|
آغاز فصل جدید لیگ فوتبال کرهجنوبی از ۱۹ اردیبهشت
فصل جدید رقابتهای لیگ برتر فوتبال کرهجنوبی از ۱۹ اردیبهشت آغاز میشود. مقامات فدراسیون فوتبال کرهجنوبی اعلام کردند فصل جدید این رقابتها که فصل ۲۰۲۰ است، از ۱۹ اردیبهشت آغاز میشود. فصل گذشته تیم چونبوک موتورز موفق شد عنوان قهرمانی لیگ کرهجنوبی را به دست آورد و برای هفتمین بار جام قهرمانی را بالای سر ببرد.
ارسال به دوستان
مصطفی کارخانه در گفتوگو با «وطن امروز» درباره انتخاب سرمربی جدید تیم ملی والیبال:
ایرانیها باهوشترند
زهره فلاح زاده: قطع همکاری با ایگور کولاکوویچ، سرمربی مونتهنگرویی تیم ملی والیبال ایران یک سال مانده به المپیک توکیو، باعث شده این روزها خبرهای متناقضی درباره انتخاب سرمربی جدید شنیده شود. به همین منظور «وطن امروز» با مصطفی کارخانه، مربی و کارشناس والیبال گفتوگو کرده است. کارخانه اعتقاد دارد فدراسیون والیبال نباید مربیهای ایرانی را بسوزاند و دنبال خارجیهای بیکیفیت برود.
***
* آقای داورزنی به محض حضور مجدد در فدراسیون والیبال با کولاکوویچ، سرمربی تیم ملی قطع همکاری کرد؛ نظر شما درباره فسخ قرارداد با این مربی چیست؟
در هر صورت آقای کولاکوویچ برای والیبال ما زحمت کشیدند و بیانصافی است اگر زحمات او را نادیده بگیریم. ایشان تأثیراتی در والیبال ما داشت و به تیم هویت و شخصیت داد اما موضوع این است که مربیان حوزه بلوک شرق از نظر کوچینگ ضعیف هستند، برای مثال او در خیلی از بازیها باید زودتر تایم اوت میگرفت و تعویضها را زودتر انجام میداد. کولاکوویچ شناخت کافی از تیم ما نداشت. در واقع کوچینگ او درجه یک نبود.
* انتظار میرفت یک مربی بهتر برای تیم ملی والیبال انتخاب شود اما در نهایت کولاکوویچ آمد.
به هر حال چند سالی است سطح توقع مردم از والیبال بالا رفته است. والیبال ما نشان داده توانایی زیادی دارد. ما سالها در آرزوی گرفتن یک ست از ژاپنیها بودیم اما حالا در خاک این کشور ۳ بر صفر پیروز میشویم. والیبال ما این پتانسیل را دارد که روی آن سرمایهگذاری کنیم. در این شرایط چه مربی ایرانی انتخاب شود و چه خارجی، هر که باشد، کار بسیار سختی خواهد داشت. چون انتظارات بالا رفته است.
به هر حال بعد از ولاسکو هر مربیای که انتخاب کردیم خیلی درجه یک نبود. شاید اگر آن زمانهایی که هشتم شدیم، مربی بهتری داشتیم جزو 6 تیم برتر میشدیم یا اگر بین 6 تیم بودیم با مربی و کوچینگ بهتر جزو 4 تیم برتر میشدیم. بنابراین هر مربیای که قرار است برای تیم ملی انتخاب کنیم، باید کوچینگش قوی باشد.
* بهتر است مربی بعدی ایرانی باشد یا خارجی؟
برای انتخاب مربی ایرانی ابتدا باید بستر آماده شود، سپس باید اعتماد کرده و از او حمایت کنیم. مربیهای ایرانی هم ثابت کردهاند میتوانند. ایرانیها کلی افتخار برای والیبال ایران کسب کردهاند. مربی ایرانی را نسوزانیم. باید فدراسیون بسنجد و مربی ایرانی ای را که شایستهتر است و رزومه قویتری دارد انتخاب کند.
