|
امام خمینی(ره) فقه را از حجرهها به متن جامعه آورد
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در نخستین جلسه شورای سیاستگذاری مرکز تحقیقات اسلامی مجلس گفت: مهمترین جهاد امام خمینی(ره) این بود که با نظام استکباری مبارزه کرد و نظام موجود را برهم زد و با تمام توان، باور و برداشت فقهی خود، نظامی جایگزین آن کرد که مبتنی بر حکمت اهلبیت(ع) و سازگار با فرهنگ قرآنی بود. امام خمینی(ره) با انقلاب اسلامی فقه را از حجرهها به متن جامعه و قلب مردم برد.
ارسال به دوستان
روزنامههای حامی دولت با تحریف گستاخانه اظهارات رهبر انقلاب درباره ضرورت خنثیسازی تحریمها باز هم نشان دادند زیست سیاسی خود را در تداوم وضعیت موجود و ادامه تحریمها میدانند
مزدوران حقالتحریف
گروه سیاسی: روزنامههای حامی و وابسته به دولت روز پنجشنبه در اقدامی هماهنگ و غیرحرفهای دست به تحریف بیانات رهبر حکیم انقلاب زدند.
به گزارش «وطن امروز»، رهبر انقلاب روز چهارشنبه در دیدار دستاندرکاران مراسم سالگرد شهادت حاجقاسم سلیمانی و خانواده آن شهید والامقام در بخشی از بیاناتشان که به موضوع عدم اعتماد به دشمن اختصاص داشت، فرمودند: «رفع تحریم دست دشمن است، و خنثی کردن تحریم دست ما است؛ غیر از این است؟ ما که نمیتوانیم خودمان رفع تحریم کنیم، دشمن باید رفع تحریم کند اما خودمان میتوانیم این تحریم دشمن را خنثی کنیم. پس این مقدم است، این درست است؛ بیشتر دنبال این باشیم. البته نمیگویم دنبال رفع تحریم نباشیم؛ چرا، واقعا اگر بتوانیم تحریم را رفع کنیم، یک ساعت هم نباید تأخیر کنیم. البته ۴ سال است تأخیر شده [یعنی] از سال ۹۵ بنا بوده همه تحریمها یکباره برداشته بشود [اما] تا الان نه فقط برداشته نشده، زیاد هم شده. تأخیر شده [اما] اگر بتوانیم با روش درست، عاقلانه، با روش اسلامی و ایرانی، با روش عزتمندانه تحریم را برطرف کنیم، باید برطرف کنیم. اما به این نیندیشید؛ عمده به خنثی کردن تحریم بیندیشید که دست شما است و شما میتوانید این کار را بکنید و دنبال کنید».
در چنین شرایطی اما رسانههای حامی دولت بدون در نظر گرفتن مقدمه و موخره بیانات رهبر انقلاب و اینکه این قسمت از اظهارات ایشان در چه بستری بیان شده، این تیتر خاص را از بیانات روز چهارشنبه رهبر انقلاب که «در رفع تحریمها یک ساعت هم نباید تأخیر کنیم» برگزیدند. هر چند رهبر معظم انقلاب در دیدار روز چهارشنبه چنین جملهای را بیان کردند اما همانگونه که در ابتدای این گزارش، متن آن بخش از اظهارات آیتالله العظمی خامنهای آورده شده، منظور ایشان کنایه به افراد و مسؤولانی است که طی سالیان گذشته در توجیه مدل مذاکراتی خود درباره دستیابی به توافق هستهای مدعی بودند در نتیجه این توافق تمام تحریمها برداشته میشود اما همین افراد با گذشت بیش از 4 سال از آن زمان، بدون آنکه پاسخی برای چرایی عدم تحقق وعدههای قطعی خود بدهند بار دیگر همان وعدهها را تکرار میکنند.
