|
صفحات مجازی فرماندهان سپاه جعلی است
روابط عمومی کل سپاه در اطلاعیهای انتساب هرگونه کانال و صفحه در فضای مجازی به فرماندهان عالی سپاه را رد کرد. روابط عمومی سپاه پاسداران اعلام کرد: همانگونه که در گذشته نیز اعلام شده است، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و فرماندهان عالی آن هیچگونه کانال و صفحه رسمی در شبکههای اجتماعی ندارند و صفحات منتسب به این نهاد و فرماندهان آن اعم از فرمانده کل سپاه، در شبکههای اجتماعی جعلی است.
ارسال به دوستان
گام اول را مجلس برداشت؛ نمایندگان در پاسخ به ترور شهید محسن فخریزاده ۲ فوریت طرح مربوط به فعالیتهای هسته ای را تصویب کردند
بازگشت به اقتدار
گروه سیاسی: ماه گذشته نمایندگان مجلس شورای اسلامی طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریمها را با قید یک فوریت به تصویب رساندند. هدف از این طرح متوازن ساختن تعهدات و تکالیف کشورمان در برنامه جامع اقدام مشترک موسوم به برجام بود که پس از خروج دولت آمریکا از توافق، تعهدات طرفین در برجام توازن خود را از دست داده است و کفه پرداخت هزینههای توافق و انجام سطح بالای تعهدات، یکطرفه به سمت ایران سنگینی میکند.
به گزارش «وطن امروز»، ترور ناجوانمردانه شهید محسن فخریزاده، دانشمند هستهای و دفاعی کشورمان در این میان باعث شد بهارستان در جهت خواست و مطالبه عمومی با جدیت بیشتری به سمت اجرایی کردن این طرح برود تا پاسخ مناسبی به این اقدام تروریستی که با هدف ضربه زدن و کند کردن پیشرفت برنامه هستهای کشورمان انجام شد داده باشد.
بر این اساس، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز گذشته (یکشنبه 9 آذر) ۲ فوریت این طرح- اقدام راهبردی برای لغو تحریمها- را تصویب کردند. از 246 نماینده حاضر در صحن علنی، 232 رای مثبت، پاسخ وکلای ملت به شهادت محسن فخریزاده بود.
این طرح از آن جهت مهم است که میتواند برنامه هستهای کشورمان را از لحاظ ظرفیت فنی شامل میزان و سطح غنیسازی (از جمله غنیسازی 20 درصد) و همچنین تجدیدنظر در اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی و بازرسیهای فراپروتکلی در چارچوب اقدامات شفافیتساز روی ریل بازگشت به مسیر اقتدارآفرین گذشته قرار دهد.
جزئیات طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریمها شامل 9 ماده میشود. این طرح در مقدمه خود به پیشینه برجام پرداخته و به هدف توافق هستهای در پذیرش حق غنیسازی و رفع کامل تحریمها اشاره کرده است، سپس به نقض برجام توسط دولت اوباما و خروج ترامپ از توافق هستهای و همچنین تعلل و عمل نکردن به هیچ یک از تعهدات یازدهگانهای که تروئیکای اروپا ۱۵ تیرماه سال ۹۷ با انتشار بیانیه رسمی برای بهرهمندی ایران از منافع اقتصادی برجام پذیرفته بود، میپردازد.
در بخش پایانی مقدمه این طرح ضمن یادآوری 5 گام کاهش تعهد هستهای با دستور شورای عالی امنیت ملی کشور، میخوانیم: مجلس شورای اسلامی در چارچوب «گامهای کاهش تعهدات هستهای» و «نامه رئیسجمهور ایران به کشورهای اروپایی»، در پاسخ به روند اقدامات خصمانه آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران و همراهی کشورهای اروپایی با آن، از جمله تشدید ظالمانه و بیوقفه تحریمها علیه ملت ایران، اقدام تروریستی علیه سردار شهید حاجقاسم سلیمانی، اقدام خرابکارانه در تاسیسات نطنز و در نهایت تلاش غیرقانونی آمریکا برای بازگشت قطعنامههای ۱۶۹۶ (۲۰۰۶)، ۱۷۳۷ (۲۰۰۶)، ۱۷۴۷ (۲۰۰۷)، ۱۸۰۳ (۲۰۰۸)، ۱۸۳۵ (۲۰۰۸) و ۱۹۲۹ (۲۰۱۰) شورای امنیت سازمان ملل و نیز تلاش آمریکا برای افزایش ریسک و ایجاد فضای عدم اطمینان برای کشورها، شرکتها و بانکهای خارجی به منظور همکاری با ایران در زمینه برنامه هستهای و تسلیحات متعارف از طریق صدور دستور اجرایی و تهدید به اعمال تحریمهای ثانویه، طرح زیر را با عنوان «طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریمها» به تصویب میرساند:
ماده ۱- سازمان انرژی اتمی ایران موظف است ظرف مدت ۲ ماه پس از تصویب این قانون، سالانه به میزان حداقل ۱۲۰ کیلوگرم اورانیوم با غنای ۲۰ درصد در تاسیسات شهید علیمحمدی فردو تولید و در داخل کشور ذخیره کند و نیز نیازهای صلحآمیز صنایع کشور به اورانیوم با غنای بالای ۲۰ درصد را به طور کامل و بدون تأخیر تأمین کند.
