|
رهبر انصارالله: ترسی از آمریکاییها نداریم
عبدالملک الحوثی، رهبر جنبش انصارالله یمن با بیان اینکه مداخله آمریکا در کشورهای مختلف جهان اسلام یک رویکرد خصمانه و منفی است و باعث ایجاد بحرانها شده گفت: آمریکا از مشکلات موجود سوءاستفاده و بهرهبرداری میکند. ما ترسی از آمریکا نداریم. آمریکاییها به گسترش تکفیریها در یمن کمک کردند تا عنوان جنگ علیه تکفیریها باقی بماند، در حالی که خود به تکفیریها برای انجام جنایات بیشتر کمک میکنند.
ارسال به دوستان
انتشار بخشهایی از کتاب مشاور سابق امنیت ملی آمریکا ترامپ را وارد بحران کرده است
رونمایی اندرونی
ترامپ و پمپئو در واکنش به انتشار بخشهایی از کتاب بولتون، وی را خلوچل و خائن خواندند
محورهای منتشر شده از کتاب بولتون
• بیاطلاعی رئیسجمهور از چگونگی اداره کاخ سفید
• درخواست از رئیسجمهور چین برای کمک به روند پیروزی ترامپ
• اگر تحقیقات استیضاح از اوکراین فراتر میرفت نتیجه متفاوت بود.
• مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا در جریان دیدار سال ۲۰۱۸ ترامپ با رهبر کرهشمالی روی تکه کاغذی درباره ترامپ نوشت: چقدر مزخرف میگوید.
• پومپئو از شدت سرخوردگی از کارهای ترامپ به استعفا فکر کرده بود.
• ترامپ پشت هر دیواری یک توطئه میدید.
• ترامپ معتقد بود خبرنگار باید یا منبع مطلع خود را افشا کند یا به زندان برود.
• به باور ترامپ خبرنگاران آدمهای آشغالی هستند و باید اعدام شوند.
• پوتین قاطع و باهوش است و درک کرده ترامپ رقیب قدری نیست، تصور نمیکنم ترامپ اسباب نگرانی او باشد.
***
گروه بینالملل: از دوستی تا دشمنی؛ از آشنایی تا یک دنیا هجمه و توهین...؛ این خلاصه ماجرای ترامپ و بولتون است. ترامپ افراد بسیاری را در 4 سال ریاستجمهوری خود به کاخ سفید آورد؛ از آنها تمجید کرد و بعد با دلیل و بیدلیل آنها را بیرون کرد اما هیچ کدام از این افراد به اندازه جان بولتون برای ترامپ پردردسر نبودهاند.
بولتون به لحاظ نحوه تفکر و سلیقه سیاسی نزدیکترین فرد به ترامپ در چند سال گذشته بود که حضورش در کاخ سفید بر تندرویهای ترامپ افزود و خروجش بر دردسرهایش.
بزرگترین دردسر بولتون در چند ماه گذشته خبر انتشار کتابش بود که کاخ سفید ابتدا تلاش کرد مانع چاپ آن به بهانه وجود مطالب محرمانه در آن شود و حالا با شمارش معکوس برای پخش عمومی این کتاب، نسخههایی از آن در اختیار رسانهها قرار گرفته و چند صد هزار نسخه از آن در اختیار پخشکنندههای کتاب در آمریکا قرار دارد تا با آغاز زمان پخش به مخاطبان عرضه شود.