* تنها یک سال زمان داریم تا برای المپیک آماده شویم؛ میتوان به یک مربی ایرانی اعتماد کرد تا والیبال ما در توکیو به موفقیت برسد؟
فرصت داریم. متأسفانه ما مربیان ایرانی همدیگر را قبول نداریم و مدام یکدیگر را تخریب میکنیم. به هم سوءظن، کینه و بدبینی داریم. این نقش ترمز را بازی میکند. باید پا را از روی ترمز برداریم و روی پدال گاز بگذاریم تا رو به جلو حرکت کنیم. والیبال ما باید از بسکتبالمان یاد بگیرد و این نگرش و رفتار را تغییر دهد. اگر مربی خارجی انتخاب کنیم، به نظر من زمان را برای آماده شدن تیم ملی از دست میدهیم. به هر حال مربی ایرانی باشد بهتر است. البته باید او یک مقبولیت و محبوبیت هم داشته باشد. بحث موفقیت در المپیک است، پس باید مربیای انتخاب شود که تجربه بیشتری دارد.
* به هر حال انتخاب مربی خارجی هم با وجود تحریمها و مشکلات ارزی کشور به نظر نشدنی است.
قطعا آوردن مربی خارجی درجه یک سخت است. اگر قرار است مربی درجه ۲ خارجی برای تیم ملی والیبال انتخاب کنیم، مربیان ایرانی ما که بهتر هستند. ایرانیها از چند مربی خارجیای که این مدت به ایران آمدهاند، در کوچینگ باهوشتر هستند. در هر صورت هرکس از میان مربیان ایرانی به عنوان سرمربی تیم ملی انتخاب شد، همه باید حمایت کنیم و او را تخریب نکنیم.
* جوانان والیبال ما سال گذشته قهرمان جهان شدند اما به نظر میآید خیلی دلبسته به نسل طلایی حال حاضر والیبال خود شدهایم؛ ممکن است این نسل تازه روی کار آمد، فراموش شود؟
ببینید! بعضی از پستها مثل پاسور تیم را نمیتوان براحتی کنار گذاشت. سعید معروف ۲۰ سال زحمت کشیده تا به اینجا رسیده است. سیدمحمد موسویعراقی را نمیتوان راحت کنار گذاشت، چرا که ۵۰ سال طول میکشد بازیکنی در حد او رشد کند. ورزش ما هم تشنه نتیجه گرفتن است. جوانان خوبی هم الان داریم که میتوانند کم کم به تیم بزرگسالان تزریق شوند. انشاءالله فدراسیون با خردجمعی و برنامهریزی دقیق این مشکل را هم حل میکند.
* صحبت از فدراسیون کردید؛ حضور مجدد آقای داورزنی را چطور میبینید؟
آقای داورزنی تمام فاکتورهای لازم یک رئیس فدراسیون والیبال را دارد. بهتر از ایشان در ورزش نداریم. او تمام تجربیات لازم را دارد. مدیر خوشذوق و خلاقی است. آقای داورزنی در کارش استاد شده است. وقتی به کسی میگوییم استاد یعنی بالاتر از همه.
* این روزها صحبت از بازنشستگی آقای داورزنی هم هست و میگویند ممکن است کنار رود.
امروز شنیدم که این موضوع صحت ندارد. در هر صورت حیف است که آقای داورزنی خارج از گود بنشیند. متأسفانه ما آدمهای باتجربه را زود میسوزانیم. آقای داورزنی به قدری آزمون و خطا داشته و آنقدر برده و باخته است که سخت است چنین نیروی کارآمدی را کنار بگذاریم. این چند سالی هم که ایشان در فدراسیون نبودند، والیبال ما لطمه خورد و به عقب رفت. حالا باید ۴ سال زمان بدهیم تا آقای داورزنی باز هم والیبالمان را بازگرداند سر جای اولش.