ماده ۲- در جهت تحقق ظرفیت یکصدونود هزار سو غنیسازی، سازمان انرژی اتمی ایران مکلف است پس از تصویب این قانون، ظرفیت غنیسازی و تولید اورانیوم غنیسازی شده را با سطح غنای متناسب هر یک از مصارف صلحآمیز کشور، به میزان ماهانه حداقل ۵۰۰ کیلوگرم افزایش دهد و نسبت به نگهداری و انباشت مواد غنیشده در کشور و مصرف معین حجم مذکور اورانیوم غنیسازی شده، اقدام کند.
ماده ۳- برای تحقق هدف مندرج در ماده ۲، سازمان انرژی اتمی موظف است ظرف مدت ۳ ماه عملیات نصب، تزریق گاز، غنیسازی و ذخیرهسازی مواد را تا درجه غنای مناسب، با حداقل ۱۰۰۰ عدد ماشین IR-m2 در بخش زیرزمینی تاسیسات شهید احمدیروشن نطنز آغاز کند. همچنین سازمان انرژی اتمی مکلف است در همین بازه زمانی، هر گونه عملیات غنیسازی و تحقیق و توسعه با ماشینهای IR-6 را به تاسیسات شهید علیمحمدی فردو منتقل کرده و عملیات غنیسازی را با حداقل ۱۶۴ ماشین از این نوع آغاز نموده و آن را تا انتهای سال ۱۳۹۹ به ۱۰۰۰ ماشین توسعه بدهد.
ماده ۴- سازمان انرژی اتمی موظف است نسبت به بهرهبرداری از کارخانه تولید اورانیوم فلزی در اصفهان طی ۵ ماه از تصویب این قانون اقدام کند.
ماده ۵- سازمان انرژی اتمی ایران وظیفه دارد رآکتور ۴۰ مگاواتی آب سنگین اراک را که به موجب برجام در حال بازطراحی و بهینهسازی است، ظرف مدت ۴ ماه از تاریخ تصویب این قانون با برنامه زمانبندی معین از طریق احیای قلب رآکتور به شرایط قبل از برجام برگرداند. همچنین همزمان با عملیات بهینهسازی و راهاندازی رآکتور ۴۰ مگاواتی آب سنگین اراک، نسبت به طراحی و ساخت یک رآکتور آب سنگین ۴۰ مگاواتی جدید با هدف تولید رادیو ایزوتوپهای بیمارستانی با جدول زمانبندی اقدام کند. جدول زمانبندی این موضوع باید ظرف یک ماه به اطلاع مجلس برسد.
ماده ۶- دولت جمهوری اسلامی ایران موظف است بر اساس بندهای ۳۶ و ۳۷ برجام، ظرف مدت ۲ ماه از تصویب این قانون، دسترسیهای نظارتی فراتر از پروتکل الحاقی بر اساس برجام را متوقف کند.