کاخ سفید سعی دارد مانع رسیدن کتاب به قفسه کتابفروشیها شود. وزارت دادگستری آمریکا 3 روز پیش خواستار دستوری اضطراری برای جلوگیری از انتشار کتاب شد. این کتاب ۵92 صفحهای به نام «اتاق حوادث» قرار است 3 روز دیگر پخش شود. واشنگتنپست نوشت که به کتاب ۵۹۲ صفحهای بولتون دست یافته و مشاور سابق امنیت ملی کاخ سفید در این کتاب تمرکز زیادی بر مسائل و تصمیمهای سیاست خارجی از اوکراین و ونزوئلا گرفته تا کرهشمالی و ایران دارد. بر اساس آنچه رسانههای آمریکایی گزارش دادهاند، کتاب بولتون دارای مطالب حساسی است که هر کدام از آنها در سال انتخابات و در میانه بحران کرونا و اعتراضات سیاهپوستان میتواند بحران تازهای برای ترامپ بیافریند. بولتون در واکنش به محرمانه بودن مطالب کتابش گفته این کتاب هیچ چیز محرمانهای ندارد. بر اساس آنچه رسانهها نوشتهاند، بولتون در این کتاب استدلال کرده مجلس نمایندگان آمریکا با اکثریت دموکراتها باید گستره تحقیقات استیضاح خود علیه ترامپ را از تحقیق درباره دخالت دادن اوکراین در مسائل داخلی ایالات متحده فراتر میبرد.
* چرا این کتاب مهم است؟
در چند سالی که نام ترامپ به عنوان نامزد انتخابات ریاستجمهوری و بعد رئیسجمهوری آمریکا طرح شده، آنقدر داستانهای عجیب و غریب از زندگی شخصی و کاری و دوران ریاستجمهوری وی شنیدهایم که تقریبا هیچ چیزی ما را غافلگیر نمیکند. با این حال اما تکاپوی ترامپ برای جلوگیری از انتشار این کتاب چند دلیل میتواند داشته باشد:
1- نویسنده کتاب از رگ گردن به ترامپ و تصمیماتش در کاخ سفید نزدیکتر بوده و کسی نمیتواند منکر نزدیکی فوقالعاده بولتون به ترامپ باشد. 2- امسال، سال انتخابات آمریکاست. ترامپ هماکنون در 2 جبهه کرونا و اعتراضات ضدنژادپرستی در حال نبرد است تا اوضاع را به سود خود برگرداند. نظرسنجیهای انتخاباتی سر سازش با وی ندارند و او فقط حفظ ظاهر میکند. درگیری در جبهه سوم یعنی پاسخ به تکتک اتهامات مطرح شده در کتاب بولتون برای وی میتواند دردسری حتی بزرگتر از کرونا و اعتراضات اخیر ایجاد کند.
* درخواست از چین
یکی از جنجالیترین بخشهای این کتاب افشای درخواستهای دونالد ترامپ از رئیسجمهوری چین برای کمک به روند انتخاب دوباره وی در انتخابات سال جاری میلادی است. بر اساس این گزارش، ترامپ از رئیسجمهوری چین خواسته که با خرید محصولات کشاورزی بیشتر از آمریکا، به پیروزی وی در انتخابات کمک کند. بولتون نوشته است که ترامپ ژوئن ۲۰۱۹ در حاشیه اجلاس گروه ۲۰ در ژاپن دیداری با رئیسجمهوری چین داشته و این درخواست را در آن دیدار مطرح کرده است. ترامپ در آن دیدار به شی گفته بود که اگر چین محصولات کشاورزی بیشتری از کشاورزان آمریکایی بخرد به شانس پیروزی وی در انتخابات کمک خواهد کرد. بولتون نوشت که شی نزد ترامپ از کسانی که در آمریکا از چین انتقاد میکنند گلایه کرده بود. بولتون نوشت: ترامپ فوراً تصور کرده که منظور شی، دموکراتهاست. ترامپ نیز با تأیید این موضوع گفت که خصومت زیادی در میان دموکراتها نسبت به چین وجود دارد. بولتون افزود: ترامپ سپس در کمال تعجب بحث را به انتخابات آینده ریاستجمهوری آمریکا کشاند و به قابلیت اقتصادی چین برای تأثیرگذاری بر مبارزات انتخاباتی آمریکا اشاره کرد و از شی خواست تا پیروزی وی را تضمین کند. به نوشته بولتون، ترامپ همچنین به رئیسجمهوری چین گفته بود که مردم آمریکا مشتاق هستند قانون اساسی تغییر پیدا کند تا وی بیش از 2 بار رئیسجمهوری آمریکا شود.
