|
کاهش ۳۵ درصدی ترددهای جادهای
رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک راهور ناجا از کاهش ۳۵ درصدی تردد در جادهها خبر داد. سرهنگ احمد شیرانی در گفتوگو با مهر اظهار کرد: طرح جلوگیری از شیوع ویروس کرونا چند روزی است اجرا شده که در هفته اول میتوان کاهش ۳۵ درصدی تردد خودروهای شخصی در جادهها را اعلام کرد. وی افزود: دوربینهای شهری و جادهای ترددهای غیرمجاز را ثبت میکنند و اگر رانندهای تخلف کند، پلاک آن خودرو را ثبت خواهند کرد.
ارسال به دوستان
رئیس بخش عفونی بیمارستان لقمان حکیم در گفتوگو با «وطن امروز»: دولت توانایی مدیریت کشور در زمان قرنطینه کامل را ندارد
ادامه ناهماهنگیها
همچنان در اعمال محدودیتهای کرونایی آشفتگی زیادی وجود دارد
گروه اجتماعی: با وجود اینکه سخنگوی دولت محدودیتهای جدید کرونایی را تلویحا موفقیتآمیز میداند اما متخصصان معتقدند کاهش مراجعه به بیمارستانها ربطی به محدودیتهای جدید ندارد.
به گزارش «وطن امروز»، متخصصان و مسؤولان وزارت بهداشت همچنان معتقدند تعطیلی مطلق میتواند آمار مرگومیر کرونا را در کشور کاهش دهد. علی ربیعی، سخنگوی دولت دیروز درباره آخرین وضعیت محدودیتها در کشور گفت: شواهد و آمارهای روزهای اول و دوم اجرای این طرح نشان میدهد در تهران حدود ۲۸۰ هزار مسافر در مترو و اتوبوسها کاهش داشتهایم. به رغم این، مراعات بیشتر بین مردم باید لحاظ شود. در کل کشور در روز اول این طرح متوسط تردد ساعتی وسایل نقلیه نسبت به مشابه هفته قبل 3/38 درصد کاهش داشته است و استفاده از خودروهای شخصی نیز ۳۲درصد کاهش نشان میدهد. سخنگوی دولت ضمن تشکر از نیروی انتظامی در اجرای این طرح، تاکید کرد: مطمئنا در اجرای این طرح برای مردم هم مشکلاتی پیش خواهد آمد. هر طرحی با هر پیشبینی نیازمند اصلاح، ترمیم و تکمیل است. همکاران ما در قرارگاه عملیاتی به طور مداوم شیوه اجرا و نواقص را بررسی و اصلاح خواهند کرد. مطابق وعدهای که داده شده بود، تست روزانه کرونا از ۴۰ هزار به ۶۰ هزار رسیده و در هفته آینده نیز به ۱۲۰ هزار خواهد رسید، چرا که رعایت پروتکلها و تست و قرنطینه مبتلایان مهمترین راهکار مبارزه با کروناست».
در حالی که سخنگوی دولت از آمارهای خوب محدودیتها سخن میگوید، عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا از کاهش مراجعه به مراکز درمانی خبر میدهد اما محدودیتها را عامل این اتفاق نمیداند. دکتر مسعود مردانی در این باره گفت: بر اساس آخرین آمار موجود، مراجعه مبتلایان به ویروس کرونا به مراکز درمانی حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد در مقایسه با هفته گذشته کاهش یافته است. وضعیت اپیدمی کرونا در حال فروکش است و ارتباطی به اجرای طرح جدید ندارد، بلکه نتیجه همکاری خوب مردم مبنی بر رعایت پروتکلهای بهداشتی است.
وی با بیان اینکه اجرای طرح جدید برای کاهش و کنترل بیماری کرونا بسیار خوب به نظر میرسد، اظهار داشت: نتیجه بسیار خوب اجرای این طرح از حدود ۳ هفته دیگر مشخص خواهد شد و پیشبینی میکنم اجرای آن نتایج بسیار مثبتی به دنبال خواهد داشت.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پاسخ به این سوال که آیا تمدید تعطیلی همه دستگاهها برای هفته سوم ضروری است یا نه، گفت: تمدید تعطیلی هفته سوم بستگی به روند بیماری خواهد داشت که به نظرم شاهد کاهش این بیماری خواهیم بود.