* با این وضعیت فکر میکنید والیبال ما در المپیک چه رتبهای را کسب میکند؟
قرعه خوبی به ما خورده است و میتواند نوید روزهای خوبی را به ما بدهد. از همه مهمتر اینکه آرزوی هر مربی، بازیکن و فدراسیونی است که در المپیک حضور پیدا کند. بازیکنان با آمادگی ۱۰۰ درصدی پا به المپیک میگذارند. وقتی با یک فکر، استراتژی و آمادگی کامل به این مسابقات بروی، قطعا موفقیت هم به دنبال خواهد داشت. ما این شانس را داریم که جزو ۶ تیم برتر المپیک باشیم. اگر مدیریت، شرایط تیم و کوچینگ خوبی داشته باشیم، اگر از گذشته و اشتباهاتمان درس عبرت گرفته باشیم و تکرارش نکنیم، اگر المپیکی برنامهریزی و المپیکی فکر کنیم، میتوانیم در این تورنمنت موفق شویم.
ارسال به دوستان
سخنگوی فدراسیون فوتبال: «ساکت» استعفا نکرده و اخراج هم نشده است
«تاج» به ایران بازمیگردد
سخنگوی فدراسیون فوتبال با بیان اینکه کار اصلاح اساسنامه فدراسیون شبانهروز در حال انجام است، به خبر استعفای محمدرضا ساکت و شائبههای عدم بازگشت مهدی تاج به ایران واکنش نشان داد.
به گزارش «وطن امروز»، امیرمهدی علوی، سخنگوی فدراسیون فوتبال بعدازظهر پنجشنبه مقابل ساختمان فدراسیون در جمع خبرنگاران حاضر شد و به سوالات آنها پاسخ داد.
وی درباره زمان شروع لیگ برتر فوتبال گفت: از طرف سازمان لیگ توضیحات کامل داده شده است. بر اساس تصمیم نهادهای بالادستی یعنی فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا و همچنین نظرات ستاد مبارزه با کرونا، مباحث پیش خواهد رفت.
علوی درباره احتمال ایجاد تغییرات در فدراسیون فوتبال و جداییاش از این مجموعه تصریح کرد: همیشه در فدراسیون فوتبال و باشگاههای بزرگ مباحثی پیش میآید که طبیعی است، این شایعات همواره وجود دارد.
سخنگوی فدراسیون فوتبال درباره وضعیت اصلاح اساسنامه این فدراسیون یادآور شد: اعضای کمیته مربوط به صورت شبانهروزی در حال برگزاری جلسه با دبیرکل و سرپرست فدراسیون فوتبال هستند تا موارد به جمعبندی نهایی برسد. امروز [پنجشنبه] هم جلسهای در حال برگزاری است.
خبرنگاری از علوی درباره شکایت مارک ویلموتس به فیفا و وضعیت پرونده سرمربی سابق تیم ملی ایران سوال کرد که وی در پاسخ گفت: سیاست فدراسیون این است که مبحث حقوقی را در جای خودش پیگیری کند. این حق برای رسانههای گروهی وجود دارد که در موعد خودش که زیاد هم دور نیست موارد به استحضار آنها و مردم برسد.
وی همچنین در ارتباط با شائبههای عدم بازگشت مهدی تاج، رئیس پیشین فدراسیون فوتبال به ایران تاکید کرد: آقای اسلامیان (عضو هیأترئیسه فدراسیون) روز گذشته در این باره صحبت کرد. آقای تاج برای مداوای قلبش به کشور آلمان سفر کرد و آنجا به کرونا مبتلا شد. فکر میکنم تاج دوشنبه گذشته از بیمارستان مرخص شد ولی الان شرایط درمان تکمیلیاش در حال انجام است و هر چه سریعتر- به ایران- بازمیگردد.
سخنگوی فدراسیون فوتبال در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر استعفا و اخراج محمدرضا ساکت از فدراسیون فوتبال گفت: خیر! بحث استعفا و اخراج نیست.
علوی در بخش دیگری از صحبتهایش درباره کارلوس کیروش و پرونده پاداشهای این مربی گفت: مباحث لازم از طرف خزانهدار فدراسیون اطلاعرسانی شد. رسانهها درخواست کرده بودند یک نشست خبری برگزار شود تا تمام پروندههای مالی که مدنظر دوستان است و ابهام دارد را مطرح کنند. سعی میکنیم در یک زمان مناسب بتوانیم این نشست را برگزار کنیم.
