|
چین: آمریکا به تحریمهای یکجانبه علیه ایران پایان دهد
لیجیان ژائو، سخنگوی وزارت خارجه چین روز گذشته در کنفرانس مطبوعاتیاش گفت: شکست پیشنویس قطعنامه آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران باز هم نشان داد یکجانبهگرایی از حمایت همگانی برخوردار نیست و رفتار سلطهجویانه به موفقیت نخواهد انجامید. به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، لی افزود آمریکا باید به تحریمهای یکجانبهاش پایان داده و با رفتاری معقول به «مسیر درست» پایبندی به توافق هستهای بازگردد.
ارسال به دوستان
گزارش «وطن امروز» از میزان احتمال موفقیت آمریکا در استفاده از اسنپبک (مکانیسم ماشه) برای بازگرداندن تحریمهای سازمان ملل علیه ایران
فلش بک به شکست
گروه سیاسی: بعد از ناکامی آمریکا در همراه کردن اعضای شورای امنیت برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران، دونالد ترامپ اعلام کرد قصد دارد از اسنپبک (مکانیسم ماشه) برای بازگرداندن تحریمها علیه ایران استفاده کند. رئیسجمهور آمریکا وعده داد این کار را ظرف یک هفته آینده عملی خواهد کرد؛ وعدهای که بسیاری از کارشناسان تحقق آن را «دور از ذهن» دانسته و «غیرممکن» توصیف میکنند.
به گزارش «وطن امروز»، «یک نیمچه جزیره در دریای کارائیب» تنها کشوری بود که در شورای امنیت به قطعنامه پیشنهادی آمریکا علیه ایران رای مثبت داد. شکست آمریکا در سناریویی که برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران طراحی کرده بود، آنقدر بر ترامپ سنگین آمد که بلافاصله اعلام کرد مکانیسم ماشه را علیه ایران فعال خواهد کرد و استفاده از اسنپ بک(مکانیسم ماشه) را ظرف یک هفته آینده اجرایی میکند. مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا نیز روز گذشته در توئیتی مدعی شد: اگر هر زمان، ایالات متحده به این باور برسد که ایران به تعهداتش پایبند نبوده است، هیچ کشور دیگری نمیتواند توانمندی ما برای «اسنپبک» (بازگرداندن سریع تحریمهای چندجانبه) را متوقف کند».
اسنپبک به زبان ساده یعنی «بازگشت یکباره تحریمها». در صورت فعال شدن مکانیسم اسنپبک، ایران باید غنیسازی و بازفرآوری را متوقف کند و تحریمهای تسلیحاتی و تحریم برنامه موشکی برای مدتی نامحدود بازخواهد گشت. تحریم افراد و منع مسافرت مقامات نیز دوباره برقرار خواهد شد. این تحریمها جنبه بینالمللی خواهد داشت و همه کشورها ملزم به تبعیت هستند.
به رغم ادعاهای ترامپ و پمپئو، بسیاری از مقامات سیاسی آمریکا و اروپا فعال کردن مکانیسم ماشه از سوی دولت ترامپ را «نشدنی و امکانناپذیر» توصیف کردند. برخی دیگر از کارشناسان و فعالان سیاسی نیز کار را از نقد علمی فراتر بردند و به تمسخر رئیسجمهور آمریکا و وزیر خارجهاش پرداختند.
جان بولتون، مشاور سابق امنیت ملی ترامپ که چندی پیش از دولت آمریکا برکنار شد، یکشنبه گذشته در مقالهای در روزنامه والاستریت ژورنال نوشت: دولت دونالد ترامپ قصد دارد با استناد به پاراگراف ۱۱ قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، ادعا کند که عضوی از برجام است تا تحریمها را علیه ایران بازگرداند، این زرنگی درآوردن است. نمیشود به خاطر اهدافی که داریم بگوییم عضو توافق هستهای هستیم اما برای چیزهایی که نمیخواهیم، عضو آن نیستیم. این دلیل به تنهایی کافی است که نتوان روند بازگشت تحریمها را فعال کرد.
