|
درخشش بینالمللی واکسن کرونای ایرانی در حال ساخت توسط ستاد اجرایی فرمان حضرت امام
رئیس مرکز اطلاعرسانی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام گفت: بر اساس اعلام رسمی سازمان جهانی بهداشت، ۳ پلتفرم از پلتفرمهای تولید واکسن کرونای ستاد اجرایی فرمان امام در لیست جهانی واکسنهای نامزد کرونا در WHO ثبت و اعلام شد. به گزارش تسنیم، حجت نیکیملکی با اعلام این خبر در صفحه مجازی خود نوشت: این واکسن پس از طی مرحله تست انسانی و دریافت مجوزهای لازم، وارد بازار خواهد شد.
ارسال به دوستان
پیشنهاد متخصصان برای تعطیلی 2 هفتهای، دیروز در ستاد ملی مبارزه با کرونا تصویب نشد
تدبیر و کووید!
مسؤولیت افزایش آمار مرگومیر ناشی از کرونا بر عهده حسن روحانی است
محسن جندقی: حسن روحانی در جلسه ستاد ملی کرونا اعلام کرد از اول آذرماه محدودیتهای جدید و شدید اعمال میشود اما هیچ اشارهای به طرح تعطیلیای که خواسته جامعه پزشکی و مسؤولان وزارت بهداشت است، نکرد.
به گزارش «وطن امروز»، از مدتها پیش مسؤولان وزارت بهداشت، 65 رئیس دانشگاه علوم پزشکی کشور و بسیاری از متخصصان تنها راهکار کاهش تلفات کرونایی در کشور را تعطیلی حداقل ۲ هفتهای اعلام کردند. حتی ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت جمعهشب در تلویزیون علنا گفت تا هفته آینده تعداد قربانیان کرونا ۲ برابر خواهد شد و علاوه بر تهران باید کل کشور تعطیل شود. وی گفت: پیشبینیها میگوید مرگ ناشی از کرونا در ۲ هفته آینده ۲ برابر خواهد شد. اگر همه با هم شیوهنامههای بهداشتی را رعایت نکنیم، زمستان هم مثل پاییز که وضعیت کرونایی از رنگ قرمز به سیاهی گرایید، سیاه خواهد بود. ۶۵ نفر از رؤسای دانشگاهها که فرماندهان جان بر کف مقابله با کرونا هستند و در خط مقدم حاضرند و اکثر آنها و معاونشان به این بیماری مبتلا شدهاند در نامهای به وزیر بهداشت، درخواست کردند که تعطیلیها در تمام کشور و نه در تهران برقرار شود. خیلیها با تعطیلی ۲ هفتهای به دنبال رفتن به سفر، گردش، پارک و ملاقاتهای خانوادگی هستند که من خواهش و تقاضا میکنم در صورت تصویب هر گونه تعطیلی، وظایف فردی مبنی بر رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و ماندن در خانه را رعایت کنیم.
معاون وزارت بهداشت اعلام کرد موضوع تعطیلی در جلسه شنبه ستاد ملی مقابله با کرونا مطرح میشود اما دیروز حسن روحانی هیچ حرفی از تعطیلی نزد و فقط گفت: «اکنون در شرایطی هستیم که ناچار به افزایش محدودیتها هستیم. امروز تصمیم کلی درباره محدودیتها گرفتیم که از اول آذر این طرح اجرایی میشود. هر شهری بنا به ویژگیهایی که دارد، مقرراتی برایش تعیین میشود. جزئیاتی وجود دارد که این هفته تعیین میشود. اساس این طرح تا پایان کرونا ادامه خواهد داشت و قرارگاه و وزارت بهداشت بیشترین مسؤولیت را برای آن بر عهده دارند. امروز تصمیمات کلی برای اعمال محدودیتهای بیشتر اتخاذ کردیم که از شنبه آینده طرح مربوط به آن با توجه به ویژگی شهرها از نظر وضعیت بیماری اجرا میشود و تا پایان کرونا ادامه خواهد داشت. ظاهر این طرح به سبک تعطیلات برخی مشاغل و بخشهای فرهنگی- آموزشی یا در مواردی جریمه ظهور و بروز دارد اما واقعیت این است که باید مردم احساس کنند این مساله مهم است و ما در شرایطی ویژه قرار داریم».بعد از اظهارات روحانی، علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا مصوبات دیروز را تشریح کرد و گفت: در کشور ما هم میزان موارد ابتلا بسیار بالا رفته و هم مرگومیر افزایش یافته است. ما حدود ۳ هفته پیش در ۴۳ شهرستان محدودیت شدید اعمال کردیم و بعد از آن هم در ۴۶ شهرستان محدودیت اعمال شد.
