|
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
2 روایت از 2 شاعر برجسته از روز کودتای 28 مرداد و شرایطی که پس از آن تحمیل شد
شاعرانههای تلخ کودتا
گروه فرهنگوهنر: رخداد کودتای 28 مرداد در کنار همه تغییراتی که به فضای سیاسی و اجتماعی ایران تحمیل کرد، زندگی بسیاری از اهالی فرهنگ و هنر را نیز از خود متاثر کرد. نویسندگان و شعرا چه آنها که آن روز در پایتخت بودند، چه آنها که در شهرهای دیگر ایران حضور داشتند، از فشاری که همه جنبههای زندگیشان را متاثر کرد، گفتهاند؛ فضایی که موجب یک انزوای شدید سیاسی و اجتماعی برای دغدغهمندان نیز شد. در این میان یکی هم مثل سیدجلال آلاحمد، که در رفت و برگشتهایی پیدرپی با چپها و سایر روشنفکران قرار داشت، فرصت فراهمآمده بعد از کودتای 28 مرداد را برای سفر و ایرانگردی و نوشتن برخی تکنگاریها و سفرنامهها مناسب دید. نکته مهم آن است که آنچه ما از فضای سیاسی و اجتماعی پس از 28 مرداد میگوییم، آنچه در رسانهها گفته شده و آنچه در برخی فیلمهای سینمایی و سریالها یا برخی مستندها به نمایش درآمده، هیچ کدام گویای واقعیت تلخ کودتا نیست. یکی از دلایل این کمکاری، بیتوجهی به تاریخ شفاهی و توصیفاتی است که چهرههای شاخص در فضای فرهنگی و هنری از این کودتا داشتهاند. مثلا بزرگ علوی، از نویسندگان چپ، در ابتدای کتاب «چشمهایش» توصیفی از سالهای حکومت رضاخان دارد که من فکر نمیکنم نویسنده یا تصویرگری با این دقت توانسته باشد اختناق و خفگی آن روزگار را توصیف کرده باشد: «شهر تهران خفقان گرفته بود، هیچ کس نفسش در نمیآمد؛ همه از هم میترسیدند، خانوادهها از کسانشان میترسیدند، بچهها از معلمانشان، معلمان از فراشها و فراشها از سلمانی و دلاک؛ همه از خودشان میترسیدند، از سایهشان باک داشتند. همه جا، در خانه، در اداره، در مسجد، پشت ترازو، در مدرسه و در دانشگاه و در حمام مأموران آگاهی را دنبال خودشان میدانستند. در سینما، موقع نواختن سرود شاهنشاهی همه بهدور و بر خودشان مینگریستند، مبادا دیوانه یا از جانگذشتهای بر نخیزد و موجب گرفتاری و دردسر همه را فراهم کند. سکوت مرگآسایی در تمام کشور حکمفرما بود. همه خود را راضی قلمداد میکردند. روزنامهها جز مدح دیکتاتور چیزی نداشتند بنویسند. مردم تشنه خبر بودند و پنهانی دروغهای شاخدار پخش میکردند. کی جرأت داشت علنا بگوید که فلان چیز بد است؛ مگر ممکن میشد در کشور شاهنشاهی چیزی بد باشد. اندوه و بیحالی و بدگمانی و یأس مردم در بازار و خیابان هم به چشم میزد. مردم واهمه داشتند از اینکه در خیابانها دوروبرشان را نگاه کنند، مبادا مورد سوءظن قرار گیرند. خیابانهای شهر تهران را آفتاب سوزانی غیرقابل تحمل کرده بود».
فکر کنید با همین جزئیات فیلمی درباره اوضاع سالهای 18-1317 ساخته شود، چقدر میتواند مردم را نسبت به واقعیت روزگار رضاخانی آگاهتر کند.
