|
انتقاد وزیر دفاع انگلیس از وابستگی نظامی این کشور به آمریکا
بن والاس، وزیر دفاع انگلیس در مصاحبه با ساندیتایمز تاکید کرد: انگلیس باید در بخش تجهیزات و سختافزارهای نظامی سرمایهگذاری کند تا در منازعات و جنگهای آینده وابستگی کمتری به پوشش هوایی و هواپیماهای جاسوسی آمریکا داشته باشد. والاس در اظهاراتی صریح و شفاف گفت: نگرانیهایی که در دوره زمامداری دونالد ترامپ در ایالات متحده وجود دارد و سیاستهای انزواطلبانهای که وی دنبال میکند، موجب شده است من از خواب غفلت بیدار شوم.
ارسال به دوستان
گزارش شبکه تلویزیونی سیانان از حمله موشکی ایران به عینالاسد
سرهنگ آمریکایی: خیلی ترسیدم
گروه بینالملل: کمتر از یک هفته بعد از انتقام موشکی ایران از آمریکا، آرامآرام روایتهای جدید و جالبی از ابعاد بزرگ حمله ایران منتشر میشود. انتشار این روایتها در حالی است که آمریکا بعد از حمله دقیق موشکی ایران بلافاصله سانسور خبری گستردهای را درباره انتشار آمار تلفات و کشتههای خود در عینالاسد به راه انداخت و حتی به خبرنگاران آمریکایی هم اجازه نداد از این پایگاه دیدن کنند.
به گزارش «وطن امروز»، تنها خبرنگاری که در میان فشار رسانهای به کاخ سفید برای مجوز دادن به خبرنگاران برای حضور در عینالاسد توانست به این پایگاه راه یابد آروا دامون، خبرنگار دفاعی شبکه تلویزیونی سیانان بود.
یکی از افسران حاضر در عینالاسد در گفتوگو با خبرنگار سیانان از لحظات وحشتناک و حس ترس و وحشت در میان سربازان این شبکه سخن گفته است. سرهنگ دوم «استسی کُلمنیک» مستقر در پایگاه آمریکایی عینالاسد در غرب بغداد در گفتوگو با سیانان به تشریح اوضاع سربازان آمریکایی در زمان اصابت موشکهای ایران به این پایگاه پرداخته است. وی به این رسانه گفت: وقتی نخستین موشکها اصابت کرد، حتی برای ما که داخل سنگرهای زیرزمینی بودیم، موج انفجار کاملا محسوس بود و لرزش و تکانهای سنگر زیرزمینی به حدی بود که در سنگر با شدت باز و بسته شد. بهطور کامل حس کردیم دستکم 7 فروند موشک در نزدیکی سنگر ما اصابت کرد که بینهایت ترسناک بود.
خبرنگار این رسانه از این سرهنگ آمریکایی پرسید؛ آیا زنده ماندن شما شانسی بوده؟ و آیا برای مواجهه با اینگونه موارد آموزش دیده بودید یا اینکه از قبل به شما درباره حمله اطلاع داده شده بود؟
او در پاسخ گفت: راستش باید بگویم همه اینها در زنده ماندن سربازها نقش داشت و البته خدا به ما رحم کرد. کمی پیش از حمله به ما گفته شد ممکن است این پایگاه مورد اصابت موشک قرار گیرد اما کسی از وقوع آن مطمئن نبود، بنابراین ما اقدامات احتیاطی را انجام دادیم و نیروها را از اقامتگاههایشان در پایگاه خارج کردیم.
