|
بازگشت حریری به لبنان و احتمال آغاز دور جدید تنشها
سعد حریری، نخستوزیر پیشین لبنان پس از سفری 3 ماهه به پاریس، جمعهشب به لبنان بازگشت. برخی رسانهها با انتشار این خبر در تحلیل آن نوشتهاند: این بازگشت نمیتواند بازگشتی معمولی باشد و از تحرکات پیدا و پنهان جریان 14 مارس و اظهارات خود حریری پیداست که احتمالاً دور تازهای از کشمکشهای سیاسی در این کشور شروع شود.
ارسال به دوستان
فرماندار ویرجینیا در واکنش به ادعای کاخ سفید درباره خوب بودن وضعیت تجهیزات پزشکی در آمریکا:
ترامپ هذیان میگوید، تجهیزات کافی نیست
آمریکا به تنهایی یکچهارم تلفات کرونا در دنیا را داراست و همین موضوع تنشهای سیاسی و رسانهای در این کشور را تشدید کرده است
گروه بینالملل: آمار مبتلایان کرونا در آمریکا دیروز به 764,265 نفر و تعداد تلفات به 40,565 نفر رسید. به گزارش «وطن امروز»، آمار کلی مبتلایان در دنیا به عدد 2,418,429 نفر و تعداد تلفات کرونا در دنیا هم به 165,739 نفر رسید. با این عدد، یکچهارم آمار کلی تلفات دنیا متعلق به آمریکاییهاست که عدد بزرگی محسوب میشود.
اتفاق جالبی که دیروز در آمریکا افتاد افشای سند دیگری مبنی بر اطلاع کامل دولت ترامپ از شیوع کرونا هفتهها پیش از ایجاد اپیدمی در آمریکا بود. روزنامه واشنگتنپست به نقل از مقامات آمریکایی گزارش داد دهها متخصص دولت آمریکا در مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای سازمان جهانی بهداشت در ژنو کار میکنند و اطلاعات مربوط به شیوع کرونا را بموقع به واشنگتن منتقل کردهاند. معلوم نیست آیا کارشناسان آمریکایی مجوز انتقال اطلاعات به دولت خود را داشتهاند یا خیر و آیا بر فرض وجود مجوز، چرا بقیه دولتها بموقع در جریان این اطلاعات قرار نگرفتهاند. با این حال، این موضوع نشان میدهد ترامپ کاملا بموقع در جریان موضوع قرار گرفته و ادعای پنهانکاری بقیه کشورها یا کمکاری سازمان جهانی بهداشت در این موضوع دروغ است. در واقع ترامپ با همین استدلال بودجه (کمک آمریکا) سازمان جهانی بهداشت را قطع کرد. براساس گزارش واشنگتنپست، این مقامات میگویند، تعدادی از کارکنان مرکز کنترل بیماریهای آمریکا به طور مرتب و به عنوان بخشی از دوران کاری خود در سازمان جهانی بهداشت در ژنو مشغول فعالیتند. مقامات ارشد بهداشتی منصوب ترامپ نیز در زمان بحران به طور منظم و در بالاترین سطوح با سازمان جهانی بهداشت شور و مشورت کردهاند. واشنگتنپست در ادامه افزود: حضور این تعداد از مقامات آمریکایی اتهامات ترامپ علیه سازمان جهانی بهداشت درباره عدم توصیههای بموقع در زمینه شیوع ویروس کرونا، محافظت از چین و مسؤولیت این سازمان در شیوع ویروس در ایالات متحده آمریکا را تضعیف میکند. بر اساس این گزارش، دولت آمریکا همچنین نوک پیکان انتقادات خود را علیه پکن گرفته و چین را متهم به پنهانکاری در زمینه شیوع کرونا کرده است. این روزنامه آمریکایی نوشت: ترامپ همواره از روابط شخصی خوب خود با «شی جین پینگ» رئیسجمهور چین صحبت میکند و مایل به آسیب دیدن روابط تجاری با این کشور نیست. به نظر میرسد دیواری کوتاهتر از سازمان جهانی بهداشت که یک سازمان بیدفاع است پیدا نکرده است.
