|
مادورو: سیا مجوز انجام اقدامات تروریستی در ونزوئلا را دارد
نیکلاس مادورو، رئیسجمهور ونزوئلا گفت دولت آمریکا از سازمان جاسوسی سیا برای انجام عملیات تروریستی در ونزوئلا استفاده میکند. وی در نطقی تلویزیونی گفت: آنها به سیا چراغ سبز نشان دادهاند تا توسط عناصر خود عملیات تروریستی و مخفیانه علیه اهداف نفتی، برق، نظامی و انتخاباتی و دیگر اقدامات کثیف را انجام دهد.
ارسال به دوستان
ترامپ: بایدن سگ دستآموز مککین است
آخرین صفبندیها و نظرسنجیهای انتخاباتی آمریکا در آستانه اولین مناظره بایدن - ترامپ
گروه بینالملل: انتخابات آمریکا در حالی کمتر از 45 روز دیگر برگزار میشود که نبرد 2 کاندیدای نهایی این انتخابات یعنی ترامپ و بایدن به حساسترین مراحل خود رسیده است. هر دو حزب هم در حمایت از کاندیدای خود سنگتمام گذاشتهاند و بازار اتهامزنی و تخریب رقیب گرم است.
اما یکی از اتفاقات مهم دیروز در عرصه انتخاباتی آمریکا که سبب واکنش شدید ترامپ هم شد، اعلام حمایت خانواده جمهوریخواه معروف «جان مککین» از بایدن بود. «سیندی مککین» همسر جان مککین، سناتور تندرو جمهوریخواه که رقیب اوباما در انتخابات هم بود، با انتشار بیانیهای ضمن انتقاد از دولت ترامپ اعلام کرد خانواده مککین از بایدن حمایت میکنند. همین هم سبب شد ترامپ دیروز در یک پیام توئیتری بنویسد: من خیلی کم سیندی مککین را میشناسم، البته جز اینکه به درخواست شوهرش، نام او روی یک کمیته قرار داده شد. او نوشت: جو بایدن سگ دستآموز جان مککین بود. او تصمیمات اشتباه بسیاری در زمینه جنگهای بیپایان و مسائل مربوط به کهنهسربازان (گرفت)... من هرگز طرفدار مککین نبودم. سیندی مککین میتواند جوی خوابآلو را داشته باشد.
* آخرین وضعیت نظرسنجیها
هر دو کاندیدا از حالا خود را برنده نهایی انتخابات اعلام کردهاند و باخت خود را تنها در صورتی متصور شدهاند که رقیب دست به تخلف و تقلب «سیستماتیک» در انتخابات بزند.
در این میان بازار نظرسنجیهای انتخاباتی هم داغتر از هر زمانی است و مؤسساتی که متولی این نظرسنجیها هستند با درس عبرت گرفتن از آنچه در انتخابات 2016 گذشت (ترامپ با وجود عقبافتادگی در همه نظرسنجیهای انتخاباتی به نسبت هیلاری کلینتون و با وجود رای مردمی کمتر به لطف آرای الکترال رئیسجمهور شد) سبکهای نظرسنجی خود را بهبود بخشیده و میکوشند نزدیکترین وضعیت به نتیجه نهایی انتخابات را ترسیم کنند.
این نکته را هم باید در نظر گرفت که با توجه به پیچیدگی انتخابات در آمریکا، برای ناظران خارجی و کارشناسان مسائل آمریکا تنها مسیر تحلیل اوضاع رصد نظرسنجیهای انجام شده توسط مؤسسات معتبرتر است.
برخی ایالتهای آمریکا در این میان اهمیت بیشتری در نظرسنجیها دارند که دلیل این اهمیت هم چیزی نیست جز چرخش رای مردم این ایالتها که روزی به سود دموکراتهاست و روزی به سمت جمهوریخواهان.
از سوی دیگر با وجود شکست ترامپ در داستان پرماجرای کرونا و چند پرونده سیاست داخلی و خارجی، اوضاع وی در نظرسنجیها به صورت منظم در حال بهبود و در برخی ایالتهای حساس هم به صورت واضح در حال نزدیکی به بایدن است.
