|
مهدهای کودک باید در اختیار وزارت آموزشوپرورش قرار گیرد
رئیس سازمان بازرسی کل کشور بر پیگیری تحقق سند تحول بنیادین آموزشوپرورش، ساماندهی کنکور و کوتاه شدن دست سودجویان این عرصه و ساماندهی مهدهای کودک تاکید کرد. حجتالاسلاموالمسلمین درویشیان با تاکید بر اینکه پیشدبستانیها و مهدهای کودک حتما باید در اختیار وزارت آموزشوپرورش قرار بگیرد، گفت: بخش بزرگی از شخصیت کودک در این دوره شکل میگیرد، لذا ما حاضریم کمک کنیم تا این حوزه به طور کامل در اختیار وزارت آموزشوپرورش قرار گیرد.
ارسال به دوستان
ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کرد اکثر مناطق کشور به وضعیت نارنجی و زرد درآمدهاند و فقط ۱۲ شهر کشور قرمز است
بهبود آمارها تمدید محدودیتها
تمدید محدودیتهای تردد شبانه و سفرهای بین شهری برای مناطق قرمز و نارنجی احتمال تصویب محدودیت شبانه از ساعت ۱۸ در شب یلدا
گروه اجتماعی: بررسیهای وزارت بهداشت و اظهارات مسؤولان نشان میدهد نتیجه محدودیتهای شدید و تعطیلیهای نصفهونیمه، آشکار شده و فقط 12 شهر قرمز کرونایی در کشور باقی مانده است؛ این در حالی است که محدودیتهای کرونایی در کشور تا یک هفته دیگر تمدید شد.
به گزارش «وطن امروز»، در جلسه دیروز ستاد ملی کرونا تصمیم خاصی گرفته نشد و فقط اعلام شد تعداد شهرهای قرمز کرونایی به 12 شهر کاهش یافته است. قبل از برگزاری جلسه دیروز، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا از تمدید محدودیتهای کرونایی در شهرهای قرمز و نارنجی خبر داده بود. این بدان معناست که حضور۵۰ درصدی کارکنان ادارات و ممنوعیت تردد از ساعت ۲۱ تا ۴ صبح در تمام شهرهای قرمز و نارنجی ادامه خواهد یافت و فقط مشاغل گروه یک و ۲ اجازه فعالیت دارند و گروههای شغلی ۳ و ۴ در هفته آتی مجاز به فعالیت نخواهند بود. در حالی که روند مرگومیرهای کرونایی همچنان کاهشی است و در شرایطی که بسیاری تصور میکردند با رسیدن مرگومیرها به زیر 300 نفر در روز و تغییر رنگ وضعیت، محدودیتها هم پایان مییابد اما گویا دولت برای اینکه بار دیگر دورهمیها شکل نگیرد همچنان با ترددهای شبانه برخورد میکند. حسن روحانی دیروز در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: امروز شاهد این هستیم که روند بیماری کرونا در کل کشور رو به بهبود است و فقط در ۱۲ شهرستان در کل کشور شرایط قرمز است و مابقی نارنجی یا زرد هستند. در کنار مردم، اقدامات بهموقع قرارگاه عملیاتی و نیروهای ناجا، هلالاحمر، موسسات مردمنهاد و بسیج هم تاثیر فراوانی داشته است و امیدواریم با تلاش مردم و مسؤولان رقم فعلی مرگومیر باز هم کاهشی باشد. رئیسجمهور با تاکید بر اینکه هر زمان ما حس کنیم دیگر مساله کرونا حل شده است و عادیانگاری شود مشکلات بیشتر میشود، گفت: این بیماری، بیماریای است که تنها بحث پزشکی درباره آن مطرح نیست؛ بحثهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را هم دربر میگیرد و در سطح جهان هم به همین شکل صدماتی را وارد کرده است.
وی در ادامه افزود: البته سلامت اول است اما فقط این نیست، اقتصاد و زندگی مردم هم هست و باید همه این موارد را رعایت کنیم و در نظر داشته باشیم.
