|
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
گزارش «وطن امروز» درباره برنامه تلویزیونی «مامانها» که از جمله متفاوتترین برنامههای ساخته شده درباره دغدغههای مادرانه است
مادرانگی در دنیای مدرن
گروه فرهنگ و هنر: در روزهایی که فضای مجازی پر شده از کلیپها و ویدئوهایی که نشاندهنده رها شدن فضای تربیتی- پرورشی جامعه بویژه در شهرهای بزرگتر و طبقه متوسط شهری است، ساختن برنامهای تلویزیونی در ارتباط با مناسبات مادر و فرزند اتفاق قابل توجهی به شمار میآید. در روزگار تحقیر فرزندآوری و کوچک شمردن مساله مهم افزایش جمعیت و تربیت نسلهای آینده، قطعا یکی از بهترین ابزارها برای تغییر این فضای عجیب، رسانه است؛ آن هم رسانهای همچون تلویزیون که تا دوردستترین نقاط این آب و خاک نیز در دسترس مخاطبان است.
برنامه «مامانها» را که مدتی است از شبکه سوم سیما روی آنتن میرود باید یکی از همین تلاشهای قابل تقدیر در این حوزه دانست؛ برنامهای که با دغدغه تربیت فرزندان در دنیای مدرن راه افتاد و سعی کرده در همین مدت کوتاهی که روی آنتن رفته، موضوعات متنوعی را در ارتباط با تربیت فرزندان و دنیای مادرانگی مورد بررسی قرار دهد و سعی میکند از منظری متفاوت به این موضوعات بپردازد.
* آموزش سواد رسانهای برای مامانهای امروزی
کمتر خانوادهای است که این روزها با استفاده فرزندانش از فضای مجازی چالش نداشته باشد. حالا تلفن همراه، تبلت و کامپیوتر به وفور و راحتی در اختیار کودکان و نوجوانان قرار دارد و دغدغههای بسیاری را در ارتباط با استفاده فرزندان از این فضا برای همه پدرها و مادرها بویژه برای مادرها که بار اصلی تربیت فرزندان بر دوش آنهاست، ایجاد کرده است.
مسأله اینجاست که در بسیاری از موارد به واسطه عدم آشنایی مادران با اصول فعالیت در فضای مجازی و قواعد لازم برای استفاده فرزندانشان از این فضا، ممکن است خود والدین نیز اسیر برخی شرایط این فضا شوند. «مامانها» دقیقا دست بر این نکته گذاشته که بیشتر از فرزندان، ارتقای سواد رسانهای مادران است که دارای اهمیت است. برای مثال وقتی مادری با صفحات خوش آب و رنگ اینستاگرام کودکان روبهرو میشود، چه باید کند؟ آیا پشت صحنه این عکسها واقعا همان زندگی رویاییای است که در این تصاویر نمایش داده شده است؟ و از آن مهمتر اینکه آیا میشود به توصیههای بلاگرها و روانشناسان اینستاگرامی در این حوزه عمل کرد؟ اینها البته بخشی از دغدغههای مادران در دوران مدرن است.
حالا این را باید به دل نگرانیهایی در زمینه زمان مناسب برای استفاده فرزندان از این تکنولوژیهای جدید و همچنین مساله مواجهه مادران با شایعات منتشر شده در فضای مجازی نیز اضافه کرد؛ شایعاتی در ارتباط با مسائل جسمانی یا تربیتی فرزندان که عدم آشنایی مادران با اقتضائات فعالیت در فضای مجازی یا همان سواد رسانهای میتواند برای بسیاری از خانوادهها دردسرساز باشد. چند قسمت از «مامانها» نیز به این موضوعات اختصاص داشت تا با استفاده از تجربیات مادران و نکاتی که آنها به شکل تجربی از مواجهه با چنین موضوعاتی به آن دست پیدا کردند، سواد رسانهای مخاطبانش را بالا ببرد.