در همین ارتباط روزنامه واشنگتنپست دیروز اعلام کرد در نظرسنجیهای اولیه به عمل آمده درباره انتخابات ریاستجمهوری ایالات متحده تاکنون در ایالت فلوریدا ترامپ 51 درصد و بایدن 47 درصد آرا را به خود اختصاص دادهاند. همچنین در ایالت آریزونا ترامپ 49 درصد و بایدن 48 درصد رای آوردهاند.
* وضعیت ترامپ میان سفیدپوستها و مردان
با وجود نظرسنجیهایی که معمولا بایدن را حتی تا 10 درصد بالاتر از ترامپ در ایالتها نشان میدهد، نظرسنجیهای جدید از جامعه میانسالان و کهنسالان آمریکا که تعداد کمی هم نیستند، از برتری نسبی ترامپ بر بایدن در این طبقه خبر میدهد. در همین ارتباط نتایج نظرسنجی مشترک هیل- هریسایکس نشان میدهد میزان رضایت مردم آمریکا از دونالد ترامپ در میان شهروندان آمریکایی با سن کمتر از ۵۰ سال، ثابت و رو به افزایش است. وبگاه خبری نیوزمکس نوشته حدود ۵۵ درصد مردم آمریکا با سن ۳۵ تا ۴۹ سال، عملکرد ترامپ را تأیید کردهاند. این در حالی است که تقریبا ۳۵ درصد در همین بازه سنی گفتهاند عملکرد رئیسجمهور آمریکا را بشدت رد میکنند و ۱۰ درصد دیگر نیز اظهار داشتهاند تا حدودی ترامپ را قبول ندارند. در بازه سنی ۱۸ تا ۳۴ سال، ۵۶ درصد مردم آمریکا گفتهاند از ترامپ رضایت ندارند.
بر اساس نتایج این نظرسنجی، مردان آمریکایی احتمالا حمایت بیشتری از ترامپ خواهند کرد. آمار و ارقام این نظرسنجی نشان میدهد مردان آمریکایی با ۵۴ درصد در مقابل ۴۶ درصد، رضایت بیشتری از ترامپ داشتهاند و از سوی دیگر زنان آمریکایی با 59درصد در مقابل ۴۱ درصد از عملکرد او ناراضی بودهاند. این نظرسنجی همچنین نشان میدهد 55 درصد رأیدهندگان سفیدپوست از ترامپ حمایت کردهاند و تنها 25 درصد سیاهپوستان و 37 درصد آمریکاییهای لاتینتبار حامی ترامپ بودهاند.
* موافقت 51 درصدی آمریکاییها با انتخاب مستقیم رئیسجمهور
3 میلیون رای بیشتر هیلاری کلینتون در انتخابات سال 2016 آمریکا که در نهایت به واسطه آرای الکترال کمتر نتوانست منجی این نامزد دموکراتها برای ورود به کاخ سفید شود، این تحلیل را در میان بسیاری از کارشناسان به وجود آورده که این سبک از انتخابات در نهایت نمیتواند نمایندگی مردم را به همراه داشته باشد. این موضوع در روزهای اخیر به نظرسنجیها هم وارد شد و اکثریت آمریکاییها مخالفت خود را با این سبک از برگزاری انتخابات نشان دادند. اگر چه بعید است آمریکاییها رئیسجمهوری خود در این دوره از انتخابات را با رای مستقیم مردم انتخاب کنند ولی دور از انتظار نیست روزی رای مستقیم مردم تعیینکننده برنده نهایی انتخابات باشد. در همین ارتباط نتیجه تازهترین نظرسنجی نشان میدهد ۵۱ درصد رأیدهندگان آمریکایی از برچیده شدن الکترال کالج حمایت میکنند. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی کنگره، نظرسنجی جدید هیل- هریسایکس حاکی است 51درصد رأیدهندگانی که در نظرسنجی اخیر شرکت کردهاند، بر این باورند سیستم فعلی الکترال کالج (مجمع برگزینندگان) باید برچیده شود تا هر نامزدی که اکثریت آرا را در سراسر آمریکا کسب کرد، به ریاستجمهوری برسد. بر اساس این گزارش 49 درصد رأیدهندگان نیز اعلام کردهاند سیستم فعلی الکترال کالج باید همچنان حفظ شود تا قدرت رأیگیری در بین 50 ایالت آمریکا تقسیم شود. این نظرسنجی نشان میدهد دموکراتها بیشتر از جمهوریخواهان یا مستقلها از برچیده شدن الکترال کالج حمایت میکنند. 68 درصد کسانی که خود را طرفدار حزب دموکرات معرفی کردهاند، گفتهاند سیستم الکترال کالج باید برچیده شود. این رقم برای مستقلها 49 و برای جمهوریخواهان 33 درصد است. این نظرسنجی در فاصله کمی بیشتر از یک ماه به زمان برگزاری انتخابات ریاستجمهوری انجام شده است.
