|
اعلام زمان بازیهای تیم ملی فوتبال ایران از سوی AFC
«ویندزور جان» دبیرکل AFC با ارسال نامهای به مهدی محمدنبی، دبیرکل فدراسیون فوتبال برنامه زمانبندی مسابقات مرحله دوم جامجهانی ۲۰۲۲ قطر را اعلام کرد. در نامه ارسالی کنفدراسیون فوتبال آسیا آمده است: با توجه به شرایط اپیدمی ویروس کرونا اگر میزبانی مسابقات در این تاریخها میسر نشد، کنفدراسیون فوتبال آسیا تصمیم میگیرد بازیها یا به صورت رفت و برگشت یا به صورت متمرکز برگزار شود.
ارسال به دوستان
گفتوگوی «وطن امروز» با ایمان عالمی پیش از بازی شهرخودروـ استقلال
باید به فکری زمان داد
زهره فلاحزاده: دیدار امروز شهرخودرو و استقلال از آن جهت میتواند جذاب و حساس باشد که مهدی رحمتی، سرمربی تیم مشهدی مقابل باشگاه سابق خود قرار میگیرد. رحمتی که خیلی زود به جرگه مربیان پیوست بدون شک مقابل استقلال انگیزه ۲ برابری دارد. اما آبیهای پایتخت طی هفته گذشته شرایط چندان خوبی نداشتند، آنها در خانه و برابر صنعت نفت آبادان به تساوی رسیدند و با مصدومان زیادی مثل وریا غفوری، شیخ دیاباته و سیاوش یزدانی پا به مشهد گذاشتند. از طرفی فرشید اسماعیلی به دلیل مشکل انضباطی تیم را در این سفر همراهی نکرد. انتخاب مدیرعامل استقلال هم به نظر میرسد این هفته انجام گیرد و آبیها پس از ۳ ماه مدیرعامل خود را بشناسند. «وطن امروز» برای بررسی شرایط استقلال پیش از بازی با شهرخودرو با ایمان عالمی، مربی تیم ملی جوانان و پیشکسوت این تیم گفتوگو کرده است.
***
* استقلال امروز مقابل شهرخودرو صفآرایی میکند. با توجه به نتایج ۲ تیم در ۵ هفته گذشته، این بازی را چطور میبینید؟
در بازی هفته گذشته که شهرخودرو برنده شد و استقلال مساوی کرد. استقلال مقابل صنعت نفت بویژه در نیمه دوم بازی خوبی ارائه داد. به هر حال تیم صنعت نفت جوان بود و استقلال کار آسانی نداشت. شهرخودرو این فصل تیم جوان و خوبی دارد و تیم رحمتی امتیازات خوبی هم در ۵ دیدار گذشته جمعآوری کرده و او قطعا انگیزه زیادی مقابل تیم سابق خود خواهد داشت. البته همه تیمها مقابل استقلال انگیزه دارند اما حضور رحمتی به جذابیت بازی کمک خواهد کرد. استقلال با وجود مصدومان زیاد و نبود بازیکنان تأثیرگذار کار سختی در مشهد خواهد داشت. امیدوارم بازی خوبی از آب در بیاید و استقلال ۳ امتیاز را از آن خود کند، چون فاصله امتیازی تیمها خیلی کم است و اگر تیم نتواند امتیازات لازم را جمع کند، در ادامه راه، کارش سخت میشود.
* صحبت از مهدی رحمتی کردید، عملکرد او را چطور دیدید؟ فکر میکنید بتواند موفق شود؟
تیمی که مهدی رحمتی در اختیار دارد همانی است که سال گذشته در آن بازی کرده است. تعدادی از بازیکنانی که با او همبازی بودند در تیم حفظ شدند و تعدادی هم او به تیم اضافه کرده است. به هر حال فصل اولی است که او مربیگری میکند و این پتانسیل را دارد که مربی خوبی شود. با توجه به اینکه رحمتی هنوز خیلی از کلاسهای مربیگری را سپری نکرده اما تا به اینجای کار خوب پیش رفته است.
* بهتر نبود رحمتی برای محک زدن خودش در پست جدید از لیگهای پایینتر شروع میکرد؟
همه مربیان اینگونه عمل میکنند، برای اینکه ابتدا باید تجربه کسب کنند. باید شرایط مختلف مسابقات را لمس و تجربه کسب کنند. این خوب است که با تجربه کافی در جایگاه اصلی بایستند. با توجه به این تفاسیر کار رحمتی دچار مشکل خواهد شد اما کادر باتجربه میتواند در راه رسیدن به موفقیت او را کمک کند. من برای مهدی رحمتی آرزوی موفقیت میکنم.
* هواداران استقلال با وجود اینکه محمود فکری امتیازات خوبی کسب کرده، از نحوه بازی تیم او رضایت ندارند.
