|
رشد 30 هزار و 274 واحدی شاخص بورس تهران
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات دیروز با رشد 30 هزار و 274 واحدی روبهرو شد و به رقم یک میلیون و 611 هزار و 454 واحد رسید. ارزش بازار دیروز در بورس تهران به بیش از 6 میلیون و 24 هزار میلیارد تومان رسید. همچنین معاملهگران دیروز در بورس تهران بیش از 4/14 میلیارد سهام، حقتقدم و اوراق مالی در قالب 4/1 میلیون نوبت معامله به ارزش 14 هزار و 474 میلیارد تومان داد و ستد کردند.
ارسال به دوستان
«وطن امروز» از ادامه روند تجارت نفتی ایران با ونزوئلا و تحقیر تحریمهای آمریکا گزارش میدهد
تجارت برد - برد با ونزوئلا
نفتکش حامل میعانات گازی کشورمان به ونزوئلا، در مسیر بازگشت نفت خام این کشور را برای صادرات به آسیا بار گیری کرد
گروه اقتصادی: پس از ارسال دومین محموله بنزین توسط نفتکشهای ایرانی به ونزوئلا و مانور اقتدار ایران، اکنون رسانهها از بارگیری نفت ونزوئلا توسط نفتکش ایرانی به مقصد آسیا خبر میدهند؛ اقدامی که از آن با عنوان دور زدن تحریمها در روز روشن یاد میشود و تحریمهای نفتی آمریکا را بیاعتبار میکند.
بر این اساس، در ابتدای سال جاری ایران 5 نفتکش حامل بنزین، پس از آن یک نفتکش حامل میعانات گازی و در تابستان 3 نفتکش حامل بنزین به مقصد ونزوئلا فرستاد. مجموع بار 8 نفتکش حامل بنزین 2 میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه و اندازه بار میعانات گازی ۱/۲ میلیون بشکه بود.
به گزارش «وطن امروز»، در حالی که تحریمهای نفتی آمریکا علیه ایران و ونزوئلا در جریان است، ایران محمولههای بنزین خود را در برابر دیدگان آمریکا به ونزوئلا ارسال کرد. در دومین محموله ارسالی، ایران 820 هزار بشکه بنزین را از بندرعباس و در قالب 3 نفتکش با پرچم ایران به این کشور فرستاد و آمریکا بهرغم جنجالهای رسانهای نتوانست مانع از این اقدام شود و کاری از پیش ببرد. حال اطلاعات ثبت شده از نفتکش ایرانی«هانی» که با نام دیگر «هورس» نیز شناخته میشود، نشان میدهد این نفتکش پس از تخلیه محموله خود در ونزوئلا، نفت خام بارگیری کرده است؛ اقدامی که پیام اقتدار و تحریمشکنی ایران را به جهانیان ارسال خواهد کرد.
بلومبرگ در گزارشی با عنوان دور زدن تحریمهای آمریکا با صادرات نفت خام ونزوئلا توسط ایران آورده است: هفته گذشته، ایران پس از مخالفت با تحریمهای ایالات متحده از طریق حمل محموله میعانات نفتی به ونزوئلا، از همان ابرتانکر برای کمک به صادرات نفت خام این کشور آمریکای لاتین استفاده کرده است.
بر اساس گزارش بلومبرگ، ابرتانکر پرچمدار ایران با نام اصلی «هانی» و نام مستعار «هورس» در حال بارگیری نفت خام صادراتی «مری16» ونزوئلا در بندر خوزه تحت کنترل دولت ونزوئلاست. این محمولهها تا حدی به صنعت نفت این کشور کمک میکند، زیرا اکثر مالکان سایر کشتیها از ترس تحریم از تجارت با این کشور اجتناب میکنند.