بعد از این اظهارات بولتون، «محمدجواد ظریف» در توئیتی نوشت: امروز بولتون نکتهای را تکرار کرد که ۱۸ اردیبهشت ۹۷ نیز، وقتی مشاور امنیت ملی در دولت ترامپ بود، بیان کرده بود. وی افزود: حداقل بولتون ثبات رای داشته؛ خصیصهای که بویژه در دولت آمریکا غایب است.
ظریف در این پیام توئیتری تاکید کرد: توسل ایالات متحده به مکانیسم حل اختلاف مندرج در [قطعنامه] ۲۲۳۱ از اساس بدون مبناست. محمدجواد ظریف در جلسه تودیع و معارفه سخنگوی جدید وزارت امور خارجه که روز گذشته برگزار شد، بار دیگر به جان بولتون و مواضع او نسبت به مکانیسم ماشه اشاره کرد و گفت: اسنپبک آمریکا آنچنان غیرقانونی است که قابل پذیرش نیست و آمریکاییها خود این موضوع را میدانند.
دیپلمات عالیرتبه کشورمان تاکید کرد: خیال نکنید وقتی یک حرف را بلند زدند و تکرار کردند حق دارند، آمریکا میداند که نمیتواند اسنپبک کند.
وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه گفت: روز 8 مه ۲۰۱۸ آقای بولتون در اوج سرخوشی از اینکه برجام را نابود کرده و ظرف 3 ماه ایران را هم نابود میکند، در یک مصاحبه مطبوعاتی در کاخ سفید اعلام کرد ما (آمریکا) دیگر عضو برجام نیستیم که از اسنپبک استفاده کنیم.
ظریف افزود: هنوز صورتجلسه این مصاحبه روی سایت کاخ سفید است، مگر اینکه الان که من این موضوع را میگویم آنها بروند و آن جمله را بردارند.
جوزپ بورل، مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی نیز روز یکشنبه ۲۶ مرداد در واکنش به تلاش آمریکا برای فعال کردن «مکانیسم ماشه» گفت: از آنجا که آمریکا از ماه مه ۲۰۱۸ از توافق هستهای میان ایران و کشورهای طرف مذاکره خارج شده، دیگر عضوی از این توافق به شمار نمیرود که بتواند کلید فعال کردن مکانیسم ماشه را بزند.
بورل افزود: «به همین دلیل ما معتقدیم ایالات متحده آمریکا در موقعیتی قرار ندارد که بتواند از این مکانیسم که برای اعضای شرکتکننده در توافق در نظر گرفته شده، استفاده کند».
مارک فیتزپاتریک، مقام سابق وزارت خارجه آمریکا در وبسایت Responsible Statecraft متعلق به اندیشکده تازهتاسیس «کوئینسی» در یادداشتی تصمیم آمریکا برای فعال کردن مکانیسم ماشه را ناشی از «حقارتی» دانست که این کشور در جریان رای نیاوردن قطعنامه تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران در شورای امنیت متحمل شد. مارک فیتزپاتریک در این یادداشت نوشت: پیشبینی میشود که آمریکا از طریق کلی کرفت، سفیر خود در سازمان ملل اقداماتی را به منظور اعمال تحریمها علیه ایران به کار گیرد ولی احتمالا واشنگتن در این راستا ناکام خواهد ماند، زیرا دلایل حقوقی کافی برای این کار ندارد و از حمایت کشورهای دیگر در شورای امنیت نیز برخوردار نیست. به طور کلی، شرایط پیچیدهای در شورای امنیت به وجود آمده است. به طوری که ریچارد گوان، مدیر گروه بینالمللی بحران در سازمان ملل، این وضعیت را اینطور توصیف میکند: شورای امنیت در سرزمین عجایب!
