|
رئیسجمهور ارمنستان به روسیه سفر کرد
دفتر مطبوعاتی رئیسجمهور ارمنستان از سفر وی به روسیه به منظور انجام دیداری خصوصی با اعضای جامعه ارمنیان مهاجر در مسکو خبر داد. به نوشته خبرگزاری اسپوتنیک، این دیدار در ادامه مذاکرات سرکیسیان با نمایندگان این جامعه انجام شد. سرکیسیان قرار است درباره آخرین تحولات ارمنستان و منطقه «قرهباغ کوهستانی» در جریان این سفر به بحث و گفتوگو بپردازد.
ارسال به دوستان
بامداد شنبه انفجار یک خودرو در مرکز سرزمینهای اشغالی، بار دیگر سبب ترس و وحشت صهیونیستها شد
التهاب در سرزمینهای اشغالی
انفجار، حمله سایبری، قطع سراسری برق و در نهایت اعتراضات، فضا را در فلسطین اشغالی ملتهب کرده است
گروه بینالملل: انفجار یک خودروی بمبگذاری شده درست در مرکز سرزمینهای اشغالی، بار دیگر سبب حکمفرما شدن ترس و وحشت در سرزمینهای اشغالی شد.
اگر چه ناامنی بخش جداییناپذیر سرزمینهای اشغالی در سالهای گذشته بوده اما وقایع چند ماه اخیر و تلفیق ناامنیها با موج جدیدی از اعتراضات ساکنان سرزمینهای اشغالی سبب شده آنچه در درون سرزمینهای اشغالی فلسطین میگذرد، با جدیت بیشتری از سوی تحلیلگران پیگیری شود. موج تقریبا هفتگی انفجار، حمله سایبری، قطع سراسری برق و در نهایت اعتراضات، دست به دست هم داده تا دنیا منتظر تحولات جدیدی در این منطقه باشد.
* انفجار در مرکز سرزمینهای اشغالی
به گزارش «وطن امروز»، رسانههای رژیم صهیونیستی روز گذشته از وقوع انفجار در شهر «نس زیونا» در مرکز سرزمینهای اشغالی خبر دادند. روزنامه جروزالمپست صبح دیروز با اعلام این خبر گفت: پلیس فورا در محل حادثه حاضر شد اما هنوز از تلفات احتمالی این حادثه گزارشی دریافت نشده است. جزورالمپست نوشت بررسی اولیه ابعاد حادثه نشان میدهد علت احتمالی وقوع انفجار یک بمب دستی بوده است. بنا به رویه همیشگی رسانههای صهیونیستی، تعداد تلفات و خسارات احتمالی منتشر نشده است.
* ضعف مشهود صهیونیستها در مقابله با تهدیدات
انفجار روز گذشته در سرزمینهای اشغالی در ادامه تحولات امنیتی علیه رژیم صهیونیستی در یک سال گذشته نشان داد این رژیم به لحاظ امنیتی در وضعیت شکننده و متزلزلی قرار دارد. از حملات سایبری تا حملات راکتی و موشکی در مرز با لبنان و غزه نشاندهنده ضعف جدی این رژیم در مواجهه با این تهدیدات است.
ترس از حزبالله: آمادهباش چند ماهه صهیونیستها در مناطق مرزی از ترس حمله مقاومت لبنان به عنوان یکی از مهمترین و نزدیکترین دشمنان این رژیم به مرزهای آن، موجی از انتقادات را در سرزمینهای اشغالی و رسانههای آن به راه انداخت. کارشناسان این انفعال ارتش رژیم صهیونیستی را ناشی از ضعف جدی دولت در تامین امنیت قلمداد کردند. چه اینکه مقامات صهیونیست نیز بارها نگرانی جدی خود را از اقدام حزبالله اعلام کردهاند.