* دولت جریمه
با آنکه محدودیتهای بسیاری اعمال شده اما همچنان متخصصان تعطیلی را مؤثرترین راه کاهش آمار مرگومیر کرونایی میدانند. در ۴ روز اجرای محدودیتها، همچنان شهرهای قرمز شلوغ است و هیچ نشانهای از تعطیلی دیده نمیشود. وسایل حملونقل عمومی همچنان شلوغ است و بانکها فعال است و ناهماهنگی زیادی در تصمیمات مشاهده میشود. توزیع استانی روزنامهها به علت عدم هماهنگی با پلیس راهور و فرمانداریها متوقف شده است. همچنین ناهماهنگیها و ممنوعیت تردد از ساعت 21 موجب شده صاحبان مشاغل ضروری نیز با مشکل مواجه شوند. مثلا متصدیان داروخانهها، فروشگاهها و پرسنل بیمارستانی نیز نمیتوانند از ساعت 21 در شهر تردد کنند تا همچنان شاهد بیتدبیری در این زمینه باشیم، البته دولت در زمینه جریمه کردن عزم جدی دارد بوده و جرایم سنگین کرونایی تا حدودی اعمال شده است. در این باره پلیس نظارت بر اماکن عمومی پایتخت از پلمب ۱۱ واحد صنفی و صدور ۴۱ جریمه ۳۰۰ هزار تومانی خبر داد.
ماموران نظارت بر اماکن پلیس امنیت عمومی، از 14 هزار و 38 واحد صنفی در نقاط مختلف شهر تهران بازدید به عمل آوردند و 11 واحد صنفی متخلف با دستور قضایی پلمب شد.
بر پایه این گزارش، دوم آذرماه ماموران معاونت نظارت بر اماکن عمومی طی تعامل با سایر پایگاههای دهگانه پلیس امنیت عمومی پایتخت در راستای ارتقای امنیت اجتماعی و سلامت عمومی مردم و جلوگیری از شیوع ویروس کرونا و با توجه به محدودیتهای شدید در سطح شهر تهران از واحدهای صنفی نقاط مختلف پایتخت بازدید کردند. گفتنی است در این طرح مأموران معاونت نظارت بر اماکن عمومی از 14هزار و 38 واحد صنفی بازدید کردند و 69 متصدی متخلف واحدهای صنفی اخطار کتبی دریافت کردند و 41 واحد صنفی نیز به دلیل عدم رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی جریمه 300هزار تومانی شدند. بنا بر این گزارش، با هماهنگیهای قضایی، 11واحد صنفی که هیچ توجهی به پروتکلهای بهداشتی نداشته و سلامت جامعه را به خطر انداخته بودند، پلمب شدند. به 7 هزار و 124 مراجعهکننده به واحدهای صنفی که بدون ماسک در این واحدها حضور داشتند هم تذکر لسانی استفاده از ماسک داده شد.
همچنین رئیس پلیس تهران وضعیت تردد خودروهای غیربومی را که سالها در تهران ساکن هستند و تردد دارند در تعطیلات ۲ هفتهای پایتخت تشریح کرد. سردار حسین رحیمی در گفتوگو با تسنیم، درباره وضعیت تردد خودروهای با پلاک غیربومی که سالها در تهران ساکن هستند و تردد دارند و اکنون با تعطیلی ۲ هفتهای و منع رفتوآمد روبهرو شدهاند، اظهار کرد: رانندگان این خودروها باید ۲ هفته تحمل داشته باشند.
رئیس پلیس تهران بزرگ افزود: به طور مثال وقتی هزاران واحد صنفی را برای جلوگیری از شیوع بیماری و شیوع ویروس کرونا تعطیل میکنیم رانندگان اینگونه خودروها نیز باید کمک کنند تا مانع شیوع بیشتر این بیماری شویم. وی خاطرنشان کرد: این خودروها در صورت تردد در تهران جریمه میشوند و نرمافزار به نحوی طراحی شده که آنها را نیز اعمال قانون میکند.