وی درباره اینکه اسلامیان روز چهارشنبه پاداش سومی در جام ملتها را برای کیروش تأیید کرده بود، گفت: آقای اسلامیان بعدا جملهاش را اصلاح کرد.
ارسال به دوستان
فراز و نشیب وزنهبرداری ایران برای کسب سهمیه المپیک
8 مدعی به دنبال بلیت توکیو
علی هنرمنش: وزنهبرداری ایران در حالی به دنبال کسب 2 سهمیه بازیهای المپیک است که وضعیت تمرین مدعیان و بحران کرونا در جهان همه چیز را تحت تاثیر قرار داده است. کاهش سهمیههای وزنهبرداری در بازیهای المپیک برای برخی از کشورهای مدعی از جمله ایران و همچنین اعمال شیوههای جدید تقسیم سهمیه از سوی فدراسیون جهانی، راه رسیدن به المپیک را با فراز و نشیبهای فراوانی همراه کرد.
بدین ترتیب مدعیان رسیدن به المپیک باید در ۶ میدان گزینشی کسب سهمیه روی تخته میرفتند و حداقل در 4 میدان شرکت میکردند که طبیعتا همین محدودیتها، روند کسب سهمیه برای وزنهبرداران را بسیار دشوار میکرد. حال ممکن بود وزنهبرداران مدعی در فرآیند حضور در این میادین با مشکل مصدومیت و از دست دادن حضور در مسابقات نیز همراه میشدند که این موضوع در واقع به معنای از دست دادن المپیک بود.
وزنهبرداری ایران با وجود شانس کسب تنها 2 سهمیه برای المپیک توکیو همچنان امیدوار است اما کسب همین 2 سهمیه نیز با اما و اگرهای فراوانی همراه شده و هنوز مشخص نیست کدام یک از مدعیان کشورمان موفق به کسب سهمیه خواهند شد.
پیش از این تمام اهالی وزنهبرداری از سهراب مرادی و کیانوش رستمی به عنوان نمایندگان ایران در المپیک یاد میکردند که میتوانند در 2 وزن متفاوت روی تخته بروند اما ناکامیهای سریالی کیانوش و مصدومیتهای متعدد سهراب تمام پیشبینیها را بر هم زد. هر چند سهراب بعد از عمل جراحی و ادامه روند مطلوب درمان توانسته خود را همچنان در قد و قواره یک مدعی ششدانگ المپیک نگه دارد اما کیانوش با شانس بسیار کمتری برای وزنه زدن در توکیو همراه است.
از سوی دیگر در جمع 8 مدعی وزنهبرداری ایران برای کسب سهمیه المپیک، میتوان از علی هاشمی و علی داوودی به عنوان مدعیانی با شانس بیشتر یاد کرد؛ وزنهبردارانی که سال گذشته را با عملکرد مطلوبی پشت سر گذاشتند و روند کسب امتیازات لازم برای کسب سهمیه المپیک را تا حد زیادی بخوبی طی کردند.
در این میان باید از حافظ قشقایی، حسین سلطانی، علی میری و امیر حقوقی به عنوان 4 وزنهبردار مدعی دیگر کشورمان یاد کرد که البته کار بسیار سختتری برای کسب امتیازات لازم تا دریافت سهمیه المپیک توکیو پیش رو دارند.
با توجه به اینکه مدتهاست تمام رویدادهای ورزشی جهان از جمله وزنهبرداری به دلیل شیوع ویروس کرونا تعطیل شده، زمان برگزاری رقابتهای گزینشی المپیک نیز مشخص نیست و فعلا همه چیز مشروط به تصمیم فدراسیون جهانی وزنهبرداری است. پیش از این قرار بود مسابقات قهرمانی بزرگسالان ۲۰۲۰ آسیا به عنوان آخرین میدان گزینشی کسب سهمیه المپیک طی روزهای ۲۸ فروردین تا ۶ اردیبهشت امسال به میزبانی قزاقستان برگزار شود که این مسابقات به دلیل شیوع کرونا لغو و به زمان نامعلومی موکول شد.
