مالیات سالانه 20 درصد و نسبت به مازاد 4 برابر تا 6 برابر، مشمول مالیات 25 درصد و نسبت به مازاد 6 برابر 35 درصد شد. مرکز پژوهشهای مجلس در گزارشی، مزایای اصلاح شیوه مالیات بر درآمد حقوق کارمندان در قوانین بودجه 97 و 98 را بیان کرد که عبارتند از:
الف- بهبود بازتوزیع درآمد و عادلانهتر بودن: مدل مصوب مجلس در مقایسه با مدل پیشنهادی دولت (ماده 85 قانون مالیاتهای مستقیم)، تبعات بازتوزیعی بهتری دارد و عادلانهتر است. به عبارت دیگر، طبق این الگو کسانی که حقوق پایینتری دارند، مالیات کمتری خواهند پرداخت و در مقابل افراد با حقوق بالا مشمول مالیات بالاتری خواهند بود.
ب- امکان افزایش درآمدهای دولت همزمان با افزایش سقف معافیت مالیات بر درآمد: با توجه به اینکه در مدل مصوب مجلس، طبقات بالای درآمدی مشمول نرخهای مالیاتی بالاتری میشوند، امکان افزایش سقف معافیت مالیات بر درآمد که به نفع کسانی است که حقوق پایینتری دارند، همزمان با حفظ یا حتی افزایش درآمدهای دولت از محل این مالیات فراهم میشود.
ج- کاهش انگیزه فرار مالیاتی شرکتهای خصوصی: یکی از روشهای برخی شرکتهای خصوصی برای فرار مالیاتی، ثبت بخشی از سود در قالب حقوقهای بالاست. در واقع مالیات حقوق همواره زیر 20 درصد است، در حالی که مالیات عملکرد شرکتها 25 درصد است. با ثبت بخشی از سود به صورت دستمزد، این شرکتها هم میتوانند از کاهش 5 درصدی مالیات منتفع شوند و هم اینکه حقوقهای ثبت شده را بهعنوان هزینههای قابل قبول به سازمان امور مالیاتی ارائه دهند.
* دولت راه مجلس را ادامه داد
دولت در بند «الف» تبصره 6 لایحه بودجه 99 برای اولین بار پلههای مالیات بر درآمد کارکنان دولتی و غیردولتی را مطابق قوانین بودجه سالهای 97 و 98 یعنی به صورت مدل پنج پلهای (از 10 درصد تا 35 درصد) ارائه داد. علاوه بر این، دولت کارانه پزشکان (اعضای هیأت علمی دانشگاههای علوم پزشکی) را مشابه بند «الف» تبصره 6 قانون بودجه 98، مشمول مالیات پلکانی با شیوه مذکور کرد. با توجه به مدل پیشنهادی دولت برای مالیات بر درآمد کارمندان در بند «الف» تبصره 6 لایحه بودجه 99 که کاملا مشابه وضعیت این بند در قوانین بودجه 97 و بویژه 98 بود، انتظار میرفت این بند براحتی به تصویب کمیسیون تلفیق مجلس برسد اما این موضوع رخ نداد و در اتفاقی عجیب، کمیسیون تلفیق مجلس بازگشت به مدل دوپلهای مالیات بر درآمد کارمندان (همان مدل ماده 85 قانون مالیاتهای مستقیم) را به تصویب رساند.
اقدام عجیب کمیسیون تلفیق در بند «الف» تبصره 6 قانون بودجه 98، کارانه پزشکان مشمول مالیات بیش از 35 درصدی شده بود و پزشکان اعتراض زیادی به این موضوع داشتند. در همین راستا، کمیسیون بهداشت و درمان مجلس که عموما پزشک هستند، پاییز امسال تلاش کردند از طریق شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا، کارانه پزشکان را مجددا از پرداخت مالیات پلکانی معاف کنند (صرفا 10 درصد مالیات بپردازند) اما این تلاشها ناکام ماند و ادامه ماجرا به بررسی بند «الف» تبصره 6 لایحه بودجه 99 موکول شد. در همین راستا علی ادیانی، عضو کمیسیون تلفیق مجلس به فارس گفته بود در جریان بررسی بند مذکور در کمیسیون تلفیق مجلس، 3 عضو منتخب کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در کمیسیون تلفیق با همکاری برخی دیگر از اعضای کمیسیون تلفیق که آنها هم پزشک هستند، تلاش کردند پیشنهاد معافیت کارانه کل یا بخشی از پزشکان از مالیات پلکانی به تصویب برسد اما این تلاشها ناکام ماند و این پیشنهادها به تصویب کمیسیون تلفیق مجلس نرسید.