رحیمی در پاسخ به پرسشی درباره چگونگی دریافت مجوز تردد در ساعات محدودیتهای کرونایی گفت: مجوز تردد از سوی فرمانداریها صادر میشود و متقاضیان باید برای درخواست به فرمانداریها مراجعه کنند. وی درباره اینکه چگونه میتوان پس از جریمه نسبت به پاک کردن این جریمه اقدام کرد، گفت: معیار پلیس لیستی است که ازسوی فرمانداری اعلام میشود، بنابراین اگر خودرویی جریمه شده و پس از آن، مجوز تردد را دریافت کرده باشد میتواند پس از دریافت مجوز فرمانداری به دفاتر دهگانه رسیدگی به تخلفات رانندگی مراجعه کرده و درخواست پاک شدن جریمه خود را ثبت کند و در آنجا پس از بررسی مجوز ارائه شده و درخواستها تصمیمگیری میشود. رحیمی با بیان اینکه انصافا مردم همکاری خوبی با پلیس داشتهاند، گفت: بیش از 95 درصد مردم و صنوف با پلیس همکاری کردند و در مواردی که چند مغازه باز کردند عمدتا برای شرایط اضطراری و در حد چند دقیقه بوده است.
وی ادامه داد: بنا بر آمارهای ما از زمان اجرای طرح محدودیت تردد تاکنون بیش از 70 درصد ترددها در شهر کاهش داشته است به طوری که در شب گذشته (دوشنبه) شاهد کاهش 76 درصدی تردد بین ساعت 21 تا 4 صبح بودیم.
رحیمی افزود: همچنین در طول روز نیز در معابر بین 30 تا 40 درصد کاهش تردد داشتیم، حتی در برخی موارد نیز بیش از 50 درصد کاهش تردد در یکسری معابر و ساعات را تجربه کردیم.
***
[مسأله تعطیلی و توانایی دولت]
رئیس بخش عفونی بیمارستان لقمان حکیم گفت: تعطیلی قطعی ۲ تا ۳ هفتهای تهران و برخی شهرهای پرخطر با وضعیت قرمز کرونایی بیشک باعث کاهش شدید انتقال ویروس کرونا در سطح کشور میشود و آمار ابتلا و مرگومیر را در سطح وسیعی پایین میآورد. البته پس از قرنطینه تهران و شهرهای پرخطر باید برنامهریزیهای اصولی انجام شود تا دوباره شیوع این بیماری در جامعه گسترش نیابد. دکتر شروین شکوهی در گفتوگو با «وطن امروز» با بیان اینکه محدودیتهای نصفونیمه در شرایطی که کرونا روزانه بین 450 تا 480 نفر را از بین میبرد، تاثیرگذاری خود را دارد اما کافی نیست. البته باید به این نکته توجه کرد که دولت گویا توانایی مدیریت کشور را در صورت قرنطینه کامل از جنبههای مختلف اقتصادی، اجتماعی و معیشتی ندارد. متخصص بیماریهای عفونی تصریح کرد: مراجعه بیماران کرونایی به مراکز درمانی همچنان بالاست و آزمایش کرونای خیلیها مثبت میشود. این در حالی است که اکنون به طور قطع پیگیریای درباره بیمارانی که تست آنها مثبت شده است و باید قرنطینه شوند تا جامعه به این بیماری آلودهتر نشود وجود ندارد. اعمال جریمه سنگین برای کروناییهایی که تست آنها مثبت شده ضروری است.
ارسال به دوستان
۴۸۳ بیمار کرونایی دیگر در کشور طی ۲۴ ساعت جان باختند
تداوم اعلام آمارهای نگرانکننده
جدیدترین آمار وزارت بهداشت نشان میدهد همچنان تعداد فوتیهای روزانه کرونا نگرانکننده است. سخنگوی وزارت بهداشت روز گذشته درباره اخرین آمار مبتلایان به کرونا توضیح داد: از دیروز تا امروز ۴ آذر ۹۹ بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۱۳ هزار و ۷۲۱ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند که ۲ هزار و ۸۰۱ نفر از آنها بستری شدند.
سیماسادات لاری گفت: مجموع بیماران «کووید-۱۹» در کشور به ۸۸۰ هزار و ۵۴۲ نفر رسید. متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته ۴۸۳ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند و مجموع آمار جانباختگان این بیماری به ۴۵ هزار و ۷۳۸ نفر رسید.