* اسامی ۱۲ شهر قرمز کرونایی در کشور
تعداد شهرهای قرمز به عدد 12 رسیده و این بدان معناست که در 12 نقطه از کشور، همچنان روند مرگومیر و ابتلا و بستری بیماران مبتلا به کرونا بالاست.
علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره آخرین وضعیت شیوع «کووید-۱۹» در شهرهای کشور گفت: اکنون در سطح کشور ۱۲ شهر در وضعیت قرمز، ۲۳۱ شهر در وضعیت نارنجی و ۲۰۵ شهر در وضعیت زرد این بیماری قرار دارند.
وی با بیان اینکه هفته گذشته ۳۴ شهر کشور و ۴ استان اردبیل، گلستان، گیلان و مازندران قرمز بودند، افزود: این در حالی است که امروز بر اساس آخرین اطلاعات، تنها استانهای گیلان و مازندران در وضعیت قرمز قرار دارند. در همین راستا از ۳۴ شهر قرمز، در حال حاضر فقط ۱۲ شهر قرمز هستند.
رئیسی درباره این ۱۲ شهر قرمز گفت: از فردا (امروز) شهرهایی که جزو این لیست ۱۲تایی نیستند، از وضعیت قرمز خارج خواهند شد. در گیلان ۴ شهر آستارا، بندر انزلی، رودسر و تالش قرمز هستند. در مازندران نیز 5 شهر آمل، بهشهر، رامسر، گلوگاه و نکا قرمز هستند. در عین حال شهر زریندشت در فارس، بافت در کرمان و گمیشان در گلستان نیز در وضعیت قرمز به سر میبرند که هنوز روند نزولی ندارند و مردم و مسؤولان این شهرها باید بیشترین دقت را داشته باشند.
وی همچنین گفت: در عین حال در بین این ۱۲ شهر، 5شهر وضعیت بحرانی دارند؛ این شهرها در گیلان شامل ۲ شهر آستارا و تالش و در مازندران آمل، گلوگاه و نور هستند. به دنبال اقدامات انجام شده در هفتههای اخیر، آخرین وضعیت کشور به این صورت است که در سطح کشور ۱۲ شهر در وضعیت قرمز، ۲۳۱ شهر نارنجی و ۲۰۵ شهر در وضعیت زرد بیماری کرونا قرار دارند. این خبر خوبی است و نشاندهنده روند رو به کاهش بیماری در کشور است. اما لازم است هشدار و تذکر بسیار جدی نیز داشته باشم؛ ویروس نشان داده که غفلت از آن باعث میشود بیماری سریعا بازگردد، شعلهور شود و بتدریج شهرها، استانها و در نهایت سطح کشور را قرمز کند و کشور را در معرض میزان بالای ابتلا و مرگومیر قرار دهد. بنابراین به هیچوجه نباید از این بیماری غفلت کرد. رئیسی تاکید کرد: اگر اکنون تغییر رنگی در وضعیت شهرها صورت گرفته به دلیل رعایت پروتکلها، زحمات مردم و مسؤولان و تعطیلی مشاغلی است که البته فشار زیادی هم به لحاظ اقتصادی به آنها وارد شد. این روند کاهشی نتیجه همه این زحمت است.
معاون وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه ۵۱ درصد ابتلا در موارد بیمارستانی و بستری ناشی از دورهمیهای خانوادگی است، گفت: خواهشم آن است که مردم خیلی این موضوع را جدی بگیرند بویژه در شبهای منتهی به شب یلدا لازم است به این موضوع بسیار توجه شود. اگر غفلتی صورت گیرد تمام دستاوردها را از بین میبرد.
وی تاکید کرد: دورهمیها به هیچوجه نباید انجام شود و مردم میتوانند به شکلهای دیگر آن را انجام داده و با اقوام به صورت مجازی در ارتباط باشند. سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در ادامه صحبتهایش در زمینه محدودیتها گفت: در این مدت تردد خودروها در جادههای بینشهری به میزان ۳۱درصد کاهش پیدا کرده که بسیار قابل توجه است و بر همین اساس هم تصادفات خسارتی ۴۶ درصد، تصادفات جرحی ۳۰ درصد و تصادفات فوتی ۴۲ درصد کاهش یافته است.