حملات سایبری: پیشرفت جریان مقاومت در عرصه جنگهای هیبریدی و سایبری سبب شده صهیونیستها در برابر این قبیل اقدامات وضعیت اسفباری داشته باشند. جولای امسال رئیس شبکه سایبری رژیم صهیونیستی اعتراف کرد در پی حملات سایبری به شبکه آب این رژیم، چیزی نمانده بود یک فاجعه حقیقی رخ دهد. علاوه بر این، حملات سایبری که به قطع سراسری برق در برخی شهرهای این رژیم منجر شد نیز از جمله حملات موثر علیه زیرساختهای امنیتی صهیونیستیهاست. نگاهی اجمالی به فهرست حملات انجام شده در سال جاری میلادی نشاندهنده میزان آسیبپذیری این رژیم در این حوزه است. به عنوان مثال اختلال 2 روزه در شبکه سراسری آبرسانی و فاضلاب اسرائیل در مه 2020 و حمله سایبری به زیرساختهای برق ۱۶ شهر رژیم صهیونیستی از جمله تلآویو و حیفا در ژانویه 2020 بخشی از این حملات است.
* سریال تظاهرات مردمی علیه نتانیاهو
متزلزل شدن وضعیت امنیتی در سرزمینهای اشغالی در شرایطی است که تظاهرات علیه بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی با وجود محدودیتهای مربوط به کرونا برای ششمین ماه متوالی همچنان ادامه دارد. هزاران نفر از ساکنان حیفا جمعهشب با تجمع در خیابانهای این شهر اعتراض خود را نسبت به سیاستهای نتانیاهو و کابینه وی اعلام کردند. روزنامه یدیعوت آحارانوت با اشاره به این تظاهرات نوشت: تظاهراتکنندگان در حیفا خواستار برکناری نتانیاهو هستند. نتانیاهو متهم به فساد، اختلاس و خیانت در اعتماد در پروندههای بسیاری است. وی همراه همسرش به اتهام فساد چندین بار تحت بازجویی قرار گرفتهاند؛ پروندههایی که در رسانهها به «پرونده ۱۰۰۰»، «۲۰۰۰»، «۳۰۰۰» و «۴۰۰۰» معروف است. کابینه رژیم صهیونیستی همچنین به خاطر سوءمدیریت در مقابله با شیوع ویروس کرونا، زیر تیغ تیز انتقادات شدید ساکنان سرزمینهای اشغالی قرار دارد به طوری که این رژیم در مقایسه با جمعیت، یکی از بیشترین مبتلایان به ویروس کرونا را در جهان داراست.
* دهنکجی نتانیاهو به معترضان
نخستوزیر رژیم صهیونیستی بدون توجه به اعتراضات گسترده علیه شخص وی و کابینه تحت هدایتش، با تهدید حزب آبی و سفید به رهبری بنی گانتس به برگزاری انتخابات زودهنگام، خواهان کنار گذاشته شدن پیگیری شواهد و مستندات مربوط به پرونده موسوم به 3000 از سوی گانتس شده است. بنی گانتس، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی اخیرا کمیته ویژهای را برای تحقیق درباره قضیه خرید زیردریاییهای آلمانی تشکیل داد. پرونده خرید زیردریاییها که به پرونده ۳۰۰۰ معروف است، یکی از چند پرونده فساد نتانیاهو است. نتانیاهو هدف گانتس از تشکیل این کمیته تحقیق را مقاصد سیاسی عنوان کرده است. بررسی رفتار نتانیاهو در 2 سال گذشته که ناشی از سوءمدیریت وی و شکست در تشکیل کابینه مستقل است، نشان میدهد نخستوزیر رژیم صهیونیستی در این مدت وضعیت پایداری نداشته و همین هم سبب شده او به هر طریقی به دنبال بقا در قدرت و تبرئه از محاکمه باشد.
* انحلال کنست بر اثر اختلاف ۲ حزب اصلی
رفتارهای خارج از عرف نتانیاهو و گروکشیهای شخصی وی در شرایطی است که حزب لیکود و حزب آبی و سفید در حال مذاکره برای دستیابی به راهحلی میانه درباره بودجه و ممانعت از برگزاری دور دیگری از انتخابات پارلمانی هستند؛ راهحلی که به نظر میرسد چندان امیدی به آن نیست.