از زمان آقای استراماچونی در فصل گذشته تا به امروز استراتژیهای متفاوتی در تیم داشتیم. درست است که همین بازیکنان سال گذشته هم در تیم بودند اما استراتژی و تاکتیکی که محمود فکری و کادرش اتخاذ کردهاند، متفاوت است. طبیعی است زمان میبرد تا الگوی تاکتیکی آنها در تیم جا بیفتد. باید به فکری زمان داد. بازیها فشرده است و مصدومان زیادی داشتیم که کار را برای فکری سخت کرده است. استقلال امتیازات لازم را کسب کرده و من هم موافقم که تیم زیبا بازی نمیکند. انشاءالله روند تیم با تغییراتی به سمت زیبا بازی کردن پیش رود و مطمئنم این اتفاق به مرور زمان رخ خواهد داد.
* فرشید اسماعیلی طبق اعلام باشگاه استقلال 5/2 میلیارد تومان از حامی تیم پول دریافت کرده که این بازیکن این دریافتی را جزو حقوق خود نمیداند! در حالی که حامی باشگاه این پول را قرض داده و به عنوان هدیه به این بازیکن نداده است. این موضوع باعث دلخوری اسماعیلی و اختلاف نظر با احمد مددی، سرپرست باشگاه و در ادامه اخراج او از تمرینات تیم شده است. اسماعیلی پس از این ماجرا در صفحه اینستاگرام خود استوری نهچندان جالبی منتشر کرد که با واکنش و انتشار بیانیه باشگاه همراه شد. شما حق را به کدام طرف میدهید؟
عملی که از یک بازیکن سر زده و انعکاس آن کار غلطی است. هر کاری یک روند قانونی دارد و به هر حال بازیکنان مدیر برنامه دارند و دلیل نمیشود این بحثها را در صفحه خود مطرح کنند. این رفتارها اصلا در شأن و شخصیت بازیکنان بزرگ نیست و انعکاس چنین اخباری هم برای باشگاه بزرگی مثل استقلال اصلا خوب نیست.
* عملکرد احمد مددی، سرپرست مدیرعاملی باشگاه را در این مدت چطور ارزیابی میکنید؟
عملکرد یک مدیر را زمانی میتوانیم مثبت ارزیابی کنیم که هم در بخش خرید و حفظ بازیکنان موفق باشد و هم در بحث مالی، شرایط تیم خوب باشد.
درست است بیشتر زمان نقل و انتقالات را آقای سعادتمند مدیریت کرده اما آقای مددی هم در همان زمان به عنوان معاون حضور داشته است. با توجه به اینکه کادر فنی از عملکرد آقای مددی رضایت دارد، پس میتوان گفت او موفق بوده است.
* به نظر میرسد همین روزها هم مدیرعامل استقلال انتخاب شود و احتمال اینکه احمد مددی به این عنوان دست یابد، زیاد است. به نظر شما او میتواند موفق شود یا باید گزینه دیگری انتخاب شود؟
من هیچ شناختی روی آقای مددی ندارم. به هر حال ایشان فوتبالی نبوده و مدیری بوده که از طرف وزارت ورزش انتخاب شده است. البته او عملکرد خوبی هم نشان داده است. ما پیشکسوتان فوتبالی زیادی داریم که بتوانند کمک کنند. به نظر من آقای مددی هم کار خودش را بخوبی انجام داده است. به هر حال هر کسی به عنوان مدیر انتخاب میشود باید آرامش را به تیم بیاورد، در غیر این صورت نتیجه خوبی برای تیم حاصل نخواهد شد. امیدوارم کسی که به عنوان مدیر انتخاب میشود بتواند برای هواداران موفقیت کسب کند.
* شما در تیم ملی جوانان حضور دارید. تیمتان برنامه مشخصی دارد؟
بله! در تیم ملی جوانان به دنبال آمادهسازی برای بازیهای آسیایی که سیزدهم اسفند آغاز میشود، هستیم.
ارسال به دوستان
مد شدن استعفا و برکناری مربیان در لیگ والیبال!