رئیسی درباره جریمههایی که به دلیل نقض ممنوعیت تردد از ساعت 21 تا ۴ صبح اعمال شده است، گفت: تاکنون ۶۰۰ هزار جریمه در این زمینه اعمال شده است. در بحث تردد خودروها در شهرهای قرمز ۶۰ هزار جریمه و شهرهای نارنجی ۵۲ هزار جریمه انجام شده است. در زمینه خودروها و مسافرتهای بینجادهای ۷۷۲ هزار خودرو برگشت داده شده است. این خودروها میخواستند وارد شهر دیگری شوند که بازگردانده شدند. ۲ میلیون تذکر نیز به خودروها داده شده است.
وی افزود: در زمینه تخلفات اصناف تاکنون ۲۳ هزار پلمب انجام شده است. در نهایت وضعیت کلی کشور خوب است اما یادمان باشد کوچکترین غفلت از کرونا میتواند بیماری را بازگرداند و همه را گرفتار کند. امیدواریم در آینده بتوانیم این روند کاهشی را ادامه دهیم تا به کمترین میزان ابتلا و مرگ در سطح کشور برسیم.
***
[احتمال منع تردد شبانه از ساعت ۱۸ در شب یلدا]
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، از احتمال منع تردد شبانه از ساعت ۱۸ در شب یلدا خبر داد. به گزارش مهر، علیرضا رئیسی گفت: پیشنهاد دادیم شب یلدا منع تردد از ساعت ۱۸ آغاز شود و همه کسبوکارها در آن روز تعطیل باشند. وی ادامه داد: احتمال تعطیلی یک روزه اصناف و اعمال محدودیت تردد از ساعت ۱۸ در شب یلدا وجود دارد. رئیسی افزود: همچنین پیشنهاداتی هم برای وزارت ارتباطات مطرح است تا طرحهایی مانند اینترنت رایگان را در شب یلدا ارائه کنند. به گفته سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، این موارد در حد پیشنهاد است و باید به تصویب ستاد ملی مقابله با کرونا برسد.
همچنین حسن روحانی دیروز درباره مراسم شب یلدا گفت: قرار شد هم قرارگاه عملیاتی ما برای این شب فکر کند و هم صداوسیما برای شب یلدا برنامههای خوبی را آماده کند؛ این موضوع مراقبت میکند. از مردم خواهش میکنم این شب یلدا مجازی و الکترونیکی برقرار شود و از طریق مجازی به یاد هم باشیم و حال هم را بپرسیم. رئیسجمهور در ادامه با اشاره به پیشرو بودن ایام فاطمیه و همچنین جشنهای رجب و شعبان، گفت: همه جا باید دستورالعملها را رعایت کنیم تا به واکسن و شرایط مطمئن برسیم. وی با بیان اینکه همه اقدامات لازم برای ساخت واکسن در داخل و واردات خارجی انجام شده و انجام خواهد شد، گفت: دولت آماده است هر اقدام و کمکی که لازم باشد به شرکتهای دانشبنیان بکند و برای خرید واکسن با توجه به اینکه هنوز سازمان جهانی بهداشت واکسنی را تایید نکرده است اما دستور دادیم هر واکسنی که وزارت بهداشت موثر بداند، خریداری شود و بانک مرکزی هم هماهنگ است و مشکلی در این زمینه نداریم. روحانی اظهار کرد: این واکسنها را وارد میکنیم تا کادر درمان که پرریسک هستند، از این واکسنها استفاده کنند تا شرایط بهتری فراهم شود و واکسنهای بیشتری در اختیار قرار بگیرد.
ارسال به دوستان
درگذشت ۲۲۱ نفر بر اثر ابتلا به کرونا؛ ۵۷۳۹ نفر در وضعیت شدید بیماری قراردارند
وضعیت خوب اما شکننده!
شرایط کنونی بیماری کرونا در کشور بهرغم بهبود نسبت به هفتههای گذشته، همچنان ناپایدار، حساس و شکننده است و نباید تحت هیچ شرایطی وضعیت را مطلوب فرض کنیم.
