|
عبور بورس از رکورد 5/1 میلیون واحد با رشد 65 هزار واحدی
شاخص کل بازار سرمایه روز گذشته با رشد 64 هزار و 911 واحدی به رکورد جدید یک میلیون و 546 هزار و 850 واحد رسید. شاخص کل هموزن هم با رشد 18 هزار و 288 واحدی به 453 هزار و 40 واحد افزایش یافت. در جریان معاملات دیروز، 5 میلیارد و 800 میلیون سهم به ارزش بیش از 10هزار میلیارد تومان معامله شد. ارزش کل بازار سرمایه در پایان معاملات دیروز به رقم 5 هزار و 700 هزار میلیارد تومان افزایش یافت.
ارسال به دوستان
«وطن امروز» دلایل سهم اندک ایران در بازار جهانی گاز را ریشهیابی کرد
دیپلماسی گازسوز
گروه اقتصادی: پس از انتشار اخباری مبنی بر جریمه 2 میلیارد دلاری ایران در قرارداد واردات گاز از ترکمنستان، رفته رفته جزئیات جدیدی در این رابطه منتشر میشود. طبق آخرین اخبار ایران هم توانسته است از طرف ترکمنستانی 140 میلیون دلار بابت بیکیفیت بودن گاز و کمفروشی خسارت دریافت کند. جریمه 2 میلیاردی ایران شامل 700 میلیون دلار جریمه و ۳/۱ میلیارد دلار بدهی پیشین است. در این بین نمایندگان مجلس خبر از ورود قوه مقننه به این موضوع میدهند.
پروفایل تولید گاز ایران از میادین پارسجنوبی نشان میدهد تولید گاز در سالهای آینده با کاهش جدی مواجه خواهد شد و از طرفی ترکمنستان ظرفیت بالایی برای تولید گاز داشته و وزارت نفت میتواند از گاز ارزان ترکمنستان برای افزایش توان صادرات و نقشآفرینی در بازار گاز استفاده کند.
کشور ترکمنستان چهارمین دارنده منابع گازی دنیاست و با توجه به اینکه به دریا دسترسی ندارد امکان صادرات گاز این کشور به صورت LNG وجود ندارد. در نتیجه تنها مسیر این کشور، صادرات گاز از طریق خط لوله به کشورهای همسایه است. شرایط این کشور از لحاظ صادرات گاز به همسایگان نیز زیاد جالب نیست، زیرا ازبکستان و قزاقستان که در همسایگی ترکمنستان قرار دارند خود دارای منابع گازی هستند.
روسیه نیز یکی دیگر از همسایگان ترکمنستان است که خود دارنده بیشترین منابع گازی است و از گاز ترکمنستان در برخی ماهها بسته به افزایش تقاضا و کاهش عرضه برای صادرات به اروپا استفاده میکند. افغانستان نیز تا به حال واردات گازی از ترکمنستان نداشته است و منابع مالی خاصی هم برای این کار در اختیار ندارد. در این بین ایران میتواند ذیل برنامه جامع تبدیل شدن به هاب گازی منطقه به عنوان یک گزینه جدی برای واردات گاز از ترکمنستان و صادرات آن به کشورهای دیگر مطرح باشد. البته در سالهای اخیر ماجرای صادرات گاز ترکمنستان به افغانستان، پاکستان و هند از طریق خط لوله تاپی مطرح و چندین بار تفاهمنامههای آن نیز امضا شده است. ترکمنستان خط لوله در کشور خود را احداث کرده و احداث آن در افغانستان نیز در حال پیگیری است و حتی عربستان نیز اعلام کرده در این خط لوله سرمایهگذاری خواهد کرد. خط لوله تاپی بدترین اتفاقی است که میتواند برای ما بیفتد، زیرا هم ایران را از بازار گاز شرقی حذف میکند و هم گزینه واردات از ترکمنستان و تبدیل شدن به هاب گازی منطقه را تحتالشعاع قرار میدهد.
