|
واکنش محسن هاشمی به تعطیلی احتمالی متروی تهران
رئیس شورای شهر تهران گفت: ستاد ملی کرونا باید درباره تعطیلی احتمالی مترو تصمیمگیری کند که بعید میدانم بتوانند این کار را انجام دهند. به گزارش فارس، محسن هاشمی دیروز در جمع خبرنگاران درباره احتمال تعطیلی مترو در پایتخت به دلیل شیوع کرونا، اظهار داشت: در این زمینه صحبت نمیکنم، ستاد ملی کرونا باید در این باره تصمیمگیری کند اما بعید میدانم بتوانند این اقدام را انجام دهند. وی بیان داشت: امروز یک فوریت نظامنامه مسؤولیتپذیری اجتماعی به تصویب رسید که بر اساس آن کمک به خیران مسکنساز نیز مدنظر است.
ارسال به دوستان
رشد روزافزون تغذیه نوزادان با شیرخشک به جای شیر مادر در کشور نتیجه چیست؟
مادران شاغل نوزادان بیبهره
فاطمه عسکرینیا: محاسبات تحقیق مرکز آمار ایران بر اساس دادههای هزینه و درآمد خانوار نشان میدهد نوزادان شیرخوار طی سالهای 76 تا 97 بیشتر از قبل به سمت تغذیه با شیرخشک هدایت شدهاند. به طور مثال اگر سال 76 از هر 100 نوزاد ایرانی 5 نوزاد با شیر خشک تغذیه میشدند این رقم سال 97 به 21 نوزاد افزایش یافته است. در بررسی علل و عوامل موثر بر این مهم به نکات قابل توجهی رسیدیم که در این گزارش آوردهایم.
تغذیه با شیر مادر از آن دست موضوعاتی است که به پیروان همه ادیان در کتابهای آسمانی توصیه شده است اما اینکه چرا شیر خشک کمکم جای شیر مادر را گرفت قصهاش بازمیگردد به 140 سال پیش؛ وقتی «هنری نستله» داروساز سوییسی آلمانیتبار سال 1866 میلادی با استفاده از ترکیبات مختلفی چون شیر، آرد و شکر غذای جایگزینی را برای نوزادان محروم از شیر مادر فراهم کرد و سال 1880 شیرخشک تجاری آماده به شکل پودر تولید شد اما آنقدر گران بود که خیلی از خانوادهها قدرت خریدش را نداشتند. تاریخچه ورود شیرخشک به ایران هم به سال 1330 بازمیگردد؛ در آن سال بود که افرادی از خانههای بهداشت برای معاینه نوزادان به در خانهها مراجعه و ۲ جعبه شیرخشک رایگان اهدا میکردند. این روند در کنار تبلیغات پررنگولعاب زندگی راحت با شیرخشک طی سالهای طولانی آنقدر پیش رفت که ذهنیت خیلی از مادران نسبت به تغذیه نوزادشان با شیر مادر دچار تغییر شد. تا حدی که حالا امروز تعداد قابل توجهی از مادران به بهانههای مختلف از تغذیه نوزادان با شیر خود سر باز میزنند.
***
* شیرندادن به نوزاد برای حفظ شکل بدن
درست است در ابتدای ورود شیرخشک به کشور، بهانه تغذیه نوزادان با شیرخشک، تقویت آنها و کامل کردن چرخه غذایی بود اما این روزها خیلی از مادران صریحا اعلام میکنند «شیر دادن باعث به هم ریختن ظاهر بدنی میشود و این مسأله بعد از دوران شیردهی قابل برگشت نیست».
مریم قربانی، مربی یکی از سالنهای ورزشی ویژه بانوان در تهران در این باره میگوید: «خیلی از مراجعان ما را بانوان کم سنوسال یا بهتر است بگوییم مادران جوان تشکیل میدهند که اظهار میکنند از شیر دادن به نوزاد خود خودداری میکنند، چون نمیخواهند دچار افتادگی سینه شوند».
