|
ایران قطب تولید سامانههای پدافندی
امیر صمد آقامحمدی، رئیس سازمان تحقیقات و جهاد خودکفایی نیروی پدافند هوایی ارتش در گفتوگویی اظهار داشت: در برخی حوزههای پدافندی در سطح منطقه و برخی هم در سطح دنیا به عنوان قطب محسوب میشویم. وی ضمن اعلام این خبر تاکید کرد: سامانهای را که شاید سال ۲۰۱۵ با چندین میلیون دلار در خارج از کشور ساخته شده، ما با 10 برابر کمتر از آن در مجموعهمان درست میکنیم؛ ما این دانش را در کشور بومی کردهایم.
ارسال به دوستان
رئیس جمهور آمریکا که در برابر وضعیت بحرانی کشورش پس از شیوع کرونا خود را به خواب زده، مدعی شد ایران پر از طاعون شده است!
هرزهگویی !
گروه سیاسی: رئیسجمهور آمریکا در حالی که تحت شدیدترین انتقادات به دلیل عدم مدیریت بحران کرونا بویژه عدم تدارک مناسب تجهیزات پزشکی قرار دارد، ادعای آمادگی کشورش در ارسال تجهیزات پزشکی به ایران را مطرح کرد؛ ادعایی که یک بررسی گذرا از آمارهای جهانی و تحلیلهای کارشناسان بینالمللی مضحک بودن آن را به وضوح نمایان میکند.
به گزارش «وطن امروز»، رئیسجمهور آمریکا که از لغو تحریمهای ایران در موقعیت مبارزه با شیوع کرونا خودداری کرده است، در نشست خبری کارگروه ویروس کرونای کاخ سفید با مطرح کردن ادعاهایی علیه ایران گفت: ایران پر از طاعون شده است که من این را نمیخواهم. به آنها پیشنهاد کمک دادهام، اگر ونتیلاتور (دستگاه تنفس مصنوعی) نیاز داشته باشند که دارند من برای آنها ونتیلاتور میفرستم. ما هزاران ونتیلاتور اضافی داریم. تصاویری از تعداد زیاد کیسهها [ی اجساد] را در تلویزیون نشان میدهند.
اظهارات ترامپ در حالی مطرح میشود که پیشینه دولت آمریکا و اهتمام همهجانبهاش برای گروگان گرفتن سلامتی مردم ایران برای پیگیری سیاستهای تمامیتخواهانهاش نشاندهنده یک رویکرد ثابت در این زمینه است. تحریمهای غیرانسانی آمریکا به طور اعم و تحریمهای دارویی کشورمان به طور اخص نشانی کامل از تلاش منفعتطلبانه سیاسی آمریکا در جریان مسائل مربوط به بهداشت و درمان است. تحریمهای مالی آمریکا و تلاش همهجانبه برای ممانعت از انجام هرگونه مبادله تجاری که باعث هموار شدن مسیر واردات دارویی به کشورمان میشود را میتوان مصداقی روشن از پیگیری منافع سیاسی و اقتصادی با زیر پا گذاشتن حق حیات مردم سایر ملل از جمله مردم ایران دانست که قربانیهای زیادی نیز در این عرصه داشته است. به خطر انداختن سلامت و حق حیات مردم ایران برای پیگیری منافع سیاسی دولت آمریکا از جمله قرار دادن مردم کشورمان مقابل حکومت یکی از رویههای ثابتی است که تاریخ اعمال خبیثانه این دولت، گواهی بر آن است.
با شیوع ویروس کرونا در ایران افکار عمومی جهان مطالبه رفع تحریمهای آمریکا علیه ایران را داشت تا روند کمکرسانی به بیماران کرونایی تسهیل شود. آمریکا که خود را تحت فشار افکار عمومی میدید، چندینبار اعلام کرد تحریمها شامل موارد دارویی و بهداشتی نمیشود؛ ادعایی قویا از سوی مسؤولان کشور تکذیب شد. معاون اول رئیسجمهور آن را «دروغ بزرگ» خواند و وزیر بهداشت در گفتوگویی در اینباره اظهار داشت: اینکه آمریکاییها میگویند هیچ تحریمی در حوزه دارویی نداریم یک دروغ آشکار است و آنها به خیال خام خویش میخواهند ما را به زانو درآورند.
