|
تشکیل ستاد ویژه برگزاری سالگرد شهادت سردار سلیمانی
سردار رمضان شریف، سخنگوی سپاه پاسداران در نشست کشوری هماندیشی در سیاستگذاری مناسبتهای نیمه دوم سال جاری اظهار کرد: برای هر کدام از مناسبتها بویژه سالگرد شهادت سردار سلیمانی ستاد ویژهای پیشبینی شده و قرار است بزودی جلسهای با مسؤولان فرهنگی کشور برگزار شود. باشکوه برگزار کردن مراسم حاجقاسم هم برای ما خیلی مهم است، هم برای دشمن پیام مهمی دارد و سنگبنایش باید درست گذاشته شود.
ارسال به دوستان
بررسی جزئیات طرح انتخابات ریاستجمهوری در کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس ادامه دارد
عجولانه
گام مجلس برای اصلاح قانون انتخابات هر چند مثبت است اما نمایندگان با دقت در تدوین جزئیات و بهرهگیری از نظرات متخصصان در تدقیق این طرح بیشتر بکوشند
گروه سیاسی: بررسی طرح اصلاح قانون انتخابات ریاستجمهوری در کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس ادامه دارد. به گزارش «وطن امروز»، کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس در حال بررسی طرح قانون انتخابات ریاستجمهوری است. اخبار منتشر شده توسط برخی اعضای کمیسیون جزئیاتی از این طرح را عیان کرده و همین امر موجب بروز دیدگاههای متفاوتی شده است.
یکی از اهداف طرح اصلاح قانون انتخابات ریاستجمهوری ایجاد ضابطه در تعریف رجل سیاسی و جلوگیری از ثبتنامهای بیمورد و نمایشی در انتخابات است. حضور افراد فاقد صلاحیت به منظور ثبتنام در انتخابات ریاستجمهوری یا انتخابات مجلس شورای اسلامی موضوعی است که به یک رویه در انتخابات تبدیل شده است.
ثبتنام افرادی که صلاحیت علمی یا تخصص لازم برای حضور در انتخابات ریاستجمهوری را ندارند سبب شده در ایام ثبتنام انتخابات ریاستجمهوری، اظهارنظر یا وضعیت ظاهری این افراد به عنوان یک سرگرمی در شبکههای مجازی و حتی صداوسیما به نمایش درآید اما همین موضوع ضمن خدشه وارد کردن به اعتبار انتخابات ریاستجمهوری، یکی از دلایل هجمه کشورهای غربی به انتخابات آزاد در جمهوری اسلامی است.
یک گزاره ثابت مقامات و رسانههای کشورهای غربی برای خدشه وارد کردن به آزادی انتخاب در ایران رد صلاحیت گسترده عنوان میشود. این رسانهها و مقامات بدون اشاره به اینکه بسیاری از افراد برای سرگرمی در انتخابات ریاستجمهوری ثبتنام میکنند، با ارائه آمار رد صلاحیت همین افراد مدعی میشوند سیستم نظارتی در ایران یا همان شورای نگهبان بیش از 99 درصد ثبتنامکنندگان را رد صلاحیت کرده است و اینگونه به دنبال القای این گزاره هستند که چند کاندیدای باقیمانده «نمایش» حکومت برای رقابتی نشان دادن انتخابات است.
نامشخص بودن برنامههای کاندیداهای ریاستجمهوری یکی دیگر از ضعفهای سیستم انتخاباتی در ایران است. هر چند مناظرات و برنامههای تلویزیونی انتخاباتی برای این در نظر گرفته شده است که برنامههای کاندیداها توسط خود آنان به مردم ارائه شود اما این برنامهها به نوعی پیش میرود که عملا صحنه جدل و مچگیری کاندیداها از یکدیگر میشود و هدف اصلی در لابهلای اظهارات مردمپسند کاندیداها مغفول میماند. علاوه بر این کاندیداها از تریبونهای تبلیغاتی استفاده کرده و چون به دنبال جذب رای هستند اظهاراتی را برای عموم مردم بیان میکنند که مردم به دلیل عدم ورود تخصصی به برخی مسائل، صرفا جذب وعدههای غیرعملی میشوند، مثل وعده حل 100 روزه مشکلات بزرگ که دولت هنوز با گذشت 7 سال و 100 روز! نتوانسته یکی از این مشکلات را حل کند.