حامیان ترامپ اما همچنان از متهم کردن چین کوتاه نمیآیند. دبورا بریکس، کارمند وزارت خارجه آمریکا که عضو تیم کاخ سفید در مبارزه با کروناست در پاسخ به سوالی درباره حضور بسیاری از متخصصان آمریکایی در مرکز کنترل بیماریهای سازمان جهانی بهداشت و پنهانکاری در این زمینه، از پاسخ صریح طفره رفت و نگاهها را متوجه چین و نیاز به ارتباطات بیشتر این کشور با بقیه کشورهای جهان در این زمینه کرد.
* بازی ترامپ با فرمانداران
اخبار دیروز آمریکا منحصر به افشای اطلاع رئیسجمهور این کشور از روند شیوع کرونا نبود، بلکه برای چندمین روز متوالی نشست خبری ترامپ به موضوع تنش وی با فرمانداران ایالتها اختصاص یافت. وی که چند روز پیش هوادارانش را دعوت به نافرمانی مدنی در ایالتهایی که فرمانداران آنها به ادامه قرنطینه تمایل دارند، کرده بود، گفت: ما در حال مذاکره با فرمانداران محلی درباره استراتژی رفع محدودیتها هستیم. وی با عقبنشینی تلویحی از اظهارات قبلی خود، گفت: دولت آماده کمک به فرمانداران است تا مطمئن شویم کارها آنطور که باید انجام میشود.
* فرماندار ویرجینیا: ترامپ هذیان میگوید تجهیزات کافی تست نداریم
در حالی که رئیسجمهور آمریکا روز شنبه از ظرفیت بزرگ این کشور در تست کرونا خبر داده بود، فرماندار ویرجینیا روز یکشنبه با رد این ادعای ترامپ، گفت رئیسجمهور آمریکا هذیان میگوید. بازی لفظی ترامپ شاید برای مردم آمریکا جذاب و قابل باور باشد اما برای فرمانداران آمریکایی که اکثر آنها کهنهکار عالم سیاست هستند قابل باور نیست. آخرین موردش هم سخنان فرماندار ویرجینیاست که صراحتا به اظهارات ترامپ درباره گل و بلبل بودن وضعیت تجهیزات پزشکی در آمریکا تاخت. رالف نورتام، فرماندار ایالت ویرجینیا در واکنش به سخنان دونالد ترامپ، گفت که این ایالت تجهیزات مورد نیاز برای انجام تست کرونا را ندارد. وی که با سیانان مصاحبه میکرد در پاسخ به سوال خبرنگار این شبکه که پرسید ترامپ گفته به اندازه کافی در سراسر آمریکا تجهیزات تست کرونا وجود دارد، گفت: مطرح کردن این کلمات [توسط ترامپ] هذیانگویی است. نورتام افزود که ایالت وی هر روز برای دستیابی به تجهیزات حفاظت فردی و تجهیزات تست کرونا باید بجنگد. وی اضافه کرد: این یک تست ساده نیست. باور میکنید یا نه؟ ما ابزارهای کافی نداریم. ترامپ روز شنبه در جریان کنفرانس خبری خود مدعی شد: ما ظرفیت تست [کرونای] عظیمی داریم. برخی در تلاش هستند موضوع تست گرفتن را سیاسی کنند.