سونامی تغییر
مصطفی کارخانه در حالی از سرمربیگری تیم والیبال سایپای تهران استعفا کرد که طی 3-2 هفته اخیر، چهارمین مربیای است که از نیمکت تیم خود جدا میشود. لیگ برتر والیبال ایران در حالی پسوند حرفهای را یدک میکشد که با کمی دقیق شدن به اتفاقات و رخدادهای آن، اینگونه به نظر میرسد فعلا حتی در پیش پا افتادهترین مسائل مانند تعهد سرمربیان و بازیکنان به قراردادهای حرفهای، صدور ITC قانونی و... نیز دچار مشکل است. چند هفته قبل بود که سیدمحمد موسوی در انتقالی پرحاشیه و پرسروصدا از تیم والیبال سایپا جدا شد و به پیاچنزای ایتالیا پیوست؛ اتفاقی که سوالات زیادی را در پی داشت. پس از انتقال موسوی سایپاییها به نحوه جدایی او اعتراض داشتند که هنوز هم ادامه دارد و برخی مسؤولان نارنجیپوشان معتقدند موسوی بدون گرفتن رضایتنامه باشگاه از این تیم جدا شده است که پرونده این موضوع همچنان در فدراسیون والیبال باز است؛ اتفاقی که حتی فدراسیون را نیز در این روزهای حساس قبل از المپیک درگیر کرده است! با این حال طولی نکشید که پس از حواشی جدایی موسوی و پیش از اتمام نیمفصل، سونامی جدیدی به نام جدایی سرمربیان از تیمهای خود شکل گرفت که لیگ را بیش از پیش دچار حواشی کرد. طی ۲ هفته گذشته سرمربی ۴ تیم لیگ برتری از سمتهای خود کنار رفتهاند، این در حالی است که در لیگهای معتبر خارجی به ندرت چنین اتفاقاتی رخ میدهد؛ مسالهای که به نظر نیازمند توجه بیشتری است. البته استعفای یک مربی از سمت خود به هیچ عنوان کار غیرمعمولی نیست و طبق قوانین باید به این اتفاق تن داد اما اینکه در یک لیگ و در کمتر از ۲ هفته ۴ تیم دچار تغییرات روی نیمکت خود شوند، امری طبیعی نیست. کما اینکه هر کدام از این جداییها هم حواشی خاص خود را داشته است. پس از انتشار خبر برکناری محمد ترکاشوند از هدایت تیم والیبال پیکان تهران، در فاصله کمتر از ۲ هفته، شاهد استعفای فرهاد نفرزاده از تیم خاتم اردکان و ساسان خداپرست از تیم آذرباتری ارومیه بودیم و اکنون نیز مصطفی کارخانه از هدایت تیم مدعی سایپای تهران استعفا کرده است. این اخبار وقتی در کنار هم قرار میگیرد، بحث حرفهای بودن لیگ والیبال ایران را تا حدودی زیر سوال میبرد! البته این موضوع زمانی قابل تاملتر میشود که برخی از این سرمربیان مانند فرهاد نفرزاده، در کمتر از چند روز به تیم جدیدی (آذرباتری ارومیه) منتقل میشوند و کار خود را شروع میکنند. همچنین برخی از این برکناریها هم به گونهای است که مانند موضوع ترکاشوند و باشگاه پیکان حواشی زیادی را در بحث پرداخت مطالبات طرفین به همراه دارد. اینطور به نظر میرسد که بحث پایبند بودن به تعهدات و قراردادها در لیگ والیبال ایران چندان معنایی ندارد و نیاز است تغییر رویهای در لیگ برتر والیبال شکل بگیرد.
ارسال به دوستان
پاداش رئیسجمهور برای قهرمانی پرسپولیس در آسیا
با اعلام وزیر ورزش و جوانان، در صورت قهرمانی پرسپولیس در لیگ قهرمانان آسیا، رئیسجمهور پاداشی را به این تیم اختصاص میدهد. به گزارش مهر، تیم فوتبال پرسپولیس روز ۲۹ آذر در فینال لیگ قهرمانان آسیا در کشور قطر به مصاف نماینده شرق آسیا میرود. پرسپولیس در حالی قرار است در فینال به میدان برود که سال ۲۰۱۸ هم فینالیست آسیا شده بود اما نتوانست به عنوان قهرمانی برسد. مسعود سلطانیفر، وزیر ورزش و جوانان در تازهترین گفتوگوی خود ضمن بیان اینکه از آخرین قهرمانی یک تیم ایرانی در آسیا ۲۷ سال میگذرد، از اختصاص پاداش رئیسجمهوری به پرسپولیس در صورت رسیدن به قهرمانی خبر داد. سلطانیفر گفت: رئیسجمهوری هدیهای را برای تیم پرسپولیس در نظر گرفته که با قهرمانی این تیم در لیگ قهرمانان آسیا به آنها تقدیم میشود. وی افزود: الان که چشم یک ملت و دوستداران فوتبال به دنبال موفقیت پرسپولیس به عنوان نماینده فوتبال ایران است، امیدوارم با عزم و اراده بتوانید دل همه مردم کشور را شاد کنید. ۲۷ سال است قهرمان آسیا نشدهایم. در حالی که در این مدت ۳ بار به فینال رسیدهایم ولی دستمان از جام کوتاه مانده است.