بر این اساس، دولت بودجه ۲۰۲۱ را تصویب خواهد کرد اما توافق بر سر دورهای بودن پست نخستوزیری میان بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر فعلی رژیم صهیونیستی و حزب لیکود و بنیگانتس، وزیر جنگ این رژیم و رئیس حزب آبی و سفید را ملغی خواهد کرد. اعضای حزب آبی و سفید بشدت با راهحل میانه که توافق چرخشی بودن پست نخستوزیری را لغو میکند، مخالفند. اردیبهشت امسال و پس از ۳ دور برگزاری انتخابات و شکست در تشکیل کابینه، نمایندگان ۲ حزب از امضای توافقنامه چرخشی شدن نخستوزیری میان نتانیاهو و گانتس خبر دادند.
در این توافق تصریح شده نتانیاهو ابتدا سمت نخستوزیری را در دست خواهد گرفت و پس از مدتی استعفا خواهد کرد تا گانتس جانشین او شود.
به نوشته تایمز اسرائیل، تداوم اختلافنظر حزب آبی و سفید با حزب لیکود بر سر لایحه بودجه، باعث شده نتانیاهو به فکر منحل کردن کابینه و برگزاری انتخابات زودهنگام بیفتد. حزب لیکود بودجهای یک ساله و با فراگیری کمتری را پیشنهاد داده اما حزب آبیوسفید تأکید میکند لایحه بودجه باید ۲ ساله و مطابق توافقات کابینه تنظیم شود. دلیل این اختلاف نظر تاکید حزب آبی و سفید بر ایجاد محدودیت مالی برای دوره نخستوزیری گانتس است.
* آشفتگی در دولت و انتخابات چهارم
بر اساس اختلافات و شکاف موجود انتظار میرود برگزاری انتخابات چهارم در سرزمینهای اشغالی کلید بخورد. عمده دلیل بروز این اتفاق هم ممانعت نتانیاهو از خروج از قدرت و تن دادن به مکانیسم چرخشی نخستوزیر است. این امر حزب آبی و سفید را تحت فشار بیشتری قرار داده و به همین دلیل واکنش گانتس آشکار و صریح و حاوی تهدیدهای شدید علیه نتانیاهو است؛ به این امید که از او امتیازهایی برای آینده بگیرد. منتها در این بین عدم انسجام در حزب آبی و سفید در اعمال تهدیدات خود علیه نتانیاهو و حزب لیکود سبب شده نخستوزیر این تهدیدات را چندان جدی نگیرد. در این بین و در سایه اختلافات سیاسی و حزبی، برخی وزرا معتقدند این نخستینبار از زمان نخستوزیری نتانیاهو است که او کنترل مسیر حرکت کابینه و برنامههای آن را از دست داده و بر خلاف نظر خود مجبور شده رایگیری برگزار کند و این به معنای ورود کابینه به یک آشوب واقعی است. آنچه مسلم است در حال حاضر انتخابات بدترین اتفاق برای نتانیاهو است، زیرا کرونا همچنان ادامه دارد و احتمال آغاز موج سوم این بیماری هم هست.
***
[لیبرمن: در نوار غزه روزانه حداقل ۲ موشک جدید ساخته میشود]
آویگدور لیبرمن، رئیس حزب موسوم به «اسرائیل خانه ما» و وزیر جنگ اسبق رژیم صهیونیستی، بنیامین نتانیاهو و بنیگانتس، نخستوزیر و وزیر جنگ این رژیم را بشدت مورد حمله قرار داد و تاکید کرد حماس با سرعت در حال تقویت توان موشکی و نظامی خود در غزه است. آویگدور لیبرمن اظهار داشت حماس توانسته توان نظامی و موشکی خود را تقویت کرده و به موشکهای کروز، بمبهای خوشهای و پهپادهای پیشرفته دست یابد. بر اساس گزارش مرکز اطلاعرسانی فلسطین، لیبرمن گفت نتانیاهو و گانتس حقایق درباره پیشرفت توان نظامی حماس را از اسرائیلیها مخفی میکنند. وی مدعی شد اکنون در نوار غزه روزانه حداقل ۲ موشک جدید ساخته میشود که برخی از این موشکها تا منطقه الخضیره (در استان حیفا) هم برد دارد.
