|
واکنش کدخدایی نسبت به انتخابات آمریکا
سخنگوی شورای نگهبان گفت: انتخابات آمریکا موضوعی است داخلی که ایران علاقه و لزومی به دخالت در آن نمیبیند. عباسعلی کدخدایی در توئیتر نوشت: «ایران بارها اعلام کرده در امور داخلی کشورها دخالت نمیکند و فراتر اینکه نیازی به این دخالت نمیبیند. انتخابات آمریکا نیز موضوعی است داخلی که ایران علاقه و لزومی به دخالت در آن نمیبیند. البته ترامپ هم باید بداند دوران دخالت در امور داخلی کشورها به پایان رسیده است».
ارسال به دوستان
حضور تکفیریها و تروریستها در جنگ آذربایجان و ارمنستان و ادامه شیطنت طرفین در شلیک خمپاره به مناطق مرزی ایران موجب استقرار تیپ زرهی امام زمان(عج) در مرزهای شمال غرب شد
صفآرایی علیه تروریستها
گروه سیاسی: یک ماه از آغاز درگیریها میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان به عنوان ۲ همسایه شمالی کشورمان میگذرد. در این میان تاثیر متقابل جنگ میان ۲ همسایه شمالی ایران بر کشورمان که ریشه در نزاعی قدیمی دارد به عنوان یکی از پرسشهای مهم بارها توسط کارشناسان و رسانهها مورد بحث و ارزیابی قرار گرفت.
به گزارش «وطن امروز»، برخی سناریوها حکم به منع هر گونه فعالیت از سوی ایران میداد و برخی دیگر با برشمردن تهدیدهای بالقوه این جنگ که میتواند به درازا نیز کشیده شود بر لزوم فعالیت و واکنش مستقیم کشورمان تاکید میکرد. با این حال مساله «امنیت مرزی» ایران به عنوان سرفصل موضوعات و دغدغههای نهادهای رسمی مورد تاکید قرار گرفت؛ مسالهای که البته با نقض چندین و چند باره آن در جریان اصابت تعدادی از خمپارهها و راکتها به شهرستان مرزی «خداآفرین» و همچنین سقوط یک پهپاد در اطراف روستای «قره قوچ» در بخش «منجوان» بیش از پیش مورد توجه قرار گرفت. به رغم تذکرات مکرر مقامات ایرانی به طرفین نزاع، بر اساس گزارشهای منتشر شده مناطق مرزی کشورمان بیش از 60 بار مورد اصابت خمپاره قرار گرفته است و همین مساله حساسیتهای عمومی را نسبت به لزوم استقرار نیروهای نظامی کشورمان و واکنش قاطع به هر گونه تعدی را بیش از پیش کرد.
اما مضاف بر درگیریهای مرزی و اصابت خمپارهها به محدوده ارضی کشورمان، انتشار اخبار و شواهدی حکایت از یک تهدید جدی دیگر داشت. استخدام مزدورانی از گروههای تروریستی و تکفیری برای شرکت در صحنههای این نبرد، زنگ خطری بود که از نخستین روزهای جنگ میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان به صدا درآمد. اقدام ترکیه در انتقال تروریستهای تکفیری از سوریه به جمهوری آذربایجان و مخاطرات ناشی از استقرار آنها در مرزهای شمالی کشورمان مسالهای نبود که بسادگی بتوان از کنار آن عبور کرد، از همین رو لزوم آمادهباش حداکثری در صورت در پیش گرفته شدن هر گونه اقدامی از سوی این گروهکها بیش از هر زمان دیگری حس میشد. تجربه حوادث سوریه، نقش ویرانگر تزریق نیروهای تروریستی و تکفیری به قلب نزاعهای منطقهای و لزوم آمادگی برای واکنش قاطع به هر گونه شیطنت از سوی این جریانات، نکتهای بود که در هفتههای اخیر مورد تاکید تحلیلگران مختلف قرار گرفت.