سخنگوی وزارت بهداشت دیروز با اعلام مطلب فوق، درباره آمارهای جدید کرونا گفت: از ظهر جمعه تا ظهر امروز شنبه (۲۲ آذر) و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۸ هزار و ۲۰۱ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند که یک هزار و ۲۸۶ نفر از آنها بستری شدند. بر این اساس مجموع بیماران «کووید-۱۹» در کشور به یک میلیون و ۱۰۰ هزار و ۸۱۸ نفر رسید.
وی در ادامه گفت: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت، ۲۲۱ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۵۱ هزار و ۹۴۹ نفر رسید. خوشبختانه تاکنون 800743 از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند.
لاری افزود: ۵۷۳۹ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون ۶ میلیون و ۶۵۷ هزار و ۹۷۴ آزمایش تشخیص «کووید-۱۹» در کشور انجام شده است.
سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: در حال حاضر و بر اساس آخرین تحلیلها، ۱۲ شهرستان در وضعیت قرمز، ۲۳۱ شهرستان نارنجی و ۲۰۵ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند.
وی افزود: بهرغم کاهش در تعداد شهرستانهای دارای وضعیت قرمز و همچنین کاهش در موارد بستری و مرگومیر ناشی از بیماری در کشورمان که مرهون همکاری مسؤولانه مردم در عمل به توصیههای بهداشتی، توسعه همکاریهای بینبخشی و همچنین تلاشهای شبانهروزی پرسنل نظام سلامت بوده است، نمودار وضعیت بستری بیماری «کووید-۱۹» در برخی استانهای شمالی رو به صعود است. بنابراین شرایط کنونی بیماری در کشور بهرغم بهبود نسبت به هفتههای گذشته، همچنان ناپایدار، حساس و شکننده بوده و نباید تحت هیچ شرایطی وضعیت را مطلوب فرض کنیم.
لاری گفت: مطمئنا در صورت هرگونه عادیانگاری شرایط، زمستانی بهمراتب سختتر از پاییز در پیش خواهیم داشت.
ارسال به دوستان
اخبار
نصب تندیس شهید سپهبد قاسم سلیمانی در میدان رسالت
معاون شهردار منطقه 4 تهران از نصب تندیس شهید سپهبد قاسم سلیمانی همزمان با آغاز دهه فجر در میدان رسالت خبر داد. حمیدرضا فرخی در گفتوگو با فارس درباره ساخت تندیس شهید سپهبد حاجقاسم سلیمانی اظهار داشت: بزرگراه سپهبد حاجقاسم سلیمانی در این منطقه قرار دارد و به منظور زنده نگاه داشتن دلاوری و رشادتهای سپهبد شهید حاجقاسم سلیمانی و با پیگیریهای این منطقه از سازمان زیباسازی، ساخت و نصب المان یادبویی از ایشان در میدان رسالت، در دستور کار قرار گرفت. وی افزود: در حال حاضر مراحل مقدماتی انتخاب اثر صورت گرفته و پس از اتمام ساخت تندیس، همزمان با سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در ایام مبارک دهه فجر و با حضور خانواده محترم ایشان، پردهبرداری و نصب خواهد شد. معاون شهردار منطقه 4 تهران در ادامه به اجرای نقاشی دیواری سردار شهید حاجقاسم سلیمانی اشاره کرد و گفت: با مشارکت سازمان زیباسازی تهران و نظارت خانواده محترم شهید سلیمانی، نقاشی دیواری ایشان بر روی جدارههای بزرگراه سردار سلیمانی، تقاطع بزرگراه شهید باقری اجرا خواهد شد.
