|
سقف درآمد مشمول مالیات بنگاههای کوچک ۲ برابر شد
بنا بر تصمیمات اتخاذ شده در دولت و سازمان امور مالیاتی، سقف درآمد مشمول مالیات بنگاههای کوچک اشخاص حقیقی و حقوقی تغییر کرد. سقف فعلی درآمد مشمول مالیات بنگاههای کوچک برای اشخاص حقیقی ۱۰۰ میلیون تومان است که بنا بر تصمیمات اتخاذ شده در دولت و سازمان امور مالیاتی سقف درآمد مشمول بنگاههای کوچک برای اشخاص حقیقی از ۱۰۰ میلیون به ۲۰۰ میلیون تومان و حقوقی از ۳۰۰ به ۵۰۰ میلیون تومان افزایش یافت.
ارسال به دوستان
«وطن امروز» از پرحاشیهترین و پر نوسانترین هفته بورس در سال 98 گزارش میدهد
سینوسی و پرحاشیه
گروه اقتصادی: حاشیه اخیر دامنه نوسان قیمت در نمادهای بورسی به چهارشنبه هفته گذشته بازمیگردد. در آن روز شرکت فرابورس ایران طبق اطلاعیهای اعلام کرد: به منظور حمایت از حقوق و منافع سرمایهگذاران، مقرر شد دامنه نوسان قیمت در همه نمادهای معاملاتی در بورس اوراق بهادار تهران و فرابورس ایران از روز شنبه (۱۷ اسفند) به 2 درصد کاهش یابد. یک روز پس از این تصمیم، مدیر عامل فرابورس ایران در دفاع از این تصمیم گفت: در چند وقت اخیر هیجانات موجود در بازار بشدت افزایش یافته بود که این تصمیم کمکی در جهت بهبود روند معاملات و کاهش دامنه هیجانات خواهد بود. امیر هامونی تصریح کرد: کاهش دامنه نوسان در شرایط کنونی که به دنبال حمایت و صیانت از حقوق سهامداران و حاکم شدن روح تحلیل و منطق بر دادوستد سهام وضع شده است، یکی از تصمیماتی است که در شرایط فعلی میتوان از آن دفاع کرد. وی افزود: کاهش دامنه نوسان بورس شاید در کوتاهمدت بر کاهش ورود نقدینگی به بازار سرمایه تاثیرگذار باشد اما این تجربه را در ماههای گذشته داشتیم که موجهای نقدینگی که وارد بازار سرمایه میشوند توجه چندانی به ریزساختارهای موجود در بازار ندارند.
یک روز بعد رئیسکل بانک مرکزی در واکنش به این تصمیم گفت: دغدغه رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار را درک میکنم و تلاشهای وی برای مدیریت بازار قابل تقدیر است. عبدالناصر همتی اظهار داشت: وزیر اقتصاد نظر مشورتی اعضای شورای عالی بورس را مدنظر دارد و لذا با توجه به مجموعه دیدگاهها، تاکید وی نیز تعویق این تصمیم در شرایط امروز است. وی تصریح کرد: معتقدم تا بررسی بیشتر ابعاد موضوع، تصمیم هیاتمدیره سازمان به تعویق بیفتد. همان روز و تنها چند ساعت پس از اظهارنظر رئیسکل بانک مرکزی، وزیر اقتصاد و دارایی طی نامهای به شاپور محمدی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، خواستار بازگشت دوباره دامنه نوسان بورس به 5 درصد شد. در بخشی از این نامه آمده است: ضروری است مصوبه هیاتمدیره سازمان بورس درباره کاهش دامنه نوسان به 2 درصد فعلا منتفی شود و از روز شنبه (۱۷ اسفند) سال جاری دامنه نوسان در بورس و فرابورس به روال عادی بازگردد. این نامه عملا پایانی بر تصمیم جنجالی محدودیت دامنه نوسانات بود.