اما 28 مرداد32؛ که روزگار پس از آن وضعیت مشابهی با دوران اختناق رضاخان دارد. هوشنگ ابتهاج (سایه) از شاعران و چهرههای مطرح در فضای اجتماعی و فرهنگی معاصر، درباره روز 28 مرداد میگوید: «از 6 صبح تمام شهر را میگشتم. رفتم شهر دیدم بچهها سر خیابان فردوسی ایستادن و بازی میکنن. کامیون اراذل و فواحش میآد و میره و شعار میدن «مرگ بر مصدق» و «جاوید شاه». من دستمال گذاشتم جلوی دماغم که سبیلم رو پنهان کنم... کلی کوچه و پسکوچه رو گشتیم. چه روزگاری رو از سر گذروندیم! بعد رفتم خونه علی مستوفی. اونجا بودم که اون فاجعه خونه مصدق پیش اومد و ورق برگشت. من اون موقع سبیل داشتم. بچهها میگفتند سایه تو که نمیتونی خونه بشینی با این سر و ریخت هم هرجا بری میشناسنت. ما پیشنهاد میکنیم که سبیلتو بزن. من هم بیتاب بودم برم خیابون ببینم چه خبره. من گفتم خیلی خب. من رفتم تو حموم و سبیلهامو زدم و صورتم رو شستم. تا به اتاق برگشتم هول شدند بچهها. انگار یه غریبهای دیدن... شما اصلا نمیتونین باور کنین که ۲۸ مرداد 8-7 تا کامیون که توی آنها یک عده زنهای فاحشه بودن که خیلیهاشون مشهور بودن و چند تا سرباز بیاسلحه و چند نفر چماق بهدست راه افتاد، اینها توی کامیون روباز بودن و داد میزدن جاوید شاه، جاوید شاه!»
ابتهاج در پاسخ به سوال دیگری درباره دلایل شکست مصدق در کودتای 28 مرداد در روایتی که در کتاب «پیر پرنیان اندیش» آمده است، میگوید: «یکی از اشتباههای مصدق اعتماد و اتکای او به آمریکا بود، البته آمریکا در آن سالها یک چهره دموکرات حامی ملل آزاد داشت. مصدق آمریکا را نمیشناخت و باور نمیکرد که یک نیروی تازه نفس استعماری آمده جای استعمار کهنه را گرفته، برای همین تا دم آخر اعتقاد داشت که از آمریکا کمک بگیره بر ضد انگلیس».
مرحوم حمید سبزواری یکی از شاعران معاصر دیگر است که روایتی از شب و روز کودتا دارد که خواندنی است. سبزواری مینویسد: «در یک موقعیتی که همه کارها رو به راه شده بود، من جواب نامه کاشانی را با آنکه هیچ ارادتی در آن موقع نسبت به کاشانی نداشتم، نتوانستم هضم کنم، بعد متوجه شدم حق با من بود. کاشانی به مصدق نوشته بود (قبل از کودتای 28 مرداد) که کودتایی در شرف انجام است، آگاه باشید، بیا برگردیم با هم همکاری کنیم، ایشان جواب داده بود که: «دولت بر اوضاع مسلط است، این کارها بر شما نیامده است»؛ چنین جوابی داده بود، حالا شاید محترمانه تر از این. من وقتی این را دیدم، پشتم لرزید و من قبل از کودتا کاملا متوجه شدم، حتی شب کودتا کاملا مسلم میدانستم که امروز روزش است؛ حتما کودتا میشود.