* حمله باحال به ونزوئلا!
ونزوئلا این روزها یکی از چالشهای سیاست خارجی آمریکاست. تحریمهای یکجانبه آمریکا علیه این کشور توسط ایران به چالش کشیده شده و آمریکا با وجود تلاش فراوان هنوز نتوانسته اقدامی علیه رئیسجمهور قانونی این کشور انجام دهد. بولتون در بخشی از خاطرات خود افشا میکند حمله به ونزوئلا بارها در کلام ترامپ شنیده شده و وی از آن سخن گفته است. بولتون در کتابش به برخی اظهارات عجیب رئیسجمهور آمریکا اشاره کرده و نوشته است ترامپ حمله احتمالی به ونزوئلا را «باحال» توصیف کرده و گفته این کشور در حقیقت بخشی از ایالات متحده آمریکاست!
* درخواست از آبه شینزو
حضور کوتاه مدت آبه شینزو، نخستوزیر ژاپن در تهران از سوی برخی رسانهها با هدف وساطت میان ایران و آمریکا تفسیر شد. حالا جان بولتون در کتاب خود بر این موضوع مهر صحت زده و نوشته است: ترامپ از آبه شینزو خواسته بود به وی کمک کند که به توافقی با ایران دست پیدا کند. در بخشهای مرتبط با ایران، بولتون همچنین از امیدواری فراوانش برای حمله ترامپ به ایران بعد از سرنگون کردن پهپاد آمریکایی سخن گفته است که البته ترامپ به دلیل تبعات بالای آن برای آمریکا از این اقدام منصرف شد.
* بیاطلاعی ترامپ از مهمترین موضوعات
یکی از نکات مورد اشاره در کتاب بولتون، افشای بی اطلاعی ترامپ از روندهای اداری ساده کاخ سفید تا مهمترین موضوعات مرتبط با امنیت ملی آمریکاست. در یکی از اشارات این کتاب بولتون نوشته است: دونالد ترامپ در دیداری که با «ترزا می» نخستوزیر پیشین انگلیس داشته از او پرسیده است «آیا شما قدرت هستهای هستید؟»؛ پرسشی که از نظر بولتون لحن شوخی نداشت. به گزارش گاردین، بولتون گفته است ترامپ نمیدانست بریتانیا سلاح هستهای دارد. مطلع نبودن ترامپ از توان هستهای نزدیکترین همپیمان آمریکا یکی از نمونههای فراوانی است که بولتون در کتابش درباره بیسوادی رئیسجمهور آمریکا درباره مسائل ژئوپلیتیک به آن اشاره کرده است. بولتون جلسهای را در سال ۲۰۱۸ به یاد میآورد که «ترزا می» نخستوزیر وقت انگلیس در آن حضور داشت. در این جلسه یکی از مقامهای بریتانیایی به انگلیس به عنوان قدرت هستهای اشاره میکند. ترامپ در لحنی که به باور بولتون رنگ و بوی شوخی نداشت، میپرسد: مگر شما هم قدرت هستهای هستید؟
* ترامپ دروغ میگوید
شبکه تلویزیونی «ایبیسی» اعلام کرد مصاحبهای با مشاور سابق امنیت ملی آمریکا انجام داده و وی ترامپ را به دروغگویی متهم کرده است. این شبکه بخشهای کوتاهی از این مصاحبه را پخش و اعلام کرد نسخه کامل آن یکشنبه پخش خواهد شد. «مارتا راداتس» خبرنگار ایبیسی که این مصاحبه را انجام داده، از بولتون میپرسد آیا رئیسجمهور دروغ میگوید؟ بولتون نیز جواب میدهد: بله! دروغ میگوید و این اولین بارش نیست.
