|
ابلیس پاریس کرونا گرفت
خبرگزاری رسمی فرانسه به نقل از منابعی در کاخ ریاستجمهوری فرانسه گزارش داد امانوئل مکرون، رئیسجمهور این کشور دارای تب شدید، سرفه و کوفتگی بدن است. کاخ الیزه پنجشنبه گذشته اعلام کرد آزمایش کرونای امانوئل مکرون مثبت شده و او به مدت 7 روز در قرنطینه خواهد ماند. پیش از این برخی علائم مرتبط با ویروس کرونا در رئیسجمهور فرانسه مشاهده شده بود که پس از آن تحت آزمایش قرار گرفت و نتیجه آزمایش مثبت اعلام شد.
ارسال به دوستان
رسانههای آمریکایی دیروز ابعاد جدیدی از نفوذ هکرها به سامانههای دولتی و امنیتی این کشور را رونمایی کردند
سونامی هک سایبری در آمریکا
وزارتخانههای خارجه، دفاع، خزانهداری، مخابرات، انرژی و بازرگانی، سازمان ملی امنیت هستهای و شرکت مایکروسافت از جمله مهمترین سازمانهای فدرال و شرکتهای خصوصی هستند که هک شدهاند
گروه بینالملل: ابعاد پیچیده عملیات سایبری اخیر علیه نهادهای فدرال، ایالتی و شرکتهای خصوصی آمریکا که براساس برخی گزارشها دامنه آن به دهها هزار شبکه و میلیونها مورد اطلاعات حساس و حیاتی میرسد با تایید هک شدن سازمان امنیت ملی هستهای آمریکا وضعیت پیچیدهتری به خود گرفت. این حمله به اذعان سازمان امنیت سایبری آمریکا که خود قربانی عملیات سایبری اخیر بوده در یک فرآیند بسیار پیچیده صورت گرفته است تا جایی که برآوردهای نهایی از میزان خسارات وارده و اطلاعات به سرقت رفته هفتهها به طول خواهد انجامید. در تشریح شدت اثر این عملیات میتوان به مثال یکی از کارشناسان امنیت سایبری آمریکا اشاره کرد که اعلام کرده است اگر تحقیقات درباره حجم اطلاعات ربوده شده از نهادهای آمریکایی روی کاغذ چاپ شود، ارتفاع این کاغذها ۳ برابر ارتفاع بنای یادبود واشنگتن خواهد بود. هکرها که از بهار سال جاری تاکنون موفق به اجرای عملیات نفوذ سایبری شدهاند، بیش از جامعه آمریکا، مقامات دولتی و نظامی این کشور را دچار شوک کردهاند؛ وضعیتی که از آن میتوان به سونامی سایبری در ایالات متحده یاد کرد، چرا که نهتنها نهادهای فدرال که حتی غولهای تکنولوژی نظیر مایکروسافت هم بر اثر این حمله آسیب دیدهاند. به نظر میرسد ایالات متحده که برای دهههای متمادی خود را مهد تکنولوژی و امنیت معرفی میکرد و در عرصه حملات سایبری و سرقت اطلاعات آشکارا ابراز وجود میکرد با بدترین شکست امنیتی خود مواجه شده است.