بنابراین اصلاح قانون انتخابات ریاستجمهوری به منظور رفع این نواقض یا ضعفها، اقدام پسندیده و رو به جلویی به حساب میآید. تمرکز طرح مجلس نیز بر حل این موارد است. در همین راستا در این طرح بازتعریف رجل سیاسی و ایجاد ضابطهای برای تعیین رجلیت، اقدامی برای فیلتر کردن عقلانی کاندیداهای انتخابات ریاستجمهوری در همان مرحله اول ثبتنام انتخابات است. در این طرح کسی رجل سیاسی است که از شأنیت و جایگاه اجتماعی برخوردار بوده و از مدیران ارشد کشوری، لشکری یا نمایندگان مجلس باشد. در واقع معنی رجل سیاسی در طرح جدید نسبت به قانون قبلی گستره وسیعتری دارد. روسای جمهور سابق، وزرا، معاونان آنها، شخصی که حداقل ۲ دوره نمایندگی مجلس را تجربه کرده باشد، فرماندهان کل سابق و کنونی نیروهای مسلح و افرادی که از طرف احزاب سیاسی معرفی شده باشند، در زمره رجال سیاسی محسوب میشوند. همچنین دبیران کل احزاب به شرطی به عنوان رجل سیاسی شناسایی میشوند که دارای سابقه اجرایی در سطح بالا باشند. شرط مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد هم از دیگر شروط به حساب میآید.
علاوه بر این ارائه برنامه توسط نامزدها اتفاق مثبت دیگر این طرح است. هر چند درباره جزئیات اینکه نامزدها باید طرح و برنامه خود را به چه مرجعی ارائه کنند نظر کارشناسان متفاوت است اما به صورت کلی ملزم شدن کاندیداها به ارائه برنامه مدون یکی از نقاط قوت طرح به حساب میآید.
بهکارگیری برخی از شروطی که تعریف مشخصی ندارند یکی دیگر از نقاط ضعف اساسی این طرح به حساب میآید.
ذیل ماده ۶ این طرح و برای احراز مدیر بودن نامزد انتخابات ریاستجمهوری قید شده که او باید آرمانخواه باشد و در عین حال واقعیتها را هم در نظر بگیرد یا اینکه او باید به تواناییها و ظرفیتهای داخلی و ملی و استفاده بهینه از آنها و عدم تاثیرپذیری از فشارهای داخلی و خارجی توجه داشته باشد، همچنین در طرح مذکور آمده است که نامزد انتخابات باید استقلال شخصیت و استقلال در تصمیمگیری داشته باشد و در انجام وظایف و مسؤولیتهایش مشورتپذیر و نقدپذیر باشد.
در همین بند اشاره شده است کاندیدای ریاستجمهوری باید فردی سادهزیست باشد و از اشرافیگری پرهیز کند. در بند بعدی که ناظر به احراز شروط مدبر بودن نامزد ریاستجمهوری است، آمده است که این کاندیدا باید مسائل و ضرورتهای مورد نیاز کشور و اولویتبندیهای امور را بموقع شناسایی کند و همچنین توانایی تحلیلی مناسبی برای وضعیت موجود و برنامهریزی جهت آینده داشته باشد. هر چند مفاهیم و صفتهایی چون مدبر بودن، آرمانخواه بودن، عدم تاثیرپذیری از فشارهای داخلی و خارجی و... مولفهها و شروط مناسبی است اما باید در این طرح سازوکار احراز این شروط به صورت عینی و مشخص نیز در نظر گرفته شود.
آنچه به نظر میرسد هر چند تلاش نمایندگان مجلس برای اصلاح قانون انتخابات قابل تقدیر است اما با توجه به اینکه این طرح مبنای تمام انتخابات ریاستجمهوری قرار میگیرد باید توجه بیشتری به جزئیات آن شود. طبیعتا ایرادات طرح سبب میشود شورای نگهبان بار دیگر طرح را به مجلس شورای اسلامی ارجاع دهد، بنابراین شایسته است نمایندگان در بررسی جزئیات این طرح از نظرات مشورتی حقوقدانان و متخصصان بیشتر بهره ببرند.
