|
حماس نتایج نشستها برای توافق ملی را اعلام کرد
جنبش حماس دیروز با صدور بیانیهای اعلام کرد سران این جنبش نشستهای مربوط به تحولات وضعیت ملی فلسطین را پس از نشست گروههای فلسطینی در رامالله و بیروت (سوم سپتامبر) و نشست استانبول (22 و ۲۳ سپتامبر) به پایان رساندهاند و این نشستها مقدمهای برای گفتوگوی فراگیر فلسطینی بوده که حاصل آن پیشنویس توافق میان ۲ جنبش فتح و حماس است که به گروههای دیگر فلسطینی ارائه میشود.
ارسال به دوستان
ترامپ با علامتهایی چون سرفه، تب و خستگی مزمن راهی بیمارستان نظامی والتر رید شد
ذوق زدگی دموکراتها
نظرسنجیهای انجام شده در آمریکا از خوشحالی اکثریت دموکراتها از بیماری کرونای ترامپ حکایت دارد
گروه بینالملل: همه عرصههای خبری آمریکا 2 روز بعد از اعلام رسمی ابتلای ترامپ به کرونا، همچنان تحتالشعاع این خبر قرار دارد. لااقل تا 2 هفته آینده که وضعیت نهایی وی روشن شود بعید است تغییری در این اوضاع ایجاد شود.
کرونایی شدن ترامپ انتخابات ریاستجمهوری این کشور را هم با وضعیت مبهمی مواجه کرده است و حتی ستاد دموکراتها هم با اوضاع فعلی به حالت نیمهتعطیل درآمده است.
در کنار همه این حواشی، انتقال ترامپ به بیمارستان نظامی در صبح دیروز اما و اگرهای بسیاری را درباره وضعیت سلامتی وی به وجود آورده که در کنار علامتهایی مثل تب، سرفه و خستگی مزمن نشانههای خوبی برای وی نیست.
به گزارش «وطن امروز»، اگرچه حال عمومی دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا در زمان اعلام کرونایی شدن خوب توصیف شده بود اما از صبح دیروز بروز علائمی چون تب، سرفه و خستگی فراوان که از علائم جدی کروناست سبب شد پزشکان آمریکایی چاره کار را در انتقال فوری ترامپ به بیمارستان نظامی والتر رید اعلام کنند. به نوشته دویچه وله، مشاور امور پزشکی کاخ سفید هم اعلام کرد میزان تب ترامپ افزایش یافته، تنفس او دشوارتر شده و احساس ضعف میکند.
ترامپ لحظاتی قبل از اعزام به بیمارستان با هلیکوپتر در ویدئویی کوتاه از خوب بودن حال عمومی خود خبر داد.
با وجود آن که ترامپ در پیام ویدیویی خود حتی یک سرفه هم نداشت اما رسانههایی چون دویچه وله آلمان با توجه به وجود تجهیزات پزشکی و درمانی پیشرفته در کاخ سفید، انتقال رئیسجمهوری آمریکا به بیمارستان را امری عجیب عنوان کردهاند که از نگاه این رسانه آلمانی نشان میدهد وخامت جسمی ترامپ جدیتر از آن است که پزشکان وی به رسانهها اعلام کردهاند. با این حال اما کاخ سفید در بیانیهای اعلام کرد این اقدام صرفا جنبه احتیاطی دارد.
* روایت رسانهای دموکراتها از حال ترامپ
به رغم اظهارات دونالد ترامپ و اعلامیه کاخ سفید مبنی بر خوب بودن حال رئیسجمهور آمریکا بعد از ابتلایش به ویروس کرونا، رسانههای حامی دموکراتها از جمله شبکه سیانان از بروز مشکل تنفسی ترامپ خبر دادند که به واسطه گرایش حزبی آنها چندان قابل استناد نیست. با این حال سیانان در برنامهای با مجریگری اندرسون کوپر، مجری شناختهشده این شبکه سراغ جیم آکوستا، خبرنگار حوزه کاخ سفید این شبکه که در کاخ سفید مستقر است، رفت. آکوستا در این مصاحبه گفت: همین چند لحظه قبل با یک مشاور ستاد انتخاباتی ترامپ صحبت کردم و او به من گفت این یک وضعیت جدی است، رئیسجمهور برای تنفس کردن با مشکلاتی دست و پنجه نرم میکند و امروز خیلی خسته بوده است. خبرنگار حوزه کاخ سفید شبکه سیانان در ادامه از گفتوگوی خود با یک منبع مطلع دیگر خبر داد که در آن، این منبع آمریکایی به آکوستا گفت: در بین کارکنان کاخ سفید درباره شرایط رئیسجمهور نگرانی جدی وجود دارد.