* زرادخانه هستهای آمریکا هم هک شد
به گزارش «وطن امروز»، در ادامه افشای میزان نفوذ در سازمانهای فدرال آمریکا در حمله گسترده سایبری اخیر، منابع خبری گزارش دادهاند سازمان ملی امنیت هستهای آمریکا که وظیفه نظارت بر زرادخانه تسلیحات هستهای این کشور را بر عهده دارد هم جزو نهادهایی است که هکرها موفق به نفوذ به آن شدهاند. همچنین اخبار جدیدی از نفوذ هکرها به شبکههای اینترنتی زرادخانه هستهای آمریکا منتشر شده است. بر این اساس مسؤولان آمریکایی اعلام کردند سازمان امنیت ملی هستهای آمریکا و شبکههای زرادخانه هستهای این کشور جزو نهادهای مهمی هستند که اخیرا هدف حملات سایبری قرار گرفتهاند. نشریه پولیتیکو در گزارشی به نقل از منابع آگاه گزارش داد «وزارت انرژی» و «سازمان ملی امنیت هستهای» آمریکا جزو آن دسته از نهادهای فدرال هستند که هکرها موفق به نفوذ به آنها شدهاند. سازمان امنیت ملی هستهای آمریکا یکی از سازمانهای فدرال دولت ایالات متحده است که نظارت بر زرادخانههای تسلیحات هستهای این کشور را بر عهده دارد. طبق این گزارش، وزارت انرژی و سازمان ملی امنیت هستهای از پنجشنبه گذشته روند اطلاعرسانی به نهادهای مقتضی در کنگره درباره نفوذ به شبکههایشان را آغاز کردهاند. منابع آگاه به پولیتیکو میگویند مقامهای وزارت انرژی آمریکا گفتهاند ممکن است برآورد حجم خسارات وسیع وارده چندین هفته طول بکشد. حمله به وزارت انرژی آمریکا آشکارترین علامت هشدار مبنی بر این است که هکرها توانستهاند به شبکههای متعلق به یکی از بخشهای اصلی امنیت ملی آمریکا دست یابند.
* نفوذ هکرها به مایکروسافت
بعد از نهادها و سازمانهای مختلف فدرال آمریکا از جمله پنتاگون، وزارتخانههای خزانهداری، خارجه، تجارت و امنیت داخلی و سازمان امنیت ملی هستهای این کشور که طی روزهای اخیر هدف حملات سایبری سنگین قرار گرفتند، شرکت فناوری و نرمافزاری «مایکروسافت» نیز از این حملات در امان نماند. این شرکت بامداد جمعه (به وقت تهران) در بیانیهای اعلام کرد پایگاه دادهاش در این حملات سایبری هدف قرار گرفته و اطلاعات ۴۰ شرکت که مشتری آنها بودهاند، در جریان این حملات به سرقت رفته است. در بیانیه مایکروسافت آمده است برخی شرکتها که اطلاعاتشان به سرقت رفته، در فلسطین اشغالی و امارات عربی متحده مستقر هستند. بر اساس این گزارش، مایکروسافت با بیان اینکه حملات اخیر به آمریکا روی شبکههای حیاتی خصوصی و دولتی این کشور «تاثیر گذاشته»، خواستار «واکنش امنیت سایبری جهانی» در پاسخ به این حملات شد. در بیانیه مایکروسافت آمده است این حملات که از نظر «مقیاس، پیچیدگی و تاثیر در نوع خود قابل توجه هستند» همچنان ادامه دارد و کارشناسان امنیت سایبری این شرکت مشغول تلاش برای مقابله با آن هستند. پیشتر شرکت مایکروسافت اعلام کرد هکرها در حملات اخیر، خود را مانند سایر کاربران درون شبکهها جا زدند و از این طریق توانستند به حسابهای بسیار امن دسترسی پیدا کنند. اگرچه سخنگوی مایکروسافت از اظهارنظر درباره پیچیدگی این حمله و روش آن خودداری کرد اما به گفته یک منبع آگاه که به شرط فاش نشدن نامش حاضر به گفتوگو با رویترز شد، هکرها بسیار پیشرفته عمل کردهاند و توانستهاند پلتفرمهای کنترل هویت مایکروسافت را دور بزنند.
