|
اوو مورالس: اراده مردم بولیوی تحمیل شد
رئیسجمهور پیشین بولیوی با اشاره به پیروزی نامزد سوسیالیستها در انتخابات ریاستجمهوری این کشور تاکید کرد: حالا ما میخواهیم عزت و آزادی را برای تمام بولیویاییها احیا کنیم. اوو مورالس که بر اثر شبهکودتایی آمریکایی از مقام خود کنار گذاشته شد، در صفحه توئیتر خود نوشت: اراده مردم تحمیل شد، یک پیروزی چشمگیر برای جنبش، برای سوسیالیسم به دست آمد. جنبش سیاسی اکثریت را در هر ۲ مجلس خواهیم داشت.
ارسال به دوستان
«وطن امروز» گزارش میدهد: بررسی رویکرد انتخاباتی مردم ایالتهای مختلف آمریکا در ۵ دوره گذشته انتخابات ریاستجمهوری
۲ دهه رفتار انتخاباتی ایالتها
کمپینهای ترامپ و بایدن در آستانه مناظره آخر به شدت مشغول تخریب رقیب هستند
گروه بینالملل: حدود 48 ساعت تا مناظره آخر و ۲ هفته تا موعد نهایی رایگیری برای انتخاب چهلوششمین رئیسجمهور ایالات متحده فرصت باقی است.
هر دو کاندیدا تمرکز خود را روی مناظره آخر گذاشتهاند و توپخانههای طرفین بشدت در حال تخریب یکدیگر است. ترامپ و بایدن اکنون بیشترین تلاش خود را میکنند تا در فرصت باقیمانده آرای مردمی را به سوی خود جلب کنند. در حال حاضر بر اساس نظرسنجیهای ملی بایدن جلوتر از ترامپ است اما رخدادهای یک هفته اخیر بویژه انتشار گزارش نیویورکپست درباره فساد هانتر بایدن، پسر جو بایدن این فرصت را به ترامپ داد فاصله خود با بایدن را تا حدی کاهش دهد. در همین حال پراکندگی نظرسنجیها و در نظر گرفتن عوامل متنوع از سوی هر یک از موسسات نظرسنجی سبب شده چهرههای سرشناس کمپین انتخاباتی هر دو کاندیدا با تردید به نتایج نظرسنجی ملی بنگرند. نکته دیگر اینکه ترامپ 4 سال قبل در نظرسنجیهای ملی رقابت را به کلینتون باخته بود اما در نهایت توانست با تکیه بر قوانین حاکم بر ساختار انتخاباتی آمریکا و کسب الکترال کالج لازم به پیروزی برسد. همین موضوع در کنار رقابت نزدیک ۲ کاندیدا در ایالتهای خاکستری سبب شده احتمال وقوع تنش و سناریوهای مربوط به تنشهای داخلی پساانتخاباتی در ایالات متحده شدت بگیرد. شاهد این مدعا نیز افزایش آمار خرید اسلحه در آمریکا بویژه در ایالتهای دموکرات مثل کالیفرنیاست.
* آمادگی 2 کاندیدا برای مناظره آخر
مناظره آخر جو بایدن و دونالد ترامپ در حالی صبح پنجشنبه هفته جاری برگزار میشود که 2 کاندیدا جنگ روانی گستردهای را علیه یکدیگر به راه انداختهاند و اوضاع کمپینها بشدت متشنج است. بایدن همچنان نوک تیز انتقادات خود را به سمت شخص ترامپ گرفته و در سوی دیگر ترامپ هم میکوشد بر برگزارکنندگان مناظره آخر تاثیر داشته باشد. در همین ارتباط دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا پیش از انجام مناظره پایانی، مجری انتخاب شده برای اداره مناظره را مورد حمله لفظی قرار داد. ترامپ در توئیتی نوشت: «او (کریستن ولکر، مجری شبکه انبیسی نیوز) همیشه وحشتناک و بیانصاف بوده، مثل اغلب خبرنگاران اخبار جعلی اما من با این حال بازی خواهم کرد». وی در تجمع انتخاباتی در شهر «جینسویل» ایالت ویسکانسین هم بار دیگر به ولکر تاخت و گفت: «من او را مدتهاست میشناسم، او فوقالعاده بیانصاف است اما عیب ندارد». بر اساس اعلام کمیسیون مناظرههای انتخاباتی آمریکا ،محور مناظره پایانی ترامپ و بایدن مسائل مربوط به تغییرات اقلیمی، روابط نژادهای مختلف در آمریکا، بیماری «کووید-۱۹» و دیگر مسائل خواهد بود. بر اساس گزارش این کمیسیون، ممکن است سوالاتی درباره رهبری در آمریکا، بحث خانواده و امنیت ملی در این کشور نیز پرسیده شود. کمیسیون مناظرههای انتخاباتی آمریکا همچنین افزود بسته به اخباری که در روزهای آخر منتهی به این مناظره منتشر میشود، ممکن است مباحث در این مناظره تغییر کند.