* تلخ و شیرینی مادری
هیچ کس جز یک مادر نمیتواند حالات روحی و فشارهای ذهنی واردشده بر یک مادر در مراحل مختلف رشد و نمو فرزندش را درک کند؛ هر چقدر هم دیگران از درک کردن مادران بگویند واقعیت این است که تا مادر نباشید، نمیتوانید متوجه شوید مساله حس عذاب وجدان در میان مادرها و ترس از اینکه نتوانند بدرستی وظایف مادری را انجام دهند، دقیقاً چه حسی است؛ موضوعی که احتمالا در فضای رسمی رسانهها کمتر به آن پرداخته میشود اما واقعیتی غیرقابل انکار در دنیای مادرانه است که «مامانها» سراغ آن رفت و در ارتباط با آن صحبت کرد.
مهمترین نکته در ارتباط با این برنامه طرح همه این موضوعات از زبان مادران مختلف است. یک نوع اشتراکگذاری تجربیات در ابعاد گسترده و رسانهای که میتواند هزاران مادری که مخاطب تلویزیون هستند را درگیر خود کند و این تجربیات را به بهترین و جذابترین شکل ممکن در اختیار آنها قرار دهد.
البته که دغدغههای مادرانه صرفا محدود به مساله عذاب وجدان در زمینه انجام وظایف مرتبط با مادری نمیشود؛ مادر شدن یعنی از خودگذشتگی، عبور از خواستههای شخصی و بسیاری از پیامدهای دیگری که با ورود فرزند به زندگی برای مادران ایجاد میشود. ولادت فرزند از منظر شیوه و شرایط زندگی بیشتر از پدران، بر زندگی مادران اثر میگذارد و این حقیقتی است که بیتوجهی به آن میتواند منجر به تاثیرات منفی روحی و روانی در زندگی مادران شود.
گذشته از دغدغههایی در زمینه رشد فیزیکی و سلامت جسمی فرزندان و مساله تربیتی آنها، مساله مهم به حاشیه رفتن علایق شخصی مادران به واسطه مشغلههای ناشی از نگهداری فرزند یا کنار گذاشتن آرزوهای شخصی و فرصتهای شغلی، تنها بخشی از چالشهای روحی و ذهنی مادران است. «مامانها» سعی کرده تا به این مساله مهم هم به عنوان یکی از سرفصلهای اصلی این برنامه توجه ویژهای کند؛ در عین آنکه مقام و منزلت مادر بودن و ارزش بالای این موضوع را نیز یادآور شده تا در کنار روایت این دغدغهها این نکته را هم یادآوری کند که هر چند مادر بودن مسؤولیتی چندوجهی و پردردسر است اما شیرینیها و جذابیتهای خاص خودش را هم دارد.
* بحرانهای مدرن زیر ذرهبین «مامانها»
«مامانها» در کنار موضوعات مرسوم و عامی که عموم خانوادهها بویژه مادران درگیر آن هستند و پیش از این نیز به آن اشاره شد، سعی کرده تا سراغ دغدغههای جامعه مدرن امروز نیز برود و سوژههایش را از دل چالشهای واقعی مادرهای مختلف انتخاب کند. یکی از جدیترین این چالشها، مادران تکوالد است که متاسفانه در سالهای اخیر به واسطه بالا رفتن آمار طلاق، ظهور و بروز بیشتری نیز در جامعه داشته است. «مامانها» در یک حرکت متفاوت، برای نخستینبار سراغ مادران مطلقه رفته است تا بتواند باب این بحث را به عنوان یکی از چالشهای جدی جامعه مدرن در رسانه ملی باز کند و میداندار طرح بحث در ارتباط با این مساله شود.
«مامانها» با دعوت از ۲ مادر مطلقه سعی کرد به مشکلات و معضلات این مادران که خود سرپرست خانوار هستند، بپردازد. علاوه بر آن، به موضوع آسیبشناسی کودکانی که در خانوادههای تک والد بزرگ میشوند هم میپردازد تا با واکاوی این آسیبها، راهکارهایی برای جلوگیری از این آسیبها را هم مطرح کند.