در واقع رهبر معظم انقلاب یک «استدلال عقلانی» را برای زیر سوال بردن خط محوری جریان تحریف مطرح کردند. آیتالله خامنهای در بیان استدلال خود تاکید کردند جریانی که ادعا میکند به دنبال رفع تحریم است و ادعا دارد برای شکستن تحریمها، ساعتی نباید درنگ شود جریانی است که طی سالیان گذشته نتوانسته مانع تحریمها را از بین ببرد، چرا که اساسا این جریان مسیر رفع تحریم را اشتباه رفته و در این باره آدرس غلط داده است. رهبر معظم انقلاب 10 مردادماه در سخنرانی تلویزیونی به مناسبت عید قربان فرمودند: «به موازات تحریم، یک جریان تحریف هم هست؛ تحریف حقایق. هدف تحریف ۲ چیز است. یکی ضربه زدن به روحیه مردم است؛ یکی آدرس غلط دادن برای رفع مشکل تحریم». ایشان در ادامه تاکید کردند: «اگر جریان تحریف شکست بخورد، جریان تحریم هم قطعا شکست خواهد خورد؛ چراکه عرصه جنگ ارادههاست».
* نسبت جریان تحریف با جریان تحریم چیست؟
خط تحریف البته محدود به رسانههای حامی دولت نماند و حسن روحانی هم روز پنجشنبه تلاش کرد همین مسیر را در پیش بگیرد. رئیسجمهور در مراسم بهرهبرداری رسمی از ۹۹ پروژه ملی وزارت کشور در حوزه عمران و مدیریت شهری در اظهاراتی تأملبرانگیز گفت: همانطور که رهبری فرمودند، شکستن تحریم یک ساعت هم نباید به تاخیر بیفتد. روحانی با تاکید بر اینکه همه باید تلاش کنیم تحریم بیاثر یا کماثر شده و بشکند، گفت: همانطور که روز گذشته مقام معظم رهبری فرمودند، انجام این کار نباید یک ساعت به تاخیر بیفتد و دولت باید همه توان خود را برای شکستن تحریم به کار بگیرد.
رسانههای حامی دولت در شرایطی این تیتر گزینشی و تحریفآمیز در رابطه با عدم تاخیر در رفع تحریمها را از بیانات رهبر انقلاب ارائه دادهاند که در همین دیدار رهبر انقلاب فرمودند: «دشمنیها را از یاد نبرید. دشمنی کردند. دیدید که آمریکای ترامپ و آمریکای اوباما با شما چه کرد. [البته] این فقط مال ترامپ نیست که حالا مثلا فرض کنید چون ترامپ رفت، بگویند تمام شد؛ نه، آمریکای اوباما هم با شما بدی کرد، با ملت ایران بدی کرد و ۳ کشور اروپایی هم همین جور. این ۳ کشور اروپایی نهایت بدعملی را انجام دادند و لئامت را و دورویی و نفاق را در مقابل ملت ایران نشان دادند».
با وجود اینکه این نخستین باری نیست که نشریات و رسانههای حامی دولت دست به اینگونه اقدامات میزنند اما تقطیع اظهارات رهبر انقلاب نشان میدهد این جریان خبری و رسانهای نسبت مستقیمی با جریان تحریف دارد. همین رسانهها بودند که در جریان برجام با تیترها و عناوینی مانند: «پیروزی بدون جنگ»، «امضای کری تضمین است»، «اینک بدون تحریم» و... با تعریف کردن خود در اردوگاه دولت اوباما نقش پررنگی در تحریف و بزرگنمایی توافق هستهای ایفا کردند. بعدها مهدی رحمانیان، مدیرمسؤول روزنامه شرق در گفتوگویی اینترنتی در پاسخ به این سوال که علت این مبالغهها چه بوده است، گفت: «این مبالغهها باید انجام میشد، چرا که فضا خیلی تنگ و ترش بود و دولت باید تا حدی این بزک را [از طرف آمریکایی] میکرد تا بتواند حرف خود را به کرسی بنشاند».
