|
پوتین: باید به انتقادهای سازنده توجه کرد
رئیسجمهوری روسیه گفت: باید به انتقادها به شرطی که سازنده باشد، گوش سپرد. ولادیمیر پوتین طی گفتوگو با شبکه یک تلویزیون روسیه گفت گوش دادن به نظرات گوناگون درباره یک موضوع مشخص میتواند بسیار مفید باشد. رئیسجمهوری روسیه در ادامه گفت: به گمانم نباید به انتقادهای مطرحشده بیتوجه بود.
ارسال به دوستان
انفجار در ناوشکن آمریکایی «یواساس بونهایم ریچارد» در بندر «سندیگو» کالیفرنیا
آب بریز
رسانههای آمریکایی میگویند 57 نظامی در این حادثه زخمی شدهاند اما پنتاگون تا شب گذشته درباره این موضوع اعلام نظر نکرد
گروه بینالملل: رویکرد آمریکاییها پنهان کردن هر مدل رسوایی است. خواه این حادثه مربوط به تلفات عینالاسد باشد یا سقوط هواپیمای جاسوسی در افغانستان یا پشت پرده انفجار ناو یواساس بونهایم ریچارد. آنچه مشخص است پنهانکاری مقامات ایالات متحده ارتباط مستقیمی با حفظ اعتبار بینالمللی آنها دارد و آمریکاییها از ترس شکسته شدن هیمنه نظامی و امنیتشان، در قبال هر حادثه بزرگی پنهانکاری بزرگتری کردهاند. در حالی که پس از حمله موشکی ایران به عینالاسد و تبدیل آن به زبالهدان تجهیزات نظامی، ترامپ مدعی شد این حمله تلفاتی در پی نداشته اما ۲ ماه بعد رئیسجمهور آمریکا به 100 نفر از نظامیان آمریکایی که بر اثر حمله موشکی ایران دچار ضربه مغزی شده بودند مدال شجاعت داد. همچنین در جریان سقوط هواپیمای بمباردیر آمریکایی در افغانستان به رغم اینکه شاهدان عینی از وجود 19 جسد در اطراف لاشه هواپیما خبر دادند و رسانههای رسمی حضور افسران امنیتی سیا در این هواپیما را تایید کرده بودند اما آمریکاییها اعلام کردند این سقوط منجر به کشته شدن چند سرباز صفر شده است. حال با انفجار ناوشکن عملیاتی آمریکا که نقش مهمی در اسکادران ناوگروه اقیانوسیه داشت و سکوت معنادار مقامات نظامی این کشور، به نظر میرسد باز هم سناریوی اتخاذ موضع مبهم، بهترین گزینه برای آمریکاییها خواهد بود.
* شرح ماجرا
به گزارش «وطن امروز»، بامداد دیروز در پی انفجار در ناوشکن یواساس بونهایم ریچارد در بندر سندیگوی کالیفرنیا [جنوب غربی ایالات متحده] آتشسوزی گستردهای در این شناور نظامی رخ داد. این کشتی متعلق به ناوگان دریایی اقیانوسیه آمریکاست. رسانهها در دقایق ابتدایی این حادثه از وقوع آتشسوزی در عرشه این کشتی جنگی خبر دادند که با گذشت زمان مشخص شد آتشسوزی عرشه ناشی از وقوع چندین انفجار در این کشتی بوده است. آتشنشانان و گروههای امدادی با حضور در عرشه این کشتی جنگی ملوانان و خدمه را نجات دادند. تاکنون شمار مجروحان این حادثه ۵۷ نفر گزارش شده است. خبرگزاری آسوشیتدپرس مدعی شد در جریان این حادثه یک نفر دچار خفگی ناشی از دود آتش شده است اما باقی مجروحان که ملوانان کشتی بودند با انتقال به بیمارستان شرایط باثباتی دارند. هنوز علت آتشسوزی مشخص نشده است و تحقیقات در این زمینه همزمان با تلاش برای خاموش کردن آتش ادامه دارد. به گزارش خبرگزاریها، به دلیل گذشتن ۲۳ سال از عمر این کشتی، آتش میتواند بسیار مخرب عمل کند، بویژه اگر به موتورخانه و سایر فضاهای تنگ که در آنها ماشینآلات قرار دارند، نفوذ کند. با توجه به حضور نیروهای امنیتی در محل حادثه، خبرنگاران امکان دسترسی به اطلاعات دقیق درباره این حادثه را ندارند.