روزنامه واشنگتنپست نیز در اینباره نوشت: گزارشهای فصلی دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا (اوفک) نشان میدهد دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهوری ایالات متحده شمار مجوزهایی را که به شرکتها برای صادرات اقلام خاص پزشکی به ایران میدهد، کاهش داده است. فهرست کالاهایی که نیازمند مجوز خاص از این نهاد است، شامل دستگاه تولید اکسیژن، ماسک تنفسی با پوشش کامل صورت و تجهیزات تصویربرداری حرارتی میشود که به گفته پزشکان، برای درمان بیماران و محافظت از کادر درمان ضروری است.
ترامپ در حالی در اظهارات جدیدش ادعا کرد آمریکا هزاران ونتیلاتور اضافی دارد که چندی پیش پایگاه اینترنتی رادیو ملی آمریکا (انپیآر) از نیاز کادر درمانی و پرستاران بیمارستانها در سراسر این کشور به تجهیزات حفاظت شخصی و دستگاههای تنفس مصنوعی خبر داد.
خبرگزاری سیانان نیز در اینباره به نقل از یک منبع آگاه در کنگره نوشت که ارسال تجهیزات پزشکی به خارج از این کشور متوقف شده است. ترامپ نیز در همین راستا تاکید کرده است: خودمان کلی نیاز داریم. به گزارش سیانان، آمریکا از کشورهای دیگر خواسته اجناسی از ضدعفونیکننده دست گرفته تا دستگاه تنفس مصنوعی را به این کشور اهدا کرده یا بفروشند. نیاز آمریکا به تجهیزات پزشکی به حدی رسید که از دشمن راهبردی خود مجبور به خرید این تجهیزات شد. وزارت دفاع روسیه در اینباره اعلام کرد، یک فروند هواپیمای روسی حامل تجهیزات پزشکی عازم آمریکا شده است. تعجببرانگیزترین ادعاهای ترامپ جایی بود که ادعا کرد وضعیت آمریکا درباره کرونا از همه کشورهای جهان بهتر است و برای تعداد بالای کشتهشدگان بیماری کرونا در ایران اظهار تاسف کرد و از دفن اجساد با کیسهها ابراز ناراحتی کرد.
ترامپ در حالی این ادعاها را مطرح میکند که بر اساس آخرین آمار جهانی، آمریکا با بیشترین تعداد مبتلایان در جهان، به مجموع 738 هزار و 913 مبتلا رسیده است؛ تاکنون 39 هزار و 15 آمریکایی مبتلا نیز جان خود را از دست دادهاند که در نوع خود رکوردی دستنیافتنی در مرگومیر بیماران کرونایی به حساب میآید.
آمار بسیار بالای کشتهشدگان آمریکایی بر اثر ویروس کرونا به حدی است که تصاویر چیدن طبقاتی اجساد این بیماران در بیمارستانهای آمریکا و دفن گروهی آنان موجب شگفتی و جریحهدار شدن احساسات عمومی در سطح جهان شده است.
استقرار ماشینهای بزرگ سردخانه در سطح شهر نیویورک به منظور جلوگیری از تلنبار شدن جنازهها در سطح بیمارستانهای این شهر بهعلت تکمیل شدن ظرفیت سردخانههای بیمارستانی از دیگر تصاویری بود که طی روزهای گذشته از آمریکا مخابره شد و تعجب و تاسف مردم سایر نقاط جهان را برانگیخت.
* بردنمایی آقای بازنده!