* اعلام محورهای اصلی مناظره اول
نظرسنجیهای فعلی انتخابات آمریکا همه فقط تا زمانی قابل استناد است که 2 کاندیدای نهایی انتخابات 13 آبان وارد استیج مناظرات نشدهاند. اواسط هفته آینده یعنی 8 مهرماه نخستین مناظره بین بایدن و ترامپ انجام خواهد شد. ترامپ برای این مناظره با هدف تخریب روحیه بایدن خواستار انجام تست مواد مخدر از هر 2 کاندیدا شده است. حالا یک هفته مانده به برگزاری نخستین مناظره نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، کمیسیون مسؤول برگزاری این مناظرهها بیانیهای درباره محورهای اصلی سوالات نخستین مناظره صادر کرد.
کمیسیون مناظرههای انتخاباتی آمریکا (سیپیدی) اعلام کرد، در نخستین مناظره انتخابات ریاست جمهوری سوم نوامبر (۱۳ آبان) این کشور بین دونالد ترامپ رئیسجمهور و نامزد جمهوریخواه و جو بایدن نامزد دموکرات، درباره ۶ موضوع از آنها پرسش میشود. طبق اعلام این کمیسیون، از ترامپ و بایدن درباره موضوعات مرتبط با همهگیری ویروس کرونا، جنجالها درباره انتخاب جایگزین «روث بیدر گینزبرگ» قاضی دیوان عالی آمریکا و وضعیت اقتصادی این کشور سوالاتی مطرح میشود. بنا بر اعلام کمیسیون مناظرههای انتخاباتی آمریکا، تمرکز مناظره هشتم مهرماه که در «کلیولند» ایالت اوهایو برگزار میشود،
۶ موضوع زیر است:
کارنامه و عملکرد ترامپ و بایدن، دیوان عالی آمریکا، «کووید-۱۹»، اقتصاد، نژادپرستی و خشونت در شهرهای ما، درستی و بیعیب بودن انتخابات در آمریکا
قرار است «کریس والاس» مجری سرشناس و قدیمی فاکسنیوز نخستین مناظره بین رئیسجمهور آمریکا و رقیب دموکرات او را اجرا کند. ترامپ در مصاحبه چندی قبل خود با والاس، او را جمهوریخواه متمایل به دموکراتها توصیف و از وی به دلیل انتقادهایش در برنامه یکشنبه فاکسنیوز انتقاد کرده بود.
***
چشمانداز مناظره ترامپ و بایدن
رضا عدالتیپور*: اولین مناظره انتخاباتی ترامپ- بایدن هفته آینده در حالی برگزار خواهد شد که کمیسیون مناظرههای انتخاباتی 6 موضوع عملکرد 2 کاندیدا، دیوان عالی آمریکا، «کووید-19»، اقتصاد، نژادپرستی و خشونت در شهرها و درستی و بیعیب بودن انتخابات را به عنوان مباحث و سوالات از 2 کاندیدا در این مناظره مطرح کرده است. از هماکنون مشخص است این مناظره با توجه به دستور کار آن با حواشی و تنشهای بسیاری همراه خواهد بود. در این مدت ماهیت کلی مناظره از سوی 2 کاندیدا با چالشهایی مواجه شده است. ترامپ چندین مرتبه تاکید کرده است قبل از آغاز مناظره از او و ترامپ تست سلامت روان و عدم اعتیاد بگیرند و دموکراتها در ماه آگوست درصدد لغو مناظره برآمده بودند. در ارتباط با موضوعات مورد نظر در این مناظره 2 طرف مواضعی کاملا متضاد خواهند داشت و همین مساله هم تنشهای احتمالی این جلسه را بیش از پیش میکند. ترامپ که اساسا با منطق نفی اوباما امور ریاستجمهوری را پیش برده است، کلا با هر آنچه میراث اوباما و دولت او قلمداد میشود مخالفت داشته و اساسا بایدن (معاون اول اوباما) را نماینده دولت اوباما میبیند. از سوی دیگر بایدن و همکاران سابق او به شکل کلی رویه دولت ترامپ را نفی میکردند. در بحث سیاست خارجی هم تمرکز ترامپ بر یکجانبهگرایی در مقابل نهادگرایی دموکراتها و بایدن، حتما یکی از بحثهای مهم در این مناظره خواهد بود. در کنار این موارد 4 موضوع روز که از قضا هر 4 مورد در سال 2020 پدید آمده و در ماههای اخیر شدت گرفته است تنور این مناظره را داغ خواهد کرد. در بحث دیوان عالی آمریکا ملاحظات حزبی