او ادامه میدهد: «خیلی از مادران معتقدند به خاطر شیر دادن به نوزاد مجبورند بیشتر از گذشته غذا بخورند که این مسأله باعث به هم خوردن ساختار بدنشان میشود، بنابراین ترجیح میدهند با قطع شیر دادن و انجام ورزش مانع از این امر شوند».
قربانی در حالی که تمام این نظریهها و افکار را رد میکند، میگوید: «مادران اگر قبل از زایمان در دورههای ورزش بارداری شرکت کنند و بعد از زایمان هم این کار را با جدیت ادامه دهند و از برنامه غذایی سالم پیروی کنند هرگز لازم نیست نگران شکل بدنی خود باشند و تمام این تفکرات حکایت از ناآگاهی مادران دارد».
* شاغل بودن یا تغذیه نوزاد با شیر مادر؟
درست است بخشی از مادران به بهانه حفظ توده بدنی خود از تغذیه نوزادشان با شیر خود خودداری میکنند اما بخش قابل توجهی از مادران این روزها به خاطر اشتغال و شرایط کاری مجبور به محروم کردن نوزاد خویش از شیر مادر میشوند.
سمانه غلامی، کارمند یکی از ادارات دولتی است اما چون در قالب شرکتهای پیمانکاری با این مجموعه همکاری دارد، میگوید: «درست است قانون از 9 ماه مرخصی برای کارکنان دولت خبر میدهد اما این 9 ماه در هیچ کدام از دستگاههای اجرایی رعایت نمیشود و سقف بهرهمندی ما از این مرخصی تنها 6 ماه است!»
او میگوید: «بعد از این 6 ماه هم نمیتوانیم از قانون ساعت شیر استفاده کنیم، چرا که فاصله محل کار تا محل زندگی در تهران خیلی زیاد است. برای من که مجبورم هر روز از شهر ری خود را به مرکز شهر برسانم محال است بتوانم از قانون ساعت شیر استفاده کنم. همین مسأله باعث میشود که دست به دامن شیر خشک شوم». این کودکان عمدتا طول روز را در مهدکودک میگذرانند و با شیرخشک در آنجا پذیرایی میشوند. شرایط زندگی مادران، آنها را مجبور کرده به کار کردن رو آورند؛ حال آنکه به لحاظ اقتصادی، هزینه رفتوآمد تا محل کار، شهریه مهدکودک و هزینه شیر خشک و... به نسبت حقوقی که دریافت میکنند شاید اساسا مقرون بهصرفه نباشد!
* قانون داریم، اجرا نمیشود
درست است قانون مرخصی 9 ماهه برای مادران شیرده در بخش دولتی اجرا نمیشود اما حداقل مادران این بخش فرصت دارند 6 ماه کنار فرزندان خود باشند و با شیر خود آنها را تغذیه کنند ولی در بخش خصوصی این اتفاق نمیافتد. مصداق این سخن هم درددل صفورا فرجی، مادر 35 سالهای است که دارای یک نوزاد 4 ماهه است و تنها یک هفته بعد از زایمان مجبور به بازگشت به محل کار شده است. صفورا میگوید: «چارهای نداشتم، یا باید به محل کار برمیگشتم یا خانهنشین میشد! قطعا در شرایط اقتصادی فعلی من باید بازگشت به کار و تغذیه کودکم با شیر خشک را انتخاب میکردم».
سال 1374 قانون ترویج تغذیه با شیر مادر و حمایت از مادران در دوران شیردهی به تصویب رسید. هر چند این قانون ۲ بار اصلاح شد اما هنوز هم نه در بخش دولتی و نه در بخش خصوصی به طور کامل اجرا نمیشود. «نرگس کریمی» یکی از فعالان حقوق زنان در ایران با بیان این مطلب میگوید: «بسیاری از مادران امروز در راستای کمک به اقتصاد خانواده مجبورند در کنار تمام وظایف مادری، خارج از خانه مشغول به کار شوند». او با اشاره به قوانین حمایت از مادران شیرده در کشور و وضعیت خوب کشور در این بخش در قیاس با کشورهای دیگر دنیا میگوید: «ما در بخش قانونی خلائی در این باره نداریم، خلأ ما در اجرای قوانین است! قوانینی که مصوب شده اما در کتابخانهها خاک میخورد و ضمانت اجرایی ندارد».