***
تمدید اعتبار دفترچههای بیمه سلامت تا فروردین ۱۴۰۰
مدیرکل نظارت بر خدمات سازمان بیمه سلامت با اشاره به مدت زمان تمدید اعتبار دفترچههای بیمه سلامت، توضیحاتی درباره حذف نسخ کاغذی ارائه کرد. دکتر مهدی قنادی در گفتوگو با ایسنا گفت: طبق آخرین تصمیم، اعتبار دفترچههای بیمه سلامت تا تاریخ ۳۰ فروردینماه سال ۱۴۰۰ برای بیمهشدگان دارای متولی پرداخت حق بیمه، تمدید شد. وی افزود: بیمهشدگان میتوانند برای کسب اطلاع درباره تمدید یا عدم تمدید اعتبار دفترچه بیمه خود با شمارهگیری ستاره ۱۶۶۶ مربع (#۱۶۶۶*) استعلام برخط بگیرند. به موسسات هم ابلاغ کردهایم اگر با دفترچهای مواجه شدند که تاریخ اعتبار برگههای دفترچه تمدید نشده بود، بیمار را پذیرش کنند و بر اساس سامانههای موجود نسخهنویسی و نسخهپیچی الکترونیک از تمدید اعتبار آگاه شده و دارو و خدمت مورد نظر را ارائه دهند. قنادی درباره زمان حذف دفترچه بیمه کاغذی اظهار کرد: تا آخر سال جاری که در تمام مراکز طرف قرارداد این امکانات فراهم شود، اعلام میکنیم دیگر ضرورتی برای اینکه نسخه در دفترچه کاغذی نوشته شود وجود ندارد و به مرور استفاده از دفترچه کاهش مییابد.
***
۶۰۰ هزار دوز واکسن آنفلوآنزا در داروخانهها توزیع شد
سخنگوی سازمان غذا و دارو گفت: علاوه بر واکسنهای توزیعشده در شبکه بهداشتی کشور برای گروههای پرخطر، ۶۰۰ هزار دوز واکسن آنفلوآنزای وارداتی با ارز نیمایی در شبکه داروخانههای کشور توزیع شد. کیانوش جهانپور در گفتوگو با ایرنا افزود: از اوایل مهرماه در چند مرحله حدود 5/2 میلیون دوز واکسن آنفلوآنزا به کشور وارد شد و در شبکه بهداشتی کشور برای گروههای پرخطر شامل کادر بهداشت و درمان، زنان باردار، بیماران خاص و صعبالعلاج مانند افراد مبتلا به بیماریهای کلیوی به صورت رایگان تزریق شد. وی گفت: واردات این واکسنها با شرایط سختی انجام شد و بقیه سفارشهای ایران برای خرید واکسن آنفلوآنزا چندین بار به بنبست تبادلات بانکی ناشی از تحریمها برخورد کرد و در نهایت امکانپذیر نشد.
***
گروگانگیری در قم
یک گروگانگیر با سابقه ارتکاب قتل که ۶ شهروند قمی را در یک اتوبوس گروگان گرفته بود با اقدام مناسب پلیس بازداشت شد. معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان قم با اشاره به گروگانگیری در قم گفت: فردی متهم به قتل که تحت تعقیب پلیس بوده در یک اتوبوس شهری اقدام به گروگانگیری کرد. سرهنگ مهرداد حاجیزاده گفت: فردی که تحت تعقیب پلیس بود در داخل یک اتوبوس شناسایی شد و پس از اینکه متوجه تحرکات پلیس شد با گروگان گرفتن تعدادی از افراد که داخل اتوبوس بودند خود را به پلیس تسلیم نکرد اما پلیس پس از محاصره محل، اقدام به مذاکره با این فرد کرده و سرانجام موفق به پایان دادن به ماجرای گروگانگیری و دستگیری گروگانگیر شد.