بر بحثها سایه خواهد انداخت، چرا که با مرگ قاضی گینزبرگ، جمهوریخواهان در موقعیت تاریخی تسلط حداکثری بر روندهای قضایی آمریکا برای چند دهه قرار دارند و دموکراتها تلاش میکنند حتی به قیمت باز کردن مجدد پرونده استیضاح ترامپ، ترمز رئیسجمهور را برای معرفی قاضی جایگزین تا قبل از انتخابات نوامبر 2020 بکشند. از این جهت دموکراتها بشدت نیازمند این هستند در این موضوع استدلالهای دقیقی مطرح کنند و حتما از تجربه تاریخی اوباما در سال 2016 در این باره استفاده خواهند کرد. پس از این، 3 مساله اقتصاد، «کووید-19» و خشونت در شهرها موضوعاتی است که 2 کاندیدا به شکل مشخص دیدگاههای متفاوتی درباره این مسائل خواهند داشت. نکته قابل توجه اینکه به استناد اکثر نظرسنجیها، 2 موضوع اقتصاد و بهداشت که در واقع تحت تاثیر «کووید-19» هستند، مهمترین موضوعات از نظر مردم آمریکا هستند. ترامپ که در انتخابات 2016 با شعار «اول آمریکا» به پیروزی رسید، با کاهش مالیاتها و سطح همکاری با شرکای تجاری خارجی در سال اول دولتش توانست رشد مثبت 3 درصد را برای اقتصاد آمریکا به ارمغان آورد. این در حالی بود که اقتصاد آمریکا در دوره اوباما در بهترین حالت رشد زیر 2 درصد را ثبت کرده بود. اما تداوم منطق یکجانبهگرایی ترامپ در کنار بحرانهای اخیر سبب شده از ژانویه 2020 اوضاع اقتصاد رو به وخامت بگذارد تا جایی که در جولای امسال 42 درصد شهروندان آمریکایی عملکرد دولت ترامپ در حوزه اقتصاد را منفی ارزیابی کردند و اکنون چیزی نزدیک به 40 میلون نفر در خطر بیخانمان شدن هستند. در سوی مقابل بایدن با به چالش کشیدن منطق اقتصادی ترامپ از افزایش مالیات و شعار «خرید کالای آمریکایی» صحبت کرده است. در بحث «کووید-19» ترامپ تا همین الان هم این بیماری را جدی نگرفته است. هنوز معلوم نیست او در برابر پرسشهای بایدن مبنی بر اینکه با چه استدلالی خواستار تزریق مواد ضدعفونی به مبتلایان شده است؟ یا اینکه چرا فرمان بازگشایی شهرها در بحبوحه کرونا را داده است؟ چه پاسخی خواهد داشت. در کنار این موارد بایدن هم شرایط سختی را در برابر این پرسش خواهد داشت که در وضعیتی که خواهان تعطیلی شهرهاست، چه راهکاری برای رشد اقتصاد دارد؟ موضوع سومی که 2 طرف با جدیت در برابر هم خواهند ایستاد، بحث مسائل نژادی و آشوب در شهرهاست. در این موضوع نیز 2 کاندیدا در جبهه مقابل هم ایستادهاند. ترامپ که خود را رئیسجمهور «نظم و قانون» معرفی میکند، با دخالت در امور ایالتها، نیروهای فدرال را به شهرها اعزام کرد. در این شرایط ترامپ باید مراقب باشد اظهاراتش در مناظره، احتمالا معترضانی را که وی قبلا آنها را با عناوینی مثل اراذل و اوباش و آشوبطلبان چپ خطاب کرده است به خیابانها نکشاند. از سوی دیگر بایدن که در چند ماه گذشته هر بار با کشته شدن یک سیاهپوست در جریان اعتراضات سریعا خود را به خانواده آنها میرساند، عملا چشم بر گذشته خود و دولتش در تبعیض علیه سیاهپوستان بسته و موضع حمایت از اعتراضات را در پیش گرفته است. اما در ارتباط با بحث صحت انتخابات میتوان گفت این شاید تنها نقطه مشترک هر دو کاندیدا باشد. علاوه بر دموکراتها که نگران تقلب و تخلف فراقانونی ترامپ در جریان انتخابات هستند، ترامپ هم بارها صراحتا سلامت انتخابات را زیر سوال برده است؛ موضوعی که هر چند چندان مورد توجه تحلیلگران قرار نگرفته است اما مطمئنا پس از اعلام نتایج انتخابات شواهد زیادی درباره نیت هر دو طرف درباره این اعلام موضع آشکار خواهد شد.