به گفته این افسر زن ارتش آمریکا، هنگام حملات موشکی ایران، نظامیان آمریکایی در عینالاسد حضور داشتند. سرباز آمریکایی حاضر در پایگاه عینالاسد در گفتوگو با خبرنگار سیانان از لحظات فرود موشکهای ایرانی میگوید: «خیلی سخت است توضیحش؛ خیلی ترسیده بودم وقتی این اتفاق افتاد. میشد وقتی موشکها اصابت میکرد شدت این موشکها را حس کرد. 7 تا از موشکها خیلی نزدیک به ما اصابت کرد. دوستان من دچار اختلال پس از سانحه شدند». خود خبرنگار سیانان هم قبل از آنکه با سربازان گفتوگو کند، به محل اصابت موشکهای ایرانی رفته و با نشان دادن گودالهای چندمتری ناشی از اصابت موشک به آسایشگاههای آمریکایی گفت باور سخنان دونالد ترامپ درباره بدون تلفات بودن حمله موشکی ایران با مشاهده محل اصابت موشکهای ایران سخت است، چرا که هر کدام از این موشکها توان تخریب تا دهها متر را دارند و هرچه را در اطرافشان بوده نابود کردهاند.
وی در اولین گزارش تصویری از پایگاه نظامی عینالاسد با نشان دادن محل اصابت یکی از موشکهای ایران گفت: اینجا محل خوابگاه نظامیان بوده است. این یکی از ۱۰ جایی است که موشکهای ایران فرود آمده و زنده ماندن در جایی که چنین فاجعه بزرگی رخ داده، بعید به نظر میرسد. وی در ادامه میگوید: ابهامها درباره سرنوشت افراد بالا گرفته است. آنچه به ما گفته شده، همه واقعیت نیست. حمله موشکی ایران در شب اتفاق افتاده و بعید است به خاطر ناامنی در منطقه، افراد خارج از پایگاه بوده باشند. زنده ماندن در کنار این حفره بزرگ ناشی از برخورد موشک، بسیار بعید است. دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا ساعتی پس از حمله موشکی ایران به عینالاسد در توئیتی مدعی خوب بودن گزارشات شد اما با این حال دولت آمریکا در یک هفته گذشته جز خبرنگار سیانان حاضر به پذیرفتن حضور خبرنگاران دیگر رسانهها در عینالاسد نشده است.
سیانان در ادامه گزارش خود محل اصابت موشکهای ایران را نزدیک پناهگاههای نیروهای آمریکایی عنوان کرد و نوشت: نیروهای ایالات متحده در پایگاه عینالاسد عراق، از طریق بغداد هشداری درباره حمله انتقامجویانه ایران دریافت کرده بودند.
ادعای مقامات آمریکایی درباره بیتلفات بودن حمله موشکی ایران در حالی است که سیانان صراحتا در گزارش خود عنوان میکند موشکهای ایران تنها چند متر آنسوتر از پناهگاهها فرود آمدند و شماری از پرسنل بلندپایه نیز هنگام حمله در محوطه حضور داشتند. به درجه و جایگاه این پرسنل بلندپایه در گزارش سیانان اشاره نشده است ولی از ظواهر امر اینگونه مشخص است که از فرماندهان اصلی ارتش آمریکا در عراق بودهاند. در ادامه این گزارش تاکید شده است هر چند آمریکاییها هشدارهایی درباره حمله ایران دریافت کرده بودند ولی از ماهیت آن اطلاعی نداشتند.
این ادعاها در حالی مطرح میشود که سردار امیرعلی حاجیزاده، فرمانده هوافضای سپاه تاکید کرده است بعد از حمله انتقامجویانه ایران، چند سورتی پرواز، مجروحان را از پایگاه عینالاسد به بیمارستانهای مناطق اطراف منتقل کردهاند.
* شبکه پاکستانی: تخریب عینالاسد فراتر از تصور است
شبکه پاکستانی «جیو تیوی» در گزارشی ویژه به ابعاد حمله ایران به پایگاه عینالاسد آمریکا پرداخت و با تأکید بر دروغپردازیهای رسانهای آمریکا در این مورد اعلام کرد: خسارتهایی که به پایگاه هوایی آمریکا در عراق وارد شده فراتر از حد تصور است. به گزارش این رسانه، سیاستمداران آمریکایی در حالی مدعیاند حمله ایران به این پایگاه تخریب جزئی در پی داشته و آسیبی به کسی نرسیده است که تصاویر منتشر شده از داخل پایگاه نشان میدهد میزان آسیبها غیرقابل بیان است.