انتظار میرفت پیشنهاد دولت (مالیات پلکانی تا 35 درصد) براحتی به تصویب برسد اما اشتباه عجیب غلامرضا تاجگردون، رئیس کمیسیون تلفیق منجر به پیچیده شدن اوضاع و در نهایت بازگشت به شیوه دو پلهای مالیات بر درآمد کارمندان شد. عباس گودرزی، یکی از اعضای کمیسیون تلفیق مجلس در گفتوگو با «وطن امروز» توضیح داد: «طبق آییننامه مجلس در حین بررسی بودجه سالانه اگر تبصرهای مغایر با برنامههای دائم باشد، برای تصویب نیاز به رأی دوسوم اعضای کمیسیون تلفیق دارد. به این بهانه تاجگردون، رئیس کمیسیون تلفیق تبصره مالیات پلکانی را به رای گذاشت و این تبصره نتوانست رای دوسوم اعضای کمیسیون را کسب کند و حذف شد». گودرزی با بیان اینکه دو اشکال در این کار وجود دارد، ادامه داد: «اول اینکه نکته مهم این بود که طرح اصلاح موادی از قانون آییننامه داخلی مجلس که از شهریورماه امسال تاکنون چندین بار بین مجلس و شورای نگهبان رفت و برگشت داشته است و آخرین بار در تاریخ 4 دیماه به شورای نگهبان ارسال شده است، هنوز به تایید نهایی این شورا نرسیده و توسط رئیسجمهور یا رئیس مجلس ابلاغ نشده و در نتیجه، «قانون» محسوب نمیشود. دیگر اشکال اینکه تبصرهها به صورت کلی رأیگیری میشود و تاکنون به شیوه تبصره به تبصره هیچ رأیگیری صورت نگرفته است اما در این باره این مصوبه به رای گذاشته شد».
* تبعات کاهش سقف مالیاتی
مرکز پژوهشها در گزارشی تبعات این مصوبه کمیسیون تلفیق را تشریح کرد که عبارتند از:
الف- بدتر شدن بازتوزیع درآمد و غیرعادلانهتر بودن آن: مدل مصوب کمیسیون تلفیق مجلس (ماده 85 قانون مالیاتهای مستقیم) در مقایسه با مدل پیشنهادی دولت، تبعات بازتوزیعی بدتری دارد و غیرعادلانهتر است. به بیان دیگر، طبق این الگو کسانی که حقوق بالاتری دارند، مالیات کمتری خواهند پرداخت و عملا منفعت اصلی این مدل، به افرادی میرسد که حقوقهای نجومی میگیرند. همانطور که اشاره شد، با توجه به اینکه در مدل مصوب کمیسیون تلفیق مجلس، پله دوم از 7 برابر سقف معافیت مالیاتی یعنی از حقوق ماهانه بالای 21 میلیون تومان آغاز میشود، این مدل به نفع کسانی است که حقوقهای نجومی میگیرند. به عنوان مثال، فرض کنید فردی 10 میلیون تومان در ماه حقوق میگیرد. با توجه به اینکه سقف معافیت مالیاتی 3 میلیون تومان است، این فرد با مدل پیشنهادی دولت (مدل 5 پلهای)، در پله سوم قرار میگیرد و باید 10 درصد 5/1 میلیون تومان (150 هزار تومان)، 15 درصد 3 میلیون تومان (450 هزار تومان) و 20درصد 5/2 میلیون تومان (500 هزار تومان) مالیات دهد. به عبارت دیگر، مجموع مالیات بر درآمد این فرد، یک میلیون و 100 هزار تومان است. همین فرد با مدل مصوب کمیسیون تلفیق مجلس (مدل دو پلهای)، در پله اول قرار میگیرد و صرفا باید 10 درصد 7 میلیون تومان یعنی 700 هزار تومان مالیات بر درآمد بپردازد.