ارسال به دوستان
نتایج هفته ششم لیگ برتر دومین شکست متوالی گلگهر
هفته ششم لیگ برتر فوتبال ایران روز گذشته ادامه یافت. قرار بود در مهمترین بازی دیروز پرسپولیس میزبان ذوبآهن باشد که این بازی به علت مثبت شدن تست کرونای چند بازیکن تیم اصفهانی لغو شد اما دیگر دیدارها انجام شد که در یکی از مهمترین آنها تیم صدرنشین گلگهر با وجود پیش افتادن از نفت در آبادان، سرانجام بازی را با نتیجه 2 بر یک و صدر جدول را واگذار کرد. بازی در نیمه اول با چند موقعیت برای گلگهر شروع شد اما در ادامه تیم میزبان بازی را به دست گرفت و صاحب موقعیت شد، هر چند گل اول مسابقه را گلگهر به ثمر رساند. در دقیقه ۲۷ مسابقه در شلوغی محوطه جریمه صنعت نفت، توپ به گادوین منشا رسید و او هم با یک ضربه محکم و سرضرب توپ را به سقف دروازه حریف چسباند تا ۶ گله شود. صنعت نفت که نمیخواست امتیاز بازی خانگی را از دست بدهد، روی یکی از حملاتش در نیمه دوم صاحب ضربه پنالتی شد و طالب ریکانی در دقیقه ۵۱ بازی را به تساوی کشید. در دقیقه ۶۷ مسابقه هم رضا خالقیفر دومین گل صنعت نفت را به ثمر رساند تا دومین شکست پیاپی قلعهنویی و تیمش رقم بخورد. گلگهر هفته قبل هم با همین نتیجه به پیکان باخته بود؛ مسابقهای که در آن باز هم منشا تک گل تیمش را به ثمر رساند. منشا در هفتههای ابتدایی لیگ با گلزنی تیمش را به صدر جدول رساند اما در ۲ هفته اخیر عملکرد نه چندان خوب خط دفاعی و دروازهبان گلگهر باعث شد گلهای منشا بیاثر شود.
* اولین برد مس رقم خورد
در یکی دیگر از بازیهای دیروز مس رفسنجان برابر نفت مسجد سلیمان پیروز شد و نخستین برد خود را در این فصل رقم زد. قائم اسلامیخواه (۴۲) و حسین کریمزاده (۸۵) برای تیم مس در این بازی گلزنی کردند. مس که این فصل به لیگ برتر فوتبال صعود کرده است، با هدایت محمد ربیعی به نخستین برد این فصل خود رسید و ۵ امتیازی شد.
* صعود شاگردان نکونام به رده دوم
فولاد در ورزشگاه اختصاصی خود میزبان سایپا بود که این بازی در نهایت با نتیجه ۳ بر صفر به سود فولاد به پایان رسید. فرشاد احمدزاده (۳۱)، صابر حردانی (۸۷) و موسی کولیبالی (۹۱) در این مسابقه برای فولاد گلزنی کردند تا نوار تساویهای این تیم پاره شود. فولاد با هدایت جواد نکونام پیش از این صاحب یک برد و ۴ تساوی شده بود و با پیروزی دیروز ۱۰ امتیازی شد تا موقتا به رده دوم جدول صعود کند. سایپا هم با سرمربیگری ابراهیم صادقی تا هفته پنجم نتایج مشابهی با فولاد کسب کرده بود (یک برد و ۴ تساوی) اما در این مسابقه نخستین باخت فصل را تجربه کرد.
* زور پیکان و آلومینیوم به هم نرسید
دیدار ۲ تیم پیکان و آلومینیوم اراک هم با نتیجه تساوی بدون گل به پایان رسید. اتفاقات ویژه این بازی مصدومیت زودهنگام محسن ربیعخواه، بازیکن آلومینیوم و پنالتی سوخته تیم پیکان بود که توسط امیر روستایی هدر رفت.
ارسال به دوستان
حال دیپلماتیک به بن لادن!
بهزاد مهرکش: دادگاه کیفری مکه طی حکمی عجیب حادثه سقوط جرثقیل در مسجدالحرام در سال ۲۰۱۵ را بلای آسمانی توصیف و ۱۳ نفر از متهمان این پرونده از جمله شرکت «بنلادن» را تبرئه کرد.
در حادثه سقوط جرثقیل در سپتامبر ۲۰۱۵/ شهریور 94؛که در جریان طرح توسعه مسجدالحرام در مکه مکرمه رخ داد، ۱۱۱ کشته و ۲۳۸ تن زخمی شدند. در این راستا و در پی حکم عجیب دادگاه کیفری مکه،
«وطن امروز» گفتوگویی با فرشته روحافزا، همسر شهید دکتر سیداحمد حاتمی دانشمند ارشد علوم فضایی و استاد دانشگاه و عضو هیأت علمی پژوهشگاه فضایی که در این حادثه به شهادت رسید، انجام داد.
***
* شهریور 94 بود که خبر سقوط جرثقیل در محوطه مسجدالحرام رسانهای شد و اکنون با گذشت بیش از 5 سال شاهدیم عربستان مقصران این فاجعه را تبرئه کرده است. رفتار متناقض دادگاه عربستان در مواجهه با حوادث اینچنینی و عدم مسؤولیتپذیری این کشور نسبت به تأمین امنیت زائران خانه خدا را چگونه میبینید؟
پادشاه سعودی در همان روزهای ابتدایی که حادثه سقوط جرثقیل در محوطه مسجدالحرام مکه رخ داد، پذیرفت مشکل از سوی این کشور بوده و باید به خانوادههای شهید و قربانی، دیه پرداخت کند و حتی اعلام کرده بود به هر خانواده شهید ۲ بار سفر حج به صورت رایگان تعلق خواهد گرفت. بعد از گذشت چند سال از این اتفاق و کشمکشهای طولانی، ۲ سال پیش دادگاهی فرمایشی در عربستان سعودی به منظور بررسی و تعیین مقصر این ماجرا برگزار شد اما متاسفانه در این دادگاه، هیچکدام از خانوادههای شهدا از ایران و سایر کشورهای اسلامی حضور نداشتند و این دادگاه فرمایشی، با حضور قاضی، دادستان و وکیل عربستانی برگزار شد و در نهایت، شرکت بنلادن مقصر واقعه شناخته شد ولی طی روزهای گذشته خبری منتشر شده درباره تبرئه شرکت بنلادن که جای تعجب دارد. دادگاه کیفری شهر مکه پس از گذشت ۵ سال از حادثه سقوط جرثقیل در مسجدالحرام، با صدور حکمی متهمان این پرونده از جمله شرکت بنلادن را تبرئه و این اتفاق را بلای آسمانی ذکر کرده است!
