|
بیگانگان اجازه صید ترال ندارند
فرمانده نیروی دریایی سپاه درباره برخورد با صید ترال گفت: انجام صید ترال اگر در جایی خطراتی را برای محیطزیست ما داشته باشد و موجب از بین رفتن درختچهها، مرجانها و آبزیان شود، برای مقابله با آن کوتاهی نخواهیم کرد. به گزارش سپاهنیوز، دریادار پاسدار علیرضا تنگسیری ادامه داد: بیگانگان نباید از محیط و جغرافیای ما برای صید ترال استفاده کنند اگرنه ما آنگونه عمل میکنیم که مجلس و قانون میگوید.
ارسال به دوستان
رهبر انقلاب در دیدار اعضای شورای عالی هماهنگی اقتصادی: اگر حرکت و عمل در دستور کار قرار گیرد و کارهایی که میتواند به نفع مردم باشد، انجام شود یقینا دولت دوازدهم پایانخوبی خواهد داشت
شروط پایان خوب دولت
گروه سیاسی: حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای، رهبر حکیم انقلاب اسلامی صبح دیروز (سهشنبه) در دیدار رؤسای ۳ قوه و دیگر اعضای شورای عالی هماهنگی اقتصادی، با اشاره به 4 محور لازم برای اقتصاد کشور یعنی حل مشکل کسری بودجه، افزایش سرمایهگذاری، جهش تولید و حمایت از قشرهای ضعیف خاطرنشان کردند: باید با همت جدی و تلاش پیگیر مسؤولان، تأثیر اجرای راهکارهای عملی در زندگی مردم مشخص شود.
به گزارش «وطنامروز» به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیتالله خامنهای اقتصاد را موضوع اصلی کشور خواندند و افزودند: اینکه در سالهای اخیر شعار هر سال، موضوعی اقتصادی انتخاب شده، به همین دلیل است. ضمن آنکه معیشت مردم حقا دچار تنگی شده و در ماههای اخیر نیز کرونا، مشکلات را بیشتر کرده است.
ایشان افزودند: هدف از برگزاری این جلسه، بیان راهکارهای عملی است که در کوتاهمدت نتیجه دهد و تأثیر آن در زندگی مردم مشخص شود که البته لازمه اجرای این راهکارهای عملی و تأثیرگذاری آنها، همت جدی و تلاش پیگیر رؤسای قوا و مسؤولان مرتبط با ۳ قوه در تشکیلات و سازمانهای آنها است.
رهبر انقلاب اسلامی قبل از بیان راهکارها، ۲ نکته مهم را بیان کردند و افزودند: کارشناسان برای مشکلات اقتصادی کشور راهکارهای مشترکی دارند بنابراین مشکل، نداشتن یا ندانستن راهکار نیست، بلکه نیازمند همت، شجاعت و اهتمام جدی و پیگیری هستیم. رهبر انقلاب اسلامی نکته دوم خود را به موضوع تحریمها به عنوان یک واقعیت تلخ و جنایت آمریکا و شرکای اروپایی ضد ملت ایران اختصاص دادند و افزودند: این جنایت سالهاست ضد ملت ایران انجام میشود اما در ۳ سال اخیر شدت یافته است.
حضرت آیتالله خامنهای با تأکید بر اینکه برای علاج تحریمها ۲ مسیر «خنثیسازی تحریمها و غلبه بر آنها» و «رفع تحریم» وجود دارد، افزودند: البته ما مسیر رفع تحریم را یک بار امتحان و چند سال مذاکره کردیم اما به نتیجهای نرسید.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به مسیر غلبه بر تحریمها و بیاثر کردن آنها گفتند: این مسیر ممکن است در ابتدای کار، سختیها و مشکلاتی داشته باشد اما خوشعاقبت است.
حضرت آیتالله خامنهای خاطرنشان کردند: اگر با تلاش و ابتکار و با سینه سپر کردن در مقابل مشکلات بتوانیم بر تحریمها غلبه کنیم و طرف مقابل بیاثر شدن تحریمها را ببیند، بتدریج دست از تحریم برخواهد داشت.