* اهمیت ماجرا چیست؟
سکوت معنادار پنتاگون در رابطه با ارائه توضیحات پیرامون این حادثه نشان از اهمیت بالای این حادثه در معادلات نظامی آمریکا دارد. در حالی که گزارشهای منتشر شده از رسانههای آمریکایی از جمله «سیانان» و «فاکسنیوز» حاکی از وقوع انفجار و سپس آتشسوزی در این ناو آمریکایی است، بیبیسی در نخستین خبر خود گزارش داد همزمان با آتشسوزی، صدای انفجار هم از عرشه این ناو به گوش رسیده است. در آخرین بیانیه نیروی دریایی ارتش آمریکا آمده است هنوز منشأ این آتشسوزی مشخص نیست. رئیس اداره آتشنشانی سندیگو، هم در گفتوگو با سیانان گفته است با توجه به اینکه حدود یک میلیون گالن سوخت و مقادیر قابل توجهی مهمات در آن وجود داشته است، احتمال میرود این کشتی روزها در آتش بسوزد و حتی غرق شود. طبق اعلام اداره آتشنشانی و امداد سندیگو در زمان حادثه حدود ۲۰۰ ملوان و افسر روی این کشتی ۲۵۷ متری حضور داشتند. برخی منابع اعلام کردند با توجه به صدای انفجارهای شدید ممکن است منبع آتش زیر خط آب باشد، این اطلاعات هنوز تایید نشده است. این گمانهها به معنای وجود یک منشأ خارجی برای این انفجار است. یکی از ماموریتهای این ناو در حالی که تهدیدات آمریکا علیه چین به شکل فزایندهای رو به افزایش است، حضور در مناطق اطراف چین بود.
از آنجا که در راهبرد دفاع ملی آمریکا، از چین به عنوان بزرگترین نگرانی امنیتی واشنگتن یاد شده است و با توجه به تنشهای چند سال اخیر بین ۲ کشور و تمرکز ایالات متحده بر منطقه آسیا و اقیانوسیه، این اتفاق از اهمیت بالایی برخوردار است. پنتاگون از سال 2016 تاکنون در قالب استراتژی نگاه به شرق 60 درصد توان دریایی خود را در اقیانوسیه مستقر کرده است. اهمیت اجرای این طرح به حدی است که لئون پانهتا، وزیر وقت دفاع آمریکا در دولت اوباما در کنفرانس امنیتی سنگاپور تصریح کرد مشکلات بودجه آمریکا و کاهش هزینهها مانعی بر سر راه تغییرات در رویکرد پنتاگون نخواهد بود. ماه قبل همزمان با افزایش تنشهای فزاینده بین چین و آمریکا برای نخستینبار در ۳ سال گذشته، چندین ناو هواپیمابر آمریکا در منطقه اقیانوس هند و آرام به گشتزنی پرداختند. هفته گذشته نیز ژائو لی جیان، سخنگوی وزارت خارجه چین تحرکات نظامی آمریکا در منطقه از جمله اعزام ۲ ناو هواپیمابر به دریای جنوبی چین را محکوم و این حرکت را مصداق «قدرتنمایی تحریکآمیز» توصیف کرد.
* سکوت مشکوک مقامات آمریکایی
در حالی که ناو هواپیمابر یواساس بونهایم ریچارد در لنگرگاه پایگاه دریایی سن دیگو در وضعیت غیرعملیاتی بوده، وقوع انفجار شدید در این شناور غولپیکر ابهامات زیادی را به وجود آورده است. کاربران آمریکایی فعال در شبکههای اجتماعی ساعاتی پس از انتشار نخستین عکسها و فیلمها از انفجار و سپس آتشسوزی در این شناور نظامی با اشتراکگذاری تصاویر متعدد، نسبت به سکوت مقامات نظامی آمریکا درباره این رخداد اظهار تعجب کردند. تنها واکنش رسمی نیروی نظامی ایالات متحده چندین ساعت پس از حادثه مربوط به توئیتر ارتش آمریکا بود که با انتشار خبری کوتاه از مجروح شدن 18 ملوان بر اثر انفجار و آتشسوزی خبر داد. 6 ماه قبل نیز سقوط یک فروند هواپیمای «بمباردیر ای - 11» در افغانستان وابسته به نیروی هوایی آمریکا علاوه بر اینکه با واکنش انفعالی پنتاگون و کاخ سفید مواجه شد، منجر به تشدید گمانهزنیها پیرامون امکان هدف قرار گرفته شدن آن از سوی طالبان شد. نکته قابل توجه درباره این 2 حادثه سکوت معنادار نهادهای مسؤول در این رابطه است و عملا منجر به تقویت این گمانه خواهد شد که این انفجارها اتفاقی نیست. آنچه مسلم است این رخدادها میتواند در آستانه انتخابات ریاستجمهوری به چالشی جدید برای دونالد ترامپ که هنوز درگیر عواقب سوءمدیریت خود در شیوع کرونا در این کشور است، مبدل شود و شاید سکوت کاخ سفید نیز معطوف به ملاحظات مربوط به انتخابات است.