* تلاش برای تشکیل متحدان سایبری
دولت آمریکا تایید کرد بامداد پنجشنبه کمپین حملات هکری اخیر، شبکههای دولتیاش را تحت تاثیر قرار داده و این حملات «قابل توجه و مستمر» بوده است. «افبیآی»، دفتر مدیر اطلاعات ملی و سازمان امنیت زیرساختی و سایبری آمریکا در بیانیهای گفتند حملات سایبری به شبکههای دولتی این کشور قابل توجه بوده و هنوز ادامه دارد. در این بیانیه آمده است: «این وضعیت همچنان در حال رخ دادن است و همزمان که ما تلاش میکنیم درکی از وسعت کلی این کارزار پیدا کنیم، میدانیم [این حملات] بر شبکههای ما در دولت فدرال اثر گذاشته است». در این بیانیه مشترک آمده است: افبیآی، آژانس امنیت سایبری و زیرساختها و دفتر مدیر اطلاعات ملی آمریکا یک «گروه همکاری سایبری متحد» تشکیل دادهاند تا واکنش دولت آمریکا به این مساله را هماهنگ کنند. همزمان مقامات ارشد پنتاگون در گزارشی غیرعلنی، به خطر حملات سایبری مستقیم به پایگاههای آمریکا در داخل این کشور و لزوم اتخاذ راهبردهای نوین اشاره کردند. بیانیه دولت آمریکا نشان میدهد حتی پنتاگون نیز از نرمافزار آلوده استفاده کرده است اما این نهاد از توضیح درباره هک شدن سیستمهای آن به خاطر «مسائل امنیتی عملیاتی» طفره رفت. سخنگوی وزارت دفاع آمریکا روز چهارشنبه حمله سایبری به پنتاگون را تایید کرد.
* نگرانی واشنگتن از وجود خطری جدی در پی حمله سایبری
مقامهای آمریکایی اخطار دادهاند عملیات بزرگ هک سیستمهای کامپیوتری که این هفته کشف شد، «خطری جدی» را متوجه دولت، زیرساختهای حیاتی و بخش خصوصی آمریکا میکند. سازمان امنیت سایبری و تاسیسات زیربنایی آمریکا (سیسا) گفت خنثی کردن این حمله «بسیار پیچیده» خواهد بود. سیسا روز پنجشنبه در بیانیهای گفت سازمانهای دولتی، زیرساختهای حیاتی و بخش خصوصی هدف حمله «یک بازیگر پیشرفته با تهدیدی دائمی» قرار گرفته، حملاتی که حداقل از ماه مارس ۲۰۲۰ شروع شده است. این سازمان گفت مسؤول این هک در طول حمله «صبر، امنیت عملیاتی و مهارت پیچیده را به نمایش گذاشت». سیسا از عامل این حمله، اینکه کدام سازمانها و موسسات هدف قرار گرفتهاند یا اینکه چه اطلاعاتی به سرقت رفته یا در معرض دید قرار گرفته است، نام نبرد.
* واکنش بایدن به حمله سایبری
در همین حال جو بایدن، رئیسجمهور منتخب آمریکا درباره این حمله سایبری گفت: امنیت سایبری را از «اولویتهای اصلی» دولت خود قرار خواهم داد. او افزود: «چیزهای زیادی درباره این حملات گسترده سایبری وجود دارد که نمیدانیم اما آنچه میدانیم منشأ نگرانیهای عظیم است». بایدن گفت «هزینههای قابلتوجهی» به عاملان این حملات تحمیل خواهد کرد. او افزود امنیت سایبری جزو اولویتهای نخست دولتش خواهد بود. رئیسجمهور منتخب آمریکا گفت: «ما امنیت سایبری را در سراسر دولت ارتقا خواهیم داد، به تقویت همکاری با بخش خصوصی خواهیم پرداخت و سرمایهگذاری در زیرساختها و نیروی انسانی لازم برای دفاع در برابر این حملات مخرب را تقویت خواهیم کرد».
