|
مبادلات تهران - بغداد به ۲۰ میلیارد دلار افزایش مییابد
ایرج مسجدی، سفیر ایران در عراق از هدفگذاری مقامات 2 کشور برای افزایش حجم تبادلات تجاری ایران و عراق به ۲۰ میلیارد دلار تا ۵ سال آینده خبر داد و گفت: اکنون رقم تبادلات تجاری ایران و عراق در بخش تجاری ۹ میلیارد دلار است که این میزان با افزایش ارقام مربوط به فروش برق و گاز کشورمان به بغداد به حدود ۱۲ میلیارد دلار رسیده است. وی سفر الکاظمی به تهران را مهم دانست و افزود: بزرگترین پیام این سفر نشان دادن جایگاه رفیع روابط 2 کشور است.
ارسال به دوستان
رئیسجمهور ایران و نخستوزیر عراق بر پشتیبانی همهجانبه از یکدیگر تأکید کردند
حق همسایگی!
گروه سیاسی: «مصطفی الکاظمی» نخستوزیر عراق در صدر یک هیأت عالیرتبه سیاسی- اقتصادی روز گذشته وارد تهران شد و از سوی رضا اردکانیان، وزیر نیرو در فرودگاه مهرآباد مورد استقبال قرار گرفت. الکاظمی در این سفر علاوه بر دیدار با مقامات دولتی و رئیس مجلس شورای اسلامی، با رهبر حکیم انقلاب نیز دیدار کرد.
هیات همراه نخستوزیر عراق متشکل از علی عبدالامیر علاوی وزیر دارایی، فواد حسین وزیر خارجه، خالد بتال النجم وزیر برنامهریزی، جمعه عناد وزیر دفاع، احسان عبدالجبار وزیر نفت، ماجد مهدی حنتوش وزیر برق، حمید نعیم الغزی دبیرکل شورای وزیران، قاسم الاعرجی مشاور امنیت ملی، سالم جواد الجلبی مشاور نخستوزیر، سهی داوود النجار مشاور نخستوزیر، حسنین رشید الشیخ مدیرکل اداره هماهنگی برنامههای نخستوزیر و فیصل الهمیص مدیرکل بانک تجارت عراق است.
ترکیب هیأت عراقی نشان میدهد الکاظمی با رویکرد استفاده از ظرفیتهای اقتصادی ایران به تهران سفر کرده است؛ فرصتی که با توجه به تحریمهای ظالمانه آمریکا علیه کشورمان، فرصت مناسبی نیز برای جمهوری اسلامی محسوب میشود، با این حال جنبه سیاسی سفر الکاظمی نیز اهمیت بالایی دارد. این سفر مشخص خواهد کرد الکاظمی در چه سطحی با همسایه شرقی خود در ۲ سال عمر دولتداریاش تعامل میکند. الکاظمی سیاستمداری است که رابطه خوبی با آمریکا و عربستان دارد و باید دید او طی 2 سال آینده در راستای سیاستهای آمریکا قدم برمیدارد یا خیر. همین مساله میتواند دوری یا نزدیکی وی با ایران را مشخص کند. الکاظمی به هر میزان که به سیاستهای آمریکا در منطقه غرب آسیا نزدیک شود به همان میزان از ایران دور خواهد شد. طبیعتا گفتوگو با مقامات ایرانی و سخنان رد و بدل شده در این جلسات میتواند تصویری کلی از سیاست وی ارائه کند.
رسانههای مختلف عربی مانند المعلومه، الدجله، الاخباریه، بغدادالیوم و الوطن المصری از همان ابتدای سفر الکاظمی به ایران به بازتاب وسیع اخبار این سفر پرداختهاند. روزنامه فرامنطقهای ایلاف با تیتر نخستین دیدار رهبر عالی ایران با مسؤول خارجی پس از کرونا، نوشت: الکاظمی به منظور ایجاد تعادل در روابط منطقهای خود به تهران سفر کرد.
این روزنامه که در لندن چاپ میشود، نوشت: نخستوزیر عراق در نخستین سفر خارجی خود پس از تصدی این منصب به ایران سفر کرد تا در روابط منطقهای کشور خود تعادل ایجاد و در رابطه با همکاریهای امنیتی، اقتصادی و تجاری بحث و رایزنی کند.