به گفته لاری، خوشبختانه تاکنون ۶۱۷ هزار و ۷۱۵ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. ۵۸۲۴ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. سخنگوی وزارت بهداشت گفت: تاکنون 5 میلیون و ۸۷۱ هزار و ۹۸ آزمایش تشخیص «کووید-۱۹» در کشور انجام شده است.
وی هشدار داد: استانهای تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویهوبویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحالوبختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان در وضعیت قرمز قرار دارند. استانهای هرمزگان، فارس، گلستان و سیستانوبلوچستان نیز در وضعیت نارنجی و زرد قرار دارند.
ارسال به دوستان
اخبار
ورود سامانه بارشی جدید به کشور
مدیرکل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی از ورود سامانه بارشی جدید به کشور از اواخر امروز (۵ آذر) خبر داد و گفت: در پی ورود این سامانه بارشی به کشور در بیشتر مناطق بارش باران یا برف خواهیم داشت. صادق ضیاییان در گفتوگو با ایسنا گفت: تا روز پنجشنبه (۶ آذر) فعالیت سامانه بارشی به کل نوار غربی و دامنههای جنوبی البرز واقع در استانهای قزوین، البرز و تهران کشیده میشود و بارندگی در این مناطق تشدید خواهد شد. وی با بیان اینکه طی این مدت بارش در ارتفاعات زاگرس، البرز مرکزی و در شمال غرب کشور به صورت برف خواهد بود، اظهارکرد: طی روز جمعه (۷ آذر) جز نوار شرقی در سایر مناطق کشور سامانه بارشی فعال خواهد بود همچنین بارش در سواحل غربی خزر، جزایر واقع در خلیجفارس و استانهای خوزستان، فارس، بوشهر، کهگیلویهوبویراحمد، چهارمحالوبختیاری، جنوب اصفهان و شرق لرستان شدت بیشتری دارد. مدیرکل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی با بیان اینکه طی روز شنبه (۸ آذر) رگبار باران و رعد و برق در غرب، جنوب غرب و مرکز کشور ادامه دارد، اظهار کرد: طی این روز برای استانهای البرز، قزوین، تهران، اردبیل، اصفهان و شمال فارس بارش پراکنده پیشبینی میشود.
***
هشدار پلیس درباره سودجویی کلاهبرداران از متقاضیان وام کرونا
مسؤول اطلاعرسانی پلیس پیشگیری تهران بزرگ نسبت به سودجویی برخی افراد برای کلاهبرداری از متقاضیان دریافت وام یک میلیون تومانی و کمک هزینه ۱۰۰ هزار تومانی کرونا هشدار داد. سروان محمدجواد اینانلو در گفتوگو با تسنیم، ضمن هشدار درباره احتمال سودجویی برخی کلاهبرداران در پی اعلام سرشماره برای دریافت وام کرونا، اظهار کرد: با توجه به آغاز ثبتنام دریافت وام یک میلیون تومانی و کمکهزینه 100 هزار تومانی مربوط به مشاغل برای افراد فاقد درآمد ثابت، باید متذکر شد که این ثبتنام صرفا از سرشماره 6369 صورت میگیرد. مسؤول اطلاعرسانی پلیس پیشگیری تهران بزرگ افزود: ثبتنام باید توسط خود شهروندان واجد شرایط انجام شود و شهروندان کد ملی خود را به این سرشماره اعلام کنند. وی متذکر شد: شهروندان مراقب پیامکهایی باشند که احتمال دارد توسط افراد سودجو به آنها ارسال شود و به هیچ عنوان اطلاعات شخصی و فردی خود مانند کد ملی، شماره شناسنامه و شماره حساب بانکی را به سایر افراد و سرشمارههای غیر اعلام نکنند.