ماده ۷- دولت جمهوری اسلامی ایران موظف است پس از ۳ ماه از تصویب این قانون، گزارش دقیق اقدامات انجامشده از جانب طرفهای برجامی در زمینه بازگشت به اجرای تعهداتشان وفق برجام و رفع کلیه تحریمها علیه جمهوری اسلامی ایران را به مجلس شورای اسلامی ارائه کند. چنانچه تا آن تاریخ روابط بانکی ایران در اروپا و و میزان خرید نفت آنها از ایران به شرایط عادی و رضایتبخش بازنگشته باشد، دولت مکلف است اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را متوقف نماید و چنانچه طرفهای مقابل برجام به اجرای تعهدات خود در برجام بازگشته باشند، دولت مکلف است پیشنهاد اقدام متقابل ایران در بازگشت به تعهدات برجامی را به مجلس ارائه کند. این پیشنهاد ظرف مدت حداکثر یک ماه در مجلس تصمیمگیری خواهد شد.
ماده ۸- چنانچه اعضای ۱+۴ نسبت به اجرای تعهدات خود و رفع تحریمهای هستهای، نظامی، حقوق بشری و... علیه جمهوری اسلامی ایران اقدام کنند، دولت موظف است گزارش دقیق اقدامات انجامشده و نیز پیشنهاد اقدام متقابل جمهوری اسلامی ایران در جهت بازگشت به تعهدات را به مجلس ارائه دهد. این پیشنهاد ظرف مدت یک ماه به همراه گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، جهت تصمیمگیری در صحن مجلس بررسی میشود.
ماده ۹- مستنکفین از اجرای این قانون به تناسب، امتناع یا ممانعت از اجرا به طبقات ۴ تا ۷ مجازات تعزیری قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ محکوم میشوند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی پیش از آغاز جلسه علنی دیروز، در نشستی غیرعلنی به بررسی ابعاد ترور شهید فخریزاده پرداختند تا برای واکنش مناسب نیز تصمیماتی اتخاذ کنند. بعد از نشست غیرعلنی روز گذشته، رئیس مجلس شورای اسلامی با تشریح جزئیاتی از این جلسه تصریح کرد: دشمن جنایتکار پشیمان نمیشود مگر با واکنشی قوی، که هم در مقابل خطاهای احتمالی آینده دشمن بازدارندگی ایجاد کند و هم بابت این جنایات از آنها انتقام بگیرد. محمدباقر قالیباف اظهار داشت: در همین راستا علاوه بر انتقام بازدارنده از عاملان و آمران شهادت شهید فخریزاده، وظیفه همه قوا و سازمانها و نهادهای مربوط است که تهدید این ضایعه اسفناک را به فرصتی برای قوی شدن در عرصههای مختلف اقتصادی، امنیتی، دفاعی و هستهای تبدیل کنند و همچنین از فرستادن هر گونه سیگنال ضعف یا اعتماد به سیستم سیاسی آمریکا پرهیز کنند. رئیس مجلس در ادامه با اشاره به واکنشی که مجلس به این ترور خواهد داشت، گفت: مجلس در حدود وظایف و اختیار خود، فوریت طرحی را در 13 آبان تصویب کرد و در همین جلسه غیرعلنی امروز صبح مجلس همان طرح مورد بحث قرار گرفت و انشاءالله همین هفته این طرح نهایی خواهد شد.
وی افزود: این طرح باعث تقویت صنعت و دستاوردهای عملی دانشمندان هستهای میشود و زمینه عبور از تحریمها را برای ایران ایجاد میکند. این قانون در کنار واکنشهای دیگر دستگاههای مرتبط علاوه بر احیای صنعت هستهای ایران، باعث بازدارندگی در مقابل دشمن و امنیت خاطر مردم میشود. همچنین به دشمن نشان میدهد محاسباتش کاملا غلط بوده است و تا به تعهداتی که یکطرفه در رفع تحریمها زیر پا گذاشته عمل نکند، ایران نیز به تعهداتش عمل نخواهد کرد. همچنین سخنگوی هیأترئیسه مجلس هم در همین راستا از تشکیل جلسه فوقالعاده مجلس برای تصمیمگیری درباره اقدام متقابل در راستای ترور شهید فخریزاده خبر داد.
محمدحسین فرهنگی، سخنگوی هیأترئیسه مجلس شورای اسلامی در حاشیه نشست علنی پارلمان با اشاره به جزئیات جلسه غیرعلنی دیروز مجلس گفت: مقرر شد طرحی که در کمیسیون امنیت ملی مجلس در حال بررسی است هر چه سریعتر نهایی شده و گزارش آن به صحن علنی مجلس ارائه شود.