ایشان ۲ نکته مقدماتی خود را اینگونه جمعبندی کردند: ما ظرفیتها و تواناییهای فراوانی برای بیاثر کردن تحریمها داریم، به شرط آنکه بخواهیم و همت کنیم و به دل مشکلات برویم.
حضرت آیتالله خامنهای سپس با بیان بعضی راهحلهای پیشنهادشده کارشناسان و متخصصان در 4 سرفصل «کسری بودجه»، «افزایش سرمایهگذاری دولتی و نهادهای عمومی»، «جهش تولید» و «حمایت از قشرهای ضعیف» ابراز امیدواری کردند با اجرای این راهکارها، آثار مثبتی در اقتصاد کشور و زندگی مردم پدید آید.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به اینکه با وجود برخی کارها، شعار سال در حد انتظار تحقق نیافته، افزودند: کارشناسان بخشهای دولتی و غیردولتی برخی راهکارهای عملیاتی مشخص را برای جهش تولید پیشنهاد کردهاند از جمله: «افزایش تولید خودرو با اتکا به ظرفیت قطعهسازان داخلی»، «افزایش تولیدات صنعت نفت با تکیه بر دانشبنیان کردن صنایع نفتی» و «افزایش تولید خوراک دام و دانههای روغنی».
رهبر انقلاب همچنین بر «ضرورت حمایت از قشرهای ضعیف» تأکید کردند و افزودند: اقتصاد خانوادهها به علت رکود تورمی در چند سال اخیر بشدت تحت فشار بوده و اکنون نیز کرونا بر مشکلات افزوده و دشواریهای جدی معیشتی برای گروههای زیادی از مردم به وجود آورده است که باید در این زمینه اقدام جدی انجام داد. ایشان «ایجاد نظام متمرکز تأمین اجتماعی برای آحاد مردم» و «ایجاد پایگاه ملی ایرانیان با اتصال پایگاههای مختلف اطلاعاتی به یکدیگر» را از جمله پیشنهادهای کارشناسان برای کاهش مشکلات مردم برشمردند.
حضرت آیتالله خامنهای در ادامه با تأکید بر اینکه باید بنا را بر این بگذاریم که گشایشی از خارج انجام نخواهد شد، افزودند: کسانی که برخی چشم امید به آنها دارند با ما دشمنی میکنند، ضمن آنکه شرایط داخلی آنها به هیچوجه روشن نیست و گرفتاریهای اخیر، امکان صحبت و موضعگیری در مسائل بینالمللی را به آنها نمیدهد و نمیتوان روی حرف آنها حساب و برنامهریزی کرد.
ایشان همچنین به یاوهگوییهای اخیر ۳ کشور اروپایی نیز اشاره کردند و گفتند: وضع آمریکا که مشخص نیست و اروپاییها هم دائما در حال موضعگیری ضد ایران هستند. آنها در حالیکه خودشان بیشترین دخالتهای نادرست را در مسائل منطقه دارند، به ما میگویند در منطقه دخالت نکنید و در حالیکه انگلیس و فرانسه دارای موشکهای مخرب اتمی هستند و آلمان نیز در این مسیر قرار دارد، به ما میگویند موشک نداشته باشید.
رهبر انقلاب اسلامی گفتند: به شما چه ربطی دارد، شما اول خودتان را اصلاح کنید و بعد اظهارنظر کنید.
حضرت آیتالله خامنهای تأکید کردند: به بیگانگان نمیتوان اطمینان کرد و به امید گشایش آنها بود.
رهبر انقلاب اسلامی در پایان خاطرنشان کردند: اگر حرکت و عمل در دستور کار قرار گیرد و کارهایی که میتواند به نفع مردم باشد، انجام شود، یقینا دولت دوازدهم پایان خوبی خواهد داشت.
پیش از سخنان رهبر انقلاب اسلامی آقای روحانی، رئیسجمهور به برگزاری ۵۰ جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی از زمان تشکیل این شورا اشاره کرد و افزود: در این جلسات ۲۲۶ طرح در بخشهای مختلف از جمله مسائل ناظر به اشتغال، اصلاح امور بانکی و بودجه، شفافیت، نظام پرداخت، سرمایهگذاری، فروش نفت و کنترل قیمت ارز و کالاهای اساسی مصوب شد.