این برنامه البته نقاط قوت و ضعف بسیاری دارد که نمیتوان همه آن را در یک مطلب مورد بررسی قرار داد اما بدون شک تولید چنین برنامههایی با رویکردهای تخصصی بویژه در ارتباط با گروههای فراموششدهای همچون «مادران» را باید اتفاقی مبارک در تلویزیون دانست که میتواند باب ساخت برنامههایی دیگر را در این حوزه باز کند.
***
[دردسرهای مادرانگی و کرونا]
«مامانها» نگاه ویژهای به دوران کرونا داشته است. شرایط خاص کرونا باعث شده همه دانشآموزان در این مدت طولانی 10 ماهه که از آغاز شیوع کرونا در ایران میگذرد، خانهنشین شوند. ماجرای نظارت بر کیفیت آموزش از راه دور فرزندان از یک سو و مدیریت حضور فرزندان در خانه از جمله موضوعاتی است که تقریبا همه مادران در این مدت با آن درگیر بودند. «مامانها» در یک تجربهنگاری جالب توجه با حضور ۳ مادری که یک، ۲ و ۳ فرزند دارند، به مرور تجربیات آنها در این زمینه در روزهای کرونایی پرداخت. بازی کردن با بچهها، سهیم کردن فرزندان در کارهای خانه، انتخاب کتابهای مناسب برای کودکان، تنظیم میزان استفاده بچهها از تلویزیون و سرگرمیهای دستهجمعی همراه با پدر خانواده تنها بخشی از موضوعاتی است که مامانها در این مدت سعی کردند تا از طریق آن فرزندانشان را سرگرم کنند؛ در تجربهنگاریهایی که در «مامانها» انجام شد، به این موضوع نیز پرداخته شد.
ارسال به دوستان
کتاب
«روز آزادی زن» به چاپ دوم رسید
کتاب «روز آزادی زن» نوشته سمیه ذوقی توسط انتشارات راه یار به چاپ دوم رسید. به گزارش «وطن امروز»، این کتاب قیام ۱۷دی بانوان مشهدی علیه سیاستهای ضدفرهنگی رژیم پهلوی را از زبان بازماندگان و شاهدان عینی آن واقعه روایت میکند و ملیحه بخشینژاد، سمیه ذوقی و ندا ترکمنچه کار تحقیق و پژوهش آن را بر عهده داشتهاند. مقام معظم رهبری سال ۱۳۸۶ در بیاناتی درباره این واقعه فرمودند: «در دیماه ۱۳۵۶، روز هفدهم دیماه در مشهد، یک اجتماع عظیمی، تظاهراتی از زنان مسلمان با شعار «حفظ حجاب» راه افتاد؛ ما آن وقت در تبعید بودیم، خبر آن را شنیدیم که زنان مؤمن و مسلمان و شجاع، چنین حرکتی را به راه انداختند».
***
«عکس به مثابه هنر معاصر»منتشر شد
کتاب «عکس به مثابه هنر معاصر» نوشته شارلوت کاتن، نویسنده و کیوریتور شهیر انگلیسی، توسط کیارنگ علایی ترجمه و به همت نشر حرفه هنرمند، به شمارگان 1000 نسخه و قیمت 58 هزار تومان منتشر شده است. به گزارش «وطن امروز»، در این کتاب که هفدهمین کتاب کیارنگ علایی است، به شکلهای مختلف به توسعه عکاسی در هنر معاصر از ژانر پرتره تا شاخه استیجد پرداخته میشود و در خلال معرفی فشرده و متعدد مجموعههای عکاسان معاصر، از عکاسی به عنوان رسانهای مهم برای انتقال فرهنگ و تمدن یاد میشود. ترجمه کیارنگ علایی با اندکی تلخیص، از روی سومین ویرایش این کتاب صورت گرفته است که در سال 2014 منتشر شده است. لازم به ذکر است چهارمین ویرایش این کتاب نیز سپتامبر سال جاری توسط آمازون توزیع شده است. این کتاب که تاکنون به 10 زبان دنیا منتشر شده، مرجعی فشرده و موجز برای آشنایی با روند عکاسی در دوران معاصر است و ضمن ارجاعات تاریخی به پیشینه شکلگیری نحلههای دوران مدرن، به تغییر موضع عکاسی در مقابل رویه سنتی حاکم در قرن گذشته میپردازد.
