|
سلطانیفر: امیدوارم فیفا با درک شرایط ایران با برگزاری انتخابات موافقت کند
وزیر ورزش و جوانان دیروز در نشست با گروهی از مدیران ورزش با اشاره به مکاتبات اخیر فدراسیون فوتبال با مقامات فیفا گفت: کشور در شرایط خاصی به لحاظ مقابله با ویروس کرونا قرار دارد و امیدوارم با تمهیدات مسؤولان و همکاری مردم بزودی ریشه این ویروس منحوس کنده شود. مسعود سلطانیفر همچنین تصریح کرد: امیدوارم فیفا با درک شرایط کشور، با برگزاری انتخابات فدراسیون فوتبال همچون دو دوره گذشته موافقت کند.
ارسال به دوستان
فیفا همچنان علیه سرخابی ها احکام جرایم مالی صادر می کند
شفر دردسر جدید آبی ها
این روزها برای سرخابیها روزهای خوبی نیست. فیفا یک به یک علیه آنها احکام جداگانهای را صادر میکند. پرسپولیس درگیر بدهی برانکو و بودیمیر است و استقلال هم حالا با پرونده جدید شفر روبهرو شده است. حکم شکایت سرمربی اسبق استقلال صادر شد و او به دنبال دریافت مبلغ قراردادش از این باشگاه است. شکایتهای سرمربیان و بازیکنان سابق خارجی که طی سالیان اخیر در باشگاههای ایرانی عضویت داشتند، یکی یکی از راه میرسد و روز گذشته در همین ارتباط حکم فیفا درباره پرونده شکایت وینفرد شفر از استقلال تهران صادر شد و در اختیار مسؤولان این تیم قرار گرفت. در روزهای قبل رای پرونده شکایتهای جپاروف و گادوین منشا از استقلال هم به طور رسمی به این باشگاه رسیده بود و حالا سومین شکایت از آبیها در اختیار علی فتحاللهزاده، مدیرعامل این باشگاه قرار گرفت تا مشکلات مالی او را در شروع کارش بیشتر کند. شفر که بعد از جدایی پرسروصدا از استقلال و حواشی زیادی که بعد از آن به وجود آمد، تصمیم به شکایت از این باشگاه گرفت، حالا حکم فیفا را به سود خود میبیند و در انتظار پرداخت مطالباتش از سوی آبیهاست که البته اگر این اتفاق نیفتد، جرایم سنگینتری برای استقلال صادر خواهد شد. همانطور که انتظار میرفت و گفته شده بود، جریمه ۵۵۰ هزار دلاری در پی شکایت وینفرد شفر از استقلال توسط فیفا علیه این باشگاه صادر شد و حالا باشگاه ایرانی 2 هفته فرصت دارد این مبلغ را بپردازد یا به رای فیفا اعتراض کند. البته برنامه علی فتحاللهزاده، مدیرعامل باشگاه استقلال این است تا طی گفتوگو با وینفرد شفر و در فضایی دوستانه از او مهلت بگیرد تا به مرور زمان مطالباتش را پرداخت و به نوعی او را از دریافت یکجای مبلغ قراردادش منصرف کند. تا امروز فیفا 3 رای قطعی علیه استقلال و به سود جپاروف، منشا و شفر داده ولی پیشبینی میشود این احکام سنگین همچنان ادامه داشته باشد و شکایات نفراتی مثل آندرهآ استراماچونی، ساشا شفر، باشگاه پاختاکور(برای رضایتنامه ایسما) و... از راه برسد و این باشگاه را با مشکلات و چالشهای بیشتری مواجه کند.
* شفر: هواداران فهمیدند چه کسانی نگذاشتند قهرمان شویم!