به علاوه ذوقزدگی روزنامههای اصلاحطلب و حامی دولت در مواجهه با پیروزی دموکراتها از دیگر نمونههای قدم گذاشتن این جریان در مسیر تحریف است. این مساله تا جایی پیش رفت که ۴ سال پیش برخی از این رسانهها یک روز پس از برگزاری انتخابات ریاستجمهوری آمریکا با درج تصویر هیلاری کلینتون در صفحه اول پیشاپیش وی را پیروز انتخابات معرفی کردند! با این حال این رسانهها همچنان با حرکت روی خط تحریف، پیروزی بایدن را در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا به مثابه حل تمام مشکلات جشن گرفتهاند.
در حالی که شکست ایده اصلی و مرکزی دولت روحانی در رفع تحریمها با گذشت 7 سال به وضوح عیان شده و تداوم مسیر فعلی دولت برای رفع تحریمهای ظالمانه علیه کشورمان عملا غیرممکن به نظر میرسد، رسانههای دولتی و اصلاحطلب تلاش میکنند حافظه جمعی و تاریخی افکار عمومی را در شکست فاحش دولت روحانی مخدوش کنند تا به این وسیله کمپینی علیه عقلانیت در گذر از تحریمها ایجاد کنند. با این حساب، این رسانهها که به تبعیت از رئیس دولت و کابینه، منتقدان را کاسب تحریم مینامیدند به نظر میرسد حیات خود را به باقی ماندن تحریمها گره زدهاند! چرا که اگر تحریمها از مجراهای دیگری خنثی شود، این جریان فضای حرکت در داخل را برای خود از دست رفته میبیند.
با وجود اینکه روحانی طی سالیان گذشته همیشه ژست حامی منافع ملی را گرفته و منتقدان خود را متهم به گره زدن منافع جناحی به مصالح ملی کرده است، مشخص نیست تحریف بیانات رهبر انقلاب که نسبت مستقیمی با تامین منافع کلان ملی دارد را چگونه توجیه میکند؟ اینکه رئیسجمهور و جریان حامی رسانهایاش تلاش میکنند اینگونه منافع جناحی خود را بر منافع ملی ترجیح دهند تا روی شکست دولت روحانی در رفع تحریمهایی که منجر به جنگ تمامعیار اقتصادی شد سرپوش بگذارند، مسألهای نیست که از دید افکار عمومی پنهان بماند.
***
[واکنش سایت رهبر انقلاب به تحریف بیانات ایشان از سوی برخی رسانهها]
سایت khamenei.ir با انتشار پوستری با عنوان «کار جریان تحریف آدرس غلط دادن برای حل مشکل تحریم است»، نسبت به تحریف و دستکاری بیانات روز چهارشنبه رهبر انقلاب در برخی رسانهها واکنش نشان داد.
یکی از توصیههای حضرت آیتالله العظمی خامنهای، در بیاناتشان تأکید بر «خنثیسازی تحریمها» بود.
ایشان با بیان این واقعیت که «رفع تحریم به دست دشمن است اما خنثیسازی آن به دست خودمان»، گفتند: بنابراین باید بیش از آنکه به فکر رفع تحریم باشیم بر خنثی کردن آن تمرکز کنیم.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: البته نمیگوییم دنبال رفع تحریم نباشیم، چرا که اگر بتوان تحریم را رفع کرد، حتی یک ساعت هم نباید تأخیر کنیم، اگر چه اکنون 4 سال است تأخیر شده و از سال ۹۵ که بنا بود همه تحریمها یکباره برداشته شود، تا امروز نهتنها تحریمها برداشته نشد بلکه زیادتر هم شد. حضرت آیتالله خامنهای خطاب به مسؤولان گفتند: اگر بتوان با روش درست، عاقلانه، ایرانی- اسلامی و عزتمندانه تحریمها را برطرف کرد باید این کار را انجام داد اما تمرکز عمده باید بر خنثیسازی تحریمها باشد که ابتکار آن به دست شما است.