* تمجید خبرگزاری آمریکایی از مدیریت کرونایی چین در مقایسه با ترامپ
خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس در یادداشت مهمی با توجه به صحبتهای ترامپ در نشستهای خبری اخیر وی، حقایقی را درباره سوءمدیریت وی نمایان کرد. این خبرگزاری در گزارشی اقدام ترامپ در مقصر دانستن فرمانداران و دولت اوباما برای کمبود تجهیزات تست تشخیص کرونا را غلط خواند و نوشت: دونالد ترامپ که قدرت خود را در کنگره و در پاسخ به بیماری کرونا مانند یک پادشاه دانسته بود، آخر هفته گذشته به جای اینکه خود یا دولت فدرال را مقصر بداند، فرمانداران ایالتها را مقصر هرگونه مشکل مربوط به تست تشخیص کرونا دانست و گفت فرمانداران مسؤول این کار هستند؛ آنها از تمام ظرفیت تجهیزات تست کرونا که دولت فدرال تولید کرده و در اختیار آنان قرار گرفته استفاده نمیکنند.
آسوشیتدپرس صحبتهای ترامپ را نادرست خواند و در ادامه نوشت: ترامپ از رو راست بودن چین در بحبوحه این بیماری تمجید نکرد و آمریکا را به دلیل آمار کم مرگومیر ناشی از کرونا پیروز دانست اما واقعیت اکنون چیز دیگری را نشان میدهد و تمجید ترامپ از کشورش خیلی زود بود.
خبرگزاری آسوشیتدپرس با اشاره به نقل قولی از ترامپ مبنی بر اینکه فرمانداران نمیخواهند از تمام ظرفیت تجهیزاتی که در اختیار آنان قرار دارد، استفاده کنند، نوشت: صحبتهای رئیسجمهوری آمریکا با یکی از مشاوران ارشد بهداشتی او مغایرت دارد. این خبرگزاری همچنین درباره اینکه ترامپ میگوید تنها فرمانداران دموکرات به کمبود تجهیزات اعتراض کردهاند، نوشت: نگرانی از کمبود تجهیزات تست تشخیص کرونا تنها مربوط به فرمانداران دموکرات نبوده و چندین فرماندار جمهوریخواه نیز به این مشکل اشاره کردهاند.
این خبرگزاری در ادامه نوشت: اینکه ترامپ اصرار دارد دولت اوباما را مقصر تأخیر در تست تشخیص کرونا بداند اشتباه است. این ویروس تا اواخر سال گذشته (میلادی) وجود نداشت، بنابراین اوباما هیچ تجهیزاتی برای این تست نداشت تا ترامپ به ارث ببرد. مرکز کنترل و پیشگیری بیماری در آمریکا تلاش کرد تست تشخیص کرونا را ماه ژانویه آغاز کند اما به دلیل مشکلی که کیتهای تشخیص کرونا پیدا کرده بودند و حل این مشکل 2 هفته زمان برد، در ماه فوریه، تشخیص این بیماری به تعویق افتاد. خبرگزاری آسوشیتدپرس با اشاره به صحبتهای ترامپ در این نشست خبری نوشت: این صحبتها تأییدشده نیست و نشان از سوءمدیریت ترامپ دارد. این خبرگزاری در ادامه نوشت: در هر کشوری، سن و سلامتی کلی جمعیت آن، عوامل مهمی هستند. کشوری مانند ایتالیا جمعیت پیرتری نسبت به آمریکا دارد و بر اساس اطلاعات، این افراد بیشتر در معرض خطر از دست دادن جان خود بر اثر ابتلا به ویروس کرونا هستند. آسوشیتدپرس با نادرست خواندن صحبتهای ترامپ نوشت: علاوه بر عامل سن و سال، شرایط سلامتی افراد نیز خطر مرگومیر ناشی از کرونا را افزایش میدهد؛ چاقی، دیابت و تنگی نفس در جوامع سیاهپوست آمریکا رایجتر از بقیه جوامع آمریکایی است. خبرگزاری آسوشیتدپرس با اشاره به توئیت ترامپ مبنی بر اینکه آمار مرگومیر ناشی از کرونا در چین خیلی بیشتر از چیزی است که آنها اعلام کردهاند، نوشت: حتی با وجود ادعای ترامپ مبنی بر اینکه چین آمار خود را نصف کرده، میزان تلفات کرونایی آمریکا 7 برابر چین است، در حالی که چین 4 برابر آمریکا جمعیت دارد.