* چرا واردات گاز از ترکمنستان به نفع ایران بود؟
نکته جالب توجه اینکه 70 درصد درآمدهای دولت ترکمنستان از منابع گازی حاصل میشود، یعنی از لحاظ درآمد ارزی کاملا به صادرات گاز وابسته است. در دهه 90 میلادی ۲ بار بین ترکمنستان و روسیه نزاع گازی شکل گرفت که در این ماجرا روسیه به تعهداتش در قبال خرید گاز از ترکمنستان عمل نکرده و پول گاز را به این کشور پرداخت نمیکرد. در نتیجه روسیه یک شریک تجاری غیرقابل اطمینان برای ترکمنستان محسوب میشد. در این راستا از سال 1997 ترکمنستان صادرات گاز به ایران را از طریق خط لوله کردکوی- کرپچه آغاز کرد. حجم گاز صادراتی نیز 6 میلیارد متر مکعب در سال تعیین شده بود و قرار بود به مدت 25 سال تا 2021 میلادی واردات گاز از این کشور انجام شود. ترکمنستان همچنین در سالهای بعد خط لوله دیگری نیز برای صادرات گاز به ایران اضافه کرد و حجم صادراتی گاز به ایران را به سالانه 12 میلیارد متر مکعب رساند. در همین سالها ایران نیز صادرات گاز خود به ترکیه را کلید زد. ایران ابتدا قصد داشت برای تامین نیاز گاز در استانهای شمالی، گاز را از جنوب به استان خراسان منتقل کند ولی با واردات گاز از ترکمنستان نیاز داخلی استانهای شمالی کشور برطرف شد و ایران توانست گاز معادل را برای صادرات به ترکیه کنار بگذارد. در این بین واردات گاز از ترکمنستان و صادرات گاز به ترکیه برای ایران درآمد بالایی به همراه داشت، زیرا از طرفی گاز را به قیمت پایینی از ترکمنستان خریداری کرده و نیاز استانهای شمالی را تأمین میکرد و از طرف دیگر گاز معادل را با قیمت بالا به ترکیه صادر میکرد و بدین ترتیب برای کشور درآمدزایی به همراه داشت.
***
[ترکمنستان یک فرصت بود]
مالک شریعتینیاسری، عضو کمیسیون انرژی در توئیتی نوشت: «پس از کرسنت و ترکیه، خسارت جدید 2 میلیارد دلاری زنگنه به اقتصاد و آبروی ایران؛ با شکایت ترکمنستان در قرارداد صادرات گاز، دیوان داوری بینالمللی، ایران را به پرداخت 2 میلیارد دلار بدهی و خسارت محکوم کرد. وزیر نفت باید به مجلس توضیح دهند».
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامیدر گفتوگو با «وطن امروز» همچنین گفت: بخش قابل توجهی از رقمیکه ایران باید در اختیار ترکمنستان قرار دهد، منوط به بدهی کشورمان است و بخش دیگر مربوط به جریمههای دیر کرد تسویه بدهی است.
وی با بیان اینکه جزئیات این موضوع مشخص نیست، اظهار داشت: وزارت نفت باید در این باره زودتر شفافسازیهای لازم را انجام دهد. شریعتی اظهار داشت: این موضوع هفته آینده در مجلس شورای اسلامی بررسی خواهد شد و پیگیر هستیم تا مشخص شود به صورت دقیق چه اتفاقی در قرارداد بین ایران و ترکمنستان رخ داد و چرا وزارت نفت به تعهداتی که داشته عمل نکرده است.
عضو کمیسیون انرژی با بیان اینکه ظرفیت گازی ترکمنستان برای کشورمان بسیار ارزشمند است، اظهار داشت: ترکمنستان یک فرصت برای کشورمان بود، در صورت تداوم قرارداد گازی با این کشور میتوانستیم گاز مناطق دور از منابع را تامین کنیم و در ازای آن مازاد گاز کشورمان را هم در مسیری مناسب به فروش برسانیم.
در عین حال این تجارت از شکلگیری اتحادهای انرژی منطقهای که ایران در آنها حضور ندارد، جلوگیری میکرد. شریعتی افزود: به غیر از فواید اقتصادی، همکاری با ترکمنستان گام بلندی در دیپلماسی منطقهای بود که متاسفانه با سیاستهای وزارت نفت این فرصت از بین رفت. وی گفت: رفتار وزارت نفت باعث شد بسیاری از تفاهمنامههای دیگر هم بین ۲ کشور متوقف شود که در این موضوعات هم چندین میلیارد دلار عدمالنفع برای کشورمان رقم خورد.