کریمی در ادامه صحبتهایش به قوانین وضعشده برای کارگاههای بخش خصوصی اشاره میکند و میگوید: «در قانون وضع شده اگر در کارگاهی 5 مادر با 10 فرزند خردسال یا شیرخوار مشغول شود، این کارگاه موظف به فراهم کردن مکانی برای نگهداری کودکان است، یا قانون مرخصی 9 ماهه در بخش دولتی و مرخصی 6 ماهه در بخش خصوصی برای مادران شیرده یا بهرهمندی مادران از قانون ساعت شیر، کدام یک از این قوانین جامع و کامل در کشور اجرا میشود؛ به جرات میتوانیم بگوییم هیچ کدام!»
او باز هم تاکید میکند در بخش قوانین حمایت از مادران شاغل، خیلی جلوتر از کشورهای پیشرفتهایم اما در اجرا خیر! و مسؤولان علت این امر را کمبود بودجه میشمارند! او میگوید:«عدم الزام به اجرای قوانین حمایت از زنان شیرده شاغل در کشور باعث شده ما امروز شاهد کاهش جمعیت و باروری در جامعه باشیم».
* باید کار فرهنگی شود
رئیس انجمن متخصصان و جراحان زنان و زایمان ایران هم در گفتوگو با خبرنگار ما در این باره میگوید: «کاهش رغبت زنان به تغذیه کودک با شیر خود ریشه در عوامل مختلفی دارد که باید آنها را به صورت علمی بررسی کرد و راهکارهایی برای رفع آنها اندیشید».
دکتر اعظمالسادات موسوی ادامه میدهد: «مادران شیردهی که غالبا نوزاد خود را از تغذیه با شیر مادر محروم میکنند، به ۲ بخش باید تقسیم کرد: یکی مادران خانهدار که عمدتا به دلیل فقر فرهنگی این کار را انجام میدهند و دوم مادران شاغل که در سایه جبر شرایط تن به این کار میدهند اما نتیجه کار هر ۲ گروه یکی است؛ محرومیت نوزادان از تغذیه با شیر مادر و مشکلات روحی، عاطفی و جسمی که برای آنان پیش میآید».
این پزشک در ادامه با اشاره به ضرورت آگاهیبخشی و فرهنگسازی در بین مادران خانهداری که نسبت به قطع تغذیه نوزاد با شیر خود اقدام میکنند، میگوید: «اگر مادران ما از کیفیت تغذیه نوزاد با شیر مادر، تاثیرات روحی - روانی محرومیت نوزاد از شیر مادر و عدم نقش شیردهی در تناسب اندام خود آگاه بودند، هرگز به تغذیه با شیرخشک رو نمیآوردند». او با تاکید بر ضرورت توجه به ورزش و تغذیه مادران به عنوان ۲ عامل موثر بر حفظ تناسب اندام، میگوید: «مادران میتوانند با رعایت رژیم غذایی سالم و ورزش مستمر، تناسب اندام خود بعد از زایمان را حفظ کنند و شیردهی هیچ نقشی در این امر ندارد، چهبسا مادران شیردهی که از تناسب اندام بهتری نسبت به سایر مادران برخوردارند».
