|
تمجید فیصل مقداد از روابط دمشق با تهران و مسکو
وزیر خارجه سوریه تاکید کرد روابط کشورش با ایران، روسیه و چین به شکوفایی خود ادامه خواهد داد. فیصل مقداد در گفتوگو با خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) با تمجید از روابط دمشق با تهران و مسکو گفت: روابط ما با روسیه و دیگر کشورهای دوست مانند ایران و چین به شکوفایی و گسترش خود ادامه خواهد داد، زیرا ما همگی به انسانیت و عدالت ایمان داریم.
ارسال به دوستان
رهبر انقلاب در سالروز ولادت حضرت زینب(س) در سخنرانی تلویزیونی پرستاران کشور را مورد تقدیر و تکریم قرار دادند
طبیبانه
پرستاری یک کار دشواری است، حالا اگر چنانچه، این هم اضافه شد که خطر ابتلا وجود دارد، این خیلی کار را دشوارتر میکند؛ پرستاران ما این کار دشوارتر را انجام دادند
گروه سیاسی: رهبر حکیم انقلاب اسلامی صبح روز گذشته در سخنان زنده و تلویزیونی به مناسبت میلاد حضرت زینب کبری سلاماللهعلیها و روز پرستار، ضمن تبریک این روز به همه پرستاران، پرستار را فرشته رحمت بیمار خواندند و گفتند: پرستاران عزیز ما در دوران کرونا و در شرایطی بسیار دشوارتر و پراضطرابتر از شرایط معمولی، کار بزرگی را به ثبت رساندند و صحنهها و فعالیتهایی را به نمایش گذاشتند که حقیقتا اعجابانگیز است. مشروح بیانات ایشان به شرح ذیل است:
بسم اللهالرحمنالرحیم
والحمدلله ربالعالمین و الصلاه و السلام علی سیدنا محمد و آله الطاهرین سیما بقیهالله فیالارضین.
روز پرستار را که مزین و مشرف به نام حضرت زینب کبری سلاماللهعلیها است، به همه پرستاران عزیز و به گروه پرستاری تبریک عرض میکنم. امیدوارم خداوند متعال توفیقات خودش را شامل حال همه شماها بکند و نیکروزی و خوشعاقبتی و سعادت دنیا و آخرت را نصیب شما پرستاران عزیز و گروههای پرستاری بکند. لازم میدانم به خانوادههای گرامی و عزیزی که در این حوادث کرونا عزیزان خودشان را که پرستار بودند از دست دادند تسلیت عرض بکنم و برای آن درگذشتگان فداکار و مجاهد، از خداوند متعال طلب علو درجات کنم.
* پرستار فرشته رحمت بیمار؛ هم مددکار پزشک و هم غمگسار مریض
امروز بحمدالله پرستاران در چشم مردم ما از همیشه عزیزتر و شرافتمندترند؛ و این لطف خدا و نعمت خدا است. امیدواریم همواره به همین شکل باشد و افزایش پیدا کند. پرستار فرشته رحمت بیمار است؛ این یک تعبیر واقعی است، به هیچ وجه مبالغهآمیز نیست؛ هم با جسم بیمار سر و کار دارد، هم با روح بیمار. در مورد جسم بیمار، پرستار در واقع شریک و همکار و مددکار پزشک است. بخش مهمی از کار بهبود جسمی بیمار را پرستار انجام میدهد؛ این در مورد جسم مریض. در مورد ارتباط با روح مریض، پرستار در واقع غمگسار و نوازشگر و آرامشبخش مریض است؛ این نقش بسیار مهمی است. پرستاران، هم به جسم بیمار کمک میکنند و بهبود او را سرعت میبخشند و در مواردی امکانپذیر میکنند، و هم اینکه جان او را، روح او را، اعصاب او را آرامش میبخشند؛ با یک لبخند، با یک حرف گرم، با یک حرکت مهربانانه، احساس خوبی را در بیمار به وجود میآورند و در روح او اثر میگذارند.
* نقش مهم و بزرگ پرستار در بهبود بیمار
آن کمک جسمانی را که عرض کردیم اینها شریک و همکار پزشکند باید خیلی مهم شمرد؛ چون واقعا مهم است. حالا آن بیماری که احتیاج به پرستاری ندارد و سرپا است یا بیماری سبکی دارد، بحثی در او نیست؛ لکن بیماری که نیاز به پرستار دارد، اگر بهترین پزشک [هم] در بالین او حاضر بشود و دستور بدهد و کمک کند اما پرستاری نباشد که او را حمایت کند و در آغوش محبت خودش بگیرد، بهبود بسیار دشوار خواهد شد؛ یعنی نقش پرستاری در بهبود بیمار نقش مهم و بزرگی است و اگر پرستار نباشد، ممکن است در مواردی معالجه به نتیجه نرسد.