***
کارشناس انرژی در گفتوگو با «وطن امروز» از دلایل سهم اندک ایران از تجارت گاز جهان گفت
«دیپلماسی ضعیف» و «مصرفگرایی» صادرات گاز ایران را فلج کرده است
سهم اندک ایران از بازار گاز دنیا با وجود داشتن دومین منابع گاز جهان مسألهای است که همواره از آن به عنوان نقطه ضعف صنعت گاز کشور یاد میشود. اولویت «مصرف» به جای «تولید» و «صادرات» باعث شده ایران به بازیگری کوچک در بازار انرژی جهان تبدیل شود. این موضوع باعث سهل شدن حذف گاز ایران از تجارت جهانی شده است. از همین رو خطر جایگزین شدن سایر کشورها به جای ایران در کشورهایی همچون عراق و بویژه ترکیه احساس میشود. این موضوع در کنار ضعف مفرط دیپلماسی انرژی، خطر قطع شریان صادرات گاز ایران را دوچندان هم کرده است. جواد نوفرستی، کارشناس انرژی در گفتوگو با «وطن امروز» به تشریح شرایط ایران در تجارت گاز پرداخته است.
نوفرستی درباره تجارت گاز میان ایران و ترکمنستان گفت: واردات گاز از ترکمنستان اگر با هدف مصرف صورت گیرد، توجیه ندارد اما اگر هدف از واردات گاز از ترکمنستان، صادرات مجدد آن به ترکیه، عراق و... و تبدیل ایران به هاب انرژی منطقه باشد، اقدامی منطقی است. واقعیت این است که ما در موضوع صادرات گاز، وضعیت خوبی نداریم. افتخار میکنیم به اینکه تولید گاز کشور به 800 میلیون متر مکعب در روز رسیده و شعار هم میدهیم که قرار است در آیندهای نامعلوم به یک میلیارد متر مکعب برسد اما از این 800 میلیون مترمکعب در روز متاسفانه 5 درصد هم صادر نمیکنیم. چون برعکس همه کشورهای دنیا اولویت را به مصرف خانگی و غیرمولد دادهایم و در زمستان گاز صنایع و نیروگاهها را قطع میکنیم تا گاز بخش خانگی را تامین کنیم. برای تامین سوخت نیروگاهها هم مجبور به استفاده از سوخت مایع و بعضا مازوت میشویم که باعث آلودگی هوا و به خطر افتادن سلامتی مردم میشود. این کارشناس انرژی گفت: ترکیه تا چند سال پیش التماس میکرد چند برابر میزان فعلی به این کشور گاز صادر کنیم اما چون اولویت کشور ما در حوزه گاز، مصرف خانگی است، نتوانستیم از این فرصت صادراتی استفاده کنیم. حتی همان 30 میلیون مترمکعب در روز را هم نمیتوانستیم تامین کنیم. الان هم که حدود 3 ماه از انفجار خط لوله صادرات گاز به ترکیه میگذرد، این کشور تمایل چندانی به ترمیم آن ندارد، چون زمانی که نیاز به گاز داشتند نتوانستیم صادر کنیم و در نتیجه ترکیه برای تامین گاز خود به آذربایجان و روسیه رو آورده است. با ادامه این وضعیت ممکن است چندی بعد خط لوله صادرات گاز ایران به ترکیه به خط لوله ضایعاتی تبدیل شود. همه این مشکلات به رویکرد ما در حوزه گاز و اولویت مصرف خانگی و بیتوجهی به مصرف مولد و صادرات بازمیگردد. نوفرستی تأکید کرد: خط لوله صلح میتوانست به شاهکاری برای تامین امنیت ایران و منطقه تبدیل شود. ناکام ماندن پروژه خط لوله صلح، هم به اشتباهات ما بازمیگردد و هم به مسائل تحریم و رویکرد خصمانه آمریکا در قبال ایران. ما هم در دیپلماسی سیاسی و هم در دیپلماسی اقتصادی ضعیف هستیم. در پروژه خط لوله صلح پیشبینی شده بود که این خط لوله پس از رسیدن به پاکستان، برای صادرات به شبه قاره هند و حتی به مقصد چین هم ادامه داشته باشد و پاکستان هم علاوه بر تامین نیاز انرژی خود از حق امتیاز انتقال گاز استفاده کند. عمرانخان، نخستوزیر فعلی پاکستان هم در آغاز کار خود بر پایبندی پاکستان به این پروژه تاکید کرد اما متاسفانه تحت تاثیر زورگویی آمریکا، از برداشت گاز از این خط لوله امتناع کرد.