وی با تاکید بر اینکه «واقعیت این است که اکثریت قریب به اتفاق اعضای شورای امنیت که مخالف تمدید تحریم تسلیحاتی ایران بودند، مخالف اسنپبک نیز هستند»، متذکر شد: به نظر میرسد ادعای آمریکا درباره اسنپبک هیچ تأثیر عملی بر ایران نخواهد گذاشت، البته تا وقتی که اعضای دیگر برجام به این مکانسیم متوسل نشوند. از سوی دیگر، به رغم تحریمهای فراسرزمینی ایالات متحده علیه ایران، تهران میتواند تجارت بینالمللیاش را سامان دهد.
* پمپئو؛ سوژه خنده کاربران توئیتر
موضوع دل بستن آمریکا به فعال کردن مکانیسم ماشه از انتقاد فنی و حقوقی کارشناسان فراتر رفت و کمکم به وسیلهای برای تمسخر پمپئو و ترامپ تبدیل شد. توئیت روز گذشته پمپئو که ادعا کرده بود هیچ کشوری نمیتواند جلوی آمریکا را برای فعال کردن اسنپبک بگیرد، با استهزای کاربران آمریکایی توئیتر مواجه شد.
«نیکلاس گراسمن» استادیار دپارتمان علوم سیاسی دانشگاه ایلینوی در واکنش به لفاظی اخیر پمپئو در صفحه توئیتر نوشت: «قطعا دیگر کشورها میتوانند توانمندی آمریکا برای تحمیل تحریمهای چندجانبه را متوقف کنند. آمریکا میتواند تحریمهایی را وضع کند اما نمیتواند دیگران را وادار به چنین کاری بکند».
وی سپس این سؤال را مطرح کرد: «این مفهوم «چندجانبه» است. وزیرخارجه ما (مایک پمپئو) آیا این واقعا گنگ و مبهم است؟»
«دنیل لاریسون» مدیرمسؤول ارشد مجله «امریکن کانسروتیو» نیز در پاسخ به این اظهارات پمپئو در پیامی نوشت که احتمالا پمپئو در یادگیری معنی و مفهوم کلمه «چندجانبه» مشکل داشته است.
وی خطاب به پمپئو نوشت: «میبینم که همچنان معنی چندجانبه [برای تو] نامفهوم است».
«دن مورفی» خبرنگار سابق بخش غرب آسیا و جنوب آسیا در روزنامه آمریکایی «کریستین ساینس مانیتور» توئیت پمپئو را «یکی از جاهلانهترین عبارات تمام دورانها از نظر دیپلماتیک» توصیف کرد.
مورفی در توئیتر خود نوشت: «حدس میزنم که بازی پایانی این است که باقی جهان را بیش از هر زمانی منحرف کنی تا آزار و اذیتها را بیشتر کنی».
وی تأکید کرد: «اعلام حق یکجانبه آمریکا برای وادار کردن اتحادیه اروپایی، چین و روسیه برای پیشبرد تلاشهای ما بهرغم ارادهشان یک چیز ویژه است، حتی برای این آدم گردنکلفت».
***
طرح دو فوریتی مجلس برای خروج خودکار از برجام
علی خضریان، سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس از ارائه طرح دو فوریتی مجلس برای خروج خودکار از برجام در صورت فعال شدن مکانیسم ماشه که چند روز پیش دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا آن را رسانهای کرده بود، خبر داد.
به گزارش «وطن امروز»، علی خضریان در توئیتی نوشت: دولت آمریکا که از ناقضان اصلی برجام میباشد، جهت تشدید فشارها بر ایران به دنبال فعالسازی مکانیسم ماشه است؛ از آنجایی که ادامه حضور در برجام با بازگشت قطعنامههای شورای امنیت خالی از هر نفعی است، طرح دو فوریتی «خروج خودکار از برجام در صورت فعالسازی مکانیسم ماشه» را پیشنهاد کردم.