ارسال به دوستان
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی از ضرورت توافق جدید برای اجرایی شدن برجام سخن گفت
پاسخ ذوقزدگی
گروه سیاسی: زمزمههای تغییر برجام دیگر محدود به مقامات آمریکایی نیست؛ برخی کشورهای اروپایی و همچنین مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز از ضرورت تغییر در بندهای برجام به منظور بازگشت آمریکا به این توافق سخن میگویند. به گزارش «وطن امروز»، رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در گفتوگو با رویترز مدعی شد بازگشت به خانه اول در برجام ممکن نیست. وی تصریح کرد: نمیتوانم تصور کنم آنها بیایند و بسادگی بگویند «به خانه اول بازگشتیم» چراکه خانه اولی دیگر وجود ندارد. واضح است که باید پروتکل یا توافق یا تفاهم یا یک سند کمکی باشد که به طور واضح قید کند باید چه کار کنیم. گروسی در ادامه افزود: مواد [هستهای] بیشتری وجود دارد. میزان فعالیتها و تعداد سانتریفیوژها نیز بیشتر شده است و مسائل بیشتری نیز اعلام میشود. پس همه اینها چه میشود؟ این سوالی برای آنهاست تا در سطح سیاسی درباره آن تصمیمگیری کنند.
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: آنچه من میبینم این است که ما در حال دور زدن کامل و بازگشت به دسامبر ۲۰۱۵ هستیم. گروسی در این بخش از سخنان خود به ماه پیش از اعمال محدودیتهای توافق هستهای علیه ایران اشاره داشت. وی اضافه کرد: اگر آنها میخواهند این کار را انجام دهند (پایبند شوند)، میتوانند بهسرعت این کار را انجام دهند اما برای تمام آنها ما مسیر ترسیمشده داشتیم. در همین حال سخنگوی وزارت خارجه فرانسه روز جمعه با صدور بیانیهای نسبت به آنچه نقض تعهدات برجامی از سوی ایران خوانده شده، ابراز نگرانی کرد.
سخنگوی وزارت خارجه فرانسه بدون اشاره به کمکاریهای اتحادیه اروپایی در اجرای برجام و در نظر گرفتن خروج یکجانبه آمریکا از توافق هستهای و اعمال تحریمهای غیرقانونی و یکجانبه علیه ایران، در بیانیه خود آورده است: پیامدهای نقض تعهدات برجامی بسیار جدی بوده و مزایای این توافقنامه از نظر منع گسترش تسلیحات هستهای را به خطر میاندازد. همانطور که ۳ کشور اروپایی (فرانسه، آلمان و انگلیس) تأکید کردهاند، ایران باید فورا به پایبندی کامل به تمام مفاد برجام بازگردد و از انجام هرگونه اقدام دیگری که ثبات و پایداری این توافق را به خطر میاندازد، خودداری کند. فرانسه به همراه شرکای خود قاطعانه تمام تلاش خود را برای اجرایی شدن قصد بایدن جهت بازگشت به توافق هستهای با ایران و دستیابی به این هدف به کار خواهد برد.
درخواست سخنگوی فرانسوی برای بازگشت فوری ایران به تعهدات برجامیاش در حالی مطرح شده که سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان پیش از این گفته بود: از ۳ کشور اروپایی انتظار میرود به جای فرافکنی سیاسی، در جهت پایبندی کامل به تعهداتشان طبق برجام و مصوبات کمیسیون مشترک اقدام کنند و به اجرای کامل برجام برگردند.
پیش از این «وطن امروز» در گزارشی با استناد به اظهارات برخی کارشناسان و مقامات نزدیک به جو بایدن، از تلاش آمریکاییها برای ایجاد محدودیتهای جدید در توافق هستهای با توجه به ذوقزدگی مقامات دولت ایران از انتخاب او به عنوان رئیسجمهور آمریکا خبر داده بود.