* روزنامهنگار
ارسال به دوستان
سفیر آمریکا در سرزمینهای اشغالی: حداقل 7 سال زمان میبرد «اف35» به امارات بدهیم
وعده سرخرمن به بنزاید
گروه بینالملل: یکی از آرزوهای امارات در ماجرای توافق سازش با رژیم اشغالگر قدس دریافت جنگندههای رادارگریز «اف35» از آمریکا بود. از همان لحظه اعلام آشکارسازی روابط امارات و اسرائیل، مقامات این کشور کوچک حاشیه خلیجفارس بارها از خیز بلند خود برای خرید این مدل جنگندهها از آمریکا گفتند. در خاورمیانه آمریکا صرفا اسرائیلیها را مجهز به این مدل خاص از جنگندهها کرده تا به زعم خود بتواند برتری هوایی این رژیم در منطقه را تثبیت کند. اسرائیلیها هم در سوی دیگر از همان ساعت اول اعلام توافق از مخالفت خود با فروش «اف35»های آمریکایی به امارات خبر دادند. بازی رسانهای صهیونیستها به گونهای بود که یک روز یکی از مقامات این رژیم از مخالفت تلآویو و روز دیگر مقامی دیگر از موافقت تلآویو با فروش این مدل جنگندهها به امارات خبر میداد. در همه این مدت هم آمریکاییها سکوت اختیار کرده و ناظر این جنگ رسانهای بودند. روز سهشنبه برخی منابع رسانهای از زمان امضای تفاهمنامه فروش جنگندههای «اف۳۵» به امارات خبر داده بودند که آن هم تاریخهای متناقضی بود. با این حال دیروز سفیر آمریکا در سرزمینهای اشغالی به عنوان نخستین مقام رسمی آمریکا حاضر به اظهارنظر صریح درباره فروش یا عدم فروش «اف35» به امارات شد. «دیوید فریدمن» سفیر آمریکا در فلسطین اشغالی در کنفرانس خبری روزنامه «اورشلیمپست» گفت: حداقل ۷ سال زمان میبرد تا نخستین جنگنده «اف۳۵» به امارات تحویل شود. معنای دیگر این اظهارات این است که حتی اگر ترامپ بتواند بر بایدن در انتخابات 13 آبان چیره شود هم تحویل حتی یک فروند «اف35» به امارات موکول به اواخر دوره رئیسجمهور بعد از وی خواهد بود. اگر دموکراتها را حاکم آن روز آمریکا فرض کنیم، مشخص نیست رئیسجمهور دموکرات آن روز آمریکا حاضر به معامله «اف35»ها با امارات باشد، بویژه آنکه به ادعای آنها این جنگنده به نوعی ضمانت برتری اسرائیل در عرصه هوایی منطقه هم هست.