سرمربی اسبق تیم فوتبال استقلال میگوید: شکایت من تبعاتی برای باشگاه نخواهد داشت اما ممکن است برای برخی مشکل ایجاد کند. وینفرد شفر بعد از جدایی از استقلال اقدام به شکایت از این باشگاه به فیفا کرد. وی که از رفتار مدیران وقت استقلال بشدت ناراحت بود، اعلام کرد اقدام آنها را بیپاسخ نخواهد گذاشت و حالا شکایت رسمی وی به باشگاه استقلال رسیده است. شفر در اینباره گفت: «مدیریت سابق باشگاه استقلال قراردادهای همکاران من را به شکلهای مختلف نقض کرد و برایم عجیب نیست که فیفا از ما حمایت کرده است. بارها هشدار داده بودم مدیریت سابق قراردادم را نقض کرده است. رفتار مدیریت سابق در پایان کار، بیاحترامی محض بود. در تمام دوران فعالیتم در فوتبال چنین تجربهای نداشتم و چنین چیزی را ندیده بودم. در حال حاضر بند جدیدی درباره «ضد زورگیری» در اساسنامه فیفا ایجاد شده و فیفا در جریان همه مسائلی که اتفاق افتاده قرار دارد. البته این اتفاق تبعاتی برای استقلال نخواهد داشت اما ممکن است برای برخی مشکل ایجاد کند». او که با فارس صحبت میکرد، درباره هواداران استقلال صحبتهای جالبی داشت: «هواداران نباید ناراحت این موضوع باشند. آنها باهوش و پرشور هستند و استقلال و تاریخ این باشگاه را خوب میشناسند. آنها رویدادها را پیگیری میکردند و میدانند چه اتفاقاتی رخ داده است. ما در موقعیت بسیار خوبی بودیم ولی برخی قدم به قدم ما را به سمت نابودی پیش بردند. متاسفانه این کارها چنین نتایجی در برداشت و من مجبور شدم شکایت کنم. این موضوعات حقایقی است که مردم باید آنها را بدانند. به نظر میرسد این اتفاقات به صورت مداوم برای استقلال رخ میدهد و چیزی برای ناراحتی وجود ندارد. فتحاللهزاده قبل از مدیرعاملی در استقلال در جریان تمام مشکلات بود و البته وزیر ورزش هم همه چیز را میدانست. مطمئنم هر دو بهترین کارها را انجام میدهند، بدهیها را پرداخت خواهند کرد و بر بازسازی استقلال تمرکز خواهند داشت، چون هر دو میدانند این مسیر درستی است که باید طی شود. استقلال بیشتر از یک باشگاه فوتبال، نمادی از غرور و عزت و افتخار محسوب میشود».
* منزوی: احکام جدید فیفا عجیب است!
عضو هیاتمدیره باشگاه استقلال درباره بدهیهای این باشگاه و احکام جدید فیفا گفت: به نظرم در احکام جدید فیفا یک چیزهایی به هم نمیخورد! چه شد که ناگهان فوتبال ما آنقدر برای فیفا مهم شد؟! کامران منزوی میگوید:
یک چیز برای شما عجیب نیست؟ یکدفعه چه شد که برای فیفا اساسنامه ما مهم شد و این همه رأی علیه باشگاه های مردمی ما صادر شد. یعنی اینقدر درگیریهای فیفا کم شده که در این مدت میخواهد انتخابات ما را هوا کند و اینقدر رأی علیه ما صادر میشود. یک چیزهایی با هم نمیخواند. شاید کرونا روی ما اثر گذاشته اما این چیزها عادی نیست. انشاءالله من اشتباه کنم. منزوی درباره اینکه آیا پرونده خطرناکی برای باشگاه استقلال در فیفا وجود دارد؟ خاطرنشان کرد: ما 3 پرونده داریم. پاختاکور شکایت نکرده بود و ما با آنها تماس گرفتیم که وضعیتمان اینطور است. وضعیت اقتصادی جهان هم که مشخص است. درباره جپاروف تا 22 اسفندماه وقت داریم که حکم او 90 هزار دلار است. بعد هم منشاست که تا چهارم فروردین 99 وقت داریم. البته من غیررسمی با بویان صحبت کردم و او گفته 4 ماه پرونده را نگه میدارد. میدانید که تا این افراد چیزی اعلام نکنند، فیفا حکم جدیدی صادر نمیکند. حکم شفر هم رسیده است. بالاخره دفاعیههایی که ارائه شده، مؤثر بوده است. شفر یک میلیون و 700 هزار دلار درخواست غرامت کرده بود که الان رقم او به باشگاه رسیده است. به هرحال چیزی که مسلم است ما در هیاتمدیره خواهیم نشست تا راهحلی برای تعویق بدهیها پیدا کنیم. ما نمیتوانیم این بدهیها را بدهیم. بعدش هم من میشنوم که میگویند وقتی پول ندارید، بازیکن نیاورید. در فوتبال یک چیزی وجود دارد به نام عرف؛ وقتی هوادار میخواهد تیمش قوی شود باید بازیکن خارجی بیاوریم. در این وضعیت باید هیچکس بازیکن خارجی نیاورد و این پرونده برای همیشه بسته شود و این عرف در تمام تیمها جاری شود. وی درباره اینکه میشود فوتبال را درآمدزا کنید، اظهار داشت: فوتبال درآمدزا نمیشود. فوتبال تابع اقتصاد کشور است. وقتی تمام ظرفیت کشور به حرکت درآمد آن زمان حامیهای مالی میآیند تا از هر فرصتی برای تبلیغ استفاده کنند. 3-2 شرکت هواپیمایی حامی چند تیم بودند. وقتی این شرکتها پرواز ندارند، تبلیغ میخواهند چه کار؟ بعد از تصمیم خصمانه ترامپ این وضعیت تغییر کرده است. ما نباید خودمان را گول بزنیم. باید این عرف را سازماندهی کنیم. در هر صورت ما راهکاری پیدا خواهیم کرد و باید برنامهریزی کنیم تا 6-5 ماه از ضربه خوردن به استقلال جلوگیری کنیم.
* برگزاری جلسه هیأتمدیره استقلال
در همین حال اعضای هیاتمدیره باشگاه استقلال دیروز دوشنبه درباره بدهیهای این باشگاه و شکایتهای رسیده تشکیل جلسه دادند. با اعلام کامران منزوی، عضو هیاتمدیره باشگاه استقلال، اعضای هیاتمدیره این باشگاه روز دوشنبه درباره پرونده بدهیها مربوط به سرور جپاروف، گادوین منشا و وینفرد شفر تشکیل جلسه دادند. طبق گفته منزوی، باشگاه استقلال در شرایط فعلی امکان پرداخت بدهیها را ندارد اما به دنبال راهحلی برای پرداخت این بدهیهاست. باشگاه استقلال تا 22 اسفند برای پرداخت بدهی 90 هزار دلاری سرور جپاروف، هافبک ازبکستانی و تا 4 فروردین 99 برای بدهی 42 هزار دلاری منشا فرصت دارد.
ارسال به دوستان
شوک به مجمع جنجالی دوومیدانی با انتخاب افشین داوری
شائبه دخالت وزارت ورزش
مجمع فدراسیون دوومیدانی در حالی با انتخاب یکی از مدیران وزارت ورزش به عنوان رئیس برگزار شد که رقیب او به نشانه قهر مجمع را ترک کرد. مجمع انتخاباتی فدراسیون دوومیدانی که قرار بود ساعت ۱۰ صبح دیروز دوشنبه آغاز شود به دلیل به حد نصاب نرسیدن اعضای آن با تاخیری حدود یک و نیم ساعته همراه بود. سرانجام با حضور مهدی علینژاد، معاون وزیر ورزش و جوانان مقرر شد این مجمع بهرغم به حد نصاب نرسیدن تعداد اعضا (با ۲۷ عضو حاضر اصلی یا نماینده آنها و یک رای کمتر از حداقل حدنصاب) آغاز شود و یک رای هم به صورت تلفنی اخذ شود. این موضوع با اعتراض مجید کیهانی، رئیس سابق فدراسیون و یکی از کاندیداها همراه شد. از میان ۱۰ کاندیدای حاضر تنها مجید کیهانی، افشین داوری و احسان مهاجر شجاعی برای ادامه رقابت باقی ماندند و ۷ کاندیدای دیگر انصراف دادند. مجید کیهانی چند بار به موارد موجود در مجمع اعتراض کرد که با تذکر جدی مهدی علینژاد همراه بود و سرانجام کیهانی به نشانه اعتراض مجمع را ترک کرد.