ترامپ در بخش دیگری از اظهارات خود به تحولات غرب آسیا اشاره کرد و مدعی شد: وقتی من روی کار آمدم، در ایران یک حکومت تروریست وجود داشت. ایران اکنون کشوری متفاوت از آن چیزی است که قبلا بود. در اوایل روی کار آمدنم، ایران قصد داشت کل خاورمیانه را بگیرد، اکنون آنها فقط میخواهند زنده بمانند و هر هفته با اعتراضهایی مواجه هستند.
ترامپ در حالی ایران را به شکست در خاورمیانه متهم میکند که بر مبنای نظریات بسیاری از کارشناسان، آمریکا بویژه بعد از اشتباه استراتژیکش در ترور سردار سلیمانی عملا در باتلاقی فرورفته که با هر دستاویزی به دنبال خروج از آن است.
ترور سردار سلیمانی احساسات ضدآمریکایی مسلمانان خاورمیانه را برانگیخت تا جایی که اثر زودهنگام آن در مصوبه پارلمان عراق درباره الزام نیروهای آمریکایی بر خروج از این کشور خود را نشان داد. یک روز پس از این اقدام پارلمان عراق، خبرگزاری فرانسه سندی را منتشر کرد که نشان میداد ائتلاف بینالمللی ضدداعش به سرکردگی آمریکا به ارتش عراق اعلام کرده است، با احترام به حاکمیت عراق و درخواست پارلمان و دولت بغداد، در راستای ایجاد مقدمات جهت تغییرات پیشرو ظرف روزها و هفتههای آینده، جابهجایی نیروهای خود را آغاز میکند. حدود یک ماه بعد، اسکاینیوز عربی، به نقل از «علی الغانمی» عضو کمیته امنیت و دفاع در پارلمان عراق خبر داد خروج نیروهای آمریکایی از پایگاههای محل حضورشان در عراق آغاز شده است. الغانمی 21 بهمن در سخنانی گفت: آمریکا خروج از ۱۵ پایگاه نظامی در عراق را آغاز کرده است. وی افزود: آمریکاییها حضور خود را تنها به 2 پایگاه محدود کردهاند که یکی در اربیل و دومی پایگاه عینالاسد در الانبار است. الغانمی همچنین گفت: آمریکا به باقی ماندن در 2 پایگاه اربیل و الانبار اصرار دارد اما فشار مردمی و پارلمانی برای اخراج نیروهایش از همه پایگاهها ادامه دارد. این اقدام آمریکاییها در حالی انجام شد که 4 بهمنماه میلیونها نفر از مردم عراق در تظاهراتی تاریخی و بینظیر خواستار پایان اشغالگری نظامیان آمریکایی در این کشور شدند. علاوه بر این چندی پیش اخباری مبنی بر احتمال حمله آمریکا به مقر گروههای مقاومت عراق در برخی رسانههای غربی منتشر شد. همزمان آرایش و چینش نیروهای نظامی آمریکا در عراق تغییر کرد. رسانههای محلی گزارش دادند آمریکا نیروی نظامی خود را از برخی پایگاههایش در عراق بیرون کشیده و عمدتا به پایگاه عینالاسد منتقل کرده است. رسانههای غربی با انعکاس خبر تغییر چینش نیروهای نظامی آمریکایی در عراق عمدتا اینگونه نتیجهگیری میکردند که این جابهجایی نیروها به منظور تمرکز آنان در یک پایگاه نظامی برای حمله به مقرهای حشدالشعبی است؛ حملهای که هیچگاه اتفاق نیفتاد اما زیر سایه این جوسازی خبری، آمریکا برخی پایگاههای نظامی خود را در عراق تعطیل کرد.
در افغانستان نیز وضعیت مشابه عراق است. آمریکا برنامه خروج نظامیانش از افغانستان را در دستور کار دارد. سرعت خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان حتی بالاتر از جدول زمانبندی اعلام شده توسط این کشور است. علاوه بر این مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا اعلام کرد شیوع کرونا مانع تخلیه نیروهای آمریکایی از افغانستان نمیشود.