* اهمیت ناوشکن ریچارد
سفارش ساخت این ناوشکن 11 دسامبر 1992 به کشتیسازی اینگالس داده شد و 15 آگوست 1998 تکمیل شد. این کشتی 257 متری با نزدیک به ۱۰۰۰ نفر خدمه یک کشتی تهاجمی از نوع کلاس واسپ است. مأموریت اصلی این شناور جابهجایی عناصر نیروی زمینی- دریایی، قایقهای کوچک، وسایل نقلیه دوزیست نظامی، حمل هواپیماهای سبک و استقرار هلیکوپترهای نیروی دریایی ارتش ایالاتمتحده است. این ناو توانایی حمل ۲۰ فروند جنگنده پیشرفته اف ۳۵ را هم دارد. این کشتی تا قبل از انفجار بامداد دیروز یک شناور فعال و پرچمدار گروه سوم ضربتی ناوگان آسیا- اقیانوسیه ایالاتمتحده بود. ناوشکن بونهایم ریچارد تاکنون در چندین عملیات نظامی از جمله جنگ عراق در سال 2003 شرکت داشته است اما عمده فعالیت آن مربوط به دیدهبانی اقیانوس آرام جنوبی و منطقه اقیانوسیه بود. از سال 2005 تاکنون منطقه ماموریت این ناوشکن در مناطق 5 و7 در آسیای جنوب شرقی، دریای چین جنوبی و اقیانوسیه تعریف شده است.
* اهمیت جغرافیایی منطقه سندیگو
ناوگان اقیانوس آرام نیروی دریایی آمریکا سال 1907 با همکاری اسکادران آسیایی و اسکادران اقیانوس آرام ایجاد شد. این ناوگان در جنوب غرب آمریکا با عنوان ناوگان اقیانوسیه اسکان داده شده است. بر این اساس ناوهای هواپیمابر و کشتیهای سنگین، در بندر سنپدرو لس آنجلس و کشتیهای سبک، ناوشکنها و زیردریاییها در سندیگو مستقر شدند. دفتر مرکزی ناوگان در ایستگاه نیروی دریایی پرل هاربر هاوایی است. پایگاه سن دیگو، دومین پایگاه بزرگ کشتیهای نظامی نیروی دریایی آمریکاست که در شهر سندیگو در ایالت کالیفرنیا قرار دارد. این پایگاه، پایگاه اصلی ناوگان اقیانوس آرام نیروی دریایی آمریکاست که در آن بیش از ۵۰ کشتی نظامی وجود دارد. این پایگاه دارای ۱۳ اسکله از مساحتی حدود ۴ کیلومتر مربع خاکی و حدود یک و نیم کیلومتر آبی تشکیل شده است. پایگاه شهر ساحلی سن دیگو که از سال ۱۹۲۲ تاکنون فعال است، بیش از ۲۴ هزار نیروی نظامی و ۱۰ هزار غیرنظامی جمعیت دارد. وقوع انفجار در ناوشکن بونهایم ریچارد و تلاقی نام آن با پرل هاربر، اذهان آمریکاییها را به حمله نابودکننده ژاپن به بندر پرل هاربر در 1941 سوق داده است؛ حملهای که در آن ناو جنگی آمریکایی از کار افتاد و علاوه بر نابودی 150 هواپیمای جنگی مستقر در این پایگاه بیش از 2400 نفر از سربازان مستقر در این بندرگاه را به کام مرگ کشاند.