این ابرتانکر که بتازگی 2 میلیون بشکه میعانات گازی را در ونزوئلا تحویل داد، پس از آنکه ایالات متحده توانست یک میلیون و 116 هزار بشکه بنزین را که به ونزوئلا میرفت، رهگیری کند، سیگنال ماهوارهای خود را خاموش کرد. بلومبرگ گزارش داد این کشتی هفته گذشته در حال تخلیه محموله خود در ونزوئلا بود اما سیگنالهای ردیابی ابرتانکر هنوز آن را در سواحل دوبی نشان میدهد. پیشبینی میشود نفت خام ونزوئلا از طریق ابرتانکر هانی، به قصد فروش در آسیا بارگیری شده باشد.
* تجارت نفت و میعانات گازی بین ایران و ونزوئلا
بر این اساس روند تجارت نفت و میعانات گازی میان ایران و ونزوئلا گویا در حال توسعه است. پس از ارسال محمولههای بنزین ایران به ونزوئلا، اخیرا تجارت نفت و میعانات گازی هم به اقلام تجاری 2 کشور افزوده شده است. در همین راستا ایران یک نفتکش غولپیکر(VLCC) حامل ۱/۲ میلیون بشکه میعانات گازی به مقصد ونزوئلا ارسال کرد که این محموله چند روز پیش در بندر خوزه تحویل این کشور شد. ونزوئلا میعانات گازی ایران را به منظور ترقیق نفت خام فوقسنگین خود برای ارتقای کیفیت و فروش آن استفاده میکند. این نفتکش که متعلق به شرکت ملی نفتکش ایران هم هست، در سامانه حملونقل بینالمللی به اسم «هورس» (Horse) و در بارنامه شرکت نفت ونزوئلا به اسم «هانی»(Honey) ثبت شده است. این اقدام با هدف جلوگیری از درگیر شدن با تحریمهای آمریکا انجام شده است.
نفتکش ایرانی پس از تحویل محموله میعانات گازی به ونزوئلا، محمولهای به حجم 2 میلیون بشکه نفت خام سنگین این کشور را بارگیری کرده و به سمت آسیا در حال حرکت است. ایران با توجه به حجم بالای ذخایر نفت، نیازی به نفت ونزوئلا ندارد. در این صورت تنها 2 احتمال ممکن برای توجیه اقدام ایران برای دریافت نفت از ونزوئلا وجود دارد. احتمال اول اینکه ایران واسطه فروش نفت خام ونزوئلا شده و صرفا نقش تسهیلکننده برای فروش نفت ونزوئلا را ایفا میکند. با توجه به اینکه هر 2 کشور تحت تحریمهای آمریکا در حوزه فروش نفت هستند. فرضیه دیگر این است که ایران نفت ونزوئلا را در پالایشگاههای خود به فرآورده تبدیل کرده و به فروش میرساند. با توجه به ظرفیت بالای پالایشی ایران و همچنین تجارت تقریبا غیرقابل تحریم فرآورده، احتمال این فرضیه به مراتب قویتر است. در واقع ایران با دریافت نفت از ونزوئلا در پی چندین هدف است. هدف اول، کسب درآمد ارزی بیشتر از محل فروش فرآورده. هدف دوم، شکستن حلقه تحریم ونزوئلا و یاری رساندن به متحد آمریکای لاتین. در واقع ایران با این اقدام، به متحد خود در رهایی از بحران اقتصادی کمک رسانده و از همین رو در نقش ناجی ونزوئلا ظاهر شده است.
ونزوئلا بیشترین منابع نفتی دنیا را دارد اما صنعت پالایشگاه و پتروشیمی آن رشد مناسبی نداشته است. همین عامل موجب شده این کشور بخشی از نیاز خود به بنزین را از طریق واردات تامین کند. این کشور پس از مخالفت با دخالتهای سیاسی آمریکا در انتخابات کشورش، از سوی این کشور تحریم شد. در این شرایط ایران با صادرات بنزین به این کشور تحریمهای آمریکا علیه 2 کشور را شکست و نشان داد که کشورهای تحت تحریم میتوانند بیتوجه به تحریمها نیازهای یکدیگر را تامین کنند.