* بهانه جدید برای حمله به شورای نگهبان!
انتشار برخی جزئیات طرح اصلاح قانون انتخابات ریاستجمهوری سبب شده رسانهها و چهرههای دوم خردادی هجمه جدیدی علیه شورای نگهبان آغاز کنند. روزنامه اعتماد در شماره دیروز 19 شهریورماه خود نوشت: شاید نخستین نکتهای که با مرور طرح نمایندگان مجلس برای اصلاح قانون انتخابات ریاستجمهوری به چشم بخورد، افزایش چشمگیر نقش و وظایف شورای نگهبان در جریان انتخاب یکی از عالیترین نهادهای انتخابی جمهوری اسلامی است. در طرح نمایندگان مجلس ۱۹ مرتبه نام شورای نگهبان آمده ولی هرگز حد و حدودی برای اقدامات این نهاد و ۶ فقیه و ۶ حقوقدانش تعیین نشده است.
روزنامه اعتماد هر چند به بهانه گسترده شدن اختیارات شورای نگهبان از نمایندگان و طرح اصلاح قانون انتخابات انتقاد کرده است اما نسخه اینترنتی روزنامه اعتماد یعنی اعتماد آنلاین روز گذشته 19 شهریور در گفتوگو با عباس عبدی این گزاره را مطرح کرده که چون احراز صلاحیت داوطلبان در طرح مجلس ضابطهمند و نقش شورای نگهبان محدود شده است، بنابراین این شورا اصلا نمیگذارد این طرح به نتیجه برسد: «آنها (نمایندگان) با این حال توجه ندارند که شورای نگهبان، اینها (شروط مجلس برای کاندیداتوری) را قبول ندارد و رد میکند، زیرا شرایط رئیسجمهور بر خلاف شرایط نمایندگان در قانون اساسی احصا شده و شورای نگهبان تطبیق آن شرایط را با نامزدها و احراز آن، از اختیارات خود میداند و اجازه نمیدهد مجلس این اختیار را محدود کند.
علی ربیعی، سخنگوی دولت همین چندی پیش ضمن اعلام نارضایتی دولت از طرح تهیه شده، خواستار توجه نمایندگان به لایحه جامع اصلاح قانون انتخابات شد؛ لایحهای که عملا نقش نظارتی شورای نگهبان را نادیده میگیرد! این در حالی است که قانون اساسی لازم دیده است برای برگزاری صحیح انتخابات و صیانت از آرای مردم، بر امر برگزاری انتخابات نظارت شود و مرجع این نظارت شورای نگهبان باشد. در این باره اصل ۹۹ قانون اساسی میگوید:
«شورای نگهبان نظارت بر انتخابات مجلس خبرگان رهبری، ریاستجمهوری، مجلس شورای اسلامی و مراجعه به آرای عمومی و همهپرسی را بر عهده دارد». با توجه به این اصل، نظارت بر انتخابات به طور کلی در صلاحیت شورای نگهبان است، جز درباره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا که قانون اساسی نظارت بر آن را به شورای نگهبان محول نکرده است. اصل ۱۰۰ قانون اساسی در رابطه با انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا میگوید:«... شرایط انتخابکنندگان و انتخابشوندگان و حدود وظایف و اختیارات و نحوه انتخاب و نظارت شوراهای مذکور و سلسله مراتب آنها را ... قانون معین میکند». مقصود از قانون در این اصل، قانون عادی مصوب مجلس شورای اسلامی است.