ارسال به دوستان
گفتوگوی «وطنامروز» با محبوبه بلباسی، همسر شهید مدافع حرم محمد بلباسی
پاسدار حضرت زینب(س)
گروه سیاسی: حدود 40 روز از تشییع پیکرهای شهدای مدافع حرم خانطومان میگذرد؛ شهدایی که حدود 5 سال پس از شهادتشان در دفاع از حرم آلالله در منطقه خانطومان سوریه، پیکرهای پاکشان شناسایی شد. شهید مدافع حرم محمد بلباسی و همرزمان شهیدش از شهدای لشکر عملیاتی ۲۵ کربلا بودند که سال ۹۵ در منطقه خانطومان سوریه به شهادت رسیدند و پس از 5 سال به کشور عزیزمان بازگشتند. پیکر مطهر شهید بلباسی پس از تشییع در امامزاده سیدملال قائمشهر استان مازندران خاکسپاری شد. شهید بلباسی یکی از ۱۳ نفری بود که ۱۷ اردیبهشت ۹۵ در نبرد خانطومان به شهادت رسیدند. آنان که محمد بلباسی، شهید قائمشهری را میشناسند، از او به عنوان «نامدار گمنام» یاد میکنند.
شهید محمد بهاری از همرزمان شهید درباره نحوه شهادت شهید محمد بلباسی در معرکه خانطومان که دشمن تکفیری ناجوانمردانه آتشبس را نقض کرده بود، میگفت: من از روز چهارشنبه با دوربین حرارتیای که داشتم، متوجه شدم دشمن کاملا در حال آماده شدن است و اطلاع هم دادم اما گفتند چون آتشبس اعلام شده و بچههای سازمان ملل اینجا هستند، دشمن حمله نمیکند. با این حال بچههای نیروی قدس به این اکتفا نکردند و گفتند شما آمادگی داشته باشید. شهید کابلی هم با اصابت خمپاره به شهادت رسید. شهید بلباسی که در مناطق عملیاتی راهیاننور همیشه با او بود، رفت شهید کابلی را بیاورد، شهید بریری هم برای کمک به بلباسی رفت تا در میان تیر و ترکش تنها نباشد. وقتی پیکر کابلی را روی ماشین گذاشتند، با قناصه هر دو را از پشت زدند. عکسهای شهید بلباسی را اگر ببینید، صاف دراز کشیده و پشت سرش خون جاری شده است. اینها واقعا مردانه ایستادند. من خط به خط عقب میآمدم و شاهد این قضایا بودم.
محبوبه بلباسی، همسر شهید مدافع حرم محمد بلباسی زنی است که از سال ۹۵ بعد از شهادت محمد بلباسی ۴ فرزند به یادگار مانده همسرش را تنها بزرگ کرده، در حالی که فرزند کوچکش زینب هرگز پدرش را ندیده است. «وطن امروز» به همین مناسبت گفتوگویی با محبوبه بلباسی، همسر شهید مدافع حرم، محمد بلباسی درباره ویژگیهای این شهید والامقام انجام داده است.
***
* خانم بلباسی! آنطور که در وصیتنامه شهید بلباسی خواندم، گویا مساله اعزام ایشان به سوریه خیلی ناگهانی رخ داده است. از شما هم در متن وصیتنامه یک سپاسگزاری ویژه کردهاند که با وجود شرایط سختی که داشتید، ایشان را برای سفر به سوریه تشویق هم کردهاید. لطفا داستان اعزام شهید بلباسی به سوریه را برای ما روایت کنید. البته قبل از اینکه پاسخ بدهید، باید از شما عذرخواهی کنم که مجبور میشوید خاطراتی را که روایتش برای شما سخت است، یادآوری کنید.
