|
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
با آشکار شدن از هم گسیختگی اجتماعی و تضادهای جامعه آمریکا در آثار هالیوود، تلویزیون پخش سریالهایی در نقد ساختار ایالات متحده را جدی گرفته است
آمریکا؛ کمی واقعیتر
گروه فرهنگ و هنر: سالهاست رسانه ملی در یک قانون نانوشته از پخش سریالهای آمریکایی پرهیز میکرد؛ در واقع سریالهای آمریکایی در بهترین حالت در باکسهای فرعی یا در شبکههای فرعی تلویزیون پخش میشد و این موضوع حتی در ارتباط با سریالهای مهمی همچون «خانه پوشالی» و «فرار از زندان» که از جمله سریالهای مهم این سالها بودند و مخاطبان بسیاری نیز در داخل ایران داشتند به چشم میخورد؛ سریالهایی که اتفاقا رویکردهایی انتقادی نسبت به فضای سیاسی- اجتماعی جامعه آمریکا دارند اما مشخص نبود به چه دلیل از پخش آنها در شبکههای اصلی تلویزیون پرهیز میشد.
* روایتی از فساد CIA در درامی حادثهای
حالا اما چند روزی میشود شبکه سوم سیما با پخش سریال تلویزیونی «هانا» اتفاقی تازه را در این حوزه رقمزده است؛ اتفاقی که نشاندهنده تغییر نگاه مدیران رسانه ملی چه در حوزه تامین فیلم و سریال و همینطور مدیران شبکههای تلویزیونی در این حوزه است.
«هانا» آنگونه که در رسانهها آمده محصول ۲۰۱۹ آمریکا در ژانر درام- حادثهای است که دارای ۱۶ قسمت ۵۰ دقیقهای است. کارگردانان این مجموعه اندرس انگستروم و جون جوناس هستند و بازیگرانی چون اسمه کرید مایلز، میرله انوس، جوئل کینامن و ریانا بارتو در آن نقشآفرینی کردهاند. نکته مهم در ارتباط با این سریال که از اول آذر ماه هر شب حوالی ساعت 20 روی آنتن شبکه سوم سیما میرود، نگاه انتقادی آن به رویکردهای امنیتی و سیاسی نهادهای اطلاعاتی آمریکا از جمله سیآیای است.
قصه این سریال درباره تلاش CIA برای به دام انداختن دختر نوجوانی است که مهارتهای خارقالعادهای دارد. او و پدرش به کرات از چنگال سیآیای میگریزند. «هانا» دختر نوجوان که توسط پدرش بزرگ شده و کامل آموزش دیده، قرار است برای انجام مأموریتی در سراسر اروپا اعزام شود اما در این میان توسط یک مأمور اطلاعاتی خشن و عواملش ردیابی میشود.
* پایانی بر یک اشتباه محاسباتی
تلویزیون ما طی این سالها بارها و بارها سراغ نمایش سریالهای کرهای، ایتالیایی، فرانسوی و آلمانی رفته است و در برخی موارد نیز سراغ پخش سریالهای آمریکایی رفت اما به طور کلی همیشه درصد پخش سریالهای اروپایی نسبت به سریالهای آمریکایی بیشتر بود. بخشی از این نگاه ناشی از ترس از تبلیغ فرهنگ آمریکایی در جامعه ایرانی بود اما مساله اینجاست که حالا با علنیتر شدن وضعیت اسفناک فرهنگی و اقتصادی و سیاسی حاکم بر جامعه آمریکا که سیرک انتخاباتی اخیر در این کشور و چالشهای ۲ نامزد انتخابات ریاستجمهوری تنها گوشهای از آن بود، به نظر میرسد زمان آن رسیده تلویزیون نیز سیاستهایش را نسبت به نمایش این سریالها تغییر دهد.
مسأله آنجاست که با وجود اینکه هنوز تسلط حاکمیت بر خروجی نهایی فیلمها و سریالهای آمریکایی بشدت وجود دارد اما بالاخره گوشهای از فسادها و مشکلات موجود در جامعه آمریکایی در این سالها در آثار نمایشی ساخته شده در هالیوود به نمایش درآمده که بد نیست مخاطب ایرانی نیز از آن آگاه شود.