ب- کاهش درآمدهای دولت: همانطور که توضیح داده شد، در مدل مصوب کمیسیون تلفیق مجلس، طبقات بالای درآمدی مشمول نرخهای مالیاتی کمتری میشوند. در نتیجه پیشبینی میشود درآمدهای دولت از محل این مالیات حدود 5 هزار میلیارد تومان کاهش خواهد یافت.
* مصوبه اصلاح میشود
گودرزی، حذف مالیات پلکانی را وهن کمیسیون تلفیق دانست و گفت: «کمیسیون تلفیق بهجای اینکه به نفع اقشار ضعیف عمل کند عملا به نفع ثروتمندان و نجومیبگیران رفتار کرده است. این کار توازن بودجه را هم به هم میریزد و باعث میشود چند هزار میلیارد تومان کسری در بودجه پدید آید. وقتی قرار است از رقم فروش اوراق کسر شود برخی دوستان اشکال وارد میکنند و میگویند برای این درآمد ردیف هزینهکرد تعریف شده و نمیتوان آن را کم کرد اما چطور در اینجا میتوان مالیات را حذف کرد؟» نماینده مردم بروجرد با بیان اینکه رد کردن مالیات پلکانی عقبگرد است، گفت: «این تبصره به هیچ وجه نباید به رای گذاشته میشد». وی در ادامه بیان کرد: قطعا رأیگیری مصوبه را قبول نداریم و طبق آییننامه امضا جمع و تلاش میکنیم این مصوبه تجدید رأی شود.
***
[مالیات بر درآمد در دیگر کشورها چگونه است؟]
در بسیاری از کشورهای جهان همچون انگلستان، فرانسه، ترکیه و کرهجنوبی، شیوه دریافت مالیات از درآمد مشابه مدل پیشنهادی دولت در بودجه 99 یعنی چند پلهای (بالاتر از 2 پله) است و افراد کمدرآمدتر مالیات کمتر و افراد پردرآمدتر مالیات بیشتری میپردازند. در این کشورها نجومیبگیران شامل پرداخت مالیاتی بیش از 40 درصد میشوند.
روزنامهنگار* ارسال به دوستان
نماگرهای اقتصادی همچنان در هراس از واکنش ایران به سر میبرند
تبعات اقتصادی قمار آمریکایی
گروه اقتصادی: نماگرهای اقتصادی در بازارهای مختلف همچنان در مسیر ترس از پاسخ ایران حرکت میکنند. قیمت نفت خام و برخی فرآوردههای مهم آن نظیر بنزین، شاخصهای بورس و نرخ برابری دلار در مقابل سایر ارزهای بینالمللی از جمله نقاط هدف موج نگرانی بوده است.
به نقل از سیانبیسی، سرمایهگذاران از وحشت واکنش تلافیجویانه احتمالی ایران در مقابل اقدام تروریستی آمریکا، به سوی سرمایههای امن نظیر اوراق قرضه و طلا فرار کردهاند و سود اوراق خزانهداری آمریکا سقوط کرده است. سود اوراق بلندمدت ۱۰ ساله آمریکا که انتخاب امنی در برابر سهام به حساب میآید، ۸ صدم درصد سقوط کرد تا از حدود 9/1درصد به 799/1 درصد برسد. سود اوراق ۳۰ساله آمریکا هم ۷ صدم درصد سقوط کرد تا به 226/2 درصد برسد.
قیمت پیشخرید هر اونس طلای آمریکا نیز 77/1 درصد یا ۲۷ دلار جهش کرد و به 20/1555 دلار رسید که این بالاترین رکورد ۶ سال اخیر است. قیمت خرید نقدی هر اونس طلا، اسپاتگلد، 45/1 درصد یا 55/22 دلار جهش کرد و به 40/1551 دلار رسید.
