|
مرکل: شورای امنیت نیاز به اصلاح دارد
صدراعظم آلمان خواستار اصلاح شورای امنیت سازمان ملل با توجه به چالشهای فعلی جهانی شد. آنگلا مرکل در سخنانی ویدئویی تاکید کرد سازمان ملل «باید با توسعهیافتگی بیشتر بتواند خود را با چالشهای جهانی قرن بیستویکم تطبیق دهد». مرکل تصریح کرد منافع کشورهای عضو میتواند مانع کارکرد مناسب نظام سازمان ملل شود. صدراعظم آلمان خاطرنشان کرد: خوشی ما مشترک است، بنابراین رنج ما نیز مشترک است. ما یک جهان هستیم.
ارسال به دوستان
تشکیلات خودگردان فلسطین در اعتراض به عادیسازی روابط برخی حکام منطقه با رژیم صهیونیستی از پذیرش ریاست دورهای اتحادیه عرب انصراف داد
سازش علیه سازش
گروه بینالملل: شکست فلسطینیها در همراه کردن کشورهای عربی برای محکومیت سازش اخیر امارات و بحرین با اسرائیل، سبب شد موج ناامیدی از همراهی کشورهای عربی با آرمان فلسطین باعث رویگردانی فلسطینیها از همراهی با کشورهای عربی شود.
اگر چه فلسطینیها هنوز از اتحادیه عرب خارج نشدهاند اما دیروز وزیر خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین از تصمیم این تشکیلات مبنی بر انصراف از حق خود برای ریاست شورای اتحادیه عرب در دوره کنونی خبر داد. «ریاض المالکی» وزیر خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین گفت: تشکیلات تصمیم گرفت از حق خود برای ریاست کنونی شورای اتحادیه عرب صرفنظر کند. مالکی در یک کنفرانس خبری درباره آخرین تحولات سیاسی صحنه فلسطین گفت دولت فلسطین عضو اتحادیه عرب است و برای تقویت نقش و جایگاه آن تلاش کرده است. طبق گزارش خبرگزاری فلسطین (وفا)، مالکی افزود: دولت فلسطین هرگز از کرسی خود در اتحادیه عرب چشمپوشی نخواهد کرد، چرا که این امر باعث ایجاد خلأ و به وجود آمدن سناریوهای مختلف خواهد شد. بنا بر گزارش شبکه المیادین، وی همچنین گفت: در نشست اخیر اتحادیه عرب شاهد همدستی این اتحادیه بودیم. وی گفت: مشاهده عجله کشورهای عرب برای عادیسازی روابط با رژیم اشغالگر در دوره ریاست ما در شورای اتحادیه عرب، برایمان خوشایند نیست. وزیر خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین همچنین گفت: به نظر میرسد تلاشهای آمریکا برای تشویق دیگر کشورها جهت عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی به بنبست رسیده است. او تصریح کرد: ما با تمام کشورها به منظور تثبیت مواضع و عدم تسلیم در برابر فشارهای آمریکا در تماس هستیم.
این اظهارات به وضوح نشان میدهد حتی تشکیلات سازشکار فلسطینی نیز از توافق و آشکارسازی روابط برخی حکام عرب و رژیم صهیونیستی به ستوه آمده و ساز و کار اتحادیه عرب برای دفاع از فلسطین را بیفایده میداند.
* انتقاد وارد است اما...
وزیر خارجه تشکیلات خودگردان بدرستی از روند سازش شکل گرفته توسط امارات و بحرین و بزودی برخی دیگر از کشورهای عربی انتقاد میکند. این نکته را اما نباید از یاد برد که بانی روند سازش و مصالحه بر سر فلسطین یاسر عرفات و بعدها محمود عباس بوده و هستند. هم یاسر عرفات و هم محمود عباس قبح رابطه و مصالحه بر سر فلسطین را شکستند و حالا کشورهای عربی به طور جدیتر همین مسیر را میپیمایند. یکی از مهمترین انتقادات تشکیلات خودگردان از مجموعههایی مثل حماس در چند سال گذشته اولویت دادن قضیه مقاومت بر عکس گرفتن با نخستوزیران رژیم اشغالگر قدس بود. حالا هم اگر بنای تشکیلات خودگردان بازگشت جدی به مقاومت باشد، حتی اگر همه کشورهای عربی هم اسرائیل را به رسمیت بشناسند، باز امیدی برای نجات فلسطین هست، اگرنه باز هم در بر همان پاشنه سابق خواهد چرخید.