* تهدیدهای مرزی را تحمل نمیکنیم
سردار پاسدار ابوالفضل شکارچی، سخنگوی ارشد نیروهای مسلح روز جمعه با اشاره به درگیریهای ۲ همسایه شمالی کشورمان گفت: به دنبال درگیریهای نظامی ۲ کشور آذربایجان و ارمنستان و عدم رعایت قواعد بینالمللی حسن همجواری و مصالح جنگی در مرزهای کشور سوم که در منازعات ۲ کشور، منجر به شلیک و اصابت تعدادی خمپاره به داخل مناطق سرزمینی جمهوری اسلامی ایران شده است، نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران ضمن تقویت دفاعی خطوط مرزی ایران، اعلام میکند امنیت مناطق مرزی و مردم ایران، خط قرمز ماست. سخنگوی ارشد نیروهای مسلح با اشاره به اینکه رعایت حسن همجواری و صبوری ایران اسلامی با ۲ کشور، نباید مورد سوءاستفاده قرار گیرد، ادامه داد: هشدار میدهیم با هر گونه تعرض و تهدید برخورد سخت خواهیم کرد. سردار شکارچی اضافه کرد: در پی درگیریهای اخیر نظامیان ۲ کشور در منطقه قرهباغ، نخجوان و ارمنستان به دلیل شیطنت برخی بازیگران منطقهای و حملات راکتی و توپخانهای طرفهای درگیر، برخی مناطق مرزی جمهوری اسلامی ایران تحت تاثیر قرار گرفته و خساراتی به هموطنان مرزنشین وارد کرده است؛ لذا تاکید میکنیم ۲ کشور مشکلات خود را از طریق گفتوگو حل کرده و به خطوط قرمز ایران ورود نکنند که در غیر این صورت قطعا پشیمانی به دنبال خواهد داشت.
* هر گونه تغییر در ژئوپلیتیک مرزی، خط قرمز ایران است
سردار محمد پاکپور، فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران هم روز شنبه در حاشیه سومین بازدید خود از مرزهای شمالی کشورمان در طول 20روز گذشته در گفتوگویی کوتاه با خبرنگاران با اشاره به درگیریهای اخیر بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان در منطقه اظهار داشت: جمهوری اسلامی با هر گونه اشغال و تجاوز مخالف بوده و آن را محکوم میکند. وی گفت: از نخستین روزهای درگیری اخیر بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان، قرارگاه عاشورای نیروی زمینی سپاه در منطقه مرزی فعال بوده و تحولات مرزی را رصد کرده و زیر نظر داشته و اقدامات و تقویتهای لازم متناسب با شرایط پیشآمده انجام شده است. سردار پاکپور با هشدار به طرفهای درگیر گفت: هر گونه ناامنی و تهدید در مرزهای ما که موجب آسیب به امنیت و آرامش روانی مردم عزیزمان شود با اقدام مقابلهای ما مواجه خواهد شد و اساسا امنیت مردم و منافع ملی کشورمان خط قرمز ماست. فرمانده نیروی زمینی سپاه در ادامه با اشاره به اعزام و استقرار یگانهایی از نیروی زمینی سپاه به منطقه خاطرنشان کرد: اعزام یگانها از نیروی زمینی سپاه در راستای اهداف و صیانت از منافع ملی و همچنین تامین امنیت و آرامش مردم منطقه خواهد بود. سردار پاکپور با بیان اینکه تمامیت ارضی کشورهای همسایه برای ما محترم است، اظهار داشت: هر گونه تغییر در ژئوپلیتیک مرزی، خط قرمز جمهوری اسلامی ایران است.
* استقرار تیپ مکانیزه در مرزهای شمال غرب
پس از بازدیدهای میدانی روزهای گذشته از نقاط مرزی شمال کشور و برخی موضعگیریهای مقامهای نظامی، روز گذشته اخبار منتشر شده حکایت از آن داشت که تیپ مکانیزه امام زمان(عج) نیروی زمینی سپاه پاسداران در مرزهای شمال غرب کشور مستقر شده است. بر این اساس تانکها و تجهیزات نظامی برای محافظت از مردم و برقراری امنیت در نوار مرزی شمال غرب کشور در مناطق خداآفرین و جلفا استقرار یافتند. پایگاه خبری سپاه نیوز هم در گزارشی به نقل از یکی از اعضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نوشت: برابر دستور سلسله مراتب فرماندهی تیپ مکانیزه امام زمان(عج) نیروی زمینی سپاه پاسداران ماموریت یافت برای دفاع از تمامیت ارضی کشورمان و دفاع از مناطق مردم ولایتمدار خداآفرین در این منطقه مستقر شود.