* داوری رئیس شد
پس از برگزاری مجمع پرحاشیه فدراسیون دوومیدانی، افشین داوری به عنوان رئیس 4 سال آینده این رشته انتخاب شد. وی با ۲۰ رای به عنوان رئیس آینده این فدراسیون انتخاب شد. در این مجمع چند نفر از روسای هیاتهای استانی از جمله قم، به دلیل شیوع ویروس کرونا حضور نداشتند. سیدحسین جلالی، مهدی مبینی، محمدرضا محقق، مصطفی زرینافضل، سیدعلی فرشادسپهر، مهدی مستجابالدعوه و محمدرضا کاظمی آشتیانی نیز کاندیداهایی بودند که از شرکت در این انتخابات انصراف دادند. در اواسط این مجمع در حالی که مصطفی زرینافضل در حال ارائه دادن برنامههای خود بود، مجید کیهانی وارد صحبتهای او شد که این موضوع باعث ناراحتی علینژاد، رئیس مجمع شد.
* کیهانی: عواملی در وزارت ورزش به دنبال حذف من بودند
کاندیدای انتخابات فدراسیون دوومیدانی به نحوه برگزاری این مجمع اعتراض کرد. مجید کیهانی یکی از کاندیداهای این انتخابات در اعتراض به وضعیت برگزاری مجمع که تعداد زیادی از روسای هیأتهای استانی حضور ندارند، گفت: عواملی در معاونت قهرمانی از ابتدا به دنبال حذف من بودند. منظورم آقای علینژاد و آقای داوری نیست اما عوامل دیگری بودند که مسائل سازمان بازرسی و نکات دیگر را مطرح کردند، پس چه شد؟ چرا باید رئیس فدراسیونی را آنقدر تحت فشار بگذاریم که عملکردش تحت تاثیر قرار بگیرد؟ وی افزود: دنبال این بودند که مهندسی انتخابات اتفاق بیفتد و الان هم با این رویه، مهندسی اتفاق افتاده اما شک نکنید نماینده سازمان بازرسی حضور دارد، رای از طریق فکس به هیچ عنوان قانونی نیست، حضور نماینده هیأتهایی که بدون امضای رئیس هیات آمدهاند غیرقانونی است، بنابراین مجمع از نظر من به حد نصاب نرسید و قابلیت انتخاب رئیس فدراسیون را نداشت. کیهانی به «نقش غیرقانونی اداره کل استانها در انتخابات» اشاره کرد و گفت: نقطه نظراتم را گفتم، نماینده سازمان بازرسی در مجمع حضور دارد، مدیر حراست وزارت ورزش هم در مجمع حاضر است، آنها مطالب من را شنیدند. با تاکید میگویم که نمایندگان 4 استان آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، بوشهر و خراسان جنوبی بدون امضا و معرفی هیأتهای استان خود در مجمع حاضر بودند که غیرقانونی است. اگر شرایط کشور را هم در نظر بگیریم از قبل وزارت ورزش اعلام کرده استانهای گیلان و قم میتوانند رای خود را به صورت مخفی فکس کنند اما آنها این کار را نکردند و استان سیستانوبلوچستان رای خود را فکس کرده است، در حالی که رئیس هیأتش با جدیت میگوید او رای فکس نکرده بلکه اداره کل استان این کار را انجام داده است. به هیچ عنوان آقای رستمزهی رای فکس نکرده و این رای را اداره کل داده است. این مسأله ابهاماتی را در برگزاری مجمع ایجاد میکند اما من علاقهمند به دوومیدانی هستم و هر جا باشم در خدمت ورزش دوومیدانی خواهم بود.
ارسال به دوستان
نقدینگی خوب؛ نقدینگی بد
چرا رشد نقدینگی در ایران موجب تورم میشود
میثم مهرپور: افزایش نقدینگی در سالهای اخیر آنقدر لجامگسیخته بوده که کمتر کارشناسی را میتوان یافت که در مذمت آن سخنی نگفته یا نوشتهای مکتوب نکرده باشد. شاید عبارت «نقدینگی» را بتوان پرتکرارترین واژه اقتصادی دانست که در سالهای اخیر به گوشمان خورده است. با افزایش سطح عمومی قیمتها یا جهش شاخص بورس و گرانی غیرطبیعی در کالاهایی چون مسکن، خودرو و... همواره یکی از دلایل آن، افزایش نقدینگی یا به عبارتی وجود نقدینگی سرگردان معرفی میشود. سوال اینجاست: این افزایش نقدینگی صرفا برای اقتصاد ایران رخ میدهد؟ میزان 20 تا 25 درصدی افزایش نقدینگی در هیچ اقتصادی در دنیا رخ نمیدهد؟ آیا این افزایش عجیب و خارج از قاعده به حساب میآید؟ اصولا هر افزایش نقدینگی بد است؟ یا نقدینگی بد و خوب داریم؟ چرا در گذشته افزایش 20 تا 25 درصدی نقدینگی مانند امروز به عنوان دردسر بزرگ اقتصاد کشور معرفی نمیشد؟ و... اینها و شاید دهها سوال دیگر سوالاتی است که شاید خیلیها درباره نقدینگی به آن فکر کرده باشند.