این شبکه با اشاره به گزارش اخیر خبرنگار سیانان از داخل پایگاه تخریبشده عینالاسد که نشان میداد حداقل 10 ساختمان بزرگ در این پایگاه به کلی ویران شده و اثری از آنها باقی نمانده است، آورد: «آنچه را سیاستمداران آمریکایی میگویند کنار بگذارید! حقایق میدانی چیز دیگری میگویند؛ از عینالاسد چیزی باقی نمانده است». به گزارش تسنیم، دیگر رسانههای پاکستانی نیز واکنشی مشابه به این واقعه داشته و عمدتا درباره دروغپردازی سیاستمداران آمریکایی درباره ویرانی عینالاسد مطالبی منتشر کردهاند. این در حالی است که اخیرا یک رسانه آلمانی فاش کرده هواپیماهای لجستیکی پنتاگون طی روزهای اخیر، شمار زیادی از نظامیان آمریکایی را با وضعیت اورژانسی از خاک آلمان به ایالات متحده آمریکا منتقل کردند.
* تمجید از قدرت ایران در منطقه
در روزهای بعد از ترور سپهبد شهید قاسم سلیمانی با دستور دونالد ترامپ، حجم انتقادات از راهبرد آمریکا در منطقه بویژه عراق افزایش قابل توجهی داشته است به گونهای که تحلیلگران رسانههای مختلف آمریکایی به صراحت اعلام میکنند آمریکا در عراق یک شکست خورده بزرگ است و راهی جز ترک عراق ندارد.
در همین ارتباط پایگاه تحلیلی آمریکایی واشنگتناگزمینر در گزارشی به تنشها و آشفتگیهایی اشاره کرد که واشنگتن بعد از حمله 2003 به عراق و همچنین ترور فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در نزدیکی فرودگاه بغداد به بار آورد و نوشت، از نظر بسیاری از عراقیها، جهنمی که صدام در عراق به وجود آورده بود بسیار بهتر از به اصطلاح بهشتی است که واشنگتن وعده آن را در این کشور داده بود.
در این گزارش به تحولات اخیر در عراق اشاره شده و آمده است: این ماه، در پی حمله پهپادی آمریکا که به قتل سپهبد قاسم سلیمانی منتهی شد، پارلمان عراق به خروج ارتش آمریکا در عراق رأی داد.
این گزارش در ادامه نوشته بعد از نزدیک به 2 دهه اشغالگری آمریکا در عراق، هماکنون ثابت شده ایالات متحده به یک قدرت ناپایدار در این کشور تبدیل شده است و جز توان نظامی خود، اهرم واقعی چندان زیادی در اختیار ندارد و تمام قدرت و نفوذ در عراق در اختیار ایران قرار دارد. در بخشی از این گزارش به دوران دیکتاتوری صدام در عراق اشاره شده و آمده: هزاران تن از شیعیان عراق در دوران دیکتاتوری صدام از کشور خود اخراج شدند و به ایران مهاجرت کردند و بعد از سرنگونی صدام به کشورشان بازگشتند.
این وبگاه آمریکایی سپس به محبوبیت سپهبد سلیمانی و رابطه دوستانه ایران با عراق اشاره کرد و نوشت، بسیاری از رهبران سیاسی فعلی عراق که تحت فشار رژیم صدام از کشور عراق اخراج شده بودند و ایران آنها را مورد پذیرش قرار داده بود، روابط دوستانه شخصی عمیقی با سپهبد سلیمانی داشتند که از آن جمله میتوان به قاسم الاعرجی، عضو سازمان بدر و وزیر کشور عراق در بین سالهای 2017 تا 2018 و هادی العامری، وزیر پیشین حمل و نقل و عضو ائتلاف سیاسی مهم الوطنیه در پارلمان عراق اشاره کرد.