ارسال به دوستان
عکس نوشت
علیرضا بیرانوند، دروازهبان تیمملی فوتبال کشورمان با مشارکت در کمپین ایرانهمدل سایت khamenei.ir و بازنشر پوستر این سایت و نوشتن متنی در صفحه رسمی اینستاگرامش از ۴ نفر از چهرههای مشهور دعوت کرد به این کمپین بپیوندند که بلافاصله این 4 نفر دعوت بیرانوند را قبول کردند و به این کمپین پیوستند. بیرانوند با دعوت از جواد آذریجهرمی، رامبد جوان، رضا صادقی و رضا رشیدپور نوشت: تو چند ماه گذشته که وضعیت اقتصادی کشور، وضع رو بهراهی نداشت، کرونا هم به بد بیاریهای مردم اضافه شد. خب! خیلی از مردم متحمل ضرر شدند، خیلی از کسبوکارها بهم خورد، خلاصه اینکه مردم وضع میزونی ندارند. چی کار باید بکنیم؟ من علیرضا بیرانوند به نظرم میرسه که باید هوای همدیگه رو داشته باشیم. اگه پولی داریم به همدیگه قرض بدیم. اگه میریم تو سوپرمارکت، توی قصابی، توی میوهفروشی و... میدونیم که توی اطرافیانمون کسی هست که توان خرید نداره، اگه ۲ کیلو میوه میخریم، ۱ کیلو هم برای همدلی کردن با بقیه بخریم و جوری که کسی نفهمه و آبرو و احترام طرف حفظ بشه اون رو در اختیارش قرار بدیم. به این کار میگن مواسات.
دم ماه مبارک، منم تصمیم گرفتم واسه بچه محلهای قدیممون که مشکل مالی دارند؛ کمک بفرستم تا باهاشون همدلی کنم.
ماه رمضون فرصت همدلیه. هوای همدیگه رو داشته باشیم؛ از همدیگه گرهگشایی کنیم.
#ایران_همدل
ارسال به دوستان
اخبار
کادر فنی تیمملی فوتبال مشخص شد
اسامی اعضای کادر فنی جدید تیم ملی فوتبال ایران اعلام شد. دراگان اسکوچیچ، سرمربی تیم ملی فوتبال ایران دستیاران خود را مشخص کرد. اسکوچیچ علاوه بر وحید هاشمیان و کریم باقری به عنوان دستیاران ایرانی، از ملادین زگانیر مربی گلرهای تیم ملی کویت که قبلا در تیم زیر 21 سالههای کرواسی کار میکرد و همچنین در تیم ملی اسلوونی نیز حضور داشت به عنوان مربی دروازهبانان تیم ملی استفاده خواهد کرد. همچنین تونی اوسنیچ دیگر دستیار اسکوچیچ در تیم ملی خواهد بود. وی سابقه بازی در تیم فوتبال کایزرسلاترن آلمان را هم دارد. به گفته سرمربی تیم ملی فوتبال ایران، ممکن است دستیاران دیگری هم به تیم ملی اضافه شوند.
***
تعویق 2 مرحله دیگر دوومیدانی لیگ الماس
مراحل ششم و هشتم رقابتهای دوومیدانی لیگ الماس نیز به تعویق افتاد. به نقل از فدراسیون جهانی دوومیدانی، در پی شیوع ویروس کرونا و به تعویق افتادن 5 مرحله نخست مسابقات لیگ الماس (دایموند لیگ)، 2 مرحله ششم و هشتم هم به تعویق افتاد و تاریخهای جدید بزودی از سوی کمیته برگزاری لیگ الماس اعلام میشود. پیش از این قرار بود مرحله ششم این رقابتها در تاریخ 18 خرداد 99 به میزبانی آمریکا و مرحله هشتم در تاریخ 24 خرداد 99 به میزبانی فرانسه برگزار شود.