ارسال به دوستان
سند افول آمریکا
حجتالاسلام مجتبی ذوالنور*: شکست مفتضحانه آمریکا در تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران را از چند بعد و نگاه میتوانیم تحلیل کنیم. یکی اینکه آمریکا ادعا کرد به عنوان یکی از اعضای برجام میخواهد بحث تمدید تحریمها را پیگیری کند که به هیچ وجه مورد توافق مابقی اعضای برجام قرار نگرفت. حتی کشورهای اروپایی هم که معمولا در یک چارچوب همسو با آمریکا حرکت میکردند و در صحنه بینالمللی دست به تصمیمگیری میزدند، در این موضوع با آمریکا همراهی نکردند که این شکستی سیاسی برای آمریکا بود. نکته دیگری که باید اشاره کرد شکست حقوقی آمریکاست. آمریکا ادعایی را مطرح کرده بود تا بتواند با سوءاستفاده از قطعنامه 2231، تحریمهای تسلیحاتی ایران را تمدید کند و یک سری استدلالهایی هم برای خود تراشیده بود اما این ادله هیچ مبنایی نداشت و نتوانست اکثریت اعضای شورای امنیت را قانع کند. در واقع عدم رای به قطعنامه پیشنهادی آمریکا یک شکست حقوقی هم محسوب میشود. مساله سومی که حائز اهمیت است اینکه رای نیاوردن قطعنامه پیشنهادی آمریکا به جهان ثابت کرد این کشور هیمنه و نفوذ و اثرگذاری خود را از دست داده است. عدم همراهی اکثریت اعضای شورای امنیت با قطعنامه پیشنهادی آمریکا علیه ایران، آبروی نداشته آمریکا را برد. البته غیر از این مواردی که گفته شد یک اتفاق مثبت دیگر هم در جریان رایگیری از اعضای شورای امنیت رخ داد و آن هم اینکه یک کشوری به اسم دومینیکن که تاکنون روی نقشه جهان دیده نمیشد و زیر پونز نقشه بود و کسی از آن خبری نداشت، خودش را نشان داد و دنیا فهمید چنین کشوری هم وجود دارد(!) میدانید که ترکیب آرا این گونه بود: 11 رای ممتنع، 2 رای مخالف و 2 رای موافق که آن هم غیر از آمریکا مربوط به همین کشور زیرپونزی دومینیکن بود.
در مجموع باید گفت رای نیاوردن قطعنامه پیشنهادی آمریکا علیه ایران، یک پیروزی بزرگ برای جمهوری اسلامی بود و حقانیت منطق ایران را به جهانیان اثبات کرد و از طرف دیگر یک شکست مفتضحانه برای ایالات متحده بود. این اتفاق یک درس بزرگ هم برای همه کشورهای جهان داشت و آن اینکه از کشور شرور آمریکا نترسند و در برابر زیادهخواهیهای آن بایستند و بدانند ایالاتمتحده در حال پوسیدن و فروپاشیدن است.
* رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس
ارسال به دوستان
رئیس قوه قضائیه در واکنش به آغاز روابط رسمی دوجانبه بین ابوظبی و تلآویو:
امارات منتظر واکنشها به خیانتش باشد
گروه سیاسی: آیتالله سیدابراهیم رئیسی، رئیس قوهقضائیه روز گذشته به توافق امارات و رژیم صهیونیستی واکنش نشان داد. به گزارش «وطنامروز»، رئیس قوهقضائیه روز گذشته در نشست شورای عالی قضایی، توافق امارات و رژیم صهیونیستی برای توسعه روابطشان را نتیجه فریب خوردن اماراتیها دانست و با خائنانه خواندن این توافقنامه نسبت به اسلام و قدس شریف و آرمانهای فلسطین، به حاکمان این کشور که در برجهای شیشهای نشستهاند هشدار داد منتظر واکنش مردم باغیرت امارات و دیگر کشورهای جهان باشند.