* غمگساری و مهربانی؛ یکی از ارزشهای والای اسلامی
اما در باب کمک روحی که گفتیم غمگسار است، روحیهبخش است، مهربانیکن است، این یکی از ارزشهای والای اسلامی است. در اسلام، شفقت و همدلی و مهربانی یکی از دستورهای عمده است. اینکه قرآن کریم میفرماید «رُحَماءُ بَینَهُم» یعنی با یکدیگر مهربانند، رحیمند، این فقط مربوط به بیمارها نیست، مربوط به همه است. همه باید نسبت به همدیگر با شفقت باشند، با مهربانی باشند؛ این کاری است که پرستار انجام میدهد. پرستارها برای این کار، خودشان را، روحیهشان را آماده میکنند، خسته هم میشوند؛ این کار، خیلی خستهکننده هم هست اما در عین حال تحمل میکنند؛ آنجایی که باید لبخندی بزنند به بیمار، لبخند میزنند. این یکی از مهمترین ارزشهای اسلامی و از توصیههای اسلامی است. واقعا تلاش برای کاهش آلام یک انسان، جزو زیباترین مناظر زندگی انسانها است.
* مناظر اعجابانگیز از فعالیتهای پرستاران در ماههای اخیر
من میخواهم عرض بکنم این زیبایی در این سال کرونایی، در این ماههای کرونایی، بیشتر خودش را نشان داد. پرستارهای ما در بیمارستانها، از خودشان حرکاتی را نشان دادند، مناظری را نشان دادند، فعالیتهایی را نشان دادند که حقیقتا اینها مایه اعجاب انسان میشود. خود پرستاری یک کار دشواری است، کار پراضطرابی است؛ حالا اگر چنانچه بر این دشواری و بر این اضطراب، این هم اضافه شد که خطر واگیری وجود دارد، خطر ابتلا وجود دارد، این خیلی کار را دشوارتر میکند. پرستاران ما این کار دشوارتر را در این دوران کرونایی انجام دادند؛ با اینکه جان خودشان در خطر بود، با اینکه احتمال میدادند خودشان مبتلا بشوند، در عین حال این کار را انجام دادند و مجموعه پرستاری ما، پرستاران عزیز ما، انصافا کار بزرگی را در این مدت به ثبت رساندند.
* ۲ تکلیف مسؤولان
۱- اجرای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری
خب! این مجاهدتی که در این مدت انجام گرفت، پرستارها را در چشم مردم عزیز کرد. تا قبل از این قضایا، مردم خیلی توجهی به اهمیت کار پرستاری نداشتند؛ در این قضیه کرونا مردم فهمیدند پرستاری چه کار بزرگی است، چه کار مهمی است، چه ارزشهای والایی در درون آن وجود دارد؛ این را مردم فهمیدند. بنابراین، به چشم مردم- همانطور که قبلا هم گفتم- اینها عزیز و شرافتمندتر از همیشه شدند، لکن این کافی نیست؛ من این را میخواهم عرض بکنم، این کافی نیست. بله! شما به چشم ما مردم خیلی عزیزید لکن مسؤولان هم تکالیفی دارند، باید تکالیف خودشان را انجام بدهند، باید به فکر باشند. من البته در این زمینه نمیتوانم بحث تخصصی بکنم و این کار بایستی در مراکز تخصصی انجام بگیرد. شاید یکی از کارهای لازمالاجرا که به بنده گزارش دادند عبارت باشد از اجرای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری که این قانون مدتها قبل تصویب شده و آنطور که برای من گفته میشود، این قانون به سود پرستارها است و برای آنها مفید است لکن اجرا نشده؛ یک قانونی است بایستی اجرا بشود. البته کارهای دیگری هم وجود دارد.