ارسال به دوستان
ستارههای خونین
مهدی خانعلیزاده: بدون اغراق، ایده قدیمی همگرایی کشورهای اروپایی که در نهایت با طرح «مارشال» در ماههای پس از پایان جنگ دوم جهانی تحقق پیدا کرد، موفقترین الگوی همگرایی در تاریخ روابط بینالملل است که توانست یکی از قدیمیترین رویاهای سران کشورهای اروپایی را در مدت چند سال اجرایی کند. درخشش عملیاتی این ایده که در نهایت منجر به تاسیس «اتحادیه اروپایی» در سال 1993 میلادی شد، تا جایی پیش رفت که سران این اتحادیه سراغ تحقق رویای جسورانهای تحت عنوان «ایالات متحده اروپا» رفتند.
اگر چه در سالهای اخیر و به دلیل برخی مشکلات جدی در حوزه اقتصاد و امنیت، از جذابیت اتحادیه اروپایی و مدل همگرایی آن کاسته شد و حتی زمزمههای متعددی مبنی بر خروج برخی کشورهای عضو از آن مطرح شد- که در نهایت به خروج بریتانیا از این اتحادیه [برگزیت] منجر شد- اما بروکسل همچنان برای اهالی سیاست در جهان، نماد یک الگوی موفق در حوزه سیاستورزی جهانی برای تحقق صلح و امنیت شهروندان محسوب میشد. در واقع آنچه در سالهای اخیر در میان شهروندان اروپایی مطرح بود، بحث درباره ارزیابی میزان کارآمدی اتحادیه در تامین نیازهای شهروندان در دولتهای ملی اروپایی بود که برخی آن را مثبت و برخی آن را منفی در نظر میگرفتند.
در همین زمان، شیوع ویروس کرونا و شکلگیری یک همهگیری جهانی، روندی را شکل داد که حالا برای قضاوت میان حامیان هر دو ایده، یک عیار واقعی و عینی وجود دارد.
موفقیت نسبی کشورهایی نظیر چین، روسیه و ایران در مدیریت بحران کرونا، به یک چالش جدی برای نظریهپردازان همگرایی و جهانی شدن تبدیل شد. در واقع، نهادهای جهانی که بر اساس «نظریات همگرایی» در روابط بینالملل شکل گرفته بودند و قرار بود با انتقال برخی اختیارات دولتهای ملی به آنها، مسؤولیت تامین امنیت و رفاه شهروندان را برعهده بگیرند، با ناکارآمدی جدی روبهرو شدند و اساسا ساختار فراملی به آنها اجازه تصمیمگیری برای شهروندان در کشورهای مختلف را نداد.
«اتحادیه اروپایی» نمونه جدی یک سازمان فراملی بود که حتی در سالهای پایانی قرن بیستم و ابتدایی قرن بیستویکم به سمت تبدیل به «ایالات متحده اروپا» هم پیش رفت و تلاش شد تا «شهروندان ملی» را به «شهروندان اروپا» تبدیل کند اما در همهگیری ویروس کرونا در جهان، این سازمان که یکی از نمادهای اصلی «جهانی شدن» است، نهتنها نتوانست قدمی در راستای تامین منافع ساکنان کشورهای اروپایی بردارد، بلکه به دلیل عدم حمایت از کشور ایتالیا- که اسفبارترین وضعیت انسانی در مرگومیر مبتلایان را در میان کشورهای جهان داشت- در بحران کرونا، به کانون ابراز خشم شهروندان ایتالیایی بدل شد و ویدئوهای آتش زدن پرچم اتحادیه اروپایی توسط مردم این کشور، در شبکههای اجتماعی ترند شد.
شبیه این ماجرا در کشورهای دیگری نظیر اسپانیا نیز تکرار شد و «ناکارآمدی» بروکسل در حراست و حمایت از شهروندان اروپا- همگام با اپیدمی کرونا- تبدیل به یک سیاست رسمی اتخاذ شده از سوی سران اتحادیه شد. یعنی اتحادیه اروپایی هم در نظریه و هم در عملیات، نخواست و نتوانست در شرایط بحرانی به حمایت از شهروندان کشورهای عضو خود بپردازد.