در این میان با توجه به تهدیدات بالقوه درگیریهای گسترده جمهوری آذربایجان و ارمنستان در نزدیکی مرزهای کشورمان و اخباری که گویای رشد جمعیت جنگجویان تروریستی و تکفیری در این نزاع منطقهای است، اعزام گسترده نیروهای نظامی و تجهیزات دفاعی به مناطق مرزی شمال کشورمان را میتوان حامل پیامی مهم به ۲ همسایه شمالی دانست که هر گونه نقض مرزهای کشورمان و تبدیل آن به بستری برای نفوذ و گسترش نیروهای تروریستی و تکفیری با واکنشی قاطع روبهرو خواهد شد. مضاف بر این، حضور گسترده نیروها و تجهیزات نظامی کشورمان را میتوان به عنوان مفروضی برای ایجاد «منطقه حائل» درگیریها نیز به حساب آورد.
***
[نیروهای نظامی نقش حائل 2 کشور را ایفا کنند]
جنگ میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان به عنوان ۲ همسایه شمالی جمهوری اسلامی ایران، از همان نخستین روزهای خود با برخی هشدارها و پیشبینیهای تهدیدآمیز همراه بود. کارشناسان متعددی با توجه به شناخت از مناسبات فعلی منطقه و سناریوهای محتمل از دستگاه سیاست خارجی درخواست داشتند نقش فعالانهتری را در این میان بر عهده گیرد و با استفاده از جایگاه منطقهای ایران، تهدیدهای احتمالی این نبرد را خنثی کرده یا به کمترین سطح ممکن برساند. در این میان ایده «منطقه حائل» یکی از سناریوهای مورد تاکید بود که کشورمان نیز موقعیت پیگیری آن را دارا بود. اواسط مهرماه در نخستین روزهای جنگ میان ۲ همسایه شمالی، محمدجواد لاریجانی در گفتوگو با «وطن امروز» نسبت به پیگیری این ایده تاکید کرده بود. وی در بخشی از گفتوگوی مذکور با اشاره به لزوم برخورد فعالانهتر دستگاه سیاست خارجی در قبال درگیری همسایههای شمالی گفته بود: درباره مساله و مناقشه ارمنستان و آذربایجان هم کارهایی در وزارت امور خارجه در حال پیگیری است اما ما پکیجهای متنوعی را میتوانیم در این باره ارائه کنیم که یک برخورد فعالانهتری را لازم دارد. ما باید همان روزهای اول بلافاصله یک هیأت نظامی و سیاسی به هر ۲ کشور میفرستادیم، چون هر ۲ به ما اعتماد دارند. حتی نیروهای نظامی ما میتوانند نقش حائل را بین 2 کشور ایفا کنند. ببینید! «سن سو» استراتژیست معروف چینی که 2 هزار سال قبل کتابی درباره جنگ نوشته است، میگوید 100 جنگ را آغاز کردن به اندازه جلوگیری از یک جنگ سخت نیست. ما باید از هنر دیپلماسی خود استفاده کنیم و آلام جنگ را کاهش دهیم. ما باید سیاست معتدل و مبتنی بر عقلانیت اسلامی خود را به نمایش بگذاریم. اینها حیطههایی است که محتاج تحرک بیشتر دستگاه دیپلماسی است، البته باز شدن پای تروریستهای داعش به منطقه به بهانه حمایت از آذربایجان پدیده بسیار خطرناکی است که ترکیه بازی آن را شروع کرده است.
ارسال به دوستان
مایک پمپئو در همسویی با مواضع ضدایرانی دموکراتها ادعای دخالت ایران در انتخابات آمریکا را تکرار کرد
همان همیشگی!
گروه سیاسی: پس از آنکه سران ارشد حزب دموکرات با طرح ادعای دخالت ایران در انتخابات آمریکا به موضعگیری علیه کشورمان پرداختند، وزیر خارجه آمریکا نیز روز شنبه در اظهاراتی مدعی شد آنچه «تلاش ایران برای دخالت در انتخابات آمریکا» میخواند، با پیامدهایی مواجه خواهد شد!