ارسال به دوستان
مسابقه ورزشی شبکه نسیم شروع شد
مسابقه تلویزیونی «چند درجه» با معرفی ۳۵ رشته ورزشی در شبکه نسیم پخش میشود و ۳ روز ابتدای هفته روی آنتن میرود. به گزارش «وطن امروز»، نخستین قسمت از مسابقه تلویزیونی «چند درجه» به تهیهکنندگی غلامرضا بختیاری و کارگردانی مشترک غلامرضا بختیاری و امید خسروی دیشب (22 آذرماه) ساعت 21:30 از شبکه نسیم پخش شد. این مسابقه قصد دارد 35 رشته ورزشی هیجانانگیز از جمله پاراگلایدر، غواصی، پاراموتور، سقوط آزاد، پاراموتور، فلای بورد، کایت بورد، موتور کراس، دوچرخهسواری تریال و... را به مخاطبان و بویژه نسل جوان معرفی کند. رشتههایی که شاید ابتدا در نظر مردم به عنوان یک ورزش گران و به اصطلاح لاکچری شناخته شوند اما جالب اینکه اکثر این ورزشها با هزینه بسیار کم در دسترس همه قرار دارند. «چند درجه» در روزهای شنبه، یکشنبه و دوشنبه ساعت 21:30 از شبکه نسیم پخش میشود. این مسابقه در 52 قسمت 40دقیقهای تولید میشود و تاکنون بیش از 70 درصد آن ضبط شده است.
ارسال به دوستان
دبیر اجرایی پویش کتابخوانی مطرح کرد
افزایش چشمگیر سرانه مطالعه در کشور با پویش ۲۰ و ۲۰
دبیر اجرایی پویش کتابخوانی ۲۰ و۲۰ گفت: چنانچه پیوستن مخاطبان به پویش ۲۰ و۲۰ همچنان ادامهدار باشد، این پویش تا پایان سال منجر به افزایش چشمگیر سرانه مطالعه در کشور میشود.
به گزارش «وطن امروز»، مهدی محمدی درباره چگونگی برگزاری این پویش توضیح داد: پویش کتابخوانی ۲۰و۲۰ به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی از سوی مدیریت امور کتابخانهها و ترویج فرهنگ کتابخوانی سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران راهاندازی و فرهنگسرای رسانه به عنوان دبیر اجرایی این برنامه انتخاب شد. شعار این پویش «هر شب ۲۰ دقیقه کتاب بخوانیم» است و در آن از مردم دعوت به عمل میآید که رأس ساعت ۲۰ هر شب به مدت ۲۰ دقیقه مطالعه کنند.
محمدی اضافه کرد: یکی از موضوعات مهم برای ما این است که خانوادهها در کنار هم کتاب بخوانند تا این موضوع تبدیل به فرهنگی عمومی شود. در حقیقت همه گروههای جامعه را هدف قرار دادهایم و از تمام ردههای سنی درخواست داریم تا به این پویش بپیوندند.
وی در توضیح اینکه تاکنون چند نفر به این پویش پیوستهاند، گفت: روزانه نزدیک به ۳۰۰ نفر به این پویش میپیوندند و اگر این روند ادامه داشته باشد، پیشبینی میکنیم تا پایان سال نزدیک به ۴۰ هزار نفر به پویش کتابخوانی ۲۰ و ۲۰ بپیوندند.