به گفته مقام سابق دولت اوباما، بازگشت به برجام در اولویت دستور رئیسجمهور بعدی آمریکا خواهد بود و بایدن قصد دارد بلافاصله بعد از در اختیار گرفتن قدرت، آن را در زمان کوتاهی پیش ببرد. «آموس هاچسن» در مصاحبه با کانال 12 رژیم صهیونیستی افزود: «من معتقدم در ماه اول ریاستجمهوری بایدن شاهد پیوستن کامل آمریکا و دولت وی به برنامه جامع اقدام مشترک خواهیم بود». هاچسن که در دولت «باراک اوباما» مسؤول تحریمهای مربوط به بخش انرژی ایران در وزارت خارجه آمریکا بود، اضافه کرد بایدن همچنین به دنبال برخی تغییرات در برجام مانند تاریخ انقضای آن است.
علاوه بر این بایدن از سال گذشته هر بار نهتنها به طور شفاف از بازگشت به برجام با پیششرط صحبت کرده، بلکه دقیقا در انطباق با خواستههای دونالد ترامپ خواهان گنجانده شدن برنامه موشکی و مسائل منطقهای به توافق و برچیده شدن بند غروب آفتاب در برجام بوده است.
در این راستا باید یادداشت شهریورماه بایدن در سیانان را مانیفست دولتش قلمداد کرد. بایدن در این یادداشت نوشت: روش هوشمندانهتری برای سختگرفتن به ایران وجود دارد! در یادداشت بایدن میخوانیم: «هیچ توهمی درباره چالشهایی که رژیم ایران برای منافع امنیتی آمریکا، برای شرکای ما و برای مردم خودش دارد، ندارم اما راه هوشمندانهتری برای سختگرفتن به ایران وجود دارد». در بخش دیگری از یادداشت نامزد دموکرات پیروز در انتخابات آمریکا آمده است: «خبر خوب اما این است که راه بهتری هم وجود دارد. اگر رئیسجمهور شوم ابتدا تعهد تزلزلناپذیری برای ممانعت از دستیابی ایران به سلاح اتمی میدهم. دوم به تهران راهی معتبر برای بازگشت به دیپلماسی پیشنهاد میکنم».
وی ادامه میدهد: «اگر ایران به پایبندی محض به توافق هستهای بازگردد، ایالاتمتحده هم دوباره به توافق میپیوندد تا نقطه شروعی برای مذاکرات متعاقب آن باشد. با متحدان خود همکاری میکنیم تا مفاد توافق هستهای را تقویت و تمدید و همزمان دیگر مسائل مورد نظر را نیز برطرف کنیم. این شامل همکاری مجدانه برای آزادی آمریکاییهایی که غیرعادلانه [در ایران] بازداشت شدند، میشود... همچنین با شرکای خود کار میکنیم تا تنشها را کاهش داده و به مناقشات منطقهای پایان دهیم که شامل جنگ در یمن نیز میشود».
بایدن همچنین ادعا کرد: «نسبت به عقب راندن فعالیتهای ثباتزدای ایران که دوستان و شرکای ما در منطقه را تهدید میکند، ادامه خواهیم داد... آمریکا با اسرائیل همکاری نزدیکی خواهد داشت تا مطمئن شود میتواند از خود در برابر ایران و گروههای نیابتیاش دفاع کند. ما به استفاده از تحریمهای هدفمند علیه نقض حقوق بشر، حمایت از تروریسم و برنامه موشکی بالستیک ایران ادامه میدهیم».