* آغاز تحقیقات کنگره برای حمله سایبری
۲ کمیته مهم مجلس نمایندگان آمریکا تحقیقات مشترک خود درباره این حملات سایبری را آغاز کردند. «بنی تامپسون» رئیس کمیته امنیت داخلی و «کارولین مالونی» رئیس کمیته نظارت و اصلاحات مجلس نمایندگان آمریکا در نامه مشترکی به مدیران افبیآی، اطلاعات ملی و وزارت امنیت داخلی ایالاتمتحده نوشتند: کمیتههای ما به دنبال دستیابی به اطلاعاتی درباره نفوذ گسترده هکرها به چندین نهاد دولتی و فدرال، زیرساختهای مهم و حیاتی و شبکههای فناوری اطلاعات بخش خصوصی هستند. در این نامه همچنین آمده است: در حالی که تحقیقات و تجزیه و تحلیلهای ما بر اساس اطلاعات اولیه همچنان ادامه دارد، این مساله کاملا روشن و آشکار است که حمله سایبری اخیر تبعات خسارتبار و مخربی برای امنیت ملی ایالات متحده به همراه خواهد داشت. در همین حال «میت رامنی» سناتور جمهوریخواه آمریکا از سکوت کاخ سفید در برابر حملات سایبری به نهادهای دولتی این کشور انتقاد کرد.
***
[ابعاد فنی هک بزرگ]
تا پنجشنبه گذشته ظن اصلی این بود که هکرها با نفوذ به شرکت «سولار ویندز» که تأمینکننده اصلی محصولات فناوری اطلاعات برای صدها نهاد دولتی و شرکت خصوصی است توانستهاند شبکههای متعلق به نهادهای فدرال آمریکا را هک کنند اما شامگاه پنجشنبه گزارش شد مقامهای دولت فدرال آمریکا هشدار دادهاند هکرها علاوه بر این مسیر، از بدافزارها و فنون تهاجمی بیشتری نسبت به آنچه در ابتدا گمان میشده برای پیشبرد حملاتشان استفاده کردهاند. مقامات مسؤول در این باره جزئیاتی ارائه نکردهاند. پیش از این سازمان امنیت سایبری و تاسیسات زیربنایی آمریکا (سیسا) در تشریح جزئیات حمله سایبری اخیر اعلام کرد عاملان این حمله با استفاده از نرمافزار مدیریت شبکه که شرکت فناوری انفورماتیک «سولار ویندز» در تگزاس تولید کرده، موفق به نفوذ به شبکههای کامپیوتری این سازمانها شدهاند. این شرکت وظیفه نظارت بر نرمافزارهای مورد استفاده نهادهای دولتی آمریکا را بر عهده داشته است. در پی این هک از همه سازمانهای دولتی فدرال درخواست شده «سولار ویندز» را از سرورهای خود پاک کنند. «برندان ویلز» سرپرست سازمان امنیت سایبری آمریکا در بیانیهای اعلام کرد محصولات مدیریت شبکه این شرکت نرمافزاری خطرات غیرقابل قبولی را برای امنیت شبکههای فدرال ایجاد کرده است. سیسا در بیانیه خود گفت که در حال تحقیق درباره شواهدی از دسترسی به شبکههای کشور به شیوههایی غیر از سولار ویندز است. بر اساس اعلام ۳ نفر از کسانی که آشنا به این حادثه امنیتی هستند، این نگرانی در نهاد اطلاعاتی آمریکا وجود دارد که هکرهایی که وزارت خزانهداری و اداره مخابرات و ارتباطات ملی را هدف گرفتند از ابزاری مشابه برای رخنه در دیگر نهادهای دولتی استفاده کنند. نکته مهم و قابل تأمل این است که به گفته منابع یادشده، ایمیلهای کارکنان این نهاد اطلاعاتی آمریکا برای ماهها مورد رصد قرار گرفته و این موضوع بتازگی افشا شده است و احتمالا در آینده اطلاعات افشاگرانه دیگری از جانب هکرها یا حامیان آنها منتشر خواهد شد. نخستینبار خبر این حمله گسترده سایبری از سوی شرکت «فایرآی» (یک شرکت فعال در زمینه امنیت سایبری) مطرح شد. این شرکت گفته بود هکرها احتمالا از چندین مسیر برای پیشبرد حملات خود استفاده کردهاند. کشف مسیرهای جدید برای حمله از آن جهت حائز اهمیت است که کار محققان فدرالی را که در حال تلاش برای ارزیابی میزان خسارتها و حجم اطلاعات به سرقت رفته توسط هکرها هستند را بشدت دشوار و پیچیده میکند. این حملات از ماهها پیش در جریان بوده است. گفته میشود هکرها ماه مارس (نیمه دوم اسفند-نیمه اول فروردین) درج بدافزار را در بهروزرسانیهای نرمافزاری شرکت فناوری آمریکایی «سولار ویندز»- که بخش دولتی و مشتریان خصوصی آمریکایی از نرمافزار «Orion» این شرکت برای مدیریت شبکههای خود استفاده میکنند- آغاز کردند.
