|
ماهاتیر محمد: ترامپ باید استعفا کند
ماهاتیر محمد، نخستوزیر مالزی دیروز در سومین کنفرانس اتحادیه پارلمانهای حامی قدس در کوالالامپور، در پاسخ به سوالی درباره توصیهای برای دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، خواستار استعفای وی شد. وی در جمع خبرنگاران در پایتخت مالزی پاسخی بسیار کوتاه به سوال «چه توصیهای برای ترامپ دارید؟» داد: استعفا. نخستوزیر مالزی در واکنش به تبرئه ترامپ از 2 اتهامی که در قطعنامه استیضاح مجلس نمایندگان آمریکا مطرح شده بود، گفت: ای کاش سنا تصمیم بهتری در این باره اتخاذ میکرد.
ارسال به دوستان
ترور سردار سلیمانی در مناظره دموکراتها
در آستانه چهلمین روز شهادت سپهبد قاسم سلیمانی و همرزمانش در حمله تروریستی آمریکا، مناظره انتخاباتی دموکراتها پیش از انتخابات ایالت نیوهمپشایر به عرصه انتقاد آنها از عملکرد ترامپ در ترور سردار سلیمانی تبدیل شد. علاوه بر انتقادها از صدور مجوز ترور سردار سلیمانی توسط ترامپ، جو بایدن برای نخستینبار به طور رسمی اعلام کرد ضربات ایران به سربازان آمریکا در عینالاسد شدید بوده و برخلاف ادعای ترامپ ضربه خفیفی در کار نبوده است.
چهرههای ارشدی چون برنی سندرز، پیت بوتیچیچ، الیزابت وارن، جو بایدن و امی کلوباچار، 3 روز مانده به برگزاری انتخابات مقدماتی نامزدهای این انتخابات در ایالت نیوهمپشایر، در یک مناظره شرکت کردند. در بخشی از این مناظره، مجری از نامزدهای دموکرات درباره حمله تروریستی و غیرقانونی بامداد ۱۳ دیماه آمریکا در نزدیکی فرودگاه بینالمللی بغداد که به شهادت سردار سپهبد قاسم سلیمانی انجامید سوال کرد و پرسید: اگر شما بودید دستور این حمله را صادر میکردید؟
پیت بوتیچیچ در پاسخ به این سوال گفت: وضعیتی که ما با تصمیم رئیسجمهور ترامپ (برای صدور فرمان ترور سردار سلیمانی) شاهد بودیم، هیچ شواهدی مبنی بر اینکه این اقدام کشور ما را امنتر کرده باشد، وجود ندارد.
بوتیچیچ که خود به عنوان سرباز در جنگ آمریکا در افغانستان حضور داشت، گفت: رئیسجمهور ما را تا آستانه یک جنگ با ایران برد. البته این موضوع با حمله به ژنرال سلیمانی شروع نشد، بلکه با خارج کردن ما از توافق هستهای ایران این موضوع شروع شد.
مجری این مناظره دوباره از بوتیچیچ سوال کرد: اگر تیم امنیت ملیتان به شما رجوع کند و به شما فرصت هدف قرار دادن مقامی مانند سپهبد سلیمانی را بدهد، آیا چنین حملهای را انجام میدهید؟ او در جواب گفت: «این موضوع به شرایط بستگی دارد، به اینکه چه راهکارهای جایگزینی وجود دارد و اینکه اثرات متفاوت چنین حملهای چه خواهد بود. نکته من هم همین است. این وضعیتی است که باید در آن کل تصویر اطلاعاتی از وضعیت در نظر گرفته شود. رئیسجمهور ترامپ به جامعه اطلاعاتی ما اهانت کرده اما آنها برای جمعآوری اطلاعات، جانشان را به دست گرفتهاند؛ اطلاعاتی که برای تصمیمگیران بسیار مهم و باارزش هستند. من فکر نمیکنم او حتی این اطلاعات را بخواند. ما شایسته داشتن یک فرمانده کل قوای بهتر هستیم».