***
ظریف خطاب به ترامپ: بزودی صادرکننده ونتیلاتور میشویم
وزیر امور خارجه کشورمان به ادعای اخیر رئیسجمهور آمریکا درباره آمادگی کشورش برای کمک به ایران واکنش نشان داد. به گزارش ایسنا، محمدجواد ظریف در واکنش به اظهارات اخیر دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا درباره کمک به مردم ایران، خطاب به او در صفحه توئیترش نوشت: آقای ترامپ! ایران ظرف چند ماه آینده صادرکننده دستگاه تنفس مصنوعی (ونتیلاتور) خواهد بود. تنها کاری که شما باید بکنید این است که دخالت در امور داخلی دیگر ملتها بویژه ملت ما را متوقف و باور کنید ما از «هیچ» سیاستمدار آمریکایی مشورت نمیپذیریم».
***
ستاری: به توان صادرات تجهیزات پزشکی درمان کرونا دست یافتهایم
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور از ورود ایران به مرحله صادرات تجهیزات پزشکی در حوزه بیماری کرونا خبر داد و گفت: با تولیدات روزافزون شرکتهای دانشبنیان در زمینه کیتهای تشخیص و تجهیزات پزشکی در زمینه بیماری کرونا، اکنون برای صادرات این محصولات آماده میشویم. «سورنا ستاری» تصریح کرد: ما در حوزه تولید تجهیزات پزشکی معتبر نظیر ونتیلاتور و دستگاههای مختلف اتاق عمل شاهد تحولات فوقالعادهای در کشور هستیم به طوری که این شرکتها اکنون تاییدیههای لازم را دارند و میتوانند محصولات خود را حتی به اروپا صادر کنند.
ارسال به دوستان
بیانیه سپاه پاسداران: هرگونه خطای محاسباتی آمریکا را قاطعانه پاسخ میدهیم
روایت یک اقتدار
گروه سیاسی: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درباره تنش اخیر بهوجود آمده در خلیحفارس اطلاعیهای صادر کرد. به گزارش «وطن امروز»، روابط عمومی نیروی دریایی سپاه در این اطلاعیه با جعلی و هالیوودی خواندن روایت تروریستهای آمریکایی از ماجرای ۱۵ آوریل (27 فروردین) در خلیجفارس، تاکید کرد: مستندات خلاف ادعای آمریکاییهاست و هرگونه خطای محاسباتی را قاطعانه پاسخ میدهیم.
در ابتدای این اطلاعیه آمده است: «در هفتههای اخیر شاهد تکرار رفتارهای غیرحرفهای نیروی دریایی تروریست آمریکا در خلیجفارس بودهایم که امنیت و آرامش این منطقه را تهدید و با مخاطرات جدیدی مواجه کرده است؛ از جمله این اقدامات سد کردن راه کشتی شهید سیاوشی در بازگشت از یک ماموریت در جنوب شرقی جزیره فارسی بود که در ساعت ۲۳ مورخ 18 فروردین ۹۹ پدید آمد که بر اساس اطلاعات جعبه سیاه شناور، کشتی جنگی تروریستهای آمریکایی با انجام رفتارهای پرخطر و بیتوجهی به اخطارهای اولیه با مشاهده هشدارهای نیروهای خودی، سرانجام مجبور به کنار کشیدن خود از مسیر حرکت شناور نیروی دریایی سپاه شد». در ادامه این اطلاعیه تصریح شده است: «ساعت ۶ صبح مورخ ۱۹ فروردین ۹۹ نیز در منطقه روبهروی عسلویه و حدود ۳۰ مایلی سکوهای ایران، مجدداً ناو تروریستهای آمریکایی با شماره بدنه CG72 با حرکتی خطرناک راه شناور شهید سیاوشی که در حال گشتزنی در منطقه بود را بدون توجه به اخطارهای شناور خودی، برای مدتی سد و سرانجام این شناور با اقدامی حرفهای و هوشمندانه و کنار زدن ناو آمریکایی موفق به ادامه مسیر خود شد».