* به دنبال افزایش حجم مبادلات تجاری هستیم
به دلیل رعایت پروتکلهای بهداشتی مراسم رسمی استقبال از الکاظمی در ساختمان اجلاس سران برگزار شد.
پس از استقبال حسن روحانی از نخستوزیر عراق، نشست میان مقامات ۲ کشور پشت درهای بسته برگزار شد و پس از آن رئیسجمهور ایران و نخستوزیر عراق در کنفرانس خبری مشترک شرکت کردند.
حسن روحانی در نشست خبری مشترک با مصطفی الکاظمی، نخستوزیر عراق، گفت: مطمئن هستم این سفر، نقطه عطفی در توسعه روابط ایران و عراق به عنوان ۲ کشور دوست و برادر خواهد بود و ما مصمم هستیم حجم مبادلات تجاری 2 کشور را به رقم 20 میلیارد دلار برسانیم.
رئیسجمهور مباحث مرتبط با بیماری کرونا و شرایط بهداشتی منطقه را از جمله محورهای گفتوگو با نخستوزیر عراق برشمرد و تاکید کرد که جمهوری اسلامی ایران این اطمینان را به دولت و ملت عراق میدهد که با همه توان و امکاناتش، از لحاظ همه اقلام بهداشتی و دارویی در کنار ملت عراق باشد. رئیس جمهور تسریع در اجرای توافقات ایران و عراق در جریان سفر اسفندماه 97 خود به بغداد را از دیگر محورهای گفتوگو با الکاظمی عنوان کرد و گفت: ۲ کشور مصمم هستند همه موارد مطروحه در آن توافقات را اجرایی و عملیاتی کنند که از جمله آنها میتوان به اتصال راه آهن شلمچه به بصره و لایروبی اروندرود اشاره کرد. رئیسجمهور همچنین در این گفتوگو اظهار داشت: لازم میدانم از ۲ قهرمان مبارزه با تروریسم یعنی سردار سپهبد شهید قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس به بزرگی یاد کنم. این شهیدان جزو سردارانی بودند که در طول سالیان گذشته برای امنیت عراق تلاش کردند.
* در کنار ایران برای حل مشکلات اقتصادی ایستادهایم
نخستوزیر عراق نیز در این نشست خبری مشترک، هدف از سفر به تهران را تقویت روابط تاریخی، فرهنگی و دینی 2 کشور دانست و اظهار داشت: مهمترین هدف این سفر تقویت روابط دوجانبه بین 2 کشور است، بویژه در شرایط کنونی که با چالش ناشی از شیوع ویروس کرونا و سقوط قیمت نفت مواجه هستیم بیش از گذشته نیاز داریم هماهنگی و همکاریهای موجود بین 2 کشور را در راستای منافع 2 ملت تقویت کنیم.
مصطفی الکاظمی با بیان اینکه عراق دوستدار و مشتاق روابط ممتاز با جمهوری اسلامی ایران بر اساس اصل عدم دخالت در امور داخلی 2 کشور است، خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران و عراق علیه تروریسم و گروههای تکفیری در کنار یکدیگر قرار گرفتند و ایران جزو نخستین کشورهایی بود که در این راه در کنار ملت عراق قرار گرفت و این را هرگز فراموش نخواهیم کرد. البته عراق هم در کنار ایران ایستاده است تا برای گذر از چالشهای اقتصادی به جمهوری اسلامی ایران کمک کند. وی با بیان اینکه روابط خارجی عراق مبتنی بر توازن و دوری از هر گونه صفبندی است، تصریح کرد: عراق کشوری است که هرگز اجازه نخواهد داد هیچ تهدیدی از اراضی این کشور متوجه جمهوری اسلامی ایران شود، چرا که روابط 2 کشور به صدها سال پیش بازمیگردد و باید از این روابط دیرینه حمایت کنیم، لذا دفاع از ایران را سرلوحه کارهای خود دانسته و اجازه نمیدهیم هیچگونه تهدیدی از خاک عراق متوجه ایران شود.