این وبگاه آمریکایی ادامه داد از چشمانداز یک عراقی، آمریکا ابتدا یک مهاجم و سپس یک بازنده بیکفایت است و راهبردی که واشنگتن در عراق به کار گرفت موجب دور شدن هرچه بیشتر آمریکا از عراق شد. طبق این گزارش، جدا از نفرتی که عراقیها از حمله آمریکا به کشورشان داشتند، در پی سرنگونی صدام، سیاستمداران تحت حمایت واشنگتن در عراق، جوی از اختلافات سیاسی و مذهبی را در این کشور غرب آسیا به وجود آوردند که در نهایت به پیدایش داعش منتهی شد. این وبگاه آمریکایی با اشاره به تمام این موارد در پایان این گزارش با اشاره به آشفتگی که آمریکا در عراق به وجود آورده، نوشت در سراسر عراق، بسیاری از مردم محلی اغلب این جمله را تکرار میکنند که «جهنم صدام بهتر از بهشت آمریکاییها بود». آیا این جای تعجب دارد؟
* توضیح جان کری درباره قدرت موشکی ایران
رسانههای حامی ترامپ در روزهای بعد از انتقام موشکی ایران به انتقاد گسترده از دموکراتها بویژه دولت اوباما میپردازند و معتقدند برجام فرصت افزایش توان موشکی را به ایران داد.
دیروز جان کری، وزیر خارجه دولت اوباما به دفاع از عملکرد دولت اوباما پرداخته و ضمن رد ادعاهای اخیر دونالد ترامپ و مایک پمپئو درباره توان موشکی ایران، تصریح کرد قدرت موشکی جمهوری اسلامی به مدتها پیش از برجام بازمیگردد.
دونالد ترامپ بعد از حمله موشکی ایران به عینالاسد گفته بود پس از توافق برجام، ۱۵۰ میلیارد دلار از سوی دولت باراک اوباما در اختیار ایران قرار گرفت و یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار آن پول نقد بود. ترامپ و وزیر خارجه دولت او مایک پمپئو مدعی هستند ایران با استفاده از پولی که پس از امضای برجام از دولت وقت آمریکا دریافت کرده، توانسته است توان موشکی خود را تقویت کند و موشکهایی که به پایگاه عینالاسد اصابت کرد، حاصل همان پولهاست. جان کری به سیانان گفت: ترامپ در اینباره دروغ میگوید، چرا که ما هرگز ۱۵۰ میلیارد دلار به ایرانیها ندادیم، حتی مبلغی نزدیک به آن هم پرداخت نشد. پولی هم که به ایران پرداخت شد، در چند مرحله در اختیار این کشور قرار گرفت. جان کری به رقم دقیقی اشاره نکرد.
وزیر خارجه دولت اوباما افزود: پرداخت پولی که در آن زمان به ایرانیها داده شد، هیچ ربطی به توافق هستهای نداشت و پولی هم که پرداخت شد صرف بدهیها و بهبود زیرساختهای اقتصاد آن کشور شد. جان کری با اشاره به اینکه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بودجه معمول خود را داشته است، به سیانان گفت: از این رو این حقیقت ندارد که این پول دقیقا و مستقیما به سپاه پاسداران ایران داده شده باشد. جان کری افزود: سپاه بودجه خود را دارد و برنامه موشکی خود را از مدتها قبل از آنکه ما هرگونه توافقی با ایران داشته باشیم، ایجاد کرده بود.