به گزارش «وطن امروز»، مایک پمپئو روز جمعه در توئیتی نوشت: ما نمیگذاریم تلاش اخیر نظام ایران برای دخالت در انتخاباتمان، دموکراسیمان را تضعیف کند. ما به طور آشکار مشخص کردهایم چنین اقداماتی پیامدهایی دارد و دیروز نیز ۵ نهاد ایرانی را تحریم کردیم. «جان راتکلیف» مدیر ارشد دستگاه ناظر بر اطلاعات ملی آمریکا روز چهارشنبه اعلام کرده بود ایران و روسیه به اطلاعات شخصی شماری از رایدهندگان آمریکایی دسترسی پیدا کردهاند و سعی دارند از این مسیر بر انتخابات ۳ نوامبر تاثیر بگذارند. راتکلیف مدعی شد ایران و روسیه به طور جداگانه توانستهاند اطلاعات ثبتنامی رایدهندگان را به دست آورده و از آن علیه آمریکاییها و «ایجاد ناآرامی اجتماعی» استفاده کنند که بیشتر این اطلاعات براحتی قابل دسترسی است. او در این باره در یک کنفرانس خبری گفت: این دادهها میتواند توسط عوامل خارجی در راستای تلاش برای انتقال اطلاعات در ثبتنام رایدهندگان مورد استفاده قرار گیرد که امیدوارند این امر موجب ایجاد سردرگمی و آشوب شده و اعتمادمان به دموکراسی آمریکایی را تضعیف کند. مقام آمریکایی مدعی است ایران در پشتپرده ارسال یکسری «ایمیل حقهبازانه» با هدف «ترساندن» رایدهندگان و «آسیب وارد کردن به رئیسجمهور ترامپ» قرار دارد. این اتهامزنی سبب شد دموکراتها طی روزهای گذشته در واکنش به این موضوع با دامنه بیشتری در مقایسه با همتایان جمهوریخواه خود، به مواضع ضدایرانی رو آورند. بر این مبنا نانسی پلوسی، رئیس دموکرات مجلس نمایندگان ایالات متحده آمریکا در واکنش به گزارش نهادهای اطلاعاتی آمریکا درباره دخالت کشورهای خارجی در انتخابات ریاستجمهوری این کشور، ایران را «بازیگر بد» خواند. پلوسی با اشاره به گزارش مقامهای اطلاعاتی این کشور گفت: نقش ایران و روسیه در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا قابل مقایسه نیست. همچنین «چاک شومر» رهبر اقلیت دموکراتها در مجلس سنای این کشور روز پنجشنبه در پی منتشر شدن گزارشی محرمانه با ادعای دخالت ایران و روسیه در انتخابات آمریکا در گفتوگویی با شبکه «اماسانبیسی» گفت: برای من واضح بود هدف ایران در این پرونده و هدف روسیه در بسیاری از پروندهها این است که به طور اساسی اعتماد در انتخابات ما را تضعیف کنند. به عقیده من، این اقدام برای بیاعتبار کردن رئیسجمهور ترامپ رخ نداده است. این ادعا به آخرین مناظره تلویزیونی کاندیداهای ریاستجمهوری آمریکا در روز جمعه هم راه یافت!. در این مناظره پس از اینکه بحث ادعای دخالت ایران و روسیه در انتخابات این کشور مطرح شد، این جو بایدن بود که خیلی شدید به ایران حمله کرد. بایدن پس از سوال مجری مناظره در این باره گفت: «من روشن کردم اگر هر کشوری در انتخابات ما دخالت کند باید بهایش را پرداخت کند. روسها در انتخابات قبل و این انتخابات دخالت کرده و میکنند. چینیها هم تا درجهای و حالا معلوم شده ایرانیها هم این کار را میکنند. اگر من انتخاب شوم، آنها باید بهای این کار را بدهند. این نقض حاکمیت ما است». با این حال، پس از ادعای مقامات آمریکایی، سیدعلیرضا میریوسفی، معاون مطبوعاتی هیات نمایندگی ایران در سازمان ملل در صفحه توئیترش این ادعا را رد کرد و نوشت: ایران