معمولا این پیشنهاد به واسطه ترس از تبلیغ فرهنگ و زندگی آمریکایی رد شده است یا به واسطه همین ملاحظات، آنتن شبکههای اصلی تلویزیون در اختیار پخش چنین سریالهایی قرار نگرفته؛ آنچنان که سریالی همچون «خانه پوشالی» که روایتگر بخشی از فسادهای موجود در ساختار سیاسی آمریکاست، به جای نمایش از شبکههای اصلی تلویزیون از شبکه نمایش روی آنتن رفت، البته که پخش سریالهایی همچون «هانا» در شبکه ۳ را میتوان نشانهای بر تصمیم تلویزیون برای تغییر این مسیر اشتباه دانست.
توجه به پخش برخی سریالهای آمریکایی از آن جهت حائز اهمیت است که در چند سال اخیر بویژه در دوره حضور ترامپ در کاخ سفید، سریالهای متعددی در ژانرهای گوناگون ساخته شده که شاید در ظاهر یک درام جنایی یا تاریخی باشند اما در لایه زیرین روایتگر مشکلات اقتصادی و اجتماعی جامعه آمریکا هستند و میتوان با کمترین ممیزی آنها را به نمایش گذاشت بویژه سریالهایی که با محوریت سیاهپوستان ساخته شده و میشوند.
* استفاده از یک ظرفیت فراموش شده بهنفع آثار داخلی
نباید این نکته را هم فراموش کرد که یکی از دلایل فاصله گرفتن گروهی از مخاطبان از تلویزیون در سالهای اخیر، عقب بودن تلویزیون از روند پخش سریالهای روز است. در شرایطی که سامانههای پخش آنلاین فیلم، هر روز با دوبله تازهترین سریالهای جهان به رقابت با تلویزیون برخاستهاند؛ کنار گذاشتن کامل این فرصت تازه و عدم توجه به برخی از ظرفیتهای موجود در این مسیر، اشتباهی بزرگ است.
باید به این موضوع نیز توجه کرد که پرهیز از پخش سریالهای خارجی در این چند سال اخیر فشار مضاعفی نیز به بدنه تولیدی تلویزیون آورده و همین موضوع را هم میتوان یکی از دلایل کاهش کیفیت سریالهای تلویزیونی ایرانی در چند سال اخیر دانست. در شرایطی که مدیران تلویزیون باید همیشه نگران خالی نماندن آنتن باشند، طبیعی است که در بسیاری از موارد قید تلاش برای بهبود کیفیت را بزنند و صرفا به رسیدن به موقع سریالها به آنتن فکر کنند؛ در حالی که پخش سریالهای جذاب روز با رویکردی که پیش از آن مورد اشاره قرار گرفت میتواند فرصتی برای تمرکز بیشتر سازندگان آثار نمایشی و مدیران تلویزیون بر ارتقای تولیدات داخلی نیز باشد.
ارسال به دوستان
نامزدهای بخش «سیدالشهدای مقاومت» جشنواره فیلم مقاومت معرفی شدند
ادای دین سینماگران به حاجقاسم
اسامی نامزدهای بخش «سیدالشهدای مقاومت» شانزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم «مقاومت» اعلام شد.
به گزارش «وطن امروز»، بخش ویژه «سیدالشهدای مقاومت» در شانزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت به منظور پاسداشت نقش سپهبد شهید قاسم سلیمانی در بیداری مردم منطقه و جهان و تبیین فرهنگ مقاومت طراحی شده است. بخش «سیدالشهدای مقاومت» با محوریت مصائب مردم مظلوم منطقه، ایستادگی و پیروزیهای مردمی، مسائل محور مقاومت و نقش سپهبد شهید قاسم سلیمانی در مقاومت، بیداری و روشنگری مردم منطقه و دیگر کشورهای جهان، در شانزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت برگزار میشود.