مجری مناظره نیوهمپشایر، سپس به جو بایدن دیگر نامزد مطرح دموکراتها رو کرد و از او که در 8 سال ریاستجمهوری باراک اوباما معاون او بود، سوال کرد: شما اگر فرمانده کل قوا بودید، دستور این حمله علیه ژنرال سلیمانی را میدادید؟ بایدن اینطور پاسخ داد: نه! و دلیل اینکه دستور آن را نمیدادم این است که درباره یک تهدید قریبالوقوع از ناحیه او (سردار سلیمانی)، هیچ شواهد و مدارکی در دست نبود.
به گزارش فارس، نفر دوم دولت آمریکا در 8 سال ریاستجمهوری اوباما در ادامه گفت: ببینید چه اتفاقی افتاده است. سیاست «اول آمریکا»ی او ما را به آمریکای تنها تبدیل کرده است. شما نمیتوانید در طول عمر خود زمانی را پیدا کنید که در آن ناتو به ایالاتمتحده آمریکا و ایران در یک سطح برابر بگوید: هر دوی شما از تنشها بکاهید. ما اکنون تنها هستیم، ما اکنون در این منطقه و جهان تنها هستیم؛ بدون دوست، بدون حمایت و بدون متحدانمان.
وی در ادامه افزود: به علاوه شما دیدید که وقتی ایران به پایگاه عینالاسد در عراق حملات موشکی کرد، چه اتفاقی افتاد؛ ۶۴ نفر از نیروهای ما مجروح شدند. نمیدانم اگر پسر من آنجا بود چه کار میکردم. من واقعا عصبانی میشدم و نمیدانستم که چه بکنم. این اتفاقی بود که برای نیروهای ما افتاد. آنها به جراحت شدید مغزی دچار شدند اما رئیسجمهور چه گفت؟ گفت آنها سردرد گرفتند و چیز بدی نبوده، فقط سر درد بوده است. این فرد، حتی برای یک روز بیشتر هم شایستگی آن را ندارد که فرمانده کلقوا باشد.
مجری مناظره بعد از بایدن، سراغ برنی سندرز، قانونگذار شناختهشده آمریکایی رفت و از او پرسید: سناتور سندرز، شما این حمله را ترور یک مقام دولتی خواندهاید. اگر شما بودید، این حمله را انجام نمیدادید؟
سندرز گفت: کاری که ما باید بکنیم و ترامپ آن را متوجه نیست این است که وزارت خارجهمان و تواناییهای دیپلماتهایمان را تقویت کنیم، نه اینکه فقط تواناییهای ارتشمان را تقویت کنیم. کاری که ما باید بکنیم این است که با قدرت و ثروتمان کشورهای سراسر جهان را متحد کرده و بگوییم بیایید سر میز نشسته و اختلافاتمان را از طریق صحبت و بحث با رجوع به سازمان ملل حل کنیم، نه اینکه دست به جنگهای بیشتر بزنیم و میلیاردها دلار دیگر صرف کرده و باعث تلفات انسانی که معلوم نیست چقدر خواهد بود، شویم. تام استیر یکی دیگر از نامزدهای حزب دموکرات درباره مواضع دولت ترامپ در قبال افغانستان و ایران اظهارنظر کرد. به گفته او، مجتمعهای نظامی (کارخانههای تولید سلاح) در سیاست خارجی دولتهای مختلف آمریکا تاثیر گذاشته و سبب شده کشور ما مانند نیروی پلیس در مناطق مختلف جهان عمل کرده و مداخله کند.
وی همچنین گفت: وقتی درباره نقشمان در جهان و همچنین نقش فرمانده کلقوا صحبت میکنیم، باید این را گفت که ما در دولت ترامپ دیپلماسی را رها کردهایم، ما استراتژی نداریم و همچنین متحدی هم نداریم.
ارسال به دوستان
ارتش سوریه در یک قدمی آزادسازی ادلب
موفقیتهای ارتش سوریه و نیروهای مقاومت در جدیدترین تحولات عملیات پاکسازی ادلب، بزرگترین تجمع تروریستهای تکفیری در شامات، باعث شده دولت ترکیه، پردهها را کنار زده و علنا ماهیت متجاوز خود را در این غائله نشان دهد.