آیتالله رئیسی خاطرنشان کرد: خیانت حاکمان امارات قابل گذشت نیست و با گذشت زمان هم پاک نخواهد شد و همدستی و همراهی و همکاری امارات با رژیم کودککش و متجاوز اسرائیل از چشم آزادگان جهان مخفی نمیماند و در یاد ملتها خواهد ماند.
گفتنی است اظهارات حسن روحانی در واکنش به عادیسازی روابط امارات و رژیم صهیونیستی با واکنش ابوظبی مواجه شد. وزارت خارجه امارات در اعتراض به سخنان حسن روحانی در رابطه با عادیسازی روابط ابوظبی با رژیم صهیونیستی، کاردار جمهوری اسلامی ایران در ابوظبی را احضار و یادداشت اعتراضی به او تحویل داد. وزارت خارجه امارات مدعی شده است اظهارات رئیسجمهور ایران «تحریکآمیز است و پیامدهای خطرناکی بر امنیت و ثبات منطقه دارد».
حسن روحانی در جلسه روز شنبه ستاد ملی مقابله با کرونا، عادیسازی روابط امارات با رژیم صهیونیستی را محکوم کرد و گفت: اقدام امارات یک اشتباه بزرگ و خیانت به آرمان ملت فلسطین و قدس شریف است. رئیسجمهور تصریح کرد: ایران همواره به عنوان حامی مسلمانان، همسایگان خود و امنیتساز منطقه خلیجفارس نه فقط اکنون، بلکه در طول هزاران سال بوده است؛ امارات متاسفانه خطایی بسیار بزرگ مرتکب شده است، امیدوارم از این خطا برگردند و توجه کنند که این مسیر اشتباهی است که نه به نفع حاکمان کشور و نه به نفع امنیت خودشان است. وی گفت: به امارات هشدار میدهیم که مبادا بخواهد پای رژیم صهیونیستی را به منطقه باز کند، آن زمان حساب دیگری خواهد داشت و برخورد دیگری با آنها خواهد شد. حواسشان جمع باشد، تا اینجا خطای بزرگ و عمل خائنانهای انجام دادهاند. امیدواریم متنبه شوند و این مسیر نادرست را ادامه ندهند.
رئیسجمهور در اظهارات خود صراحتا مقامات اماراتیها را تهدید به برخورد کرد؛ موضوعی که مورد تاکید رئیس ستادکل نیروهای مسلح نیز قرار گرفت.
سرلشکر باقری هم در این باره گفت: قطعا رویکرد ملت ایران به این کشور همسایه از اساس تغییر خواهد کرد و نیروهای مسلح جمهوری اسلامی نیز به این کشور با محاسبات دیگری نگاه خواهند کرد و چنانچه اتفاقی در منطقه خلیجفارس بیفتد و امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران دچار خدشه هر چند اندک شود ما آن را از چشم کشور امارات عربی متحده میبینیم و تحمل نخواهیم کرد.
وی تصریح کرد: توصیه میکنیم تا دیر نشده است امارات عربی متحده نسبت به این تصمیم تجدیدنظر کند و مسیری را ادامه ندهد که به ضرر امنیت منطقه و کشورش باشد که این قابل پذیرش نیست.
اظهارات مقامات ایرانی علاوه بر اقدام وزارت خارجه امارات در احضار کاردار ایران، واکنش وزیر مشاور دولت امارات در امور خارجه را نیز به دنبال داشت. انور قرقاش، وزیر مشاور دولت امارات در امور خارجه در صفحه توئیتر خود نوشت: معاهده صلح امارات عربی متحده و اسرائیل یک تصمیم مستقل بوده و علیه ایران نیست. ما این را گفتهایم و تکرار میکنیم. ما مداخله در تصمیماتمان را نمیپذیریم، وی همچنین نوشت: «ما هر گونه تهدید و وعید را نمیپذیریم چه از روی قلدری باشد یا نگرانی. تصمیمات راهبردی باعث تحول میشود و تاثیرگذار خواهد بود، تصمیمهای آیندهنگر ما موقعیت و قدرت رقابت امارات را تقویت میکند».