ارسال به دوستان
مقامات ترکیه و عربستان در ۲ هفته اخیر با تغییر گفتمان نشان دادند به دنبال بهبود روابط از ترس تبعات رویکرد دولت بعدی آمریکا هستند
ائتلاف شکننده اردوغان- سلمان
گروهبینالملل: دیدار وزرای خارجه عربستان و ترکیه در حاشیه نشست شورای وزرای خارجه سازمان همکاری اسلامی در نیجر و ابراز تمایل ۲ طرف به برقراری روابط حسنه بین ۲ کشور، به منزله یک تغییر گفتمان و چرخش 180 درجهای مواضع نسبت به ماه گذشته تلقی میشود. دلیل این تغییر رویکرد بدون شک در ارتباط با ملاحظات اردوغان و ملکسلمان درباره دولت بعدی آمریکا و نحوه مواجهه با آنهاست. از این رو عربستان با هدف کاهش فشارهای حقوق بشری و ترکیه با هدف مقابله با تحریمها به سمت یک ائتلاف ناخواسته در حرکتند اما واقعیت جاری منطقه این است که ۲ کشور به دلیل اختلافات جدی در ایدئولوژی و نحوه حکمرانی نمیتوانند در بلندمدت روابط سازندهای داشته باشند.
* تلاش عربستان برای بهبود روابط با ترکیه
مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه که برای شرکت در نشست شورای وزرای خارجه سازمان همکاری اسلامی در نیجر به سر میبرد با فیصل بنفرحان، وزیر خارجه سعودی دیدار و گفتوگو کرد. به گزارش «وطن امروز»، طرفین درباره روابط دوجانبه و تحولات منطقهای گفتوگو کردند. این نخستین دیدار وزرای خارجه ۲ کشور از سال 2018 و پس از قتل جمال خاشقجی، روزنامهنگار سعودی واشنگتنپست است. طی ماههای اخیر دولت سعودی که اختلاف با آنکارا را به تحریم کالاهای ساخت این کشور با هدف ضربه ۲۰ میلیارد دلاری به اقتصاد ترکیه کشانده بود، در چرخشی آشکار اکنون متمایل به بهبود روابط با دشمن پیشین خود شده است. برخی منابع این دیدار را تلاشی در جهت تغییر رویکرد عربستان نسبت به ترکیه تحت تاثیر تحولات انتخابات آمریکا برآورد کردهاند. چاووش اوغلو بعد از این دیدار در توئیتی ادعا کرد که کشورش اهمیت ویژهای برای روابط با عربستان سعودی قائل است. فیصل بنفرحان هم در جریان برگزاری نشست سران گروه ۲۰ که روزهای شنبه و یکشنبه گذشته به صورت مجازی به میزبانی عربستان برگزار شد، روابط ۲ کشور را «خوب و فوقالعاده» ارزیابی کرد. این دیدار یک هفته بعد از آن انجام میشود که به گفته خبرگزاریها در تماس تلفنی سلمان بنعبدالعزیز، شاه عربستان با رجب طیب اردوغان، رئیسجمهوری ترکیه، همزمان با تشکیل سران گروه ۲۰ دوطرف بر لزوم باز ماندن راههای گفتوگو میان ۲ کشور تاکید کردند.