۲- جدیت در استخدام پرستارها
از جمله کارهای خیلی خوب، استخدام پرستار است. من البته این را شاید در 4-3 سال پیش یک وقتی به مسؤولین محترم گفتم که باید حدود 30 هزار پرستار را استخدام کنید؛ مشکلاتی داشتند و مُتعذر شدند به آن مشکلات و نشد؛ اخیرا خب! یک اقداماتی انجام گرفته. این را باید بشدت و با جدیت دنبال کنند؛ شوخی نیست. وضع پرستارهای ما بایستی آنچنان باشد که اینها بتوانند با خیال راحت به کارشان بپردازند؛ خانوادههایشان هم بایستی خاطرجمع باشند که این جوانشان، زنشان، مردشان که داخل بیمارستان مشغول به این خدمت بزرگ است، در این کار توفیقاتی خواهد داشت. امیدواریم انشاءالله خدای متعال به همه این توفیق را بدهد.
خب! من مجددا روز پرستار را که روز ولادت حضرت زینب کبری سلاماللهعلیها است به همه شما پرستاران عزیز و به گروههای پرستاری تبریک عرض میکنم و امیدوارم انشاءالله همه شما مشمول لطف و رحمت الهی باشید و انشاءالله شما را دعا خواهم کرد.
والسلام علیکم و رحمهالله و برکاته
ارسال به دوستان
اخبار
بازگشت ناوگروه 70 نیروی دریایی پس از 7500 مایل دریانوردی
مراسم استقبال از ناوگروه ۷۰ نداجا متشکل از ناوشکن جمهوری اسلامی سبلان و ناو پشتیبانی لاوان که جهت انجام ماموریتهای محوله در خلیج عدن و تنگه بابالمندب، عازم آبهای آزاد شده بود، با حضور فرمانده منطقه یکم امامت امیردریادار دوم «جعفر تذکر» هماهنگکننده ارشد عقیدتی سیاسیهای آجا در استان هرمزگان و مدیریت عقیدتی سیاسی منطقه یکم امامت حجتالاسلام بهارلو، فرمانده کارخانجات نداجا امیر دریادار دوم فاضلنیا، جانشین منطقه یکم امامت امیردریادار دوم جلیل مقدم، جمعی از فرماندهان و کارکنان منطقه یکم امامت، با رعایت دستورالعملهای بهداشتی، در بندرعباس انجام شد. ناوگروه رزمی اطلاعاتی ۷۰ نیروی دریایی ارتش، با بیش از ۶۶ روز ماموریت در آبهای بینالمللی و طی مسافت بیش از ۷۵۰۰ مایل دریانوردی، دیروز با استقبال مسؤولان نداجا در اسکله منطقه یکم امامت پهلو گرفت. امیر دریادار دوم جعفر تذکر در این مراسم، ضمن خیرمقدم و خداقوت به کارکنان ناوگروه رزمی اطلاعاتی ۷۰ در اجرای ماموریت در راستای فرامین و تدابیر فرماندهی معظم کل قوا گفت: اینکه ناوهای ما صدها مایل دورتر از مرزهای میهن اسلامیمان جهت تامین امنیت خطوط مواصلاتی کشتیرانی ایران عزیزمان حضور فعال دارند، جای غرور بسیار دارد.
***
تهدید خبرنگار جوان توسط پیرمرد پالانی شبکه منوتو
شبکه لندنی منوتو طی اقدامی غیرمتعارف به تهدید خبرنگار صداوسیما دست زد. بر این اساس کارشناس سالخورده برنامه اتاق خبر این شبکه معاند و سلطنتطلب خطاب به یکی از مجریان سیما گفت: «با توجه به سن کمی که داری، تردید نکن دستگیر خواهی شد و طبق قانون جنایی بینالمللی عفو نخواهی شد!» این اتفاق در حالی است که چندی قبل منوتو با ضربوشتم کارشناس این شبکه که با استدلال از جمهوری اسلامی دفاع پیدا کرده بود، ابعاد جدیدی از تروریسم رسانهای را در کارنامه خود ثبت کرد. در این باره فربد طلایی، کارشناس شبکه «من و تو» که اظهارات جنجالی وی در دفاع از ایران در شبکه «من و تو» خبرساز شده بود، با انتشار ویدئویی از ضربوشتم خود در استودیوی این شبکه خبر داد.