* سیانان: ترامپ، فردی قلدر و ابله است
نه فقط آسوشیتدپرس که حالا سیانان هم با جسارت بیشتری به ترامپ حمله میکند. این رسانه در گزارشی اعلام کرد: ترامپ هر روز با گسترش دامنه شیوع کرونا در آمریکا، حرف تازهای میزند. آیا او نمیفهمد اگر هر روز مانند یک ابله جلوی دوربین ظاهر شود در تغییر نگرش مردم آمریکا نسبت به خودش کمک نمیکند؟ این رسانه افزود: مردم آمریکا از این وضع خسته شدهاند و این مسأله را میتوان در نظرسنجیها مشاهده کرد. مردم نمیخواهند حرفهایی از این نوع را بشنوند که عملکرد او (ترامپ) چقدر عالی است! همه میدانند که به اندازه کافی در کشور، تست کرونا گرفته نمیشود. سیانان افزود: مردم نمیخواهند اگر تست کرونا به اندازه کافی نباشد، به سر کارشان بازگردند. آیا کاخ سفید اینقدر آشفته است؟ آیا کسی در کاخ سفید نیست که به رئیسجمهور این مسائل را بگوید؟ سیانان افزود: آیا کسی نیست در مقابل او بایستد که هر روز در نشستهای خبری، در نقش قلدر ظاهر میشود. آیا کسی نیست به وی بگوید وقتی در مقابل مردم آمریکا قرار میگیری باید حقایق را بگویی و از ایفای نقش یک قلدر بزرگ دست بکشی؟!
***
[کاهش اعتماد به ترامپ]
این بدترین خبر برای ترامپ است. کاهش اعتماد مردم به سخنان وی روی دیگرش میتواند افزایش احتمال شکست در انتخابات باشد. یک نظرسنجی تازه در آمریکا نشان میدهد شهروندان این کشور اعتماد بیشتری به سخنان آنتونی فائوچی، رئیس مرکز آلرژی و بیماریهای آمریکا و اندرو کومو فرماندار نیویورک درباره ویروس کرونا دارند تا دونالد ترامپ، رئیسجمهور این کشور. به نوشته روزنامه ایندیپندنت، نظرسنجی مشترک شبکه خبری «انبیسی» و روزنامه «والاستریتژورنال» نشان داد که از هر 5 آمریکایی، 3 نفر به گفتههای فائوچی درباره ویروس کرونا اعتماد دارند. این نظرسنجی که در خلال 13 تا 15 آوریل (25 تا 27 فروردین) برگزار شد، نشان داد اعتماد عمومی به سخنان کومو درباره ویروس کرونای جدید بالاست و تنها 17 درصد به گفتههای او اعتمادی ندارند. به نوشته ایندیپندنت، اعتماد عمومی به سخنان ترامپ در این نظرسنجی نیز پایین بود و تنها 36 درصد به سخنان ترامپ درباره بحران پزشکی حال حاضر ایالات متحده اعتماد دارند. 52 درصد شرکتکنندگان در این نظرسنجی به سخنان ترامپ درباره ویروس کرونا اعتماد ندارند. این نظرسنجی با شرکت 900 شهروند آمریکایی با حاشیه خطای 3 درصد و از طریق گفتوگوی مستقیم انجام شد. نظرسنجی جدیدی نیز که در روزهای گذشته به صورت مشترک توسط شبکههای «ایبیسی» و مؤسسه «ایپسوس» انجام شد، نشان داد اکثریت جامعه آمریکا از عملکرد دونالد ترامپ در موضوع ویروس کرونا راضی نیستند. بر این اساس، ۵۲ درصد آمریکاییها از عملکرد ترامپ ناراضی هستند که نسبت به نظرسنجی مشابه در 2 هفته قبل، افزایش ۹ درصدی داشته است. همچنین ۸۹ درصد شرکتکنندگان در این نظرسنجی از وضعیت شیوع ویروس کرونا در آمریکا بسیار نگران هستند.