* ایالات دردسرساز برای دموکراتها
رئیسجمهوری آمریکا اگر چــه در کلیت نظرسنجیهای انتخاباتی از رقیب دموکراتش عقب است اما نکته نهفته در نتیجه نهایی انتخابات آمریکا وضعیت ایالات خاکستری بویژه با توجه به الکترال بالای برخی از آنهاست.
شبکه تلویزیونی دویچه وله در تحلیلی در این باره نوشت: بیشتر نظرسنجیها حاکی از بالا بودن شانس پیروزی جو بایدن در انتخابات است. حتی برخی تحلیلگران از یک پیروزی قاطع برای او سخن میگویند. با وجود این خوشبینی، دموکراتها که بدبیاری سال ۲۰۱۶ را تجربه کردهاند، از پیروزی خیلی مطمئن نیستند. در آن سال نظرسنجیها آرای هیلاری کلینتون را در ایالتهای پنسیلوانیا، میشیگان و ویسکانسین بین 3 تا بالای 5 درصد جلوتر از دونالد ترامپ ارزیابی کرده بودند. همین خوشبینی باعث شد کلینتون به 3 ایالت یادشده توجه کافی نکند؛ در برابر ترامپ از فرصت استفاده کرد و در هر 3 ایالت آرای بیشتری آورد. بر همین اساس است که او امروز نیز نظرسنجیها را قلابی میخواند.
* اگر الکترالها مساوی شود؟
اگرچه بایدن در کلیت نظرسنجیها جلوتر از ترامپ است اما این نکته را نیز باید در نظر گرفت که جنگ 2 کاندیدا در ایالتهای بلاتکلیف یا به اصطلاح خاکستری تنگاتنگ و شانه به شانه است. یکی از گزینههایی که این روزها تئوریسینهای آمریکایی مشغول سخن گفتن از آن هستند، احتمال برابری الکترالهای 2 کاندیدا در پایان ماراتن انتخابات است. خب! اگر اینگونه شود تکلیف انتخابات چه میشود؟ چنین سناریوی بعیدی در قانون اساسی دور از ذهن به نظر میرسد و از سال ۱۸۲۴ میلادی رخ نداده است اما در سالی که تغییرات رایگیری مرتبط با ویروس کرونا میتواند تاثیری غیرقابل پیشبینی روی رقابت ریاستجمهوری میان دونالد ترامپ و جو بایدن داشته باشد، این یک احتمال است، حتی اگر دور از ذهن به نظر برسد. بر اساس متمم ۱۲ قانون اساسی آمریکا چنانچه هیچ نامزدی نتواند اکثریت آرای کالجالکترال را به دست آورد، مجلس نمایندگان آمریکا رئیسجمهوری آتی و سنا معاون رئیسجمهوری آتی را انتخاب میکند. طبق قانون، ایالتها تا هشتم دسامبر مهلت دارند نتایج خودشان را شفافسازی کرده یا قانونگذاران ایالتی برای انتخاب برگزینندگان رای الکترال انتخاب کنند که قرار است ۱۴ دسامبر تشکیل جلسه بدهد.