* داروییهای سبزپوش
به گزارش «وطن امروز» بازار بورس پس از گذشت درخشانترین هفته سال، در ابتدای هفته گذشته(10 اسفند) با خروج حقوقیها از بازار و البته اصلاحی که پس از رشد سریع خود داشت، با بیش از 18592 واحد افت شاخص روبهرو شد. همانطور که در گزارش پیشین اعلام شد، با واقعی شدن تاثیر بیماری کرونا روی اقتصاد ایران، خروج حقوقیها و اصلاح شاخص پس از یک هفته رشد قابل پیشبینی بود. با این وجود نمادهای دارویی بازار با برگشت قوی از صف فروش، اکثرا به صف خرید رسیدند. صنعت دارو و لوازم بهداشتی-درمانی به دلیل ورود کرونا به کشور و هجوم سمت عرضه و همچنین صادرات این محصولات، بشدت پر فروش بودهاند. این فروش بر بازار بورس نیز تاثیر خود را گذاشته است و این نمادها همه صف خرید شدند و بازار را با مثبت کامل بستند.
با این وجود در برخی نمادها که حتی صف خرید نیز شده بودند، بسیاری از سهامداران حقوقی بازار از آنها خارج شدند. اسفندماه همه حقوقیهای بازار، به خاطر پایان سال مالی شرکتها از آن خارج خواهند شد. بر این اساس خروج حقوقیها از بعضی نمادها باعث ریزش آن نماد تا پایان هفته شد.
روز یکشنبه هفته گذشته با ورود نقدینگی حقیقیها به بورس، بازار که در ابتدا منفی بود با رشد روبهرو شد و در ساعات پایانی روز شاخص کل با رشدی حدود 10 هزار واحدی به 515 هزار واحد رسید. از روز دوشنبه تا چهارشنبه هفته گذشته بازار در ابتدا مثبت باز شد و با گذشت زمان تا پایان روز، به حجم نقدینگی ورودی به بازار افزوده میشد. در این 3 روز با مجموع 39 هزار واحد افزایش، شاخص کل در پایان معاملات هفته به رقم 550 هزار واحد رسید. ورود سنگین نقدینگی در دست مردم به بازار بورس، طی این 2 هفته باعث شده است رشد شاخص کل همچنان مستمر و پایدار باشد. البته باید دید شاخص کل تا کجا به رشد بدون ترمز خود ادامه خواهد داد.
* نماد منفی هفته
یکی از پر بحثترین نمادها، نماد هپکو بود که که با خروج 180 میلیونی حقوقیها از این نماد در اولین روز هفته گذشته، روز یکشنبه با حجم فروش 246 میلیون سهام، سنگینترین حجم صف فروش را به خود اختصاص داد. البته تنها این روز هفته قبل نبود که حجم صف فروش چند صد میلیونی بود چرا که تا آخر هفته نیز ادامه داشت و در روز پایانی هفته با حجم صف فروش 275 میلیونی رکورد زد. این سهم که با رشد شارپ خود در ماههای اخیر یکی از پربحثترین نمادهای بازار بود، با توجه به صف فروش میلیونی آن احتمالا مقدار زیادی اصلاح داشته باشد. با این وجود با توجه به اعلام تحلیلگران بورس، اولین پله پایان اصلاح در قیمت 363 تومان و دومین پله نیز در قیمت 300 تومان خواهد بود.
* نماد مثبت هفته
درباره نمادهایی که طی هفته گذشته بیشترین افزایش را داشتند، جز عرضه اولیهها میتوان به نمادهای گروه دارویی اشاره کرد که بدون توقف، همه روزه در صف خرید بودند.
شاخص دارویی تنها طی یک هفته به صورت میانگین بیش از 38/17 درصد رشد داشته است که بخوبی نشان از سهامهای صف خرید این صنعت است. شاخص دارویی به دلیل بیماری کرونا و فروش بالای محصولات بهداشتی و درمانی شرکتهای این صنعت، با توجه به افزایش فروش، رشد خوبی داشته است. با این وجود بعد از پایان ویروس کرونا شاهد اصلاح نمادهای این صنعت خواهیم بود.
* قوانین جدید بورس
یکی از مهمترین اتفاقات هفته پیش، قانونهای جدیدی بود که سازمان بورس اوراق بهادار برای مدیریت و تنظیم بازار بورس به اجرا درآورد. از این پس معاملات باید یک حداقل حجم خرید و فروشی را ثبت کنند تا بتوانند آن معاملات در پایان روز ثبت شوند. این دستورالعمل که حجم مبنا نام دارد از رشدهای حبابی در بازار جلوگیری میکند که با توجه به ورود بالای مردم عادی و متمایل کردن آنها به این سهمها توسط دلالان بازار، این اقدام، یک اقدام مثبت و رو به جلو از طرف سازمان بورس بوده است.