وی افزود: طرح یادشده طرحی هوشمند و پویاست و بر اساس بررسیهای وزارت بهداشت از بار بیماری و میزان بستری روزانه بیماران در شهرستانها تهیه شده است. این طرح شهرستانها را به سطح هشدارهای مختلفی در میآورد. در این زمینه ۳ سطح هشدار تعریف شد. سطح هشدار ۳ شامل شهرها و شهرستانهای قرمز، سطح هشدار ۲ شامل شهرها و شهرستانهای نارنجی و سطح هشدار یک شامل شهرها و شهرستانهای زرد است.
رئیسی گفت: بر اساس این رنگبندیها و متناسب با هر وضعیت، محدودیتهایی اعمال میشود که باید به طور قطع اعمال شود و حدود ۲ هفته زمان لازم است که ارزیابی کنیم و ببینیم این اعمال محدودیتها تا چه اندازه موثر بوده و بر اساس آن، مشخص شود نیاز به تمدید و تشدید دارد یا بالعکس، نیاز به تسهیل.
سخنگوی ستاد مقابله با کرونا تاکید کرد: واقعیت این است که هدف در این محدودیتها، تعطیلی کسبوکار مردم نیست ولی در جاهایی مجبوریم به خاطر عدم رعایت پروتکلها و بار زیاد بیمارستانها اعمال محدودیت کنیم. به طور مثال، اگر شهرستانی در وضعیت سطح هشدار ۳ قرار گیرد در این وضعیت جز مشاغل خیلی ضروری که مربوط به تهیه مایحتاج ضروری مردم، امنیت و سلامت میشود، بقیه مشاغل تعطیل خواهد بود. همچنین بر اساس ارزیابیهای وزارت بهداشت، این تعطیلی ممکن است ۲ هفته یا کمتر و بیشتر طول بکشد. وی گفت: در ارزیابی اولیه شاید بیش از ۱۰۰ شهرستان مشمول محدودیتهای سطح قرمز است که اکثر مراکز استانها و از جمله تهران جزو این وضعیت قرمز هستند. رئیسی گفت: در وضعیت نارنجی یا سطح هشدار ۲ حدود ۱۵۰ شهر یا شهرستان جزو این محدوده قرار میگیرند که محدودیتهای مشاغل سطح ۳ و ۴ در آنها اجرا میشود که جزئیات دقیقتر به اطلاع خواهد رسید. حدود ۱۵۵ شهرستان نیز در وضعیت زرد قرار دارند که سطح شغلی ۴ در آنها محدود خواهد شد. رئیسی تاکید کرد: این تصمیمات فقط مربوط به مشاغل نیست، بلکه مدارس، مراکز آموزشی، دانشگاهها و مراسم فرهنگی و مذهبی هم شامل محدودیت خواهند شد. در سطح هشدار قرمز، نارنجی و زرد آموزشها به صورت غیرحضوری برگزار خواهد شد و مدارس و دانشگاهها به صورت غیرحضوری دایر خواهد بود و مراسم مذهبی و فرهنگی به مدت حدود ۲ هفته فعلا محدودیت خواهد داشت. وی درباره نحوه فعالیت کارکنان اظهار کرد: اگر سطح هشدار ۳ و منطقه قرمز وجود داشته باشد، حدود یکسوم کارکنان در ادارات حضور پیدا میکنند و در سطح هشدار ۲ یا نارنجی یکدوم کارکنان حضور پیدا میکنند و در سطح یک یا زرد حدود دوسوم کارکنان حضور پیدا خواهند کرد. البته مسؤولان ادارات بر اساس ضرورتی که ایجاد میشود تعیین خواهند کرد چه گروهی سرکار حاضر شوند.