وی افزود: در این شرایط به نفع ماست که حتی با ارائه تسهیلات یا حتی تخفیف در قیمت گاز صادراتی، پاکستان مجاب به واردات گاز از ایران و ادامه آن به هند شود. پس از موفقیت در اجرایی شدن صادرات گاز به پاکستان و هند، میتوانستیم مثل روسیه در دعاوی مختلف روی نرخ گاز چانهزنی کنیم و دست بالاتر را داشته باشیم اما متاسفانه باید گفت حتی اگر خط لوله صلح هم به نتیجه میرسید، به دلیل رویکرد مصرفگرا در کشور نمیتوانستیم گاز صادر کنیم. ما نمیتوانیم برای پاکستان ناز کنیم و بگوییم که ما فقط در تابستان گاز صادر میکنیم؛ پاکستان هم مثل ما در زمستان به گاز نیاز مبرم دارد. تا زمانی که نگاه مصرفگرا در کشور تغییر نکند، بهبودی در تجارت گاز ایران اتفاق نمیافتد.
ارسال به دوستان
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت: ارز ۴۲۰۰ تومانی باید کاملا حذف شود
توبه ارزی
گروه اقتصادی: پس از بیش از 2 سال از ایجاد ارز 4200 تومانی، حالا سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت دولت تدبیر این اقدام را اشتباه خوانده است. همین چند ماه پیش بود که دیوان محاسبات در گزارشی مشخص کرد تنها تا نیمه سال 98 قریب به 8/4 میلیارد دلار ارز 4200 تومانی منجر به واردات کالا نشده است. کارشناسان اقتصادی همواره منتقد این سیاست بودند اما دولتیها هیچ وقت تا امروز نپذیرفته بودند ارز 4200 تومانی یک سیاست اشتباه است.
به گزارش «وطن امروز»، حسین مدرسخیابانی اولین دولتمردی است که به صورت رسمی این سیاست را به بوته نقد برده است. چند هفته پیش اسحاق جهانگیری زیر بار نقدهای فراوان درباره ارز 4200 تومانی، «هدف از تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی» را «قرار گرفتن کالاهای اصلی مورد نیاز جامعه با قیمت مناسب و بهوفور» اعلام کرد و در عین حال به انتقاد از منتقدان این سیاست نیز پرداخت؛ او گفت که «این تصمیم یک تصمیم صرفا اقتصادی نیست و کسانی که اینگونه تصمیمات را زیر سوال میبرند، کمترین ارتباطی با زندگی مردم ندارند». او البته به موضوع سوءاستفاده از این تصمیم هم اشارهای کرد و گفت: «ممکن است اینگونه تصمیمات با رانت و سوءاستفاده همراه باشد اما کسانی که از این شرایط سوءاستفاده میکنند باید به عنوان خائن به مردم معرفی شوند و بشدت با آنها برخورد شود».
جهانگیری در ادامه با تاکید بر اینکه «دولت نمیتواند نسبت به زندگی طبقات ضعیف و متوسط جامعه بیتفاوت باشد»، گفت: «ممکن است علم اقتصاد، اتخاذ اینگونه تصمیمات را نفی کند اما انسانیت حکم میکند به طبقات ضعیف و متوسط جامعه توجه داشته باشیم».