* قدمت 10 ساله دفتر حفاظت از منافع اسرائیل در بحرین
برای نخستینبار دیروز رسانههای عبریزبان فاش کردند رژیم صهیونیستی از بیش از ۱۰ سال قبل دفتر حافظ منافع این رژیم در بحرین را اداره میکند. این رسانهها گفتند اسرائیل از آغاز دهه گذشته برای تقویت گامهای اقتصادی و سیاسی در منطقه، دفتر حافظ منافعش در بحرین را تاسیس کرده است. به گفته این منابع، وزارت خارجه اسرائیل درصدد احداث سفارتی در منامه، پایتخت بحرین مشابه این دفتر است و این امر در سایه عادیسازی روابط میان تلآویو و منامه است. در همین راستا، «یوسف العتیبه» سفیر امارات در آمریکا به 2 مسؤول سابق در دولت آمریکا که در مذاکرات با اسرائیل مشارکت داشتند گفته است این رابطه برای مدتهای بسیار طولانی برای ابوظبی و تلآویو مفید خواهد بود. العتیبه به «دنیس راس» فرستاده سابق آمریکا به خاورمیانه و «مارتین ایندایک» و «دن شاپیرو»، 2 سفیر سابق آمریکا در اراضی اشغالی ابلاغ کرده است امارات پس از ۱۵ سپتامبر (تاریخ امضای قرارداد صلح با اسرائیل) متفاوت خواهد بود.
* اورشلیمپست: کشور بعدی برای عادیسازی قطر است
روزنامه اورشلیمپست مدعی شد قطر در مسیر عادیسازی کامل روابط با اسرائیل است و دوحه نخستین تاییدکننده طرح معامله قرن خواهد بود. اورشلیمپست در گزارشی نوشت مسؤولان به این امر اشاره کردهاند که عادیسازی قطر راه را برای اجرای طرح معامله قرن دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا باز خواهد کرد. اورشلیمپست اعلام کرد قطر در مسیر عادیسازی کامل روابط با اسرائیل قرار گرفته است. آمریکا و قطر هفته گذشته بیانیه مشترکی را بعد از انجام سومین گفتوگوی استراتژیک میان خود از ۱۴ الی ۱۵ سپتامبر صادر کردند. 2 طرف بر مستحکم بودن روابط دوجانبه و فرصتهای تعمیق همکاری و نیز تحکیم صلح و آینده شکوفا برای همگان در منطقه و رویارویی با چالشهای منطقهای و نیز حلوفصل نزاع فلسطین و اسرائیل تاکید کردند. یک مسؤول برجسته در وزارت خارجه اسرائیل در مصاحبه با خبرنگاران گفت قطر آماده عادیسازی روابط با اسرائیل بعد از امارات و بحرین است. پیشتر شبکه بلومبرگ آمریکا از «تیم لیندرکینگ» معاون جانشین وزارت خارجه آمریکا نقل کرد: قطر کارنامهای در همکاری با اسرائیل دارد و ما بر این باوریم این امر به توافق گستردهتری با اسرائیلیها منجر خواهد شد. ما بر این باوریم هر کشوری با روند خاص خود به عادیسازی ملحق میشود اما ما خواهان این هستیم این امر در آینده نزدیک و نه دیر اتفاق بیفتد.