مساله عادیسازی روابط رژیم صهیونیستی با همسایه جنوبی ایران، موضوعی نیست که مقامات ایرانی به سادگی از آن بگذرند. اسرائیل هدفگذاری حضور نظامی در منطقه خلیجفارس را دارد و این مساله برای ایران به عنوان کشوری با بیشترین مرز آبی در خلیجفارس و دریای عمان به عنوان یک چالش امنیتی به حساب میآید. بر هم خوردن امنیت خلیج فارس البته بیش از آنکه برای ایران دردسرساز باشد، برای کشورهای حاشیه خلیج فارس بویژه امارات که بشدت متکی به سرمایهگذاری خارجی و جذب توریست است گران تمام میشود.
ارسال به دوستان
بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح:
تهدیدات سایبری خسارتبار، توسل به زور تلقی و با آن برخورد میشود
ستاد کل نیروهای مسلح با صدور بیانیهای در قبال حقوق بینالملل فضای سایبری، تاکید کرد: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران تهدیدات سایبری از سوی هر دولت، گروه یا فردی را در هر سطحی با قدرت پاسخ خواهد داد.
به گزارش «وطن امروز»، ستادکل نیروهای مسلح روز گذشته بیانیهای در قبال حقوق بینالملل فضای سایبری منتشر کرد. در ماده چهارم این بیانیه هشدار داده شده است که تهدیدات سایبری خسارتبار، توسل به زور تلقی و با آن برخورد میشود. در این ماده آمده است: به باور نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران تردیدی نیست که آن دسته از عملیات سایبری که منتج به ایراد خسارات مادی به اموال یا صدمه به افراد در گستره و شدت لازم میشود یا به طور منطقی احتمال زیادی دارد که چنین آثاری را به بار آورد، توسل به زور محسوب میشود. اگر این نوع از عملیات زیرساختهای حیاتی ملی، شامل زیرساختهای دفاعی را متأثر سازند، طبیعتاً ناقض قاعده توسل به زور تلقی خواهند شد، اعم از اینکه در مالکیت حکومت یا بخش خصوصی باشند.
به باور نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، چنانچه شدت عملیات سایبری به زیرساختهای حیاتی کشور به آستانه حمله مسلحانه متعارف ارتقا یابد، حق دفاع مشروع برای نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران محفوظ است.
در ماده دوم این بیانیه نیز تاکید شده است: هرگونه استفاده عامدانه از زور سایبری با پیامدهای فیزیکی یا غیرفیزیکی که تهدیدی برای امنیت ملی بوده یا منجر به بیثباتی آن به واسطه بیثباتی سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی شود، ناقض حاکمیت دولت است.
عملیات بهرهبرداری سایبری در مواقعی که مستلزم نفوذ غیرمجاز به زیرساختهای سایبری (دولتی یا خصوصی) تحت کنترل دولت دیگری باشد، میتواند نقض حاکمیت دولت هدف تلقی شود.
ارسال به دوستان
توصیه جالب روحانی به مدیران صداوسیما درباره عملکرد دوره او و دورههای پیشین:
دولتها را مقایسه کنید
حسن روحانی روز گذشته در دیدار با مدیران ارشد صداوسیما از رسانه ملی خواست عملکرد 8 ساله دولت با وضعیت پیش از آن را به صورت مقایسهای برای مردم بیان کند؛ مسألهای که به نظر میرسد اگر مورد واکاوی کارشناسانه رسانه ملی قرار بگیرد، تصویر واقعیتری از عملکرد دولت حسن روحانی در منظر قضاوت عمومی قرار خواهد گرفت.