رئیس انجمن متخصصان و جراحان زنان و زایمان ایران در بخش دیگر صحبتهای خود با تاکید بر ضرورت رعایت قوانین حمایت از مادران شیرده در دستگاههای دولتی و خصوصی هم میگوید: «ما قوانین خوبی داریم اما مجریان خوبی نداریم! نظارت بر بخش اجرای قوانین حمایت از مادران شیرده شاغل کم است و این مسأله باعث شده مادران برای رهایی از استرس چگونگی تغذیه نوزادان خود خیلی راحت به شیر خشک رو آورند».
دکتر موسوی با تاکید بر اینکه افزایش ضریب بهرهمندی نوزادان از شیر مادر موجب افزایش امنیت روانی نسل آینده میشود و این مهم خالق جامعهای آرام در آینده خواهد شد، اظهار داشت: «تغذیه با شیر مادر یک امر الهی است و همه موظف به کمک به مادران شیرده برای اجرای این امر الهی هستند».
او با اشاره به مشکلات مادران شیرده در بخش خصوصی میگوید: «مادران شیردهی که در بخش خصوصی مشغول به کارند بیش از مادران شیرده در بخش دولتی با مشکل و چالشهای این امر روبهرو هستند، چرا که گاه مجبورند برای حفظ شغل بیخیال مرخصی زایمان شده و از همان ابتدای زایمان در محل کار خود حاضر شوند».
رئیس انجمن متخصصان و جراحان زنان و زایمان ایران یادآور میشود: در سالهای اخیر فعالیتهای فرهنگی و آموزشی خوبی در حوزه تغذیه با شیر مادر در کشور انجام شد و نتایج خوبی هم در بر داشت اما متاسفانه در طول سالهای اخیر این حرکتها در سایه نبود بودجه کافی در دستگاههای اجرایی به فراموشی سپرده شده است که امیدواریم در سایه نگاه ویژه دولتمردان به این امر، شاهد اتفاقات خوبی برای نوزادان شیرخوار و مادران آنها باشیم.
ارسال به دوستان
تعداد مبتلایان کرونا در کشور به 278827 و شمار قربانیان به 14634 نفر رسید
فوتیهای کرونا باز هم رکورد زد
فوتیهای بیماری «کووید-19» باز هم رکورد زد؛ رکوردی که آمار مرگومیر کروناییها را مدتی است در کانال 200 نفر در هر شبانهروز قرار داده است. به گزارش «وطن امروز» موج دوم شیوع کرونا در کشور باعث شده است تا ۲۵ استان در شرایط قرمز و هشدار قرار گیرند. این در حالی است که «تدروس آدهانوم» مدیرکل سازمان جهانی بهداشت، در پیامی اعلام کرده واقعیت تلخ این است که همهگیری کرونا به پایان خود نزدیک نیست و در سطح جهان همهگیری در حال افزایش است. در این میان سخنگوی وزارت بهداشت دیروز از شناسایی ۲۶۲۵ مورد جدید «کووید-19» در کشور طی 24 ساعت خبر داد و گفت: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۲۲۹ بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند. دکتر سیما لاری گفت: براساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲ هزار و ۶۲۵ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی شد که یکهزار و ۹۷۷ نفر از آنها بستری شدند تا مجموع بیماران «کووید-19» در کشور به ۲۷۸ هزار و ۸۲۷ نفر برسد. وی افزود: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۲۲۹ بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند تا مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۴ هزار و ۶۳۴ نفر