* احتمال مرگ ترامپ چقدر است؟
طبق اطلاعات مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا درباره بیماری کرونا، احتمال مرگ فردی با سن و وزن و جنسیت ترامپ، چیزی حدود ۹۰ برابر یک جوان ۱۸ تا ۲۵ ساله مبتلا به ویروس کروناست. به گفته این مرکز، اضافه وزن به تنهایی میتواند موجب ضعف سیستم ایمنی و کاهش ظرفیت تنفسی ریهها شود.
ایلان شواتز، متخصص بیماریهای عفونی و استاد دانشگاه آلبرتای کانادا نیز به رسانههای آمریکایی گفته: ترامپ به قدری مریض نبود که نیاز باشد به بیمارستان منتقل شود و احتمالا تیم پزشکی وی خود را برای روزهای آینده که اوضاع فاجعهبار شود، آماده کردهاند که تجهیزات کافی در دسترس داشته باشند. آرماند دوریان، سرپرست بیمارستان وردوگو هیلز لسآنجلس نیز درباره انتقال زودهنگام ترامپ به بیمارستان گفته: کارکنان دولت نمیخواهند ترامپ را با صندلی چرخدار از کاخ سفید بیرون ببرند. به همین دلیل زمانی که او هنوز سرپا است درباره انتقال او به بیمارستان اقدام کردهاند.
* آمریکا چگونه اداره میشود
قرار است در همان بیمارستان نظامی، دفتری برای دونالد ترامپ ایجاد شود. البته بنا بر اعلام کاخ سفید، اگر ترامپ در چند روز آینده اوضاع مناسبتری پیدا کند به وظایف خود در همان بیمارستان رسیدگی میکند و در این چند روز عملا کاری به عنوان رئیسجمهور انجام نخواهد داد. اگر شرایط انتخاباتی نبود شاید مایک پنس، معاون ترامپ عهدهدار وظایف رئیسجمهوری میشد اما حالا هر گونه انتقال قدرت به پنس در افکار عمومی آمریکا به معنی ناتوانی جسمی ترامپ در انجام وظایف رئیسجمهوری است.
* خوشحالی اکثریت دموکراتها
با وجود آرزوی سلامتی افرادی مانند اوباما، بایدن و هیلاری کلینتون برای ترامپ، نظرسنجیهای انجام شده میان اکثریت دموکراتها روایت دیگری دارد.
در همین ارتباط، نتایج نظرسنجی جدیدی که مؤسسه «مورنینگ کانسالت» منتشر کرد، نشان میدهد ۴۰ درصد دموکراتها در پاسخ به این پرسش که از شنیدن خبر ابتلای رئیسجمهور به کرونا چه احساسی دارند، گفتهاند «خیلی خوشحال» یا «تا حدی خوشحال» هستند. این نظرسنجی جدید همچنین نشان میدهد ۳۱ درصد پرسششوندگان گفتهاند از شنیدن خبر ابتلای ترامپ به کرونا «هیجانزده» شدهاند و بقیه هم درباره این موضوع «بیتفاوت» هستند. نتایج این نظرسنجی همچنین نشان میدهد برخلاف دموکراتها، ۵۵ درصد رایدهندگان جمهوریخواه که در این نظرسنجی شرکت کردند، گفتهاند از شنیدن خبر ابتلای ترامپ به کرونا «ناراحت» شدهاند و تنها ۱۴ درصد جمهوریخواهان گفتهاند از ابتلای رئیسجمهور به کرونا «خوشحال» هستند. بقیه هم گفتهاند از این موضوع «نگران» شدهاند.
این نظرسنجی همچنین نشان میدهد اکثریت قاطع دموکراتها (۸۴ درصد) گفتهاند به صداقت رئیسجمهور درباره اعلام وضعیت سلامتیاش «اعتماد ندارند». از سوی دیگر ۸۰درصد جمهوریخواهان گفتهاند به صداقت رئیسجمهور در این زمینه «اعتماد دارند».