بسترسازی برای نشر تصویر فرهنگ مقاومت در منطقه، حفظ و ترویج هویت و روحیه مقاومت در مقابل بدخواهان ملتهای مسلمان و آزاده، تقویت روحیه ایثار، ازخودگذشتگی و نوعدوستی، الگوسازی تصویری و هنجارسازی در عرصه فیلم و سینما و توجه به نقش هنر، سینما و رسانه در مبارزه با نفوذ فرهنگی استکبار جهانی، از کارکردهای این بخش ویژه است که برای پاسداشت رشادتهای سپهبد شهید قاسم سلیمانی به نام این شخصیت نامگذاری شده و قرار است در آخرین روز جشنواره فیلم مقاومت، برگزیدگان این بخش معرفی و تجلیل شوند.
مهدیعظیمی، دبیر جشنواره فیلم مقاومت نیز درباره این بخش جشنواره گفت: سینما از چند زاویه قابل بررسی است؛ بعد هنر و چه وجه هنری بالاتر از اینکه امثال شهید سلیمانی را معرفی کرد؛ کسانی که ذره ذره حیاتشان عشق به الله، امام حسین(ع) و صاحبالزمان(عج) است.
عظیمی ادامه داد: اگر سینما را رسانه بدانیم، چه رسانهای بهتر از آن که بتواند این پیام را منتقل کند. بتواند انسان کامل بیافریند؛ انسانی که تمام وجودش وقف اسلام باشد.
نامزدهای نهایی بخش «سیدالشهدای مقاومت» شانزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم «مقاومت» از سوی هیأت داوران جشنواره اعلام شدند و همانطور که پیش از این اعلام شده بود، علی درخشی، سیدجلال دهقانیاشکذری، آنکیسا بهجتی، محمدرضا دامرودی و محمدرضا شرفالدین در بخش «کوتاه داستانی»؛ محسن یزدی، احمد حائری، اسماعیل حاجحیدری، حسن زیدی و مرتضی قاضی در بخش «مستند» و عبدالرحمان شلیلیان، حسین زندباف، علیرضا برزگردانایی، بهروز خبازخوب و سیدمحمد میرزمانی در بخش «نماهنگ»، اعضای هیأتداوران بخش «سیدالشهدای مقاومت» را تشکیل دادهاند.
آثار «عابدان کهنز» (کارگردان مجید رستگار، تهیهکننده امیر مهریزدان)، «خاطرات بادیه» (کارگردان ساسان فلاحفر، تهیهکننده مرتضی شعبانی)، «نه کوچک، نه بزرگ» (کارگردان محمدصادق رمضانیمقدم، تهیهکننده محمدمهدی خالقی)، «چرا سوریه» (تهیهکننده و کارگردان وحید فراهانی) و «گلولهباران» (کارگردان مرتضی پایهشناس و حسین مومن، تهیهکننده مرتضی شعبانی) به عنوان نامزهای نهایی بخش مستند «سیدالشهدای مقاومت» شانزدهمین دوره جشنواره فیلم «مقاومت» با یکدیگر رقابت خواهند کرد.
در بخش نماهنگ «سیدالشهدای مقاومت» شانزدهمین دوره جشنواره فیلم مقاومت، آثار «بزک» (کارگردان داوود احمدی، تهیهکننده صادق روشن)، «مث مهتاب» (کارگردان و تهیهکننده اسحاق مجیدی)، «میریم بالابالاتر» (کارگردانان مجید رستگار و صادق لطفیزاده، تهیهکننده حامد بامروتنژاد)، «روز مبادا» (کارگردان داوود احمدی، تهیهکننده صادق روشن) و «زندگی زیباست» (کارگردان داوود احمدی، تهیهکننده صادق روشن) به مرحله نهایی این بخش رسیدهاند.
اما نامزدهای «کوتاه داستانی» جشنواره فیلم مقاومت در قالب ۲ بخش جداگانه بهترین فیلم کوتاه و بهترین فیلمنامه سینمای کوتاه از سوی دبیرخانه جشنواره اعلام شده است.
آثار «ناجی» (تهیهکننده و کارگردان سجاد اسماعیلبیگی)، «باغ بهشت» (کارگردان حسن نجفی، تهیهکننده قربانعلی طاهرفر) و «ناکام» (کارگردان حسین میرزامحمدی، تهیهکننده نوید میخک و انجمن سینمای جوانان ایران) به عنوان نامزدهای نهایی بهترین فیلم کوتاه بخش سیدالشهدای مقاومت جشنواره معرفی شدهاند که نکته قابل توجه در این میان حضور ۲ اثر خارجی در میان نامزدهاست.