برسد. علاوه بر این ۳۵۸۹ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. آمار متوفیان کرونا در حالی مدتی است سیر صعودی را میپیماید که به گفته عضو شورای شهر تهران، جمعیت جانباختگان این بیماری در پایتخت نسبت به اردیبهشت 3 برابر شده است. حسن خلیلآبادی گفت: جهت پیشگیری از شیوع کرونا باید مترو تعطیل و طرح ترافیک هم لغو شود. وی درباره وضعیت ابتلا به کرونا در پایتخت تصریح کرد: متأسفانه آمار متوفیان کرونا در تهران اکنون نسبت به اردیبهشت 3 برابر افزایش یافته و این قضیه بسیار نگرانکننده است. وی تأکید کرد: متروی پایتخت جهت پیشگیری از شیوع بیشتر کرونا باید تعطیل و طرح ترافیک هم همزمان لغو شود. عضو شورای شهر تهران افزود: شهروندان باید از حضور در تجمعها، جشنها و مراسمهای خانوادگی پرهیز کنند، چرا که پیشگیری در حال حاضر نقش مهمی در کنترل کرونا دارد. خلیلآبادی عنوان کرد: به گفته متخصصان حوزه بهداشت و درمان هر یک نفر مبتلا به کرونا حتی میتواند تا 60 نفر را آلوده کند، بنابراین با تعطیلی مترو و اتوبوس اقدام بزرگی در جهت کنترل شیوع کرونا میتوان انجام داد. ارسال به دوستان
اخبار
معاون بنیاد مستضعفان خبر داد
آغاز توزیع 5/1 میلیون بسته معیشتی
معاون بنیاد مستضعفان از آغاز رسمی مرحله دوم رزمایش «ایران همدل» خبر داد و گفت: در 3 مرحله کمکهای خود را انجام میدهیم که مرحله اول آغاز شده است. محسن منصوری درباره اقدامات بنیاد مستضعفان در مرحله اول رزمایش ایران همدل بیان کرد: در سطح اول برنامه تحت عنوان برنامه ایران همدل و رزمایش کمک مؤمنانه، مجموعه بنیاد مستضعفان بیش از ۹۰۰۰ گروه مردمی، مسجد، گروه جهادی، هیأت، حسینیه و خیریههایی را که واسط بین مردم و نهادهای حاکمیتی بودند حمایت کرد. همچنین بیش از ۶۰۰ هزار بسته معیشتی را که ارزش هر کدام بیش از ۲۰۰ هزار تومان بود به مردم تقدیم کرد. وی ادامه داد: این کار با تصمیم و دستوری که مقام معظم رهبری در سخنرانی با نمایندگان مجلس دادند، بنا شد تحت عنوان نهضت احسان و تعاون ادامه یابد. منصوری با بیان اینکه دوشنبه به صورت رسمی مرحله دوم این رزمایش آغاز شد، بیان کرد: در 3 مرحله کمکهای خود را انجام میدهیم. مرحله اول آغاز شده است که طی آن ۵۰۰ هزار بسته معیشتی با اولویتی که برای محرومان و مستضعفان گذاشته شده توسط نهادهای واسط و گروههای مردمی به پشتیبانی بنیاد مستضعفان تحویل مردم میشود. وی در ادامه درباره مرحله دوم این رزمایش اینطور توضیح داد: مرحله دوم رزمایش در 3 مقطع انجام میشود؛ یعنی 3 پانصد هزار بسته (یعنی مجموعا 5/1 میلیون بسته) تقدیم مردم میشود. ۲۵۰ هزار بسته از ۵۰۰ هزار بسته اول را روز دوشنبه برای شهرستانهای اطراف تهران با اولویت مناطق محروم شهرستانها و استان البرز توزیع کردیم؛ گام اول ۵۰۰ هزار بسته است. به گفته وی، ۵۰۰ هزار بسته دوم نیز در دهه اول محرم و ۵۰۰ هزار بسته سوم در دهه آخر صفر تقدیم مردم میشود؛ یعنی مجموعاً در 3 مرحله 5/1 میلیون بسته تقدیم مردم میشود که ارزش هر بسته ۳۰۰ هزار تومان است.