***
[چین: ترور ژنرال سلیمانی نقض قوانین بینالمللی است]
پس از روسیه، نماینده دولت چین در سازمان ملل هم ترور سردار شهید قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران را ناقض قوانین بینالمللی دانست. «جانگ جون» در نشست مطبوعاتی که دیروز از تلویزیون دولتی چین پخش شد تاکید کرد رفتارها و اقدامات خشونتبار، ماجراجویانه و یکجانبه آمریکا در این غائله نقض نرمها و موازین بنیادین بینالمللی است. پیشتر سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه نیز اقدام آمریکا در به شهادت رساندن محبوبترین فرمانده نظامی خاورمیانه را ناقض قوانین بینالمللی دانسته بود. این در حالی است که نماینده دولت ترامپ در سازمان ملل در نامهای این جنایت را در راستای دفاع از خود برشمرده است. نماینده چین در سازمان ملل اقدام نظامی آمریکا در ترور سردار سلیمانی و همرزمانش را باعث شکلگیری تحولات بسیار اساسی و نگرانکننده در منطقه دانست و گفت بر عهده شورای امنیت است که با این موضوع و برای کاهش تنشها با جدیت برخورد کند. او با رد هرگونه اقدام یکجانبه از سوی آمریکا، شورای امنیت را اولین و مهمترین مسؤول حراست از صلح و امنیت بینالمللی دانست که اعضای آن باید برای کاهش تنشها تلاش کنند و اعلام کرد چین به عنوان عضو دائم شورای امنیت در همین راستا همه مسائل و تحولات را با دقت زیر نظر دارد و بر آن است که از تلاشهای دیپلماتیک برای پیشگیری از خارج شدن اوضاع از کنترل بهره بگیرد. به گفته جانگ، پکن قصد دارد به عنوان یک بازیگر فعال هر چه در توان دارد را برای جلوگیری از تشدید تنشها و ثبات در منطقه خاورمیانه و خلیجفارس به کار گیرد و در این راستا نقش سازنده ایفا خواهد کرد. او یادآوری کرد وزیر خارجه کشورش با وزیران خارجه ایران، روسیه و فرانسه گفتوگو و تاکید کرده است که چین مخالف استفاده از زور و خشونت در روابط بینالمللی است. نماینده چین در سازمان ملل همچنین خاطرنشان کرد حق حاکمیت عراق باید مورد احترام شمرده شود و آمریکا باید از استفاده ابزاری از زور و قوه قهریه خودداری کرده و به دنبال گفتوگو برای حل اختلافات بینالمللی باشد.
***
[بنیانگذار بلکواتر اولین بار پیشنهاد ترور سردار سلیمانی را داد]
تارنمای شبکه سیانان به نقل از اسناد گزارش مولر (پرونده رسیدگی به نقش احتمالی روسیه در امور داخلی آمریکا)، فاش کرد «اریک پرینس» بنیانگذار ارتش خصوصی بلکواتر (که اکنون به آکادمی تغییر نام یافته است) سالها پیش و در جریان رقابتهای انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۱۶ آمریکا به ستاد انتخاباتی دونالد ترامپ توصیه کرده بود به دنبال ترور سردار قاسم سلیمانی باشند. به نوشته سیانان، پرینس، برادر بتسی دوواس وزیر آموزش کابینه آمریکاست. سیانان نوشت: پرینس این توصیه را در گزارشی با «استیو بنن» مدیر وقت تارنمای راستگرای «بریتبارت» در میان گذاشت و بنن نیز آن را برای «کوری لواندوفسکی» مدیر وقت ستاد انتخاباتی ترامپ فرستاد. معلوم نیست این پیام به دست ترامپ رسید یا نه اما علاقه پرینس به سیاست خارجی موجب شد «مایکل فلین» مشاور وقت امنیت ملی ترامپ و «دان» یکی از پسران رئیس جمهوری آمریکا به نظرات او توجه کنند. به تایید منابع خبری، شرکت بلکواتر در دوران اشغال عراق، ۱۹۵ عملیات تروریستی را اجرا کرد اما فجیعترین آن به ۱۶ سپتامبر سال ۲۰۰۷ میلادی بازمیگردد که در جریان آن مزدوران این شرکت با شلیک مستقیم به مردم غیرنظامی مرگ ۱۷ شهروند عراقی را رقم زدند.