آثار خارجی این بخش «ژوری» به کارگردانی یازان انزور و فیلم کوتاه «گروه» به کارگردانی اسماعیل دیارکی و تهیهکنندگی عبدالله حموده را شامل میشود.
نامزدهای بهترین فیلمنامه فیلم کوتاه بخش سیدالشهدای مقاومت شانزدهمین دوره جشنواره فیلم مقاومت، آثار «باغ بهشت» (نویسنده و کارگردان حسن نجفی، تهیهکننده قربانعلی طاهرفر)، «ناجی» (نویسنده، تهیهکننده و کارگردان سجاد اسماعیلبیگی)، «ژوری» (به کارگردانی یازان انزور) و «ناکام» (نویسنده فرهاد تقیزاده، کارگردان حسین میرزامحمدی، تهیهکننده نوید میخک و انجمن سینمای جوانان ایران) نامزدهای راهیافته به بخش نهایی بهترین فیلمنامه فیلم کوتاه بخش سیدالشهدای مقاومت هستند.
لازم به ذکر است مرحله دوم شانزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم «مقاومت»، این روزها همزمان با هفته بسیج در بخشهای «سینمای ایران و جهان»، «سیدالشهدای مقاومت»، «روایت قلم»، «نقد و پژوهش تحلیل» و انتخاب برگزیدگان ملی «فیلمسازان بسیجی» به دبیری مهدی عظیمیمیرآبادی به همت انجمن سینمای انقلاب و دفاعمقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح در حال برگزاری است.
ارسال به دوستان
کتاب
معرفی نامزدهای بخش نقد ادبی جایزه جلال آلاحمد
۵ کتاب راهیافته به مرحله نهایی بخش نقد ادبی سیزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آلاحمد از سوی داوران این بخش معرفی شدند. به گزارش «وطن امروز»، بر اساس اعلام دبیرخانه سیزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آلاحمد، داوران بخش نقد ادبی اسامی ۵ نامزد راهیافته به مرحله نهایی این بخش را به ترتیب حروف الفبا به شرح زیر اعلام کردند: «اسطورهکاوی عشق در فرهنگ ایرانی» اثر بهمن نامورمطلق از انتشارات سخن، «تاریخ بدن در ادبیات» اثر سیدمهدی زرقانی (با همکاری زهرا آقاباباییخوزانی، امید ایزانلو، فاطمه جهانپور، حمید خادمی، محسن شرفایی و فرزانه فرخفر) از انتشارات سخن، «حماسه مسیبنامه» (پیشدرآمد ابومسلمنامه، روایت بزرگ آسیای میانه) تصحیح و تحقیق میلاد جعفرپور از انتشارات دکتر محمود افشار با همکاری انتشارات سخن، «روایتشناسی درام» (نگاهی روایتشناسانه به ادبیات نمایشی ایران) اثر پرستو محبی از نشر جام زرین و «فلسفه «داستان» داستان» اثر احمد شاکری از انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی. این آثار به داوری حمیدرضا شعیری، محمدرضا سنگری و کامران پارسینژاد به مرحله نهایی سیزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آلاحمد راه پیدا کردند.
***
کتاب زندگی شهید حججی به چاپ چهلم رسید
چاپ چهلم کتاب «سربلند» همزمان با هفته کتاب و کتابخوانی و در 40 سالگی دفاعمقدس، روانه بازار شد. به گزارش «وطن امروز»، «سربلند» روایتی است از انتخابهای محسن حججی در زندگی زمینیاش که او را به آنچه میخواست رساند. رهبر معظم انقلاب اسلامی 11 مهر 1396، این شهید والامقام را نشانه و حجت خدا و سخنگوی شهدای مظلوم و سر جدا خواندند و با اشاره به حضور باشکوه و کمنظیر مردم در تشییع آن شهید، خاطرنشان کردند: «خداوند به واسطه مجاهدت محسن عزیز، ملت ایران را عزیز و «سربلند» کرد و او را نماد نسل جوان انقلابی و معجزه جاری انقلاب اسلامی قرار داد». چاپ چهلم کتاب «سربلند» روایت زندگی شهید محسن حججی به قلم محمدعلی جعفری، در 360 صفحه همزمان با هفته کتاب و کتابخوانی توسط انتشارات شهید کاظمی روانه بازار نشر شد.