ارسال به دوستان
«وطن امروز» از آخرین تحولات در بازار ارز گزارش میدهد
ارز در مسیر صعود یا نزول؟
قیمت دلار در بازار آزاد در حالی وارد کانال ۲۸ هزار تومان شد که اخبار امیدوارکنندهای مبنی بر تزریق ارز به سامانه نیما و توافقات اولیه با کره جنوبی برای بازگشت طلب ارزی ایران به گوش میرسد
گروه اقتصادی: روند افزایش قیمتها در بازار ارز همچنان ادامه دارد. در همین راستا قیمت هر دلار آمریکا روز گذشته به 28 هزار تومان رسید. روند افزایش قیمت ارز در چند هفته اخیر، نگرانیها از افزایش مجدد قیمتها را در پی داشته است. با این حال خبرهایی از برخی گشایشها در این حوزه وجود دارد. بازگشت تدریجی ارز حاصل از صادرات به کشور، اوجگیری عرضه ارز در سامانه نیما و سیگنالهای مثبت کرهایها برای پرداخت بدهی ارزی خود، از جمله نشانههای بازگشت ثبات به بازار ارز در آینده است.
نرخ ارز در هفتههای اخیر به شکل قابل توجهی افزایش یافت به طوری در 6 ماه اول سال جاری نرخ ارز رشدی حدود 50 درصدی داشته است. در همین راستا روز گذشته نرخ ارز طبق برخی شواهد به 28 هزار تومان هم رسید. رشد نرخ ارز بویژه در روزهای اخیر نگرانیهای زیادی در جامعه ایجاد کرده است. با توجه به تاثیر مستقیم افزایش نرخ ارز و رشد قیمتها، مردم نگران عواقب رشد قیمت ارز هستند. افت ارزش سرمایههای نقدی مردم بر اثر تورم فزاینده از یک سو و رشد روزانه نرخ ارز از سوی دیگر، باعث شده برخی مردم برای حفظ ارزش دارایی خود اقدام به سرمایهگذاری در این بازار کنند. علاوه بر این، موضوع بازگشت ارز حاصل از صادرات هم به مرحله جدیدی رسیده است. در همین رابطه رئیس سازمان توسعه تجارت از بازگشت 35 میلیارد یورو ارز صادراتی تا مرداد سال جاری خبر داد، البته هنوز تمام ارز صادراتی به کشور بازنگشته است.
* 3/16 میلیارد یورو ارز صادراتی هنوز بازنگشته است
رئیسکل سازمان توسعه تجارت ایران روز گذشته از بازگشت 35 میلیارد یورو ارز صادراتی تا 31 مرداد سال جاری خبر داد. حمید زادبوم با ارائه گزارشی میزان ارز بازگشتی حاصل از صادرات غیرنفتی تا پایان مردادماه 99 را 35 میلیارد یورو اعلام کرد و گفت: این رقم با توجه به کل صادرات مشمول تعهدات ارزی سالهای 97، 98 و فروردینماه 99، نشاندهنده بازگشت 68 درصد ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصادی کشور است و این در حالی است که بر اساس گزارش بانک مرکزی، هنوز 3/16 میلیارد یورو ارز حاصل از صادرات غیرنفتی به چرخه اقتصادی کشور بازنگشته است. رئیسکل سازمان توسعه تجارت ایران در این باره اظهار داشت: از 22 فروردین 97 تا پایان فروردین 99 تعداد 21 هزار و 254 نفر صادرکننده ارز خود را بازگرداندهاند که نسبت به تعداد صادرکنندگان تا پایان اسفند پارسال 70 صادرکننده دیگر نیز به فهرست اضافه شدهاند. وی با اشاره به تشکیل کارگروه اقدام ارزی در سازمان توسعه تجارت ایران و سازمانهای صمت استانها گفت: با فعالیت این کارگروهها در سراسر کشور، از ابتدای مردادماه سال جاری، بازگشت ارز به اقتصاد کشور افزایش یافته که امیدواریم این روند در سایه تعامل با صادرکنندگان سرعت بیشتری پیدا کند.