ارسال به دوستان
اخبار
مهمترین ابزار قضا در دستگاه قضایی علم، دانش و فقه است
آیتالله سیدابراهیم رئیسی در آیین آغاز سال تحصیلی جدید حوزههای علمیه تهران اظهار کرد: انسان سالک اگر شناخت در حوزههای خداشناسی، دینشناسی، هستیشناسی و آسیبشناسی را پیشه کرد، یک انسان عالم و دانشمند است. رئیس قوهقضائیه با اشاره به سخنان ائمه اطهار(ع) مبنی بر «الْعِلْمُ عِلْمانِ: عِلْمٌ مَطْبوعٌ وَ عِلْمٌ مَسْموعٌ»، گفت: فقیه به کسی گفته میشود که فقه در جان او نشسته باشد و سرشت او با فقه درآمیخته شود. وی مهمترین ابزار قضا در دستگاه قضایی را علم، دانش و فقه دانست و افزود: لازمه بنا کردن دستگاه قضایی بر فقه و حقوق اسلامی این است که نسبت به فقه و دانش قضایی کاملا به روز و بهنگام باشد و مسائل بسیار مهمی را بتواند پاسخ دهد که البته در این زمینه بسیار کار شده است. آیتالله رئیسی تاکید کرد: امروز ما منابع عظیمی را در اختیار داریم اما فرق زمان ما با زمان «صاحب جواهر» و صاحبان بسیاری از کتب فقهی آن است که آن موقع دین حکومت نمیکرد اما امروز دین در متن جامعه آمده و دارد حکومت میکند، لذا به رغم همه تلاشی که بزرگان فقها انجام دادند و فروعات بسیاری را مطرح کردند، هنوز سوالات بسیاری بیپاسخ است. وی افزود: مبانی و منابع پاسخگویی به سوالات موجود است و باید کار اجتهادی و فقهی انجام شود. امروز ما در دستگاه قضا هزاران سوال پیش روی قضات داریم که پاسخ آن را از حوزهها و فقها و مراجع استمداد میکنیم و خدمت آنها میفرستیم. در حال حاضر مجلدات پرسمان حقوقی و فقهی و مدنی بسیاری در حوزههای کیفری وجود دارد؛ بخش قابل توجهی از موضوعات در حوزه استفتا از مراجع و مقام معظم رهبری کار شده و بحثهای استدلالی خیلی خوبی ارائه کردهاند اما باز هم ما مسائل بسیاری پیش رو داریم.
***
قالیباف: کمیسیون حقوقی و قضایی باید زودتر شکل بگیرد
رئیس مجلس گفت: در شرایط کنونی چارهای نداریم جز اینکه کمیسیون حقوقی و قضایی شکل بگیرد. محمود احمدیبیغش، نماینده مردم شازند در مجلس شورای اسلامی در نشست علنی مجلس در جریان بررسی طرح اصلاح آییننامه داخلی مجلس جهت تشکیل کمیسیون حقوقی و قضایی اظهار داشت: داوطلبان عضویت در کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس در این دوره به حد نصاب نرسیدهاند و باید بررسی کنیم چرا نمایندگان برای عضویت در کمیسیون حقوقی و قضایی رغبت ندارند. وی افزود: علت این مساله این است که نهاد یا سازمانی پاسخگوی این کمیسیون نیست. در ادامه قالیباف پاسخ داد: الان باید آییننامه داخلی مجلس اصلاح شود که تبصره یک آییننامه داخلی مجلس در این راستا مورد اصلاح قرار گرفت. قالیباف ادامه داد: در شرایط کنونی چارهای نداریم جز اینکه کمیسیون حقوقی و قضایی شکل بگیرد و انشاءالله آییننامه داخلی مجلس به طور اساسی اصلاح خواهد شد که در دستور کار کمیسیون تدوین آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی است.