ارسال به دوستان
«شب» ایتالیا به اسکار میرود
در تصمیمی غافلگیرانه، «Notturno» (شب)؛ مستندی با موضوع خاورمیانه، نماینده ایتالیا در بخش بینالملل رقابت اسکار ۲۰۲۱ خواهد بود. به گزارش «وطن امروز»، ایتالیا فیلم «شب» را که مستندی به سبک مشاهدات نزدیک از جنگ خاورمیانه ساخته «جیانفرانکو رزی» است، انتخاب کرد تا برای رقابت در اسکار 2021 در بخش «بهترین فیلم بینالمللی» شرکت کند. این فیلم تولید مشترک ایتالیا، فرانسه و آلمان است که در مدت ۳ سال در سوریه، عراق، کردستان و لبنان فیلمبرداری شده است. مانند بسیاری از کارهای این کارگردان، این مستند یک کلاژ امپرسیونیستی از افراد عادی درگیر جنگ است و نگاهی به جنگ داخلی سوریه دارد. این فیلم ایتالیایی نخستین اکران جهانی خود را در ونیز تجربه کرد، سپس در جشنواره فیلم تورنتو و نیویورک نیز روی پرده رفت و از نهم سپتامبر نیز در ایتالیا اکران عمومی شد. «جیانفرانکو رزی» سال 2013 با مستند «گرای مقدس» (Sacro Gra) برنده شیر طلای جشنواره فیلم ونیز شد. این فیلم تنها مستندی است که تاکنون جایزه برتر جشنواره ونیز را کسب کرده است.
ارسال به دوستان
«خانه امن» سریال پربیننده سیما شد
سریال «خانه امن» به کارگردانی احمد معظمی و تهیهکنندگی ابوالفضل صفری طبق نظرسنجی صداوسیما رتبه اول سریالهای پربیننده را کسب کرد. به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، نظرسنجی مرکز تحقیقات نشان میدهد تا اول آذر 2/77 درصد مردم بیننده برنامههای سیما بودهاند و در میان سریالهای جدیدی که روی آنتن رفته، مجموعه «خانه امن» شبکه یک توانسته با کسب 4/36 درصد مخاطب، عنوان پربینندهترین سریال این روزها را از آن خود کند. «خانه امن» ۵۰ قسمتی که از ۱۰ آبان روی آنتن رفته، در این مدت توانسته رضایت ۸۹ درصد از بینندگان را در حد «زیاد» کسب کند. سریال «۰۲۱» شبکه ۳ هم که از پنجم آبان میهمان خانههای بینندگان شد و بعد از ۲۵ قسمت به پایان رسید، با ۲۶ درصد بیننده و فصل سوم «از سرنوشت» از شبکه ۲ که از ۱۰ آبان روی آنتن رفته، با 1/25 درصد بیننده در رتبههای بعدی قرار گرفتهاند. 5/61 درصد از مخاطبان «۰۲۱» و 4/87 درصد از مخاطبان فصل سوم «از سرنوشت» در حد زیاد از این سریالها ابراز رضایت کردهاند.
ارسال به دوستان
آلبومی از موسیقی سیستانوبلوچستان شنیدنی شد
آلبوم «راز» با تمرکز روی موسیقی سیستانوبلوچستان در دسترس مخاطبان قرار گرفت. به گزارش «وطن امروز»، «راز» عنوان یکی از تازهترین آثار موسیقایی منتشرشده در فضای مجازی است که به عنوان اثر مشترک هوشیار خیام و بامداد افشار، ۲ آهنگساز صاحب سبک موسیقی کشورمان منتشر شد. در این آلبوم که با تمرکز روی موسیقی سیستانوبلوچستان و نوازندگی هنرمندان مطرح این مناطق پیش روی مخاطبان قرار گرفته، 9 قطعه به علاقهمندان موسیقی نواحی ایران عرضه شده است.