کنگره رسما ششم ژانویه آرای الکترال را شمارش کرده و برنده را اعلام میکند. در سناریوی آرای الکترال برابر، هر ایالت تنها یک رای در مجلس نمایندگان آمریکا خواهد داشت. هر حزب با بیشترین کرسیها در مجلس نمایندگان، رای ریاستجمهوری را مشخص خواهد کرد. جمهوریخواهان کنترل ۲۶ هیأت ایالتی را در دست دارند و دموکراتها ۲۳. پنسیلوانیا بین ۲ حزب تقسیم شده است و همچنین جمهوریخواهان این فرصت را دارند تا تساوی با دموکراتها را در میشیگان و مینهسوتا بشکنند و این در صورتی است که آنها یک کرسی اضافهتر در هر کدام از این ایالتها به دست آورند. این محاسبات در هفتههای پایانی انتخابات، در ذهن رهبران دموکرات، حامیان مالی و استراتژیستها هست. با توجه به اینکه اکثر کاندیداهای دموکراتها در مناطق مایل به ترامپ در پول غرق شدهاند و در نظرسنجیهای دولتی و خصوصی از رقبای جمهوریخواه جلوتر هستند، این حزب برای توسعه نقشه خود و ارائه مسیر گستردهتر برای کسب اکثریت برای خودشان در مجلس نمایندگان آمریکا تلاش میکند.
***
ارسال به دوستان
پس از شکسته شدن دومین آتشبس در قرهباغ مقامات ارشد ۲ کشور رویکرد آتی خود درباره مناقشه را اعلام کردند
جنگ ادامه خواهد داشت
گروه بینالملل: پس از شکسته شدن آتشبس دوم در قرهباغ، دیروز مقامات ارشد جمهوری آذربایجان و ارمنستان در اظهارنظرهای جداگانه به تشریح وضعیت موجود پرداختند. در حالی که الهام علیاف، رئیسجمهوری آذربایجان پیشروی نیروهای ارتش این کشور در روستاهای اشغالی را تایید کرده، نخستوزیر ارمنستان تنها راه پایان نبرد را چشمپوشی جمهوری آذربایجان از خواستههای خود عنوان کرده است.
* ادعای آزادسازی 13 روستا در قرهباغ کوهستانی
به گزارش وطن امروز، «الهام علیاف» رئیسجمهور آذربایجان صبح دیروز با متهم کردن ارمنستان به نقض آشکار آتشبس، مدعی شد نیروهای مسلح کشورش کنترل ۱۳ روستا در منطقه مورد مناقشه «قرهباغ کوهستانی» را به دست گرفتهاند. علیاف در پیامی که در صفحه توئیتر خود منتشر کرد، گفت نیروهای مسلح جمهوری آذربایجان کنترل چندین شهرک در جنوب غربی منطقه «جبرئیل» در امتداد خط تماس قرهباغ کوهستانی را به دست گرفتند.
وی در این باره نوشت: «روستاهای سلطانلی، امیروارلی، ماشانلی، حسنلی، علیکیخانلی، گوملگ، حاجیلی، جیارچینویسلی، نیازگولار، کچل ممدلی، شاهولی، حاجی اسماعیلی و اسحاقلی در منطقه جبرئیل آزاد شدهاند. قرهباغ متعلق به [جمهوری] آذربایجان است». علیاف در ادامه پیام خود با متهم کردن ارمنستان به نقض آشکار توافق آتشبس نوشت: «نیروهای مسلح ارمنستان، آشکارا آتشبس انساندوستانه موقت را که مورد توافق قرار گرفته بود بعد از ساعت ۰۰:۰۲ بامداد ۱۸ اکتبر از طریق حمله به روستاها و مواضع نظامی [جمهوری] آذربایجان نقض کردند. در نتیجه این اقدامات، افرادی کشته و زخمی شدند. ارتش آذربایجان، پاسخ متناسبی به دشمن داد و چندین شهرک را از اشغال آزاد کرد». بامداد یکشنبه، توافق آتشبس جدیدی میان ۲ جمهوری ارمنستان و آذربایجان اجرایی شد اما مانند توافق آتشبس اول، مقامهای باکو و ایروان از همان ساعات ابتدایی، یکدیگر را به نقض توافق آتشبس متهم کردند.