او در ادامه در روایتی که در کتاب «حال اهل درد» آمده، از سختیهای پس از کودتا نیز میگوید: کودتا شد. ما چه کشیدیم و چه دیدیم. این ملت چه کشیدند. مزدوران به خانهها ریختند و غارت کردند و چه نوامیس که بر باد رفت. این را دیگر خدا میداند که مردمی که در مبارزات آن زمان دست داشتند از چپ و راست، از مومنین و معتقدان به اسلام گرفته تا دیگران؛ یعنی هر کس که مخالف با مسائل دربار و فروختن منافع ایران به بیگانه بود، چهها کشیدند. خدا میداند. بعد هم تبعید آمد و زندان و گرفتاریها که من یک شانسی در این جریان آوردم که از بستگان منسوب ما در کلانتری بودند که من در مختصر ایامی که در آنجا بودم معذب نشدم. بعد که من تقاضای تجدیدنظر کردم و از حبس بیرون آمدم، ایام آن خیلی مختصر بود. سالها بیکاری کشیدم. رنج این بیکاری خدا میداند چقدر سنگین بود. ما دوست را از دیگری نشناختیم، یکی را به نام خودی انتخاب کردیم، او را گذاشتیم در راس و دنبالش راه افتادیم. دروغ گفت به ما، دروغ. پس از کودتا و دستگیریام به خدمت من در (اداره) فرهنگ پایان داده شد و من سالها بعد از آن رنج کشیدم... احساس میکردم غالب مردم در خواب هستند و اگر افرادی بیدار هستند، ناگزیر چشمهایشان را روی هم گذاشتهاند و دل به خواب زدهاند... روزنامهها همه دم از پیشرفت مملکت میزدند و از انبساط خاطر ملوکانه و از ترقیات صحبت میکردند و ما عدهای بودیم که احساس میکردیم این ترقیات ظاهری است و آنچه در دنیا میگذرد و نصیب ملتهای دیگر شده، ما سهم بسیار کوچکی از آن داریم... احساس میکردیم در زندانی بزرگ هستیم».
ارسال به دوستان
همزمان با شصت و هقتمین سالروز کودتای 28 مرداد 5 مستند راهی نمایش خانگی شد
محاکمه آقای نخستوزیر تماشایی شد
همزمان با شصت و هفتمین سالروز کودتای 28 مردادماه 32، پلتفرم «عماریار» مجموعه مستندهایی را برای تماشای خانگی عرضه کرد. به گزارش «وطن امروز»، مجموعه مستند 10 قسمتی «روزهای آزادی» به کارگردانی وحید فرجی و تهیه شده در مرکز بسیج صداوسیما، نخستین اثر بسته ویژه «عماریار» برای سالروز کودتای 28 مرداد است. این مستند دخالتهای سیاسی، نظامی و امنیتی آمریکا را بعد از جنگ دوم جهانی در نقاط مختلف جهان بررسی میکند که در اکثر موارد به تغییر حکومتهای مردمی و پیدایش حکومتهای سرکوبگر منجر شده است. در بسیاری از این موارد بعد از دخالت آمریکا، کشورهای مورد نظر درگیر جنگ داخلی و خشونتهای قومی و مذهبی شدند که به مرگ میلیونها انسان منجر شده است. دیگر اثر این بسته فیلم، مستند «آقای نخستوزیر» است که به کارگردانی محمدرضا امامقلی ساخته شده است. این مستند روایتی از ۲۸ ماه نخستوزیری دولت ملی دکتر مصدق و روزگار ملت ایران در آن زمان است و وقایع ملی شدن صنعت نفت را که با شخصیت دکتر مصدق گره خورده، بررسی میکند. سومین اثر این بسته فیلم، مستند «محاکمه» نام دارد. این مستند به کارگردانی سیداحسان عمادی و تهیهکنندگی حسام اسلامی، بر اتفاقات شب کودتا تا دادگاه بدوی دکتر محمد مصدق تمرکز دارد، چرا که تا روز کودتا درباره مصدق حرفهای زیادی گفته شده اما کمتر کسی به دادگاه و اتفاقات آن روز پرداخته است. مستند «نبرد شیلی» به کارگردانی پاتریشیا گازمن، دیگر اثر بسته ویژه «عماریار» برای سالروز کودتای 28 مرداد است. در 11 سپتامبر 1973 دولت دموکرات «سالوادور آلنده» رئیسجمهور منتخب شیلی طی کودتای خونین توسط ارتش ژنرال «آگوستو پینوشه» سرنگون شد. «پاتریشیا گازمن» و 5 تن از همکارانش، اوضاع سیاسی شیلی را طی 9 ماه تا فردای رسیدن روز کودتا فیلمبرداری کرده بودند. بمباران کاخ ریاستجمهوری و کشته شدن آلنده، پایانی بر مستند تأثیرگذار و مؤثر گازمن محسوب میشود که حاکی از حماسه تاریخی انقلاب شیلی است.