***
نماینده ایران در سازمان ملل:
ترور شهید فخریزاده بدون لکنت زبان محکوم شود
نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد در نامهای به آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل و جری ماتجیلا، نماینده آفریقای جنوبی در سازمان ملل متحد و رئیس دورهای شورای امنیت، ارزیابی ایران را از دهمین گزارش دبیرکل این سازمان درباره قطعنامه ۲۲۳۱ تشریح کرد. مجید تختروانچی با بیان اینکه واشنگتن ناقض فاحش توافقنامه هستهای است، کاهش تعهدات هستهای ایران را نتیجه قهری نقض توافق توسط دیگر طرفها و مطابق حقوق ایران در برجام دانست. تختروانچی با اشاره به وعده کشورهای اروپایی برای تضمین تداوم روابط اقتصادی پیشبینی شده در برجام با ایران و ایجاد سامانه اینستکس تاکید کرد: این سامانه پس از ۲ سال باید کارایی خود را به اثبات برساند. وی به موضوع ترور شهید محسن فخریزاده هم اشاره کرد و گفت: نحوه طرح موضوع در این گزارش به هیچ عنوان کافی نیست. این ترور در کنار ترور سال گذشته سردار شهید سپهبد حاجقاسم سلیمانی، جنایتهای آشکار و تروریستی هستند که باید به صورت صریح و بدون لکنت زبان محکوم شوند.
***
بایدن و اوباما بنیانگذار تحریمهای فلجکننده هستند
رستم قاسمی، وزیر اسبق نفت و رئیس اسبق اوپک در اظهاراتی در برنامه تلویزیونی «جهانآرا» با بیان اینکه بیشترین تحریمها در دولت اول اوباما تحت عنوان تحریمهای فلجکننده شکل گرفت، تصریح کرد: شروع تحریمها اساسا در دولتهای دموکرات آمریکا بوده و تحریمهای فلجکننده را در دولت اول اوباما شروع کردند و همچنان ادامه دارد. پس تحریمها خیلی ربط به این دولت و آن دولت آمریکا ندارد و نباید خیلی دلخوش باشیم که چه اتفاقهایی میافتد. وی افزود: اتفاقا بایدن به عنوان معاون رئیسجمهور آمریکا بنیانگذار تحریمهای فلجکننده است، لذا ما تحریمهای فلجکننده را در دوره اوباما داشتیم. وزیر اسبق نفت با اشاره به دوران قبل از دولت یازدهم خاطرنشان کرد: اوباما وقتی تحریمهای جدی را علیه ایران شروع کرد، اسمش را تحریمهای فلجکننده گذاشت و بعدها معلوم شد مراکز مطالعات اقتصادی آمریکا به وی گزارش داده بودند اگر نفت و بانک مرکزی ایران تحریم شود، اساسا هم درآمد ایران تحریم شده و نمیتواند به آن دست پیدا کند و هم اصلا گردش مالی در ایران اتفاق نمیافتد، بنابراین اسم آن را تحریمهای فلجکننده گذاشت. قاسمی ادامه داد: خیلی جالب است که همین آقای اوباما، رئیسجمهور آمریکا در دولت دومش در شروع مذاکرات هستهای به کنگره آمریکا رفت و در آنجا جملهای گفت که به نظر من تاریخی هست. اوباما در کنگره گفت: «تحریمها دیگر بر ایران اثر نکرد».
***
اصلاح قانون انتخابات ریاستجمهوری به انتخابات ۱۴۰۰ نمیرسد
احمد علیرضابیگی، عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در صفحه شخصی خود در توئیتر با هشتگ اصلاح قانون انتخابات نوشت: «احتمالا طرح اصلاح قانون انتخابات ریاستجمهوری به انتخابات ۱۴۰۰ نمیرسد؛ یکی از مسائل مطرح شده در طرح اصلاح قانون انتخابات ریاستجمهوری بها دادن به احزاب است». نمایندگان مجلس شورای اسلامی بررسی جزئیات طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاستجمهوری را از هفته گذشته در صحن مجلس آغاز کردهاند. بر اساس این طرح، قانون انتخابات ریاستجمهوری در حوزه مدرک تحصیلی داوطلبان، سن داوطلبان و سابقه مدیریت اجرایی در مناصب سیاسی برای کاندیداتوری در انتخابات تغییرات اساسی خواهد کرد.
ارسال به دوستان
قالیباف در نطق پیش از دستور مجلس:
آنچه را به نفع معیشت مردم نیست به دیوار میکوبیم
گروه سیاسی: رئیس مجلس با اشاره به اجرای طرح حمایت معیشتی با همراهی دولت گفت: حل مشکلات معیشتی مردم را در اولویت میدانیم و معتقدیم نمیتوان باری از روی دوش مردم برداشت، مگر با هماهنگی و اتحاد.