معاون وزیر بهداشت ادامه داد: محدودیت بعدی که ایجاد خواهد شد در ترددها خواهد بود. محدودیت ترددها نیز شامل سطح هشدار ۲ و ۳ یعنی مناطق قرمز و نارنجی است که خودروهای دارای پلاک بومی این شهرستانها نمیتوانند از شهر خود خارج شوند و به شهر دیگر هم نمیتوانند وارد شوند و برعکس پلاکهای غیربومی هم نمیتوانند وارد شهرهای قرمز و نارنجی یا با سطح هشدار ۳ و ۲ شوند. به دلیل ضمانت اجرایی، طرح جزئیات دیگری هم دارد که اعلام خواهیم کرد. وی درباره زمان اجرای این محدودیتها، تصریح کرد: زمان اجرا از اول آذرماه در سطح کشور خواهد بود و این یک هفته باقیمانده تا زمان اجرا به بحث آموزش و پرداختن به جزئیات و اطلاعرسانی دقیق به مردم اختصاص خواهد یافت و سپس این طرح اجرا خواهد شد.
* مسؤولیت با کیست؟
به گفته اعضای کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا، از ۲ ماه پیش درخواست تعطیلی تهران و شهرهای بزرگ بحرانی به این ستاد داده شده است اما دولت در مقاومتی عجیب با تعطیلی مخالفت میکند. با آغاز فصل پاییز و بالا رفتن آمار مرگومیر کروناییها مسؤولان وزارت بهداشت و رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی درخواست تعطیلی ۲ هفتهای و منع تردد را ارائه کردند اما دولت به جای تعطیلی، محدودیتهای رنگارنگ اعمال کرد. محدودیتهای کرونایی از 12 مهرماه آغاز شد. در آن روز تعداد قربانیان کرونا 179 نفر بود. از آن روز دولت به بهانه اینکه تعطیلی تبعات اقتصادی دارد محدودیتهایی چون تعطیلی برخی مشاغل در 43 شهرستان وضع کرد. تعداد شهرستانهای دارای محدودیت به 89 شهرستان رسید و چند روز نیز سفر به مراکز استانها ممنوع شد. با این وجود این محدودیتها تاثیری نداشت و آمار مرگومیر به صورت روزانه رکوردشکنی کرد. آمار کرونا به بالای ۴00 نفر رسید اما سیاست دولت تغییر نکرد و فقط محدودیتهای جدیدی مثل ممنوعیت فعالیت مشاغل از ساعت 18 و حتی کاهش خدمات حملونقل عمومی در تهران را اعمال کرد. این تصمیمات نهتنها مشکلی را برطرف نکرد، بلکه مشکلات بسیاری برای مردم ایجاد کرد. به عنوان مثال، کاسبان شهرهای کوچک به علت تعطیلات یک خط در میان و بیحساب و کتاب و بدون اطلاعرسانی درست به این موضوع اعتراض کردند، چرا که دولت جایی را تعطیل اعلام نکرده بود اما برخی مشاغل باید تعطیل میشدند! کاسبان میگویند چرا سایر مشاغل فعالیت کنند و ما متضرر شویم؟ همچنین بیشتر کاسبها در تهران اعلام کردهاند چرا باید از ساعت 18 که بسیاری از مشتریها فرصت خرید دارند فعالیتشان متوقف شود؟ بیبرنامگی در اعمال محدودیتها ضربه بزرگی به اعتماد مردم وارد کرد و در این میان نهتنها رعایت پروتکلهای بهداشتی بیشتر نشد، بلکه به اعتراف مسؤولان وزارت بهداشت، میزان رعایت پروتکلها کاهشی شد. به عبارت بهتر، دولت با وضع محدودیتهای پراکنده و شلکن سفتکنهای عجیب و غریب موجب هرجومرج اقتصادی شده است؛ همان اقتصادی که به بهانه آن جلوی تعطیلی را گرفته است. از زمان ارائه پیشنهاد تعطیلی کشور از سوی متخصصان و جامعه پزشکی برای مهار کرونا، تاکنون بیش از 14 هزار نفر از هموطنانمان بر اثر این ویروس جان خود را از دست دادهاند. بر اساس بررسیها، در صورت اعمال سیاست تعطیلی متناوب، این عدد میتوانست به نصف کاهش پیدا کند.