آخرین اثر این بسته، فیلم سینمایی «حکومت نظامی» نام دارد که به کارگردانی کاستا گاوراس، سال 1972 ساخته شده است. چریکهای چپگرای توپامارو (جنبش آزادیبخش ملی اروگوئه) کنسول کشور برزیل و یک آمریکایی را گروگان میگیرند و مورد بازجویی قرار میدهند. آنها معتقدند این آمریکایی در پوشش کارشناس سازمان همکاریهای عمرانی، پلیس سیاسی اروگوئه را برای سرکوب جنبشهای دانشجویی و مردمی تعلیم میدهد و کنسول برزیل نیز عامل دیکتاتور وقت این کشور در اروگوئه است... .
مخاطبان و علاقهمندان میتوانند برای دانلود و تماشای این آثار، به سایت «عماریار» به نشانی Ammaryar.ir مراجعه کنند. گفتنی است، «عماریار»، مرجع عرضه تولیدات صوتی و تصویری جبهه فرهنگی انقلاب است که با شعار «با خانواده فیلم ببینید»، درصدد انتشار و عرضه محتوای سالم از فیلمهای مستند در وهله اول و فیلمهای سینمایی و پویانمایی، فیلمهای کوتاه و نماهنگ از تولیدات داخل و خارج کشور در وهله دوم است.
ارسال به دوستان
تمدید مهلت ارسال آثار به جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت
با اعلام دبیرخانه شانزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت، مهلت ثبتنام و دریافت آثار در جشنواره فیلم مقاومت تمدید شد. به گزارش «وطن امروز»، بنا بر اعلام دبیرخانه و نظر به استقبال فیلمسازان برای شرکت در بخشهای مختلف این دوره از جشنواره فیلم مقاومت، مهلت ارسال اثر به بخشهای مختلف این رویداد سینمایی تمدید شد. علاقهمندان میتوانند تا 10 شهریور آثار خود را برای شرکت در 3 بخش «مدافعان سلامت»، «فیلمسازان بسیجی» و «جشنواره جشنوارهها» که از 31 شهریور تا 6 مهرماه همزمان با هفته دفاعمقدس برگزار خواهد شد، ارسال کنند. زمان اعلام آثار پذیرفتهشده در بخش مسابقه «مدافعان سلامت»، «فیلمساران بسیجی» و «جشنواره جشنوارهها» 22 شهریورماه است. همچنین مهلت ارسال آثار به مرحله دوم جشنواره فیلم مقاومت که شامل بخشهای «مسابقه اصلی»، «سیدالشهدای مقاومت»، «روایت قلم»، «نقد و پژوهش تحلیل»، «فیلم به معنای مطلق» و انتخاب برگزیدگان ملی «فیلمسازان بسیجی» است تا 30 مهرماه تمدید شد. زمان اعلام آثار پذیرفتهشده در این 6 بخش که از یکم تا هفتم آذرماه همزمان با هفته بسیج برگزار میشود نیز 15 آبان تعیین شده است.
ارسال به دوستان
همایون اسعدیان «ناجور»ساز شد
سریال طنز با نام موقت «ناجور» به کارگردانی همایون اسعدیان و تهیهکنندگی ایرج محمدی در مرحله نگارش فیلمنامه قرار دارد. به گزارش «وطن امروز»، با برنامهریزی انجامشده پیشتولید «ناجور» از اواسط شهریورماه در تهران آغاز میشود. «ناجور» محصول شرکت نبراس پیکچرز است که علی طلوعی سمت مجری طرح و بابک کایدان نویسندگی سریال را برعهده دارند. این سریال با نام موقت «ناجور» در 2 فصل ۱۵ قسمتی برای پخش در شبکه نمایش خانگی آماده میشود.