دستاوردهای ارتش و نیروهای وفادار به بشار اسد طی هفتههای اخیر در این استان شمالی سوریه به قدری آشکار بوده که حتی شبکه الجزیره، رسانه دولت قطر به عنوان متحد همیشگی ترکیه و غرب در حمایت برخی گروههای تروریستی شاخه القاعده نیز لب به اعتراف در این باره گشود.
این شبکه دیروز به نقل از منابعی از معارضان مسلح اعلام کرد که ارتش سوریه در کنترل کامل شهر سراقب و پاکسازی کامل آن موفق بوده است. سراقب از نظر موقعیت جغرافیایی اهمیت ویژهای در بین شهرهای سوریه دارد، به طوری که چندین شهر را به هم وصل میکند. سراقب شهری در جنوب مرکز استان ادلب است که نقطه مهمی در جاده دمشق به حلب به شمار میرود. مساحت آن 17 هزار هکتار است و در 50 کیلومتری حلب، 135 کیلومتری حمص و 297 کیلومتری دمشق قرار دارد.
جمعیت این شهر پیش از آغاز جنگ داخلی بر اساس سرشماری سال 2004 میلادی، بیش از 32 هزار نفر بود اما از سال 2013 که ادلب توسط شاخه القاعده و سپس داعش و بعد گروههای تروریستی تکفیری و پانترک وابسته به آنکارا و ناتو اشغال شد، به یکی از مراکز تجمع مسلحین چندملیتی غیرسوری تبدیل شده بود.
این شهر همانند حلب به شهر صنایع شهره بود، به طوری که تا پیش از سیطره گروههای تروریستی، تعداد زیادی کارخانه و کارگاه را در خود جای داده بود که پس از اشغال همگی غارت شده و به ترکیه برده شدند.
یک ماه و نیم حملات دامنهدار زمینی و هوایی نیروهای ملی و بسیج سوری که با حمایت سیاسی روسیه و ایران همراه بوده و خشم اردوغان را برانگیخته است باعث پاکسازی بیش از ۱۲۰۰ کیلومتر مربع از مناطق اشغالی در استان ادلب شده و فاصله نیروهای آزادیبخش تا مسقطالراس تروریستهای جبهه النصره در خود شهر ادلب را به کمتر از 7 کیلومتر کاهش داده است.
همچنین شبکه تلویزیونی المیادین دیروز خبر داد که با محاصره شهر العیس در جنوب غربی حلب، تروریستهای النصره و ائتلاف بینالمللی تروریستهای ترکتبار که زیرمجموعه القاعده فعالیت میکنند با پیشرویهای اخیر نیروهای مقاومت در شرق بزرگراه حلب- دمشق اقدام به تخلیه روستاهای باقیمانده کردند.
ارتش ترکیه در آخرین اقدام برای حفظ پایگاههای تروریستها در ادلب و جنوب حلب، ستونی از نیروهای ویژه خود را به استعداد بیش از 200 دستگاه خودرو و کامیون نظامی به سمت ادلب اعزام کرده است اما با توجه به بمباران ستون قبلی نیروهای اشغالگر در این منطقه توسط نیروهای هوایی روسیه و سوریه، میتوان گفت که اردوغان و حامیان غربی و عربیاش فقط یک راه برای حفظ تروریستهای دستپروردهشان در شمال سوریه دارند و آن تجاوز نظامی مستقیم و تابلودار است که این به منزله اعلان جنگ به محور بزرگ مقاومت خواهد بود و تبعات سنگینی برای آنکارا به همراه خواهد داشت که بیش از هزینه 120 میلیارد دلاری ترکیه برای بیثبات کردن شامات طی 8 سال اخیر است.
ارسال به دوستان
دور دنیا
طنزپرداز سعودی: میترسم به سرنوشت خاشقجی دچار شوم
غانم المصاریر الدوسری، نویسنده و طنزنویس منتقد سعودی میگوید بتازگی پیشنهادی از روزنامه واشنگتنپست آمریکا برای نگارش مقاله در این روزنامه دریافت کرده اما از ترس اینکه مبادا به سرنوشت «جمال خاشقجی» دچار شود، به آن پاسخ نداده است. الدوسری ۳۹ ساله تحت حمایت پلیس انگلیس در لندن اقامت دارد و پیشتر شکواییهای علیه عربستان سعودی ارائه و این کشور را به هک کردن تلفن همراه خود از طریق یک برنامه جاسوسی در سال ۲۰۱۸ متهم کرده بود که همچنان این پرونده در دست بررسی است.