جالب اینکه روحانی در مهرماه اعلام کرد اگر تعداد مرگومیر روزانه کرونا به بیش از ۳۰۰ نفر برسد، آژیر خطر به صدا در میآید اما تعداد کشتههای روزانه به بیش از ۴5۰ نفر رسید و آژیر دولت به صدا درنیامد. دولت محدودیت فعالیت اصناف در ۸۹ شهرستان و مرکز استان را اعمال کرد و از مسافرتها در ۴ روز جلوگیری کرد. ایجاد محدودیتهای معمولی که لازم است و کافی نیست، ادامه یافته و دولت فعالیت اصناف از ساعت ۱۸ را ممنوع اعلام کرده است.
آمار روزانه قربانیان از ۱۲ مهر و آغاز محدودیتها که ۱۷۹ نفر بود به بیش از ۴۵۰ نفر و تعداد کل قربانیان از آن روز تاکنون به ۱۴ هزار و ۲۸۸ نفر رسیده است. همچنین تعداد بیماران با وضعیت شدید ۴۱۲۷ نفر بود که به ۵۶۴۲ نفر افزایش یافته و تعداد بستریهای روزانه از ۱۴۰۱ نفر به ۲۵۰۹ نفر رسیده است که ۱۰۰ درصد افزایش نشان میدهد. متخصصان و کارشناسان میگویند با توجه به سرعت انتشار و انتقال کرونا، محدودیتهای نمایشی نمیتواند این بیماری را کنترل کند؛ آیا احتمال ابتلای کسی که صبح سر کار میرود یا با مترو تردد دارد یا در خیابان راه میرود بیشتر از کسی است که در ساعات پایانی روز و نیمهشب فعالیت دارد؟! تقریبا همه اعضای جامعه پزشکی تعطیلی تهران را تنها راه مقابله با شیوع کرونا میدانند اما دولت با سماجت و لجاجت مانع تعطیلی متناوب میشود و اقتصاد و معیشت را بهانه میکند.
با توجه به اینکه رهبر معظم انقلاب هم وزارت بهداشت را محور تصمیمات کرونایی میدانند، لجاجت دولت برای تعطیل نکردن تهران غریب است. به گفته مسؤولان ستاد مقابله با کرونا، بیمارستانهای تهران و اکثر شهرهای بزرگ پر از بیماران کرونایی شده و تعطیلی تهران اجتنابناپذیر است. قطعا سیاستهای اشتباه دولت موجب افزایش مرگومیر ناشی از کرونا شده است و دولت روحانی باید پاسخگوی این فاجعه باشد. از ابتدای پاییز تاکنون بیش از ۱۸ هزار نفر جان خود را از دست دادهاند و بیمدیریتی بشدت در این زمینه مشهود است. دولت باید شکست در سیاستهای مقابله با کرونا را بپذیرد و با مسؤولیتپذیری، وزارت بهداشت را محور تصمیمات قرار دهد. ایرج حریرچی که عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کروناست دیروز تلویحا اعلام کرد که برخی سیاستهای کرونایی تصمیمات درستی نیست. وی در شبکه خبر سیما گفت: «ما سیاست انقباضی و انبساطی متناوب را انتخاب کردهایم که بعضا تصمیمات درست گرفته نمیشود، بنابراین در شرایطی که با آمار بالای فوتیها و مبتلایان مواجه هستیم، مهمترین اقدام، تعطیلات شدید است تا کمر بیماری بشکند».
* وزیر بهداشت: استعفا نمیکنم
وزیر بهداشت به شایعه استعفایش واکنش نشان داد و گفت: تا جان در بدن دارم و تا جایی که جانآفرین به من این توفیق را خواهد داد، اهل ترک کردن صحنهای به ضرر مردم نیستم.
سعید نمکی، وزیر بهداشت گفت: روز شنبه توسط جریان شناختهشدهای شایعه شده بود که وزیر بهداشت استعفا کرده است.
وی ادامه داد: با عهد و پیمانی که با مردم این سرزمین بستهام؛ اگرچه ممکن است جاهایی بر مواضعم بایستم و برای موضوعی چانه بزنم اما تا جان در بدن دارم و تا جایی که جانآفرین به من این توفیق را خواهد داد، اهل ترک کردن صحنهای به ضرر مردم نیستم.