حالا با توجه به اظهارات سرپرست جدید وزارت صمت مشخص نیست سرانجام این سیاست چه میشود، در بودجه سال 99 دولت 5/10 میلیارد دلار به ارز 4200 تومانی اختصاص داده که با توجه به شرایط ارزی و حفظ منابع ارزی، لازم است هر چه زودتر برای جلوگیری از هزینههای بیشتر این سیاست کاری انجام دهد.
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه ما معتقدیم باید ارز ۴۲۰۰ تومانی به صورت کامل حذف شود، گفت: دیگر اجازه واردات کالاهای غیرضروری را نمیدهیم. حسین مدرس خیابانی تاکید کرد: ما طرفدار آزادسازی ارز هستیم و معتقدیم باید ارز ۴۲۰۰ تومانی به صورت کامل حذف شود اما به یک قید و آن اینکه، اقشاری که از محل آزادسازی ارز آسیب میبینند نیز باید با سیاستهای جبرانی مورد حمایت قرار گیرند.
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: ما به صورت اصولی، موضوع قیمتگذاری را اکنون محدود کرده و نظام قیمتگذاری اعمالی از سوی وزارت صمت، محدود به کالاها و خدماتی است که یا انحصاری بوده یا از نهادههای دولتی استفاده میکنند. اینکه گفته میشود دولت قیمتگذاری میکند، در دوره جدید فعالیت وزارت صمت به این مفهوم است که تنها آن دسته از کالاهایی مشمول نرخگذاری از سوی دولت است که ارز ۴۲۰۰ میگرفتند یا کالای انحصاری به شمار میروند. این رویکرد در همه جای دنیا به چشم میخورد، به این معنا که در اتحادیه اروپایی، خدمات پستی یا آموزشی مشمول نرخگذاری و کنترل دولتی یا حتی پرداخت یارانه است.
وی افزود: مطالعات مرکز مطالعات و پژوهشهای بازرگانی وزارت صمت حکایت از آن دارد که ۷ تا ۲۱ درصد کالاها و خدمات در اتحادیه اروپایی مشمول قیمتگذاری است اما جنس آن قیمتگذاری تقریبا مشابه ماست، یعنی آنچه از قیمتها که مشمول یارانه خاص است، باید حتما نرخگذاری شود؛ پس اگر ما ارز ۴۲۰۰ تومانی بدهیم و نرخ کالای مرتبط با آن را کنترل نکنیم، اثری بر سفره مردم ندارد؛ پس ما ارز ارزان در اختیار واحدهای تولیدی و واردکنندگان قرار میدهیم تا یک کالا را به نرخ حمایتی به دست همه مردم یا بخشی از اقشار آسیبپذیر جامعه برسانیم.
مدرسخیابانی اظهار داشت: آمارها نشان میدهد در سال گذشته، 7/43 میلیارد دلار واردات انجام شده که 5/81 درصد آن مواد اولیه و نهادههای تولید بوده است. چطور است که یک طرف صادرکنندهای که تولیدکننده هم هست، از دولت انتظار دارد مواد اولیه تولید خود را با ارز دولتی وارد کند اما از سوی دیگر حاضر نیست ارز صادراتی خود را به کشور بیاورد. ما هم این کار را انجام داده و به عنوان متولی تولید، ارز مورد نیاز واردات مواد اولیه را به عنوان یکی از راهبردهای خود تأمین خواهیم کرد اما انتظار داریم ارز حاصل از صادرات همان کالا هم به کشور بازگردد.