* کنار گذاشتن اختلافات گذشته برای مقابله با مشکلات آتی
تغییر گفتمان در روابط عربستان و ترکیه در روزهای گذشته حاکی از این است که مقامات ۲ کشور به دنبال ایجاد ائتلافهای منطقهای و هر چند کوتاهمدت به منظور پیشگیری و مقابله با محدودیتهایی هستند که احتمالا از سوی دولت آینده آمریکا به آنها اعمال خواهد شد. به نظر میرسد گام ابتدایی برای بهبود روابط از سوی سعودیها صورت گرفته و اردوغان نیز به آن چراغ مثبت نشان داده است. در این بین عربستان خواهان کنار گذاشته شدن پرونده خاشقجی از سوی ترکیه و به تبع آن کاهش فشارهای حقوق بشری علیه خود است. از سوی دیگر ترکیه که با استفاده از روابط شخصی اردوغان- ترامپ توانسته بود در سالهای گذشته به ماجراجویی در منطقه و فرامنطقه خود بپردازد، با تداوم این روند نگران اعمال تحریمهای اقتصادیای است که احتمالا از سوی دولت بعدی آمریکا علیه آن اعمال خواهد شد. از این جهت ترکیه به دنبال باز کردن راههای تامین مالی و همچنین استفاده از ظرفیتهای منطقهای برای کاهش فشار تحریمهاست.
ارسال به دوستان
تظاهرات حامیان مقتدا صدر در محکومیت فساد نهادهای دولتی عراق به خشونت کشیده شد
پشتپرده تظاهرات روز جمعه عراق
گروه بینالملل: روز جمعه در پی تظاهرات و درگیری معترضان به فساد نهادهای دولتی در بغداد و استانهای جنوبی عراق بیش از 50 نفر کشته و زخمی شدند. این تظاهرات گسترده که بعد از یک دوره کوتاهمدت آرامش در این کشور رخ داده است، نشاندهنده نارضایتی از عملکرد دولت در انجام وظایف اصلی خود است. به نظر میرسد صبر مردم درباره وعدههای نخستوزیر رو به پایان است و اقدامات تبلیغاتی دولت عراق در رابطه با انجام برخی اصلاحات و برگزاری انتخابات مورد تأیید مردم این کشور نیست.
* تظاهرات دهها هزار نفری حامیان صدر در عراق
دهها هزار تن از حامیان مقتدا صدر روز جمعه در حمایت از وی و در محکومیت فساد در عراق تظاهرات برگزار کردند. این تظاهرات بعد از نماز جمعه و در میدان التحریر بغداد و سایر استانهای عراق برگزار شد. تظاهراتکنندگان شعارهایی را در حمایت از مقتدا صدر، رهبر جریان صدر عراق و محکومیت فساد در نهادهای دولتی سر دادند. در استانهای جنوبی نیز شرکتکنندگان شعارهایی را در محکومیت حضور نیروهای آمریکایی در عراق و همچنین فساد دولتی سر دادند. کمیته نظارت بر اعتراضات جریان صدر دوشنبه گذشته در بیانیهای از هواداران این جریان خواسته بود روز جمعه در میدان «التحریر» در مرکز بغداد و سایر استانها جز استانهای کربلای معلی و نجف اشرف با رعایت شیوهنامههای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی تجمع کنند. هواداران مقتدا صدر با حمل پرچمهای عراق در میدان التحریر و خیابانهای اطراف تجمع کردند. تظاهرات در حمایت از تصمیم صدر برای شرکت در انتخابات و پس از نماز جمعه برگزار شد.