***
فلسطینیها در حال غربالگری جدی هستند
علیرضا صدرالحسینی*: خبری که روز گذشته در ارتباط با عدم قبول ریاست دورهای اتحادیه عرب از سوی فلسطین مطرح شد، نشاندهنده موضع جدید و رویکرد متفاوتی است که فلسطینیها از این پس قرار است نسبت به کشورهای عربی و پادشاهیها و شیخنشینهای حاشیه خلیجفارس داشته باشند. در شرایط عادی، نشستن فلسطین بر کرسی ریاست دورهای اتحادیه عرب فرصتی مغتنم برای فلسطینیها به منظور ارائه دیدگاه و نظراتشان در ارتباط با آرمان فلسطین است اما رویههای اخیر و رویکرد کلی اتحادیه عرب که در چند سال اخیر تحت تاثیر امارات و عربستان سعودی و رسانههای وابسته به آنها بشدت درباره مسائل فلسطین و مقابله با اقدامات آمریکا و رژیم صهیونیستی منفعل عمل کرده است، سبب شد فلسطین از قبول این جایگاه صرف نظر کند و این امر نشانه بسیار مهمی در تحلیل رفتار و موضع فلسطینیها در آینده روابطشان است. علاوه بر فلسطینیها، مقامات کشورهای مختلف از جمله کشورهای اروپایی هم به این نتیجه رسیدهاند که این اتحادیه گام عملی موثری برای حفاظت از منافع فلسطینیها برنداشته و برنخواهد داشت. ملتهای منطقه بویژه مردم فلسطین هم در روزهای گذشته نشان دادند نگاه مثبتی به سازش ندارند و مقاومت در برابر صهیونیستها را به عنوان گزینه اول و تنها گزینه کارآمد میشناسند.
نکته بعد اینکه این اقدام فلسطین نشان داد حتی جریان سیاسیای که پیش از این از سازش حمایت میکرد به دنبال بازبینی ارزشها و آسیبشناسی جدی است؛ اینکه چرا در 4 دهه گذشته رویکرد آنها نتوانست امتیاز مشخص و قابل اتکایی برای فلسطینیها داشته باشد. واقعیت این است که عملکرد گروههای فلسطینی بویژه در ۲ هفته گذشته نشان داد آنها مسأله خیانت و نفاق کشورهای عربی در موضوع فلسطین را به عنوان یک عامل شکننده در مسیر مقابله با اسرائیل قلمداد کردهاند؛ کشورهایی که با توطئهگری در خفا و برقراری روابط پنهان امنیتی با رژیم صهیونیستی، امنیت و برنامههای فلسطین را به مخاطره انداختند. همین هم سبب شد ابومازن روابط دیپلماتیک با برخی کشورها مثل بحرین و امارات را قطع کند. در حال حاضر جریانهایی مثل فتح در فلسطین فهمیدهاند آزادسازی فلسطین فقط به دست خود مردم فلسطین رقم خواهد خورد. از این رو آنها با غربالگری جدی در قبال دوستان خود، تلاش دارند مجموعهها، نهادها، کشورها و شخصیتهایی را که قلبا به آرمان فلسطین باور ندارند کنار بگذارند. این رویکرد سبب شده در روزهای اخیر شاهد اتفاقاتی تاریخی در بین گروههای فلسطینی باشیم که از جمله آن میتوان به نشست مشترک این گروهها پس از 27 سال در لبنان و مذاکرات فشرده حماس و جهاد اسلامی به عنوان ۲ گروه مسلح فلسطینی اشاره کرد. آنچه مسلم است در فلسطین پس از آشکارسازی روابط امارات و بحرین با رژیم اشغالگر، دیگر دلیلی برای مخالفت با مقاومت وجود ندارد.
* کارشناس مسائل غرب آسیا
***
سناریوهای پیش روی فلسطین
احسان تقدسی: این روزهای فلسطین را باید سختترین دوران تاریخش دانست. عادیسازی یا به تعبیر صحیحتر آشکارسازی روابط 2 کشور عربی امارات و بحرین و اعلام در صف بودن چند کشور دیگر عضو اتحادیه عرب در لیست عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی، فلسطینیها را در این اتحادیه در انزوایی بیسابقه قرار داده است.