نه! خواهش میکنم. محمد تازه از ماموریت راهیان نور برگشته بود، تقریبا 4 روز بود از این مأموریت برگشته بود که حوالی ساعت 10 شب تلفنش زنگ خورد. یکی از دوستان سپاهیاش بود، دیدم صحبت از سفر و پاسپورت و اینگونه حرفهاست، اول فکر کردم درباره سفر کربلا صحبت میکنند، چون آقامحمد به ما وعده داده بود یک سفر خانوادگی کربلا برویم اما تلفن را که قطع کرد گفت از لشکر تماس گرفته و گفتهاند تعدادی از بچههای سپاه را میخواهند اعزام کنند سوریه. گفته بودند چون این اعزام ناگهانی شده و باید همین امشب حرکت کنند، برخی نیروها گفتهاند نمیتوانند در این فرصت کم کارهایشان را جفتوجور کنند به همین خاطر چند نیرو کم دارند. این شخصی که با آقامحمد تماس گرفت از دوستانش بود، آقامحمد به او سپرده بود اگر میتواند برایش جور کند که به سوریه اعزام شود. او هم زنگ زده بود که امشب این فرصت فراهم شده است.
* یعنی شهید بلباسی داوطلبانه به سوریه اعزام شد؟
بله! داوطلبانه اعزام شد.
* مگر ایشان عضو سپاه نبود؟ یعنی اعزام به سوریه مأموریتی نبود که به ایشان ابلاغ شود؟
چرا! محمد عضو سپاه بود اما جزو نیروهای ستادی سپاه بود. کارهای دفتری و اداری سپاه را انجام میداد. اینطور نبود که به صورت مأموریت به سوریه اعزام شود. به بچههای لشکر سپرده بود که اگر میتوانند زمینه را فراهم کنند تا او هم به سوریه اعزام شود که این اتفاق هم افتاد. تلفن را که قطع کرد، به من گفت شرایطش فراهم شده که اعزام شود اما خیلی فرصت ندارد تصمیم بگیرد، چون 4 صبح باید عازم شود.
* واکنش شما چه بود؟
از من پرسید راضی هستم یا نه؟ من گفتم که تو مدتهاست دوست داری به سوریه بروی، حالا که این فرصت پیش آمده استفاده کن و برو. محمد هم آماده رفتن شد. شروع کرد زنگ زدن به این و آن. به فرماندهاش زنگ زد که اجازه بدهد اعزام شود. محمد چون تازه از سفر راهیان نور برگشته بود، بخش زیادی از مسؤولیت کاریاش را انجام داده بود و به همین خاطر فرماندهاش مخالفتی نکرد و اجازه داد برود. بعد هم شروع کرد به نوشتن بدهیهایش. در عرض چند ساعت کارهایش را راست و ریس کرد. البته چون دیروقت شده بود، نتوانست از مادر و خواهرش خداحافظی کند. تنها کسی که از خانواده میدانست محمد عازم سوریه شده است، من بودم.
* برای مادر شهید بلباسی سخت نبود که فرزندشان بیخداحافظی عازم سوریه شد؟
البته محمد به تهران که رفته بود زنگزده بود و تلفنی خداحافظی کرده بود ولی خب! برای یک مادر خیلی سخت است، چون محمد پسر بزرگ خانواده بود، خیلی هم به خانوادهاش میرسید. گاهی شبها دیر میآمد خانه، وقتی میگفتم کجا رفتی؟ میگفت رفتم پیش خواهرم، نیاز داشت با کسی درددل کند. اینطور کسی بود برای خانواده. اعزام محمد واقعا به گونهای بود که انسان احساس میکرد دعوت شده است. انگار واقعا خدا برایش دعوتنامه فرستاده بود.
* همانطور که گفتم شهید بلباسی در وصیتنامهاش به طور خیلی خاص از شما تشکر میکند. مینویسد این توفیق را مدیون شماست. گویا همراهی و رضایت شما با این اعزام ناگهانی برای شهید بلباسی خیلی قابل توجه بوده است.