ارسال به دوستان
اخبار
پیام تسلیت رهبر انقلاب اسلامی برای درگذشت حجتالاسلام شهیدی
حضرت آیتالله خامنهای در پیامی درگذشت حجتالاسلام شهیدی را تسلیت گفتند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
درگذشت مرحوم مغفور جناب حجتالاسلام آقای حاجسیدمحمدعلی شهیدی رحمهاللهعلیه را به خاندان مکرم و همه دوستان و همکاران و بازماندگان ایشان تسلیت عرض میکنم. حضور در عرصههای گوناگون انقلاب و نظام اسلامی که آخرین آن مسؤولیت در بنیاد شهید و خدمتگزاری به خانوادههای معظم شهیدان بود، ذخیره معنوی عظیمی است که موجب علو درجات ایشان خواهد بود انشاءالله. رحمت و مغفرت الهی را برای آن مرحوم مسألت میکنم.
سیدعلی خامنهای
۹ آذر ۱۳۹۹
***
سرنخهای وزارت اطلاعات از عوامل ترور شهید فخریزاده
وزارت اطلاعات اعلام کرد سرنخهایی از عوامل ترور شهید محسن فخریزاده به دست آمده است.
بر این اساس، مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت اطلاعات ضمن عرض تسلیت شهادت دکتر محسن فخریزاده از نخبگان و خادمان جمهوری اسلامی در عرصه علم، فناوری و صنعت دفاعی، اعلام کرده است با اقدامات اطلاعاتی سربازان گمنام امام زمان (عجلاللهتعالیفرجهالشریف) سرنخهایی از عاملان این حمله تروریستی به دست آمده است که اطلاعات تکمیلی متعاقبا به استحضار ملت شریف ایران خواهد رسید.
***
افشای طرح اسرائیل برای ترور سیدحسن نصرالله توسط حزبالله
روزنامه فرامنطقهای رایالیوم گزارش داد: هفته گذشته حزبالله لبنان طرح اسرائیل برای ترور سیدحسن نصرالله و تعدادی از رهبران طرفدار ایران در سوریه، عراق و فلسطین را فاش کرد. بر اساس گزارش این نشریه، نصرالله در دیدار اخیر سردار اسماعیل قاآنی، فرمانده سپاه قدس ایران این موضوع را به اطلاع او رسانده و همچنین ارزیابیهای حزبالله درباره احتمال حمله اسرائیل به تأسیسات هستهای و موشکی ایران و مقر متحدان تهران در منطقه قبل از پایان دوره ریاستجمهوری ترامپ را بیان کرده است.
***
روزنامه رسمی چین ترور شهید فخریزاده را «بیشرمانه» توصیف کرد
«هو شیجین» سردبیر روزنامه گلوبالتایمز چین در یادداشتی ترور شهید «محسن فخریزاده» دانشمند حوزههای دفاعی و هستهای ایران را محکوم کرد. به گزارش فارس، شیجین در یادداشت خود درباره این ترور نوشت: «کشورهای غربی در برابر این اقدام وحشیانه و بیشرمانه ساکت ماندهاند. تصور کنید اگر یک دانشمند برجسته در آمریکا یا انگلیس ترور میشد چه سونامیای از محکوم کردن علنی آن به راه میافتاد». این روزنامهنگار چینی در ادامه مینویسد: «آیا دوباره یک جعبه پاندروا (منشأ بدیمنی و مصیبت) باز شده است؟ آیا جهان به عصر استفاده از تروریسم برای دستیابی به منافع ملی عمده باز خواهد گشت؟ چنین پسرفتی نفرتانگیز است و هیچکس از آن پیروز خارج نخواهد شد».
***
ساندیتایمز انگلیس:
عملیات ترور دانشمند ایرانی کار موساد است
یک نشریه انگلیسی نوشت: محسن فخریزاده، دانشمند اتمی و مغز متفکر برنامه هستهای ایران در عملیاتی کشته شد که بدون شک کار «موساد» بوده است.
روزنامه ساندیتایمز در تحلیل خود نوشت: روشی که در این عملیات به کار گرفته شد-هدف قرار دادن غافلگیرانه ۳ اتومبیل در یک بزرگراه و کشتن فرد مورد نظر و سپس ناپدید شدن- همان روشی است که موساد دهههاست از آن برای خلاص شدن از دشمنان اسرائیل استفاده میکند.