***
[مسافرت بدون ارائه تست کرونا ممنوع میشود]
معاون بهداشت وزیر بهداشت هرگونه جابهجایی مسافر به صورت هوایی، زمینی و دریایی بدون دریافت نتیجه تست کرونا را از ۲۸ آبانماه به بعد ممنوع اعلام کرد. دکتر علیرضا رئیسی در نامهای به معاونت حملونقل وزارت راهوشهرسازی، رئیس سازمان هواپیمایی کشور، رئیس سازمان راهداری، مدیرعامل شرکت راهآهن و معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بر لزوم اجتناب از هر گونه جابهجایی مسافر به صورت هوایی، زمینی و دریایی بدون دریافت نتیجه تست کرونا تاکید کرد. در نامه رئیسی آمده است: «در راستای اجرای بند ۷ مصوبه جلسه چهلودوم ستاد ملی مدیریت کرونا درباره عدم جابهجایی مسافران دارای تست کرونای مثبت و با عنایت به تسریع در قطع زنجیره انتقال کرونا، از تاریخ ۲۸ آبان هرگونه جابهجایی مسافر به صورت هوایی، زمینی و دریایی بدون دریافت نتیجه تست کرونا ممنوع است.
***
[رتبه نخست مرگومیر کرونا را در جهان داریم]
رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس گفت: از آنجا که تصمیمات برای مهار بیماری «کووید-19» از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا اتخاذ میشود و ریاست این ستاد نیز با رئیسجمهور است، بنابراین روحانی باید پاسخگوی افزایش میزان مرگومیر و ابتلای مردم به این بیماری باشد. نصرالله پژمانفر در گفتوگو با «وطن امروز» با بیان اینکه از ابتدای شیوع بیماری «کووید-19» در کشور دولت با یک بیبرنامگی و عدم انضباط برای مقابله با این بیماری مواجه بود، گفت: سهلانگاریها و کمانگیزگی دولت در مقابله جدی با کرونا آسیبهای فراوانی را به جامعه وارد کرده است. انتظار این بود دولت به این قضایا با دقت بیشتر توجه میکرد تا اکنون شاهد مرگومیر روزانه بیش از 4۵0 نفر از هموطنانمان نمیشدیم. وی خاطرنشان کرد: بروز چنین اتفاقات ناگواری ناشی از عدم برنامهریزی و مدیریت درست در مقابله با این بیماری است. رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی افزود: آمار مرگومیر ناشی از کرونا در کشور به نسبت سایر کشورها از حیث نسبت جمعیت و مرگومیر با کشورهای دنیا بسیار بالاست تا جایی که رتبه نخست مرگومیر را در جهان داریم.
ارسال به دوستان
اخبار
آغاز بازسازی و تعمیر رایگان منازل خانوادههای شهدا و جانبازان در تهران
شهردار منطقه 13 تهران از آغاز طرح بازسازی و تعمیر رایگان منازل خانواده شهدا و جانبازان با همکاری گروههای جهادی خبر داد. مرتضی رحمانزاده در گفتوگو با فارس، درباره اجرای طرح بازسازی و تعمیر منازل خانواده شهدا و جانبازان توسط شهرداری پایتخت اظهار داشت: بر اساس دستورالعمل اجرایی سازمان بسیج شهرداری تهران و به همت حوزه بسیج، طرح بازسازی و تعمیر منازل خانواده شهدا و جانبازان در منطقه 13 تهران کلید خورد. وی افزود: با استفاده از ظرفیت گروههای جهادی این کار انجام میشود و فعالیتهای عمرانی مانند لولهکشی، گچکاری دیوار، تعمیرات کف آشپزخانه و تعمیر سرویسهای بهداشتی از جمله اقداماتی است که مدنظر قرار گرفته است. شهردار منطقه 13 تهران خاطرنشان کرد: طرح بازسازی و تعمیر منازل خانواده شهدا و جانبازان به صورت کاملا رایگان انجام میشود، چرا که خانواده شهدا حق زیادی بر گردن ما دارند لذا باید همواره از این خانوادههای معزز و معظم حمایت کنیم.