بله! یک دلیلش هم این بود که وقتی محمد عازم سوریه بود من ۳ ماهه باردار بودم، هیچ کس هم نمیدانست، فقط من میدانستم و خودش. به محمد گفتم تو برو، من به کسی نمیگویم باردار هستم که تو حرف بشنوی و بگویند چرا با این وضعیت گذاشت و رفت. بعد از برگشتنت به بقیه میگوییم باردار هستم اما دقیقا یک ماه بعد از رفتنش، محمد به شهادت رسید. ۲ روز بعد از شهادتش به خانواده گفتم باردار هستم و چند ماه بعد، یعنی 5 آبان، زینب به دنیا آمد.
* صفحه اینستاگرام شما را که نگاه کردم دیدم مطلبی نوشته و با لحنی گلایهآمیز گفته بودید کاش مثل دهه 60 چند نفر با لباس رزم به در خانه شما میآمدند و خبر شهادت همسرتان را به شما میدادند، نه اینکه از خبرگزاریها این خبر را بشنوید. علت این گلایه چه بود؟
حقیقتش نحوه خبردار شدن من از شهادت محمد اصلا خوب نبود. واقعا به من آسیب زد. من در جمع خانواده نشسته بودم که دیدم تحرکات خانواده غیرطبیعی شده. شک کردم. بعد دیدم رفتند اینترنت خانه را قطع کردند. فهمیدم حتما موضوعی شده که اطرافیان نمیخواهند من باخبر شوم. یواشکی سراغ گوشی موبایلم رفتم. وقتی وارد تلگرامم شدم با عکس پیکر محمد مواجه شدم، خبر شهادتش را خبرگزاریها و سایتها زده بودند. این نحوه خبردار شدن از شهادت محمد واقعا به من آسیب زد. برایم خیلی سخت بود. کاش طوری برنامهریزی میکردند که ابتدا من به عنوان همسر شهید خبردار شوم و بعد از آن خبرش در اینترنت و فضای مجازی پخش شود.
بعد از این اتفاق، من نزدیک به ۴ سال و خردهای هم گوشی خودم و هم گوشی محمد دستم بود تا اگر جایی خبر بازگشت پیکر شهدا را زد، نخستین نفری باشم که از آن خبردار بشوم، نه اینکه مثل شهادتش بعد از دیگران بفهمم. متاسفانه همین اتفاق در مسأله بازگشت پیکر شهدا هم رخ داد، آنهایی که از آشنایان دورتر و غریبهتر بودند به من زنگ زدند و گفتند خبر داری که پیکر شهدا را قرار است بازگردانند؟ گفتم نه، گفتند چطور خبر نداری؟ خب! این هم باز برای من سخت بود که خبر بازگشت پیکر همسرم را غریبهها باید به من بدهند و من آخرین نفری باشم که میفهمم. این بود که آن استوری را در اینستاگرام گذاشتم و گلایه کردم. البته بعدش همسر شهید همت با من تماس گرفت و گفت دهه 60 هم اینگونه نبود که خبر شهادت هر شهید را شخصا ابتدا به خانوادهاش بگویند. همسر شهید همت گفت من خودم خبر شهادت حاج همت را در تاکسی شنیدم. به هر حال من انتظار داشتم در این باره منسجمتر عمل شود.
* از این مسأله که بگذریم، فکر میکنم گاهی نحوه مواجههای که برخی رسانهها با خانواده شهدای مدافع حرم دارند، موجب آسیبهایی برای این خانوادهها میشود، شاید گاهی لازم است روند طبیعی کنار آمدن با مسأله شهادت پدر برای فرزندان کوچک شهدا طی شود اما توجه رسانهها و یادآوری چند باره آن، این روند طبیعی را با خلل مواجه میکند. نظر شما چیست؟
بله! واقعا این مطلب را قبول دارم. گاهی اوقات توجه رسانهها به یک فرزند شهید باعث میشود این کودک خردسال در تمام کشور شناخته شود، بعد همه تلاش میکنند ارتباط ویژهتری با این فرزند خردسال بگیرند و به او محبت کنند و مورد توجه قرارش دهند، این در مرکز توجه قرار گرفتن به این شدت و حدت کار را بر ما سخت میکند. به هر حال این مسألهای است که بهتر است رسانهها موقع پرداختن به موضوع خانواده شهدای مدافع حرم به آن توجه کنند.