دبیراجرایی پویش ۲۰و۲۰ مدعی شد: نکته قابل توجهی که وجود دارد این است که اگر همه اعضای پویش، به محض پیوستن به آن، وفادارانه ۲۰ دقیقه مطالعه کنند، در پایان سال پویش ۲۰و۲۰ در مجموع باعث افزایش ۴۸۰ میلیون دقیقهای سرانه مطالعه در کشور خواهد شد. این عدد معادل مطالعه یک میلیون و ۲۰۰ هزار کتاب با متوسط ۲۰۰ صفحه است. رئیس فرهنگسرای رسانه با اشاره به ترویج پویش کتابخوانی ۲۰و۲۰ توسط چهرههای شناخته شد، گفت: در ۱۰ روز ابتدایی این پویش، بیش از ۳۰۰ چهره شناختهشده فرهنگی، هنری، رسانهای، ورزشی و اجتماعی به این پویش پیوستهاند. همچنین تولیدات تبلیغاتی این پویش که در صفحات مجازی تمام مراکز فرهنگی و هنری شهرداری تهران منتشر شد، در ۱۰ روز ابتدایی آغاز پویش بیش از ۲ میلیون بار بازدید داشته است.
وی در معرفی برخی از این چهرهها گفت: وزیر آموزش و پرورش، محسن حاجیمیرزایی یکی از نخستین چهرههای شناختهشدهای بود که به این پویش پیوست. در میان چهرههای هنری میتوان به پوران درخشنده، هانیه توسلی، هومن حاجی عبداللهی، امید بنکدار، بابک کریمی، سوگل طهماسبی، علی مشهدی و... اشاره کرد. محمد سلوکی، عبدالله روا، امیرحسین قیاسی، مژده لواسانی، نیما کرمی، عبدالرضا امیراحمدی و... نیز از چهرههای رسانهایاند که به این پویش کتابخوانی پیوستهاند. علاوه بر این، فرشاد پیوس در کنار جلال ملکی، یاسر خاسب و محمدرضا مهدوی از دیگر چهرههای شناختهشدهای هستند که در کنار پویش ۲۰و۲۰ قرار گرفتهاند.
دبیر اجرایی پویش ۲۰و۲۰ در پایان یادآور شد: این پویش یک پویش سراسری است و من از عموم مردم دعوت میکنم که به این پویش بپیوندند؛ چرا که اگر این روند ادامهدار باشد، تنها در ساعت ۲۰ روز شنبه ۳۰ اسفند ۹۹، اعضای «پویش مطالعاتی ۲۰ و ۲۰» ۷ میلیون و ۵۶۰ هزار دقیقه مطالعه خواهند کرد.
ارسال به دوستان
تصویربرداری سریال جدید عیاری روزهای پایانی خود را سپری میکند
۸۷ متر روی میز تدوین
تصویربرداری مجموعه تلویزیونی «۸۷ متر» به کارگردانی کیانوش عیاری، دیماه به پایان میرسد. به گزارش «وطن امروز»، سریال تلویزیونی «۸۷ متر» یک درام اجتماعی است و محور اصلی آن درباره پروندههای قضاییای است که به موضوع مستغلات و مسکن برمیگردد. در خلاصه داستان سریال آمده است: علیرضا پوردورانی به همراه همسر، ۲ دختر و پسرش، خانهای را از یک فروشنده به نام فرج ناصری خریداری میکنند اما روز اسبابکشی متوجه میشوند خانه به فرد دیگری به نام محسن خلیلی فروخته شده است. محسن به همراه پسر، همسر و ۲ دخترش صبح زودتر از پوردورانیها به خانه رسیدهاند و...