مسؤول کمیته اقدام ارزی بیان داشت: تعداد صادرکنندگانی که تا پایان مردادماه سال جاری صددرصد تعهدات ارزی خود را ایفا کردهاند 2286 نفر بوده، در صورتی که این تعداد در پایان تیرماه امسال 2014 نفر بود. وی همچنین میزان صادرات این دسته از صادرکنندگان را 6/16 میلیارد یورو اعلام کرد که بر اساس ترتیبات بانک مرکزی 9/14 میلیارد یورو از ارز حاصل از صادرات خود را به چرخه اقتصاد کشور بازگرداندهاند که این صادرکنندگان از لحاظ تعداد 11 درصد کل صادرکنندگان، از نظر میزان صادرات 29 درصد کل صادرکنندگان، از لحاظ بازگشت ارز 43 درصد کل صادرکنندگان و از نظر تعهد 29 درصد میزان کل تعهدات را به خود اختصاص دادهاند. معاون وزیر و رئیسکل سازمان توسعه تجارت ایران اضافه کرد: از دیگر سو 15043 صادرکننده تنها یک میلیون یورو به چرخه اقتصاد کشور بازگرداندهاند که 71 درصد کل صادرکنندگان از نظر تعداد را شامل میشود و فقط 17 درصد از میزان صادرات را به خود اختصاص دادهاند. زادبوم در پایان گفت: 3225 صادرکننده تعهدات ارزی خود را بین یک تا 99 درصد ایفا کردهاند که 19درصد از تعداد کل صادرکنندگان بوده و 53درصد از میزان صادرات و همچنین 54 درصد از میزان بازگشت ارز حاصل از صادرات را به خود اختصاص دادهاند.
* اوجگیری عرضه ارز در نیما
هر چند نرخ ارز طی هفتههای گذشته روند صعودی به خود گرفته اما نشانههایی از تحولات جدید در ورود ارز به کشور مخابره شده که از احتمال تغییر این روند خبر میدهد. یکی از این تحولات که در صورت تداوم میتواند به کاهش التهاب و بازگشت ثبات به بازار ارز کمک کند، اوجگیری عرضه ارز در سامانه نیماست. اطلاعات به دست آمده از سامانه نیما نشان میدهد عرضه ارز در تابستان 99 نسبت به بهار سال جاری افزایش یافته است. علاوه بر این رقم عرضه ماهانه ارز در سامانه نیما هم در شهریورماه امسال به بیشترین رقم از ابتدای سال جاری و حتی از خردادماه سال 98 تاکنون رسیده است. در همین راستا طبق آمارها میزان عرضه ارز در سامانه نیما در شهریورماه امسال به عدد یک میلیارد و 628 میلیون یورو رسید که این رقم در مقایسه با ماههای قبل بیسابقه است. میزان عرضه ارز حاصل از صادرات در نیما در شهریور نسبت به مرداد 2/98 درصد افزایش داشته است. از مرداد 97 تاکنون فقط در اردیبهشت 98 میزان عرضه و خرید ارز در نیما بیش از شهریور امسال بوده است. از ابتدای سال جاری تا پایان شهریور 6 میلیارد و 708 میلیون یورو در سامانه نیما عرضه شده است و در صورتی که در 6 ماه دوم سال جاری میزان عرضه ارز همانند شهریور باشد، تا پایان سال 9 میلیارد و 768 میلیون یورو دیگر ارز حاصل از صادرات به سامانه نیما تزریق خواهد شد که با این حساب میزان عرضه ارز در مجموع سال 99 در نیما به 16 میلیارد و 476 میلیون یورو خواهد رسید. این میزان، 682 میلیون یورو بیشتر از میزان عرضه ارز در سال 98 است.