البته در کنار این موضوع یک ماده دیگر از این قانون، اشاره به نحوه ورود به بورس دارد که از این پس قرار است ورود به بورس همراه آموزش و اخذ آزمون به مدت یک ماه پس از ثبت درخواست باشد. البته با توجه به ورود بیسابقه مردم به بورس و اقدام برای خرید و فروش سهمهای عرضه اولیه، این اقدام به نوعی ترمزی بر ورود مردم خواهد بود. با این وجود باید زمان بگذرد تا مسؤولان بورس متوجه اقدام ضدرقابتی خود شوند. اولین شعله این اقدام جدید، فروشی و اجارهای شدن کدهای بورسی فعال فعلی است که در حال حاضر با این قانون جدید، در جاهای مختلف از جمله دیوار خریدوفروش میشود.
بنابراین به عنوان یک پیشنهاد معقول جایگزین این عملکرد سازمان بورس، باید این قانون به سمت اختیاری بودن این آموزشها برود و اگر کسی این آموزشها را انجام نداد، خود مسؤول اصلی ضرر و زیانهای احتمالی آینده خواهد بود که از طریق یک پذیرشنامه براحتی این اقدام اتفاق خواهد افتاد. با این رویکرد دیگر سازمان بورس اوراق بهادار، به نسبت تکلیف قانونی خود را انجام داده است و مردمی که میخواهند به صورت بلندمدت در بورس حضور داشته باشند، با اختیار و تمایل خود در این آموزش و آزمون شرکت خواهند کرد.
***
ریزش 5980 واحدی شاخص بورس تهران
تحلیلگران گمانهزنیهای شبانه بانک مرکزی و سازمان بورس و عدم حکمرانی درست در این شرایط را دلیل ریزشی شدن شاخص بورس میدانند. بر این اساس شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات شنبه 5980 واحد ریزش کرد.
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران بعد از رکوردشکنی در هفته گذشته(شنبه) در اولین روز کاری با عقبنشینی شروع کرد و شاخص کل هم در پایان معاملات شنبه 5980 واحد افت کرد و به رقم 549 هزار و 186 واحد رسید. شاخص کل هم با معیار هموزن 1764 واحد عقبنشینی داشت و به رقم 148 هزار و 501 واحد رسید. ارزش روز شنبه بازار در بورس اوراق بهادار تهران به بیش از 2000 تریلیون تومان رسید. شنبه معاملهگران بورس بیش از 3/5 میلیارد سهام حقتقدم و اوراق مالی در قالب 842 هزار نوبت معامله و به ارزش 4832 میلیارد تومان دادوستد کردند.
ارسال به دوستان
سامانهای که قرار بود نقل و انتقالات مالی بینالمللی کشور را شفاف کند، باز هم دچار اشکال شد
اختلال در سامانه نیما قربانی گرفت
هفته گذشته تعدادی از تجار و بازرگانان با تجمع مقابل بانک مرکزی نسبت به «به غارت رفتن» سرمایههایشان در سامانه نیما اعتراض کردند. این افراد مدعی هستند از طریق تعدادی از صرافیهای مورد تایید بانک مرکزی، حدود 3 هزار میلیارد تومان از سرمایه آنها اختلاس شده است. اینطور که پیداست یک صرافی امین بانک مرکزی در کشوری دیگر تعهدات خود را انجام نداده است. جالب اینجاست که با وجود چنین سامانهای باز هم بانک مرکزی از پیدا کردن صرافی متخلف ناتوان است. از سوی دیگر قرار بود با وجود سامانه نیما دیگر شاهد چنین اتفاقی نباشیم. این سامانه نهتنها تامین ارز بازرگانان را سخت کرده است، بلکه هیچ شفافیتی هم در آن وجود ندارد و احتمال فساد در آن بسیار بالاست. مسعود خوانساری، نایبرئیس اتاق بازرگانی ایران درباره این سامانه و تاثیری که میتواند بر تجارت کشور داشته باشد، گفته بود: فعال اقتصادی باید 16 فرآیند انجام دهد تا به مرحله تخصیص اعتبار برسد و چنانچه در هر مرحله دچار مشکل شود دوباره باید از ابتدا کار را شروع کند. دریافت ارز در این سامانه بازی مارپله است که تا 3 ماه زمان میبرد.