تصویربرداری سریال ۸۷ متر، حداکثر تا ۵ دیماه به اتمام میرسد و همزمان با تصویربرداری، تدوین آن برای پخش از شبکه یک سیما هم انجام میشود. البته تاکنون صداگذاری ۱۰ قسمت ابتدایی تمام شده است. علی دهکردی، فریبا کامران، مهران رجبی، شهین تسلیمی، فریده سپاه منصور، حسین سلیمانی، دیبا زاهدی، شبنم عرفینژاد، مانی صدیقی، عرفان آصفی، سونیا سنجری، نیما نوریزاده، الهه خادمی، حسام قاسمی، سعید پیردوست، غزل شجاعی، ملیکا نصیری، عادله دائمپناه، مهدی دانایی و هانا وارسته (بازیگر خردسال) هنرمندانی هستند که در این سریال ایفای نقش میکنند.
ارسال به دوستان
معرفی خواننده پروژه «سردار دلها»
امیریل ارجمند برای حاجقاسم میخواند
تهیهکننده موسیقی از تولید و انتشار یک قطعه ارکسترال همزمان با سالروز شهادت سردار سپهبد شهید حاجقاسم سلیمانی خبر داد. به گزارش «وطن امروز»، کامران همتپور، تهیهکننده و ناشر حوزه موسیقی ضمن تشریح تازهترین فعالیتهای خود بیان کرد: مشغول برنامهریزی برای تولید یک پروژه ارکسترال هستیم که قرار است همزمان با سالروز شهادت سردار سپهبد شهید حاجقاسم سلیمانی پیش روی مخاطبان قرار گیرد. وی افزود: هماکنون در مراحل پیشتولید این پروژه هستیم که طی آن امیریل ارجمند به عنوان آهنگساز و خواننده پروژه حضور خواهد داشت. این در حالی است که تصمیم داریم گفتوگوهایی را با علیرضا قزوه داشته باشیم که در صورت توافقات انجام شده، بتوانیم از اشعار این شاعر شناختهشده کشورمان در اجرای اثر استفاده کنیم. این تهیهکننده و ناشر موسیقی گفت: طبق برنامهریزیهایی که شده، قرار است از این پروژه نماهنگی منتشر شود. البته برای اجرای همزمان اثر به صورت کنسرت، مذاکراتی با بنیاد فرهنگی- هنری رودکی به صورت ابتدایی انجام شده که اگر امکان داشته باشد بتوانیم از این پروژه اجرای زندهای هم داشته باشیم، البته همه اینها منوط به ماجرای کرونا و بحث رعایت شیوهنامههای بهداشتی و همچنین برنامهریزی بنیاد رودکی در این زمینه است که امیدوارم به سرانجام مثبتی برسد. ارسال به دوستان
دبیر علمی سیزدهمین دوره جایزه ادبی جلال:
هیأت داوران از آثار این دوره رضایت نداشت!
دبیر علمی سیزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آلاحمد از کیفیت پایین آثار ارسالی به بخش رمان و داستان کوتاه جایزه ادبی جلال آلاحمد خبر داد.
ابراهیم حسنبیگی، نویسنده درباره کیفیت آثار رسیده به این رویداد ادبی گفت: هیات داوران بخشهای رمان و داستان کوتاه از آثار ارسالی به سیزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آلاحمد رضایت نداشتند. تلاش شد همه آثار در این دوره داوری شود. به دلیل حجم زیاد آثار رسیده به این دوره، انتخاب اثر برتر بسیار مشکل بود.
وی در ادامه افزود: سختی انتخاب اثر در بخش رمان و داستان کوتاه از این جهت مشکل نبود که رقابت تنگاتنگی در این بخشها باشد، بلکه سختی آن به کیفیت نهچندان مطلوب آثار ارسالی و تعدد آنها بازمیگشت. امیدواریم شرایط به گونهای باشد که هفته آینده برگزیدگان معرفی شوند.
دبیر علمی سیزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آلاحمد ادامه داد: امسال به مناسبت چهلمین سالگرد جنگ تحمیلی، بخش ویژهای به بررسی آثار 40 ساله دفاعمقدس اختصاص یافت. داوری آثار این بخش با مشارکت رسانهها انجام شد. انتخاب اولیه و نهایی آثار با حضور بیش از ۳۰ تا ۳۵ نماینده رسانههای کشور انجام شد. در نهایت ۱۲ نویسنده برتر این حوزه مشخص شدند و به دلیل فرصت زمانی اندک برای داوری، به جای بررسی کیفیت، بهترین نویسندگان این بخش انتخاب شدند. نویسندگان برتر بر اساس ۷ ملاک مدنظر مورد ارزیابی قرار گرفتند.