بعد از آشکارسازی روابط امارات و بحرین با رژیم صهیونیستی، نشست اتحادیه عرب تنها امید یا به عبارتی آخرین امید فلسطینیها برای محکومیت این سازش از سوی سایر اعضا بود که با کارشکنی و میدانداری عربستان این اتفاق نیفتاد. این اتفاق سناریوهای متفاوتی را پیش روی فلسطینیها قرار داده تا بتوانند فضای انسداد پیشآمده را بشکنند. اینکه آنها چه سناریویی را در آینده پیش خواهند گرفت از حالا چندان مشخص نیست اما میتوان بر اساس شواهد میدانی حدسهایی زد.
1- خروج از اتحادیه عرب: این سناریو اگر چه فعلا دور از ذهن است اما ناممکن نیست. نفس حضور فلسطین در اتحادیه عرب یافتن راهی برای فشار بر اسرائیل و احقاق حقوق مردم فلسطین در برابر رژیمی به غایت وحشی بوده است. اتفاقات اخیر اتحادیه عرب و صف کشورهایی که بزودی به پروژه عادیسازی ترامپ خواهند پیوست، معنایی جز بیخاصیت شدن ادامه حضور فلسطینیها در اتحادیه عرب نخواهد داشت. از سوی دیگر خیلی زود حضور فلسطینیها در اتحادیه عرب محملی خواهد شد تا کشورهایی که به عادیسازی روابط خود با اسرائیل پرداختهاند، خود به بازوی جدید اسرائیل برای فشار بر گروههای فلسطینی تبدیل شوند. این سناریو هنوز برای فلسطینیها دارای اولویت نیست اما تردیدی نیست که به آن میاندیشند.
2- ائتلاف با متحدان جدید: ناامیدی از همراهی اعراب برای فلسطینیها آنها را به سوی متحدان قدرتمندتری سوق خواهد داد. هماکنون محمود عباس به طور منظم گفتوگوهایی را با ترکیه آغاز کرده و در آخرین گفتوگوی خود از این کشور خواسته ناظر انتخابات آتی فلسطین باشد. ایران گزینه بعدی فلسطینیهاست. به نظر میرسد خیلی زود باید شاهد تحولی بزرگ در نگرش سابق تشکیلات خودگردان و شخص محمود عباس به ایران باشیم.
3- آینده حماس و فتح: اختلافات قدیمی و چهبسا درگیریهای مسلحانه فتح و حماس میتواند جای خود را به صلح یا نزدیکی دهد. عقد بنزاید و آلخلیفه با نتانیاهو تنها برکتش نزدیکی فتح و حماس بعد از سالها و تلاش برای کنار گذاشتن اختلافات کهنه است. این اتفاق در کنار ادامه تجاوزهای اسرائیل راهی جز در اولویت قرار گرفتن گزینه مقاومت و کنار گذاشتن هرگونه سازش نیست.
همانگونه که در ابتدا اشاره شد شرایط امروز فلسطینیها دشوارتر از هر زمانی است و عبور سرافرازانه از این قله، آنها را به آزادی قدس نزدیکتر خواهد کرد.