ارسال به دوستان
رفتار ذلیلانه رژیم امارات برای ضمانت دادن به صهیونیستها
«اف-35»های امارات در اختیار خلبانان اسرائیلی!
صدور مجوز خرید جنگندههای اف35 آمریکایی به امارات یکی از شروط جدی اماراتیها برای علنی کردن روابطشان با صهیونیستها بود. با وجود گذشت چند ماه از این توافق، اماراتیها هنوز با کارشکنی آمریکاییها در این باره مواجهند و مهمترین دلیل این کارشکنی هم چیزی نیست جز سنگاندازی صهیونیستها که این مدل جنگنده را دلیل برتری هوایی خود در منطقه میپندارند.
در همین ارتباط، منابع غربی از پیشنهادات جدید امارات عربی متحده به آمریکا و رژیم صهیونیستی برای خرید جنگندههای اف۳۵ خبر میدهند. روزنامه العربی الجدید به نقل از منابع غربی خبر داد امارات با این پیشنهاد خود قصد دارد نگرانی اسرائیل درباره حفظ برتری نظامی خود در منطقه را رفع کند. به گفته این منابع، ابوظبی پیشنهاد داده است خلبانان اسرائیلی، طی یک مدت زمانی مشخص، بر هدایت جنگندههای آمریکایی که در اختیار امارات قرار خواهد گرفت، نظارت کنند؛ مشروط به اینکه این خلبانان بعد از آن، همتایان اماراتی خود را آموزش دهند. منابع مذکور تصریح کردند امارات همچنین پیشنهاد کرده است پس از آموزش خلبانهای اماراتی، خلبانان اسرائیلی بر برنامه استفاده از این جنگندهها نظارت داشته باشند. به گفته این منابع، این پیشنهاد مورد موافقت اولیه آمریکا و رژیم صهیونیستی قرار گرفته است و میتواند موجب پیشرفت در انجام این معامله شود. یک کارشناس نظامی در این زمینه به العربی الجدید گفت پیشنهاد امارات باعث میشود این معامله سودی برای این کشور نداشته باشد، زیرا سیطره اسرائیل بر آن را تضمین میکند بویژه اینکه این پیشنهاد متضمن بهکارگیری این جنگندهها توسط خلبانهای اسرائیلی است. این کارشناس با اشاره به اشتباه راهبردی امارات در این زمینه، تأکید کرد مهمترین اشتباه ابوظبی، تسلیم شدن کامل در برابر طرف اسرائیلی است... بدون اینکه هیچ اهرم فشاری در اختیار داشته باشد.
وی همچنین خبر داد جنگندههای آمریکایی که به کشورهای عربی فروخته میشود، قدرت جنگی کمتری نسبت به جنگندههایی دارد که در اختیار صهیونیستها قرار میگیرد. رژیم صهیونیستی با وجود اینکه روابط خود را با امارات عادی کرده است ولی رسما مخالفت خود را با فروش این جنگندهها به ابوظبی اعلام کرد.