باورش هم سخت است که چگونه یک کشور ممکن است این حجم از خفت را تحمل کند. خبرهای رسانههای غربی حاکی از آن است که حتی اگر «اف35»های آمریکایی به امارات برسد، آن چیزی نیست که مشابه آن در اختیار صهیونیستهاست. به گزارش خبرگزاری رویترز در روز سهشنبه به نقل از منابع مطلع، تصمیم واشنگتن برای فروش «اف۳۵» به امارات عربی متحده باعث نگرانی شدید مقامات رژیم صهیونیستی شده است. در این گزارش آمده است: آمریکا و امارات امیدوارند تفاهمنامه اولیهای را برای فروش جنگندههای «اف۳۵» به این کشور حاشیه خلیجفارس در ماه دسامبر امضا کنند. با این حال آمریکا در حال بررسی نحوه فروش این جنگندهها به امارات است تا توافقات چندین ساله بین واشنگتن و تلآویو برای حفظ برتری نظامی رژیم صهیونیستی حفظ شود. یکی از گزینههایی که واشنگتن در حال بررسی آن است، افزایش احتمال ردیابی جنگندههای «اف۳۵» اماراتی توسط رادارهای اسرائیلی است اما هنوز مشخص نیست شرکت «لاکهید مارتین» قرار است این کار را با کاستن از میزان رادارگریز بودن جنگندههایی که به ابوظبی میفروشد انجام دهد یا آمریکا رادارهای پیشرفتهتری به تلآویو میدهد.
ارسال به دوستان
دور دنیا
عبدالله: زندانیان آزاد شده طالبان به میدان جنگ بازگشتهاند
عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان از بازگشت دوباره شماری از زندانیان طالبان که از سوی دولت آزاد شده بودند، به میدان جنگ خبر داد. عبدالله در نشست مجازی شورای روابط خارجی ایالات متحده آمریکا، افزود: ما میدانیم که برخی زندانیان آزاد شده طالبان به میدان جنگ بازگشتهاند و این نقض توافقی است که طالبان به آن تعهد داده بود. دولت افغانستان بر اساس توافق صلح آمریکا و گروه طالبان که سال گذشته در دوحه امضا شد، 5 هزار زندانی این گروه را از زندانهای این کشور آزاد کرد. این زندانیان هنگام آزادی از زندان، تعهد کتبی داده بودند دوباره به میدان جنگ بازنمیگردند. عبدالله همچنین با اشاره به افزایش خشونتها در افغانستان، گفت سطح خشونتها بسیار بالا و در حدی است که برای مردم غیرقابل قبول است. وی از آمریکا که از طریق توافق با طالبان روند صلح را آغاز کرده و از پاکستان که با اعضای طالبان رابطه دارد، خواست این گروه را تحت فشار قرار دهند تا با آتشبس موافقت کند.
***
روایت اندیشکده آمریکایی از توان موشکی کرهشمالی
تصاویر ماهوارهای نشان میدهد در بحبوحه تنشهای اخیر در شبهجزیره کره، ارتش پیونگیانگ احتمالا از موشکهای بالستیک در تمرینات رژه نظامی بزرگ که در چند روز آینده برگزار میشود، استفاده کند. اندیشکده آمریکایی «۳۸ درجه شمالی» که در حوزه تحولات شبهجزیره کره بویژه کرهشمالی فعالیت دارد، تصاویری را از این کشور منتشر کرد که وسیله نقلیهای شبیه کشنده موشکهای بالستیک را در تمرینات پیش از برگزاری رژه نظامی دهم اکتبر نشان میدهد. به نوشته خبرگزاری «رویترز»، این تصاویر که روز سهشنبه از تاسیسات آموزشی رژه «میریم» واقع در حومه شهر پیونگیانگ، ثبت شدهاند، بهرغم اینکه چندان واضح نیستند تا نوع خودرو و موشک بالستیک آن را تشخیص داد اما اندازه بسیار بزرگ و شکل آن نشان میدهد حملکننده آتشبار موشک عظیمی است. بر این اساس، اندیشکده ۳۸ درجه شمالی در گزارش خود نوشت: «این وسیله نقلیه به اندازهای بزرگ است که یکی از موشکهای بالستیک قارهپیمای کرهشمالی را حمل کند؛ موشکهایی که میتوانند کلاهکهای هستهای را به اهدافی در فواصل مختلف ایالات متحده برسانند». در این گزارش همچنین آمده است که تصاویر ماهوارهای از تاسیسات آموزشی کره شمالی، حجم زیادی از نیروها و خودروهای نظامی را نشان میدهد که مشغول تمرین برای رژه بزرگ روز دهم اکتبر برای گرامیداشت هفتادوپنجمین سالگرد تاسیس حزب کارگر این کشور هستند.