ارسال به دوستان
کارشکنی نتانیاهو در مسیر تشکیل دولت در حالی ادامه دارد که رسانه ها از انفعال این رژیم در برابر موج دوم کرونا خبر میدهند
ویروس نتانیاهو
چالش سیاسی در بدنه قدرت رژیم صهیونیستی در حالی ادامه دارد که وضعیت مدیریت بحران کرونا در سرزمینهای اشغالی با انتقاد جدی صهیونیستها مواجه شده است. اراضی اشغالی در کمتر از یک سال شاهد 3 انتخابات پارلمانی پیاپی بوده و احتمال برگزاری چهارمین انتخابات نیز دور از تصور نیست. در چنین شرایطی افزایش آمار مبتلایان به کرونا و فقدان مدیریت منسجم برای مقابله با آن منجر به بروز انتقادهای جدی به ساختار رژیم صهیونیستی شده است. به گزارش «وطن امروز»، با شکست مجدد در توافق بر سر تشکیل دولت «فوقالعاده ملی»، رسانههای عبریزبان فاش کردند رهبر ائتلاف «آبی و سفید» در حال بررسی یک اهرم فشار جدید علیه نخستوزیر موقت این کشور و تحمیل شروط خود به وی برای تشکیل دولت است. رسانههای صهیونیستی از شکست دوباره مذاکرات میان احزاب لیکود و آبی و سفید درباره تشکیل دولت «فوقالعاده ملی» خبر دادند. روزنامه یدیعوت آحارونوت نوشت نشست گانتس و نتانیاهو پس از آن برگزار شد که رهبر حزب آبی و سفید به شکل مستقیم تهدید به تصویب قوانینی کرد که مانع از نامزد شدن نتانیاهو در انتخابات آتی و تشکیل دولت جدید به دلیل اتهام وی به فساد و رشوه میشود. یدیعوت آحارونوت در ادامه نوشت از جمله قوانین مذکور، پیشنویس قانونی است که بر اساس آن هر فردی که متهم به فساد باشد نمیتواند نامزد انتخابات کنست شود. این پیشنویس قانون در صورت تصویب نهتنها برای نتانیاهو، بلکه برای شماری از وزیران حریدیاش از جمله اریه ادرعی، وزیر امور داخلی و یعقوب لیتسمان، وزیر بهداشت اسرائیل دردسرساز میشود.
از سویی به دلیل ناکامی گانتس در تشکیل دولت، کنست مأمور این کار شده است و اگر پارلمان تا هفتم ماه مه موفق به انتخاب نامزدی با کسب موافقت ۶۱ عضو کنست نشود، روند به سمت برگزاری انتخابات چهارم در کمتر از یک سال پیش خواهد رفت.
* نگرانی از موج دوم کرونا و انفعال
در شرایطی که رژیم صهیونیستی دچار بحران سیاسی است، شیوع کرونا بر انتقادات داخلی به سران رژیم افزوده است. مقامات ارشد در وزارت بهداشت رژیم صهیونیستی میگویند تلآویو اقدامات لازم برای ایجاد شبکهای گسترده برای نظارت بر روند شیوع ویروس «کووید-۱۹» جهت مقابله با موج دوم آن را انجام نداده است. شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز به نقل از مقامات وزارت بهداشت این رژیم گزارش داد در زمان قرنطینه یک ماهه در فلسطین اشغالی، تلآویو نتوانست از این زمان برای ایجاد زیرساختهای نظارتی و آزمایشگاهی جهت مقابله با ویروس کرونا بهره ببرد. بر اساس آمار اعلامی در فلسطین اشغالی، تا شامگاه گذشته ۱۳۴۹۱ نفر به ویروس «کووید-۱۹» مبتلا شده و حداقل ۱۷۲ نفر نیز بر اثر ابتلا به آن جان خود را از دست دادهاند. پیش از این نیز گزارش محرمانهای در پارلمان رژیم صهیونیستی (کنست) نشان داده بود رژیم صهیونیستی برای مقابله با ویروس جدید کرونا، تجهیزات درمانی کافی ندارد. به نوشته وبگاه «تایمز اسرائیل»، اهمالکاری و انفعال وزارت بهداشت این رژیم در حالی است که از روز یکشنبه رفع محدودیتهای فاصلهگذاری فیزیکی و اجتماعی در فلسطین اشغالی شروع شده است.