هراس از واکنش ایران همچنان در شاخصهای مهم بورسهای بینالمللی از جمله آمریکا نمایان است. در همین رابطه شاخص داوجونز 234 واحد سقوط کرد. در کنار ریزش داوجونز، دیگر بورسهای آمریکایی نیز نتوانستند خود را از معرکه کنار بکشند و 3 شاخص اصلی بورس آمریکا قرمز بسته شدند. شاخص S&P 500 معادل 71/0 درصد ریزش داشت و شاخص نزدک کامپوزیت نیز 8/0 درصد کاهش ارزش را تجربه کرد. بر اساس آمار داوجونز مارکت، در معاملات شب گذشته 3 شاخص اصلی بورس آمریکا بدترین عملکرد روزانه را طی 4 هفته گذشته به ثبت رساندهاند. انتظار میرود نگرانی از انتقام شدید ایران، سهامداران بورس آمریکا و احتمالا دیگر بورسها بینالمللی را طی روزها و شاید هفتههای آینده در نگرانی و اضطراب نگهدارد.
جان کانل، مدیر سبد دارایی در موسسه «یونایتد ادوایزرز» گفت: بازار نیاز به زمان دارد تا بتواند خود را بازیابد. در ماههای گذشته شاهد رکوردشکنیهای پیدرپی بودیم و اکنون معاملهگران بخشی از سود خود را از بازار خارج کرده و در حال ارزیابی این مسأله هستند که کدام نمادها برای سرمایهگذاری جدید مناسب هستند.
بازار نفت البته بارزترین واکنش را نسبت به اقدام تروریستی ارتش آمریکا داشت. قیمت نفت خام برنت با 5/3 درصد افزایش به 60/68 دلار در هر بشکه رسیده است. تمام شرکتهای نفتی جهان و سرمایهگذاران نفتی، در واهمه «انتقام سخت» ایران و تاثیرات جدی آن بر اقتصاد جهان هستند. رویترز مینویسد: «دوره اوج قیمت نفت در ماه سپتامبر کوتاه بود، چرا که ریاض به حمله به تاسیسات نفتی پاسخ نداد اما اگر ایران به تهدید «انتقام شدید» عمل کند، حرکت افزایشی قیمتهای بازار تندتر خواهد شد. هرگونه درگیری و افزایش قیمت نفت خطرناک است، چرا که شروع روند بهبود عملکرد اقتصاد جهانی را مختل میکند».
بر اساس گزارش بلومبرگ، روز جمعه قیمت آتی نفت خام برنت 5/3 درصد افزایش یافت که بالاترین میزان افزایش بعد از حمله به تاسیسات نفتی عربستان در ماه سپتامبر بوده است. قیمت نفت برنت تا ساعت ۱۶ روز جمعه، به 64/68 دلار رسید. این افزایش قیمت نفت در تمام نقاط جهان واکنشهایی را به همراه داشته است. گاردین مینویسد: «شرکتهای نفتی که در بورس لندن حضور دارند، برای مقابله با زیان شدید سهام شرکتهای نفتی در سایر نقاط جهان اقداماتی انجام دادند و برای شرکتهایی از جمله بیپی و رویال داچ شل سود کسب کردند. به اعتقاد تحلیلگران، این شرکتها سود بیشتری از قیمتهای بالای نفت به دست میآورند».
واشنگتنپست نیز یکی از خطرهای جدی انتقام ایران در بازار نفت جهان را مربوط به تنگه هرمز میداند و مینویسد: «یک نقطه آسیبپذیر بدیهی در بازار نفت، مربوط به تنگه هرمز در جنوب ایران میشود. حدود یکششم از کل عرضه جهانی نفت از طریق این راه آبی است که بر اساس اعلام اداره اطلاعات انرژی آمریکا، مهمترین دریچه نفتی جهان است. میزان نفتی که از این تنگه میگذرد و بیشتر آن به کشورهای چین، هند و ژاپن میرسد، 2 برابر کل تولید نفت آمریکاست. بستن این تنگه، برای اقتصاد جهان تخریبکننده است. دیگر امکان ایران برای انتقامجویی نیز میدانهای نفتی و تاسیسات نفت در عراق و عربستان سعودی هستند».