* مقابله توئیتر با آرزوی مرگ ترامپ
میلیونها نفر در توئیتر طی 2 روز گذشته برای ترامپ آرزوی مرگ کردهاند. توئیت ترامپ درباره ابتلایش به کرونا هم رکورد پرفیوترین توئیت تاریخ توئیتر را از آن خود کرد. افزایش آرزوی «خبرمرگ» ترامپ در فضای توئیتر سبب شد تا این اپلیکیشن آمریکایی، کاربران را به انسداد یا حداقل تعلیق کاربری خود در صورت آرزوی مرگ برای ترامپ تهدید کند. یکی از مهمترین چهرههایی که برای ترامپ در 2 روز گذشته آرزوی مرگ کرده است زارا رحیم، سخنگوی سابق هیلاری کلینتون است که در توئیتر خود نوشت: توئیت کردن چنین چیزی طی 4 سال گذشته برخلاف هویت اخلاقی من بود اما امیدوارم بمیرد. حساب کاربری زارا رحیم هماکنون به حالت خصوصی درآمده است و امکان مشاهده توئیتهای او جز برای دنبالکنندگان وی وجود ندارد. زارا رحیم در سالهای ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ همزمان با ریاستجمهوری باراک اوباما در دفتر راهبرد امور دیجیتال کاخ سفید مشغول کار بود. تصمیم توئیتر برای ممنوعیت آرزوی مرگ برای دیگران در این شبکه اجتماعی با واکنش منفی گروهی از کاربران روبهرو شد. آنها بر این باور هستند که توئیتر پیش از این چنین سیاستی را اجرا نکرده بود و استثنا قائل شدن صرفا برای رئیسجمهوری آمریکا نوعی تبعیض است. برخی کاربران توئیتر هم نوشتهاند بارها از سمت افراد مختلفی تهدید به مرگ شدهاند اما توئیتر واکنشی به این تهدیدها نداشته است. فیسبوک اما به شرط اینکه کاربران چهرههای مشهور را در آرزوی مرگشان تگ نکنند با این موضوع مشکلی ندارد.
مارا ویلسون، بازیگر آمریکایی در واکنش به این اقدام توئیتر نوشت: میدانید چند نفر در اینجا (توئیتر)، به طور مداوم خواستار قتلعام مسلمانان یا سیاهپوستان میشوند. شبکه اجتماعی توئیتر نیز در واکنش به توئیتهای انتقادی کاربران توئیتر گفت حذف پستهای به اصطلاح تهدیدآمیز به مفهوم تعلیق حساب کاربری از توئیتر نیست.
* ترامپ چه دارویی مصرف میکند؟
دیروز یورونیوز گزارش داد «کیلی مکاننی» سخنگوی کاخ سفید با انتشار بیانیهای اعلام کرد برای دونالد ترامپ بنا به تشخیص متخصصان داروی ضدویروسی رمدسیویر تجویز شده است. سخنگوی کاخ سفید در عین حال تاکید کرده است رئیسجمهوری آمریکا به تنفس با ماسک اکسیژن احتیاج ندارد. «شان کانلی» پزشک دونالد ترامپ نیز در جدیدترین گزارش خود از حال وی نوشت رئیسجمهوری آمریکا همچنان از خستگی رنج میبرد اما روحیه خوبی دارد. کانلی همچنین اعلام کرده است برای درمان کرونای ترامپ، پادتن ریجنرون پلیکلونال تجویز شده است. افزون بر آن، از داروی خوابآور، یک عدد آسپرین در روز، ویتامین دی و ملاتونین نیز برای درمان رئیسجمهوری آمریکا استفاده میشود. شبکه خبری سیانان هم در گزارش خود نوشته است تجویز پادتن به ترامپ حکایت از جدی بودن میزان بیماری او دارد. نکته مهمتر اینکه این یک داروی آزمایشی است و هنوز مجوز استفاده از آن از سوی اداره فدرال نظارت بر مواد خوراکی و دارو در آمریکا (FDA) صادر نشده است. لحن گزارش روز جمعه پزشک دونالد ترامپ نسبت به گزارش اولیه او در روز پنجشنبه جدیتر است. شان کانلی در گزارش پنجشنبهشب خود تاکید کرده بود حال بیمارش خوب است.