* خب! برگردیم به موضوع اصلی. وقتی خبر بازگشت پیکر شهید بلباسی را به شما دادند، چه اتفاقی افتاد؟ روند بازگشت و تشییع پیکر ایشان چگونه بود؟
در مدتی که پیکر آقامحمد برنگشته بود، مدام پیش خودم میگفتم که اگر پیکرش برگشت با این پیکر به زیارت مشهد میرویم، زینب هم که تاکنون پدر را ندیده با پدرش به زیارت مشهد برود. این خواسته و آرزوی من بود. وقتی خبر بازگشت پیکر شهدای خانطومان آمد متوجه شدیم قصد دارند ابتدا پیکر شهدا را بدون حضور خانوادهها به مشهد ببرند و سپس به شهر ما برای تشییع و تدفین بیاورند. من از این موضوع ناراحت شدم، چون میخواستم با پیکر محمد به زیارت امام رضا بروم. به همین خاطر بود که با همسر یکی دیگر از شهدا شبانه خودمان را به تهران رساندیم و با پرواز به مشهد رفتیم تا خودمان را به کنار پیکر شهدا برسانیم. به این ترتیب قسمت شد و در کنار پیکر شهدا به زیارت امام رضا رفتیم. هیچ وقت آن صحنه را فراموش نمیکنم، حرم به خاطر مساله کرونا به روی مردم بسته بود، هیچ کس در حرم نبود جز ما. ما و پیکر شهدا و تعدادی از خدام امام رضا، چند قدمی ضریح ایستاده بودیم و اشک میریختیم، گویی در بهشت بودیم. آن صحنه معنوی یکی از زیباترین صحنههای زندگی من است. بعد از اینکه برگشتیم، دوستان آقامحمد و خانواده بیتابی میکردند که به خاطر شرایط کرونا آن مراسمی را که شایسته است نمیتوانند بگیرند اما من گفتم اشکالی ندارد، این حرف حضرت آقا است که باید پروتکلها را رعایت کنیم. قرار شد تشییع پیکر شهدا به صورت خودرویی انجام شود و کسی از خودرویش پیاده نشود.
روزی که تشییع پیکر آقامحمد انجام شد، واقعا صحنههای تکاندهندهای دیدم. با اینکه قرار بود کسی از خودرو پیاده نشود، خیلیها انگار بیاختیار از خودروها بیرون آمده بودند و پیاده تابوت را مشایعت میکردند. مأمورها هم تذکر میدادند که این کار را نکنند اما میگفتند ما به نیت پیادهروی اربعین میخواهیم تابوت شهید بلباسی را پیاده تشییع کنیم. مازندرانیها رسمی دارند که وقتی کسی فوت میکند، زنان مسنتر نوعی عزاداری میکنند که آن را «مویه کردن» میگویند، میدیدم زنان مسنتر اینگونه برای محمد عزاداری میکردند و در عالم خودشان در سوز و گداز بودند. خیلی از مغازهدارها اسپند دود کرده بودند، خیلی از کسانی که اصلا ظاهرشان هم مذهبی نبود، با اشک و گریه به دنبال تابوت راه افتاده بودند، هیچ کدام از اینها برنامهریزیشده نبود؛ اینکه کسی به کسی بگوید اسپند دود کند، نه اصلا، همه چیز خودجوش بود و من از دیدن این حجم از مهر و محبت مردم واقعا شرمنده شدم. این را هم بد نیست بگویم که عدهای گاهی میگویند به همسران شهدای مدافع حرم طعنه و زخم زبان میزنند. دیگران را نمیدانم اما درباره من اصلا اینگونه نبود، هر چه بود مهر و محبت و احترام بود. فکر میکنم کسانی که این حرفها را میزنند آنقدر کم و نادر هستند که در سیل عظیم مهربانیها و محبتها و احترامهای مردم اصلا آن حرفها گم میشود.