ارسال به دوستان
نماینده مجلس عراق افشا کرد
فعالیت اطلاعاتی شرکتهای آمریکایی در عراق
گروه بینالملل: فشار پارلمان و مردم عراق سبب شد آمریکاییها مواضع خود درباره ادامه حضور در عراق را تعدیل کنند. تخلیه برخی پایگاههای نظامی آمریکا در عراق یا اظهارات ترامپ درباره کاهش نیروهای آمریکایی در عراق در همین چارچوب قابل تحلیل و ارزیابی است. با این حال اما از همان ابتدای طرح کاهش نیروهای نظامی آمریکا در عراق، این سناریو مطرح شد که آمریکاییها همزمان اقدام به افزایش نیروهای اطلاعاتی خود در این کشور در قالب شرکتهای تجاری و دیپلمات خواهند کرد. این موضوع البته از چشم نمایندگان عراقی هم پنهان نمانده است. در همین ارتباط، محمود الزجراوی، عضو کمیسیون انرژی پارلمان عراق ضمن انتقاد از اهمال شرکتهای آمریکایی حاضر در این کشور در بخش انرژی، گفت: برخی از این شرکتها در عراق دارای فعالیتهای اطلاعاتی هستند. وی در گفتوگو با پایگاه خبری «المعلومه» تصریح کرد: شرکتهای آمریکایی فعال در عراق برای کشور خود کار میکنند و با وجود سالها فعالیت و حضور در عراق و اختصاص میلیاردها دینار به آنها برای اجرای پروژهها، تاکنون هیچ دستاورد حقیقی برای عراق نداشتهاند. الزجراوی افزود: در این میان برخی از شرکتهای آمریکایی حاضر در عراق، فعالیتهای اطلاعاتی انجام میدهند و در پروندههای مختلف حضور دارند. این شرکتهای آمریکایی و سایر شرکتهای وابسته به برخی کشورهای همسایه تاکنون در بخش اقتصادی و نفتی و سایر بخشهای حیاتی دستاوردی برای عراق رقم نزدهاند. نماینده عراقی توضیح داد: شرکتهای آمریکایی طی سالهای گذشته، قراردادهای دارای مبالغ مالی هنگفت برای اجرای پروژههای خود در بخشهای حیاتی عراق از جمله انرژی امضا کردند اما عملا کاری نکردند. بغداد طی 17 سال گذشته بیش از 40 میلیارد دلار تنها برای بهبود وضعیت برق هزینه کرده اما به دلیل سیاستهای آمریکا و جلوگیری آن از چرخش بغداد به سوی دیگر شرکتهای بزرگ جهان برای برونرفت از بحران برق، مشکل برق این کشور همچنان لاینحل باقی مانده است.
سعد الخزعلی، نماینده فراکسیون الصادقون در پارلمان عراق هم درباره دلیل عدم حل و فصل بحران برق در عراق میگوید: آمریکا پشت پرده بحران برق عراق قرار دارد. مشکل برق عراق اساسا سیاسی است و آمریکا آن را ایجاد کرده تا از آنجا که برق، شریان اساسی زندگی و اقتصاد این کشور است، حکومتی ناکام در عراق وجود داشته باشد.
* سازمان مشترک موساد و سیا در عراق
اواخر پاییز سال گذشته در هنگامه اعتراضات مردمی عراق هم افزایش فعالیتهای اطلاعاتی آمریکا و اسرائیل در عراق مطرح شد. آن روزها شیخ قیس الخزعلی، رهبر جنبش عصائب اهل الحق عراق در اظهارنظری که آن روز بیسابقه توصیف شد، گفت: سرویسهای جاسوسی اسرائیلی و آمریکایی عامل اصلی حملات خشونتآمیز در عراق هستند. خزعلی در گفتوگو با الجزیره قطر افزود: سازمان جاسوسی آمریکا، سیا و سازمان جاسوسی صهیونیستها، موساد یک شبکه مشترک تشکیل دادهاند که گروههای خشن را رهبری میکند و از شرکتهای امنیتی برای کشتن معترضان عراقی استفاده میکند. وی هشدار داد: ما اطلاعاتی داریم که نشان میدهد ایالات متحده به دنبال ایجاد هرج و مرج در عراق از طریق دستگاههای اطلاعاتی و خرابکاران در داخل کشور و استفاده از سفارتخانه است.