بر خلاف آمریکا در انتخابات دیگر کشورها دخالت نمیکند. جهان شاهد تلاشهای نومیدانه علنی آمریکا برای زیر سوال بردن نتیجه انتخابات خودش در بالاترین سطح آن بوده است. میریوسفی در ادامه گفت: این اتهامات چیزی جز سناریویی دیگر برای تضعیف اعتماد رایدهنده نبوده و پوچ است. ایران هیچ تمایلی به مداخله در انتخابات آمریکا ندارد و هیچ مزیتی در نتیجه برای آن وجود ندارد. آمریکا باید به اتهامات بدخواهانه و خطرناکش علیه ایران پایان دهد. پیش از این هم سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت امور خارجه روز پنجشنبه با اعلام احضار سفیر سوییس [حافظ منافع آمریکا] در کشورمان از سوی دستیار وزیر و مدیرکل آمریکای وزارت امور خارجه، در این باره اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران ضمن رد ادعاهای تکراری و گزارشات ساختگی، ناشیانه و متقلبانه مقامات رژیم آمریکا، بار دیگر تاکید میکند برای تهران هیچ تفاوتی نمیکند کدامیک از ۲ کاندیدای فعلی راهی کاخ سفید شود. رژیم آمریکا و دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی این کشور که سابقهای طولانی در دخالت و ایجاد آشوب در انتخابات دیگر کشورها را در پرونده دارند و در دنیای متوهمانه و متقلبانه خود نیز محبوس هستند، در آستانه انتخابات این کشور ادعای بیاساسی را مطرح میکنند تا با فرافکنی، پروژه غیردموکراتیک و سناریوی از پیش تعریف شده خود را جلو ببرند. دور از ذهن نیست که طراحان چنین سناریوهای بچهگانهای، به دنبال انحراف توجهات و افکار عمومی و انجام تحریکات مشکوک در آستانه انتخابات باشند. همسویی دموکراتها و دولت ترامپ در موضوع ادعای دخالت ایران در انتخابات آمریکا بار دیگر از تغییرناپذیری اصول اساسی و مشترک حاکم بر سیاست خارجی این دو حزب نسبت به طیفی از مسائل بینالمللی بویژه مقابله با ایران پرده برداشت. این در حالی است که برخی جریانهای سیاسی در کشورمان طی سالهای گذشته تلاش کردهاند گزاره «دموکرات خوب/ جمهوریخواه بد» را در ایران معتبر کنند.
ارسال به دوستان
اخبار
نیروی انتظامی درگاه اعتماد مردم به نظام است
فرمانده کل سپاه با اشاره به اینکه نیروی انتظامی درگاه اعتماد به نظام است، گفت: امروز نیروی انتظامی ما به درجه بالایی از کفایت و رشد رسیده است. سرلشکر پاسدار حسین سلامی به اتفاق هیات همراه برای تبریک هفته نیروی انتظامی در ستاد فرماندهی ناجا حضور یافت و با سردار حسین اشتری، فرمانده نیروی انتظامی دیدار و گفتوگو کرد. فرمانده کل سپاه با تقدیر و تشکر از فرمانده ناجا گفت: از اینکه این فرصت را فراهم کردید تا در جمع شما تلاشگران قرار بگیرم، متشکرم. همچنین از مجموعه تلاشها و زحمات شبانهروزی شما در طول سال که یک لحظه هم چشم برهم نمیگذارید و با چشمان باز و با روحیه بالا و نشاط، طراوت، صبر و آرامش همه ماموریتهای مختلف را اجرا میکنید، قدردانم. سردار سلامی با بیان اینکه «اگر یک روز پلیس نباشد چه اتفاقی خواهد افتاد» اظهار داشت: پلیس که نباشد هیچ چیز سر جای خود نخواهد بود؛ بودن شما مساوی با خیلی از هنجارهاست، هر جا نور است خطایی نیست، بلکه خطا و ناهنجاری مربوط به تاریکی است. پلیس چتر امنیت، آرامش و اعتماد عمومی است.