* گویا شب قبل از تشییع هم تا صبح پیکر شهید بلباسی در منزل شما بود؟
بله! این هم خاطرهای است که شیرینی آن تا آخر عمرم فراموشم نمیشود. قبل از تشییع، یک شب تا صبح پیکر محمد در منزل بود. فقط من و بچهها و مادر و خواهرانش بودیم. باور کنید اینطور نبود که ما مدام گریه و بیتابی کنیم، نه، انگار خود محمد بین ما آمده بود، حتی خاطرات مشترک خندهدارمان را تعریف میکردیم و میخندیدیم؛ خاطرههایی که با محمد داشتیم. زینب هم توانست بعد از 5 سال یک شب تا صبح با پدرش باشد. من اینقدر در این 5 سال استرس داشتم که دوست داشتم آن شب یک ساعت با آرامش کنار پیکر محمد به خواب بروم. از اینکه او به خانه برگشته و آن شب در خانه بود، آرامش داشتم.
در دلم به محمد میگفتم تو برای دلخوشی ما کاری کردهای که ما فکر کنیم پیکرت برگشته، شاید 700 گرم از آن پیکر به کشور برگشته بود. به محمد میگفتم تو هنوز سوریه ماندهای، تمام عشقت این بود که همانجا بمانی، برای دلخوشی ما اینگونه برگشتی. به هر حال خاطره آن شب هیچگاه از خاطر من پاک نمیشود.
ارسال به دوستان
اخبار
آمادگی سازمان انرژی اتمی برای افزایش درصد غنیسازی
بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی درباره طرح اقدام راهبردی لغو تحریمها که در کمیسیون امنیت ملی مجلس مطرح است، گفت: طرح اقدام راهبردی در مجلس در حال بررسی است و کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی از ما خواسته نظر خود را درباره جنبههای فنی این طرح عنوان کنیم. بر همین اساس چند جلسه مشترک داشتیم و در نشست امروز (دیروز) نیز حضور پیدا کردیم.
به گزارش خانه ملت، سخنگوی سازمان انرژی اتمی افزود: صرفنظر از جنبههای سیاسی این طرح و اینکه تصمیم نظام جمهوری اسلامی چه خواهد بود، ما درباره ملاحظات فنی طرح اظهارنظر میکنیم. موارد مطرح در حوزههای مختلف غنیسازی، طراحی رآکتور و تحقیق و توسعه است که بخش مهمی از آنها برای سازمان انرژی اتمی قابل اجراست، بویژه با توجه به پیشرفتهایی که در چند سال اخیر در حوزه توسعه ماشینهای پیشرفته داشتهایم.
وی تصریح کرد: سازمان انرژی اتمی در صورت تصمیم نظام جمهوری اسلامی برای تولید ماشینهای پیشرفته در حد صنعتی، افزایش ظرفیت تولید و درصد غنا برای نیازهایی که داریم، امکان اجرا دارد.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی یادآور شد: ما در تلاشیم ملاحظات فنی سازمان در طرح دیده شود تا در صورت تصویب، سازمان در اجرای آن مشکلی نداشته باشد.
***
برجام و مسائل منطقهای محور گفتوگوی تلفنی ظریف و لاوروف
وزارت خارجه روسیه در بیانیهای به محورهای گفتوگوی وزرای خارجه روسیه و ایران اشاره کرد.
به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه خبری روسی vestikavkaza، وزارت خارجه روسیه در بیانیهای اعلام کرد سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه گفتوگویی با محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان داشته است.
طبق این بیانیه، وضعیت موجود در قرهباغ، با توجه به تلاشهای انجامشده توسط روسیه برای حصول آتشبس کامل در منطقه درگیری و ضرورت کمکهای بشردوستانه به جمعیت غیرنظامیان آسیبدیده از این درگیری مورد بحث قرار گرفت. در بیانیه وزارت خارجه روسیه آمده است: وزرای خارجه ۲ کشور تبادلنظر کاملی درباره موضوعات مهم دیگر از جمله وضعیت سوریه، منطقه خلیجفارس، یمن و افغانستان داشتند.