* توطئه عربستان، امارات و رژیم صهیونیستی برای ایجاد آشوب
در همین حال یک نماینده عراقی از توطئهچینی عربستان، امارات و رژیم صهیونیستی برای ایجاد آشوب در عراق خبر داد. عبدالامیر تعیبان، نماینده فراکسیون پارلمانی صادقون اعلام کرد عربستان، امارات و رژیم صهیونیستی از برخی فعالان در ناصریه عراق برای ایجاد تنش و آشوب و به آتش کشیدن این شهر حمایت میکنند. وی افزود: مصطفی الکاظمی، نخستوزیر عراق در برابر این توطئهچینیها بیتفاوت است. تعیبان بیان کرد: دستهای پشتپرده عربستان، امارات و رژیم صهیونیستی، برای افرادی که در ذیقار با امنیت عراق بازی میکنند، پول ارسال میکنند. وی ادامه داد: اتفاقات ناصریه و وجود زندان الحوت که شامل زندانیان سعودی و اماراتی است، باعث به وجود آمدن نگرانی درباره این منطقه میشود. تعبیان اضافه کرد: برخی گروهها در ذیقار بدون هیچ مسألهای دست به اقدامات مخرب میزنند و دولت نیز هیچ کاری انجام نمیدهد.
ارسال به دوستان
دور دنیا
حمله به کاروان نظامیان آمریکایی در سامرا
یک کاروان نظامیان آمریکایی هنگام خروج از سامرا در استان صلاحالدین، هدف حمله قرار گرفت. خبرنگار شبکه الحدث خبر داد یک کاروان نظامیان آمریکایی در عراق هدف حمله قرار گرفته است. وی افزود: این کاروان نیروهای نظامیان آمریکایی زمانی که در حال خروج از منطقه سامرا در استان صلاحالدین بودند هدف حمله قرار گرفت. این در حالی است که در واپسین ساعات روز دوشنبه، یک کاروان تجهیزات و خودروهای زرهی آمریکا در استان «صلاحالدین» در شمال عراق نیز مورد حمله قرار گرفت. پایگاه صابریننیوز به نقل از برخی منابع خبر داد این کاروان حامل مواد «بسیار حساسی» بوده است.
***
تذکر یونیفل به ارتش رژیم صهیونیستی
استفانو دل کول، رئیس نیروهای حافظ صلح سازمان ملل متحد (یونیفل) در لبنان، دیروز تأکید کرد پرواز جنگندههای رژیم صهیونیستی در حریم هوایی لبنان قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت و حاکمیت لبنان را نقض میکند. رئیس نیروهای یونیفل از «ارتش اسرائیل» خواست از پرواز جنگندههای خود در حریم هوایی لبنان جلوگیری کند. از سوی دیگر، او تأکید کرد این کارشکنیهای مستمر به تنش منجر خواهد شد و ممکن است به حوادثی کشیده شود که توقف اقدامات خصمانه میان بیروت و تلآویو را به خطر بیندازد. دل کول در ادامه با بیان اینکه یونیفل طی روزهای گذشته تعداد زیادی کارشکنی از سوی جنگندههای رژیم صهیونیستی ثبت کرده است، گفت پرواز جنگندههای اسرائیلی در حریم هوایی لبنان قطعنامه شورای امنیت را نقض میکند؛ اقدامی که شورای امنیت خود آن را محکوم کرده بود. این تذکر درست پس از آن است که طی روزهای گذشته، جنگندههای رژیم صهیونیستی با پرواز بر فراز روستاها و شهرهای جنوبی لبنان چندین بار حریم هوایی این کشور را نقض کردند.
***
پاکستان 18 بازارچه مرزی ایجاد میکند
پاکستان از احداث و تجهیز 18 بازارچه مرزی با هدف تقویت روابط تجاری با همسایگان و مبارزه با قاچاق خبر داد. عاصم سلیم باجوا، مدیر پروژه سیپک با اعلام این خبر گفت: در همین راستا و در فاز آزمایشی، 2 بازار در منطقه بلوچستان و یک بازار نیز در منطقه خیبرپختونخواه ایجاد و تجهیز خواهد شد. به گفته وی، این اقدام باعث تقویت و توسعه اقتصاد محلی و بومی میشود. باجوا تصریح کرد: تمرکز دولت و نخستوزیر در این زمینه به مناطق محروم و دورافتاده است.