***
مناف هاشمی: شهروندان تهرانی باید ۵ هزار تومان پول بلیت بدهند
معاون حملونقل و ترافیک شهرداری تهران با اشاره به سن ناوگان حملونقل عمومی گفت: در حوزه واگن 400 دستگاه نیازمند بهروزرسانی هستند، در حوزه اتوبوسرانی هم ۶۰ درصد اتوبوسها فرسوده هستند و با ۴۰ درصد از آنها میتوان تا ۴ الی ۵ سال دیگر کار کرد. سیدمناف هاشمی با بیان اینکه شرایط خوبی در حوزه حملونقل عمومی در طول ۱۰ سال گذشته نداشتهایم، گفت: ۴۰ هزار تاکسی فرسوده هستند همچنین در حال حاضر ۲۵۰ کیلومتر مترو داریم که باید به بیش از ۵۰۰ کیلومتر برسد اما طی ۲۵ سال گذشته منابعی که دولت باید اختصاص میداد و قیمت بلیت تمامشدهای که مردم باید پرداخت میکردند هیچ کدام به سرانجام نرسیده است. وی با بیان اینکه طی ۱۰ سال آینده در حوزه اتوبوسرانی به ۱۰ هزار اتوبوس احتیاج داریم، گفت: مبلغ مورد نیاز برای تهیه اتوبوسها ۵۰ هزار میلیارد تومان است و اگر این مبلغ را با مبلغ راهاندازی خط مترو یکی کنیم و آن را ۳۰۰ هزار میلیارد تومان در نظر بگیریم نیازمند سالانه ۳۰ هزار میلیارد تومان پول هستیم. هاشمی تصریح کرد: مبلغ تمامشده یک بلیت برای ما ۱۵ هزار تومان است اما از مسافر هزار تومان گرفته میشود؛ یا باید قیمت واقعی بلیت را از مردم بگیریم که فرمانداری با این موضوع مخالفت میکند یا باید دولت این پول را جبران کند که البته دولت هم آن را جبران میکند. معاون حملونقل و ترافیک شهرداری تهران گفت: ما برای بودجه کل کشور پیشنهادی را دادیم و گفتیم که اگر قرار است ظرف ۱۰ سال آینده برنامه حملونقل تهران را درست کنیم به سالانه ۱۵ هزار میلیارد تومان پول احتیاج داریم و دولت باید در قانون بودجه سنواتی سهم خود را قائل شود. نمیگوییم که تمام پول قیمت واقعی بلیت را مردم بدهند اما بالاخره باید در حد ۵ هزار تومان را مردم بدهند. در حال حاضر شهروندی که در منطقه یک سوار تاکسیهای اینترنتی میشود و به منطقه ۲۲ میرود، ۵۰ هزار تومان پول میدهد اما با مترو فقط هزار و خردهای تومان پول میپردازد.
***
کاهش چشمگیر مصرف گوشت و برنج بین 70 درصد خانوارهای بیکارشده
نتایج نظرسنجی اخیر مؤسسه عالی پژوهش تأمیناجتماعی در حوزه بیمه بیکاری نشان داد ۶۲ درصد متقاضیان دریافت مقرری بیمه بیکاری، در طول ماههای گذشته مجددا مشغول به کار شدند و ۳۸ درصد متقاضیان نیز همچنان بیکار هستند. به گزارش «وطن امروز»، مؤسسه عالی پژوهش تأمیناجتماعی در ادامه انجام پژوهشهای نظرسنجی و افکارسنجی در حوزه رفاه و تأمیناجتماعی در سال جاری درباره مسائل مهم حوزه رفاه و سیاستگذاری اجتماعی، ۲ نظرسنجی مختلف را درباره موضوع بیمه بیکاری در شرایط شیوع ویروس کرونا در کشور به پایان برد. در این نظرسنجی بیش از ۹۳ درصد بیکارشدگان ابراز داشتهاند که در ایام بیکاری مجبور شدهاند هزینههای زندگی خود و خانوادهشان را کاهش دهند. بیش از ۷۶ درصد آنان مجبور به کاهش هزینههای مواد خوراکی خانوادهشان در این دوره زمانی شدهاند. مطابق نتایج این پژوهش، مصرف گوشت قرمز حدود ۷۲ درصد از خانوادههای افراد بیکارشده، کاهش جدی پیدا کرده است و حدود ۱۵ درصد خانوادههای بیکارشدگان، حتی پیش از دوره بیکاری نیز توان خرید گوشت قرمز به صورت ماهانه را نداشتهاند. حدود ۷۶ درصد خانوادهها دچار کاهشی محسوس در مصرف مرغ، حدود ۷۱ درصد خانوادهها کاهش در مصرف برنج و ۶۱ درصد خانوادهها دچار کاهش مصرف در لبنیات شدهاند و حدود ۴۲ درصد خانوادههای بیکارشدگان، کاهش در مصرف تخممرغ را در دوره شیوع ویروس کرونا تجربه کردهاند. همچنین حدود ۷۰ درصد خانوادهها کاهش در مصرف ماهانه میوه را گزارش کردهاند.