جالب اینجاست کشوری که خودش مجرم است، خودش دادگاه برگزار میکند! کشوری که همکاری خوبی با رژیم غاصب صهیونیستی دارد و دستش به خون کودکان بیگناه یمنی آغشته است، چطور میتواند صلاحیت برگزاری یک دادگاه بدون حضور خانوادههای قربانیان و شهدا را داشته باشد؟ اگر قرار است این حادثه را بلای آسمانی ذکر کنند، هر تصادفی که در جهان رخ میدهد هم میتواند غیرعمد باشد و ما آن را بلایی آسمانی بدانیم! عربستان باید دیه خانوادههای قربانیان را پرداخت کند. همان موقع هم بارها اعلام کردند از نظر مهندسی محال است باد باعث سقوط این جرثقیلها شده باشد و حتی اگر هم فرض کنیم باد و توفان مقصر باشند، در مجموع عربستان مقصر است که تدابیر پیشگیرانه را لحاظ نکرده و این اتفاق رخ داده است.
* نخستینبار نیست که عربستان مسؤولیت بیتدبیریهای خود را بر عهده نمیگیرد.
بله! درست است. متاسفانه حوادثی که باعث به شهادت رسیدن زائران خانه خدا در عربستان شده است به اینجا ختم نمیشود و در حادثه منا هم شاهد قربانی شدن بسیاری از زائران خانه خدا بودیم و اینها نشاندهنده بیلیاقتی عربستان در برگزاری مراسم حج است. عربستان سیستمی بیمنطق و طبق اصول وهابیت دارد و اکنون هم میبینیم شرکت بنلادن را مقصر ندانسته و بعد از گذشت 5 سال با یک رای بیارزش، اعلام کرده هیچ فردی مقصر نیست و خانوادههای قربانیان نباید هیچ مطالبهای از عربستان داشته باشند.
* نکتهای که در این بین وجود دارد و شاید سؤال جدی افکار عمومی نیز باشد، میزان پیگیری و تلاش دستگاه دیپلماسی کشورمان در احقاق حقوق قربانیان است؛ شما سطح پیگیری وزارت امور خارجه درباره این حادثه را چگونه ارزیابی میکنید؟
از مسؤولان عربستان انتظار نمیرود به نفع خانوادههای شهدای ایرانی صحبت کنند اما انفعال مسؤولان ما در داخل کشورمان بعد از گذشت 5 سال از وقوع حادثه برایمان جالب و تعجببرانگیز است که نتوانستند یک دادگاه بینالمللی برای محکوم کردن عربستان برگزار کنند و برای شکایت از عربستان، به ما هم اجازهای ندادند کارهای حقوقی این کار را انجام دهیم. در این رابطه جلسات متعددی در سازمان حج و زیارت و وزارت امور خارجه برگزار شده و تاکید خانوادهها بر شناسایی مقصران این حادثه و محکوم کردن آنان بوده است اما برخی مسؤولان کشورمان گفتند دادگاههای بینالمللی شرایط خاصی دارند و نگذاشتند من به عنوان خانواده یکی از شهدا در مجامع بینالمللی به دنبال حق و حقوق خود باشم و همیشه برایم سوال است که یعنی هیچ دادگاه بینالمللیای صلاحیت نداشته که چنین کاری انجام دهد و مقصران را شناسایی کند؟ چرا مسؤولان به ما گفتند توانایی شکایت در مجامع بینالمللی را نداریم؟ من واقعا دلیل این کار را نمیدانم! مسؤولان حج و زیارت میگویند وکیل هم گرفتیم و میخواهیم کاری انجام دهیم اما میبینیم وزارت امور خارجه کاری نکرده است. آن زمان آقای قاضیعسکر میگفت ما وکیل هم برای دفاع از حقوق خانوادههای شهدا و قربانیان گرفتهایم اما گویا امکان برگزاری دادگاه نیست.
بعد از وقوع این حادثه، حضرت آقا پیامی صادر کردند و فرمودند اگر این ماجرا 10سال هم به طول بینجامد، باید کمیته حقیقتیاب تشکیل شود اما اکنون میبینیم عربستانیها برای خودشان دادگاه برگزار و خودشان را تبرئه میکنند و مسؤولان ما کمیته حقیقتیاب تشکیل ندادهاند و امر آقا را تحقق نبخشیدهاند و حتی برای این کار، یک جلسه هم برگزار نکردهاند.