* آخرین تلاشهای ترامپ برای منتشر نشدن کتاب
ترامپ در چند روز گذشته و با افشای جزئیات کوچکی از خاطرات بولتون عرصه را بر خود تنگ دیده و به دنبال راهی برای جلوگیری از توزیع کتاب وی است. وی هفته پیش به خبرنگاران گفت: من هر محاورهای را که به عنوان رئیسجمهور داشتهام، کاملا محرمانه میدانم. این یعنی اگر او کتابی نوشت و کتاب منتشر شد، قانون را نقض کرده و فکر میکنم با مشکلات قضایی روبهرو خواهد شد.
دونالد ترامپ همچنین در توئیت جدیدی با احمق و جنگطلب توصیف کردن جان بولتون، مشاور پیشین امنیت ملی خود، نوشت: کتاب او پر از اکاذیب و روایتهای جعلی است. وی با ملقب کردن بولتون به فردی دیوانه، درباره بخشهایی از کتابش که روزنامه نیویورکتایمز منتشر کرده است، نوشت: کتاب جان بولتون دیوانه پر از دروغ و اخبار جعلی است. تا وقتی او را اخراج نکرده بودم، از من خوب میگفت. او یک احمق کسلکننده و ناراضی است که فقط دنبال جنگ است. هرگز راهحلی نداشت. منزوی شده بود و خوشبختانه از شرش خلاص شدیم. عجب آدم احمقی.
دونالد ترامپ همچنین عصر پنجشنبه در پیامی توئیتری نوشت: وقتی جان بولتون خلوضع در مصاحبهای به صورتی احمقانه گفت در حال بررسی مدل لیبی برای کرهشمالی است، همه چیز به هم ریخت. کیم جونگ اون، رهبر کرهشمالی که بخوبی داشتیم با او کنار میآمدیم، مثل موشکهایش خشمگین شد و درست هم بود.
* پمپئو: نخواندهام اما اباطیل است
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا هم در پیامی توئیتری در واکنش به انتشار کتاب خاطرات بولتون با بیان اینکه این کتاب را نخوانده است، نوشت: اما با توجه به گزیدههای آن که منتشر شده، جان بولتون مشتی دروغ، مطالب نیمهدرست کاملا تحریف شده و اباطیل آشکار منتشر میکند. پمپئو افزود: هم ناراحتکننده و هم خطرناک است که نقش نهایی بولتون، خائنی شده است که با نقض اعتماد مقدس مردم به او به آمریکا آسیب میزند.
* توفان در راه است؟
واکنشها به کتاب بولتون تازه آغاز شده است و همانگونه که پیشبینی میشد توفان بزرگی پیشبینی میشود. راز نگرانیهای ترامپ از پایان این ماجرا را باید در لابهلای سطور کتاب جستوجو کرد.
***
[دلیل مخالفت نهادهای داخلی آمریکا با انتشار کتاب بولتون]
دکتر فؤاد ایزدی، استاد دانشگاه تهران و متخصص مسائل آمریکا در گفتوگو با «وطن امروز» درباره چرایی اهمیت کتاب بولتون و دلیل ممانعت ترامپ و کاخ سفید از انتشار آن گفت: انتشار کتاب جان بولتون از سوی 2 نهاد داخلی آمریکا با مخالفت مواجه شده است. ترامپ و کاخ سفید نگران این هستند که افشای برخی رازها توسط مشاور سابق امنیت ملی ترامپ موجب کاهش اقبال عمومی به رئیسجمهور آمریکا در انتخابات نوامبر شود، چرا که بولتون در این کتاب پشت پرده برخی مسائل مثل معامله ترامپ با چین در زمینه افزایش تولید محصولات کشاورزی برای ایالتهایی که وی در آنها شانس بیشتری برای پیروزی داشت را مطرح کرده است. از آنجا که بولتون یک جمهوریخواه تمامعیار است، نه کاخ سفید و نه حامیان وی نمیتوانند این مطالب را اظهارنظر ساده یا اطلاعات به دست آمده توسط لابیهای دموکرات عنوان کنند. بخش دیگری که مخالف انتشار کتاب بولتون است، برخی سازمانهای امنیتی - اطلاعاتی آمریکا هستند. این نهادها نگران این هستند که انتشار کتاب منجر به افشا شدن ترفندهای محرمانه آمریکا در روابط خارجی شود. به عبارت دیگر مطالعه دقیق این کتاب میتواند نگاه تازهای به تحلیلگران در زمینه رفتارشناسی حاکمیت در آمریکا بدهد.