***
ناوالنی از بیمارستان مرخص شد
الکسی ناوالنی، مخالف دولت روسیه که در بیمارستانی در برلین بستری بود، از بیمارستان مرخص شد. بیمارستان «شاریت» دیروز در توئیتر خود خبر مرخصی وی را اعلام کرد. بنا بر گزارش خبرگزاری روسی «اسپوتنیک»، پزشکان آلمانی میگویند امکان بهبود کامل وی وجود دارد، اگر چه ارزیابی عوارض طولانیمدت «مسمومیت شدید» وی دشوار است. روز شنبه، ناوالنی تصویری از خود در اینستاگرام به اشتراک گذاشت که وی را در حال قدم زدن نشان میداد و در زیر آن تصویر، وی روند بهبودش را توصیف کرده بود. ناوالنی ۷ سپتامبر، درست چند روز بعد از آنکه دولت آلمان ادعای مسمومیت وی با گاز عامل اعصاب «نوویچوک» را مطرح کرد از کما خارج شد؛ ادعایی که روسیه آن را رد و اعلام کرد آزمایش ناوالنی هیچ شواهدی از وجود این سم را نشان نداده و همچنین از برلین خواست مدارک خود در اثبات این ادعا را با مسکو به اشتراک بگذارد؛ اقدامی که تاکنون دولت آلمان از انجام آن طفره رفته است. ناوالنی روز ۲۰ آگوست هنگام پرواز از شهر «تومسک» در روسیه به سمت مسکو، پایتخت این کشور دچار علائم بیماری شد و بعد از فرود اضطراری هواپیما در شهر «تومسک» به بیمارستانی در این شهر منتقل شد و سپس به آلمان انتقال یافت. از همان روزهای اول این حادثه و پیش از آنکه آزمایش و تحقیقی انجام شود، غرب در این خصوص علیه روسیه موضعگیری کرد و انگشت اتهام را به سمت مسکو نشانه رفت.
***
خیز انتخاباتی کاظمی
منابع سیاسی در عراق میگویند مصطفی الکاظمی اقدامات اولیه برای تاسیس یک حزب سیاسی با هدف مشارکت در انتخابات پارلمانی آتی را که ژوئن ۲۰۲۱ برگزار میشود، آغاز کرده است. وبسایت روزنامه مصری عربی ۲۱ به نقل از این منابع که خواستند هویتشان فاش نشود، نوشت: حزب سیاسیای که مصطفی الکاظمی، نخستوزیر عراق در حال حاضر برای تأسیس آن تلاش میکند، توسط یکی از نزدیکان وی اداره خواهد شد و محتملترین گزینه تاکنون برای اداره این حزب، رائد جوحی، رئیس دفتر کاظمی است. این منابع همچنین خاطرنشان کردند چندین گزینه برای نام حزب در دست تاسیس کاظمی مطرح شده است، از جمله التجمع الوطنی (گردهمایی ملی). به گفته این منابع اقداماتی در این راستا در تعدادی از استانها از جمله استان کرکوک آغاز شده است. این منابع به «عربی ۲۱» گفتند زمانی که کاظمی در خارج از عراق جزو مخالفان حزب بعث بود، از اعضای حزب «کنگره ملی» به ریاست احمد چلبی، سیاستمدار پیشین عراقی بود بنابراین بسیاری از شخصیتهای حزبش نزدیکان و افراد بانفوذ همان جریان هستند. منابع مذکور گفتند کاظمی به دنبال کاهش نفوذ جریانهای غالب عراق در دولت است، بویژه پس از تغییراتی که در سمتهای رئیسکل بانک مرکزی، شهردار بغداد، رئیس کمیسیون شفافیت پارلمان، رئیس کمیسیون اوراق بهادار، مدیر بانک سرمایهگذاری و دیگر مناصب مهم ایجاد کرد. در همین راستا، موید الجوهیشی، کارشناس امور سیاسی عراق گفت: ما هیچ سندی با امضای مصطفی الکاظمی ندیدهایم که نشاندهنده تعهد وی برای عدم شرکت در انتخابات در ازای تصدی پست نخستوزیری باشد که اکنون به دست آورده است، بنابراین تعجبآور نیست اگر او یک حزب سیاسی تشکیل دهد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|