ارسال به دوستان
دکتر فؤاد ایزدی در گفتوگو با «وطن امروز»:
افکار عمومی آمریکا نگران تصمیمهای ترامپ هستند
اشتباهات راهبردی دونالد ترامپ گویا تمامی ندارد. ترامپ پس از خطای راهبردیای که در جریان ترور شهید سلیمانی مرتکب شد، اینبار با اعلام اینکه «نامی قشنگ» برای ناتو انتخاب کرده است و دبیرکل این پیمان نیز از این نام هیجانزده شده، تاکید کرد که نام «ناتومی» (Nato Middle east) با این انگیزه انتخاب شده که ناتو فعالیتهایش در خاورمیانه را گسترش دهد. به نظر میرسد ترامپ هنوز به طور کامل متوجه این خطای راهبردی نشده و این نشاندهنده این است که ترامپ و تیم امنیت ملی او نگاه راهبردی منسجم و بلندمدتی ندارند؛ موضوعی که فواد ایزدی نیز در گفتوگو با «وطن امروز» بر آن تاکید کرد.
* * *
* دونالد ترامپ در تازهترین اظهارنظر درباره غرب آسیا گفته است که «ناتومی به دنبال این است که فعالیتهای ناتو در خاورمیانه گسترش یابد». این اقدام ترامپ را چطور ارزیابی میکنید؟
آقای ترامپ استعداد عجیبی در انجام کارهایی را دارد که به ضررش تمام میشود. هنوز یک هفته از تبعات اقدام خصمانه و اشتباه راهبردی ترامپ نگذشته که او به دنبال این است تا باز هم تنشآفرینی کند. نه ترامپ و نه مشاوران نزدیک او درایت لازم در حوزه مسائل راهبردی و حساس را ندارند و شخصیت هیجانی او سبب شده در اکثر مواقع به دنبال اقدامات هیجانی باشد. طبیعتا این مورد هم از این دست اقدامات است.
* آیا واقعا آمریکا از عراق خارج خواهد شد؟
این نکته باید همیشه مدنظر قرار گیرد که آمریکا هیچوقت دوست ندارد از منطقه خارج شود و آنچه منجر به ترک آمریکا از منطقه میشود اخراج آن از سوی ملتها و دولتهای منطقه است. ترامپ بارها صراحتا اعلام کرده که نفت را دوست دارد و در سوریه و عراق هم اولویتش نفت است، ضمن اینکه آنها دغدغه رژیم صهیونیستی را هم دارند. در این مدت دیدیم که بهرغم قطعنامه پارلمان و تاکید نخستوزیر عراق بر اخراج آمریکا از عراق، آنها به دنبال این هستند تا باز هم رایزنی کنند. این موضوع از این جهت مطرح میشود که باید نسبت به برخی ادعاها مبنی بر اینکه آمریکا به دنبال این بوده که از منطقه برود حساس بود. حتی وعدههای ترامپ در کمپین انتخاباتیاش هم که بر محور خروج آمریکا از غرب آسیا مطرح شده بود با این اتفاقات ثابت شد که از اساس باطل است.