ارسال به دوستان
تأسیسات نفتی و پایگاههای نظامی سعودی با موشکهای بالستیک و پهپادهای یمنی هدف قرار گرفت
حمله به پاتریوتهای عاریهای سعودی
جنگ یمن با نبرد جنگندههای سعودی و کلاشنیکفهای یمنی شروع شد و حالا مجاهدان یمنی نه فقط ضعیفتر نشدهاند، بلکه به صورت نقطهای هر کجای خاک عربستان را که اراده میکنند با موشکهای بالستیک هدف قرار میدهند. در عوض عربستان سعودی که خود را در باتلاقی بزرگ یافته، چارهای جز داستانسرایی و متهم کردن دیگر کشورها از جمله ایران به تجهیز موشکی یمنیها ندارد. جالبتر آنکه حتی تجهیز مناطق حساس عربستان به سامانههای پاتریوت هم نتوانسته دردی از سعودیها درمان کند.
روز گذشته برای یمنیها روز بزرگی بود؛ تأسیسات نفتی عربستان یا به عبارت دیگر گاوصندوق جنگ یمن و چند پایگاه نظامی این کشور به صورت همزمان با موشکهای بالستیک یمنی هدف قرار گرفت. سرتیپ یحیی سریع، سخنگوی نیروهای مسلح یمن در اطلاعیهای به شرح عملیات وسیع بامداد دیروز علیه تأسیسات نفتی و مواضع نظامی عربستان سعودی پرداخت. به نوشته وبگاه المسیره، وی گفت: نیروهای مسلح یمن در یک عملیات وسیع، تعدادی از پایگاهها و تأسیسات حیاتی و نظامی دشمن سعودی را در مناطق جیزان، نجران و عسیر در جنوب عربستان هدف قرار دادند. در این حملات که به وسیله موشکهای بالستیک و پهپادهای تهاجمی انجام شد، آشیانه جنگندهها و سامانههای دفاع موشکی پاتریوت در پایگاه خمیس مشیط و فرودگاههای ابها، جیزان و نجران هدف قرار گرفت. همچنین به گفته این مقام نظامی یمن، تأسیسات بزرگ نفتی در منطقه صنعتی جیزان به دقت در هم کوبیده شد. به گفته یحیی سریع، این حملات در پاسخ به جنایتهای دشمن که آخرین آن جنایت استان حجه بود و ادامه محاصره و همچنین همزمان با سالروز جنایت تنومه انجام شد. سخنگوی نیروهای مسلح یمن در ادامه از حمله به پایگاه نظامی تداوین در استان مأرب هنگام نشست فرماندهان سعودی با عناصر وابسته به دولت مستعفی خبر داد و گفت در این حمله دهها نفر کشته و زخمی شدند. یحیی سریع با تأکید بر ادامه دفاع مشروع گفت این حملات تا تحقق آزادی و استقلال یمن انجام خواهد شد و نیروهای مسلح یمن تردیدی در اجرای عملیاتهای «دردناک» در آینده نیز نخواهند داشت.
* اعتراض مزدوران سعودی
در همین حال پایگاه خبری شبکه روسیاالیوم دیروز گزارش داد دهها نظامی در اعتراض به حقوق عقب افتاده خود در مقابل مقر ائتلاف سعودی در «عدن» (جنوب یمن) تجمع کردند. در این گزارش آمده است معترضان با بر پا کردن چادر مقابل دروازه ورودی مقر ائتلاف سعودی در عدن تحصن کردند. این اعتراضات پس از آن انجام شد که عربستان سعودی، پیشتر اعلام کرده بود با توجه به بحران مالی این کشور که در نتیجه کاهش قیمت نفت، ویروس کرونا و ادامه جنگ یمن به وجود آمده است، سیاست ریاضت اقتصادی را در پیش خواهد گرفت.
* ادامه حملات متجاوزان سعودی به یمن
حمله هوایی جنگندههای سعودی به منطقه وشحه در استان حجه یمن موجب شهادت ۱۰ زن و کودک شد. گروههای امداد بعد از این حملات 2 زخمی را از زیر آوار خارج کردند. ساکنان این منطقه از این جنایت هولناک شوکه شدهاند. جنگندههای سعودی مناطق دیگری در استانهای مأرب، مجزر، صرواح العبدیه و سفیان، همچنین چند بار استانهای عمران و الجوف را بمباران کردند. متجاوزان مناطق مسکونی یمن را به تلافی شکست در جبهههای جنگ بمباران میکنند. این جنایت ضدملت یمن پس از سفر فرستاده سازمان ملل به سعودی برای برقراری آتشبس انجام شد.