***
تیراندازی مرگبار سرباز تایلندی به مردم
یک سرباز تایلندی با تیراندازی در منطقه شمال شرق بانکوک، تعدادی از شهروندان نظامی و غیرنظامی این کشور را کشت. برخی رسانههای محلی از کشته شدن حداقل 20 نفر در این حادثه خبر دادهاند. سخنگوی وزارت دفاع تایلند در این ارتباط گفت: این سرباز نظامی در جاهای مختلفی اقدام به تیراندازی کرده بود و قبل از مرکز خرید، یک معبد را نیز هدف تیراندازی قرار داده بود. در این حادثه کشته شدن حداقل 2 افسر پلیس تایید شده و دیگر قربانیان شهروندان و افراد غیرنظامی بودهاند. از وضعیت ضارب خبری در دست نیست و در حالی که برخی منابع از مخفی شدن او در یک مرکز خرید خبر دادهاند، برخی دیگر از متواری شدن او میگویند.
***
تقویت سامانه پدافند هوایی سوریه
سفیر سوریه در چین در مصاحبه با خبرگزاری اسپوتنیک گفت: سوریه قصد دارد پدافند هوایی خود را در پی حملات هوایی مکرر اسرائیل و تاکتیک این رژیم در پنهان شدن پشت هواپیماهای مسافری تقویت کند. «عماد مصطفی» در این باره گفت: با توجه به رفتارهای اسرائیل، سوریه به شکل کامل در سیستمهای پدافند موشکی خود بازنگری خواهد کرد. وی افزود: سوریه از تمام سیستمهای پدافند هوایی خود برای محافظت از حریم هوایی کشور در مقابل تجاوزات مداوم اسرائیل استفاده میکند. این حملات هوایی مکرر، دمشق را متقاعد به لزوم وجود و به کارگیری سامانههای پدافند پیشرفتهتر کرده است و به همین منظور گزینههای مقرون به صرفه برای تقویت بیشتر سیستم پدافند هوایی خود را بررسی خواهد کرد.
***
دادگاه نیجریه محاکمه شیخ زکزاکی را از سر گرفت
دادگاهی در نیجریه محاکمه شیخ ابراهیم زکزاکی، رهبر جنبش اسلامی نیجریه را آغاز کرد. در جلسه استماع دادگاه شیخ زکزاکی که پنجشنبه برگزار شد به او اجازه داده شد به پزشکانش دسترسی داشته باشد. طبق این گزارش، دسترسی پزشکان به شیخ زکزاکی بعد از آن صورت گرفت که وکلای او استدلال کردند پزشک شیخ در زندان اعتراف کرده قادر نیست به شرایط پزشکی ایشان رسیدگی کند. یکی از چشمهای رهبر جنبش اسلامی نیجریه بیناییاش را از دست داده و چشم دیگر ایشان نیازمند درمان است. علاوه بر این، سطح سرب و کادمیم در خون ایشان نیز بالا گزارش شده است. رئیس تیم حقوقی شیخ زکزاکی گفت که وضعیت سلامت ایشان و همسرش در زندان وخیم شده است. رهبر جنبش اسلامی نیجریه و همسرش در حمله نیروهای امنیتی نیجریه در سال ۲۰۱۵ زخمی شدند. بهرغم آنکه دادگاه عالی نیجریه حکم به آزادی شیخ زکزاکی و همسرش داده اما آنها از آن سال به بعد در زندان هستند.
***
برکناری نماینده دائم تونس در سازمان ملل
وزارت خارجه تونس در بیانیهای پایان کار المنصف البعتی، در سمت نماینده دائم این کشور در سازمان ملل را اعلام کرد. در بیانیه وزارت خارجه تونس در بیان دلایل برکناری البعتی آمده است: برکناری البعتی از یکسو به دلیل عدم هماهنگی و مشورت میان وی و وزارت خارجه و از سوی دیگر با نمایندگان کشورهای عربی و اسلامی در سازمان ملل در زمینه مسائل مطرحشده در شورای امنیت از جمله تهیه یک پیشنویس قطعنامه درباره طرح صلح خاورمیانه است. وزارت خارجه تونس در ادامه تأکید کرد: عضویت غیردائمی تونس در شورای امنیت مستلزم رایزنی دائمی و هماهنگی قبلی با وزارت خارجه طبق مواضع اصولی تونس و حفظ منافع آن است.