* پیام کیم جونگ اون
رهبران زیادی در دنیا پیامهایی مبنی بر آرزوی سلامتی ترامپ ارسال کردهاند که در این میان پیام کیم جونگ اون بیش از دیگران به چشم رسانهها آمد. وی در این پیام کوتاه نوشته است از صمیم قلب برای بازگشت سلامتی ترامپ و همسرش آرزو میکند.
* ستاد بایدن انتشار پیام علیه ترامپ را متوقف کرد
کرونایی شدن ترامپ سبب شد ستاد انتخاباتی جو بایدن، نامزد دموکراتها برای انتخابات ریاستجمهوری فعلا انتشار تمام تبلیغات منفی علیه دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا را متوقف کند. بایدن در پیامی در توئیتر نوشت: در این لحظه نمیتوان به صورت حزبی بود، بلکه باید به صورت آمریکایی عمل کرد و باید همانند یک امت متحد شویم. یک منبع نزدیک به ستاد انتخاباتی بایدن گفت این ستاد به صورت موقت انتشار تمام تبلیغات منفی علیه دونالد ترامپ را متوقف میکند.
******
کاخ سفید پنهانکار
تصور عمومی این بود که ترامپ بلافاصله بعد از ابتلا به کرونا این موضوع را رسانهای کرده که گزارش دیروز نیویورکتایمز این تصور را بر هم زد. در همین ارتباط روزنامه نیویورکتایمز به نقل از منابع خبری گزارش داده کاخ سفید ابتدا سعی کرده ابتلای دستیار رئیسجمهور آمریکا به کرونا را مخفی کند. منابع خبری آن روزنامه گفتهاند: کاخ سفید ابتدا سعی کرده مانع علنی شدن ابتلای «هوپ هیکس» دستیار رئیسجمهور آمریکا به بیماری کرونا شود. روزنامه نیویورکتایمز نوشته مقامهای کاخ سفید امیدوار بودهاند بتوانند خبر ابتلای خانم هیکس را از عموم مخفی نگاه دارند اما تلاشهای آنها ثمری نداشته است. از طرف دیگر، شبکه خبری سیانان گزارش داده شمار کمی از مقامهای کاخ سفید از صبح پنجشنبه از ابتلای هوپ هیکس به کرونا با خبر بودهاند و به رغم این ترامپ سفرش به نیوجرسی را لغو نکرده و آن را انجام داده است. مکاننی، سخنگوی کاخ سفید هم روز پنجشنبه بدون ماسک در جمع خبرنگاران حاضر شده و اشارهای به ابتلای هوپ هیکس به این بیماری نکرده است. پنهانکاری کرونایی کاخ سفید یادآور سابقه طولانی پنهانکاریهای دولتهای مختلف آمریکا در این حوزه است که در زیر به بخشی از آنها اشاره میشود.
ارسال به دوستان
رئیسجمهور فرانسه از برنامه بحثبرانگیز خود برای مقابله با آنچه وی «واگرایی اسلامی» در این کشور خواند رونمایی کرد
خیز جدید مکرون علیه مسلمانان
گروه بینالملل: کمتر از یک ماه پس از صدور پیام رهبر انقلاب درباره لزوم هوشیاری جوامع و ملتهای مسلمان نسبت به مسائل اساسی و مهم جهان اسلام و هشدار ایشان نسبت به حرکت خزندهای که علیه ارزشهای دینی و اسلامی به نام آزادی بیان و با ظاهر دلسوزانه از سوی سران کشورهای غربی اعمال میشود، سخنرانی رئیسجمهور فرانسه در ارتباط با برنامه دولت این کشور درباره مقابله با «واگرایی اسلامی» نشان داد سناریوی نگرانکنندهای در چشمانداز سیاسی کشورهای غربی و مقاماتشان نسبت به امت اسلام و جوامع اسلامی در دستور کار است؛ سناریویی که در پس الفاظ زیبایی مثل حقوق بشر و آزادی بیان دنبال میشود و بار دیگر بحث ماتریس توطئه جبهه غربی و صهیونیستی را علیه دین اسلام نشان میدهد.