نخستوزیر عراق خاطرنشان کرد: در عراق به دنبال ثبات هستیم و دیدگاه و فلسفه ما نسبت به ایران این است که کشوری باثبات، نیرومند و رو به توسعه است و آن را به نفع عراق و منطقه میدانیم و از طرفی معتقدیم عراق هم باید باثبات و نیرومند باشد تا بتواند حامی و پشتیبانی برای ایران و کل منطقه باشد. الکاظمی با بیان اینکه در گفتوگوهای دوجانبه فعال کردن توافقات بین 2 کشور را مورد تأکید قرار دادیم، اظهار داشت: در این راستا بر اتصال راهآهن 2 کشور از خرمشهر به بصره تأکید کردیم و بسیار امیدواریم که توافقات موجود بین 2 کشور هر چه زودتر اجرایی و عملیاتی شود تا شاهد دستاوردهای آن به نفع 2 ملت باشیم.
******
خروج نظامیان آمریکایی، مطالبه جدی ایران از الکاظمی
دکترسعدالله زارعی*: دکتر سعدالله زارعی، کارشناس مسائل خاورمیانه در گفتوگو با «وطن امروز»، به بررسی مسائل مورد رایزنی میان ایران و عراق در سفر الکاظمی به تهران پرداخت. وی معتقد است گذشته از مسائل اقتصادی، پافشاری بر اجرای مصوبه پارلمان عراق مبنیبر لزوم اخراج نیروهای نظامی آمریکا از عراق، یکی از جدیترین مطالبات جمهوری اسلامی ایران از مصطفی الکاظمی، نخستوزیر این کشور است. متن این گفتوگو که در قالب یادداشت تنظیمشده، در ادامه میآید.
***
سفر مصطفی الکاظمی به ایران نخستین سفر خارجی او است؛ سفری که در مطلع نخستوزیریاش در عراق انجام میشود. این در کشور عراق یک رسم است که هر شخصی نخستوزیر شود، نخستین سفرهای خارجی خود را به کشوری اختصاص میدهد که مهمترین رابطه را با عراق دارد و به عبارتی در اولویت سیاست خارجی این کشور قرار دارد. بر همین اساس الکاظمی، ایران و عربستان را به عنوان نخستین مقاصد سفرهای منطقهای خود تعیین کرد، البته سفر به عربستان به علت مریضی پادشاه سعودی به تعویق افتاد. همین موضوع که ایران، جزو نخستین کشورهایی است که از سوی دولت عراق برای سفر خارجی انتخاب میشود، نشاندهنده جایگاه مهم جمهوری اسلامی ایران در منطقه و همچنین در تحولات کشور عراق است.
* خروج نیروهای آمریکایی، مطالبه ایران از الکاظمی
مسلما با توجه به وضعیت اقتصادی 2 کشور، مذاکرات اقتصادی و تدوین پروتکلهایی برای گسترش همکاریها در این حوزه، از جمله مهمترین دستورهای مذاکرات مقامات 2 کشور خواهد بود اما در کنار این تعاملات اقتصادی، باید به این نکته هم توجه کرد که قطعا یکی از مطالبات جدی جمهوری اسلامی در این سفر از هیأت عراقی و نخستوزیر عراق، پیگیری اخراج نیروهای آمریکایی از عراق است. جمهوری اسلامی ایران حضور نیروهای آمریکایی در عراق به عنوان یک کشور همسایه را مایه نگرانی و ناامنی ارزیابی میکند. در عمل هم مشاهده کردیم چگونه نیروهای آمریکایی سال گذشته یک مقام رسمی نظامی کشور ما را در فرودگاه بغداد ترور کردند.
بعد از اقدام آمریکا در ترور سردار شهید سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس، پارلمان عراق طرحی را تصویب کرد که مبتنی بر آن، نیروهای نظامی آمریکا مکلف به ترک خاک عراق شدند. هماکنون مصطفی الکاظمی، نخستوزیر عراق موظف است این مصوبه پارلمان عراق را اجرا کند. در این چند مدتی که از نخستوزیری الکاظمی در عراق میگذرد، اقدام جدیای از سوی او برای اجرای این مصوبه پارلمان عراق مشاهده نشده است. قطعا در این سفر جمهوری اسلامی به صورت جدی از نخستوزیر عراق مطالبه خواهد کرد که مسأله خروج نیروهای آمریکایی از عراق را اجرایی کند، چرا که امنیت ایران و عراق تحتالشعاع این مسأله قرار گرفته است. امیدواریم جناب الکاظمی هر چه سریعتر این مصوبه پارلمان عراق را عملیاتی کند.