* سفر نتانیاهو به امارات برای افتتاح سفارت
در همین حال رسانههای رژیم صهیونیستی پیشبینی کردند بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر این رژیم ابتدای سال آتی میلادی برای افتتاح سفارت در ابوظبی به امارات سفر کند. به گزارش شبکه خبری المیادین، این رسانهها پیشبینی کردند نتانیاهو هفته اول ژانویه آتی در چارچوب سفری رسمی برای افتتاح سفارت رژیم صهیونیستی در پایتخت امارات، به این شهر سفر کند. طبق گزارشهای رسانههای اماراتی به نقل از روزنامه «گلوبس» رژیم صهیونیستی، این سفارت در شهر ابوظبی همراه با یک کنسولگری در دوبی هفته اول ژانویه ۲۰۲۱ افتتاح خواهد شد. روزنامه گلوبس به نقل از برخی منابع سیاسی رژیم صهیونیستی و امارات نوشت، به نظر میرسد نتانیاهو و گابی اشکنازی، وزیر خارجه با سفری رسمی به ابوظبی در این مراسم شرکت کنند. افتتاح سفارت از اختیارات وزیر است اما اگر نخستوزیر بخواهد در این کار شرکت کند، منعی ندارد.
ارسال به دوستان
دور دنیا
باجخواهی صهیونیستها از مقاومت فلسطین
رژیم صهیونیستی همچنان به سوءاستفاده از هر مسالهای در نوار غزه ادامه میدهد تا بتواند اسرای خود را که در بند نیروهای مقاومت فلسطین هستند، آزاد کند. روزنامه الاخبار لبنان گزارش داد صهیونیستها این بار برای رسیدن به مقاصد خود، وضعیت بهداشتی و پزشکی ساکنان نوار غزه را گروگان گرفتهاند تا بتوانند از مقاومت فلسطین، باجخواهی کنند. به گزارش این روزنامه، صهیونیستها به مسؤولان فلسطینی گفتهاند ارسال هر گونه واکسن برای ویروس کرونا در نوار غزه، منوط به مساله سربازان و اسرای صهیونیست است؛ اقدامی که با تعهدات این رژیم در پروتکل اقتصادی پاریس که سال 1994 با تشکیلات خودگردان امضا کرد، در تضاد است. بنا بر این گزارش، رژیم صهیونیستی موافقت کرده است 4 میلیون دوز از واکسن روسی کرونا به مردم فلسطین تحویل شود ولی بنا به دلایل بهداشتی، حاضر نیست آن را در بین فلسطینیان توزیع کند.
***
تماس تلفنی ترامپ با ملکسلمان
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا در تماس تلفنی با ملکسلمان، درباره مسائلی از قبیل تلاشها برای پایان بحران بین عربستان سعودی و قطر ابراز امیدواری کرد. جاد رود، قائممقام سخنگوی کاخ سفید بیانیهای توئیتری درباره تماس تلفنی دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا با سلمان بنعبدالعزیز، شاه عربستان سعودی منتشر کرد. این مقام آمریکایی خبر داد ترامپ با ملکسلمان درباره موضوعات مهم در روابط دوجانبه و مسائل امنیتی منطقه رایزنی کرد.
***
ادامه گله آمریکا از اس400های ترکیه
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با صدور بیانیهای، جزئیاتی از گفتوگوی تلفنی مایک پمپئو، وزیر خارجه این کشور و مولود چاووشاوغلو همتای ترکیهای او منتشر کرد. بر این اساس، پمپئو در تماس تلفنی که شامگاه پنجشنبه با چاووشاوغلو داشت، درباره اعمال تحریم آمریکا بر ترکیه ذیل قانون کاتسا به دلیل خرید سامانه پدافند موشکی اس۴۰۰ توسط آنکارا از روسیه، صحبت کرد. به نوشته وبگاه وزارت خارجه آمریکا، پمپئو به چاووشاوغلو گفت خرید این سامانه توسط ترکیه، امنیت خدمه و تجهیزات نظامی آمریکا را به خطر انداخته و اجازه دسترسی روسیه به نیروهای مسلح و صنایع دفاعی ترکیه را میدهد.