رشد نقدینگی در یک سال منتهی به آذرماه امسال بیش از ۲۸ درصد بوده و حجم نقدینگی نیز به بیش از ۲۲۶۳ هزار میلیارد تومان رسیده است. این در حالی است که عدد ۲۸ درصد از میانگین رشد نقدینگی ۵۰ ساله کشور (۲۵ درصد) 3 درصد بیشتر است.
حسن روحانی در نشست خبری اخیر خود درباره رشد نقدینگی مدعی شد نباید هر رشد نقدینگی را بد دانست و رشد نقدینگی اخیر چون بر اثر افزایش ذخایر خارجی بانک مرکزی بوده، خوب است. در زیر به بررسی تفاوت رشد نقدینگی بد و خوب و ماهیت این موضوع پرداختهام.
ماهیت نقدینگی: برای پاسخ به این سوال که اصولا کدام افزایش نقدینگی مضر و کدام افزایش نقدینگی مفید است باید به بررسی فلسفه وجودی پول پرداخت. پیدایش پول به زمانی بازمیگردد که به دلیل تعدد کالاها و خدمات عملا تداوم مبادله کالا به کالا برای بشر امکانپذیر نبود لذا بشر با ایجاد یک کاغذ که به واسطه تایید و مهر روسای قبایل و حاکمان (بانک مرکزی امروز) اعتبار بخشیده میشد، مبادلات خود را انجام میداد. دانستن این تاریخچه از این باب مهم است که نشان میدهد پول امروزی (پول و شبهپول) باید زمانی ایجاد شود که مابهازای آن کالا وجود داشته و هر پولی که مابهازای آن کالایی وجود نداشته باشد غیرواقعی است. بعدها و با گذشت زمان و تاسیس پدیدهای تحت عنوان «بانک»، ماهیت این ماجرا به طور کلی تغییر کرد. ابتدا اعتبار(پول) ایجاد و قرار شد ما به ازای این اعتبار کالا یا اصطلاحا پشتوانه ایجاد شود.
کدام نقدینگی خطرناک است: با توجه به توضیحات فوق حال باید دید کدام نقدینگی خوب و کدام نقدینگی بد است. بر اساس علم اقتصاد، اگر رشد نقدینگی بالاتر از رشد تولید باشد موجب ایجاد تورم میشود. به بیان بهتر ممکن است در 2 اقتصاد طی یکسال هر دو اقتصاد با رشد 20 درصدی نقدینگی مواجه شوند اما میزان تورم این دو کشور هیچ شباهت و قرابتی به هم نداشته باشد. یکی از دلایل این موضوع نحوه هدایت نقدینگی در این دو اقتصاد است. به طور کلی میتوان این موضوع را یکی از تفاوتهای عمده جوامع توسعهیافته با توسعهنیافته دانست. اگر آمار کشورهای توسعهیافته و پیشرفته را بررسی کنید، خواهید دید درصد پایینی از ارقام رشد نقدینگی در تورم نشسته و عمده این افزایش به سمت تولید سوق یافته است.
لذا در گام اول، برای تعیین موضوع نقدینگی خوب یا بد، نحوه هدایت نقدینگی مهم است. اگر جامعهای رشد 25 درصدی نقدینگی داشته باشد اما 20 درصد از این افزایش نقدینگی به سمت تولید برود به این معناست که صرفا 5 درصد از این رشد نقدینگی به سمت تولید نرفته و طبیعتا خودش را در تورم نشان خواهد داد. از این رو میبینیم اقتصادهایی در دنیا وجود دارند که اگر چه دارای رشد نقدینگی نسبتا بالایی هستند اما این رشد نقدینگی در این کشورها موجب افزایش تورم نمیشود.