* واکنش ایران به سخنان اخیر مدیرکل آژانس
اظهارات گروسی درباره تغییر برجام اما با واکنش نماینده ایران در آژانس مواجه شد. کاظم غریبآبادی در این باره اظهار کرد: همانگونه که قبلا هم گفتم، تنها نقش آژانس، نظارت و راستیآزمایی اقدامات مرتبط هستهای و ارائه گزارشهای بهروزرسانی واقعی در این باره است. ارائه هرگونه ارزیابی درباره اینکه این تعهدات چگونه اجرا میشود (به عنوان مثال اشاره به عباراتی مانند نقض)، قطعا فراتر از مأموریت محوله به آژانس بوده و باید از آن اجتناب شود. وی ادامه داد: آژانس نقش و سهم خود را به هنگام مذاکرات برجام ایفا کرد. تعهدات اعضا و وظایف آژانس به طور ظریف و دقیق مکتوب شده و مورد توافق قرار گرفت و هر طرفی میداند برای اجرای توافق چه کاری باید انجام دهد. نماینده ایران اظهار کرد: برجام مورد مذاکره مجدد قرار نمیگیرد و در صورت احیای آن، ضرورتی برای یک سند، توافق یا تفاهم جدید در رابطه با نقش آژانس نیز وجود ندارد. نیازی نیست وضعیت را پیچیدهتر کنیم.
ارسال به دوستان
آیتالله رئیسی با تأکید بر برخورد قاطع با عوامل دشمن در کشور:
درباره امنیت ملی با کسی تعارف نداریم
گروه سیاسی: رئیس قوه قضائیه با تاکید بر اینکه امنیت ملی مساله مهمی است که نباید احساسی و با تعارف با آن برخورد کرد، گفت: نباید اجازه داد در کشور کسانی از طریق رابطه با بیگانگان و به عنوان عامل دشمن به امنیت ملی آسیب بزنند.
به گزارش «وطن امروز»، آیتالله سیدابراهیم رئیسی شامگاه پنجشنبه در جریان سفر یکروزه خود به قم- که با هماهنگی ستاد ملی مبارزه با کرونا و رعایت پروتکلهای ویژه بهداشتی انجام شد- در جلسه شورای قضایی این استان اظهار داشت: حمایت از تولید، مبارزه با فساد و حفظ کرامت انسانی ۳ اولویت مهم دستگاه قضا در سال جاری است. رئیس قوه قضائیه افزود: حمایت از تولید در سال جهش تولید از مهمترین مسائل است که مبارزه با فساد از پیشزمینههای آن است و نباید در هیچ زمانی این ۲ مساله به حاشیه برود. آیتالله رئیسی در ادامه افزود: مبارزه با فساد کمک بسزایی به رونق و جهش تولید میکند و تامین امنیت سرمایهگذاران و تولیدگران در گرو مبارزه با فساد و ناامنی است. رئیس دستگاه قضا بر همین اساس به همه مدیران دستگاههای اجرایی و فعالان تولیدی و مسؤولان قضایی تاکید کرد نسبت به امر فساد حساس بوده و در هیچ شرایطی اجازه ندهند مفسدان امنیت اقتصادی کشور را به هم بزنند. آیتالله رئیسی افزود: ورود دستگاه قضا به موضوع حمایت از تولید مانعی برای فعالان اقتصادی و تولیدگران نخواهد بود، بلکه نظام قضایی به دنبال رفع مشکلات واحدهای تولیدی و موانع رونق تولید است. رئیس قوه قضائیه گفت: تاکید مقام معظم رهبری بر وحدت و انسجام ملی امری راهبردی است و بنا همواره همکاری با مجلس و دولت و همه دستگاهها و نهادها بوده تا همه با همدلی و همفکری جهت قوی شدن ایران در عرصههای اقتصادی، امنیتی، علمی و فرهنگی حرکت کنند. آیتالله رئیسی با بیان اینکه راهبرد رهبرانقلاب در بیاثر کردن تحریمها باید با جدیت پیگیری شود، متذکر شد آنچه کشور را قوی میکند خنثی کردن تحریمها و تهدیدات است. رئیس دستگاه قضا قوی شدن ایران اسلامی را وظیفه الهی و ملی برای همه قوا دانست و امنیت ملی را از اقتضائات قوی شدن عنوان کرد و گفت: مساله امنیت ملی برای ما بسیار مهم است و نباید احساسی و با تعارف با آن برخورد کرد. آیتالله رئیسی افزود: نباید اجازه داده شود کسانی از طریق رابطه با بیگانگان و به عنوان عامل دشمن علیه کشور فتنه و توطئه کنند، چرا که امنیت ملی متعلق به همه ملت است. رئیس دستگاه قضا بر همین اساس خطاب به نیروهای امنیتی و اطلاعاتی، قضایی و همچنین نیروهای مسلح تاکید کرد نسبت به مساله محوری امنیت ملی حساسیت و جدیت بیشتری داشته باشند.