ارسال به دوستان
۴ انیمیشن جدید اوج در راه تلویزیون
از «شهر موشکی» تا «کارتونیها»
۴ سریال انیمیشن از تولیدات مشترک صداوسیما و سازمان هنری- رسانهای اوج روی آنتن تلویزیون میرود. به گزارش «وطن امروز»، انیمیشنهای «آرمن»، «قصههای عمو رحمان» و «کارتونیها» از تولیدات مشترک سازمان هنری- رسانهای اوج و صداوسیما از شبکههای مختلف تلویزیون پخش میشود. «شهر موشکی» نیز از تولیدات این ۲ مجموعه در حال پخش از شبکه پویاست که با استقبال خوبی از سوی کودکان روبهرو شده است. «آرمن» به کارگردانی محمدرضا حسایی و حسین صفارزادگان و تهیهکنندگی محمدمهدی مشکوری نخستین انیمیشن ابرقهرمانی در ایران است که توان رقابت با انیمیشنهای خارجی را دارد. «کارتونیها» به کارگردانی حسین صفارزادگان و تهیهکنندگی میلاد حاجیمشهدی به آموزش تفکر اقتصادی در میان کودکان میپردازد. «قصههای عمو رحمان» به کارگردانی میکائیل براتی و تهیهکنندگی میلاد حاجیپروانه که از تکنیک ۳ بعدی بهره میبرد دیگر انیمیشن از تولیدات اوج است که زندگی امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در کودکی را روایت میکند. «شهر موشکی» به کارگردانی رسول آذرگون و تهیهکنندگی میلاد حاجیپروانه نیز که از شبکه پویا در حال پخش است، جزو انیمیشنهای پرمخاطب شبکه پویاست که به گفتمان مقاومت در میان کودکان و نوجوانان میپردازد. ۳ انیمیشن سریالی «آرمن»، «کارتونیها» و «قصههای عمو رحمان» با برنامهریزیهای صورت گرفته توسط مدیران سیما بزودی از شبکههای مختلف سیما پخش خواهند شد. ارسال به دوستان
خاطرات شهدای مدافع حرم در کشورهای عربزبان منتشر میشود
ترجمه 150 عنوان کتاب به 14 زبان
مجموعهای از خاطرات شهدای مدافع حرم بتازگی به زبان عربی ترجمه شده و قرار است در کشورهای مختلف توزیع شود. به گزارش «وطن امروز»، حجتالاسلام علی شیرازی، نماینده ولیفقیه در نیروی قدس گفت: آثار متعددی که به نام «مدافعان حرم» به تولید میرسد بخوبی میتواند بیانگر سبک زندگی شهدا باشد. وی گفت: «انتشار آثاری در رابطه با رزمندگان و شهدای مدافع حرم باب جدیدی در حوزه ادبیات مقاومت گشوده و این ادبیات جان تازهای به حوزه ادبیات پایداری بخشیده است». نماینده ولیفقیه در نیروی قدس سپاه خاطرنشان کرد: «پس از انتشار اینگونه آثار در کشور و استقبال مخاطبان ایرانی، قرار است مجموعهای از این آثار به زبانهای مختلف از جمله عربی ترجمه و در کشورهای مختلف توزیع شود».
او با اشاره به اینکه تاکنون 15 جلد از این آثار به زبانهای دیگر ترجمه شده، گفت: «تاکنون 15 جلد از کتابهای کنگره شهدای مدافع حرم به زبانهای مختلف ترجمه شده است. این آثار عمدتا در قالب خاطرات و از زبان خانواده و همراهان شهدای مدافع حرم تدوین شده است». حجتالاسلام علی شیرازی تصریح کرد: «تاکنون 150 عنوان کتاب در حوزه ادبیات دفاعمقدس و ادبیات مقاومت به 14 زبان مختلف ترجمه و در کشورهای مقصد توزیع شده است. برخی از این آثار با استقبال خوبی نیز مواجه بوده است». به گفته شیرازی؛ عربی، اردو، انگلیسی، فرانسوی، هندی، ترکی آذربایجان، ترکی استانبولی، پشتو، بوسنیایی، روسی و... از جمله زبانهایی است که آثار بتازگی به این زبانها برگردانده شدهاند.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|