اما در اقتصادی مانند ایران امروز که رشد اقتصادی کشور در ۹ ماهه اول سال جاری منفی بوده است، به این معناست که حجم اقتصاد ایران (تولید) نسبت به سال گذشته نهتنها افزایشی نداشته بلکه دچار کاهش نیز شده است. طبیعی است در چنین اقتصادی نهتنها رشد 25 درصدی نقدینگی بلکه رشد 10 درصدی نقدینگی نیز خطرناک و تورمزاست چرا که افزایش حجم پول در اقتصاد، موجب رشد تقاضا و متعاقباً ایجاد و افزایش تورم میشود.
نقش نظام بانکی در افزایش نقدینگی: نگاهی به سهم پول و شبهپول (حسابهای بلندمدت بانکی) در اقتصادهای دنیا و قیاس آن با اقتصاد ایران نشان میدهد در حالی که سهم پول از نقدینگی در اقتصاد ایران چیزی حدود 13 درصد است، این نسبت در کشورهای اروپایی- بر مبنای تعریف مرسوم نقدینگی در ایران- ۵۵ درصد یا در آمریکا ۳۳ درصد است. در واقع نظام بانکی در ایران سهم عجیب و مهمی در افزایش حجم نقدینگی داشته است؛ موضوعی که در دولتهای یازدهم و دوازدهم تشدید شده است، به طوری که از ۲۲۶۳ هزار میلیارد تومان حجم نقدینگی موجود در کشور ۷۹ درصد آن (بیش از 1700 هزار میلیارد تومان) در دولتهای یازدهم و دوازدهم و ۲۱ درصد آن (یعنی 480 هزار میلیارد تومان) در سایر دولتها ایجاد شده است. به عبارت بهتر، تا پایان آذرماه سال جاری نقدینگی طی 6 سال گذشته بیش از 7 برابر شده است.
حال سوال این است: کجای این نقدینگی میتواند خوب باشد و اگر این نقدینگی خوب است چرا به جای اینکه خودش را در رشد اقتصادی نشان دهد در افزایش قیمتها و گرانیهای سرسامآور در بازارهایی چون مسکن و خودرو نشان میدهد؟
ارسال به دوستان
اخبار
نشست مسؤولان کشتی و وزارت ورزش در غیاب محمد بنا برگزار شد
جلسه مسؤولان فدراسیون کشتی و وزارت ورزش درباره تعیین تکلیف اردوهای تیمهای ملی کشتی آزاد و فرنگی برای حضور در رقابتهای کسب سهمیه المپیک ظهر دیروز برگزار شد. به گزارش مهر، در این جلسه که در دفتر معاونت توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان برگزار شد، مهدی علینژاد معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای، علی رغبتی مدیرکل دفتر برنامهریزی و نظارت وزارت ورزش و جوانان، مهرزاد خلیلیان سرپرست فدراسیون پزشکی ورزشی، علیرضا دبیر رئیس فدراسیون کشتی، محسن کاوه و حسن رنگرز مدیران فنی تیمهای ملی کشتی آزاد و فرنگی و غلامرضا محمدی سرمربی تیمملی کشتی آزاد بزرگسالان حضور داشتند. ضمن اینکه محمد بنا، سرمربی تیمملی کشتی فرنگی در این نشست حضور نداشت.
***
همه بازیهای ایران در مقدماتی جامجهانی عقب افتاد
فدراسیون جهانی فوتبال از تعویق بازیهای مرحله نخست مقدماتی جامجهانی در قاره آسیا خبر داد. سایت فدراسیون جهانی فوتبال در اطلاعیهای نتیجه جلسات درباره بازیهای مقدماتی جامجهانی در قاره آسیا را اعلام کرد. در این اطلاعیه آمده است: «فیفا و AFC بر سر تعویق این بازیها در چارچوب مقدماتی جامجهانی در آسیا به توافق رسیدهاند: دیدارهایی که طبق برنامه اولیه قرار بود ۲۳ تا ۳۱ مارس (۴ تا ۱۲ فروردین) و اول تا ۹ ژوئن (۱۲ تا ۲۰ خرداد) برگزار شوند، به روزهای دیگری موکول شدهاند». به این ترتیب هر ۴ بازی ایران مقابل هنگکنگ، کامبوج، بحرین و عراق به زمانهای دیگری موکول شد. در بخش پایانی اطلاعیه آمده است: «فیفا و AFC همچنان به ارزیابی شرایط در رابطه با ویروس «کووید-۱۹» و تصمیمگیری درباره تغییرات احتمالی در دیدارهای مقدماتی جامجهانی ۲۰۲۲ ادامه میدهند؛ با هدف همیشگی حفاظت از امنیت و سلامتی تکتک افراد درگیر با مسابقات».