ارسال به دوستان
حاشیهنشینان محروم پاریس علیه قرنطینه سخت دولت مکرون شورش کردند
تظاهرات کرونایی فرانسه شدیدتر از جلیقه زردها
حاشیهنشینان محروم پایتخت فرانسه با نقض قوانین قرنطینه و منع آمد و شد، برای دومین روز متوالی با پلیس درگیر شدند. موج جدید تظاهرات ضد حکومتی در فرانسه متمایز از جنبش جلیقه زردهاست که بیش از یک سال است ادامه دارد. به گزارش دیلیمیل، ناآرامیهای جدید در شمال پاریس عصر یکشنبه پس از آن آغاز شد که شامگاه شنبه گذشته یک جوان موتورسوار بعد از برخورد با در باز یک خودروی بدون علامت متعلق به نیروهای پلیس مجروح شد.
با این وجود اوایل روز یکشنبه در منطقه مورد نظر یعنی ویلنوو-لاگارن آرامش نسبی حکمفرما بود تا اینکه در یک رخداد نادر، جوانان این منطقه محروم به خود جرات دادند تا قوانین منع تجمع در خیابانها را شکسته و حتی به سمت پلیس مواد محترقه پرتاب کنند. تصاویر شبکههای تلویزیونی سراسری فرانسه و همچنین تصاویری که طاها بوحاف، روزنامهنگار الجزایریتبار در شبکههای مجازی منتشر کرد، حکایت از خشونت پلیس و شلیک گاز اشکآور به سمت معترضان داشت. ناآرامیها خیلی زود به دیگر نواحی شمال پاریس که یکی از کانونهای اصلی مهاجرنشینان عرب و آفریقاییتبار در فرانسه است کشیده شد تا بهسرعت تبدیل به یک شورش جدید با محوریت جوانان محروم حومه پاریس شود.
با آنکه پلیس مدعی شده گروههایی به عنوان میانجی به این منطقه اعزام شدهاند تا برای کاستن از تنشها تلاش کنند و همچنین تحقیقات داخلی را درباره این حادثه به جریان انداخته اما این تظاهرات دیروز و دیشب هم در ابعادی وسیعتر ادامه پیدا کرد و حالا میرود که به قیامی با محوریت مهاجران به موازات جلیقه زردها- که بیشتر طبقات کارگر و کشاورز سفیدپوست متمایل به جناحهای چپ رادیکال و راست ملیگرا هستند- در فرانسه تبدیل شود که همچنان درگیر اوج بحران کروناست.
این تظاهرات ضدحکومتی در شبکههای اجتماعی نیز با پیامهایی چون «عصبانیت ما محدودیتی ندارد، با اتمام قرنطینه به خیابانها میرویم» بازتاب داشته است. به نوشته «لو پاریزین»، این اعتراضات نشان میدهد تدابیر سفت و سختی که مقامهای فرانسوی در راستای مقابله با شیوع کرونا در این کشور به منظور در خانه نگه داشتن مردم اجرا کردهاند، آرامش شکننده اجتماعی در مناطق محروم را با خطر مواجه کرده است؛ قرنطینهای که به دستور امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه تا 22 اردیبهشت ادامه خواهد یافت.