این روزنامه انگلیسی میافزاید: اگر این عملیات کار اسرائیل باشد، توسط «کیدون» واحد ویژهای در موساد که عملیات ترور در خارج از مرزهای اسرائیل را برنامهریزی و اجرا میکند، انجام شده است.
***
کوبا ترور شهید فخریزاده را قویاً محکوم کرد
وزیر خارجه کوبا ترور شهید محسن فخریزاده، دانشمند برجسته هستهای و دفاعی ایران را قویا محکوم کرد و گفت: ما مخالف همه اشکال و مظاهر تروریسم هستیم.. «برونو رودریگز» شنبهشب در توئیتی با اشاره با ترور شهید محسن فخریزاده نوشت: ما حمله تروریستی که به کشته شدن دانشمند برجسته ایرانی محسن فخریزادهمهابادی منجر شد را قویا محکوم میکنیم. وی افزود: ما مخالف همه اشکال و مظاهر تروریسم هستیم. وزرای خارجه ونزوئلا، آفریقای جنوبی، قطر، سوریه، از جمله مقاماتی بودند که این اقدام تروریستی را محکوم کردند.
***
مقام صهیونیست:
جهان باید برای ترور فخریزاده ممنون اسرائیل باشد
یک مقام رژیم صهیونیستی که خواست نامش فاش نشود در گفتوگو با روزنامه نیویورکتایمز درباره ترور محسن فخریزاده، دانشمند هستهای اذعان کرد رژیم صهیونیستی پشت این اقدام جنایتکارانه قرار داشته است. به گزارش ایسنا، وی که بنا بر گزارش نیویورکتایمز سالها پیگیر پرونده شهید فخریزاده برای اسرائیل بوده است، گفت: جهان باید برای ترور محسن فخریزاده ممنون اسرائیل باشد. این مقام صهیونیست همچنین گفت: ما به انجام اقدامات لازم علیه برنامه هستهای ایران ادامه خواهیم داد.
ارسال به دوستان
پیکر مطهر شهید محسن فخریزاده در حرم امام رضا(ع)، حضرت فاطمه معصومه(س) و امام خمینی (ره) طواف داده شد
کبوتر حرم
گروه سیاسی: پیکر مطهر شهید محسن فخریزاده، دانشمند هستهای و دفاعی کشورمان که 3 روز پیش در منطقه آبسرد دماوند به شهادت رسید، پس از طواف در حرم امام رضا(ع) به قم منتقل و در حرم مطهر بانوی کرامت نیز طواف داده شد.
همچنین با حضور مسؤولان استان و خانواده معظم شهید، نماز میت توسط آیتالله العظمی نوریهمدانی بر پیکر آن شهید اقامه شد. این مراسم با رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و حضور برخی مسؤولان و خادمان حرم حضرت فاطمه معصومه(س) برگزار شد.
پیکر شهید پس از طواف ضریح حضرت معصومه(س) و اقامه نماز، برای خاکسپاری به تهران منتقل شد. شهید محسن فخریزاده که سالها در جبهه جهاد علمی و هستهای کشور به نظام و انقلاب اسلامی خدمت کرده بود، در بلوار شهید کیوانفر یکی از محلههای قدیمی قم به دنیا آمد و سالهای تحصیل در مدرسه را در این شهر گذراند.
همچنین پیکر مطهر شهید محسن فخریزاده، دانشمند هستهای دفاعی کشورمان ظهر روز گذشته در حرم مطهر بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی نیز طواف داده شد.
گفتنی است پیکر پاک شهید حاجمحسن فخریزاده شامگاه شنبه در مشهد مقدس در حرم نورانی امام رضا(ع) طواف داده شد. پیکر مطهر دانشمند برجسته هستهای و عرصه دفاعی کشورمان امروز تشییع و تدفین میشود که بر اساس تصمیم ستاد بزرگداشت شهید والامقام فخریزاده، به منظور رعایت دستورالعملهای بهداشتی و جلوگیری از ازدحام جمعیت، این مراسم فقط با حضور فرماندهان عالیرتبه نیروهای مسلح و خانواده معظم شهید برگزار خواهد شد.