* بحث میانجیگری بین ایران و عربستان مطرح نیست
از ابتدای انتشار خبر سفر نخستوزیر عراق به ایران این مسأله مطرح شد که الکاظمی قصد دارد بین ایران و عربستان میانجیگری کند. درباره این مطلب ابتدا باید گفت میانجیگری در حالی امکانپذیر است که طرفین چنین درخواستی داشته باشند. هیچ درخواستی برای این مطلب از 2 طرف ابراز نشده است. رفتارهای عربستان بویژه در ماههای گذشته نشان میدهد این کشور هیچ تمایلی به بهبود روابط خود با ایران ندارد. این نکته را نباید از نظر دور داشت که این ایران نبوده که رابطهاش را با عربستان قطع کرده، بلکه این عربستان است که به صورت یکطرفه رابطه با ایران را قطع کرده و موضع تخاصم و دشمنی نسبت به جمهوری اسلامی گرفته است. ایران اعلام کرده همیشه برای بهبود روابط خود با عربستان علاقهمند است و متمایل است رابطه صلحآمیز و بدون تنشی با عربستان داشته باشد اما این عربستان است که مسیر خلاف روابط مسالمتآمیز را طی میکند. با این توصیفات، الکاظمی نمیتواند واسطه و میانجیای باشد که یک طرف آن رضایتی به این رابطه ندارد.
* رایزنیهای اقتصادی ایران و عراق
از مساله خروج نظامیهای آمریکایی از عراق که بگذریم، موضوعات اقتصادی بخش مهم سفر نخستوزیر عراق به ایران را به خود اختصاص میدهد. مساله تامین برق بصره و استانهای جنوبی عراق که تا پیش از این از سمت جمهوری اسلامی ایران تامین میشد، بخشی از این رایزنیها خواهد بود. هماکنون نیازهای کشور عراق در حوزه انرژی افزایش یافته و طبیعتا عراقیها خواستار کمک ایران برای تامین این نیاز خواهند بود.
پرونده مهم دیگری که در رایزنیهای دوجانبه این سفر وجود خواهد داشت، مساله بیماری کروناست. شیوع کرونا بتازگی در عراق اوج گرفته و این در حالی است که عراقیها تجربهای برای مقابله با این بیماری ندارند. عراقیها هم از جنبههای دارویی و پزشکی، هم از جنبههای تجربی و مدیریتی و هم از جنبههای امکانات پزشکی و کیتهای تشخیص بیماری در مضیقه و مشکل هستند.
جمهوری اسلامی با توجه به تجربیات 5 ماههای که در مقابله با کرونا دارد و بخشی از بحران شیوع کرونا را پشت سر گذاشته و توانسته به تجربهها، توانمندیها و امکانات قابل توجهی در این زمینه دست پیدا کند، توانایی کمک به عراق در مواجهه با این بحران را داراست.
مساله مهم دیگری که در رایزنیهای مقامات عراقی و ایرانی مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت، مساله لایروبی اروندرود است. پروتکلهایی در این زمینه در دولت العبادی تدوین شده و در دولت عادل عبدالمهدی به امضا رسید. اکنون در دولت الکاظمی نیاز است بهصورت جدی این مساله پیگیری شود، چرا که چندین بندر ایرانی و عراقی به علت همین موضوع دچار گرفتاریها و مشکلات متعددی شدهاند که نیاز است هر چه سریعتر به آن رسیدگی شود.
* کارشناس مسائل خاورمیانه
ارسال به دوستان
ظریف از تمدید توافق 20 ساله ایران و روسیه خبر داد
تقویت اتحاد با همسایه شمالی
گروه سیاسی: وزیر امور خارجه کشورمان در بدو ورود به مسکو بر در دستور کار قرار داشتن طرح تمدید قرارداد 20 ساله میان ایران و روسیه تأکید کرد.