***
افزایش بودجه نظامی ژاپن
رسانههای ژاپنی خبر دادند دولت برای تقویت توان نیروی دریایی و تضمین توان دفاعی این کشور، با تقویت بودجه نظامی موافقت کرد. یوشیهیده سوگا، نخستوزیر ژاپن این سیگنال را به چین و کرهشمالی نشان داد. او با اختصاص حدود ۵ میلیارد دلار برای رهگیرهای موشکی دریاپایه و موشکهای ضد کشتی، توان ارتش ژاپن را برای مقابله با تهدیدات آنها (چین و کرهشمالی) تقویت میکند. طبق گزارش این رسانهها، کابینه یوشیهیده سوگا مجوز صرف هزینه برای افزودن ۲ ناوشکن آمریکایی آرلی برک به ناوگان دریای ژاپن را صادر کرد. با افزودن این ۲ ناوشکن به نیروی دریایی ژاپن، تعداد کل ناوشکنهای آرلی برک در ژاپن به 10 فروند افزایش مییابد و ژاپن بعد از آمریکا بیشترین تعداد از این ناوشکنها را در اختیار خواهد داشت. از ناوشکن آرلی برک، برای ماموریتهای مختلف از قبیل دفاع هوایی و موشکی، ضد زیردریایی و حملات زمینی استفاده میشود.
***
مصر به دنبال تحویل گرفتن جنگندههای روسی
دولتهای مصر و روسیه در سال ۲۰۱۸، قراردادی برای خرید ۲۴ فروند جنگنده سوخو۳۵ امضا کردند و اکنون قاهره تلاش دارد 5 فروند از این جنگندهها را پیش از آغاز به کار دولت جو بایدن تحویل بگیرد. گروهی از خلبانان مصری، دوره آموزش ویژه خود برای پرواز با این نوع جنگنده را به پایان رساندهاند تا مقدمات تحویل 5 فروند در آینده نزدیک و پیش از آمدن جو بایدن فراهم شود. این منابع توضیح دادند پس از مخالفت واشنگتن با فروش جنگنده اف۳۵ به مصر، قاهره سعی دارد این قرارداد را عملی و نهایی کند. به گفته این منابع، با روی کار آمدن بایدن، خاورمیانه دستخوش تغییرات زیادی خواهد شد. مصر به آمریکا گفته است در راستای تأمین امنیت ملی و آبی خود نیاز به تنوعبخشی به جنگندههایش را دارد. در شرایطی که واشنگتن حاضر به فروش اف۳۵ به این کشور نیست، اخیرا هیأتی از مصر به آمریکا رفته و تلاش کردهاند به مسؤولان این کشور توضیح دهند که خرید سوخو۳۵ تا چه میزان برای مصر اهمیت دارد. مایک پمپئو نوامبر ۲۰۱۹ به دولت مصر درباره خرید سوخو۳۵ از روسیه هشدار داد و قاهره را به اعمال تحریم تهدید کرد و گفت این خرید به شکل قابل توجهی توافقات دفاعی با مصر را تحتالشعاع قرار میدهد.
***
افشای پرداخت هزینه میهمانیهای آبه از جیب دولت
شبکه تلویزیونی آساهی ژاپن گزارش داد دادستانهای توکیو، آبه شینزو، نخستوزیر سابق این کشور را در ارتباط با اتهاماتی مثل پرداخت پول میهمانیهای شبانه از حساب دولت مورد بازخواست و سوال و جواب قرار دادهاند. براساس این گزارش، دادستانهای توکیو، آبه شینزو را متهم کردهاند از بودجه دولتی برای تامین مخارج شام محافل سیاسی خود استفاده کرده است. این پرونده ممکن است وضعیت یوشیهیده سوگا، نخستوزیر فعلی ژاپن را که دست راست آبه شینزو در زمان نخستوزیری بود و از آبه در پارلمان این کشور دفاع کرده بود هم تحت تاثیر قرار بدهد. رویترز در این زمینه نوشت آبه شینزو روز جمعه اعلام کرد قصد دارد بعد از تکمیل تحقیقات دادستانی برای توضیح درباره این اتهامات به پارلمان برود و توضیحاتی ارائه کند. پیش از این گزارش شده بود معاون آبه شینزو به عدم گزارش استفاده از بودجه دولتی به مبلغ بیش از 40 میلیون ین (386000 دلار) متهم شده و از آبه شینزو خواسته بودند داوطلبانه به این اتهامات پاسخ دهد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|