ارسال به دوستان
کرهشمالی ساختمان دفتر ارتباطات بین ۲ کره را منفجر کرد
دینامیت زیر میز مذاکره!
تنش میان کرهشمالی و جنوبی اتفاق تازهای نیست اما کابوس جنگ بیش از همیشه بر روابط 2 کشور سایه افکنده و هر اتفاقی بوی جنگ میدهد. هفته گذشته با بالا گرفتن تنش میان 2 کره، کرهشمالی ساختمان دفتر ارتباطات بین 2 کره مستقر در شهر مرزی کائسونگ را منفجر کرد. پس از این انفجار، دود غلیظی از یک مجتمع صنعتی که دفتر ارتباط بین 2 کره نیز در آنجا قرار دارد، بلند شد. پیونگیانگ اخیرا بارها نسبت به توزیع اعلامیههای ضدحکومتی در مناطق مرزی خود از طریق خاک کرهجنوبی هشدار داده و تهدید کرده بود در صورت ادامه توزیع اعلامیههای تبلیغاتی دست به اقدام نظامی خواهد زد. پیونگیانگ پیش از این اقدام به قطع کردن هاتلاین میان 2 کشور کرده بود. دیروز هم یک روزنامه دولت کرهشمالی در گزارشی اقدام هفته گذشته پیونگیانگ در منفجر کردن دفتر ارتباطات هماهنگی میان 2 کره در مرز 2 کشور را شروع یک روند جدید خوانده و نوشت اقدامات متقابل بیشتری نیز علیه کرهجنوبی در راه است که بسیار بیشتر از حد تصور است. کیم یو جونگ، خواهر رهبر کرهشمالی پیشتر گفته بود در صورت تعلل سئول در قطع فعالیت فعالان ضدپیونگیانگ در مناطق مرزی، کشورش به توافق نظامی که سال 2018 با کرهجنوبی حاصل شد خاتمه میدهد. یکی از سخنگویان حزب حاکم کرهشمالی نیز گفته بود که کرهجنوبی نسبت به تعهدات خود صداقت ندارد. بر اساس گزارش خبرگزاری یونهاپ، روزنامه «رودونگ سینمون» ارگان حزب کمونیست کرهشمالی با اشاره به تخریب این دفتر نوشت: این فقط یک شروع بود. صدای انفجار عدالت که ادامه خواهد داشت میتواند بسیار فراتر از تصور باشد. صبر و تحمل ارتش ما به سر آمده است و آنها تأکید کردهاند اقدامات نظامیای که بسیار جدی است در حال طراحی و کار روی جزئیات است. روسیه نیز از افزایش تنش میان 2 کره ابراز نگرانی کرده و از طرفین خواسته مانع جدی شدن ناآرامیها شوند.
در همین حال به نوشته رویترز، یک مقام ارشد آمریکایی نیز با تاکید بر حمایت دولت ترامپ از کرهجنوبی گفت: کرهجنوبی همپیمان ماست و روابط ما همچنان با آنها نزدیک خواهد ماند. در این میان برخی تحلیلگران از از نقش برخی کشورها مثل چین در رفتار پیونگیانگ سخن گفتهاند.
ارسال به دوستان
همزمان با چهارمین هفته اعتراضات در آمریکا، شماری از نیروهای پلیس و یک مقام ارشد وزارت خارجه استعفا کردند
تداوم اعتراضات ضدنژادپرستی در آمریکا
چهارمین هفته اعتراضات به نقض حقوق بشر و نژادپرستی سیستماتیک همچنان در شهرهای مختلف آمریکا و با حضور گسترده مردم ادامه دارد. این اعتراضات پس از حادثه قتل 2 جوان سیاهپوست در آتلانتا و لسآنجلس در روزهای گذشته با شدت بیشتری دنبال شد. در واشنگتن معترضان در دستههای مختلف چند صد نفره دست به راهپیمایی زدند. تظاهرات علاوه بر این ۲ شهر در چند ایالت دیگر آمریکا از جمله فیلادلفیا، نیویورک و ویرجینیا برگزار شد.