ارسال به دوستان
اظهارات دستپاچه ظریف؛ از بزککردن اوباما تا طرح نگرانیهای جناحی
روحانی-ظریف، بدترین دوران
گروه سیاسی: روز گذشته یک سایت خبری وابسته به دولت در گفتوگو با محمدجواد ظریف درباره برخی مسائل حول سیاستهای وی در وزارت امور خارجه گفتوگو کرد. به گزارش «وطن امروز»، یکی از نکات قابل تامل در این گفتوگو که بیانگر نوع نگاه مقامات دولتی از جمله وزیر امور خارجه دولت روحانی به دولتمردان آمریکایی است، جایی است که خبرنگار از ظریف درباره سیاستهای اوباما در قبال ایران در زمانی که رئیس دولت آمریکا بود، میپرسد.
ظریف در این بخش از گفتوگوی خود، گفت: بعد از اینکه ترامپ از برجام بیرون رفت، شما دیدید که دولت آمریکا چه کار میتواند بکند. این کارها را آقای اوباما نکرد. این است که نشاندهنده موفقیت برجام است. باید توجه داشته باشیم آمریکا از گذشته تا امروز همین ماهیت را داشت؛ یعنی همین زور را داشت. اما مهم این بود که ما این زور را نمیپذیرفتیم. در زمان آقای اوباما هم ما چند نامه برای خانم موگرینی نوشتیم و عدم اجرای تعهدات توسط دولت آقای اوباما را مستند کردیم.
ظریف در ادامه گفت: ما که ماهیت آمریکا را تغییر ندادهایم. اما خداوکیلی شما خودتان الان مقایسه کنید؛ آیا دوران اوباما بهتر بود یا دوران ترامپ؟ آیا در دوران اوباما قبل از برجام فشار بیشتری بر تهران وارد میکرد یا بعد از برجام؟ آیا اگر برجام نبود ترامپ همین مقدار و سطح از فشار را میتوانست وارد کند یا بیشتر؟ اینها مسائلی هستند که باید مورد مقایسه قرار گیرد.
محمدجواد ظریف که سمت وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی را یدک میکشد در یک مصاحبه رسمی، صراحتا در مقام حمایت از یک رئیسجمهور آمریکا بر میآید و این سوال را مطرح میکند: «خداوکیلی شما خودتان الان مقایسه کنید؛ آیا دوران اوباما بهتر بود یا دوران ترامپ؟». این جمله جعلقی مثل تاجزاده نیست. جمله وزیر امور خارجه دولت ایران است. این در حالی است که سیاستهای تحریمی اوباما به مراتب هزینه بیشتری برای ایران داشته است، چرا که اوباما با وضع قوانین تحریمی زیرساختی را فراهم کرد که دولتهای آمریکا فارغ از آنکه جمهوریخواه باشند یا دموکرات، از این ظرفیتهای ایجاد شده بهره ببرند و فشار بر ایران را به صورت تزایدی افزایش دهند.
به بیان دیگر، آنچه از تحریمها و فشارهای آمریکا در حال حاضر علیه ایران اعمال میشود نقطه آغازین و مرحله اصلی آن در زمان اوباما شروع شده است. یکی از تحریمهای اساسی که اوباما علیه ایران وضع کرد و از آن به عنوان «مادر تحریمها» علیه ایران یاد میشود، تحریم سیسادا بوده است که به صورت مستقیم موضوع فروش نفت و بانک مرکزی ایران را مورد تحریم قرار داد. دولت ترامپ صرفا بر مبنای این زیرساخت فراهم شده در زمان اوباما همانند وی از ابزار تحریم به منظور فشار بر ایران و دستیابی به امتیاز سیاسی بهره میگرفت.