به گزارش «وطن امروز»، محمدجواد ظریف روز گذشته به منظور رایزنی با سرگئی لاوروف همتای روس خود و ابلاغ پیام حسن روحانی برای ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، وارد این کشور شد. ظریف در جریان سیامین سفر خود به این کشور، پس از ورود به مسکو درباره فاصله کوتاه 2 سفر اخیرش به روسیه گفت: متعاقب صحبتهای «روحانی» و «پوتین» قرار شد گفتوگوهایی در مسکو انجام شود. وی افزود: روابط جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه راهبردی است و در شرایط کنونی که تحولات عمدهای در سطح بینالملل در حال وقوع است، ضروری است گفتوگوها میان ما و دولت روسیه و سایر دوستانمان مثل دولت چین مرتب انجام شود. وزیر امور خارجه با ابراز امیدواری درباره نتایج این سفر، تأکید کرد: روابط دوجانبه، موضوعات مربوط به منطقه و برجام، محور گفتوگوها در این سفر خواهد بود.
ظریف همچنین در پاسخ به سوالی درباره اینکه مارس سال آینده بیستمین سال توافقات ایران و روسیه است، آیا ایران برنامهای برای تمدید این توافق دارد؟ گفت: تمدید قرارداد در دستور کار ما است و اگر دوستان روس آماده باشند قرارداد بلندمدت دیگری داشته باشیم، قابل بررسی است و حتما تمدید قرارداد در دستور کار ما قرار دارد.
معاهده اساس روابط متقابل و اصول همکاری بین جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه در مسکو به تاریخ بیستودوم اسفندماه سال ۷۹ هجری شمسی برابر با دوازدهم مارس ۲۰۰۱ میلادی امضا شد. این معاهده دارای ۲۱ ماده است و برای ۱۰ سال عقد شده بود و در آن تأکید شده است در صورتی که طرفین حداقل یک سال قبل از پایان اعتبار آن به صورت کتبی طرف دیگر را از قصد خود پیرامون قطع اعتبار معاهده مطلع نسازد، خودبهخود برای دورههای 5 ساله بعدی تمدید میشود. این معاهده 21 مادهای را میتوان سندی مشترک در راستای سیاستهای 2 کشور در امور مختلف از جمله رویکردهای منطقهای دانست. بر مبنای مواد 2، 3 و 4 این معاهده «هر یک از طرفین متعهد میشوند از توسل به زور و تهدید در روابط فیمابین پرهیز نموده و اجازه ندهند از سرزمینشان برای تجاوز و عملیات خرابکاری و تجزیهطلبی علیه طرف دیگر استفاده شود»، «چنانچه یکی از طرفین مورد تجاوز کشور دیگری قرار بگیرد، طرف دیگر ملزم میباشد از هر گونه مساعدت نظامی یا کمکهای دیگر به متجاوز که موجبات ادامه تجاوز را فراهم میآورد، خودداری نموده و سعی نماید اختلافات به وجود آمده بر اساس منشور ملل متحد و اصول کلی حقوق بینالملل حلوفصل گردد»، همچنین «طرفین موافقت مینمایند اختلافات احتمالی بین خود را صرفا از طرق مسالمتآمیز حلوفصل نمایند». مساعدت نسبت به مناسبات درازمدت و متقابل در زمینه طرحهای مشترک در زمینههای حملونقل، انرژی از جمله: استفاده صلحجویانه از انرژی هستهای، احداث نیروگاههای اتمی، صنایع، علوم، فنون، کشاورزی و بهداشت عمومی از دیگر مباحث مطرح شده در این معاهده است که در ماده ششم به آن پرداخته شده است. تبادل اطلاعات و تجربیات، ارائه تسهیلات در زمینه صدور روادید، گسترش همکاریهای فرهنگی و دانشگاهی، توسعه روابط پارلمانی، فعالیتهای صحیح زیستمحیطی، مبارزه با تروریسم و مبارزه با اشکال مختلف نژادپرستی از جمله مسائل دیگری است که در این توافق به آن اشاره شده است.