ارسال به دوستان
دور دنیا
بیتوجهی سفیر عربستان سعودی به سعدالحریری
روزنامه «الاخبار» به نقل از کسانی که با ولید البخاری، سفیر عربستان سعودی در لبنان دیدار داشتهاند، نوشت وی از سعد حریری و سمیر جعجع ناراضی است. در ادامه این گزارش آمده، بهرغم اینکه البخاری اخیرا حجم دیدارهای خود در منطقه الیرزه بیروت را که سفارت عربستان در آنجا قرار دارد بیشتر و با تعدادی از شخصیتهای دینی و سیاسی دیدار کرده، حاضر به دیدار با الحریری و جعجع نشده و ناراحتی خود را از این 2 شخص را ابراز کرده است. ولید البخاری گفته الحریری و جعجع حرفی جز اظهارات علیه یکدیگر نمیزنند و سیاست ریاض در قبال لبنان محدود به این 2 نفر نمیشود. در همین زمینه، البخاری هفته گذشته در ضیافت شامی که سمیر جعجع برای سفرای برخی کشورها ترتیب داده بود، حاضر نشد. سمیر جعجع و سعدالحریری از اعضای شناختهشده جریان ۱۴ مارس نزدیک به عربستان سعودی و غرب به شمار میروند.
***
چین ۲ سناتور آمریکایی را تحریم کرد
چین دیروز شماری از مقامات آمریکایی از جمله تد کروز و مارکو روبیو، 2 سناتور معروف حزب جمهوریخواه را تحریم کرد. این اقدام پکن پاسخی است به تحریمهایی که آمریکا اخیرا به اتهام نقض حقوق بشر اقلیت اویغور، علیه شماری از مقامات چین اعمال کرده است. علاوه بر اشخاصی که پیشتر از آنها نام برده شد، کریس اسمیت نماینده ویژه آمریکا، سم براون بک، مقام مسؤول در امور مربوط به آزادیهای مذهبی و از اعضای کمیته اجرایی کنگره آمریکا در مسائل مربوط به چین نیز مشمول تحریمهای پکن شدند.
***
نامه محمود عباس به بشار اسد
زیاد ابو عمرو، عضو کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین نامه محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین را به بشار اسد، رئیسجمهوری سوریه تحویل داد که محتوای این نامه درباره مسأله فلسطین است. در همین راستا، فیصل مقداد، معاون وزیر خارجه سوریه در مقر وزارت خارجه این کشور با زیاد ابوعمرو، معاون نخستوزیر فلسطین دیدار کرد. ابو عمرو در جریان این دیدار بر گسترش روابط دوجانبه و هماهنگی بیوقفه میان رهبران فلسطینی و سوری و تقویت آن در تمام زمینهها تاکید کرد. وی همچنین بر مخالفت رهبری فلسطین و در رأس آن محمود عباس و نیز ملت فلسطین با طرح به اصطلاح صلح آمریکا موسوم به «معامله قرن» و طرح الحاق بخشهایی از کرانه باختری به اراضی اشغالی تاکید کرد.
***
آزادی 4199 زندانی طالبان
دولت افغانستان اعلام کرد در راستای روند تبادل زندانیان، 4199 زندانی طالبان از زندانهای این کشور آزاد شدهاند. طالبان همزمان با اعلام دولت افغانستان مبنی بر عدم آزادی 500 زندانی این گروه تأکید کرد تمام زندانیان این گروه باید بر اساس لیست ارائهشده در توافقنامه صلح میان این گروه و آمریکا آزاد شوند. سهیل شاهین، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در حساب توئیتری خود ضمن اعلام آزادی 10 زندانی دیگر دولت افغانستان در قندهار نوشت: این موضوع بسیار حائز اهمیت است که آزادی زندانیان طالبان باید بر اساس لیست ارائهشده در دوحه صورت بگیرد. این اظهارات در حالی مطرح میشود که پیش از این دولت افغانستان اعلام کرده بود 500 زندانی طالبان را به دلیل ارتکاب این افراد به قتل و موضوعات اخلاقی آزاد نخواهد کرد و به جای آن طالبان باید لیست جدیدی ارائه دهد.