* الکاظمی رئیس پلیس ذیقار را برکنار و منع آمد و شد اعلام کرد
در پی افزایش خشونتها و درگیریها بین معترضان در روز جمعه برخی منابع از کشته شدن ۶ نفر و زخمی شدن بالغ بر ۵۰ نفر دیگر در درگیریها خبر دادند. بر همین اساس، نخستوزیر عراق دستوری را مبنی بر برکناری رئیس پلیس استان ذیقار، تشکیل کمیته تحقیقات درباره درگیریهای صورتگرفته و اعلام منع آمد و شد در این استان صادر کرد. در بیانیه سخنگوی مصطفی الکاظمی، نخستوزیر عراق آمده است که وی همچنین تصمیم گرفته مجوزهای حمل سلاح را لغو کند تا اتفاقهای بیشتری که به صلح داخلی در عراق آسیب میرساند، رخ ندهد. الکاظمی تاکید کرد: متشنج کردن اوضاع در عراق به نفع کشور نیست و جایگزینی برای قانون، نظم و عدالت از جمله عدالت مقابل خونهای ریخته شده در روز جمعه وجود ندارد. وی تصریح کرد که دولت عراق به تعهدات خود پایبند بوده و زمان انتخابات را تعیین کرده تا صندوق انتخابات، تنها تعیینکننده مواضع باشد.
ارسال به دوستان
دور دنیا
دانشجویان انگلیسی خواهان آزادی انتقاد از صهیونیسم شدند
انجمن دانشجویان دانشگاه «کینگز کالج» لندن به ممنوعیت انتقاد از صهیونیسم و برابر دانستن آن با «ضدیهودی بودن» اعتراض کردند. به نوشته روزنامه «جروزالم پست»، کینگز کالج اظهارات ضدیهودی را مطابق بیانیه «اتحادیه بینالمللی یادبود هولوکاست» تعریف میکند که در آن «نفی حق مردم یهودی برای تعیین سرنوشت خود و نژادپرستانه بودن موجودیت کشور اسرائیل» جزو ادبیات ضدیهودی محسوب میشود. دانشجویان این مرکز علمی انگلیس معتقدند این تعاریف «نفی یا عدم بیان سوابق تاریخی و حقایق متناقض [با ادعاهای صهیونیستها] را از ما طلب میکند». این دانشجویان از کینگز کالج درخواست کردهاند «بر تعهد خود نسبت به آزادیهای آکادمیک از جمله آزادی بیان، نقد کاپیتالیسم، نقد سفیدبرترپنداری و نقد صهیونیسم و اسرائیل پایبند باشد» و خواستار گسترش این تعهد در سطح ملی شدند.
***
فرمانده پیشین سنتکام گزینه بایدن برای ریاست پنتاگون
جو بایدن، نامزد دموکرات انتخابات آمریکا که در آستانه ورود به کاخ سفید قرار دارد، «لیود آستین» ژنرال 4 ستاره آمریکایی- آفریقاییتبار را که پیشتر فرمانده سنتکام بوده به عنوان یکی از گزینههای ریاست پنتاگون در نظر دارد. در صورت انتخاب وی به عنوان وزیر دفاع آمریکا، او نخستین آمریکایی- آفریقاییتباری خواهد بود که به این سمت رسیده است. بنا بر گزارش وبگاه آمریکایی آکسیوس، تیم بایدن برای انتخاب یک آمریکایی- آفریقاییتبار به عنوان عضو ارشد کابینه خود با فشار روبهرو است. فهرست افراد دیگر مورد نظر بایدن برای این سمت شامل «جه جانسون» وزیر پیشین امنیت داخلی آمریکا، «تمی داکورت» کهنهسرباز آمریکایی و سناتور ایلینوی و «میشل فلورنوی» معاون وزیر دفاع پیشین این کشور است. به گزارش آکسیوس به نقل از منابع این پایگاه خبری، تصور میشد فلورنوی گزینه اصلی این سمت باشد اما بعدا سایر عوامل مثل نژاد، تجربه و سطح آرامش خاطر بایدن هم مورد توجه قرار گرفت. آستین، فرماندهی مرکزی ایالاتمتحده (سنتکام) را بین سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۶ برعهده داشت و بعد از آن بازنشسته شد.