***
هر چه فیفا بگوید!
جلسه هیأترئیسه فدراسیون فوتبال برگزار شد و اعضا به این نتیجه رسیدند برای برگزاری انتخابات منتظر جواب فیفا به درخواست آخر طرف ایرانی باشند. جلسه هیأترئیسه فدراسیون فوتبال دیروز دوشنبه در دفتر سرپرست فدراسیون فوتبال برپا شد. در این نشست، سرپرست فدراسیون گزارشی پیرامون آخرین وضعیت مربوط به برنامه رقابتهای تیمهای ایرانی در لیگ قهرمانان آسیا و همچنین مسابقات تیمملی در مقدماتی جامجهانی 2022 قطر به اعضا ارائه کرد. هیأترئیسه فدراسیون فوتبال همچنین با تاکید بر ضرورت حفظ سلامتی خانواده فوتبال، ابراز امیدواری کرد با تمهیدات اندیشیده شده در همه سطوح رقابتهای باشگاهی در موعد مقرر آتی از سر گرفته شود. موضوع برگزاری انتخابات فدراسیون فوتبال هم از دیگر موارد مطرح شده در نشست بود. بر این اساس، مقرر شد با توجه به ارسال نامه فدراسیون فوتبال به فیفا و درخواست این فدراسیون برای برگزاری مجمع انتخاباتی در مورخ 25 اسفند بر اساس اساسنامه موجود، پیگیری لازم مجددا از فدراسیون جهانی صورت پذیرد تا در صورت تایید این موضوع فرآیند مربوط جهت برگزاری مجمع انتخاباتی انجام شود.
ارسال به دوستان
تقلب سیستماتیک در انتخابات آمریکا
نوید مؤمن: انتخابات ریاستجمهوری سال 2020 آمریکا نیز مانند دیگر انتخاباتهای قبلی برگزار شده در این کشور، به کلکسیونی از تقلبهای سیستماتیک تبدیل شده است! زمانی که دموکراتها نخستین انتخابات درونحزبی خود را در ایالت «آیووا» برگزار کردند، «برنی سندرز» بیشترین رای را نسبت به دیگر نامزدهای رقیب خود کسب کرد. او توانست 45 هزار رای را به خود اختصاص دهد. پس از سندرز، «پت بوتیجیج»، دیگر نامزد دموکرات 42 هزار رای را به خود اختصاص داد. با این حال، در نهایت کمپین انتخاباتی دموکراتها در آیووا، رسما اعلام کرد «بوتیجیج» برنده رقابت درونحزبی در این ایالت است! به عبارت بهتر، سران حزب دموکرات رسما اعلام کردند عدد 45، از 42 کمتر است!
وکلای انتخاباتی، کنوانسیونهای درونحزبی، سوپردلیگیتها (نمایندگان ویژه) و... جملگی کلیدواژههایی است که سران احزاب دموکرات و جمهوریخواه، میتوانند با استناد به آنها از پیروزی مطلق یک نامزد جلوگیری کرده و آن را به شکست تبدیل کنند. این قاعده، در انتخابات درونحزبی دموکراتها به صورت خاص مشاهده میشود. سران حزب دموکرات برای جلوگیری از پیروزی برنی سندرز در رقابتهای درونحزبی، براحتی آرای وی را نادیده انگاشته و فراتر از آن، تمام توان خود را برای تحقق پیروزی نهایی «جو بایدن» به کار میگیرند.