* اقدام نمایشی ترامپ برای کاهش خشونتها
یک ماه پس از آغاز اعتراضهای ضدنژادپرستی در سراسر آمریکا و خشونت خونین پلیس علیه معترضان، دونالد ترامپ فرمان اجرای اصلاحات در نیروی پلیس کشورش را امضا کرد. ترامپ حین امضای این فرمان، هیچ اشارهای به مباحث جنجالی به راه افتاده در آمریکا درباره مسأله نژادپرستی و کشته شدن رنگینپوستان به دست نیروهای پلیس این کشور نکرد. بخشی از فرمان اجرایی رئیسجمهوری آمریکا به ایجاد بانک اطلاعاتی مربوط به سوءرفتار پلیس و خشونت این نیرو علیه مظنونان مربوط میشود. ترامپ با اشاره به این فرمان اجرایی گفت امیدوار است بتواند معترضان به خشونت پلیس را قانع کند. در واکنش به این فرمان، دموکراتها آن را مبهم و ضعیف خوانده و گفتهاند این اصلاحات، پاسخگوی مطالبات معترضان به قتل فلوید و خشونت پلیس نیست. «نانسی پلوسی» رئیس دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا پس از امضای این فرمان اعلام کرد آنچه ترامپ به اجرای آن فرمان داده، «غیرالزامآور و اندک» است.
* تداوم نفرتپراکنی ترامپ در فضای مجازی
به رغم اقدامات نمایشی ترامپ برای راضی کردن معترضان، روز گذشته پستها و تبلیغات ستاد انتخاباتی دونالد ترامپ به دلیل استفاده از نمادی مشابه نماد نازیها از پلتفرم فیسبوک حذف شد. در این تبلیغات جنجالی از معترضان به نژادپرستی در آمریکا به عنوان اراذل و اوباش خطرناک و گروههای چپ افراطی یاد شده بود که در خیابانها به راه افتاده و هرج و مرج و بینظمی مطلق ایجاد کردهاند. در این پستها همچنین یک مثلث وارونه به چشم میخورد که به گفته گروههای ضدنفرت، شباهت فوقالعادهای به نمادی دارد که نازیها در جنگ دوم جهانی برای شناسایی زندانیان در اردوگاههای کار اجباری استفاده میکردند. طبق آماری که گروه دیدهبان ترقیخواه مدیا مترز (Media Matters) در حساب توئیتری خود منتشر کرده، کارزار انتخاباتی ترامپ تاکنون ۸۸ تبلیغ حاوی علامت مثلث وارونه قرمز رنگ را منتشر کرده که به گفته این گروه، یادآور یکی از نمادهای ننگین نازیسم است. یکی از سخنگویان شرکت فیسبوک در این باره میگوید: ما این پستها و تبلیغات را به دلیل نقض سیاست پلتفرم خود در قبال نفرتپراکنی سازمانیافته حذف کردیم. در این تبلیغات انتخاباتی، همچنین از طرفداران ترامپ خواسته شده بود در کنار او ایستاده و گروه ضد فاشیسم آنتیفا (ANTIFA) را سازمان تروریستی بنامند.
* استعفای دستهجمعی افسران پلیس در آمریکا
افزایش اعتراضات ضدنژادپرستی در آمریکا و رفتارهای تنشآفرین ترامپ سبب شده شماری از نیروهای پلیس در مینیاپولیس، آتلانتا و فلوریدا از زمان گستردگی اعتراضات از مقام خود کنارهگیری کنند.