***
مدیرعامل بنیاد برکت اعلام کرد
ساخت ۳۵۰۰ واحد مسکونی برکت برای خانوادههای دارای 2 معلول
با مشارکت بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام، ۳۵۰۰ واحد مسکونی برای خانوادههای دارای 2 معلول ساخته میشود. مدیرعامل بنیاد برکت ضمن اعلام این خبر گفت: به منظور حل مشکل مسکن اقشار آسیبپذیر جامعه و ارتقای سطح کیفی و بهبود شرایط محیطی و سکونتی خانوادههای دارای حداقل 2 معلول، ۳۵۰۰ واحد مسکونی برای این خانوادهها در ۳۱ استان کشور ساخته میشود. به گزارش مهر، امیرحسین مدنی ادامه داد: این تعداد واحد مسکونی بر اساس انعقاد تفاهمنامهای میان بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره)، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و سازمان بهزیستی کشور ساخته میشود. مدیرعامل بنیاد برکت با اشاره به مدت یکساله این تفاهمنامه اظهار داشت: اعتبار تعهدشده توسط بنیاد برکت در این تفاهمنامه ۵۰۰ میلیارد ریال است و استانهای تهران، فارس، اصفهان و لرستان به ترتیب با ۵۵۲، ۳۷۶، ۳۷۰ و ۲۱۵ مسکن، بیشترین سهم را از واحدهای مسکونی ساخته شده خواهند داشت. مدنی با اشاره به فعالیتهای بنیاد برکت در حوزه ساخت مسکن برای محرومان بیان کرد: ساخت ۴۰ هزار واحد مسکونی را با پیشبینی اعتباری بالغ بر ۱,۴۰۰ میلیارد ریال در دستور کار داریم که از این تعداد، ۱۰ هزار واحد تکمیل شده و در اختیار محرومان سراسر کشور قرار گرفته است. مدیرعامل بنیاد برکت خاطرنشان کرد: ۱۰ هزار واحد دیگر نیز تا پایان سال جاری به بهرهبرداری خواهد رسید و تحویل خانوادههای نیازمند خواهد شد. به گفته مدنی، تا به امروز ۴۷ هزار و ۳۲۸ پروژه عمرانی و زیربنایی توسط بنیاد برکت با هدف عمران و آبادانی در مناطق محروم و کمتر توسعهیافته کشور اجرا شده که بخش قابل توجهی از این پروژهها به بهرهبرداری رسیده است.
***
«لواسانات» در صدر آمار زمینخواری در تهران
رئیس اداره حقوقی سازمان حفاظت محیطزیست تهران گفت: بیشترین میزان تصرفات در مناطق حفاظتشده تحت مدیریت سازمان حفاظت محیطزیست در استان تهران مربوط به بخش لواسانات و محدودهای از شمال شرق استان تهران است که شامل پارک ملی خجیر و سرخه حصار میشود. علی امراللهیمجد در گفتوگو با ایسنا ضمن بیان اینکه اداره منابع طبیعی، متولی اراضی ملی است و آمار دقیقتری از میزان تصرفات عرصههای طبیعی دارد، اظهار کرد: بیشترین میزان تصرفات و پروندههای مربوط به زمینخواری و کوهخواری در مناطق حفاظت شده استان تهران که تحت مدیریت سازمان حفاظت محیطزیست است، در محدودهای از پارکهای ملی خجیر و سرخهحصار و بیشتر در بخش لواسانات اتفاق میافتد. وی ادامه داد: با توجه به اینکه زمینخواران و متصرفان ادعای مالکیت میکنند، ادارات منابع طبیعی باید براساس نقشههای مستثنیات از اراضی ملی مشخص کنند که عرصه مورد نظر جزو مستثنیات از اراضی ملی و در تملک شخص است یا خیر. در صورتی که مشخص شود شخص زمینخوار است و اراضی ملی را تصرف کرده است اداره منابع طبیعی میتواند بر حسب آنچه در قانون ذکر شده، شخص متصرف را تحت پیگرد قضایی قرار دهد تا در نهایت مراجع قضایی نیز اقدام به صدور رای مبنی بر اعاده وضع سابق یا رفع تصرف کنند که پس از اعلام آرا، اجرا و با متصرف برخورد میشود.