ارسال به دوستان
کتاب
فروش ۴۵۰۰۰ نسخه از کتاب «سفری که پرماجرا شد» طی 2 هفته
مسابقه کتابخوانی «سفری که پرماجرا شد» با فروش ۴۵ هزار نسخه و ۹٣۴۷ شرکتکننده به پایان رسید. به گزارش «وطن امروز»، انتشارات مهرستان با همکاری مرکز رسانهای شیرازه، شبکه نهال سیما و فروشگاه اینترنتی کتابیکا، مسابقه کتابخوانی «سفری که پرماجرا شد» را برگزار کردند. در این مسابقه که از عید سعید غدیر تا روز مباهله برگزار و پس از آن تا ۲۷ مرداد تمدید شد، نوجوانان ۷ تا ۱۲ سال با خواندن کتاب و پاسخ به سؤالات در سایت کتابیکا، در این مسابقه شرکت کردند. بیش از ۴۵ هزار نسخه از کتاب طی 2 هفته فروش رفته است که حدود ۱۰ هزار نسخه در قالب نذر فرهنگی در مناطق محروم و کمتربرخوردار توزیع شده است. کتاب «سفری که پرماجرا شد» داستانی زیبا و شیرین از ماجرای غدیر است که به نویسندگی بنفشه رسولیان در قالب ۱۶۰ صفحه با بیانی کودکانه و طنز به شرح واقعه غدیر از زبان چند کودک پرداخته است.
***
«شب حنظلهها» در بازار نشر
«شب حنظلهها» خاطرات داستانی روحانی شهید محمدمهدی آفرند، فرمانده دسته ویژه غواص گردان412 لشکر 41 ثارالله منتشر شد. به گزارش «وطن امروز»، کتاب «شب حنظلهها» خاطرات داستانی روحانی شهید محمدمهدی آفرند، فرمانده دسته ویژه غواص گردان 412 لشکر 41 ثارالله در قطع رقعی و 255 صفحه، به کوشش رضا کشمیری به رشته تحریر درآمد و توسط انتشارات شهید کاظمی روانه بازار شد.
ارسال به دوستان
بخشهایی از شعر افشین علا خطاب به حاکمان عرب
شیری که برازنده فخر است و مباهات
سید حسن است آیا یا شیخ امارات؟
این داده چو قواده به عشرتکده، رونق
آن گشته ولی قائد احرار به شامات
آن پخته سخن گوید با تکیه به قرآن
این خام ولی چون شتران، حامل تورات
آن لرزه درافکنده به ارکان تلآویو
این با تن لرزان شده پنهان به عمارات
ای شیخ! کنی تکیه به قومی که خداوند
از دوستیاش کرده تو را نهی به آیات؟
این نهی، ندیدی و نخواندی تو به قرآن؟
یا خواندهای از وحی، فقط لفظ و عبارات؟
هش دار و بپرهیز، از این غده بدخیم
جز ننگ چه بخشید مناخیم به سادات؟
سید حسن از چیست که بیسلطنت و کاخ
خورشید عرب گشته و حکام چو ذرات
زیر قدمش له شده است ارتش صهیون
با آن همه جنگنده و آلات و مهمات
آیا نکنی شرم ز لبنان و فلسطین؟
آیا نشنیدی تو ز آیات و روایات؟
ایران چه بدی کرد به اعراب و به اسلام؟
کز کینه او کور شدی، کور به کرات!
بحرین و عراق و یمن و شام چرا سوخت؟
در آتش بدخواهیات ای شیخک بدذات!