در ادامه این اطلاعیه با اشاره به این نکته که «نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برای پیشگیری از ادامه رفتارهای غیرقانونی، غیرحرفهای، خطرناک و حتی ماجراجویانه تروریستهای آمریکایی و نیز تحکیم امنیت تردد شناورهای خودی و مقابله با قاچاق سوخت، به افزایش ظرفیت گشتهای دریایی خود در آبهای خلیجفارس مبادرت ورزید»، آمده است: «در این راستا ۲۷ فروردینماه ۹۹ (۱۵ آوریل ۲۰۲۰) پس از اعلام وضعیت تیراندازی در مناطق تمرینی که از گذشته با مختصات خاص روی نقشه مشخص شده است؛ [نیروی دریایی سپاه] شناورهای خود را به صورت گروهی شامل ۱۱ فروند قایق به منطقه اعزام کرد که با ناوها و کشتیهای جنگی آمریکا مواجه شدند و بهرغم اقدامات غیرحرفهای و تحریککننده تروریستهای آمریکایی و بیتوجهی آنها به اخطارها و هشدارها، با ایستادگی جانانه و شجاعت نیروهای خودی، آنها را مجبور به کنار کشیدن از مسیر حرکت شناورهای نیروی دریایی سپاه کردند».
در ادامه این بیانیه آمده است: «به آمریکاییها توصیه میکنیم به مقررات بینالمللی و پروتکلهای دریانــوردی در خلیجفارس و دریای عمان تمکین و از هرگونه ماجراجویی و روایتهای جعلی و دروغ پرهیز کرده و اطمینان داشته باشند نیروی دریایی سپاه و نیروهای مسلح قدرتمند جمهوری اسلامی ایران، رفتارهای پرخطر بیگانگان در منطقه را تهدید امنیت ملی و خط قرمز خود میدانند و هرگونه خطای محاسباتی آنان را قاطعانه پاسخ خواهند داد».
در پایان نیز اشاره شده است: حضور نامشروع رژیم تروریست آمریکا مبدأ و منشأ شرارت و ناامنی در منطقه بوده و تنها راه تحکیم امنیت پایدار در این منطقه راهبردی، خروج آمریکاییها از غرب آسیاست.
اطلاعیه سپاه تاکید کرده است ناوگان پنجم دریایی آمریکا در منطقه در بیانیه رسمی خود روایتی نادرست و هدفمند از این ماجرا نقل کرده است که دلالت بر علاقهمندی آمریکاییها به روایت هالیوودی از اتفاقات دارد.
پنجشنبه گذشته ناوگان پنجم دریایی آمریکا در بیانیهای مدعی شد 11 شناور نظامی ایرانی روز چهارشنبه 15 آوریل 2020 با نزدیک شدن به 6 کشتی جنگی آمریکایی برای آنها مزاحمت ایجاد کردهاند. آمریکاییها مدعی شدهاند بارها به شناورهای ایرانی اخطار دادهاند و شناورهای ایرانی بعد از حدود یک ساعت به این تماسها پاسخ داده و دور شدهاند. سنتکام در بیانیه خود برای خلیجفارس از نام مجعول استفاده و محل حادثه را شمال خلیجفارس اعلام کرده بود. در این بیانیه ادعا شده شناورهای ایرانی در یک مورد تا فاصله 10 یاردی کشتیهای آمریکایی پیش رفتهاند.
آمریکاییها مدعی شدند کشتیهایشان در حال عملیات مشترک با بالگردهای آپاچی آمریکایی در آبهای بینالمللی خلیجفارس بودهاند. همچنین ادعا شده شناورهای ایرانی از نزدیکی دماغه و انتهای کشتیهای آمریکایی عبور کردهاند. البته آمریکاییها فیلمی را نیز از حضور شناورهای ایرانی منتشر کردند.