***
دشمنان از آزمودن اراده و قدرت ارتش و سپاه پرهیز کنند
فرمانده قرارگاه مرکزی حضرت خاتمالانبیا(ص) گفت: مولفههای قدرت و روش استفاده از آن را آموختهایم و امیدواریم دشمنان از آزمودن اراده و قدرت ارتش و سپاه ما پرهیز کنند. سردار سرلشکر پاسدار غلامعلی رشید، فرمانده قرارگاه مرکزی حضرت خاتمالانبیا(ص) در جمع فرماندهان ارتش در منطقه رزمایش مشترک ذوالفقار ۹۹ که از روز آینده (امروز پنجشنبه) در سواحل مکران برگزار خواهد شد، با بیان اینکه مشاهده توانمندیها و آمادگیهای رزمی ارتش جمهوری اسلامی ایران موجب مباهات است، تاکید کرد: ارتش جمهوری اسلامی ایران پس از 4 دهه و مواجهه با بحرانهای امنیتی اوایل انقلاب و بعد 8 سال دفاعمقدس، از قدرت و توان آمادگی رزمی بسیار مناسبی برای پاسخ به تهدیدات برخوردار شده است. سردار سرلشکر رشید در ادامه اظهار داشت: بزرگترین دستاورد تجربه جنگ و دفاعمقدس ملت شریف ایران و نیروهای مسلح به مدت ۸ سال، ضرورت برخورداری از آمادگی دفاعی و استفاده از قدرت نظامی برای پاسخ قدرتمندانه به تهدیدات است. وی افزود: فرزندان رشید ایران عزیز شاکله قدرت دفاعی کشور را بر پایه فرهنگ عاشورایی، میراث ملی-تاریخی و راهبرد دوران دفاعمقدس بنا کردهاند تا مانع اشتباه محاسباتی متجاوزان به این سرزمین شوند. فرمانده قرارگاه مرکزی حضرت خاتم الانبیا(ص) همچنین تصریح کرد: برای ما ارتشیها و سپاهیها، موجب افتخار است که دشمنان به جای خرسندی و فرصتطلبی در استفاده از ضعفها و آسیبپذیریهای دفاعی ما پس از پیروزی انقلاب، امروز از قدرت فرزندان نسل انقلاب و جنگ در هراس به سر میبرند. وی در پایان خاطرنشان کرد: مولفههای قدرت و روش استفاده از آن را در درون تجربههای بحران جنگ آموختهایم و امیدواریم دشمنان از آزمودن اراده و قدرت ارتش و سپاه ما پرهیز کنند.
***
محکومیت سوءقصد به جان معاون رئیسجمهور افغانستان
سخنگوی وزارت امور خارجه سوءقصد به معاون اول رئیسجمهور افغانستان را اقدامی از سوی دشمنان صلح و ثبات در افغانستان دانست. سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت امور خارجه حمله تروریستی صبح دیروز به کاروان حامل معاون اول رئیسجمهور افغانستان را محکوم کرد. سخنگوی وزارت امور خارجه این سوءقصد را با توجه به در پیش بودن گفتوگوهای بینالافغانی، اقدامی از سوی دشمنان صلح و ثبات در افغانستان دانست.
ارسال به دوستان
سخنگوی قوهقضائیه در واکنش به موجسواری سلبریتیها درباره حکم قصاص نوید افکاری: مقتول هم خانواده داغداری دارد
سرزنش سلبریتیها
گروه سیاسی: «برخی قسم خوردهاند بدون آنکه تخصصی داشته باشند در تمام موضوعات کشور اظهارنظر کنند. آنها نه قاتل را میشناسند و نه مقتول را، نه پرونده را خواندهاند و نه از اصل جریان اطلاع دارند». این واکنشی بود که سخنگوی قوهقضائیه نسبت به فعالیت سلبریتیها در مواجهه با حکم قصاص نوید افکاری از خود نشان داد. در طول هفته گذشته بسیاری از چهرههای شناختهشده و سلبریتیها در فضای مجازی سعی کردند با تشکیک در حکم نوید افکاری و بازی با احساسات عمومی جامعه، مانع اجرایی شدن حکم این قاتل شوند.
به گزارش «وطن امروز»، غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوهقضائیه صبح روز گذشته در گفتوگو با رادیو تهران در پاسخ به سوالی پیرامون آخرین وضعیت حکم پدر رومینا اشرفی گفت: حکم صادر شده قابل تجدیدنظر و فرجامخواهی در دیوان عالی کشور است و بعد از قطعیت رسیدگی دیوان عالی کشور مشخص خواهد شد. وی درباره آخرین وضعیت برگزاری دادگاه وحید خزائی نیز گفت: تشخیص علنی یا غیرعلنی بودن دادگاه با قاضی است و معمولا دادگاه پروندههای منافی عفت و اخلاق عمومی به صورت غیرعلنی برگزار میشود.