* تقویت روند همکاریها با روسیه
سفر وزیر امور خارجه به روسیه را فراتر از اهداف تشریحشده آن میتوان بهمثابه گامی در راستای تقویت مناسبات سیاسی، اقتصادی و امنیتی میان تهران- مسکو به حساب آورد؛ امری که مجموعه حوادث اخیر از جمله تلاشهای دولت آمریکا برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران که مهرماه سال جاری منقضی خواهد شد و حمایت همهجانبه روسیه از حقوق ایران در مقابل موضع تهاجمی آمریکا را میتوان به عنوان یکی از شاهدمثالهای آن به حساب آورد. همچنین مانور مشترک دریایی میان جمهوری اسلامی ایران، روسیه و چین با عنوان «کمربند امنیت دریایی» که دیماه سال گذشته در آبهای اقیانوس هند و دریای عمان برگزار و با بازتاب زیادی نیز مواجه شد، از دیگر مصادیق این امر است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس همان زمان با اشاره به اینکه ایران در بحبوحه تحریمهای اقتصادی بیسابقه از سوی واشنگتن، خواستار افزایش همکاریهای نظامی با پکن و مسکو شده است، به نقل از سخنگوی وزارت دفاع چین این رزمایش را عاملی جهت تعمیق همکاری 3 کشور خوانده بود.
حضور مشترک نظامی ایران و روسیه در جریان مبارزه با گروههای تکفیری و تروریستی در سوریه و هدف مشترکی که هر 2 کشور در زمینه تضعیف و ریشهکنی این گروهها تعقیب میکردند، از دیگر همکاریهای مشترک میان 2 کشور در سالهای اخیر به شمار میرود که باعث تضعیف جایگاه آمریکا به عنوان رقیب مشترک هر 2 کشور در غرب آسیا شد.
نهایتا در روزهایی که توجه عمده تحلیلگران به توافق همکاری 25 ساله میان ایران و چین جلب شده است، سفر ظریف به روسیه، گسترش همکاریهای 2 کشور و نهایتا تمدید معاهده 20 ساله ایران و روسیه را میتوان نشانی از محکم کوبیدن میخ روابط جدید کشورمان با قدرتهای شرقی دانست.
ارسال به دوستان
اخبار
امروز در صحن علنی مجلس رأیگیری می شود
بذرپاش بخت نخست ریاست دیوان محاسبات
رئیس کمیته دیوان محاسبات و امور مالی و اموال مجلس گفت: مهرداد بذرپاش و لطفالله فروزنده به عنوان ۲ گزینه نهایی این کمیسیون برای ریاست دیوان محاسبات به صحن علنی مجلس معرفی شدند. علیرضا شهبازی در گفتوگو با فارس اظهار داشت: «اعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس مهرداد بذرپاش و لطفالله فروزنده را به عنوان ۲ گزینه نهایی این کمیسیون برای ریاست دیوان محاسبات به صحن علنی مجلس معرفی کردند». ضرغام صادقی، عادل آذر، مهرداد بذرپاش و لطفالله فروزنده، گزینههای این کمیسیون برای ریاست دیوان محاسبات بودند که مهرداد بذرپاش با ۱۵ رأی و لطفالله فروزنده با ۱۳ رأی به عنوان گزینه کمیسیون به صحن علنی مجلس معرفی شدند. همچنین ضرغام صادقی نیز ۲ رای و عادل آذر ۹ رای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس را کسب کردند.
***
اولویت مجلس تقویت وظیفه نظارتی است
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دیوان محاسبات یکی از بازوهای نظارتی مجلس است، گفت: دیوان، نظارت خود را باید برخط و به روز کند و این مسأله قطعا پیگیری خواهد شد. محمدباقر قالیباف با بیان اینکه مجلس یازدهم در شرایط خاصی که کشور در آن قرار دارد، کار خود را آغاز کرد، گفت: مردم در شرایط کنونی احساس ناراحتی، دغدغه و نگرانی دارند و خواستار حل مشکلات هستند. وی تصریح کرد: مجلس یازدهم از ابعاد مختلف ویژگیهای خود را دارد و در این عرصه فرصتهای بسیاری پیش رو است که اگر درباره این فرصتها بدرستی تصمیم گرفته شود، جهش خوبی شکل خواهد گرفت. یکی از فرصتها این است که ۱۸۰ نفر از نمایندگان برای نخستینبار به مجلس راه یافتهاند که این مسأله ظرفیت خوبی است که باید به آن توجه شود. رئیس مجلس یادآور شد: مجلس ۲ وظیفه اصلی قانونگذاری و نظارت را برعهده دارد که اولویت ما در شرایط کنونی تقویت بخش نظارتی است و قطعا ما این مسأله را با جدیت دنبال میکنیم. در بخش نظارت مجلس، ۳ حوزه وجود دارد که هر کدام ظرفیتهای بالایی را برای مجلس ایجاد میکند. یکی از این حوزهها حضور نمایندگان ناظر در شوراها و مجامع است، از این رو مجلس مصمم است به این حوزه نظارتی عمق بدهد.