در فیلم منتشر شده تصویر چند شناور تندرو متعلق به نیروی دریایی سپاه پاسداران دیده میشود که در فاصله 20 تا 30 متری از کنار یک کشتی جنگی آمریکایی عبور میکنند. در یکی از این شناورها، نیروی نظامی ایران که پشت یک دوشکا قرار دارد، با حرکات دست نسبت به حضور آمریکاییها در نزدیکی مرزهای ایران اخطار میدهد. این نظامی ایرانی که با توجه به رنگ و نوع لباسی که بر تن دارد از نیروهای سپاه پاسداران است، هنگام عبور از مجاورت کشتی نظامی آمریکا انگشت سبابه خود را خطاب به نظامیان آمریکایی تکان میدهد. بر اساس عرف جهانی، تکان دادن انگشت سبابه، به معنای تفهیم یک موضوع یا اعلان اخطار به طرف مقابل است.
هر چند مقامات آمریکایی مدعی اقدام تحریکآمیز ایران شدند اما خبرگزاری الجزیره به نقل از منابع ایرانی مدعی شد مانور شناورهای ایرانی در نزدیکی یک ناو آمریکایی در پاسخ به تلاش چندی پیش جنگنده آمریکا برای نقض حریم هوایی ایران بود.
بیانیه نیروی دریایی سپاه پاسداران نشان میدهد علاوه بر تلاش جنگنده آمریکایی برای نقض حریم هوایی ایران، کشتیهای جنگی این کشور نیز نزدیک به مرزهای آبی ایران در رفت و آمد شناورهای ایرانی اخلال ایجاد میکردند.
بر اساس مقررات بینالمللی، حضور کشتیها در آبهای بینالمللی مجاز است با این حال نظامیان آمریکایی که برای محافظت از نفتکشها در خلیجفارس حضور دارند، از این فرصت برای ضربه وارد کردن یا نقض حریم ایران استفاده میکنند. نظامیان آمریکایی با نزدیک شدن به مرزهای ایران و در بعضی مواقع با نقض حریم ایران سعی در ایجاد حساسیت و تنشزایی دارند. مدل پاسخدهی ایران به این واکنشها میتواند میزان آمادگی ایران برای مقابله با تهدیدات بزرگتر را به نمایش بگذارد. به این معنا که اگر ایران در برابر تحرکات نظامی آمریکا در نقض حریم کشور منفعلانه برخورد کند، این فرضیه تقویت میشود که شرایط ایران به گونهای نیست که قصد مقابله با تهدیدات بزرگتر را داشته باشد. به بیان دیگر، آمریکا با دور و نزدیک کردن ادوات جنگی خود به مرزهای ایران به یک برآورد اطلاعاتی از آخرین وضعیت نظامی ایران دست پیدا میکند. بنابراین مهم است که فرماندهان نظامی ایرانی نسبت به هرگونه «اقدام» یا «نمایش اقدام»، پاسخ متناسب یا بعضا بالاتر از تصور فرماندهان نظامی آمریکا بدهند.
* ستاد کل نیروهای مسلح: قدرت منطقهای ایران ثمره مجاهدت رزمندگان سپاه است
ستاد کل نیروهای مسلح در بیانیهای با گرامیداشت دوم اردیبهشتماه، سالروز تأسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، به نقش حیاتی و رسالت و مأموریت خطیر این نهاد انقلابی در تثبیت، حفظ و توسعه انقلاب اسلامی پرداخت.
در این بیانیه آمده است: نقشآفرینی و حماسهسازیهای بالنده، پیشرو و سرنوشتساز سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در عمر پربرکت 41 ساله انقلاب اسلامی ضامن حفظ، استمرار و صدور پیام و اندیشه اسلام ناب محمدی(ص) و انقلاب اسلامی به اقصی نقاط دنیا و شکست توطئهها و دشمنیهای استکبار جهانی و نظام سلطه علیه ملت ایران در عرصههای مختلف بوده است.