* مسؤولیت تشکیل این کمیته حقیقتیاب با چه کسی بود؟
آن زمان معاون حقوقی رئیسجمهور قرار بود جهت تشکیل کمیته حقیقتیاب تلاش کند اما اتفاق خاصی رخ نداد. حتی در تصادفات رانندگی هم که غیرعمد است باید حق و حقوق فرد متضرر پرداخت شود و نمیتوان کسی را بدون ادله تبرئه کرد. متاسفانه نگذاشتند ما از طریق کارهای حقوقی از عربستان شکایت کنیم و مانع شدند و مشخصا پشت پرده سیاسیکاری را رو کردند. این در حالی است که من با مدارکی که در اختیار دارم، میتوانستم عربستان را محکوم کنم.
* ممکن است درباره جزئیات این مدارک بیشتر توضیح دهید؟
مدارکی دارم که نشان میدهد همسرم در زمان حادثه در مسجدالحرام در حال کمک به زخمیها بوده و برخی دوستان همسرم هم شاهد این ماجرا هستند و معتقدند او ربوده شده است و شواهد هم نشان میدهد در صحن مسجدالحرام، اتفاقی برای همسرم نیفتاده بوده است. وقتی بدنش را تحویل دادند، حتی لباسش هم کثیف نشده بود و این در حالی است که تمام افرادی که در آن حادثه از دنیا رفتند، لباسهایشان آغشته به خون و گل بود اما حتی اتوی لباس همسرم هم باقی مانده بود و به حال خوابیده، شهید شده بود. کارت شناساییاش کنارش بود و فقط دکمههای جلوی لباسش باز شده بود و جالب اینکه مسؤولانی که برای گرفتن پیکر همسرم به عربستان رفته بودند، میگفتند پیکرش را کیلومترها دورتر از مسجدالحرام تحویل گرفتهاند و همین موضوعات برای ما تعجببرانگیز است. متاسفانه وقتی این موضوعات را به مسؤولان مربوط در کشورمان میگوییم، به ما هشدار میدهند در این باره چیزی به مطبوعات نگوییم، در حالی که همسر بنده دانشمند فضایی بوده و بعد از آسمانی شدنش، سایت اسرائیلی در خبری نوشت دانشمند فضایی ایران هم در این حادثه کشته شده است و جالبتر اینکه در کلیدواژههای پایین این خبر، از کلمه آدمربایی هم استفاده کرده است و این نشان میدهد همسرم در این حادثه، ربوده شده و به دلیل شناسایی شدن، به شهادت رسیده است؛ این در حالی است که همسرم جزو افرادی بود که نقش عمده و اثرگذاری در فرستادن موجود زنده به فضا داشت اما مسؤولان داخلی کشورمان نمیخواهند قبول کنند همسرم ربوده شده است و حتی بعد از تحویل گرفتن پیکرش، به ما اجازه کالبدشکافی هم ندادند و فقط اعلام کردند بر اثر حادثه سقوط جرثقیل به شهادت رسیده است اما اثری از اصابت جرثقیل در پیکرش ندیدیم.
* نظر وزارت امور خارجه در این باره چیست؟
متاسفانه وزارت امور خارجه اصلا اهمیتی به این موضوع نداده و اظهار نظری نکرده است و طوری رفتار میکند که گویا اتفاق خاصی رخ نداده است و انگار نه انگار دانشمند فضایی ایران به شهادت رسیده که عضو هیات علمی پژوهشگاه فضایی ایران هم بوده و در این باره تخصص خاصی داشته است. حتی از ما میخواهند نسبت به این موضوع، سکوت کنیم.
تا امروز هم اجازه ملاقات با وزیر امور خارجه کشورمان را نداشتیم. هر چند برخی خانوادهها فرصت ملاقات دارند اما خانواده من به دلیل انتقاداتی که نسبت به این موضوعات داریم، اجازه دیدار نداریم.
یک دانشمند فضایی کشور به شهادت رسیده و حق کالبدشکافی هم به خانوادهاش ندادهاند. متاسفانه جو غلطی در کشورمان حاکم است و در نهایت متوجه نشدیم علت شهادت همسرم چه بوده است.