ارسال به دوستان
قاچاق معکوس دارو نتیجه اختلاف قیمت زیاد اقلام دارویی در داخل و خارج کشور است
حذف یا حفظ ارز دارو؟!
قاچاق معکوس دارو حاصل از ارز اختصاصیافته به آن دیگر موضوعی نیست که کسی بخواهد منکر آن شود و کارشناسان، نمایندگان مجلس و مسؤولان سازمان غذا و دارو این پدیده را تأیید کردهاند. همچنین تمام این افراد قبول دارند قاچاق معکوس دارو حاصل اختلاف قیمت زیاد اقلام دارو در داخل و خارج کشور است.
سامهیح نجفآبادی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در میزگردی با موضوع ارز دارو گفت: «ما اطلاع داریم که یک پسر در ایران بعد از تماس تلفنی با پدرش در خارج از کشور لیست خرید دارو را دریافت میکرد و آن پسر از داروخانههای مختلف تعداد بالایی دارو خریداری کرده و به داخل چمدان ریخته و به آن کشور ارسال میکرد و مجددا این کار در چند هفته بعد تکرار میشد و تمام این مشکلات به دلیل ارز ۴۲۰۰ تومانی است».
این روند در حالی طی میشود که هنوز عدهای با حذف یا تعدیل ارز ۴۲۰۰ تومانی مخالفت میکنند. فرامرز اختراعی، رئیس هیأتمدیره سندیکای تولیدکنندگان مواد اولیه شیمیایی اظهار کرده است: «متأسفانه علاوه بر رسانههای معاند، دلالان دارو به واسطه اینکه آزاد شدن نرخ ارز برای آنها منافعی دارد دنبال این مقوله هستند».
* منابع ارزی برای تأمین کالای قاچاق
اختراعی در حالی حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی دارو را خواسته دلالان میداند که علی رضایی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی عنوان کرده است: «اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی به دارو، زمینهساز رانت و فساد شده است. علاوه بر این به دلیل قیمت پایین دارو در ایران که ناشی از دریافت ارز یارانهای است، زمینه قاچاق دارو فراهم شده است. مدل فعلی مدیریت بازار دارو به ضرر مردم است و از مصرفکنندههای واقعی حمایت نمیشود. علاوه بر این در تأمین منابع ارزی کشور هم به مشکل خوردهایم».
همچنین حسین رئیسی، نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی درباره حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی دارو گفت: «اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی به دارو دستمایه افراد فرصتطلب قرار گرفته است. در حال حاضر قیمت دارو در کشور به دلیل ارز یارانهای آن پایینتر از کشورهای همسایه است. این موضوع زمینه قاچاق دارو از کشور را فراهم کرده است».
* نشت ۴۰ میلیون دلاری انسولین از زنجیره توزیع
اظهارات فوق به وضوح نشان میدهد نظر نمایندگان مجلس با اختراعی متفاوت است. برای بررسی صحت گفتههای طرفین میتوان به عنوان نمونه وضعیت تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به انسولین در چند سال اخیر را بررسی کرد. در واقع اگر حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی آنچنان که گفته شد خواست دلالهاست پس باید در حال حاضر روند تخصیص آن به نفع مصرفکننده صورت گیرد.
هادی اسماعیلی، کارشناس اقتصاد سلامت در رابطه با روند واردات دارو گفت: «طبق آمار ما امسال در 6 ماه اول حدودا ۸۲ میلیون دلار انسولین از گمرک ترخیص شده است درحالیکه سال گذشته ۷۳ میلیون دلار وارد شده بود؛ یعنی امسال یک افزایش ۱۳ درصدی را هم در زمینه ترخیص گمرک داشتیم. از طرف دیگر در سال گذشته ۸۷ میلیون دلار انسولین از طریق بیمهای به فروش رفته است».
وی ادامه داد: «یعنی در سال گذشته نهتنها تمام انسولینی که وارد شده است از طریق مجرای بیمهای به فروش رسیده است، بلکه حتی ما مقداری انسولین هم در انبارها داشتیم که در بازار عرضه کردهایم و از طریق مجرای بیمهای به فروش رفته است».