همین ناکارآمدی، سبب شد کشورهای اروپایی نیز با تلخ کامی از «رویای شیرین اتحاد» عبور کنند و رفتارهایی را از خود به نمایش بگذارند که مربوط به دوران پیش از جنگ اول جهانی در این قاره بود: راهزنی دریایی! انتشار اخبار مربوط به توقیف محمولههای ماسک و مواد ضدعفونیکننده از سوی کشورهای اروپایی، حکم به آتش کشیدن ستارههای طلایی بر روی پرچم آبی اتحادیه اروپایی را داشت؛ ستارههایی که در ابتدای دهه 90 میلادی قرار بود نماد درخشش اروپای واحد باشند و حالا با درگیری کشورهای عضو اتحادیه، رنگ خون گرفتهاند.
بر همین مبنا، به نظر میرسد محتملترین سناریو برای آینده اتحادیه اروپایی در دوران پساکرونا، تبدیل آن به یک کنفدراسیون منطقهای در قاره اروپا به جای روند همگرایی مضاعفی باشد که در 2 دهه اخیر، سران اروپا به دنبال تحقق آن بودند.
کنفدرالیسم یک نظام مدیریتی است که طی آن، 2 یا چند کشور، مقادیر محدودی از اختیارات و قدرت خود را به یک دولت فراملی مشترک تفویض میکنند. در یک نظام فدرال، قدرت میان واحدهای حکومتی محلی و ملی تقسیم شده است که هر دو نسبت به شهروندان، اعمال حاکمیت کرده و نسبت به آنان پاسخگو هستند اما در نظام کنفدرالی، قدرت توسط ایالتهای مستقل همچنان حفظ میشود و دولت مرکزی قدرت خود را از ایالتها به عاریت میگیرد و رابطه مستقیمی میان دولت مرکزی و شهروندان وجود ندارد. ایالات اختیارات به خصوصی را به یک نهاد بالاتر منتقل میکنند تا راحتی، امنیت دستهجمعی و کارآمدی آنها افزایش یابد.
در نظام کنفدرال، دولتها همچنان اقتدار تام دارند و آن نهاد بالاتر نسبتاً ضعیف است. این نهاد تنها بنا به صلاحدید واحدهای محلی وجود دارد و تنها میتواند در اموری فعالیت کند که واحدهای محلی اجازه آن را داده باشند.
در این سناریو، اتحادیه اروپایی به دلیل مشکلات و موانع متعددی که بر سر راه همگرایی خود دارد، نظام کنفدرالی را برای ادامه حیات خود و جلوگیری از فروپاشی ساختاری، توصیه کرده است. این نسخه به دنبال سیاستها و اعتراضات صورت گرفته از سوی کشورهای قدرتمند اروپا نظیر آلمان و انگلیس در زمینههای گوناگون بویژه حوزه اقتصادی، برای حیات اتحادیه اروپایی و جلوگیری از فروپاشی ساختاری آن ارائه شده است. این مساله در دوران شیوع کرونا، رنگ و بوی جدیتری به خود گرفته است، چرا که ناکارآمدی ساختاری اتحادیه در حمایت از شهروندان در کشورهایی نظیر ایتالیا و اسپانیا، موجی از تمایل به تقویت دولت ملی در این کشورها را ایجاد کرده است.
به نظر میرسد «کرونا» قویتر از هر جنگ و معضل امنیتی دیگری، لرزان بودن بنیادهای اتحاد در قاره سبز را عیان کرد؛ یعنی پس از تمام تلاشها و اقداماتی که در زمینه ایجاد یک کشور واحد اروپایی از سوی سیاستمداران و نظریهپردازان معاصر صورت گرفت، تجربه اتحادیه اروپایی نشان خواهد داد همگرایی منطقهای با وسعتی در حد یک قاره، تجربهای موفق نبوده و در نهایت میتواند به یک کنفدراسیون ضعیف با اختیارات نمادین تبدیل شود و خبری از ایالات متحده اروپا نخواهد بود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|