ارسال به دوستان
اخبار
آیتالله حسینیبوشهری رئیس جامعه مدرسین شد
در جلسه شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، آیتالله سیدهاشم حسینیبوشهری با رای اکثریت قاطع اعضا به ریاست شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم انتخاب و جایگزین آیتالله یزدی شد. آیات سیداحمد خاتمی و عباس کعبی به ترتیب به عنوان نواب رئیس اول و دوم انتخاب شدند. همچنین حضرات آیات آقایان محسن اراکی و محمود عبداللهی به عنوان منشی و آیتالله ابوالقاسم وافی به عنوان امین مالی ابقا شدند. لازم به ذکر است پیش از این آیتالله یزدی(ره) رئیس فقید شورای عالی حوزههای علمیه پس از پایان ۱۰ سال خدمت در قوه قضائیه به عنوان نایبرئیس جامعه مدرسین و دبیر شورای عالی حوزههای علمیه فعالیت داشت و از سال ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۹ نیز ریاست این نهاد بلندپایه حوزوی را بر عهده داشت.
***
توسط روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام صورت گرفت
توضیح درباره موافقت رهبر انقلاب با تمدید بررسی لوایح FATF
روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام با صدور اطلاعیهای توضیحی، تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب در پاسخ به تقاضای ریاست محترم جمهوری، صرفا با تمدید زمان بررسی لوایح FATF موافقت فرمودهاند. به گزارش روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام، این مجمع به منظور تنویر افکار عمومی پیرامون اخبار منتشر شده درباره تمدید زمان بررسی لوایح FATF اطلاعیهای صادر کرد. در این اطلاعیه آمده است: همانگونه که دبیر محترم مجمع در حاشیه جلسه اخیر مجمع تشخیص مصلحت نظام(19/۹/9۹) در جمع خبرنگاران اعلام کردند، ریاست محترم جمهوری طی نامهای محضر مقام معظم رهبری ضمن درخواست تمدید زمان بررسی لوایح «پالرمو» و «سیافتی» مربوط به پیوستن جمهوری اسلامی ایران به گروه اقدام مالی(FATF) در مجمع تشخیص مصلحت نظام، از معظمله درخواست کرده مجمع، با اضافه کردن تحفظ جدید، شرایط الحاق به این معاهدات را فراهم کند. رهبر معظم انقلاب در پاسخ به ۲ درخواست مذکور، صرفا با تمدید زمان بررسی این موضوع در مجمع تشخیص مصلحت نظام موافقت فرمودهاند. همچنین در این اطلاعیه آمده است: کمیسیونهای مجمع در سال جاری با رعایت شیوهنامههای بهداشتی جلسات مستمری داشتهاند و نشستهای صحن مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز متناسب با وجود دستور و ابلاغیههای ستاد ملی کرونا برگزار شده است.