***
آمریکا موشک ضدناو به استرالیا میفروشد
آژانس همکاری امنیت دفاعی آمریکا در بیانیهای اعلام کرد دولت ترامپ فروش ۲۰۰ موشک ضدناو به استرالیا به مبلغ ۹۹۰ میلیون دلار را تایید کرده است. این فروش شامل ۱۱ سیستم اندازهگیری از دور C LRASM ATM-158، موشکهای کروز C LRASM DATM-158، موشکهای C LRASM CATM-158 و سایر تجهیزات است که کمپانی تسلیحاتسازی لاکهید مارتین آمریکا به عنوان مقاطعه کار اولیه در آن حضور دارد. دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا در حال گسترش همکاری نظامی خود با استرالیا و ژاپن در حوزه هند- پاسیفیک است.
***
درگیری در قزاقستان با ۸ کشته و ۴۰ مجروح
وزیر کشور قزاقستان دیروز اعلام کرد در جریان درگیری در جنوب این کشور دستکم 8 نفر کشته و ۴۰ نفر زخمی شدهاند. یرلان تورگومبایف گفت: این درگیری روز جمعه در استان جمبیل، واقع در جنوب قزاقستان رخ داد. درگیری عصر جمعه در منطقهای رخ داد که محل سکونت اقلیت مسلمان با اصالت چینی «دونقان» است. وی ادامه داد: در جریان این درگیریهای گسترده، ۴۰ نفر به دلیل اصابت گلوله زخمی شدهاند. افسران پلیس نیز در جریان این درگیریها زخمی شدند. همچنین ۴۷ نفر بازداشت شدهاند و از آنها 2 قبضه سلاح شکاری کشف و ضبط شد.
ارسال به دوستان
با فرار رئیسجمهور آمریکا از استیضاح پروژه تسویه حساب با مخالفان وی کلید خورد
کمیته مجازات ترامپ
گروه بینالملل: با فروکش کردن گردوغبار ماجرای استیضاح ترامپ و فرار وی از یک محاکمه واقعی به واسطه عدم حضور حتی یک شاهد در جریان استیضاح، ترامپ پروژه انتقام از آنهایی که به ادعای وی به استیضاحکنندگان کمک کردهاند را آغاز کرد.
این موضوع از نگاه رسانههای آمریکا به عنوان بخشی از پسلرزههای پایان استیضاح ترامپ ارزیابی شده است. تشکیل «کمیته مجازات» برای تسویهحساب سیاسی با مخالفان اگر چه در ساختار سیاسی آمریکا اتفاق تازهای نیست ولی علنی کردن آن به این شکل برای نخستینبار است اتفاق میافتد.
* پیشلرزههای استیضاح
ترامپ با پایان یافتن نمایش مضحک استیضاح که بدون حضور حتی یک شاهد برگزار شد و با حمایت قاطع جمهوریخواهان از وی، به تبرئهاش انجامید، پروژه بزرگ حمله به رقبا را کلید زد. اولین اقدام ترامپ حمله به میت رامنی و جو مانچین به دلیل رای به محکومیتش بود و در گام بعدی برخی توئیتهایی را که از ترامپ خواسته بودند از منتقدانش انتقام بگیرد ریتوئیت کرد. قبل از آغاز تسویهحساب بزرگ ترامپ، برخی شاهدان کلیدی تحقیقات استیضاح ترامپ از جمله ماری یووانوویچ سفیر سابق آمریکا در اوکراین و بیل تیلور دیپلمات ارشد آمریکایی در امور اوکراین، وزارت خارجه آمریکا را ترک کرده بودند.