علاوه بر نیروهای پلیس، اعتراض به وضعیت موجود در بین مقامات سیاسی فعلی آمریکا نیز گسترش پیدا کرده است. در تازهترین این موارد یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا در اعتراض به نحوه پاسخگویی ترامپ به تنشهای نژادی از سمت خود استعفا کرد. «ماریا الیزابت تیلور» نخستین زن سیاهپوستی که به عنوان دستیار وزیر خارجه آمریکا در امور کنگره فعالیت میکرد، روز پنجشنبه در مخالفت با پاسخ ترامپ به اعتراضهای ضدنژادپرستی در سراسر این کشور از سمت خود کنار رفت.
ارسال به دوستان
دور دنیا
سیدحسن نصرالله: آمریکا نمیگذارد دلار وارد لبنان شود
سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان درباره تحولات سیاسی اخیر در لبنان و منطقه و تحریمهای آمریکا علیه سوریه سخنرانی کرد.
مهمترین بخشهای سخنان وی به شرح زیر است:
• رمضان عبدالله شلح، دبیرکل سابق جنبش جهاد اسلامی فلسطین رهبری حکیم و بزرگ بود که به مقاومت بسیار ایمان داشت.
• شرایط مردم فلسطین در مقطع کنونی در مرحله خطرناکی است و حقوق، سرزمین و موجودیت آنها با طرح اشغالی صهیونیستها در معرض خطر است.
• اخبار منتشر شده درباره استعفای دولت لبنان بیاساس و شایعه است و حزبالله به این قضیه فکر نمیکند و در این باره چیزی نشنیده است.
• مصلحت لبنان در این است که این دولت به نخستوزیری حسان دیاب ادامه داشته باشد و تا میتواند برای تغییرات مثبت تلاش و کوشش از خود نشان دهد. شرایط به گونهای نیست که بتوان تغییرات [در سطح دولت] ایجاد کرد.
• درخواست برخی معترضان مبنی بر خلع سلاح حزبالله، اشتباه و ظلم به انقلاب و انقلابیون ۱۷ اکتبر ۲۰۱۹ است. اینگونه تظاهرات شکستخورده است و خلط بین شعار خلع سلاح مقاومت با درخواستهای برحق معترضان مردود است.
• تحرکات مشکوک در تاریخ مذکور (۱۷ خرداد) بهرغم همه پولها، تحریکات و امیدها و آمال سفارت ایالات متحده آمریکا در بیروت شکست خورد.
• سلاح مقاومت برای محیط مقاومت لبنان بخشی از فرهنگ و باور راهبردی بوده و ریشهدارتر از این است که برخی آن را مطرح میکنند.
• (با اشاره به موضوع افزایش قیمت دلار) این مسأله به عرضه و تقاضا ارتباط دارد ولی آمریکاییها برای ممانعت از تزریق دلار به بازار، به بانک مرکزی فشار وارد میکنند. دولت آمریکا مانع از این است که دلار به لبنان وارد شود و به بانک مرکزی به این بهانه که دلارها از لبنان جمع شده و به سوریه فرستاده میشود، اعمال فشار میکند.
• آمریکاییها از لبنان و اقتصاد آن برای تحقق منافع خود استفاده میکنند و این مصالح، همان تحقق امنیت برای اسرائیل و ایجاد ثبات در مرزهای دریایی و زمینی آن است.
• حزبالله و دولت لبنان، کشور را رها نخواهند کرد.
• آمریکاییها همه تلاش خود را به کار گرفتهاند تا فرصتهای ایجاد شده در برابر لبنانیها را از بین برده و آنها را مجبور به تسلیم در برابر صهیونیستها کنند. این مسأله نیز محقق نخواهد شد.