اما حکم نوید افکاری که در هفتههای گذشته با موجسواری گسترده شبکههای ضدانقلاب در شبکههای فارسیزبان تلویزیونی و شبکههای اجتماعی همراه شده بود، موضوع بخش بعدی توضیحات سخنگوی قوهقضائیه در این گفتوگو بود. اسماعیلی در این زمینه با اشاره به اینکه حکم صادر شده برای افکاری «قصاص» است و نه «اعدام»، گفت: گرچه ماهیت و نتیجه قصاص و اعدام یکی است اما از منظر قانون میان این ۲ تفاوت وجود دارد، زیرا یک فرد را به قتل رسانده است. سخنگوی دستگاه قضا ادامه داد: آدم بیگناهی توسط افکاری کشته شده است و اگر افراد به دنبال اقدامی انسانی هستند، چرا کسی نمیگوید فردی که به قتل رسیده بیگناه بوده و مقابل خانهاش به قتل رسیده است. مقتول که هیچ خطایی از سوی وی سر نزده یک پرسنل ساده اداره آب شیراز بوده است اما این افراد هیچ کدام به این نکته که این فرد نیز خانواده دارد و خانواده او نیز داغدارند اشاره نمیکنند. اسماعیلی ادامه داد: حکم قصاص صادر شده و حق اولیای دم است و خود فرد صحنه را بازسازی کرده و دادگاه او علنی بوده و وکیل داشته است و خودش اقرار کرده و اکنون بر مبنای جنبه حقالناس، دادگاه حکم قصاص داده است، البته این حکم قابل فرجامخواهی بوده و در دیوان عالی کشور مورد رسیدگی مجدد قرار گرفته است و قضات دیوان حکم را بررسی کردند.
سخنگوی قوهقضائیه با اشاره به اینکه دشمن در هفتههای اخیر تلاش زیادی برای فضاسازی در چنین فضایی کرده است، گفت: ما به ناچار مستندی از اقرار خود افکاری و بازسازی صحنه قتل توسط او را منتشر کردیم که در آن خودش توضیح داد چگونه مقتول را به قتل رسانده است. وی با بیان اینکه ما برای دشمن در این زمینه شأنی قائل نیستیم، گفت: به احترام شهروندان خودمان تاکنون بخشی از مستندات پرونده را منتشر کردهایم و مستندات دیگری هم در اختیارمان است.
مواجهه برخی سلبریتیها با مساله حکم قصاص نوید افکاری و فضای ایجادشده در این مورد، موضوع بخش دیگری از گفتوگوی سخنگوی قوهقضائیه بود. اسماعیلی با بیان اینکه برخی چهرههای مشهور بدون آنکه هیچ اطلاعی از اصل امر داشته باشند به موضوعات اینچنینی ورود میکنند، گفت: گویا برخی قسم خوردهاند بدون آنکه تخصصی داشته باشند در تمام موضوعات کشور اظهارنظر کنند. آنها نه قاتل را میشناسند و نه مقتول را، نه پرونده را خواندهاند و نه از اصل جریان اطلاع دارند. اسماعیلی با ابراز تاسف از فراگیری این رویه گفت: امیدوارم با توضیحاتی که در این مورد داده شد، آنان نیز در رفتار خود تجدیدنظر کنند و بیجهت باعث آزرده شدن خانواده مقتول و افکار عمومی جامعه نشوند.
ارسال به دوستان
ادامه واکنشهای داخلی به هتاکی نشریه فرانسوی به پیامبر اعظم(ص)
همه علیه «گناه نابخشودنی»
امروز پنجشنبه، تجمع اعتراضی در محکومیت اهانت نشریه فرانسوی به ساحت پیامبر اسلام(ص) با رعایت همه پروتکلهای بهداشتی در سراسر کشور برگزار میشود.
به گزرش «وطن امروز»، جوشش غیرت دینی مسلمانان در اعتراض به اهانت نشریه فرانسوی «شارلی ابدو» به ساحت مقدس پیامبر گرامی اسلام(ص) هنوز آرام نگرفته و در جایجای جهان اسلام اعتراضات به این اقدام همچنان ادامه دارد. نصرتالله لطفی، قائممقام شورای هماهنگی سازمان تبلیغات اسلامی در نشستی که روز گذشته برگزار شد، اعلام کرد: روز پنجشنبه (امروز) در سراسر کشور تجمع اعتراضی به هتک حرمت نشریه فرانسوی به ساحت پیامبر گرامی اسلام، با رعایت اصول بهداشتی و به صورت سلامتمحور در سراسر کشور برگزار میشود. علاوه بر این، واکنشهای چهرههای سیاسی و دینی کشورمان به این اقدام نشریه فرانسوی نیز همچنان ادامه دارد.