ماه گذشته هم جنیفر ویلیامز مشاور ویژه مایک پنس، معاون رئیسجمهور آمریکا در امور اروپا و روسیه پست خود را رها کرد. فیونا هیل نیز که از مقامات ارشد امور روسیه در شورای امنیت ملی آمریکا بود تابستان گذشته در آستانه شهادت در تحقیقات استیضاح ترامپ از پست خود کنارهگیری کرد. وی از ویندمن، مشاور ارشد شورای امنیت ملی کاخ سفید در امور اوکراین دفاع کرده و گفته بود که نگران نقش او در موضوع اوکراین است، زیرا همه چیز سیاسی شده است. جانشین او، تیم ماریسون نیز تنها چند ماه بعد اندکی بعد از شهادت در تحقیقات استیضاح ترامپ در مجلس نمایندگان آمریکا پست خود را رها کرد و به اندیشکده هادسون ملحق شد. او پشت درهای بسته شهادت داده بود که از گوردون ساندلند شنیده که کمک آمریکا به اوکراین به اعلام تحقیقات علیه جو بایدن و پسرش هانتر مشروط شده است. با علنی شدن رسوایی اوکراین در سپتامبر هم کرت ولکر از پست خود به عنوان نماینده ویژه آمریکا در اوکراین کنارهگیری کرد.
* آغاز تسویهحسابهای علنی
با این تفاصیل، سرهنگ الکساندر ویندمن، بالاترین کارشناس امور اوکراین در کمیته امنیت ملی کاخ سفید اولین نفری بود که قربانی خشم ترامپ شد و روز جمعه در حین کار در کاخ سفید توسط ماموران امنیتی به بیرون هدایت شد. ویندمن یکی از شاهدان مهم تحقیقات استیضاح ترامپ بود که با حضور در مجلس نمایندگان گفت حداقل 2 مرتبه درباره معطل نگه داشتن کمک نظامی به بهانه یک درخواست سیاسی به کاخ سفید تذکر داده است. او که از پنتاگون به کاخ سفید مامور شده بود، گفته به کار قبلی خود در پنتاگون بازمیگردد. با این حال اما وکیل وی درباره دلیل اخراجش گفته است: سرهنگ الکساندر ویندمن صرفا به دلیل بیان حقیقت اخراج شده است. در بیانیه منتشر شده از سوی وکیل ویندمن آمده: بیتردید همه مردم آمریکا متوجه شدهاند که چرا این مرد اخراج شده؛ سرهنگ ویندمن به این علت اخراج شده که حقیقت را بر زبان آورده بود... قویترین مرد جهان تصمیم گرفت انتقام بگیرد.
به نوشته سیانان، اخراج ویندمن در حالی است که قرار نبود وی تا ماه جولای از سمت خود کنار برود اما خود او نیز تمایل داشت زودتر کنارهگیری کند. با این حال این برکناری، تصمیم وی نبود. بر این اساس، ترامپ در جلسات خصوصی مکررا با خشم درباره شهادت ویندمن در جریان تحقیقات استیضاح صحبت میکرد و به گفته دموکراتها، این اقدام تلافی ادای شهادت وی بود.
دونالد ترامپ که با پرس و جوی خبرنگاران درباره دلیل اخراج ویندمن مواجه شده بود، درباره این تصمیم خود گفت: من از او راضی نیستم.
یک مقام پنتاگون هم درباره سرنوشت ویندمن گفته است: اکنون سرهنگ ویندمن به دانشکده افسری ارتش آمریکا منتقل خواهد شد و منتظر خواهد ماند تا کلاس درس او در ترم تابستانی امسال آغاز شود.
علاوه بر سرهنگ الکساندر ویندمن، برادر او هم که یکی از وکلای ارشد کمیته امنیت ملی کاخسفید است، اخراج شد.
سومین نفری که قربانی خشم ترامپ شد گوردون ساندلند، سفیر آمریکا در اتحادیه اروپایی است که اعلام کرد توسط کاخ سفید فراخوانده شده است.
ساندلند که توسط شخص ترامپ به عنوان سفیر کشورش در اتحادیه اروپایی انتخاب شده بود، بالاترین مقام وزارت خارجه آمریکاست که در جریان تحقیقات استیضاح 2 بار به کنگره رفت و اظهاراتش درباره واقعیات اوکراین گیت برای ترامپ دردسرساز شد و بازتاب زیادی در رسانهها یافت. او صراحتا عنوان کرده بود که ترامپ مستقیما از فعالیتهای رودی جولیانی به عنوان وکیلش مطلع بوده و با خود او هم درباره چگونگی ترغیب رئیسجمهور اوکراین برای اعلام تحقیقات فساد مالی درباره جو بایدن و پسرش صحبت کرده بود.