فصل جدید سریال تاج و تخت با محوریت صدامک
بنسلمان اگر چه شاه عربستان نیست اما دنیا او را شخص اول این کشور میداند. او در سال جاری میلادی سرکوب گستردهای را در سطح مقامات و مدعیان حکومتش به راه انداخته و همین موضوع تحلیلگران را درباره قصد و خیال او برای پادشاهی در آیندهای نه چندان دور به نتیجهای قطعی رسانده است. در همین ارتباط، دیوید ایگناتیوس، ستوننویس روزنامه واشنگتنپست در یادداشتی نوشت: شدت یافتن اقدامات سرکوبگرانه محمد بنسلمان، ولیعهد سعودی، میتواند نشانهای از قصد او در تصاحب قدرت در سال جاری باشد. ایگناتیوس در واشنگتنپست نوشت: سیاست بنسلمان در اعمال محدودیت بر سفرهای خارجی ابزاری است که برای مرعوب کردن افرادی که برای وی تهدید سیاسی محسوب میشوند به کار گرفته شده است. این یادداشت میافزاید: نتایج تحقیقات انجام شده نشان میدهد این اعمال محدودیتها برای سفرهای خارجی، بسیار گستردهتر از چیزی است که عموماً پنداشته میشود و در حقیقت بخشی از نظام گستردهتری از سرکوب سازمانیافته در عربستان سعودی است. بنسلمان از این ابزارها برای تحکیم قدرت خود استفاده میکند و برخی مقامات آمریکایی معتقدند احتمالاً از این طریق تلاش میکند امسال زمام کامل دولت را از دست پدر بیمارش خارج کند. ایگناتیوس میافزاید: لیست افراد ممنوعالخروج با اعضای خانواده «عبدالله بن عبدالعزیز» پادشاه سابق عربستان سعودی آغاز میشود که مرگش در سال ۲۰۱۵ بازی تاج و تختی را به راه انداخت که تاکنون نیز ادامه دارد. در حال حاضر ۲۷ فرزند و بین ۵۲ تا ۵۷ نوه او قادر به خروج از عربستان سعودی نیستند. 4 پسر ارشد پادشاه سابق این کشور نیز از سال ۲۰۱۷ به اتهام فساد در حبس خانگی یا زندان به سر میبرند.
افزایش تلفات کرونا در آمریکا به بیش از ۱۲۰ هزار نفر
روند افزایشی مبتلایان به ویروس «کووید-۱۹» در ایالاتمتحده همچنان ادامه دارد و این در حالی است که بخش گستردهای از افکار عمومی و همچنین سیاسیون آمریکا واکنش دیرهنگام کاخ سفید به شیوع این بیماری را عامل آن میدانند. برآوردهای وبگاه آماری «ورلدامتر» نشان میدهد طی ۲ روز گذشته از تمام ایالتهای آمریکا به صورت مجموع، ۲۷۹۲۴ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا گزارش شده است. بر این اساس، دیروز نیز ۷۴۷ آمریکایی بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادهاند. بدین ترتیب، شمار کل مبتلایان به ویروس «کووید-۱۹» در آمریکا به ۲،۲۶۳،۶۵۱ نفر و تعداد قربانیان بر اثر این بیماری به ۱۲۰،۶۸۸ نفر افزایش یافت. آمار وبگاه ورلدامتر اندکی از آمار دانشگاه «جانز هاپکینز» درباره شمار مبتلایان و جانباختگان بیشتر است و دلیل آن نیز عدم اعلام آمار از سوی برخی ایالتهای آمریکا از جمله نیویورک به «مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری» این کشور موسوم به CDC است که بالطبع در سایت «جانز هاپکینز» نیز درج نمیشود. پیش از این رئیس مؤسسه بهداشت جهانی دانشگاه هاروارد پیشبینی کرده بود تعداد قربانیان کرونا در ایالاتمتحده آمریکا طی 3 ماه آینده و تا ماه سپتامبر به ۲۰۰ هزار نفر برسد. روز چهارشنبه نیز «آنتونی فائوچی» عضو ارشد کارگروه کرونای کاخ سفید با بیان اینکه آمریکا هنوز در موج اول کرونا قرار دارد، گفت افزایش موارد مثبت ابتلا به ویروس کرونا را نمیتوان با افزایش آزمایشها توجیه کرد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|