* اختلال پیش آمده است!
یک منبع آگاه در سامانه نیمای بانک مرکزی در گفتوگو با «وطن امروز» درباره اختلال پیشآمده در این سامانه، اظهار داشت: مشکلی که پیشآمده ناشی از تشدید تحریمهای مالی است و هیچ ارتباطی با مسائل فنی سامانه ندارد. وی افزود: دلیل دیگر این مشکل در رابطه با صرافیهای چینی است که به دلیل بحران کرونا نمیتوانند تعهدات خود را انجام دهند، در هر صورت ما در روزهای پایانی سال هستیم و نیازهای حوالهای افزایش پیدا کرده که روند کارها را کند کرده است. این فرد مسؤول در سامانه نیما، اظهار داشت: تمام سعی خود را میکنیم که این مشکل را بزودی حل کنیم و اساسا اختلاس را قبول نداریم اما در هر صورت اختلالی ایجاد شده است و تجار به این دلیل ناراحتند. مدیر اداره صادرات بانک مرکزی هم با تایید تلویحی این اختلال، اظهار داشت: نهتنها اختلاسی رخ نداده، بلکه موضوع ایفا نشدن تعهدات طرفین معامله است که با ورود بانک مرکزی و دستگاه قضایی مشکل حل شده است. صمد کریمی در مصاحبه با یکی از رسانهها، گفت: صادرکنندگان منابع ارزی خود را در بازار دوم عرضه و بانکها و صرافیها نسبت به خرید آن اقدام میکنند. در این فرآیند اغلب صرافیها ریال را از واردکننده دریافت و به صادرکننده پرداخت میکنند. صادرکننده نیز نسبت به پرداخت ارز بر اساس رویههای متعارف اقدام میکند. در مورد اخیر صادرکننده مدنظر نتوانسته بموقع تعهدات خود را به صورت کامل انجام دهد. وی اعلام کرد: بانک مرکزی به محض تشخیص تخلف صادرکننده وارد ماجرا شده و با ورود نهادهای انتظامی، اطلاعاتی و قضایی، صادرکننده مکلف به پرداخت تعهدات خود در یک زمانبندی مشخص شده است. این نخستینبار نیست که در این سامانه اختلال ایجاد میشود و سال گذشته نیز اتفاق اینچنینی رخ داده بود. بانک مرکزی همان زمان در بیانیهای اعلام کرد: «با توجه به عدم امکان دسترسی به اطلاعات حساب عرضهکنندگان ارز در بانکهای خارجی، پوشش ریسکهای ناشی از رفتار عرضهکنندگان و متقاضیان ارز توسط سامانه نیما انتظاری نادرست است و هر دو گروه باید پس از اطمینان از صحت و سقم اطلاعات طرف مقابل اقدام به انجام داد و ستد کنند». این یعنی بانک مرکزی هم در مقاطع زمانی مختلف بیاعتبار بودن صرافیهای طرف قرارداد در سامانه خود را اعلام کرده بود و هزینه ریسک در چنین بستری را بر عهده خود فعالان قرار داده بود. سوال اینجاست که اگر قرار است بازرگان خودش صحت اطلاعات طرف خارجی را بسنجد چه احتیاجی به سامانه نیما است؟
ارسال به دوستان
انتقاد زنگنه از نشست اوپک