حسنبیگی در ادامه بیان کرد: تعداد آثار ارسالی در بخش نقد، پژوهش و مستندنگاری از نظر کمیت نسبت به داستان کوتاه و رمان کمتر است. داوران این عرصه اشراف خوبی در این زمینه داشتند. سطح کیفی آثار این بخش در حد متوسط و بالاتر از متوسط بود. گفتنی است پیش از این از سوی دبیرخانه جایزه ادبی جلال آلاحمد درباره آثار ارسالی به این رویداد فرهنگی اینچنین اعلام شده بود: تاکنون در مجموع هزار و ۸۷۲ اثر به دبیرخانه جایزه ادبی جلال آلاحمد رسیده است. از این میان ۸۱۸ اثر در بخش رمان، ۳۴۲ اثر در بخش داستان کوتاه، ۷۶ اثر در بخش نقد ادبی و ۴۷۴ اثر در بخش مستندنگاری بوده است.
همچنین ۱۶۲ اثر از میان آثاری که به دبیرخانه جایزه ادبی جلال آلاحمد رسیده، بر اساس شرایط آییننامهای امکان داوری در این دوره را ندارند. این آثار جزو آثار ترجمه و تجدید چاپ بودند یا در دوره قبل این جایزه ادبی شرکت کرده بودند.
ارسال به دوستان
مستند
رونمایی از پوستر مستند «حلب دریا ندارد»
پوستر مستند «حلب دریا ندارد» به کارگردانی میثم صبوحی در آستانه برگزاری چهاردهمین جشنواره سینماحقیقت رونمایی شد. به گزارش «وطن امروز»، «حلب دریا ندارد» از نمونههای مستندسازی تکنفره محسوب میشود که کارگردان 5 ماه پس از آزادسازی شهر حلب در سفری که به این شهر داشته، قصه و رویاهای 9 زن و مرد ساکن حلب را روایت کرده است. شهر حلب در زمان جنگ سوریه با داعش ۲ نیمه شده بود؛ یک نیمه کاملا سالم و نیمه دیگر کاملا ویران. مستند «حلب دریا ندارد» جزو نخستین مستندهایی است که پس از آزادسازی این شهر از دست نیروهای داعش در نیمه ویران حلب که بافت تاریخی و قدیمی شهر در آن قرار دارد تصویربرداری شده است. «حلب دریا ندارد» به تهیهکنندگی مهدی مطهر، تولید شده در مرکز فرهنگی میثاق و محصول سازمان خانه مستند است.
***
مستند سیاسی «فیل یا الاغ» روی آنتن شبکه 5 سیما
مستند سیاسی «فیل یا الاغ» با موضوع انتخابات ریاستجمهوری آمریکا یکشنبه ۲۳ آذرماه ساعت ۱۶ از شبکه ۵ سیما پخش میشود. به گزارش «وطن امروز»، مهدی علیپور، تهیهکننده مستند فیل یا الاغ در توضیح بیشتر گفت: آمریکا از سیستم حزبی استفاده میکند و ۲ حزب دموکرات و جمهوریخواه قدرت را از قرن 19 تاکنون در اختیار دارند، تقلب و دستکاری در انتخابات آمریکا سابقهای طولانی دارد و از سال 1960 تاکنون فریاد تخلف به گوش میرسد. اما برای ایران اسلامی تفاوتی ندارد که جمهوریخواهان یا دموکراتها در کاخ سفید ساکن باشند. در مستند فیل یا الاغ سعی شده است با بهرهگیری از فکتهای مختلف بر غنای برنامه افزوده شود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|