* در این مدت موضوعی مطرح شده که ترامپ توانسته پس از اتفاقات یک هفته اخیر اوضاع را در داخل آمریکا مدیریت کند، نظر شما در این باره چیست؟
کافی است یک رصد ضمنی به رسانههای داخلی و نظرسنجیهای افکار عمومی آمریکا در یک هفته اخیر داشته باشیم. ترامپ گمان میکرد انجام عملیات ترور به نفع او تمام خواهد شد. به طور کلی او تا یک سال آینده هر اقدامی را که انجام دهد ذیل ملاحظات مربوط به کارزار انتخاباتی سال آیندهاش تحلیل میکند. از این رو بود که با ترور سپهبد شهید سلیمانی قصد داشت محبوبیتش را افزایش دهد اما ماحصل نظرسنجیهای صورت گرفته در آمریکا نشان میدهد که افکار عمومی آمریکا بشدت با اقدام ترامپ مخالفند. اعتراضات مردمی نسبت به سیاستهای آمریکا در یکصد شهر آمریکا نشان داد که او مسیر اشتباهی را برای جلب محبوبیت انتخاب کرده است. ترامپ در انتخابات دوره قبل ریاستجمهوری هیلاری کلینتون را به دلیل اینکه به جنگ آمریکا با عراق رای مثبت داده بود مورد انتقاد قرار داد. حال با انتخاب گزینه ترور و نزدیک کردن آمریکا به جنگ نشان داد که نمیتوان اعتباری برای گفتههایش قائل بود. نکته مهمی که در این میان باید توجه کرد این است که جدای از جمهوریخواهان منتقد ترامپ، عمده دموکراتهای منتقد اقدام وی نگران برنامههای بعدی او برای سیاست خارجی آمریکا هستند. این یعنی مقامات سیاسی آمریکا نیز نسبت به اتخاذ تصمیمات با ریسک بالا از سوی رئیسجمهور آمریکا نگرانند و همین مسأله سبب شده تا ترامپ نتواند به طور قطع خود را رئیسجمهور 4 سال بعد آمریکا بداند.
ارسال به دوستان
سیدحسن نصرالله:
سیلی عینالاسد از توان نظامی ایران پرده برداشت
سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان عصر دیروز در مراسم بزرگداشت سپهبدشهید قاسم سلیمانی سخنرانی کرد. مهمترین بخش سخنان وی به شرح زیر است:
حاج قاسم صرفا نماینده خودش، خانوادهاش یا حتی جمهوری اسلامی نبود؛ او بهترین پرچمدار ما در منطقه بود.
حاج قاسم پیش از سفر به سمت عراق اینجا در لبنان نزد ما بود. حاج ابومهدی مهندس تماس گرفت و گفت حاجی به عراق نیایید، اینجا شرایط خوب نیست. حاج قاسم گفت میدانم خوب نیست اما میآیم. شهید مهندس نیز با وجود آنکه میدانست شرایط خوب نیست برای استقبال به فرودگاه رفت، در حالی که لزومی نداشت شخصا برود. این خواست خدا بود که این دو نفر با توجه به شباهتهایشان با هم به شهادت برسند. این موضوع اتفاقی نبود.
ما در لبنان شناختمان در حزبالله با حاج قاسم از سال ۱۹۹۹ شروع شد که ایشان فرمانده نیروی قدس شد.
با آنکه در ابتدا مانعی به نام زبان وجود داشت، این مشکل را از ابتدا حس نکردیم و وی خیلی سریع با یادگیری زبان عربی این مانع را برداشت.
او مثل همه مجاهدان عادی دیگر بود. حضور او میان ما همیشه و حتی در خاکریزها و خطوط مقدم پررنگ بود، شاید در عراق این حضور اکنون پررنگتر و بیشتر دیده شود.
او همیشه در کنار ما بود و نیازهای ما را دنبال و فراهم میکرد.
او شریک آزادسازی لبنان در سال ۲۰۰۰ بود. نه ما از این سخن گفته بودیم نه او چیزی گفته بود.
وی زمان جنگ ۲۰۰۶ (جنگ ۳۳ روزه) به بیروت آمد و گفتیم جنگ است، چطور به اینجا آمدید؟ به هر حال به ضاحیه آمد و ایام جنگ را نزد ما بود.
مقاومت اکنون میتواند توازن بازدارندگی ایجاد کند و این به برکت امام خامنهای رهبر معظم انقلاب و مسؤولیتپذیری و جانفشانی و فداکاری حاج قاسم سلیمانی حاصل شده است.