***
واشنگتنپست: آمریکا 10 پایگاه نظامی خود را در افغانستان بسته است
یک روزنامه آمریکایی در گزارشی از بسته شدن 10 پایگاه نظامی آمریکا خبر داد و نوشت پیامدهای خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان روشن نیست. روزنامه واشنگتنپست گزارش داد که پس از توافقنامه آمریکا و طالبان در دوحه، نیروهای آمریکایی همچون بخشی از توافق خروج، 10 پایگاه را در افغانستان بستهاند. این روزنامه آمریکایی در ادامه افزود پیامدهای خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان روشن نیست. بر اساس این گزارش، بسته شدن 5 پایگاه، بخشی از توافق طالبان و آمریکا در توافقنامه دوحه بود. با بسته شدن این پایگاهها، آمریکا هزاران سربازش را از افغانستان خارج کرده است. این 5 پایگاه در ارزگان، هلمند، لغمان و پکتیا بودند. 5 پایگاه دیگری که امسال بسته شدهاند در ننگرهار، بلخ، کابل، فاریاب و زابل قرار داشتند. بر اساس گزارش این روزنامه، درباره تجهیزات و وسایل نظامی در این پایگاهها اطلاعاتی در دست نیست اما قبل از آن نیروهای آمریکایی در افغانستان به نیروهای افغان صدها تانک را تحویل دادهاند. با وجود تخلیه پایگاههای آمریکایی در افغانستان، مقامات افغان و آمریکایی گفتهاند که درباره کاهش نیروهای خارجی در افغانستان تاکنون تصمیم قاطعی وجود ندارد.
***
تلاش قطر برای نجات لیر
همزمان با کاهش ارزش پول ملی ترکیه و تلاش اتحادیه اروپایی برای اعمال تحریم علیه این کشور، امیر قطر یک بار دیگر با سفر به آنکارا تلاشهای کشورش برای احیای اقتصاد ترکیه را از سر گرفت. سفر شیخ تمیم بنحمد آلثانی به آنکارا با مصوبه نمایندگان پارلمان اروپا علیه ترکیه همزمان شد. این نمایندگان در قطعنامهای غیرالزامآور از اتحادیه اروپایی خواستند ترکیه را تحریم کند. پارلمان اروپا در قطعنامه روز جمعه خود فعالیتهای ترکیه برای اکتشاف منابع گاز در دریای مدیترانه را «غیرقانونی» توصیف کرد ولی آنکارا این اتهام را رد کرده است. خبرگزاری آناتولی ترکیه گزارش داد در ۷۰ ماه گذشته ۱۸ نشست میان سران قطر و ترکیه برگزار شده است. حتی ویروس کرونا هم نتوانسته است از دیدارهای متقابل اردوغان و امیر قطر جلوگیری کند و در چند ماه گذشته ۲ دیدار حضوری بین اردوغان و امیر قطر انجام شده است. ترکیه و قطر در جریان این سفر 10 قرارداد راهبردی امضا کردند که یکی از این توافقنامهها واگذاری سهم ۱۰ درصدی بورس استانبول به قطر بود. صندوق ثروت ملی ترکیه طی بیانیهای اعلام کرد این صندوق و سازمان سرمایهگذاری قطر تفاهمنامهای برای واگذاری سهم ۱۰درصدی بورس استانبول امضا کردهاند.
***
اعزام محرمانه نیروهای انگلیسی به میادین نفتی عربستان
روزنامه ایندیپندنت فاش کرد در پی حمله اخیر انصارالله یمن به تاسیسات نفتی آرامکو، انگلیس به شکل محرمانه یگانهای نظامی را به عربستان اعزام کرده تا از میادین نفتی این کشور حفاظت کنند. طبق نوشته این روزنامه، دولت انگلیس این اقدام را بدون اطلاع پارلمان و افکار عمومی انجام داده است. ایندیپندنت در ادامه نوشت این اقدام در شرایطی انجام شده است که دیوان عالی انگلیس با تصویب قانونی، فروش سلاح به عربستان را ممنوع کرده و اعزام نیرو به این کشور توسط لندن به منزله نقض این قانون توسط دولت بوریس جانسون، نخستوزیر انگلیس است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|