بر اساس گزارش سیانان بیزینس، وزیر نفت عراق اعلام کرده است تعدادی از کارگران آمریکایی در جنوب عراق، بعد از هشدار آمریکا به شهروندانش نسبت به افزایش تنشها درعراق و منطقه در حال ترک این کشور هستند اما دیگر کارگران مناطق نفتی این کشور به کار معمول خود ادامه میدهند. سیانان بیزینس مینویسد: «اگزونموبیل، شرکت بزرگ نفتی آمریکا در جنوب عراق تاسیسات دارد. شرکت انگلیسی بیپی و رویال داچشل نیز در این منطقه کار میکنند. شرکت اگزون اعلام کرده است که برنامههایی برای تامین امنیت و حفاظت از تاسیسات خود دارد».
ارسال به دوستان
جزئیات ساخت ۱۳۰ هزار واحد در طرح ملی مسکن
عضو هیأتمدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران با تشریح جزئیات ساخت ۱۳۰ هزار واحد در طرح ملی مسکن گفت: منابع مالی ساخت با 3 روش تامین میشود. محمد آیینی اظهار کرد: برای سال 98 ساخت 53 هزار واحد مسکونی در دستور کار قرار گرفته و قرار است مطابق برنامهریزیهای انجامشده در سال 99 نیز 77 هزار واحد دیگر در قالب طرح اقدام ملی مسکن در این محدودهها احداث شود.
وی با اشاره به آغاز ساخت 28500 واحد از مجموع 53 هزار واحد ادامه داد: برای اجرای این طرح و به منظور تامین مالی ساخت 130 هزار واحد مسکونی در بافتهای فرسوده در قالب طرح اقدام ملی عمدتا از 3 منبع تامین مالی استفاده خواهد شد. یکی از این منابع استفاده از ظرفیتهای صندوق پسانداز مسکن یکم به منظور اتصال متقاضیان خانهاولی سپردهگذار در بانک مسکن به پروژههای تامین مسکن در بافتهای فرسوده است.
وی گفت: استفاده از منابع صندوق توسعه ملی، وجوه اداره شده دولتی و منابع داخلی بانکها از مهمترین منابع تامین مالی ساخت 130 هزار واحد مسکونی در محدودههای هدف نوسازی و بهسازی بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری است. آیینی با بیان اینکه هر یک پلاک فرسوده شهری به طور متوسط ظرفیت ساخت 2/2 پلاک مسکونی جدید را دارد، تصریح کرد: با این اقدام میتوان عرضه مسکن در بافتهای میانی شهرها که برخوردار از تمام امکانات زیربنایی و روبنایی در سطح محلات است را به میزان قابل توجه افزایش داد و از این طریق بخش قابل توجهی از نیاز به ساخت و عرضه واحدهای مسکونی برای متقاضیان بویژه خانهاولیها را تامین کرد.
ارسال به دوستان
کنترل خروجیهای قاچاق دارو
معاون پیشگیری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه کنترل خروجیهای قاچاق دارو وضعیت بهتری نسبت به گذشته دارد، گفت: واردات دارو با ارز ۴۲۰۰ تومانی، زمینه قاچاق را فراهم کرده است. عبدالله هندیانی درباره قاچاق دارو گفت: با توجه به اختلاف قیمتی که دارو در ایران دارد و این کالا با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد کشور میشود، زمینه قاچاق را فراهم کرده است. وی افزود: تفاوت نرخ دارو در ایران و کشورهای همسایه، ارزش قاچاق را بالا برده است و همچون سوخت، انگیزه قاچاق را میان سودجویان افزایش داده است. وی ادامه داد: با این حال با توجه به اینکه در حوزه سلامتمحور، دستورالعملی را با وزارت بهداشت تدوین کردهایم، از زمان ابلاغ این دستورالعمل، کنترل خروجیهای قاچاق دارو بسیار بهتر شده است.