این بیانیه با تبیین فلسفه وجودی، کارکردها و نقشآفرینی سپاه مقتدر در عرصههای مختلف تصریح میکند: طرحریزی راهبردهای هوشمندانه و ابتکار عمل سپاه در حوزههای نظامی، دفاعی، فرهنگی، اجتماعی و خدمترسانی از همان روزهای نخست پیروزی انقلاب اسلامی تا 8 سال دفاعمقدس و پس از آن حضور مؤثر و کلیدی در عرصه سازندگی کشور و یاری رساندن به جبهه مقاومت اسلامی در سراسر جهان و خنثیسازی فتنهها و تحرکات ضدامنیتی و تروریستی استکبار جهانی و مزدوران و دنبالههای داخلی آنان از جمله منافقین جنایتکار و مزدور، از عوامل و مصادیق اساسی و اصلی عبور ظفرمندانه ملت ایران و نظام اسلامی از مقاطع حساس و گردنههای سخت بوده است. این بیانیه همچنین با گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان والامقام و ایثارگران سرافراز و تکریم خانوادههای معظم و معزز آنان، با اشاره به راهبرد مهم و خدشهناپذیر وحدت و یکپارچگی در نیروهای مسلح و هماهنگی، تعامل و هماهنگی و همافزایی بین آنها بویژه ارتش و سپاه بهعنوان خار چشم دشمنان انقلاب اسلامی و کشور بهعنوان خط مقدم اقتدار دفاعی، بالندگی و بازدارندگی، تأکید کرده است: استحکام و قدرت خیرهکننده امروز ایران و انقلاب اسلامی و حضور بالنده و مؤثر آن در عرصه مناسبات منطقهای و تأثیرگذاری در حوزه تعاملات و تحرکات منطقهای، حقیقت مسلمی است که مجاهدتها، ایثارگریها و فداکاریهای رزمندگان و فرزندان انقلاب اسلامی در نیروهای مسلح بویژه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی زمینهساز آن بوده است.
ارسال به دوستان
اخبار
تشکر سرلشکر موسوی از پیام محبتآمیز فرمانده معظم کل قوا
فرمانده کل ارتش طی پیامی از ابراز لطف فرمانده معظم کل قوا به مناسبت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران تشکر کرد.
به گزارش «وطن امروز»، سرلشکر موسوی در پیام خود تاکید کرد: لطف و مرحمت پدرانه و ابلاغ «سلام رضایت» آن رهبر عالیقدر در روز 29 فروردین، روز ارتش جمهوری اسلامی ایران و بزرگداشت حماسهآفرینیهای نیروی زمینی قهرمان، نگینی درخشنده بر ایام و سالیان افتخار ارتشیان است. وی همچنین خاطرنشان کرد: آنچه امروز از تلاش مجاهدانه فرزندانتان در اجرای مأموریتهای سربازی منعکس میشود، فرازی از قلههای افتخار است که تحت هدایت آن فرمانده معظم فتح شده و ناگفتههای بسیار باقی مانده که به وقت ضرورت، در تقابل خصم به رؤیت مشتاقان اعتلای کلمه حق خواهد رسید.
***
هیأترئیسه مجلس مخالف قرائت گزارش پرونده فریدون
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: قرائت گزارش پرونده حسین فریدون با اینکه قبلا در دستور جلسه این هفته مجلس قرار داشت اما متاسفانه حذف شده است. محمدجواد ابطحی در گفتوگو با فارس، درباره آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده حسین فریدون (برادر رئیسجمهور) اظهار داشت: قرائت گزارش پرونده حسین فریدون با اینکه قبلا در دستور جلسه این هفته مجلس قرار داشت اما متاسفانه حذف شده است. وی افزود: اصلا نگذاشتند گزارش در دستور کار قرار گیرد؛ جالب آنکه در دستور سوم جلسه هم قرار داشت اما متاسفانه آن را برداشتهاند. ابطحی خاطرنشان کرد: در حقیقت، هیأترئیسه مجلس گزارش کمیسیون آموزش و تحقیقات را که راجع به پرونده حسین فریدون بود حذف کرده و علت آن هم مشخص نیست. حتما گفتهاند اهمیتی ندارد.