* وقتی ارز کشور یارانهای شد، تولید شکل نمیگیرد
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: قبول دارم ارز ۴۲۰۰ تومانی در برخی زمینهها سیگنال منفی به اقتصاد کشور داده است ولی نمیتوان به طور قطع گفت که تمام اهداف این سیاست محقق نشده است، البته من خودم از جمله افرادی هستم که اعتقاد دارم اقتصاد ایران به ارز ۴۲۰۰ تومانی نیاز ندارد. وقتی ارز کشور یارانهای شد، تولید شکل نمیگیرد، همانطور که وقتی ارز دولتی از برخی کالاها و نهادهها برداشته شده، سرمایهگذاری توجیه پیدا کرده، چراکه قبل از آن واردات ارزانتر بوده است. اما من روش دیگری هم در ذهن دارم. چرا ارز دونرخی شود؟ اگر قرار است دولت کالایی را با یک قیمت خاص به دست اقشار خاص برساند، باید ارز را تکنرخی کرده و مصرفکننده را به صورت ریالی مورد حمایت قرار دهد. مدرس خیابانی اظهار داشت: ارز 4200 تومانی فقط به 5 قلم کالای اساسی رسیده است. ذرت، جو، سویا، روغن و دانههای روغنی 5 قلم کالایی هستند که ارز ۴۲۰۰ تومانی میگیرند. وی در پایان اظهار داشت: ما میگوییم به تناسب آزادسازی نرخ ۴۲۰۰ تومانی باید یارانه به اقشار آسیبپذیر داده شود. خود آمریکا به ۳۰ تا ۵۰ میلیون نفر کارت غذا ارائه میدهد. همه جای دنیا سیاستهای حمایتی از کالا یا بخش اقشار هدف وجود دارد. امروز آمریکا ۱۰۰ میلیارد دلار به بخش کشاورزی و غذایی خود یارانه پرداخت میکند و چین هم به عنوان یکی از اقتصادهای برتر دنیا، با ۵۰۰ میلیارد یوآن یارانه از بخشهای کشاورزی، حملونقل و سوختهای غیرفسیلی حمایت میکند.
ارسال به دوستان
اخبار
احتمال کاهش نرخ مالیات عملکرد از 25 به ۲۰ درصد
ستاد تسهیل و رفع موانع تولید، کاهش نرخ مالیات عملکرد به ۲۰ درصد را به شورای عالی هماهنگی اقتصادی ارائه کرد. به گفته میثم زالی، دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید، این ستاد در نامهای کاهش نرخ مالیات عملکرد به 20 درصد را به شورای عالی هماهنگی اقتصادی ارائه کرد. در این نامه آمده است: با توجه به شرایط موجود اقتصادی و با هدف پیشگیری از آثار و تبعات ناشی از تعدیل نیروی کار یا تعطیلی واحدهای تولیدی در سال جهش تولید، در رابطه با شرکتها و واحدهای تولیدی غیرتولیدی مشروط به تثبیت یا افزایش اشتغال در سال 1399 نرخ مالیات عملکرد سالهای 97، 98 و99 از حدود 25 درصد به 20درصد کاهش یابد.
***
ارسال برگههای مالیاتی برای صاحبان خانههای خالی تا مهرماه
بر اساس اطلاعات ارائهشده توسط مرکز آمار ایران بیش از ۲ میلیون واحد مسکن خالی در کشور وجود دارد و تمهیدی که برای این امر اندیشیده شده دریافت مالیات از واحدهای مسکونی بدون سکنه است که در این باره سامانه ملی املاک و اسکان طراحیشده و در اختیار سازمان امور مالیاتی قرارگرفته است، بنابراین تا مهرماه امسال اظهارنامههای مالیاتی برای صاحبان خانههای خالی ارسال میشود.