مسؤولان کشورمان نخواستند حرف ما را گوش کنند و ما را در یافتن حقیقت کمک کنند و به خاطر همین کمکاریها، مسؤولان عربستان خودشان را تبرئه میکنند. به نظر میرسد عدهای برای دانشمندمان ارزشی قائل نیستند، آن هم در حالی که بیگانگان نسبت به جاسوسان خودشان هم ارزش قائل هستند و در همین برجام دیدیم که بابت آزادی جاسوس آمریکایی، با ایران مذاکره شد اما مسؤولان ما به دنبال حقوق دانشمندان کشورمان نیستند. عکسالعمل برخی مسؤولان کشورمان نسبت به شهادت محسن فخریزاده این بود که او را دانشمند نمیدانستند و این در حالی است که نتانیاهو بارها نام شهید فخریزاده را اعلام کرده بود و او را عاملی کلیدی در پیشرفت هستهای ایران معرفی کرده بود اما ما برای دانشمندانمان ارزشی قائل نیستیم و اکنون برخی رسانههای داخلی کشورمان به جای مطالبهگری برای گرفتن حق و حقوق خانوادههای قربانیان حادثه سقوط جرثقیل در عربستان، فقط اخبار دادگاه عربستان را منتشر میکنند. موضوع این است که نباید شرکت بنلادن که شرکتی انگلیسی در عربستان است متهم شود، چون ماهیت انگلیسی دارد. حقوق بشری هم در عربستان در جریان نیست که بتوانیم حقوقمان را مطالبه کنیم.
* نظر وزارت امور خارجه و سازمان حج و زیارت هم این بود که در این حادثه در عربستان، آدمربایی رخ داده است؟
مسؤولان کشورمان هیچ کدام تایید نکردند و گفتند این یک حادثه بوده است و حتی آقای قاضیعسکر هم به من گفت این یک حادثه بوده و آدمربایی در این حادثه را قبول نکرده است اما ما مدام اصرار داشتیم با مسؤولان وزارت امور خارجه دیدار کنیم که در نهایت به ما اجازه ندادند.
بنده از قوه قضائیه بویژه مسؤولان حقوق بشر این قوه درخواست دارم مطالبات خانوادههای شهدا را پیگیری کنند، البته در یک جلسهای، آیتالله رئیسی این قول را به بنده دادهاند که این موضوع را پیگیری ویژه کنند.
ما حتی نتوانستیم وسایل همسرم را هم تحویل بگیریم و این در حالی است که وسایل یکی از شهدای این حادثه که خبرنگار هم بوده، وسایلی همچون لپتاپش تحویل خانوادهاش شد اما ۲ گوشی موبایل همسرم را به ما ندادند و دلیلش را نمیدانیم و هیچ جوابی در این باره نتوانستیم دریافت کنیم. در شأن خانوادههای شهدا نیست که نتوانند حرف حق را بگویند. عربستان بعد از این حادثهها که منجر به شهادت زائران ایرانی شد، ایران را مقصر دانست و اکنون شرکت بنلادن را تبرئه کرده است و از طرفی دم از حقوق بشر هم میزنند. من درخواست دارم یک دادگاه برای خانوادههای قربانیان تشکیل شود و ما مدارک را در این دادگاه ارائه دهیم. میتوان از خانوادههای قربانیان سایر کشورها هم برای حضور در این دادگاه دعوت کرد تا این دادگاه جنبه بینالمللی به خود بگیرد و عربستان را محکوم کنیم. آنها دادگاه تشکیل دادند و ما را دعوت نکردند و ما هم میتوانیم دادگاهی بدون حضور آنها برگزار کنیم و کمیته حقیقتیاب را تشکیل داده و در این باره ورود جدی داشته باشیم و به پیام آقا لبیک بگوییم و کمکاریها در این باره را جبران کنیم. اگر امروز عربستان اعلام میکند در این حادثه مقصر نیست، پس این کشور، برای زائران خانه خدا امن نخواهد بود، چون هر لحظه امکان حادثهای در آن وجود دارد و مسؤولانش از پاسخگویی درباره دلایل این حادثهها فرار میکنند و در نهایت خود را تبرئه شده معرفی میکنند؛ این روشها یعنی حقوق بشر آمریکایی. جالب است؛ فردی به نام ندا آقاسلطان در درگیریهایی در ایران، کشته میشود و در جلساتی که برای حقوق زنان در مجامع بینالمللی برگزار میکنیم، به ما میگویند دلیل کشته شدن این فرد چه بوده است؟ اما وقتی دانشمندان هستهای کشورمان به شهادت میرسند، رسانههای غربی سکوت میکنند و مسؤولان داخلی هم منفعلانه عمل میکنند، در صورتی که رسانههای غربی آموختهاند که مسائل بیارزش و همسو با معیارهای غربی را شاخ و برگ دهند و در سطح جهانی اطلاعرسانی کنند. یقینا اگر حضرت آقا دستور نداده بودند، پیکرهای ایرانیان در خاک عربستان باقی میماند و آنان را دفن میکردند و بر همه جنایتهایشان سرپوش میگذاشتند. حتی برخی مسؤولان قبل از دریافت پیکر همسرم میگفتند دفن همسرتان در عربستان ثواب هم دارد! اما من به دنبال حقیقت بودم و نتیجه کالبدشکافی همسرم برایم مهم بود که به ما اجازه این کار را ندادند.
* ریشه اصلی انفعال دستگاه دیپلماسی ایران در این موضوع را در چه میبینید؟
این را میدانم که با روش دیپلماتیک هیچ کاری برای ما انجام نشده است؛ درباره حادثه منا، مسجدالحرام و حادثه حجاج در سال66 و... مسؤولان ما باید کارهای جسورانهای انجام میدادند تا باعث تحقق حقوق ایرانیان شوند اما این کار را نکردند.