ارسال به دوستان
گزاره تکاندهندهای که از سوی رئیس پلیس تهران بزرگ مطرح شد
ظهور سرقتاولیها به دنبال مشکلات اقتصادی
بیش از ۵۰ درصد دستگیرشدگان در حوزه سرقت برای بار اول مرتکب جرم شده بودند
طبق اعلام رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ «در 3 ماه اخیر بیش از ۵۰ درصد دستگیرشدگان در حوزه سرقت برای بار اول مرتکب جرم شده بودند و این نشان میدهد این اتفاقات بیتأثیر از شرایط روز نیست».
به گزارش «وطن امروز»، روز گذشته خبری تکاندهنده از سوی رئیس پلیس آگاهی تهران رسانهای شد که نشاندهنده تاثیر مشکلات اقتصادی بر افزایش بزهکاری در جامعه است. سردار علیرضا لطفی، رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ درباره تأثیر مشکلات اقتصادی و شیوع ویروس کرونا بر وقوع جرائمی مانند سرقت گفت: اگر بگوییم مسائل و مشکلات مختلف جامعه در حوزه جرائم تأثیری ندارد، حرف بیهودهای است؛ یقینا مشکلات مختلف بویژه مشکلات اقتصادی در حوزه جرائم تاثیرگذار است. از سویی نیز فضای ایجاد شده متأثر از کرونا به جهت اینکه مردم بیشتر در خانهها بودند و مغازهها تعطیل شده بود، باعث کاهش سرقت از منازل شده بود، به طوری که شاهد کاهش ۱۴ درصدی سرقت منازل در این ایام هستیم اما در کنار این موارد یکسری سرقتهای خرد مانند سرقت قطعات و لوازم خودرو و موبایلقاپی افزایش داشته است.
در ماههای اخیر تلاشهای بسیاری برای کم شدن جرائم کلان صورت گرفته است اما به تناسب رشد مشکلات اقتصادی، جرائم خرد و دزدی بیشتر شده و در این میان تعداد دستگیرشدگان «سرقت اولی» افزایش یافته است!
رئیس پلیس تهران با بیان اینکه آنچه باعث کشف بیشتر سرقتها هم میشود، نابلدی سارقان است، افزود: «با توجه به شرایط موجود شاهد افزایش وقوع جرم هستیم اما به دلیل افزایش کشفیات در حال حاضر وضع خوبی داریم، چراکه کشفیات و دستگیریهای خوبی داشتهایم».
سردار لطفی با اشاره به بررسیهای پلیس آگاهی در پایان هر سال در رابطه با سارقان خاطرنشان کرد: دستگیری مجرمان سابقهدار نسبت به جرم اولیها در سالهای گذشته ۵۰ به ۴۵ درصد بود؛ یعنی بیش از ۵۰ درصد مجرمان سابقهدار بودند و کمتر از ۴۵ درصد مجرمان بار اولی بودند اما در حال حاضر تقریبا این میزان مساوی شده است و شاید در 3 ماهه اخیر بیش از ۵۰ درصد دستگیرشدگان برای بار اول مرتکب جرم شده بودند. این نشان میدهد این اتفاقات بیتاثیر از شرایط روز نیست، البته ما به دنبال بررسی علت آن هستیم، چرا که یکی از بخشهای ما دفاتر تحقیقات کاربردی است که علل و وقوع جرم و دیگر مؤلفهها را تجزیه و تحلیل میکند. در سالهای اخیر وضع اقتصادی جامعه ایران بدتر شده است و اخباری مانند رشد «سرقت اولیها» تأییدی بر این گزاره مطرح شده توسط حسین راغفر است که «هر سال ۲ درصد به جمعیت فقیر کشور افزوده میشود». همچنین مسعود خوانساری، رئیس اتاق بازرگانی تهران نیز میگوید: «فقر هر روز بیشتر میشود، به طوری که اکنون ۶ دهک جامعه زیر خط فقر قرار گرفتهاند». این موضوع به معنای افزایش بزهکاری اجتماعی و رشد آسیبهای اجتماعی است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|