با همه این کمکها و تواضع و دوستی و برادری که بین ما بود، یک روز هم بر ما منتی نگذاشت. او میگفت من خادم شما هستم. در طول این سالها، بیش از 20 سال، حاج قاسم هیچ چیز از ما نخواست و دستوری به ما نداد و جمهوری اسلامی ایران هم از ما چیزی نخواست؛ تنها چیزی که از ما میخواستند این بود که دفاع کنیم و استقامت بورزیم اما هیچگاه از ما نخواستند تشکر کنیم. این جمهوری اسلامی است.
حاج قاسم فرماندهای اسلامی بود.
صفات شخصی ابومهدی خیلی شبیه حاج قاسم بود. روابطش با حاج قاسم روابط دوستانه بود و او خودش را سرباز حاج قاسم میدانست.
زمانی که حاج قاسم قرار بود به بغداد بیاید تماس گرفت و به استقبال او رفت با آنکه میدانست خطر وجود دارد.
حاج قاسم از ابتدا (ماجرای داعش) به عراق رفت و ابومهندس در کنار او بود.
ملت ایران نمونه و نظیری در تاریخ ندارند، من تعارفی ندارم و نمیخواهم دروغ بگویم.
[اشاره به ماجرای هواپیمای اوکراینی:] شما اصلا در جایی دیگر نمیبینی که کشوری که در سرنگون کردن هواپیمایی اشتباه کرده است، به این زودی صادقانه اعتراف کند.
من تشییع پیکر حاج قاسم در اهواز را دیدم و به عربستان سعودی و اربابانش میگویم که «اَلیَومَ یَئِسَ الَّذینَ کَفَروا مِن دینِکُ». این صحنهها آمریکا را دچار یأس کشندهای میکند. آنچه در عینالاسد رخ داد یک سیلی بود نه پاسخ به ترور حاج قاسم.
همه کارشناسان اذعان کردند هدف گرفتن پایگاه آمریکایی از جنگ دوم جهانی اتفاق نیفتاده است. بحث گروه نیست، بلکه صحبت از یک کشور است.
این سیلی از توان نظامی ایران پرده برداشت. موشکها صددرصد ساخت ایران است نه ساخت مشترک با آمریکا یا با پول دیگر کشورها.
موشکهای ایران در عینالاسد عراق فرود آمد اما مصیبت و عزا در اسرائیل بود که ایران چنین توان و قدرتی دارد. این ضربهای بزرگ و مهم بود.
ترامپ گفت میخواهد با داعش مبارزه کند. منافق تو میخواهی با داعش مبارزه کنی؟ تو 2 فرمانده بزرگی را که با داعش مبارزه کردند، ترور کردی.
چون عراق جایی است که این جنایت انجام شده است، بعد از ایران، اولیترین میدانی که شایسته پاسخ دادن است، عراق است، چرا که حاکمیت عراق نقض شده و در فرودگاه بغداد حمله انجام شده است.
مسعود بارزانی باید ممنون حاج قاسم باشد. زمانی که از دوستانت [آمریکاییها] کمک خواستی کمکت نکردند و حاج قاسم اولین کسی بود که به کمکت آمد و نشان به آن نشان که یکی از برادران حزبالله هم همراهش بود و گفتند وقتی نزد تو آمدند، مسعود بارزانی از ترس به خود میلرزید.
حاج قاسم و ابومهدی چنین آرزویی داشتند که عراق از اشغالگران و بالگردهایشان که سران داعش را از نقطهای به نقطهای دیگر میبردند، پاک شود.
آمریکاییها باید نیروها و پایگاههایشان را ببرند.
از عصر جدید در منطقه صحبت میکنیم و در روزهای آتی اخبار آن به گوش شما خواهد رسید.
تهدید اول برای امنیت ملی هر کشور و ملتی، آمریکاست؛ غارتگر اول منابع نفتی منطقه آمریکاست.
پیام این ضربه، پیامی قوی برای صهیونیستها بود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|