این روزنامه گزارشهای محرمانه اداره اطلاعات مرکزی وابسته به پلیس فرانسه در روزهای ۷، ۸ و ۹ آوریل (۱۹ تا ۲۱ فروردین) را منتشر کرده که در آنها هشدار داده شده بود: «روزهای پس از قرنطینه، موضوعی بسیار پرجنبوجوش برای جنبشهای اعتراضی است... قرنطینه امکان ابراز نارضایتی عمومی را نمیدهد. اما خشم کم نمیشود و مدیریت بحران [شیوع کرونا] بشدت مورد انتقاد قرار گرفته و اعتراض را تغذیه میکند. روز پس از قرنطینه، دستمایه جدی و برانگیزاننده جنبشهای اعتراضی است». این پیشبینیهای اطلاعاتی حاکی از آن است که موج نارضایتی، فراتر از گروههای رادیکال چپ و راست، به سندیکاهای کارگری نیز کشیده شده است.
ارسال به دوستان
دور دنیا
یکی از بدترین کشتارهای دستهجمعی در کانادا با قتل ۱۶ تن
رسانههای کانادا اعلام کردند در پی تیراندازی فردی مسلح در ناحیهای حومهای از منطقه نووااسکوتیا در این کشور، دستکم ۱۶ نفر کشته شدهاند. پلیس کانادا اعلام کرد تیراندازی در شهر پورتاپیک این کشور شروع شد و حدود ۱۲ ساعت بعد در یک پمپ بنزین در شهر آنفیلد در فاصله ۲۲ مایلی از محل اولیه با مرگ فرد تیرانداز به پایان رسید. هنوز انگیزه این تیراندازی اعلام نشده است. پلیس همچنین گفت این تیراندازی در ابتدای امر به صورت تصادفی انجام نشده بود اما در ادامه به صورت تصادفی و کورکورانه انجام شد. همچنین مقام مذکور پلیس گفت از نظر مقامهای پلیس، این حادثه یک اقدام تروریستی در نظر گرفته نمیشود. مقامها همچنین گفتند این فرض را که شیوع کروناویروس نیز در این حادثه دخیل بوده باشد، در نظر دارند.
***
حمله توپخانهای ترکیه به غیرنظامیان سوریه
دیدهبان حقوق بشر اعلام کرد ارتش ترکیه در حملهای توپخانهای منازل شهروندان سوری در روستاهای «هوشان» و «استراحه الصقر» واقع در جاده بینالمللی M4 در غرب «عین عیسی» در شمال رقه را هدف قرار داد. نیروهای ترکیه سوم آوریل هم روستاهای «کوبرلک» و «عبدکوی» در حومه شهر «تلابیض» واقع در شمال رقه را نیز هدف حملات توپخانهای خود قرار داده بودند.
***
آزمایش کرونای ۴۰ نفر از کارکنان ریاستجمهوری افغانستان مثبت شد
مقامات افغانستان اظهار کردند نتیجه آزمایش کرونای دستکم ۴۰ نفر از کارکنان کاخ ریاستجمهوری این کشور مثبت بوده و اشرف غنی را وادار به خودقرنطینگی کرده است. هنوز مدرکی دال بر آلودگی اشرف غنی، رئیسجمهور افغانستان به این بیماری وجود ندارد و سخنگوی او نیز درباره آزمایش شدن او برای «کووید-۱۹» اظهارنظری نکرده است. یکی از مقامات کاخ ریاستجمهوری افغانستان اظهار کرد، بیشتر افرادی که نتیجه آزمایششان مثبت بوده، در شاخه اجرایی دفتر ریاست جمهوری، شورای امنیت ملی و دفتر رئیس دفتر غنی مشغول فعالیت بودهاند.