تفاوت قائل شدن میان دموکراتها و جمهوریخواهان یا سفید کردن دموکراتها در مواجهه با ایران، یکی از ابزارهای تبلیغاتی برخی دولتیها طی سالهای اخیر بوده است تا از این طریق بتوانند پشتوانه تبلیغاتی لازم را برای پیشبرد اهداف سیاسی خود در عرصه دیپلماسی دنبال کنند. این در حالی است که دموکراتها و جمهوریخواهان در سیاست خارجی بویژه در مواجهه با ایران از اصول ثابتی تبعیت میکنند، همانگونه که سیاست تحریمهای فلجکننده اوباما روی دیگر سکه سیاست فشار حداکثری ترامپ علیه ایران بود. البته ظریف در بخش دیگری از مصاحبه مجبور میشود خود به این قضیه اعتراف کند: «شما وقتی با یک آمریکایی، چه دموکرات، چه جمهوریخواه در هر حوزه سیاست خارجی صحبت بکنید، جز آنارشیستها که در آمریکا هم هستند، دیدگاههایشان درباره مسائل اصلی خیلی متفاوت نیست».ظریف در بخش دیگری از این گفتوگو اظهاراتی را بیان میکند که نشانگر آن است با برخی افراد در آمریکا ارتباط و تعامل دارد. وی در بخشی از این گفتوگو گفت: بعضی دوستان میروند و به آمریکا «گرا» میدهند که با ما بهتر میتوانید کار کنید. ما که سکوت میکنیم، دلیل نمیشود که متوجه این گراها نیستیم. من کسی را متهم نمیکنم ولی میدانم و خبرش را بهم میدهند که گفتهاند اینها در قدرت نمیمانند و قدرت اینها چند روزه است. اینجاست که فکر میکنم سیاست خارجی نیاز به این دارد که منسجم باشد. وی سپس ادامه میدهد: شخصا وقتی به خارج از کشور میروم، همان اندازه که از همکارانم دفاع میکنم، از کسانی که علیه من حتی اتهام میزنند نیز دفاع میکنم.
این بخش از اظهارات ظریف بیانگر ۲ موضوع است: ظریف با برخی افراد در درون آمریکا ارتباط و تعامل دارد، چرا که خود صراحتا میگوید: خبرش را بهم میدهند که [برخی افراد در داخل ایران] گفتهاند اینها در قدرت نمیمانند و قدرت اینها چند روزه است. موضوع دیگر آنکه ظریف گفته است: شخصا وقتی به خارج از کشور میروم، همان اندازه که از همکارانم دفاع میکنم، از کسانی که علیه من حتی اتهام میزنند نیز دفاع میکنم.
این در حالی است که بنا بر اظهاراتی که از ظریف در برخی برنامههای بینالمللی بیرون آمده است، وی صراحتا در عرصه دیپلماسی و در قالب منافع ملی گاهی منافع یک جناح را دنبال کرده است. ظریف مهر ۹۳ در شورای روابط خارجی آمریکا صراحتا خواستار توافق با آمریکا به منظور تاثیر این توافق بر انتخابات مجلس و روی کار آمدن افراد همسو با خود شد.
ظریف در قالب مذاکرات هستهای با 1+5 در دولت روحانی نیز آداب دیپلماتیک را کنار گذاشت و درباره عواقب شکست مذاکرات بر فضای سیاسی داخل ایران گفت. محمدجواد ظریف بلافاصله پس از شکست مذاکرات وین ۵ در صفحه توئیتر خود نوشت: «دستیابی به توافق جامع هستهای غیرممکن نیست، نیاز است توهمات کنار گذاشته شود، نباید مانند سال ۲۰۰۵ فرصت از دست برود». ماجرای معروف دیدار ظریف با البرادعی نیز زبانزد رسانههای داخلی و خارجی است. وی اکتبر سال 2003 پیش از انتخابات ریاستجمهوری سال 84 به البرادعی گفت: «بسیاری از کاندیداهای انتخابات ریاستجمهوری (انتخابات ریاستجمهوری 1384) از شکست مذاکرات ما سود میبرند. آنها موفقیتی در این گفتوگوها نمیبینند، از طرفی آنها آدمهای پرنفوذی هم هستند. اعتبار اروپاییها و مذاکرهکنندگان ایرانی هر دو در ایران از دست رفته است. این تنها مشکل اعتماد به آنها نبود؛ این مشکل اعتماد به جبهه ما هم بود. اعتماد به نوع اعتبار ما در خانه».
البته طبیعی است در گفتوگوها بویژه گفتوگوهای نزدیک به ایام انتخابات افراد سیاسی بخواهند چهره خوبی از خود به نمایش بگذارند و از حافظه تاریخی مردم پرش کنند اما آقای ظریف باید به این سوال پاسخ بدهد: «خداوکیلی مردم ایران شرایط بدتری از شرایطی که حسن روحانی و او رقم زدهاند، داشتند؟» آقایان به جای اینکه توجهات را به بیرون کشور معطوف کنند بهتر است صادق باشند و درباره عملکرد خود توضیح بدهند. به گواه آمار، دوره دولت روحانی با پیگیری راهبرد روحانی- ظریف در سیاست خارجی، بدترین دوره تاریخ مردم ایران از سال 57 تاکنون بوده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|