فاجعه به این نقطه ختم نمیشود! در رقابتهای انتخابات ریاستجمهوری سال 2016 میلادی، هیلاری کلینتون رسما با کسب 3 میلیون رای بیشتر نسبت به دونالد ترامپ، با استناد به ساختار «کالج الکترال»، از راهیابی به کاخ سفید بازماند. در ایالات متحده آمریکا، ساختار انتخابات بر اساس «هر شهروند یک رأی» نیست! هر ایالت، بر اساس جمعیت، وسعت و... دارای رای الکترال مشخصی است. به عنوان مثال، ایالت کالیفرنیا دارای 55 امتیاز الکترال است. این در حالی است که ایالتی مانند نیومکزیکو دارای 5 امتیاز الکترال است. به عبارت بهتر، رای یک شهروند آمریکایی در ایالت کالیفرنیا، به صورت ذاتی نسبت به رای یک شهروند آمریکایی در نیومکزیکو، 11 برابر ارزش دارد. نکته دیگر اینکه اگر در یک ایالت خاص، یکی از نامزدها در دور نهایی رقابتهای انتخابات ریاستجمهوری 49 درصد آرا را کسب کند و نفر مقابل، 51 درصد آرا را به خود اختصاص دهد، کل امتیاز الکترال آن ایالت به سبد نامزد پیروز ریخته میشود! به عبارت بهتر، در این ساختار، آرای مخالف نهتنها جایگاهی ندارند، بلکه همگی به نفع نامزد پیروز از بین خواهند رفت. بیدلیل نیست که اکثر رایدهندگان آمریکایی طی 2 دهه اخیر، ساختار کالج الکترال را ناعادلانه دانسته و بر لزوم اصلاح آن تاکید دارند. با این حال این اعتراضها، هرگز راه به جایی نبرده است!
مصادیق تقلب سیستماتیک در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، به این موارد هم ختم نمیشود! به عنوان مثال، در انتخابات درونحزبی دموکراتها در سال 2016، سران این حزب مانع ثبتنام اولیه 3 میلیون نفر از افراد فقیر در ایالت نیویورک در پروسه رایگیری داخلی در این ایالت شدند. اکثریت قریب به اتفاق تحلیلگران معتقد بودند اگر از رایدهی این 3 میلیون نفر جلوگیری نمیشد، قطعا برنی سندرز میتوانست هیلاری کلینتون را در ایالت حساس و سرنوشتساز نیویورک شکست دهد و راهی مرحله نهایی رقابتهای انتخابات ریاستجمهوری سال 2016 شود.
با این حال از آنجا که سران حزب دموکرات از ابتدا هدفی جز حذف سندرز و راهیابی کلینتون به دور نهایی را در سر نمیپروراندند، در مقابل دیده همگان دست به مهندسی آرا زدند! در حال حاضر نیز سران حزب دموکرات صراحتا اعلام کردهاند زیر بار پیروزی برنی سندرز و راهیابی وی به مرحله نهایی رقابتهای انتخابات ریاستجمهوری سال 2020 نمیروند. بیدلیل نبود که درست در فاصله چند ساعت تا برگزاری انتخابات موسوم به «سهشنبه بزرگ»، پت بوتیجیج و کلوبچار 2 نامزد مطرح حزب دموکرات بنا بر اصرار و توصیه سران حزب، از حضور در انتخابات کنارهگیری کرده و از طرفداران خود خواستند به جو بایدن رای دهند! آنچه امروز در انتخابات درونحزبی دموکراتها میگذرد، مصداق عینی خدعه و مکر نظاممندی است که سران این حزب برای تحقق شکست برنی سندرز در انتخابات طراحی کردهاند. چندی پیش باراک اوباما، رئیسجمهور سابق آمریکا اعلام کرده بود اگر سندرز در رقابتهای انتخابات درونحزبی دموکراتها در مسیر پیروزی قرار بگیرد، به هر نحو ممکن مانع پیروزی نهایی وی در این رقابتها خواهد شد. آنچه در انتخابات درونحزبی دموکراتها و متعاقبا در انتخابات ریاستجمهوری 2020 شاهد آن خواهیم بود، نماد دموکراسی نابودشده و طغیانگری است که در آن، «رای مردم» براحتی در مسیر تحقق خواسته صاحبان اصلی قدرت در ایالات متحده ذبح میشود. در این معادله، اساسا اهمیتی ندارد شهروندان آمریکایی چه میخواهند و از چه چیزی به ستوه آمدهاند!
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|