وزیر نفت نشست وزارتی مشترک سازمان کشورهای صادرکننده نفت «اوپک» و غیراوپک را که روز جمعه بدون نتیجه و توافق به سرانجام رسید یکی از بدترین نشستهای تاریخ این سازمان خواند. بیژن زنگنه گفت: جلسه بسیار سختی بود و تقریباً به نتیجه نرسید. وی افزود: کاهش تولیدی که ماه دسامبر تصویب شد در این نشست تمدید نشد. بازار نیاز به کاهش تولید و توافق دارد. وزیر نفت گفت: 6 ساعت مذاکرات خصوصی انجام شد ولی روسیه و عربستان نتوانستند به نتیجه برسند. در مذاکره باید انعطاف داشت، در غیر این صورت همه متضرر میشوند. زنگنه افزود: برخی اعضای اوپک اصرار داشتند کشورهایی که عضو این سازمان نیستند، در کاهش تولید مشارکت کنند و آنها نپذیرفتند. اعضای اوپک پنجشنبه با صدور بیانیهای پیشنهاد کردند برای جلوگیری از آثار منفی شیوع ویروس کرونا در بازارهای جهانی، روزانه یک میلیون و 500 هزار بشکه نفت از تولید خود را کاهش دهند. بر اساس این بیانیه، سهم اوپک از این میزان یک میلیون بشکه و سهم غیراوپک 500 هزار بشکه تعیین شده بود. پس از شکست مذاکرات اوپک پلاس و عدم توافق بر سر کاهش تولید، بهای نفت برنت روز جمعه 4/9 درصد سقوط کرد و به 41 دلار رسید که این موضوع نگرانیهایی را برای بازار نفت به وجود آورد. نرسی قربان، کارشناس انرژی در ارزیابی خود از سرنوشت بازار نفت، با بیان اینکه در حال حاضر بازار تاثیر خود را از تصمیم جلسه روز جمعه اوپک گرفته و قیمتها کاهش یافته است، اظهار کرد: این مسالهای نیست که اوپک در روزهای آتی متوجه شود، چراکه اکنون شاهد تغییر و تحولات در بازار نفت هستیم و آن چیزی که میبینیم از عدم توافقات در اوپک حاصل شده است. وی با تاکید بر اینکه شرایط آینده بازار نفت بستگی زیادی به اعضای دیگر اوپک دارد، تصریح کرد: باید دید این توافقات و همچنین بیماری کرونا چه میزان در عرضه و تقاضا تغییرات ایجاد میکند و اوپک برای ۳۰۰ هزار بشکهای که قرار بود روسیه از میزان تولید خود بکاهد چه برنامهریزیای کرده است.
این کارشناس انرژی با بیان اینکه اگر اوپک تصمیم بگیرد این میزان کاهش تولید را جبران کند، شرایط تغییر خواهد کرد، گفت: به عبارت بهتر اگر تصمیم بگیرد این ۳۰۰ هزار بشکه بین اعضای اوپک کاهش یابد میتوان انتظار داشت که برنامههای اوپک بدون حضور روسیه نیز اجرایی شود. قربان افزود: اگر این برنامه اجرایی شود، ممکن است شاهد بهبود قیمتها باشیم ولی اگر به این مساله توجه نشود و هر کشوری بخواهد به فکر منافع خود باشد، به نظر میرسد شاهد کاهش مجدد قیمتها خواهیم بود.
ارسال به دوستان
اخبار
تحقق 95 درصد درآمد مالیاتی امسال
بر اساس گزارشهای رسمی، 95 درصد درآمدهای مالیاتی تا 10 اسفندماه محقق شد. سال جاری بالغ بر 142 هزار و 500 میلیارد تومان مالیات مصوب شده بود که از این میزان رقمی حدود 134 هزار میلیارد تومان مالیات وصول شده است. پیش از این زمانی، رئیس مرکز آموزش و پژوهش و برنامهریزی مالیاتی سازمان امور مالیاتی از وصول ۱۱۴ هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی در ۱۰ ماه امسال خبر داده بود.