* سیگنالهای مثبت از کره برای وصول مطالبات ارزی
در همین حال رئیس دفتر رئیسجمهوری روز گذشته در حاشیه جلسه هیأت دولت در جمع خبرنگاران از آغاز اقدامات حقوقی برای دریافت مطالبات از کرهجنوبی خبر داد. محمود واعظی گفت: اخیرا شاهد علامتهای مثبتی از سوی کرهجنوبی هستیم و منتظریم به آنچه گفتهاند عمل کنند. وی درباره آخرین وضعیت مطالبات مالی از کرهجنوبی گفت: با مقامات کرهای مذاکره کردیم و حتی کار به مقداری تهدید هم انجامید و مقدمات یکسری فعالیتهای حقوقی را آغاز کردیم. رئیس دفتر رئیسجمهوری افزود: اخیرا شاهد علامتهای مثبتی از سوی کرهجنوبی هستیم و منتظریم به آنچه گفتهاند عمل کنند تا تصمیماتی را که گرفتهایم اجرا کنیم.
ارسال به دوستان
اخبار
بیمهری پیمانکاران به مشمولان مسکن مهر
گروه اقتصادی: با نزدیک شدن به پایان سال و موعد تحویل مسکن مهر، گزارشهای متعددی مبنی بر تخلفات و خلف وعده تعاونیها و پیمانکاران سازنده مسکن مهر به گوش میرسد. به گزارش «وطن امروز»، آنطور که پیداست دولت اهتمام ویژهای مبنی بر پایان بخشیدن به پروژه مسکن مهر به هر نحو ممکن دارد.
اسحاق جهانگیری، معاون اول دولت هم چند روز پیش اعلام کرد این پروژه تا پایان سال99 به اتمام میرسد اما این عجله باعث بروز مشکلاتی طی روزهای اخیر شده است، به شکلی که باعث سرگردانی شدید متقاضیان مسکن مهر شده که با توجه به شیوع کرونا بسیار خطرناک است.
گفتنی است حتی شرکتهای عمران هم هیچ نظارتی بر پیمانکاران ندارند و کار را تمام شده میدانند. در این میان گزارشهایی مبنی بر تحویل واحدهای بیکیفیت به متقاضیان مسکن مهر پردیس از یک سو و درخواست مبالغ گزاف از متقاضیان مسکن مهر شهرک ابریشم از سوی دیگر منتشر شده است. آنطور که پیداست پیمانکاران با توجه به اینکه کار خود را تمامشده میبینند با سوءاستفاده از ناآگاهی افراد مشمول، بدون انجام تعهدات از آنها میخواهند اسناد مربوط به تحویل واحدها را امضا کنند.
شواهد حاکی از این است واحدهای تحویلی در پردیس به شکل بسیار بدی تحویل مردم شده است به طوری که اساسا کوچهها و خیابانهای مشرف به واحدهای مسکونی آماده نیست و در داخل واحدها هم نواقص بسیاری وجود دارد.
اخباری هم مبنی بر عدم تحویل مسکن مهر کرج و تقاضای مبالغ بیشتر به گوش میرسد به طوری که از متقاضیان درخواست شده است 80 میلیون به غیر از 14 میلیونی که در زمان ثبتنام پرداخت کردهاند باید واریز کنند. با وجود اینکه پروژه مسکن مهر به خط پایان نزدیک میشود اما به نظر میرسد تازه مشکلات متقاضیان در حال شروع شدن است. دولتی که از ابتدا هیچ اعتقادی به مسکن مهر نداشت، در حال حاضر با بدترین کیفیت این واحدها را به مردم تحویل میدهد.