***
رزمایش عاشقان ولایت ۹۹ در مناطق مرزی شمال غرب برگزار شد
رزمایش عاشقان ولایت ۹۹ نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران با محوریت تیپ ۱۶۴ متحرک هجومی پیرانشهر در مناطق مرزی شمال غرب کشور برگزار شد. به گزارش روابط عمومی ارتش، رزمایش عاشقان ولایت ۹۹ نیروی زمینی ارتش به صورت تک شبانه و روزانه با هدف نمایش اقتدار و آمادگی رزمی و ارتقای تحرک در منطقه عمومی شمال غرب با موفقیت برگزار شد. بر پایه این گزارش، در این رزمایش که با محوریت تیپ ۱۶۴ متحرک هجومی نیروی زمینی ارتش برگزار شد، یگانهای حاضر در رزمایش با ساختار جدید نیروی زمینی که تیپهای پیاده مکانیزه به تیپهای متحرک هجومی تغییر ماهیت دادهاند، برای دومین بار در این منطقه توانمندی خود را به نمایش گذاشتند.
در این رزمایش تخصصی تاکتیکی که مرحله اول آن به صورت شبانه برگزار شد، یگانهای پیاده، مهندسی، پهپاد و گروه ۱۱ توپخانه در رسیدن به اهداف از پیش تعیین شده طی ۲ مرحله شبانه و روزانه تیپ ۱۶۴ متحرک هجومی را پشتیبانی کردند. در تک روزانه نیز تیپ ۱۶۴ متحرک هجومی با اجرای طرحهای رزمی به اهداف از پیش تعیین شده این رزمایش دست یافت. حفظ و ارتقای تحرک، واکنش سریع به تهدیدات و بالا بردن آمادگی رزمی و توان دفاعی از جمله اهداف رزمایش عاشقان ولایت 99 بود که تیپ ۱۶۴ متحرک هجومی نیروی زمینی ارتش در این رزمایش اهداف مورد نظر را محقق کرد.
***
اظهارات جدید مدیرکل آژانس درباره بازرسیهای اخیر در ایران
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در گفتوگویی به بازرسی اخیر اعلام شده در ایران اشاره کرد. به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری «دپآ» آلمان، رافائل گروسی در بخشی از گفتوگویش با این خبرگزاری به موضوع بازرسیهای اخیر از ۲ محل در ایران اشاره کرد و در این باره گفت: اگر هر چه زودتر تمام جنبههایی را که توسط آژانس بینالمللی انرژی اتمی بررسی میشود شفافسازی کنیم، برای همه و اول ایران بهتر خواهد بود. گروسی ادامه داد: امیدوارم بتوانیم بدون موانع فعالیت کنیم. بر اساس این گزارش، گروسی در سفر اخیرش به ایران با مقامات کشورمان دیدار کرده و درباره بخش اجرایی تعهدات پادمانی ایران به توافقی رسیدند که ایران به موجب آن، ماه سپتامبر دسترسی به ۲ محل تعیین شده از سوی آژانس را برای بازرسان ایجاد کرد. به گفته گروسی، نتایج بررسی این نمونهبرداریها ابتدا به ایران اعلام میشود و علنی نخواهد شد.
***
استقبال ایران از توافق آتشبس در لیبی
سخنگوی وزارت امور خارجه از توافق آتشبس بین طرفهای درگیر در لیبی استقبال کرد. به گزارش ایسنا، سعید خطیبزاده با قدردانی از نقش سازمان ملل متحد و طرفهای لیبیایی مذاکرهکننده در دستیابی به این توافق، ابراز امیدواری کرد این آتشبس پایدار بوده و تمام طرفها به تعهداتشان ملتزم باشند. خطیبزاده با تاکید بر ضرورت قطع دخالتهای خارجی در روند توافقات طرفهای مذاکرهکننده در لیبی، بار دیگر مخالفت جمهوری اسلامی ایران با راهحل نظامی برای حل این بحران را خاطرنشان کرد و خواستار حل بحران لیبی از طریق سیاسی و گفتوگو شد.