***
هشدار پاپ فرانسیس نسبت به «ویروسی بدتر از کرونا»
پاپ فرانسیس گفت اقدام بدون همبستگی جهانی پس از کرونا یا محروم گذاشتن بخشهایی از جامعه از بازیابی و رهایی از پیامدهای آن «ویروسی بدتر» را در پی خواهد داشت. رهبر کاتولیکهای جهان در سخنرانی خود گفت: در روند جبران و ترمیم پیامدهای همهگیری کرونا نباید کسی را از بهرهمندی از این روند محروم کرد و اکنون زمان آن رسیده که بیعدالتی در سراسر جهان رفع شود، زیرا این مساله سلامت تمام خانواده بشریت را تضعیف کرده است. وی افزود: این خطر وجود دارد که با ویروسی بدتر روبهرو شویم؛ ویروس بیتفاوتی خودخواهانه، ویروسی که از طریق این تفکر منتشر میشود که اگر زندگی من بهتر شده است، پس زندگی (به طور کلی و برای همه) بهتر شده است و اگر همه چیز برای من خوب است، پس (به طور کلی هم) خوب است. او در ادامه گفت، روند بهبود وضعیت نباید کسی- بویژه فقرا- را قربانی پیشرفت کند.
***
آمریکا عراق را میدان مبارزه اقتصادی با چین میداند
«وسام التمیمی» کارشناس عراقی اقتصاد گفت آمریکا تلاش دارد بر پروژههای سرمایهگذاری در عراق با هدف جنگ اقتصادی با چین، چیره شود. او به وبگاه المعلومه گفت موفقیت آمریکا در این راه به تصمیمات دولت جدید بستگی دارد که تا چه میزان میخواهد در این موضوع به چین یا آمریکا متمایل شود. التمیمی افزود: «بازی آمریکا و عربستان برای تسلط بر بازار نفت و اشباع آن با هدف تغییر موازنه اقتصاد جهانی و تسلط بر قیمت بورس نفت صورت میگیرد. چین مهمترین دشمن آمریکا در حوزه اقتصادی است و توافقات اقتصادی عراق با چین یک تهدید برای آمریکا محسوب میشود؛ کشوری که عراق را حوزه سرمایهگذاری خود میداند و تلاش دارد از عراق بهعنوان سلاحی علیه چین استفاده کند». او تأکید کرد آمریکا به دولت پیش رو برای لغو قراردادها با چین فشار خواهد آورد.
***
انتقاد «عمرانخان» از سیاست هند علیه مسلمانان
«عمرانخان» نخستوزیر پاکستان بشدت از سیاستهای «نارندرا مودی» نخستوزیر هند به دلیل هدف قرار گرفتن اقلیت مسلمان در این کشور انتقاد کرد. وی افزود: طرح دولت هند برای اجرای قرنطینه باعث شده هزاران نفر با چالش گرسنگی روبهرو شوند اما دهلینو با هدف قرار دادن اقلیت مسلمانان سعی در منحرف کردن واکنشها نسبت به این موضوع دارد. عمرانخان تأکید کرد: هدف قرار دادن عمدی مسلمانان هند و خشونت علیه آنان شبیه همان چیزی است که نازیها در آلمان انجام دادند. وی دولت مودی در هند را به ترویج نژادگرایی هندو متهم کرد.
***
پرواز هواپیمای جاسوسی آمریکا بر فراز شبهجزیره کره
گروه پایش تحرکات هوایی کرهجنوبی دیروز گزارش داد یک هواپیمای جاسوسی آمریکا بر فراز این کشور به پرواز درآمده و ظاهرا ماموریت آن نظارت بر کرهشمالی همزمان با افزایش اقدامات نظامی این کشور در هفتههای اخیر بوده است. گروه پایش تحرکات هوایی «ایرکرفت اسپاتس» در توئیتر نوشت، هواپیمای بوئینگ آرسی ۱۳۵ نیروی هوایی آمریکا در آسمان شهر اینچئون در غرب سئول و در همسایگی استان گیونگی-دو رویت شد. به گزارش خبرگزاری یونهاپ، این گروه زمان دقیق این عملیات را بیان نکرد. آمریکا در ماههای اخیر چنین پروازهایی را در این منطقه افزایش داده است که به گفته کارشناسان و منابع آگاه، دلیل آن میتواند افزایش فشار بر کرهشمالی در زمینه اقدامات نظامی باشد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|