به گزارش «وطن امروز»، رئیسجمهوری فرانسه جمعهشب برنامه بحثبرانگیز خود را برای مقابله با آنچه وی «واگرایی اسلامی» در این کشور خواند اعلام کرد. مکرون در جریان سخنرانی در شهر لمورو گفت: واگرایی اسلامی یک مشکل است و این مشکل، یک ایدئولوژی است که مدعی است قوانین خودش باید بر قوانین جمهوری [فرانسه] برتر باشد. وی در توجیه لایحه ضداسلامی دولت فرانسه ادعا کرد: «اسلام دینی است که امروز در تمام جهان در بحران به سر میبرد. این مساله را فقط در کشور خودمان شاهد نیستیم». مکرون مدعی شد هدف از اجرای این لایحه پس از به تصویب رسیدن، مواجهه با مشکل افزایش افراطگرایی اسلامی در فرانسه و تقویت «توانایی ما در زندگی در کنار یکدیگر» خواهد بود. این برنامه در حالی از سوی دولت فرانسه دنبال میشود که این کشور با داشتن 6 میلیون مسلمان و محدود کردن آنها، خود را مدعی مهد آزادی بیان میداند. «علی محیالدین القرهداغی» رئیس اتحادیه جهانی علمای مسلمین، در حساب توئیتری خود به اظهارات اسلامستیزانه «امانوئل مکرون» رئیسجمهور فرانسه واکنش نشان داد و تأکید کرد بحران کنونی ساخته دست کشورهای غربی است. القرهداغی افزود: «آقای رئیسجمهور! نگران دین ما نباش، زیرا این دین هیچگاه به قدرتی تکیه نکرده و شمشیری علیه کسی که با آن مخالفت کرده برنکشیده تا اینگونه پرچم خود را [در جایی] تحمیل کند». القرهداغی در پایان اظهاراتش تأکید کرد: «آقای رئیسجمهور مکرون! شما در بحران هستید؛ بحران اخلاقی، انسانی و سیاسی. اسلام مسؤولیت بار رهبران کارتونی و جعلی که بحران آنها را با نظارت شما به وجود آورده، به دوش نمیکشد». رئیس اتحادیه جهانی علمای مسلمین همچنین گفت: «ما دلسوز حاکمی هستیم که هنوز در بحران و سایه جنگهای دینی به سر میبرد؛ حاکمی که در قرون وسطی زندگی میکند در حالی که ما در قرن بیستویکم قرار داریم».
* طرح مکرون درباره چیست؟
مکرون مدعی است برخی والدین مسلمان به فرزندانشان اجازه شرکت در کلاسهای موسیقی یا رفتن به استخرها را در مدارس نمیدهند و همچنین گفته، حجاب یا روسری نباید در داخل مدارس استفاده شود: «مدارس باید تحت کنترل شدید باشند و تاثیر و نفوذ خارجی در فرانسه تحمل نمیشود». رئیسجمهوری فرانسه با اعلام اینکه آنها از نزدیک با شورای مسلمانان فرانسه همکاری میکنند، گفت: این طرح هدفش اسلام آزاد عاری از نفوذ و تاثیر خارجی در فرانسه است. همچنین به امامان جماعت از ترکیه، مراکش، الجزایر و سایر کشورها اجازه کار در فرانسه از سال 2024 داده نمیشود. به جای آن، امامان جماعت از جوامع مسلمان خود فرانسه ملزم به آموزش و دریافت مجوز هستند. بر اساس این طرح جدید، برخی سازمانهای غیردولتی یا سازمانهایی که خلاف قانون و ارزشهای کشور عمل میکنند، ممکن است تعطیل یا با حسابرسیهای مالی شدیدی روبهرو شوند. مکرون تاکید دارد هدف از این برنامه دفاع از جمهوری فرانسه و ارزشهای آن با دور کردن مذهب از آموزش و بخش عمومی است.
* نگرانی از رشد اسلامهراسی در فرانسه
این طرح مناقشهبرانگیز از نخستینباری که پیشنهاد شد با انتقادهایی روبهرو بوده و برخی نمایندگان جامعه مسلمان آن را «اسلامهراسی» میدانند. جامعه مسلمانان فرانسه نگران هستند این برنامه که قرار است ماه دسامبر به پارلمان ارائه شود، باعث سوءاستفاده بیشتر علیه آنها شود. محمد موسوی، رئیس شورای مسلمانان فرانسه پیشتر هشدار داده بود آنها با هر گونه طرح و اقدامی که مسلمانان را از انجام اعمال مذهبیشان برحذر دارد، مخالفت میکنند. ۶ میلیون نفر یا به عبارتی ۸ درصد جمعیت ساکن فرانسه مسلمان هستند که بزرگترین اجتماع مسلمانان در یک کشور اروپایی به شمار میرود.