***
سودجویی با تجویز داروهای بیپایه برای درمان کرونا
معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران بر ضرورت مراجعه بهنگام افراد مشکوک به کرونا به مراکز ۱۶ ساعته تاکید کرد. نادر توکلی در گفتوگو با مهر، با عنوان این مطلب که بیماری کرونا درمان اختصاصی ندارد، گفت: پیچیدگی ماهیت این ویروس باعث شده تاکنون نسخه واحد درمانی برای این بیماری وجود نداشته باشد. وی با اشاره به افزایش هزینههای نظام سلامت کشور بعد از شیوع کرونا، افزود: شدت گرفتن انتقال ویروس در این مدت، باعث شده بیمارستانها با مشکلات عدیدهای مواجه شوند که کمبود اکسیژن و دستگاههای اکسیژنساز از جمله همین مشکلات است. توکلی گفت: مراجعه نکردن افراد مشکوک به کرونا به پزشک، موجب میشود بعد از چند روز با بیمارانی مواجه میشویم که به طور ناگهانی بدحال میشوند و مراقبتهای لازم را دریافت نمیکنند. وی با اشاره به برخی روشهای درمانی غیراصولی که در منازل بعضا انجام میشود، گفت: در چنین شرایطی، افراد سودجو به دنبال تحمیل داروهای بیپایه و اساس با هزینه هنگفت به مردم هستند.
***
کشف ۳۰۰۰ بطری روغن نباتی در شهرستان قدس
فرمانده انتظامی شهرستان قدس از کشف ۳۰۰۰ بطری روغن نباتی احتکارشده در این شهرستان خبر داد. سرهنگ شاهپور فلاحی اظهار کرد: ماموران پلیس آگاهی در بازدید از انبارها و باراندازهای حومهای شهرستان قدس موفق شدند از یک انبار 3000 بطری روغن خوراکی احتکارشده کشف و یک نفر را در این رابطه دستگیر کنند. وی خاطرنشان کرد: ارزش روغنهای احتکارشده توسط این فرد ۴۰۰ میلیون ریال برآورد شده است که این انبار پلمب و متهم نیز تحویل مرجع قضایی شد. به گزارش پایگاه خبری پلیس، وی در ادامه گفت: پلیس با تمام توان جهت برخورد قاطعانه با هر گونه قانونشکنی و احتکار کالاهای اساسی اقدام میکند و از شهروندان انتظار میرود موارد مشکوک را بهسرعت به پلیس گزارش دهند.
***
معاون سازمان محیط زیست:
آلودگی هوا مرگومیرهای کرونایی را افزایش میدهد
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: یک واحد افزایش در میزان ذرات معلق هوا، مرگومیر ناشی از «کووید-۱۹» را تا ۸ درصد افزایش میدهد. مسعود تجریشی وضعیت آلودگی هوا طی ۷ ماه اخیر را نامطلوب ارزیابی کرد و گفت: این وضعیت یعنی ما استفاده از وسایل نقلیه عمومی را کنار گذاشتهایم که این هم قطعا تبعات فراوانی دارد. وی با اشاره به ارتباط مستقیم بین مرگومیرهای ناشی از «کووید-۱۹» و وجود ذرات معلق در هوا اظهار داشت: با وجود فعالیت ۵۰ درصدی کارکنان ادارات اما خیابانها همچنان مملو از خودروهای شخصی است و بزرگترین نگرانی ما هم از بابت ذرات معلق هوا و اثراتش بر سلامت انسانها در این اوضاع کرونایی است. معاون سازمان حفاظت محیط زیست یادآور شد: بر اساس مطالعات انجام شده در دانشگاه «هاروارد» آمریکا، بین غلظت ذرات معلق در هوا و مرگومیرهای ناشی از «کووید-۱۹» ارتباط مستقیمی وجود دارد، به طوری که یک واحد افزایش در میزان ذرات معلق هوا، مرگومیر ناشی از «کووید-۱۹» را ۸ درصد افزایش میدهد. وی عنوان کرد: دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز اخیرا در مطالعات خود به این نتیجه رسید که میزان مرگومیر ناشی از «کووید-۱۹» در شهرهایی که آلایندگی هوا طی ۳ سال اخیر بیشتر بوده افزایش پیدا کرده است.