وزرای خارجه ۲ کشور همچنین توجهی ویژه به تعامل دوجانبه در عرصه بینالمللی درباره مسائل دیگر از جمله توافق هستهای داشتند. آنها به تعهد مسکو و تهران در زمینه بازگشت هر چه زودتر تمام اعضای این توافق به اجرای کامل تعهداتشان تحت توافق هستهای اشاره کردند.
ظریف و لاوروف علاوه بر این درباره پروژههای چندجانبه همکاری ایران- روسیه با تمرکز بر تجارت، اقتصاد و عرصههای حقوق بشری تبادل نظر کرده و موافقت کردند مذاکرات پیرامون تمام مسائل دوجانبه را ادامه دهند.
***
آگهی عجیب بنیاد مستضعفان
بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی در اقدامی عجیب 8 صفحه آگهی به روزنامه شرق سفارش داده که در شماره دیروز این روزنامه منتشر شده است. با توجه به ماهیت این روزنامه و نسبت آن با تفکرات انقلاب اسلامی، به نظر میرسد لازم است مسؤولان این بنیاد گزارشی از شیوه و هزینههای تبلیغات و رسانههای مرتبط با این بنیاد ارائه دهند بویژه دلایل خود از کمک صدها میلیون تومانی به این روزنامه هنجارشکن را توضیح دهند.
***
دیدار نتانیاهو با بنسلمان برای ایجاد ائتلاف در برابر ایران بود
یک روزنامه صهیونیستی با اشاره به سفر مخفیانه نتانیاهو به عربستان، دلیل تمایل ولیعهد سعودی به برقراری روابط با رژیم صهیونیستی را تشکیل اتحادی با این رژیم در برابر سیاستهای دولت جدید آمریکا در قبال ایران دانست. به گزارش ایسنا، روزنامه صهیونیستی اسرائیل هیوم درباره تمایل محمد بنسلمان، ولیعهد سعودی به برقراری روابط با رژیم صهیونیستی نوشت: بنسلمان بسیار درباره آینده بویژه اینکه دولت جدید آمریکا به منافع حیاتی آن آسیب خواهد زد، نگران است. او نگران است دولت جو بایدن به توافق هستهای بازگشته و شرایطی را ایجاد کند که تنها منجر به افزایش تمایل تهران برای تضعیف حکومت سلطنتی عربستان سعودی شود. این روزنامه در ادامه مینویسد: دیدار مخفی انجامشده میان بنیامین نتانیاهو و بنسلمان در شهر جدید نئوم با پسزمینه این نگرانیها انجام شد. ولیعهد سعودی خواستار یک جبهه واحد با اسرائیل در برابر دولت جدید آمریکا و رویکرد آن نسبت به توافق هستهای است و بر روابط صمیمانه قبلی اسرائیل با بایدن و اطرافیانش تکیه میکند تا به او کمک کنند صفحهای جدید در روابط ریاض - واشنگتن باز کند.
***
بازی برجامی اروپا در زمین آمریکا!
دیپلمات آلمانی روز دوشنبه گفت آلمان با روی کار آمدن دولت جو بایدن، رئیسجمهور منتخب آمریکا، فرصت جدیدی برای بازگشت به آنچه رویکرد فرااقیانوسی متوقف کردن برنامه هستهای ایران میخواند، میبیند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، این دیپلمات آلمانی - که خواست نامش فاش نشود - گفت: با روی کار آمدن دولت جدید آمریکا ما فرصت این را پیدا خواهیم کرد که از برجام برای همان چیزی استفاده کنیم که در اصل برای همان ایجاد شده است، یعنی محدود کردن برنامه هستهای ایران.
این دیپلمات مدعی شد: با وجود اینکه ایران تا حد زیادی در حال تخطی از تعهدات هستهایاش است، نیاز فوری به آن وجود دارد. او همچنین اظهار کرد ۳ کشور اروپایی (آلمان، فرانسه و انگلیس) با دانستن اینکه مذاکرات سختی در پیش خواهند داشت، برای دوران دیپلماسی سرسختانهای آماده میشوند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|