* روایت ارمنستان از تحریمهای ترکیه
«نیکول پاشینیان» نخستوزیر ارمنستان دیروز در اظهاراتی مدعی شد هدف ترکیه از جنگ در قرهباغ آزادسازی اراضی آذربایجان نیست بلکه سیطره بر خطوط گازرسانی به اروپاست. ارمنستان همچنین ترکیه را به ارسال شبهنظامیان از خاورمیانه به درگیریهای قرهباغ متهم کرد؛ اتهامی که آنکارا آن را قویا رد کرده است. در همین حال وزارت خارجه روسیه دیروز اعلام کرد مسکو در ارتباط با آنکارا دائما مساله حضور شبهنظامیانی از لیبی و سوریه در درگیریهای قرهباغ را مطرح میکند. «میخائیل بوگدانوف»، نماینده ویژه رئیسجمهوری روسیه در خاورمیانه و آفریقا در بیانیهای گفت که مسکو در این زمینه با آنکارا در ارتباط است.
ارسال به دوستان
دور دنیا
رایزنیهای الکاظمی در اروپا
مصطفی الکاظمی، نخستوزیر عراق که یکشنبهشب در آغاز سفر دورهای خود به چند کشور اروپایی وارد پاریس شد، دیروز با همتای فرانسوی خود دیدار کرد. وی دیروز با ژان کاستکس، نخستوزیر فرانسه دیدار کرد. مصطفی الکاظمی در ادامه سفر دورهای خود به اروپا قرار است به انگلیس و آلمان نیز سفر کند و با مقامات این کشورها علاوه بر بررسی جدیدترین تحولات منطقهای و بینالمللی، درباره توسعه روابط دوجانبه و شیوههای تقویت همکاری مشترک میان بغداد و این دولتها بویژه در بخشهای اقتصاد، امنیت و بهداشت رایزنی کند.
***
نابودی ۹۵ درصدی هستههای داعش در کرکوک
علی الحسینی، مسؤول ارتباطات سازمان حشدالشعبی در محور شمال عراق، اعلام کرد ۹۵درصد بقایای داعش در کرکوک از بین رفتهاند. وی در گفتوگو با پایگاه خبری المعلومه تصریح کرد: در پی عملیات موفق سازمان حشدالشعبی و سایر تشکیلات امنیتی عراق در کرکوک، ۹۵ درصد بقایای داعش و هستههای خفته این گروه تروریستی از بین رفتهاند و تا مرزهای استان صلاحالدین، امنیت کامل برقرار شده و طی چند ماه اخیر هیچ نقض امنیتی صورت نگرفته است.
***
بهانهجویی فرانسه برای حمله به منازل مسلمانان
خبرگزاری فرانسه به نقل از جرالد دارمانین، وزیر کشور فرانسه از حمله نیروهای پلیس به دهها خانه که ادعا شده متعلق به شبهنظامیان اسلامگرا در این کشور است، خبر داد. خبرنگار روزنامه انگلیسی ایندیپندنت هم در توئیتی نوشت: وزیر کشور فرانسه اعلام کرد پلیس این کشور هماکنون در حال حمله به منازل دهها شبهنظامی اسلامگرا و دفاتر ۵۱ انجمن متهم به ترویج نفرت و خشونت و همچنین جداییطلبی است. دارمانین گفت ۸۰ مورد تحقیقات درباره نفرتپراکنی در فضای مجازی در جریان است و او در حال بررسی انحلال برخی گروهها در جامعه مسلمانان فرانسه با این بهانه است. وزیر کشور فرانسه پیشتر با ادعای تلاش برای مبارزه با آنچه افراطگرایی مذهبی خواند، از بستن دستکم ۷۳ مسجد و مدرسه خصوصی اسلامی در سراسر فرانسه از ماه ژانویه به این سو خبر داد. بنا بر گزارشها، دولت فرانسه قصد دارد شماری از اتباع خارجی را که ادعا میکند مظنون به «فعالیتهای افراطی» هستند از خاک این کشور اخراج کند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|