***
استعفای کرونایی وزیر بهداشت چک
به دنبال افزایش انتقادات از عملکرد دولت چک در مقابله با شیوع ویروس کرونا، آدام ویتچ، وزیر بهداشت این کشور اروپایی اعلام کرد از سمت خود استعفا کرده است. آندره بابیش، نخستوزیر جمهوری چک با پذیرش استعفای ویتچ از تلاش وی به عنوان وزیر بهداشت این کشور قدردانی کرد. استعفای این مقام بهداشت و درمان جمهوری چک در شرایطی صورت گرفته است که آمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور اروپایی در هفتههای اخیر بشدت افزایش داشته است و پس از اسپانیا، جمهوری چک دومین کشور اروپایی بوده که در هفتههای اخیر، بیشترین آمار روزانه ابتلا به «کووید-۱۹» را در بین کشورهای اروپایی داشته است. طبق این گزارش، اوایل شیوع کرونا، دولت چک محدودیتهای بسیار شدیدی را به منظور جلوگیری از شیوع کرونا وضع کرد و اگر چه عملکرد موفقی در کنترل این بیماری داشت اما اواسط تابستان، بخش عمدهای از این محدودیتها را لغو کرد و همین امر به تشدید شیوع این ویروس ناشناخته در این کشور منجر شد.
***
افزایش 2 برابری تیراندازیها در نیویورک
منابع خبری دوشنبه گزارش دادند تعداد موارد تیراندازی در شهر نیویورک نسبت به سال گذشته تقریبا ۲ برابر شده است. خبرگزاری سیانان گزارش داد دادههای اداره پلیس نیویورک نشان میدهد تعداد افرادی که بر اثر این تیراندازیها کشته شدهاند نیز تقریبا ۲ برابر سال گذشته است. مطابق این گزارش، تا ۲۰ سپتامبر ۲۰۲۰، مجموعا ۱۱۲۳ مورد تیراندازی در شهر نیویورک به وقوع پیوسته است. این رقم اندکی کمتر از ۲ برابر ۵۸۰ مورد تیراندازی است که تا تاریخ ۲۰ سپتامبر سال ۲۰۱۹ در نیویورک به وقوع پیوسته بود. درباره میزان تلفات ناشی از این تیراندازیها باید گفت، تاکنون ۲۱۴ نفر در نیویورک کشته شدهاند. این رقم در همین مقطع زمانی سال گذشته ۱۱۱ نفر بود. شیکاگو، نیویورک و برخی دیگر از شهرهای آمریکا بعد از شیوع ویروس کرونا شاهد افزایش خشونت بودهاند. در این میان، بارها گزارشهایی از شدت گرفتن خشونت در شهر شیکاگو منتشر شده و «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا چند بار در اظهاراتی که نژادپرستانه تعبیر شده، این شهر را به افغانستان تشبیه کرده است.
***
تأکید سازمان ملل بر چندجانبهگرایی
در اعلامیه مشترک هفتادوپنجمین سالگرد تاسیس سازمان ملل آمده است: در میان چالشهای جهانی از بیماری همهگیر ویروس کرونا گرفته تا تغییرات آب و هوایی و افراطگرایی خشونتآمیز، فوریت برای جمع شدن همه کشورها بهندرت بیشتر از اکنون بوده است. در این اعلامیه آمده است: تنها با همکاری نزدیک میتوان به این پاندمی پایان داد و تنها میتوانیم با تابآوری در مقابل پاندمیهای آتی و سایر چالشهای جهانی مقابله کنیم و بایستیم. چندجانبهگرایی تنها یک گزینه نیست بلکه یک ضرورت است که ما باید آن را برای یک جهان برابرتر، قابل تحملتر و پایدارتر در نظر داشته باشیم. سازمان ملل باید به عنوان مرکز تمام اقدامات و تلاشهای ما مدنظر باشد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|