این کارشناس اقتصاد سلامت اظهار کرد: «آمار امسال نشان میدهد از ۸۲ میلیون دلار انسولین وارداتی فقط ۳۹ میلیون دلار از آن از طریق فروش بیمهای در داروخانهها به فروش رفته است؛ این آمار به ما نشان میدهد که انسولین از زنجیره تأمین و توزیع خود نشت کرده است».
* پوشش بیمهای؛ راهکار خروج از بحران دارو
اظهارات فوق به وضوح نشان میدهد بر خلاف آنچه در ابتدا گفته شد این دلالها و قاچاقچیان دارو هستند که از وضعیت فعلی نفع میبرند. علی رضایی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی راهکار را حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی دیده و گفته است: «ارز ۴۲۰۰ تومانی دارو باید حذف شود و مابهالتفاوت آن با ارز نیمایی به بیمههای خدمات درمانی داده شود تا پوشش بیمهای خود را افزایش دهند و مردم به صورت شفاف با دفترچه بیمه داروهای خود را تهیه کنند».
همچنین حسین رئیسی، نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: «یکی از راههایی که میشود جلوی قاچاق دارو را گرفت این است که ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف شود و مابهالتفاوت آن با ارز نیمایی به صورت ریالی به بیمههای خدمات درمانی پرداخت شود. در صورت عملیاتی شدن این موضوع یارانه دارو به مصرفکنندههای واقعی اصابت میکند، دچار کمبود دارو نمیشویم و منابع ارزی کشور را هم هدر نمیدهیم».
* با صرفهجوییها میتوان هزینههای بیمه را پوشش داد
البته انتقال مابهالتفاوت حذف یا تعدیل نرخ ارز ۴۲۰۰ تومانی به بیمه برای حمایت از مصرفکننده با چالشهایی روبهرو است. داریوش چیوایی، کارشناس اقتصاد سلامت در این رابطه میگوید: «اگر حاکمیت قصد تعدیل یا حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی را دارد باید با تکمیل تیتک و تخصیص منابع نشاندار فروش ارز به بیمهها، از مردم حمایت کند». وی همچنین یکی دیگر از چالشهای جایگزینی حمایت بیمهای به جای ارز ۴۲۰۰ تومانی را افزایش مارجین دارو عنوان کرد و گفت: «نرخ مارجین میتواند با توجه به افزایش قیمت کمی تعدیل شود تا افزایش هزینه کنترل شود».چیوایی ادامه داد: «بالاخره تولیدکننده یا داروخانهای که از دارویی که با نرخ ۴۲۰۰ بوده ۱۵ درصد سود میگرفته، حالا فرض کنید که بخواهد از دلار ۲۵ هزار تومانی هم باز ۱۵ درصد سود بگیرد که خب! این رقم مارجین، سود را زیاد میکند و میتوان آن را تعدیل کرد. البته از طرفی با توجه به صرفهجویی قابل توجهی که با حذف رانت و فساد بالای ارز ۴۲۰۰ تومانی میشود میتوان حاشیه سود را نیز تغییر نداد». این کارشناس اقتصاد سلامت همچنین در رابطه با صرفهجویی حاصل از تغییرات فوق گفت: «در صورت تخصیص ارز نزدیک به آزاد یا نیمایی به واردکننده میتوانیم بگوییم آن انگیزهای که برای قاچاق وجود دارد از بین میرود. طبق برخی برآوردها ۳۰ درصد فروش دارویی که الان وجود دارد مربوط به همین قاچاق است. در نتیجه در صورت تغییر این سیاست ۳۰ درصد از مصرف دارو کاسته میشود». اظهارات فوق نشان میدهد حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی نهتنها سودی برای دلالهای دارو در پی ندارد، بلکه بازار قاچاق معکوس به کشورهای همسایه را نیز کساد خواهد کرد. در واقع جایگزین کردن حمایت بیمهای به جای حمایت دلاری از مصرفکننده به دلیل حذف واسطههای انسانی میتواند حجم فساد در سیستم توزیع را بسیار کاهش دهد. همانطور که ذکر شد دولت با ایجاد این تغییر نهتنها میتواند هزینههای بسیار و ناموفق ارز ۴۲۰۰ تومانی را پایان دهد، بلکه به صورت بهینه و هدفمند از مصرفکننده حمایت کند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|