***
سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس:
وزیر اطلاعات گفت مردم از دولت ناراضیاند
نماینده مردم ساری در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با فارس، با اشاره به نشست دیروز کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: محمود علوی، وزیر اطلاعات با حضور در کمیسیون گزارشی را از آخرین وضعیت اقتصادی- اجتماعی کشور به اعضای کمیسیون ارائه داد.
علی بابایی افزود: در این جلسه نمایندگان نیز نقطه نظرات خود را پیرامون برخی مسائل همچون شرکت شستا و تشکیکی که به برخی آمارها داشتند، ارائه کردند اما جلسه بیشتر یک جلسه یکطرفه بود و وزیر در اکثر زمان جلسه گزارش میداد. سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس اظهار داشت: وزیر اطلاعات در جمعبندی گزارش خود عنوان کرد مردم امروز رضایتمندی از عملکرد دولت ندارند. این نارضایتی بویژه در شرح وظایف دولت در حوزه اقتصادی نمود پیدا میکند. بابایی خاطرنشان کرد: علوی اظهار داشت با توجه به آمار و ارقامی که بویژه در حوزه اقتصادی وجود دارد، وضعیتی که این آمارها نشاندهنده آن است در شأن ملت ایران نیست و این وضعیت میطلبد اتفاقات مناسبتری در کشور رخ دهد.
***
در سیزدهمین جلسه دادگاه طبری انجام شد
محاکمه قاضی عضو شبکه طبری
سیزدهمین جلسه رسیدگی به اتهامات متهم اکبر طبری و دیگر متهمان به ریاست قاضی بابایی برگزار شد.
در این جلسه دادگاه، نماینده دادستان با اشاره به اتهامات متهم علیزاده که قاضی شعبه 15 بازپرسی بود، گفت: اگر میگوییم کانون پروندههای طبری در شعبه متهم علیزاده بوده است، با مدرک بیان میکنیم. پروندههای مهمی که ضابط علیه طبری گزارش کرده در این شعبه بررسی شده است. افرادی بودهاند که املاک بسیار نفیس به طبری میدادند و ما دیدیم پرونده این فرد به شعبه علیزاده رفته است و فرآیندهای نادرست در خلال این رسیدگی را لمس میکنیم. قهرمانی افزود: قاضی استقلال دارد و اعتقاد داریم قاضیای که استقلال ندارد عدالت هم ندارد. نماینده دادستان گفت: در پرونده املاک روما بر اساس گزارش اطلاعات سپاه مستندات فنی وجود دارد که نشان میدهد رابطه سوئی میان دانیالزاده و طبری وجود داشته است. درباره طبری منع تعقیب صادر میشود اما برای دانیالزاده نه در دادسرا و نه مقام اظهار نظر، مفتوح گذاشته نشده است. پرونده تمام میشود و به بایگانی رفته است. آیا پذیرش نفوذ ناظر به این است که حتما منع تعقیب صادر شود؟
نماینده دادستان گفت: در گزارش سازمان اطلاعات سپاه در پرونده دانیالزاده و فریدون آمده است، دانیالزاده به فریدون رشوه داده است تا فریدون مدیرعاملهای چندین بانک را منصوب کند. آن گزارش نشان میدهد دانیالزاده از بانک رفاه و ملت تسهیلاتی گرفته است که مشمول اخلال است اما علیزاده از بانک رفاه و ملت تحقیق نکرده است. چگونه علیزاده منع تعقیب زده است؟!
در ادامه جلسه دادگاه، قهرمانی، نماینده دادستان اظهار داشت: وکلای علیزاده اظهار داشتند انتساب اتهام پذیرش نفوذ برای علیزاده درست نیست، چرا که او در موضوع طبری و مشایخ تصمیمی اتخاذ نکرده است که باید در این رابطه گفت چرا علیزاده در آن موضوع برای مشایخ که واسط پولشویی بوده، پرونده را جمع شده اعلام میکند و به بایگانی میفرستد؛ پذیرش نفوذ آیا حتما صدور قرار منع تعقیب است؟!
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|