***
حماس به دنبال 3 نفوذی
پس از آنکه یک آزاده فلسطینی به دست افراد مسلح ترور شد، وزارت امور داخلی غزه با انتشار تصاویر و اسامی متهمان این حادثه، خواستار همکاری مردم برای دستگیری آنها شد. افراد مسلح ناشناس یکشنبهشب آزاده فلسطینی جبر القیق را در رفح واقع در جنوب نوار غزه به ضرب گلوله ترور کردند. بر اساس گزارش خبرگزاری «سما»، این افراد مسلح ناشناس که سوار بر موتوسیکلت بودند چندین گلوله به سمت القیق شلیک کردند. جبر القیق از اعضای ارشد جبهه مردمی برای آزادی فلسطین بود که 15 سال را در زندانهای رژیم صهیونیستی گذراند. ایاد البزم، سخنگوی وزارت امور داخلی و امنیت غزه از تحقیق فوری درباره این حادثه خبر داد. وزارت امور داخلی و امنیت غزه همچنین تصاویر و اسامی افراد متهم در این ترور را منتشر کرد و از مردم خواست هرگونه اخبار درباره این افراد را اطلاع دهند.
***
کمبود تجهیزات تشخیص کرونا در سرزمینهای اشغالی
همزمان با افزایش تصاعدی شمار مبتلایان به ویروس «کووید-۱۹» در فلسطین اشغالی و رسیدن آن به رکوردهای روزانه بیش از ۱۰۰۰ نفر، نظام درمانی رژیم صهیونیستی نیز با کمبود تجهیزات تشخیصی ابتلا به این بیماری مواجه شده است. به نوشته روزنامه هاآرتص، وزارت بهداشت اسرائیل میگوید با کمبود تجهیزات لازم جهت انجام آزمایش ابتلا به ویروس کرونا مواجه است و برای رفع آن، فرآیند خرید بدون مناقصه کیتهای تشخیصی به ارزش ۱۷ میلیون دلار از ۳ شرکت تأمینکننده را کلیدزده است.
***
نشست گروههای فلسطینی در لبنان
در آخرین تحولات سیاسی در فلسطین، منابع خبری در لبنان از برگزاری نشستی در سفارت فلسطین در بیروت با حضور گروههای فلسطینی از جمله فتح و حماس خبر دادند. به نوشته وبگاه النشره، خبرهای خوبی از نزدیکی میان فتح و حماس و دیدارهای دوجانبه در اردوگاههای فلسطینیان در لبنان به گوش میرسد تا ضمن بر طرف کردن اوضاع وخیم ساکنان این اردوگاهها، برای مقابله با طرح اشغال کرانه باختری نیز به یک طرح واحد برسند. از این رو قرار است امروز سازمان آزادیبخش فلسطین (ساف) و سفارت فلسطین در لبنان نشستی با حضور نمایندگان گروههای فلسطینی از جمله فتح و حماس و با سخنرانی محمود عباس و تعدادی از رهبران دیگر کشورهای جهان از طریق ویدئوکنفرانس برگزار کنند و برخی منابع از احتمال سخنرانی اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس در این نشست نیز خبر میدهند.