* هشدار یک ماه قبل رهبر انقلاب درباره اقدامات مشکوک اروپاییها
کمتر از یک ماه قبل رهبر حکیم انقلاب با انتشار پیامی درباره حمایت مقامات غربی از توهین به ساحت مقدس پیامبر اسلام، نکات بسیار مهمی را خطاب به جوامع اسلامی و لزوم توجه به مسائل مهم جهان اسلام مطرح کردند.
ارسال به دوستان
دور دنیا
ادامه درگیریها در قرهباغ
تکذیب ادعای ارمنستان از سوی آذربایجان
درگیریهای شدید مرزی همچنان میان باکو و ایروان ادامه دارد و در آخرین تحولات، آذربایجان صبح دیروز به بمباران مرکز جمهوری خودخوانده قرهباغ کوهستانی ادامه داد و ارمنستان از ساقط کردن 3 جت طرف آذری خبر داد. جمهوری آذربایجان در واکنش به این ادعا اعلام کرد: ما یک بار دیگر اعلام میکنیم حتی یک هواپیمای جنگنده نیروی هوایی آذربایجان سرنگون نشده است.
به گزارش «وطن امروز»، وزارت دفاع ارمنستان دیروز اعلام کرد ۳ جت آذربایجان در ادامه درگیریهای شدید در منطقه مورد مناقشه قرهباغ کوهستانی ساقط شده است. «شوشان استپانیان» سخنگوی این وزارتخانه تشریح کرد: حدود ساعت 8:۲۵ (به وقت محلی) یک هواپیمای دشمن در جهت جنوبی مورد اصابت قرار گرفت. حدود ساعت 8:۴۶ نیز 2 جت دیگر در خط مقدم قرهباغ کوهستانی هدف قرار گرفتند. وی افزود: در همین حال درگیری شدید و مداوم در شمال و جنوب خط تماس ادامه دارد. دشمن نیروهای زیادی را در جناحها مستقر و حمله را آغاز کرد. یگانهای ارتش ارمنستان پیشروی دشمن را سرکوب و به آنها خسارات سنگینی وارد کردند. به گزارش خبرگزاری تاس، وزارت دفاع آذربایجان در واکنش، اظهارات طرف ارمنستانی درباره ساقط شدن ۳ جت خود را تکذیب کرد و گفت: ما یک بار دیگر اعلام میکنیم حتی یک هواپیمای جنگنده نیروی هوایی آذربایجان سرنگون نشده است.
همچنین خبرنگار خبرگزاری روسی اسپوتنیک گزارش داد صدای گلولهباران از «استپاناکرت» مرکز جمهوری خودخوانده «آرتساخ» (قرهباغ کوهستانی) شنیده شده است. به گفته او صدای انفجارها از حومه این شهر شنیده شده است. ارمنستان و جمهوری خودخوانده آرتساخ که بیشتر بخشهای قرهباغ کوهستانی را تحت کنترل دارد، حملات به استپاناکرت را تایید و هر دو حکومت نظامی و بسیج نیرو اعلام کردهاند. «آرائیک هارطونیان» رئیس منطقه قرهباغ کوهستانی دیروز اعلام کرد با نیروهای ویژه به خط مقدم خواهد رفت. «الهام علیاف» رئیسجمهور آذربایجان هم در ادامه ادعاها درباره جابهجایی شبهنظامیان از منطقه غرب آسیا، گفته مدارکی دارد که ثابت میکند طرف ارمنستانی این شبهنظامیان را برای حضور در درگیریها استخدام کرده است.