***
آمار قربانیان کرونا در کشور مرز 41 هزار نفر را رد کرد
سخنگوی وزارت بهداشت روز گذشته از شناسایی ۱۱۲۰۳ مورد جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور طی یک روز (ظهرجمعه تا ظهر دیروز) خبر داد. سیماسادات لاری گفت: بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۱ هزار و ۲۰۳ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند که ۲ هزار و ۵۰۹ نفر از آنها بستری شدند. وی اعلام کرد: مجموع بیماران «کووید-۱۹» در کشور به ۷۴۹ هزار و ۵۲۵ نفر رسید. لاری ادامه داد: متاسفانه در این مدت، ۴۵۲ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۴۱ هزار و ۳۴ نفر رسید. سخنگوی وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه تاکنون ۵۵۲ هزار و ۷۴۷ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. لاری ادامه داد: ۵۶۴۲ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
ارسال به دوستان
عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا در گفتوگو با «وطن امروز»:
رئیسجمهور مسؤول تصمیمگیریهای کرونایی است
وقتی جان شهروندان در خطر باشد، توجه به مسائل دیگر و ملاحظه، بیمعنی میشود
اسدالله خسروی: عضو علمی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: این ستاد و در رأس آن رئیسجمهور معتقدند تعطیلی تهران و برخی شهرها تبعاتی را در پی دارد که احتمال بیکاری و تشدید فشار اقتصادی بر مردم نمونهای از آن است، این در حالی است که دولت باید با تدابیر لازم علاوه بر توجه به معیشت مردم، سلامت جامعه را نیز در اولویت قرار دهد.
مینو محرز در گفتوگو با «وطن امروز» با بیان اینکه شخص رئیسجمهور و اعضای تصمیمگیرنده برای مقابله با کرونا باید به اولویتها توجه ویژه کنند، افزود: رئیسجمهور مسؤول تصمیمگیریهای کرونایی است. حفظ جوانب لازم برای جلوگیری از رشد مستمر آمار جانباختگان کرونایی، خدماترسانی مطلوب به بیماران، تامین تجهیزات بیمارستانی و درک شرایط کاری پرستاران و کادر پزشکی باید در تصمیمات بخوبی در نظر گرفته شود اما از آنجا که اکنون معیشت و اقتصاد اولویت اول ستاد مقابله با کروناست و سلامت در رده بعدی قرار دارد، نباید انتظار داشت آمار مرگومیر بیماران کرونایی کاهش یابد یا تعداد مبتلایان و بستریشدگان نزولی شود. وی افزود: کشور به دلیل شیوع گسترده کرونا در وضعیت اورژانسی است. در چنین شرایطی دولت باید با اولویتبخشی به سلامت به فکر جان مردم باشد. با این وجود جز تعطیلی چند هفتهای، هیچ اقدامی نمیتواند جلوی رشد آمار دهشتناک مرگومیر ناشی از بیماری «کووید-19» را در کشور بگیرد. عضو علمی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: شاید نگرانی رئیسجمهور از عواقب تعطیل کردن تهران و برخی شهرها برای قطع زنجیره ویروس کرونا در کشور به دلیل آن است که وی احتمال میدهد این تعطیلی مشکلاتی چون تشدید فشار اقتصادی، رشد آمار بیکاری و مسائل اجتماعی و امنیتی را به دنبال داشته باشد اما وقتی جان شهروندان در خطر باشد، معیشت بیمعنی میشود. محرز اظهار داشت: درست است که با تعطیلی شهرها تامین معیشت مردم بویژه برای کمدرآمدها سخت میشود اما اکنون بیمارستانها به دلیل رشد روزافزون آمار بستریشدگان و مبتلایان بدحال کرونایی توان خدماترسانی مناسب را ندارند و از طرفی کادر خدماتی و پزشکی بیمارستانها بشدت خستهاند و کسی نیست جایگزین آنها شود. در چنین شرایطی، تعطیلی تنها راه کاهش چرخه ویروس در جامعه است که دولت باید به این مهم توجه کند.
وی با بیان اینکه اقداماتی چون جریمه افراد بدون ماسک، تعطیلی برخی مشاغل و محدودیتهای ترددی تاکنون نتوانسته است مانع از رشد آمار مبتلایان و مرگومیر ناشی از بیماری «کووید-19» در کشور شود، افزود: رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی هر چند برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا موثر است اما تعطیلی 2 هفتهای و پس از آن تشدید محدودیتها و اعمال جریمه و برخورد با خاطیان میتواند کمک شایانی به قطع زنجیره این ویروس کند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|