ارسال به دوستان
بورس متوقف نمیشود
صبح دیروز جلسه فوقالعاده شورای عالی بورس برگزار شد و این شورا ضمن محکوم کردن حمله تروریستی به کاروان سردار سپاه اسلام و گرامیداشت یاد سپهبد شهید سردار حاج قاسم سلیمانی، اعلام کرد: فرآیند و عملیات اجرایی روزانه بازار سرمایه کشور متوقف نمیشود.
این شورا تاکید کرد: بخشهای مختلف بازار سرمایه با دقت و هوشیاری به مسیر خود ادامه میدهند و همه تلاش خود را برای تداوم فعالیتهای روزانه بازار سرمایه به کار خواهند برد. شورای عالی بورس با اشاره به نقش صندوق حمایت و تثبیت بازار سرمایه اعلام کرد: در صورت لزوم صندوق تثبیت بازار از سرمایهگذاران بازار سرمایه حمایت خواهد کرد؛ ضمن اینکه بازیگران حقوقی بازار نیز از فرآیند داد و ستد روزانه حمایت کافی را به عمل خواهند آورد. در این جلسه شورای عالی بورس ضمن تسلیت به جامعه سهامداری همبستگی و همدلی خود را با ملت شریف ایران اعلام کرد.
ارسال به دوستان
سپهبد سلیمانی رستگار شد
بامداد جمعه سرداری را از دست دادیم که از هر نظر منحصربهفرد بود. قاسم سلیمانی خاری در چشم دشمنان و امید و عشقی در دل مردم ایران بود. سلیمانی ویژگیهایی داشت که کمتر قابلیت جمع در یک فرد داشت. مردمدوستی، مهربانی، عاطفی بودن در برابر مردم و از همه مهمتر اطاعت محض از رهبری و ذوب شدن ایشان در ولایت از اصلیترین ویژگیهای این سردار بود. سردار سلیمانی در همه حالات عشق واقعی به پروردگار متعال داشتند که این خصلت اقتدار و شجاعت را برای ایشان به ارمغان آورده بود. به عقیده من سلیمانی برای خدا بود و به خدا رسید. همین عشق هم باعث شد ایشان چنین عزتی داشته باشند.
از شهادت سردار امروز ناراحت هستیم اما نباید فراموش کنیم امیرالمومنین(ع) که لنگر آسمان و زمین است، از خدا همواره تقاضای شهادت داشتند. سلیمانی پیرو واقعی مولای متقیان بود و در مسیر مولای خود حرکت کرد تا در نهایت به آرزوی خویش رسید. این رستگاری است. حاج قاسم در مسیر خود رستگار شد و باید به حال ایشان غبطه بخوریم. مسلما نباید از این نکته مغفول ماند که با شهادت ایشان ضربه بزرگی به کشور وارد شد. این ضربه هم فقط مربوط به نیروهای نظامی نیست، به تمام مردم ایران و حتی تمام جریان مقاومت است اما مطمئنیم به برکت خون این شهید، مقاومت در برابر استکبار بویژه آمریکا و اسرائیل جنایتکار قویتر خواهد شد. به عقیده من خون شهید سلیمانی، درخت تنومند اسلام، مقاومت و ایران را در این شرایط سخت آبیاری کرد.
این یعنی ایشان با شهادتشان هم به اسلام و ایران خدمت کردند و موجب نجات و سربلندی اسلام و قرآن و سربلندی ایران عزیز شدند. در حال حاضر تکتک سلولهای بدن تمام سربازان نظام با هر عنوانی از جمله خودم آماده است تا در راه خونخواهی حاج قاسم فدا شود و امیدوارم پروردگار متعال چنین سعادتی را به ما بدهد. اعلام آمادگی میکنیم اگر هزاران بار بمیریم و زنده شویم، این کار را انجام میدهیم تا انتقام سردار مقاومت را از اشقیا بگیریم. از این مهمتر اینکه تمام مردم آماده هستند برای حفظ و صیانت از انقلاب و دستاوردهای آن که بخشی هم ماحصل فعالیت این سردار آسمانی است جانفشانی کنند. در پایان میتوانم بگویم، حاج قاسم! شرمندهایم، شرمندهایم، شرمندهایم و به حال شما غبطه میخوریم.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|