ساندلند روز جمعه در گفتوگو با رسانهها از درخواست کاخ سفید از وی برای بازگشت فوری به آمریکا به درخواست شخص ترامپ خبر داد. وی البته چهره محبوبی در وزارت خارجه آمریکا هم نبود، چون دست و دلبازی یک میلیون دلاریاش در جریان مراسم تحلیف ترامپ بود که ترامپ را متقاعد کرد وی را به این سمت بگمارد.
همزمان برخی رسانههای آمریکایی مایک مولوینی، رئیس دفتر ترامپ را قربانی بعدی خشم ترامپ عنوان کردهاند. با این حال رئیسجمهور آمریکا با تاکید بر اینکه مایک مولوینی به کار خود به عنوان رئیس دفتر کاخ سفید ادامه خواهد داد، صحبتها درباره برکناری احتمالی وی را رد کرد. ترامپ گفت: من روابط فوقالعادهای با مایک مولوینی دارم. گزارش درباره برکناری او کاملا غلط و نادرست است.
با وجود آنکه ترامپ این برکناری را «فعلا» تکذیب کرده، شبکه خبری سیانان گزارش داد که مولوینی با ترامپ اختلاف پیدا کرده و دوره تصدی وی در کاخ سفید در حال حاضر که روند استیضاح پایان یافته، زیر سوال رفته است. در این گزارش آمده است: ترامپ در نظر دارد مارک میدوز، یکی از متحدان ارشد خود در کنگره را جایگزین مولوینی کند.
* لیست بلند اخراجیها
ترامپ طاقت و تحمل انتقاد از خود را ندارد. بالاتر از این؛ هرکس به هر دلیلی و در هر مقامی که باشد اگر سخنی در مخالفت با نظر وی برزبان براند، بیچون و چرا از سمت خود برکنار میشود. برای تحلیل ابعاد این موضوع کافی است بدانید فقط در 6 ماه اول ریاستجمهوری ترامپ 12 چهره اصلی کاخ سفید که خود وی آنها را بر سر کار آورده بود هر یک به دلیلی برکنار یا وادار به استعفا شدند.
سالی ییلتس، دادستان کل ایالات متحده از مهمترین قربانیان مخالفت با ترامپ است که به دلیل خودداری از دفاع از نسخه اولیه فرمان مهاجرتی ترامپ درباره کشورهای عمدتا مسلمان، از سمت خود برکنار شد.
کتی والش، معاون رئیس ستاد کارکنان کاخ سفید نیز دولت ترامپ را ۷۰ روز همراهی کرد. وی از سوی استیو بنن و جرد کوشنر، مشاوران ارشد ترامپ تحت فشار قرار گرفت و در نهایت از سمت خود استعفا کرد. آنجلا رید، راهنمای ارشد کاخ سفید، دومین آمریکایی آفریقاییتبار و اولین زنی که عهدهدار این پست شد، از دیگر چهرههای کاخ سفید بود که مجبور به کنارهگیری شد. اخراج جیمز کومی، رئیس FBI در بحبوحه تحقیقات کنگره و وزارت دادگستری آمریکا درباره ارتباط مشاوران ترامپ با روسیه، جان بولتون مشاور امنیت ملی و دن کوتس مدیر سازمان اطلاعات ملی تنها بخشی از فهرست بلندبالای اخراجیهای دولت ترامپ است.
لااقل درباره بولتون همه میدانند که وی یار غار ترامپ و یکی از مهمترین متحدان وی در قبل و بعد از ریاستجمهوری بود، با این حال آتش غضب ترامپ دامن وی را هم گرفت. ترامپ درباره اخراج جان بولتون یک روز بعد از برکناری وی در توئیتی نوشت: شب گذشته به بولتون اطلاع دادم که دیگر نیازی به حضور او در کاخ سفید نیست. رئیسجمهوری آمریکا همچنین گفت: من و برخی دیگر از اعضای دولت با برخی نظرات بولتون بشدت مخالف بودیم.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|