به گزارش «وطنامروز»، حسن روحانی عصر دیروز در نشست با مدیران ارشد صداوسیما، وضعیت بهداشتی و کمبودها در اروپا و آمریکا در دوران شیوع کرونا را یادآور شد و گفت: شما میتوانید مقایسه کنید ما چه وضعی داشتیم و آنها چه وضعی داشتند. همین الان بهرغم تحریمها و مسائل دیگر، ما ۱۰ هزار تخت بیمارستانی را تا پایان سال اضافه خواهیم کرد. وی از رسانه ملی خواست عملکرد 8 ساله دولت با وضعیت پیش از آن را به صورت مقایسهای برای مردم بیان کند.
رئیسجمهور در ادامه به افزایش مصرف برق در تابستان امسال اشاره کرد و گفت: در بخش آب و برق اگر شرایط ما شرایط قبل بود همین تابستان نمیتوانستیم برق مردم را تامین کنیم و حتما دچار ساعتها خاموشی میشدیم. ما ۱۶ هزار مگاوات برق در این 7 سال اضافه کردیم و همین باعث شد که توانستیم افزایش مصرف را تحمل کنیم.
روحانی اضافه کرد: در دولتهای قبلی هم هر سال برق را اضافه میکردند ولی صداوسیما آنچه در این 7 سال شده را با دولتهای دیگر مقایسه کند؛ این مقایسه درسآموز خواهد بود. روحانی افزود: امروز به مردم میگوییم به ادارات مراجعه نکنید و از طریق فضای مجازی و دیجیتال تماسها را انجام دهید. اگر زیرساخت دیجیتال ما همان زیرساخت 8 - 7 سال پیش بود، آیا میتوانستیم از مردم بخواهیم از فضای مجازی استفاده کنند؟ مقایسه کنید که این موبایل هوشمند نسبت به آن زمان چقدر بوده است، ۳۰۰ هزار یا حداکثر ۵۰۰ هزار بوده است در حالی که الان ۷۰ میلیون است که قابل مقایسه نیست. وی گفت: دشمنان در همان روزهای اولیه شیوع کرونا اصرار داشتند و به افکار عمومی فشار آوردند که کشور را به تعطیلی بکشانند. اگر کشور را میتوانستند به تعطیلی بکشانند و اگر ستاد ملی نبود شاید خیلی مشکلات داشتیم. رئیسجمهوری در ادامه افزود: در همان روز اول و در همان نخستین جلسات در این زمینه تصمیم گرفته شد، همان تعبیری که من کردم که البته طور دیگر آن را در رسانهها تغییر دادند و گفتند رئیسجمهور گفته از شنبه همه چیز عادی میشود در حالی که من گفتم از شنبه همه چیز در روال معمول و عادی خودش است مگر مواردی که ستاد ملی کرونا میگوید. من آن طرفش را تاکید میکردم که هیچ نهاد و هیچ فرد دیگر حق ندارد تصمیم بگیرد. همه استانها برای خودشان تصمیم جداگانه میگرفتند در حالی که هیچ استانی نمیتواند برای استان خود تصمیم بگیرد و مرکزیت ستاد ملی کروناست که تصمیمگیری میکند.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به در پیش بودن هفته دولت گفت: رسانه ملی باید دولت را نقد کند و این حق رسانههاست اما نقد نمک طعام است، اگر دائم به طعام اضافهاش کنیم دیگر آن غذا را نمیشود خورد. شما مدام که نه بیاورید و نمیشود بگویید، دیگر کار پیش نمیرود. وی همچنین تاکید کرد: یکی از آثار کرونا که شر زیادی برای ما داشت این بود که خیری هم داشت و صداوسیما و دولت را مقداری به هم نزدیک کرد. این نزدیکی میتواند به ما کمک کند. معنای این رفاقت و نزدیکی این نیست که صداوسیما دولت را نقد نکند نه! اصلا برای نقد کردن از این دولت نقدتر نداریم!
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|