***
تقابل تهران- واشنگتن، محور گفتوگوی فؤاد حسین با سفرای عربی
وزیر خارجه عراق اخیرا با سفرای کشورهای عربی در انگلیس دیدار کرده و در رابطه با تنش میان آمریکا و ایران بحث و رایزنی کردند. وزارت خارجه عراق در بیانیهای اعلام کرد فواد حسین در سفر اخیرش به انگلیس با سفرای کشورهای عربی در این کشور دیدار و گفتوگو کرده است. بر اساس این بیانیه، وزیر خارجه عراق در این دیدار تحولات سیاسی، اقتصادی و امنیتی و پیامدهای شیوع کرونا را بررسی کرده است. فواد حسین همچنین بر عمق روابط عراق با کشورهای عربی و ضرورت همکاری در مبارزه با چالشهای منطقهای تأکید کرده است. او همچنین در این دیدار به پیامدهای تنش میان ایران و آمریکا و مهمترین مواضع عراق در قبال آنچه تعرض به حاکمیت ملی آن است، پرداخته است.
ارسال به دوستان
دستورالعمل پیشگیری و نحوه مقابله با ترک وظایف قانونی مدیران و کارمندان توسط آیتالله رئیسی ابلاغ شد
گام جدید قوه قضائیه برای برخورد با کمکاری مدیران
گروه سیاسی: رئیس قوه قضائیه دستورالعمل نحوه مقابله با ترک وظایف قانونی مدیران و کارمندان و پیشگیری از آن را ابلاغ کرد.
این دستورالعمل در اجرای بندهای دوم و سوم اصل یکصدوپنجاهو ششم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، سیاستهای کلی نظام، قانون تشکیل سازمان بازرسی کل کشور و وظیفه قانونی قوه قضائیه در حفظ حقوق عامه و نظارت بر حسن اجرای قوانین و با توجه به احکام مقرر در مواد ۹۰، ۹۱ و ۹۲ قانون مدیریت خدمات کشوری تدوین شده است. بر اساس قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب سال 86 مدیران و سرپرستان بلافصل در دستگاههای اجرایی مسؤول نظارت، کنترل و حفظ روابط سالم کارمندان خود در انجام وظایف محوله و موظف به رعایت قانون و اجتناب از هر گونه رفتار ناقض قانون اعم از فعل یا ترک فعل هستند. در این قانون تاکید شده است که ترک وظایف قانونی مدیران و اهمال و سهلانگاری در اجرای قانون و عدم اعلام جرائم و تخلفات ارتکابی در حوزه تحت تصدی، موجب مسؤولیت قانونی آنان است. در این دستورالعمل وظیفه سازمانها برای جلوگیری از اهمال و ترک وظایف مدیران اینگونه آمده است: در اجرای قانون، سازمان اقدامات زیر را معمول میدارد:
الف- فراهم آوردن زمینه پیشگیری از وقوع جرم و تخلف و سوءجریان احتمالی، در اجرای بند «ج» ماده ۱۱ قانون، با انجام اقداماتی از قبیل اطلاعرسانی و آگاهیبخشی و تعامل با مسؤولان دستگاههای اجرایی و ارائه گزارشهای نظارتی هشداردهنده و بهنگام.
ب- اعلام به مراجع قضایی ذیربط و پیگیری تا حصول نتیجه در اجرای تبصره ماده ۱۰ قانون، در صورتی که پیشنهادهای سازمان برای جلوگیری از وقوع جرم، تکرار تخلف یا سوءجریان امور باشد و عدم اجرای آنها موجب انجام عمل غیرقانونی شود و مسؤول مربوط از انجام آن استنکاف نماید.
پ- رسیدگی به صورت فوقالعاده و ایفای وظیفه قانونی، در صورت مواجهه با ترک وظایف مذکور در بندهای الف و ب ماده ۳ این دستورالعمل، در صورتی که ترک وظایف قانونی واجد جنبه مجرمانه بوده یا تخلف تلقی شود و اعلام به مراجع ذیربط در اسرع وقت و پیگیری تا حصول نتیجه.