***
عدم همکاری زنگنه با سامانه تدارک الکترونیک دولت
کارشناس نفت و انرژی گفت: تا سال 92 مناقصات پروژههای نفتی در برخی شرکتهای وزارت نفت مثل شرکت پتروشیمی در سامانه ستاد انجام میشد که با آمدن زنگنه متوقف شد. کنار گذاشتن سامانه ستاد، فساد در مناقصات نفتی را افزایش داد. یحیی کیانوش اظهار داشت: سال 89 در دولت آقای احمدینژاد طرحی در این زمینه تعریف و قرار شد سامانه تدارک الکترونیک دولت بر مبنای فناوری اطلاعات طراحی شود تا جلوی فساد در مناقصات دولتی و بویژه در حوزه نفت و گاز گرفته شود. با اجرایی شدن این سامانه دیگر فرآیند اجرای مناقصات از حالت سفارشی و زد و بند خارج شده و همه پیشنهادها به صورت شفاف روی سامانه مشاهده میشود. وی تصریح کرد: از سال 89 که مصوبه سامانه تدارک الکترونیک دولت (ستاد) توسط آقای رحیمی، معاون اول وقت رئیسجمهور به دستگاههای ابلاغ شده بود تاکنون متاسفانه این مصوبه بخوبی اجرایی نشده است. در برخی دستگاهها مثل شرکت پتروشیمی نیز که این مصوبه تا سال 92 اجرا میشد با آمدن آقای زنگنه این موضوع متوقف شد. این کارشناس انرژی همچنین گفت: راهاندازی این سامانه در پروژههای نفت و گاز که پروژههای کلانی نیز هستند امکان دسترسی رسانهها و نظارت آنها بر فرآیند مناقصات را نیز فراهم میکند. یعنی میتوان با ایجاد شفافیت برای عموم جلوی فساد موجود در مناقصات را گرفت و آنها را مورد ارزیابی کیفی و کمی قرار داد. آقای زنگنه الان باید پاسخگو باشد چرا با اجرای این سامانه مخالفت و آن را از روند اجرای مناقصات صنعت نفت به کلی حذف کرده است. کیانوش افزود: در صورت اجرای سامانه تدارک دیگر ملاک اهدای پروژههای نفتی به شرکتها، وزارت نفت نیست بلکه ملاک را سازمان مدیریت و برنامهریزی کل کشور تعیین و مشخص میکند این شرکت صلاحیت دارد یا نه. این اقدام به صورت جدی جلوی فساد در مناقصات نفتی را میگیرد.
***
عراق 5 مرز زمینی با ایران را به صورت موقت بست
به نقل از گمرک جمهوری اسلامی ایران و بر اساس اعلام هیأت گذرگاههای مرزی عراق، این کشور 5 مرز زمینی خود با ایران را به صورت موقت از دیروز تا یک هفته بست. بر همین اساس 5 مرز زمینی شلمچه، شیب، زرباطیه، منذریه و مندلی میان ایران و عراق از دیروز بسته شدند و این گذرگاهها از 8 مارس تا 15 مارس بسته خواهند بود. این اقدام دولت عراق با هدف افزایش تجهیزات بهداشتی در مرزهای زمینی برای مبارزه با شیوع ویروس کرونا و اقدامات پیشگیرانه بهداشتی و افزایش کنترلهای مرزی به مدت یک هفته انجام شده است. بر اساس اعلام مسؤولان گمرکات مرزی ایران، رایزنیها و مذاکرات برای تجهیز سریع مرزها به امکانات بهداشتی و بهبود کنترلها میان دو طرف در حال انجام است و پیشنهاداتی به طرف عراقی اعلام شده است تا مدت زمان یک هفتهای به چند روز کاهش یابد. این گزارش میافزاید مرزهای مشترک ایران و عراق در منطقه اقلیم کردستان عراق همچنان باز است اما تردد کامیونها در این مرزها با ترافیک سنگینی همراه است.
***
حکم حکومتی یعنی مسؤولان وظایف عادی خود را هم انجام نمیدهند
کارشناس اقتصاد سیاسی گفت: حکم حکومتی رهبر معظم انقلاب برای باز کردن گره بودجه ۱۳۹۹ کل کشور نشان از نقص کارکردی دولت دوازدهم و مجلس دهم دارد که فعالیتهای تعریفشده خود را هم بدرستی انجام نداده و بار برنامهریزی عادی برای اداره کشور را هم بر دوش رهبری نهادهاند؛ کاری که در تمام دوران انقلاب بیسابقه است و از زمان ظهور نظام بودجهریزی مدرن در ایران مانند ندارد.
عطا بهرامی اظهار داشت: اگر دولت و مجلس در سالهای اخیر به وظایف عادی خود بدرستی عمل کرده بودند، شاهد ظهور چنین پدیده بیسابقهای نبودیم. وی افزود: منطقی نیست که دولت و مجلس در ۷- ۸ سال گذشته بر ریل درست قانونگذاری و اجرا حرکت کرده باشند و به یکباره باعث روی دادن چنین اتفاق شگرفی شوند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|