***
رونمایی از سامانههای راداری «خلیج فارس» و «مراقب»
سامانههای راداری «خلیجفارس» و «مراقب» با حضور فرمانده کل ارتش و فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیا(ص) رونمایی شد. به گزارش فارس، با حضور امیر سرلشکر موسوی، فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیا(ص) و امیر سرتیپ صباحیفرد، فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش، از سامانههای راداری راهبردی «خلیجفارس» و «مراقب» رونمایی شد. رادار برد بلند و راهبردی «خلیجفارس» با برد بیش از ۸۰۰ کیلومتر یک رادار آرایه فازی سهبعدی با فناوری نوین است که قادر است همه اهداف متعارف و رادارگریز و موشکهای بالستیک را کشف کند. رادار «مراقب» نیز با برد ۴۰۰ کیلومتر میتواند اهداف هوایی را با دقت و تفکیک بسیار بالا شناسایی کند.
***
واکنش ایران به تقاضای آمریکا درباره تحریمهای تسلیحاتی
نماینده ایران در سازمان ملل به درخواست وزیر خارجه آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران واکنش نشان داد. به گزارش ایسنا، مجید تختروانچی در واکنش به درخواست اخیر مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا درباره تمدید تحریم تسلیحاتی علیه ایران در صفحه توئیترش نوشت: تلاشی دیگر از سوی آمریکا برای طفره رفتن از تروریسم اقتصادی مداوم آن علیه ملت ایران: آمریکا این بار از شورای امنیت سازمان ملل میخواهد قطعنامه 2231 خود را نقض کرده و محدودیتهای تسلیحاتی علیه ایران را ادامه دهد. تختروانچی در ادامه نوشت: اما آمریکا در متقاعد کردن دیگران برای تخطی از قوانین بینالمللی موفق نخواهد بود. اظهارات روانچی در پی این مطرح میشود که وزیر خارجه آمریکا گفته بود: تحریم تسلیحاتی ایران طی 6 ماه آینده منقضی میشود. شورای امنیت سازمان ملل باید این محدودیتها را پیش از آنکه خشونت ایران افزایش یابد و یک رقابت تسلیحاتی جدید در منطقه خاورمیانه ایجاد شود، تمدید کند.
***
نمایندگان حزب چپ آلمان:
دولت آلمان در ترور سردار سلیمانی دست داشته است
چندی پیش نمایندگان حزب چپ آلمان در رابطه با ترور سردار سلیمانی شکایتی را علیه اعضای دولت آلمان به دادستانی کل این کشور ارائه دادند. تسنیم به نقل از خبرگزاری «انتیوی» آلمان نوشت: این نمایندگان پارلمان آلمان «آنگلا مرکل»، صدراعظم و وزیران کابینه او را به همدستی در ترور سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس که چندی پیش به دست آمریکا به شهادت رسیدند متهم کردند. حالا رسانههای آلمانی چند ماه بعد از طرح این شکایت نمایندگان حزب چپ اعلام کردهاند دادستانی کل فدرال آلمان هیچ لزومی برای تحقیقات در این باره نمیبیند. نمایندگان حزب چپ آلمان با صدور بیانیهای ضمن انتقاد شدید به این مسأله خواستار پایان ترورهای زنجیرهای با هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا از پایگاه رامشتاین آلمان شدند.
***
انتقاد روسیه از درخواست پمپئو برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران
نماینده روسیه در وین درخواست وزیر خارجه آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران را مورد انتقاد قرار داد.
به گزارش ایسنا «میخائیل اولیانوف» در واکنش به اظهارات مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا درباره تمدید تحریم تسلیحاتی ایران درصفحه توئیترش نوشت: رقابت تسلیحاتی معمولا یکجانبه نیست. [این امر] یک تلاش جمعی است، یا در سطح قدرتهای بزرگ یا در سطح منطقه.
او در ادامه بیان کرد: خطر رقابت تسلیحاتی را به سختی میتوان با تحریم تسلیحاتی علیه یک کشور از بین برد. این امر مستلزم تلاشهای جمعی از طریق مذاکرات است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|