***
تونلهای مقاومت همچنان کابوس نظامیان صهیونیست
روزنامه رژیم صهیونیستی نوشت دهها نظامی این رژیم که در جنگ غزه در سال ۲۰۱۴ مشارکت داشتند، همچنان از اختلالات روانی رنج میبرند. مشاهده تونلهای مقاومت در جنگ غزه در سال ۲۰۱۴ به کابوسی برای نظامیان صهیونیست تبدیل شده است. به گزارش «وطن امروز»، روزنامه «اسرائیل هیوم» در این باره نوشت یکی از نظامیانی که در جنگ ۲۰۱۴ وارد یکی از تونلهای حماس شده بود، همچنان از آسیب روانی ناشی از مشاهده این تونل رنج میبرد. این روزنامه نوشت این نظامی ملقب به «متان» یکی از نیروهای یگان مهندسی جنگی در ارتش است که در زمان جنگ وارد یکی از تونلهای حماس شد و با وجود آنکه از لحاظ جسمی سالم از این تونل خارج شد اما مشکل حاد روانی برای او ایجاد شد که تا امروز گرفتار آن است و همچنان با شنیدن صداهای غیرمعمول مانند صدای هواپیما یا صدای جیرجیرک در پارک دچار وحشت میشود. طبق گزارش وبگاه «العهد»، خانواده متان نیز میگویند «متان از تونلهای حماس بازگشت اما سالم نبود. او از مشکل حاد و خطرناک روانی رنج میبرد». بر اساس این گزارش، این نظامی صهیونیست در نتیجه مشاهده صحنههایی در جنگ غزه اکنون تحمل شنیدن صدای یک هواپیمای در حال عبور از آسمان را ندارد و با مشاهده آن صحنههای جنگ برای او تداعی میشود. اسرائیل هیوم همچنین نوشت منزل متان در مکانی قرار داشت که محل عبور هواپیماها بود و این امر چون جنگ غزه را برای او تداعی و ایجاد وحشت میکرد، ناچار به مکان دیگری نقل مکان کرد. طبق این گزارش، ارتش رژیم صهیونیستی متان را معلول ۱۰۰ درصدی اعلام کرده و خانواده او از ارتش خواسته است هزینه نصب عایق صوتی در منزلشان را پرداخت کند تا از ایجاد صداهای آزاردهنده برای متان جلوگیری شود.
***
افزایش شمار مزدوران سودانی در جنگ یمن
گروه بینالملل: میدل ایستآی انگلیس به نقل از منابع ویژه عربستانی فاش کرد 1018 افسر و سرباز سودانی 22 سپتامبر به وسیله کشتی وارد عربستان شدهاند. طبق گفته یک منبع مطلع که خواست نامش فاش نشود، این نیروها پس از ورود به عربستان، از طریق گذرگاههای شهر جیزان (جازان) وارد یمن شدهاند. به گزارش «وطن امروز»، این نیروها در حالی به یمن اعزام شدهاند که خارطوم ژانویه گذشته متعهد شده بود حضور نظامی خود در یمن را از حدود ۵۰۰۰ سرباز به یک گروه کوچک در حدود ۶۵۰ سرباز کاهش دهد. سودان قبلا تا ۱۵ هزار سرباز را برای جنگ ائتلاف به رهبری سعودی و همکاری امارات در یمن مستقر کرده بود. سخنگوی رسمی نیروهای واکنش سریع سودان ماه ژانویه در مصاحبه با خبرگزاری آناتولی گفته بود مقامات این کشور تصمیم گرفتهاند حضور نظامیان سودانی در یمن را به طور چشمگیری کاهش دهند. وی گفته بود قرار است تعداد این نیروها از ۵ هزار تن به 657 نفر برسد. دولت سودان که از شرایط بد اقتصادی رنج میبرد، پس از آنکه وعدههای مالی آمریکا به این کشور محقق نشد، حالا تصمیم گرفته است با اعزام مجدد سربازان خود به یمن ضمن بالا بردن مشارکت در این جنگ، کسب درآمد کند تا به مشکلات اقتصادی خود سر و سامان دهد. یک منبع آگاه که به دلیل حساسیت موضوع خواست نامش فاش نشود، گفت ۲ هواپیمای سودانی که هر کدام حامل ۱۲۲ و ۱۲۸ مسافر از کادر نظامی بودند، روز گذشته از خارطوم به فرودگاه نجران در جنوب عربستان پرواز کردند. به گفته این منبع هواپیماها تعدادی از افسران و سربازان سودانی را برای مشارکت در عملیات ائتلاف در یمن موسوم به عملیات «بازگرداندن امید» منتقل کردند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|