آیا نرهاندند نوامیس عرب را
سید حسن و قاسم و یاران ز بلیات؟
خنجر زدی از پشت به اعراب و نشستی
با مرتکب آن همه کشتار و جنایات
ای ننگ به هر کس که شود خام تو ای خصم
ای وای به شیخی که کند با تو ملاقات
آینده از آن یمن و غزه و قدس است
ای غرب به هش باش! رسد روز مکافات...
ارسال به دوستان
برنامههای نمایشی «حوزه هنری» برای محرم
10 مجلس تعزیه ضبط شد
مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری از ضبط ۱۰ مجلس تعزیه برای پخش از تلویزیون خبر داد. به گزارش مهر، کورش زارعی درباره برنامههای تدارک دیده شده این مرکز برای ایام ماه محرم و صفر گفت: شاخصترین برنامه ما که به صورت مشترک با مؤسسه «سپهر سوره هنر» انجام شده، ضبط تصویری ۱۰ مجلس تعزیه با حضور تعزیهخوانان مطرح اراک، قم، تفرش، اصفهان، قزوین و تهران است. کار ضبط تصویری این مجالس تعزیه هفته گذشته به پایان رسید و حالا در مرحله تدوین قرار دارد. قرار است فیلم این مجالس تعزیه در دهه اول یا دوم ماه محرم از تلویزیون پخش شود. زارعی با اشاره به اینکه مرشد محسن میرزاعلی، مجری طرح این پروژه است، افزود: مجالس مسلم بنعقیل، دو طفلان مسلم، حضرت قاسم، حضرت علی اکبر، حر، غلام ترک، وهب، حضرت عباس، شهادت امام حسین(ع) و بازار شام در این پروژه اجرا و ضبط تصویری شدهاند. وی در پایان سخنان خود گفت: قصد داریم در ایام اربعین حسینی امسال در حوزههای مختلف نمایشی از جمله تعزیه به زبانهای فارسی، عربی و ترکی و تئاترهای خیابانی، برنامههای متعددی را به صورت گسترده در سراسر کشور داشته باشیم. همچنین قصد داریم تلهتئاترهای حداکثر ۱۰ دقیقهای متناسب با این ایام تولید و در فضای مجازی پخش کنیم.
ارسال به دوستان
رونمایی از «خانه در تاریکی» با رویکرد تبیین طرح شفافیت در مجلس
عرضه اینترنتی مستند «خانه در تاریکی» آغاز شد. به گزارش «وطن امروز» مستند 50 دقیقهای «خانه در تاریکی» با هدف کمک به شناخت مفهوم شفافیت در مجلس، میکوشد تا اهمیت وجود شفافیت در ارکان مختلف اداره کشور را تبیین کند. لازم به ذکر است محتوای این مستند با کمک مصاحبههایی منتشر نشده از نمایندگان ادوار مجلس و همچنین اسنادی از تجربیات پارلمانهای خارجی در اجرای موفق طرح شفافیت تهیه و تولید شده است. مستند «خانه در تاریکی» به تهیهکنندگی مهدی مطهر و کارگردانی حمید علیداد، محصول سازمان هنری- رسانهای اوج است که از امروز در پلتفرمهای فیلیمو، فیلمگردی و عماریار قابل دسترسی برای مخاطبان است. ارسال به دوستان
تلاش برای کسب مجوز تصویربرداری «نجلا» در کربلا
۶۵ درصد تصویربرداری مجموعه تلویزیونی «نجلا» انجام شد و گروه بعد از عاشورای حسینی عازم خرمشهر و آبادان خواهد شد. به گزارش «وطن امروز»، سعید سعدی، تهیهکننده سریال ضمن اعلام این خبر اظهار کرد: «تصویربرداری تاکنون در بوستان ولایت و شهرک دفاعمقدس انجام شده و تدوین همزمان توسط مهدی سعدی در حال انجام است. بعد از عاشورا برای ضبط بخشهای جنوبی عازم آبادان و خرمشهر میشویم. با توجه به ممنوعیت اعلامشده برای حضور در کربلا، تلاش میکنیم با ادارات مربوط هماهنگ کنیم تا بخشهایی را بتوانیم در کربلا تصویربرداری کنیم». سریال «نجلا» به کارگردانی خیرالله تقیانیپور در ۱۵ قسمت برای پخش در ایام اربعین حسینی از شبکه ۳ سیما آماده میشود. ارسال به دوستان