***
سلامت روان شهروندان در دوران کرونا باید جدی گرفته شود
روانشناس و مشاور گفت: شهروندان در شرایط بحرانی همچون وضعیت اپیدمیک،تنها به مراقبتهای بهداشتی احتیاج ندارند، بلکه تجربه شیوع بیماریهای اپیدمیک که بشر تا پیش از این داشته، نشان میدهد سلامت روان شهروندان نیز در شرایط اضطراری و پراسترس، باید جدی گرفته شود. دکتر شقایق درویشی گفت: این روزها در هنگامه شیوع کرونا میزان اختلاف، بگومگوها و درخواست طلاق زن و شوهرها بالا گرفته و البته برخی زوجین بیشتر مستعد بگومگوهای خانوادگی هستند، این در حالی است که همسران با توجه به مهارتها و آموزشهایی که از روانشناسان و مشاوران خانواده دریافت کنند، میتوانند از فرصت قرنطینه نهایت بهره را برده و آن را نهتنها تهدیدی برای زندگی زناشویی خود محسوب نکنند، بلکه فرصتی برای تحکیم رابطه زناشویی بدانند. وی گفت: طبیعی است وقتی زن و شوهر باید در خانه بمانند آن وقت تفاوتهایشان بر سر امور زندگی مشترک بیشتر نمود پیدا میکند و چنانچه نتوانند با اختلاف سلایق خود و دنیاهای متفاوتشان کنار بیایند احتمال تنش بین آنها و طلاق بالا خواهد رفت. این روانشناس و عضو انجمن روانشناسی آمریکا افزود: در گام نخست باید زوجینی که دچار اختلاف هستند به هم فرصت دهند و با افزایش تنش و مشاجره، مسائل را بدتر نکنند. پیشنهاد میشود در این شرایط تنها به سلامت خود و خانواده فکر کنند و برای این کار لیستی از همه کارهایی را که قرار است انجام دهند مشترکا تهیه کنند و در سرلیست آن مساله سلامت خود و خانواده را در نظر بگیرند.
ارسال به دوستان
رئیس ستاد اجرایی فرمان امام(ره) خبر داد
تست انسانی واکسن ایرانی کرونا از هفته آینده
رئیس کمیسیون بهداشت مجلس در گفتوگو با «وطن امروز»: دولت باید واکسن را با دیپلماسی فعال وارد کند اما در این زمینه ناتوان است
نخستین تزریق تست انسانی واکسن کرونا هفته اول دیماه انجام میشود. به گزارش «وطن امروز»، رئیس ستاد اجرایی فرمان امام(ره) با اعلام این خبر گفت: بنده و همه همکارانم در ستاد اجرایی فرمان امام(ره) آمادگی تزریق این واکسن را داریم و ما این واکسن را تزریق خواهیم کرد. رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی(ره) گفت: اقدامات خوبی در رابطه با تولید واکسن کرونا در کشور صورت گرفته است و ما بهترین و مطمئنترین واکسن را در کشور تولید خواهیم کرد. وی با بیان اینکه خط تولید واکسن آماده است و مشکلی در تولید واکسن و تزریق سرم نخواهیم داشت، گفت: با توجه به اجازه وزارت بهداشت، آزمایش انسانی واکسن کرونا هفته اول دیماه انجام میشود؛ این واکسن با کمترین تبعات تولید و از ویروس ضعیف شده استفاده شده است. مخبر بیان کرد: آزمایش انسانی واکسن کرونا در ۳ مرحله صورت میگیرد به این صورت که در مرحله اول به ۵۶ نفر با جنسیت و سن متفاوت تزریق انجام میشود و بعد از ۲۸ روز و مشخص شدن نتایج بررسی، مرحله دوم با تزریق به ۵۰۰ نفر آغاز میشود و بعد از ۲۸ روز از تزریق دوم و بررسی نتایج، مرحله سوم بدون محدودیت با تولید انبوه و عرضه گسترده آغاز میشود. وی ادامه داد: مردم کشورمان از واکسن ایرانی اطمینان دارند و ما برای تزریق واکسن با متقاضیان زیادی روبهرو شدهایم. رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی(ره) گفت: ٣ تا ۴ ماه بعد از آزمایش انسانی، ما به نقطهای خواهیم رسید که کشور از واردات این واکسن بینیاز شود. نخستین واکسن کرونای تولید محققان ایرانی که موفق به دریافت کد اخلاق و کارآزمایی انسانی از وزارت بهداشت شد، در شرکت شفا فارمد وابسته به بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام(ره) تولید شده است. به گفته مسؤولان، ۳ واکسن کرونای دیگر محققان شرکتهای ایرانی هم در مرحله دریافت مجوز کارآزمایی بالینی قرار دارد.