ت- اعلام موارد تخلف و نارساییها و سوءجریانات اداری و مالی ناشی از ترک فعل به هر یک از مقامات مذکور در بند «ج» ماده ۲ قانون و پیگیری تا حصول نتیجه، و در صورت اقتضا، فراهم نمودن تمهیدات لازم جهت جلوگیری از تخلف و اقدام قانونی در صورت تکرار برابر تبصره ماده ۱۰ قانون.
ث- اعلام به دادستان مربوط جهت درخواست جبران خسارت از دادگاه صالح بدون پرداخت هزینه دادرسی در اجرای تبصره یک ماده ۲ قانون، در صورتی که دستگاه اجرایی ظرف مدت متعارف اقدام لازم جهت اقامه دعوی به عمل نیاورد و در نتیجه به اموال دولتی یا حقوق عمومی خسارت وارد شود یا موجب تضییع آنها شود؛ ضمنا خسارات وارده در هر زمان که کشف شود، قابل مطالبه است و گذشت زمان موجب رفع مسؤولیت و مرور زمان نمیشود.
ج- هشدار لازم به مقامات ذیربط در مواردی که عدم انجام وظایف قانونی دستگاهها موجب احتمال بروز خطر یا حادثه یا ورود خسارت به منابع عمومی بر اثر عدم رعایت موازین و مقررات و نظامات دولتی شود و پیگیری تا حصول نتیجه، برابر مقررات قانونی، مانند ماده ۵۵ قانون شهرداری با اصلاحات و الحاقات بعدی، تبصره ۴ ماده ۲ و ماده ۴۶ قانون توزیع عادلانه آب، تبصره ۳ ماده ۶ قانون هوای پاک مصوب ۱۳۹۶، ماده ۱۵ قانون حفاظت از خاک مصوب ۱۳۹۸، ماده ۲۱ قانون مدیریت بحران کشور مصوب ۱۳۹۸، تبصره ۲ ماده ۲ قانون مجازات اخلالگران نظام اقتصادی کشور مصوب ۱۳۶۹، ماده ۳ قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم مصوب ۱۳۹۴، ماده ۷ قانون مبارزه با پولشویی مصوب ۱۳۸۶ با اصلاحات بعدی، ماده ۳۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب ۱۳۹۲، ماده ۵۲ قانون بازار اوراق بهادار مصوب ۱۳۸۴، ماده ۴۹ قانون توسعه و تقویت نظام استاندارد مصوب ۱۳۹۶، ماده ۲۷ قانون حمایت از اطفال و نوجوانان مصوب ۱۳۹۹ و ماده ۱۹ قانون رسیدگی به تخلفات اداری.
بر اساس این دستورالعمل، دادستانها در سراسر کشور مکلفند به منظور صیانت از حقوق عامه، تدابیر زیر را جهت حفظ حقوق عمومی و پیشگیری و مقابله با ترک وظایف قانونی اتخاذ کنند:
الف- در صورتی که ترک وظایف قانونی مدیران، مسؤولان و رؤسای دستگاههای اجرایی و اهمال در انجام وظیفه و عدم نظارت بر کارکنان موجب تضییع حقوق عمومی یا ایراد صدمه یا خسارت به اموال عمومی یا منابع بیتالمال یا حقوق اساسی ملت، مانند حق سلامت یا امنیت عمومی و دیگر حقوق مصرح در قانون اساسی ناظر بر حقوق عامه شود یا مضر به سلامت و امنیت مردم شود یا این قبیل اقدامات سبب بروز یا توسعه خسارت و صدمات گردد و دارای وصف مجرمانه باشد، در اسرع وقت نسبت به تعقیب موضوع، جمعآوری ادله و نظارت بر تحقیقات اقدام لازم را به عمل آورند و مراتب را به دادستان کل جهت پیگیری اعلام نمایند.
ب- در مواردی که تصمیمات اداری مدیران و مسؤولان یا ترک فعل یا تأخیر ناموجه آنان در اقدامات فوری امدادی یا نحوه مدیریت سوانح و بلایای طبیعی به گونهای باشد که زمینهساز وقوع خسارت به منابع و اموال عمومی یا سلامت شهروندان شود، ضمن اعلام مراتب به سازمان با انجام اقدامات پیشگیرانه از قبیل تذکر و اخطار یا تعقیب از حقوق عامه مردم صیانت کنند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|