برنامههای شبکههای مختلف سیما در محرم 99 اعلام شد
حسینیهای به وسعت ایران
شبکههای یک، دو، سه، قرآن و آیفیلم از امشب رفتهرفته وارد فضای محرم میشوند. به گزارش «وطن امروز»، امسال تلویزیون برای ماه محرم برنامههایی را تدارک دیده است که تحت عنوان «حسینیهای به وسعت ایران» در قالب پویشهای «نذر حسین» و «هر خانه یک حسینیه» و جهتگیری صبر و ایثار حسینی، الگوی حرکت و امید در جامعه اسلامی، مطرح میشود. قرار است تمام خانههای ایرانیان به یک حسینیه تبدیل شود. امسال برنامهریزی تلویزیون نسبت به سالهای قبل متفاوت است. مهمترین برنامه «حسینیه تلویزیونی ایران» است که در قالب آن از ساعت 17 عصر تا حدود یک بامداد تمام شبکههای سیما یک جدول پخش مجازی دارند و هر شبکه رأس ساعتی یک هیأت تلویزیونی را روی آنتن دارد که شامل مداحی و سخنرانی است و هر آنچه در هیأتها رخ میدهد در این هیأت مجازی هم اتفاق میافتد. در شبکه اول سیما روزانه سخنرانی مذهبی، در قالب برنامههای حسینیه تلویزیونی ایران با سخنرانی حججاسلام میرهاشم حسینی و سیدحسین مؤمنی پخش میشود. ویژهبرنامه «این شبها» به صورت زنده با حضور کارشناسان مذهبی در 13 قسمت پخش میشود. مداحیهای مختلف در سراسر کشور و برنامههای هیأتهای خانگی نیز از شبکه یک سیما در این ایام پخش خواهد شد. همچنین در شبکه دوم سیما برنامههای «تکیهخانه»، «کوی محبت»، «ذکر عاشوراییان»، «ناگفتهها»، «خانهها و تکیهها»، «مکث»، «شعر عاشورایی»، «آیینه خانه» و «بر بال تعزیه» در این ماه روی آنتن میرود. سخنرانی شیخ حسین انصاریان و شیخ مسعود عالی هر روز پخش میشود. «ذکر عاشوراییان» که به پخش مداحی مداحان بنام کشور و مداحان جوان اختصاص دارد و «ناگفتهها» که برنامهای است با موضوع واکاوی ناگفتههای تاریخ عاشورا با محوریت اصحاب امام حسین(ع) از جمله برنامههای این شبکه در ماه محرم امسال است. شبکه سوم سیما نیز امسال با برنامههایی همچون «سمت خدا»، «در آستان خورشید» و «مخاطب خاص» که برنامهای ترکیبی با حضور کارشناسان و مادحین است، به استقبال ماه عزاداری سید و سالار شهیدان میرود. شبکه 4 نیز برای محرم امسال برنامههای متنوعی در نظر گرفته است. «سوره» برنامهای با رویکرد مذهبی و هنری به جنبه ادبی قیام عاشورا میپردازد که امسال روی آنتن این شبکه میرود. «نغمههای عاشورایی» که در هر قسمت به نغمهخوانی یکی از شهرها میپردازد و «پرده عشاق» که بررسی مدایح و نوحهخوانی نوحهخوانان قدیمی است هم از جمله برنامههای این شبکه در محرم به شمار میآید. ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|