***
واکنش خطیبزاده به تصویب قطعنامه ضدایرانی در سازمان ملل
سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به تصویب قطعنامه ضدایرانی در مجمع عمومی سازمان ملل که به روال چند سال گذشته به پیشنهاد کانادا و با حمایت کشورهای اروپایی و رژیم صهیونیستی مطرح شد، گفت: قطعنامهای که روز پنجشنبه در مجمع عمومی سازمان ملل با رای کمتر از نیمی از کشورهای عضو سازمان ملل و عدم همراهی بیش از ۱۱۰ کشور تصویب شد، در واقع همان متنی است که چندی قبل در کمیته سوم مجمع عمومی با آرای مشابه تصویب شده بود و طبق رویه کاری سازمان ملل در صحن مجمع عمومی تایید شد. سعید خطیبزاده با ابراز انزجار از عمق نفاق بانیان قطعنامه که تحت تاثیر قلدرمآبی آمریکا چشمان خود را روی تروریسم اقتصادی این کشور علیه ملت ایران بسته و به جای محکوم کردن تحریمهای غیرقانونی و ضدبشری آمریکا، عملا خود را در سطح همدستان رژیم آمریکا تقلیل دادهاند، به کانادا و دیگر حامیان اصلی قطعنامه توصیه کرد رفتار مداخلهجویانه و غیراخلاقی در قبال ملتهای مستقل را متوقف کنند. بر اساس این گزارش، قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران که از چندین سال قبل در چارچوب تقسیم کار مشخص بین مجموعهای از کشورهای غربی، در نیویورک مطرح میشود، پنجشنبه گذشته در مجمع عمومی سازمان ملل تصویب شد. این قطعنامه قبلا در کمیته سوم مجمع عمومی به تصویب اولیه رسیده بود. کمتر از ۸۰ کشور از جمله آمریکا، عربستان سعودی، بحرین، امارات، آلبانی، انگلیس، کانادا، فرانسه و آلمان و همچنین رژیم صهیونیستی به این قطعنامه رای مثبت دادند. با وجود این، اکثریت اعضای سازمان ملل که تعدادشان به حدود ۱۱۵ کشور میرسد از حمایت از این قطعنامه خودداری کردند که نشانه روشنی از نارضایتی قاطبه کشورها با رویکرد متکبرانه و گزینشی بانیان قطعنامه است.
***
لزوم ایجاد صنایع دفاعی مشترک میان کشورهای اسلامی
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در ششمین کنگره جغرافیدانان جهان اسلام که در دانشگاه خوارزمی برگزار شد، با اشاره به اهمیت ژئوپلیتیک و ژئواستراتژیک کشورهای اسلامی در پهنه جغرافیایی جهان بیان کرد: اگر ساختار فضای جغرافیایی جهان اسلام را متشکل از کشورهایی با اکثریت جمعیت مسلمان فرض کنیم، شامل سرزمینی با وسعت بیش از ۳۱ میلیون کیلومتر مربع و قریب یکچهارم مساحت خشکی جهان با بیش از یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون مسلمان در قالب ۵۷ کشور و در محدوده غرب اقیانوس اطلس تا غرب چین و جهت جغرافیایی تقریبا جنوب غربی- شمال شرقی میشود. سردار سرلشکر محمد باقری در این رابطه افزود: سرزمینهای اسلامی دربرگیرنده دوسوم منابع انرژی فسیلی جهان، مهمترین تنگهها و گذرگاههای تجارت دریایی جهانی، مرکزیت ادیان ابراهیمی، بازارهای پرجاذبه و بسیاری ویژگیهای متمایزکننده دیگر و به عبارتی در بردارنده مهمترین مناطق جهان هستند. سردار باقری افزود: در بُعد امنیت سرزمین پهناور جهان اسلام در برابر تهدیدات نیز تأکید جمهوری اسلامی ایران بر دفاع و امنیت درونزا و عدم اعتماد به برقراری دفاع و امنیت از سوی بیگانگان و واگذاری آن به دشمنان اسلام است. عاریسازی منطقه غرب آسیا از سلاحهای هستهای و تأمین دفاع و امنیت به شکل دستهجمعی توسط کشورهای مسلمان منطقه میتواند مبنایی برای گفتوگو و توسعه همکاریها باشد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|