ارسال به دوستان
نماینده نیویورک: مردم برای سیر کردن کودکانشان نان میدزدند
بینوایان نیویورک
الکساندریا اوکازیو کورتز: مردم اجارههایشان را نمیتوانند پرداخت کنند
گروه بینالملل: انگار ماجرای بینوایان در حال تکرار است؛ دزدیدن «نان» برای زنده ماندن. این داستان نه برای سومالی است نه برای یمن، برای کشوری است که مدعی رفاه بیحساب مردمانش است. نیویورک اگر چه یکی از قطبهای اقتصاد آمریکا و حتی دنیاست اما فشار اقتصادی، رکود و بیکاری چنان به مردمانش فشار آورده که نماینده این شهر از افزایش «نان دزدی» مردم برای سیر کردن شکمهایشان خبر داده است. نماینده نیویورک در مجلس نمایندگان با اشاره به افزایش جرائم در شهر نیویورک گفت: با توجه به رکورد بالای بیکاری، مردم به دزدیدن نان برای تامین غذای کودکانشان روی آوردهاند. الکساندریا اوکازیو کورتز، نماینده زن دموکرات در مجلس نمایندگان آمریکا عنوان کرد: این جهش جرائم در شهر نیویورک دلیلش مردمی مستاصل است که نان میدزدند تا غذای کودکانشان را تامین کنند. دادههای پلیس نشان میدهد تیراندازیها در نیویورک در ماه گذشته میلادی ۱۳۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته و در حالی که سال قبل ۸۹ مورد تیراندازی بود، امسال ۲۰۵ مورد است اما کورتز این پرسش را مطرح کرد: آیا فکر میکنیم این ربطی به این حقیقت دارد که در آمریکا هماکنون رکورد بالای بیکاری وجود دارد؟ او ادامه داد: این حقیقت که مردم در یک رکود اقتصادی بیسابقه از زمان «رکود بزرگ» تاکنون به سر میبرند نیز به آن ربط دارد. نماینده کنگره آمریکا در پاسخ به سوالی درباره روند افزایش جرم و جنایت گفت: شاید ربط آن به این حقیقت است که مردم اجارههایشان را نمیتوانند پرداخت کنند و نگران پرداخت اجاره خود هستند. وی افزود: بنابراین آنها در حالی که نیاز به تامین غذای فرزندانشان دارند و پولی برای آن ندارند، از خانه بیرون میآیند و احساس میکنند باید به دزدیدن نان از مغازهها روی آورند یا گرسنه بمانند.
* لشکر گرسنگان نیویورکی
چند روز پیش روزنامه آمریکایی نیویورکتایمز در گزارشی نوشت: از زمان شیوع ویروس کرونا در شهر نیویورک، شمار شهروندانی که امنیت غذایی نداشتهاند ۲ برابر شده و به حدود ۲ میلیون نفر رسیده است. نیویورکتایمز نوشته است: مقامات برخی نهادهای غیرسودآور در نیویورک، هدف نهادهای خود را تهیه و توزیع وعدههای غذایی قرار دادهاند. افرادی که برای این منظور در تلاشند، با تماسهای تلفنی خواستار مبالغ اهدا شده هستند و کارکنانی را برای این منظور هدایت میکنند و در حال افزایش گروههایی از داوطلبان هستند. نیویورکتایمز همچنین نوشته است: این افراد شامل تکنیسینهای سینماها و کشیشهای کلیساها هستند. تعطیلی مشاغل در آمریکا بهدلیل شیوع ویروس کرونا، تقاضا برای دریافت بستههای کمکی را با افزایش شدیدی مواجه کرده است. روزنامه گاردین اواسط خردادماه گزارش داده بود طبق نتایج تحقیقات سازمان فیدینگ آمریکا در سال جاری میلادی، شمار افرادی که در کشور آمریکا قادر به تأمین مواد غذایی خانوادههای خود نیستند، رکورد جدیدی را ثبت کرده است. بر همین اساس، ۱۸ میلیون کودک (یک چهارم کودکان آمریکایی) در سال ۲۰۲۰ ممکن است نیاز به کمک غذایی پیدا کنند که نسبت به سال ۲۰۱۸ با ۶۳ درصد افزایش همراه است. بر اساس این گزارش به طور کلی حدود ۵۴ میلیون نفر در سراسر آمریکا ممکن است بدون دریافت کمک با گرسنگی مواجه شوند. این در حالی است که این کشور حتی پیش از شیوع ویروس کرونا نیز با بحران عدم امنیت غذایی مواجه بوده و دستکم ۳۷ میلیون نفر دسترسی دائم به مواد غذایی نداشتند.
* آمار فقر در آمریکا
بر اساس آمار سال 2018 میلادی، نرخ رسمی فقر در ایالاتمتحده آمریکا 7/12 درصد بوده است و بنا بر گزارش مرکز پژوهشهای فقر دانشگاه کالیفرنیا در سال 2016، این نرخ 3/13 درصد بوده است. طبق این گزارش 43 میلیون آمریکایی در فقر زندگی میکنند که بیش از 18 میلیون نفر از این تعداد دچار فقر «شدید» هستند؛ یعنی درآمد آنها 50 درصد از خط فقر نیز کمتر است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|