آیتالله العظمی جوادیآملی در پیامی با محکومیت اهانت نشریه فرانسوی «شارلی ابدو» به ساحت پیامبر اسلام، اظهار داشت: اینکه میبینید معاذالله برخی وجود مبارک پیغمبر (علیه و علی آله افضل صلوات المصلین) اهانت میکنند یا به قرآن اهانت میکنند، این کشورها باید بدانند که روی شاخه درخت نشسته و دارند ریشه آن را قطع میکنند! آنها آمدند جهان را به عقل نزدیک کنند تا عاقلانه و موحدانه در کمال سلامت و سلم زندگی کنند. جهان منهای عقل میشود جنگ اول جهانی و دوم یا جنگهای نیابتی. جهان منهای عقل میشود که شبانهروز 3 شیفته اسلحههای آدمکشی است، این جهان است! یا اهانت به وجود مبارک پیغمبر (علیه و علی آله آلاف التحیه و الثناء) است یا اهانت به قرآن کریم که همه این معارف بلند را از قرآن کریم داریم.
در بخش دیگری از پیام ایشان آمده است: به فرانسه و امثال فرانسه هشدار میدهیم، موعظه میکنیم، نصیحت میکنیم که اجازه ندهند در آن دیار، در آن سرزمین، در آن بلاد و در آن کشورشان کسی به مقام مقدس قرآن کریم، کسی به مقام مقدس پیغمبر (علیه و علی آله آلاف التحیه و الثناء) هتکی کند. اگر بیگانهای قصد دارد بین کشورها را به هم بزند موفق نخواهد شد و اگر دوست نادانی دست به این کار زده است، امیدواریم نادانی او به دانایی تبدیل شود و مسؤولان این کشور هم خردمندانه این مشکلشان را حل کنند و اجازه ندهند مقام هیچ پیامبری، هیچ کتابی از کتابهای آسمانی و هیچ وحیای از وحیهای الهی خدای ناکرده مورد هتک قرار بگیرد.
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان نیز در اعتراض به هتاکی نشریه شارلی ابدو نوشت: آزادی بیان یا دورویی نهادینهشده؟ تحریک خشونت و نفرت علیه یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون مسلمان با افترای کلیشهای و هتک حرمت کتاب مقدس و پیامبر اسلام.
وی چنین اظهارنظرهایی را سیاسی کردن وقایع در تاریخ معاصر برای بهرهبرداری سیاسی خواند و آن را مشمئزکننده توصیف کرد.
رئیس دستگاه دیپلماسی خواهان پایان دادن به چنین اظهارنظرها و برخوردهایی شد و نوشت: دیگر کافی است.
امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه اخیرا در واکنش به اقدام توهینآمیز مجله شارلی ابدو مبنی بر انتشار مجدد کاریکاتورهای توهینآمیز به پیامبر اکرم(ص)، این مساله را به «آزادی بیان و اندیشه» در کشورش ربط داد و آن را محکوم نکرد.
وی در واکنش به اقدام گستاخانه مجله شارلی ابدو در توهین به ساحت حضرت محمد مصطفی(ص) گفت: فرانسه کشوری است که در آن آزادی بیان و عقیده حاکم است اما شهروندان فرانسوی باید در اظهاراتشان به یکدیگر احترام گذاشته و از اظهاراتی که نفرتپراکنی میکند خودداری کنند.
حجتالاسلام مجتبی ذوالنور، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هم در دیدار سفیر فرانسه نسبت به هتاکی نشریه فرانسوی به پیامبر اسلام(ص) هشدار داد. ذوالنور با محکوم کردن اقدام نشریه فرانسوی شارلی ابدو در توهین به ساحت مقدس پیامبر گرامی اسلام گفت: اهانت و بیاحترامی به پیامبر مکرم اسلام و دیگر پیامبران الهی به بهانه وجود آزادی بیان باعث جریحهدار شدن احساسات مسلمانان شده و موجب تشدید پیچیدگی تحولات منطقه خواهد شد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|