وزارت امور خارجه و سازمان حج و زیارت در این باره باید کارهای بیشتری انجام میدادند اما نکردند و حتی بنیاد شهید در این باره دغدغهای ندارد و نمیتواند پاسخگوی مطالبات ما درباره مشخص شدن حقیقت باشد و حقوقمان را پیگیری کند. نمیدانم، شاید میخواهند برخی تعاملاتشان را با عربستان حفظ کنند اما این عربستان همان عربستانی است که دستانش در دست اسرائیل است و باعث کشته شدن مردم بیگناه یمن شده است و هر کاری که دلشان بخواهد انجام میدهند و گویا پیگیری حقوق ایرانیان باعث خم به ابرو آمدن آنها میشود که مسؤولان ما برای این کار، اقدامی نمیکنند. اگر وزارت امور خارجه کاری برای ما نمیکند، اجازه ورود به علمای اسلامی و مراجع تقلید را بدهد تا مساله حجاج ایرانی شهید را پیگیری کنند اما متاسفانه میبینیم دستگاه دیپلماسی ما میگوید این کار وظیفه ما است و به هیچ گروهی اجازه ورود نمیدهند و از سوی دیگر خودشان هم کاری انجام نمیدهند. من واقعا از پشت پرده این ماجرا اطلاعی ندارم اما پرسشم این است: چرا نباید خم به ابروی مسؤولان کودککش عربستان در جهت مطالبه حقوق ایرانیان بیاید؟
طولانی شدن روند پیگیری ما باعث شد همه چیز به نفع عربستان تمام شود. درباره احقاق حقوق ربوده شدن همسرم درخواست شکایت از عربستان را دارم، همانطور که برای شهادت شهید فخریزاده باید در مجامع بینالمللی از اسرائیل و عاملانش شکایت شود. متاسفانه رئیسجمهور کشورمان حتی یک پیام تسلیت برای ما خانوادههای شهدا صادر نکرده است و نسبت به این موضوع بیاهمیت هستند.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
اهمیت حمایت هوادار استقلال از مدیریت
علی باستانی: بعد از پایان فصل ۹۹-۹۸ مدیرعامل وقت استقلال قرارداد اکثر ستارههای استقلال را تمدید کرد؛ تمدیدهایی که آنچنان بار مالی فراوانی ایجاد کرد که پای نهادهای نظارتی را به میان کشید، هرچند نتیجهای در بر نداشت چون تا بازیکن رضایت ندهد، هیچ قراردادی کاهش پیدا نخواهد کرد. بهانه مدیرعامل حفظ شاکله اصلی تیم بود تا این بار بهانهای برای عدم نتیجهگیری نباشد. این مسأله (حفظ اسکلت تیم) شاید شرط لازم این قضیه باشد اما شرط کافی برای موفقیت نیست.
بازیکن وقتی جو هواداری را علیه مربی و مدیریت ببیند به خودش اجازه میدهد از این فضا سوءاستفاده رفتاری کند مشابه آنچه اسماعیلی از خود نشان میدهد. مشابه آنچه علی کریمی و چشمی انجام میدادند تا باشگاه را مقابل هوادار قرار دهند اما در این چند سال بازیکن چه گلی به سر هوادار و باشگاه زده؟! بازیکنی که حساسترین پنالتی عمرش را در داربی زده و با ضربه چیپ خیلی چیپش توپ را به آسمان فرستاده، حال در تمرین و در حضور سایر بازیکنان، مدیر باشگاه را به چالش کشیده و بر سر قراردادش با مدیر باشگاه به بحث میپردازد و عجبا که طلبکارانه تمرین را هم ترک میکند!
رکن اصلی فوتبال، باشگاه است و باشگاهی که در آن از مدیر و مربی حمایت نشود، این اتفاقها (دور برداشتن بازیکن) دور از ذهن نیست. همین اتفاقها در زمان رویانیان و مربیگری ژوزه هم افتاد و یکی از پرمهرهترینهای پرسپولیس براحتی زمین خورد. همین روند باعث میشود بازیکن به خودش اجازه بدهد هوادار را در فرودگاه به باد کتک بگیرد؛ هواداری که به زعم خودشان ولینعمت آنها هستند. قضیه آنقدر از روال عادی خود خارج شده است که صدای ۲ تن از پیشکسوتان استقلال هم درآمده است؛ پاشازاده میگوید: شاید وزیر بیشتر به استقلال کمک کرده ولی به چشم نمیآید! و شاهرخ بیانی گفته: بازیکن استقلال چه جامی آورده که توقع پول دارد؟
این فصل هم اسکلت تیمی حفظ شد و هم نقاط ضعف پوشش داده شد. یک بار هواداران پشتیبان باشگاه (مدیریت و کادر فنی) باشند، نه بازیکن تا ثمرهاش را ببینند. یک بار در زمان استرا این اتفاق را حداقل برای یک هفته تجربه کردید... تکرار کنید.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|