***
سهشنبه هفته آینده؛ جلسه رأی اعتماد به وزیر پیشنهادی صمت
سخنگوی هیأترئیسه مجلس شورای اسلامی دیروز در گفتوگو با خانه ملت، درباره معرفی علیرضا رزمحسینی از سوی رئیسجمهوری به عنوان وزیر پیشنهادی وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت، گفت: از آنجا که آقای رزمحسینی روز گذشته به مجلس معرفی شده است به احتمال زیاد جلسه رای اعتماد به وی سهشنبه هفته آینده برگزار میشود. محمدحسین فرهنگی افزود: نامه معرفی وزیر پیشنهادی صمت امروز در مجلس اعلام وصول شد و جلسه رای اعتماد نیز به احتمال زیاد سهشنبه (8 مهرماه) برگزار خواهد شد.
***
سرپرست وزارت صمت: کارتهای بازرگانی یک بار مصرف جمع میشود
سرپرست وزارت صمت در حاشیه جلسه هیأت وزیران در جمع خبرنگاران در رابطه با مشکل کارتهای بازرگانی اظهار داشت: این کارتها عملا جمع خواهند شد و افراد بر اساس رتبهبندی، مشمول برخورداری از کارت بازرگانی خواهند شد. جعفر سرقینی افزود: به عبارت دیگر، کارتهای یک بار مصرف که استفادهکنندگان آنها تجار واقعی نیستند جمع خواهد شد. با سامانه جدیدی که به همین منظور از حدود ۲ ماه پیش تعریف شده، تجار رتبهبندی شده و براساس رتبهشان کارت بازرگانی میگیرند. سرپرست وزارت صمت گفت: به دلیل برخی مشکلات سامانه جدید، دستور دادیم سامانههای قبلی و جدید به مدت ۲ ماه به موازات یکدیگر کار کنند تا مشکلات سامانه جدید برطرف شود. به این ترتیب، کارتهای بازرگانی یک بار مصرف جمعآوری خواهد شد.
***
شرایط معیشتی کارگران به مرحله مرگ و زندگی رسیده است
رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران با اشاره به ارسال نامه به کمیسیون مجلس برای معیشت کارگران گفت: به لطف دولت تدبیر شرایط زندگی کارگران به تلاش برای زنده ماندن رسیده است. امیدواریم مجلس اقدامی کند. ناصر چمنی درباره مشکلات جامعه کارگران گفت: زمانی بود که شرایط زندگی کارگران بسوز و بساز بود اما الان شرایط معیشتی کارگران مرگ و زندگی است. یعنی شرایط بسوز و بساز امتیازی در زندگی کارگران بود که به لطف دولت از بین رفت. وی با بیان اینکه کارگران برای زنده ماندن تلاش میکنند، به تسنیم اظهار داشت: برای کمک به معیشت کارگران دولت باید به میدان بیاید. دولت یک کارفرمای بزرگ است و در جلسات بررسی مزد و معیشت کارگران هیچگونه سهجانبهگرایی دیده نمیشود، بلکه جلسات به صورت دوجانبه بین کارگر و ۲ ضلع دیگر کارفرمایی برگزار میشود. به همین دلیل همواره دستمزد کارگران عقبماندگی دارد.
رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران از ارسال نامه به کمیسیون اجتماعی مجلس درباره معیشت کارگران خبر داد و گفت: نامهای به کمیسیون مجلس ارسال کردیم و خواستار رسیدگی به بحث معیشتی کارگران شدهایم. میزان دستمزد کمتر از تورم اعلامی افزایش یافت اما مشاهده میکنیم نرخ تورم افسارگسیخته بالا میرود، بنابراین دلیل کارفرمایان بیهوده بود. وی گفت: از مجلس و دولت انتظار داریم به مساله معیشت کارگران رسیدگی کنند. جمعیت بیش از 14 میلیون نفری کارگران در لبه تیغ زندگی میکنند و به فکر این هستند که تلاش کنند فقط یک روز زنده بمانند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|