***
راهاندازی بورس املاک و مستغلات
وزیر امور اقتصادی و دارایی روز گذشته در جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی گفت: خوشبختانه با پیگیریهای انجام شده در زمینه بهبود فضای کسبوکار، اقدامات مهم و ارزشمندی انجام شده است. فرهاد دژپسند اظهار داشت: ایجاد پنجره واحد صدور مجوزهای شروع کسبوکار یکی از این اقدامات بود که طول زمان فرآیند صدور مجوزها را از 5/72 روز به 3 روز کاهش داد. وی افزود: در حال حاضر در سامانه B۴G (درگاه ملی مجوزهای کشور) زمان صدور مجوزها از ۵۵ روز در تیرماه ۱۳۹۸ به 4 روز در اردیبهشت ۱۳۹۹ کاهش یافته است که دستاوردی بسیار خیرهکننده و تحولی اساسی محسوب میشود. دژپسند همچنین در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری ایجاد پنجره واحد برای ورود شرکتهای بخش خصوصی به بازار سرمایه، گفت: شرکتهایی که در بورس پذیرش میشوند شفاف هستند اما بسیاری از این شرکتها نگران بودند سازمان امور مالیاتی به پروندهها ورود پیدا کند؛ به همین دلیل در شورای هماهنگی اقتصادی مصوبهای گذراندیم که بر اساس آن سازمان مالیاتی جز سال ۹۸ که صورتهای مالی مشخص شد به پروندههای سالهای قبل شرکتها مراجعه نخواهد کرد. وی درباره تشکیل بورس املاک و مستغلات هم افزود: خوشبختانه موفق شدیم با همکاری سازمان بورس اولین جلسه را در این رابطه برگزار کنیم. وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه ۱۲ حوزه درگیر بورس مستغلات هستند، افزود: بسیاری از سازمانها همچون بنیاد مستضعفان، بنیاد شهید، ستاد فرمان امام، تأمین اجتماعی و دانشگاه آزاد اعلام آمادگی کردند تا املاک خود را در این بورس قرار دهند. دژپسند همچنین گفت: با تأمین اجتماعی و شستا تفاهم کردیم تا ۲۱ شرکت بورسی عرضه اولیه داشته باشند. وی در ادامه بیان داشت: از هفته آینده عرضههای اولیه طی ۲ روز عرضه میشود. بورس حامی سهامداران خرد است و از اعمال ضوابط و مقررات دست برنمیدارد.
***
دولت سهام عدالت برگشتی را در قالب ETF فروخت
سخنگوی کانون شرکتهای سرمایهگذاری استانی سهام عدالت گفت: متأسفانه دولت در سال 95، پس از گذشت 10 سال از اجرای طرح سهام عدالت، باقیمانده ارزش سهام عدالت یک میلیونی مردم تا رقم 532 هزار تومان را به دولت برگشت داد و آن موقع هر چه گفتیم بخشی از این سهام را به صورت ذخیره احتیاطی برای مغایرتها در نظر بگیرید، این کار انجام نشد. اکبر حیدری اظهار داشت: باقیمانده سهام عدالت مردم که به دولت برگشت داده شد، هماکنون به صورت صندوق واسطهگری مالی یا همان ETF به مردم فروخته میشود، در حالی که اکنون حدود 2 میلیون نفر دارای کارت پرسشده سهام عدالت هستند که در سامانه سازمان خصوصیسازی به عنوان سهامدار عدالت شناخته نمیشوند. وی افزود: مجلس فقط کافی است یک استفساریه بدهد و حقوق مکتسبه مردم را پیگیری کند، چون کارت پرسشده سهام عدالت این افراد، به منزله ثبت نهایی آنها در سامانه شرکتهای تعاونی شهرستانی سهام عدالت است و باید سهام عدالت آنها داده شود و حتی آنهایی که دعوتنامه اولیه سهام عدالت را گرفتهاند، ابتدا سهام عدالت برای آنها درنظر گرفته شده بود اما متأسفانه سال 95 دولت باقیمانده سهام عدالت را به خودش برگرداند و هیچ ذخیره احتیاطی برای این مغایرتها نگه نداشت.
***
پرداخت ۴۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات کرونا به کسبوکارها
پس از شیوع کرونا در کشور و رکود گسترده بنگاههای اقتصادی، دولت تصمیم به اعطای تسهیلات به بیکارشدگان گرفت. پس از بررسیهای انجام شده در ستاد ملی کرونا و بنا بر اعلام بانک مرکزی، ۱۴ رسته اصلی با ۵۵ زیررسته که یک میلیون و ۲۰۰ بنگاه را دربرمیگیرد مشمول دریافت وام شناسایی شدند و برای کارفرمایان این بنگاهها پیامک برای ثبت اطلاعات در سامانه کارا ارسال شد. معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون روز سهشنبه در گفتوگو با ایرنا اظهارداشت: تاکنون حدود ۹۰۰ هزار نفر در سامانه ثبتنام کردهاند و در حال حاضر نیز حدود ۷۶ هزار پرونده در شعب بانکها وجود دارد. عیسی منصوری گفت: پرداخت تسهیلات به مشاغل آسیبدیده از کرونا در هفتههای اخیر آغاز شده و تاکنون ۴۰ هزار میلیارد ریال پرداخت شده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|