* پشت پرده تأخیر در ساخت واکسن
در حالی که نهادهایی مانند ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در حال ساخت واکسن هستند اما طرحهای ساخت واکسن توسط زیرمجموعههای دولت به کندی پیش میرود. از طرفی با توجه به اینکه کرونا مستقیما جان مردم را درگیر کرده همزمان با اجرای طرحهای ساخت واکسن باید به فکر واردات واکسن هم بود اما چرا چنین اتفاقی رخ نمیدهد؟ رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در این ارتباط گفت: برای تهیه واکسن کرونا نباید چشمانتظار خارجیها باشیم، چرا که آنها حتی در فروش واکسن آنفلوآنزا ما را همراهی نکردند. باید تمام تلاش و انرژی خود را برای داخلیسازی واکسن کرونا به کار ببریم، از طرفی دانشمندان ایرانی همپای سازندگان واکسن کرونا در دنیا در حال ساخت این نوع واکسن هستند، کما اینکه استعداد، تخصص و تبحر ایرانیها در ساخت واکسن کرونا بیشتر از دانشمندان خارجی است.
دکتر حسینعلی شهریاری در گفتوگو با «وطن امروز» به پیشرفت قابل توجه شرکتهای ایرانی سازنده واکسن کرونا اشاره کرد و اظهار داشت: علاوه بر خبرهای بسیار امیدوارکننده ستاد اجرایی فرمان حضرت امام در فرآیند ساخت واکسن کرونا، شرکت انستیتوی رازی اعلام کرده است چنانچه نیازهای مالی تولید واکسن کرونا از سوی دولت تامین شود تا قبل از سال 2میلیون دوز واکسن کرونا در این مجموعه تولید و به بازار مصرف عرضه میشود.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولت باید به هر شکل ممکن نیازهای مالی شرکتهای تولیدکننده داخلی واکسن کرونا را تامین کند، افزود: بحث سلامت این روزها باید اولویت اصلی دولت و مسؤولان باشد و آنها نباید در تامین منابع مالی مورد نیاز شرکتهای سازنده واکسن کرونا تعلل کنند.
وی اضافه کرد: هم مردم و هم مسؤولان دولتی نباید فکر کنند که با کاهش آمار مرگومیر و بستری شدگان کرونایی در کشور طی ۲ هفته اخیر، کرونا ضعیف شده و در حال از بین رفتن است؛ کرونا ویروسی است که به این زودیها از بین نمیرود، بنابراین هزینه برای تهیه و ساخت واکسن کرونا ضرورتی اجتنابناپذیر است.
شهریاری با تاکید بر اینکه بنا به اظهارات سازندگان واکسن کرونا در خارج از کشور، این نوع واکسنها فقط توان ایجاد ایمنی 3 ماهه را در بدن افرادی که واکسن کرونا را تزریق میکنند دارند، گفت: با این وجود نباید چشم به راه خارجیها برای خرید واکسن کرونا بود، چرا که دانشمندان ایرانی اگر بخوبی حمایت شوند بزودی میتوانند این واکسن را بسازند و بهراحتی در اختیار مردم قرار دهند. دولت برای واردات واکسن کرونا باید دیپلماسی را فعال کند اما در چنین شرایطی در این زمینه ناتوان است بنابراین باید تمام انرژی خود را صرف تولید داخل کند.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی درباره فرآیند تولید و مصرف واکسن کرونا در شرکت انستیتوی رازی گفت: قرار است در صورت تولید این نوع واکسن، بیماران 2 بار و در طول 6 ماه واکسن کرونا را تزریق کنند، البته نحوه مصرف داروی کرونا که قرار است به شکل واکسن به بدن بیماران تزریق شود، برای آزمایش از طریق استنشاق به بیماران کرونایی داده شده و اثر خوبی به جای گذاشته است.
شهریاری افزود: در جلسه یکشنبه با مدیران دولتی و مسؤولان وزارت بهداشت که قرار است در کمیسیون بهداشت مجلس برگزار شود، بر تامین نیازهای مالی شرکتهای سازنده واکسن کرونا تاکید میشود تا خط تولید این نوع واکسن در کشور ایجاد شود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|