محمدباقر قالیباف در نطق پیش از دستور خود در جلسه علنی روز گذشته با تبریک ولادت حضرت زینب(س) و روز پرستار گفت: پرستاران عزیز ما با کمترین امکانات بیشترین افتخارات را به ارمغان آوردند، جان دهها هزار نفر از هموطنان را نجات دادند و خطر را به جان خریدند تا بقیه آسیب کمتری ببینند. رئیس مجلس اظهار داشت: فداکاری پرستاران قهرمان ما در تاریخ این سرزمین ماندگار خواهد شد و بیگمان نسلهای بعد نیز روایت مجاهدت و ایثار پرستاران را برای فرزندان خود تعریف میکنند. وی ادامه داد: شما قهرمانان سرزمین ما هستید و همه ما به شما افتخار میکنیم. مطمئن باشید شما را در میدان خطر تنها نخواهیم گذاشت و تمام نمایندگان مجلس شورای اسلامی خود را موظف میدانند از همه ظرفیتهای مجلس برای پیگیری مطالبات شما قهرمانان بینام و نشان بهره گیرند. قالیباف اضافه کرد: یاد و خاطره بیش از یکصد شهید مدافع سلامت از میان پرستاران را گرامی میداریم و قدردان قهرمانهای سفیدپوش خود در جایجای ایران عزیزمان هستیم.
قالیباف خاطرنشان کرد: میان همه مسؤولان باید یک اصل مشترک باشد و آن هم نفع مردم است. آنچه را به نفع مردم نیست و به معیشت و منزلت اجتماعی آنها آسیب میزند، به دیوار میکوبیم و آنچه را به مصلحت آنهاست، از زبان هر کسی گفته شود و با قلم هر کسی نوشته شود، روی چشم میگذاریم و تلاش خواهیم کرد با ریلگذاری و هدایتگری صحیح و با هماهنگی و همکاری با دولت، کشور را به سمت حل مشکلات مردم سوق دهیم. رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: طرح حمایت معیشتی از مردم نمونه مناسبی است که با همکاری و هماهنگی دولت محترم به نتیجه رسید. به مردم قول داده بودیم نگذاریم سفره آنها کوچکتر شود. تلاش کردیم کمتر شرمسار پدرانی باشیم که شرمنده فرزندانشان شدهاند. مطمئن باشید مردم را در میان مشکلات اقتصادی تنها نخواهیم گذاشت.
* باید دقیقترین برآوردها در بودجه 1400 لحاظ شود
وی افزود: نکته دیگر مربوط به مهمترین دستور کار پیش روی مجلس یعنی لایحه بودجه 1400 است. بودجه در نگاه مجلس تأثیرگذارترین سند حکمرانی است که مستقیما مسیر پیشرفت یا عقبماندگی کشورها را رقم خواهد زد. باید دقیقترین و کارشناسیشدهترین برآوردها در بودجه لحاظ شود تا نقشه راه کشور مسیری در جهت منافع مردم را طی کند. قالیباف خاطرنشان کرد: درباره لایحه بودجه 1400 در مجلس شورای اسلامی چه در کمیسیونها، چه در مرکز پژوهشها، چه در دیوان محاسبات و چه در جلسات متعدد کارشناسی با اقتصاددانان بررسیهای لازم شده است. دیوان محاسبات نیز گزارش تفریغ بودجه را بهنگام آماده کرده است. گزارش تفریغ بودجه کارنامه انضباط مالی دولت است. گزارش تفریغ بودجه در گذشته به گزارشی اداری و کماثر تبدیل شده بود اما ما برای نخستینبار توانستیم آسیبهای بودجه سال 98 را در بررسی لایحه بودجه 1400 مدنظر قرار دهیم.
* اصلاح ساختار بودجه مثل نان شب برای سیاستگذار ما واجب است
رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: امیدواریم با توجه به هماهنگیهای انجام شده با دولت و سازمان برنامه و بودجه، برای اصلاح لایحه بودجه نهایت همکاری را به عمل آورند. اصلاح ساختار بودجه حتی در حداقلیترین صورت آن مثل نان شب برای سیاستگذار ما واجب است. وی افزود: ارقام بودجه را در اصلاحات اساسی مجلس واقعی خواهیم کرد و مجوز اخیر رهبر انقلاب گامی بلند در جهت واقعی کردن ارقام بودجه و پرهیز از هر گونه برآورد غیرواقعی است. تلاش خواهیم کرد در همین مسیر بند به بند لایحه را با اصلاحات اساسی به شیوهای که به نفع معیشت مردم و کشور عزیزمان باشد بررسی کنیم تا نقشی در برداشتن بار گرانی و تبعیض و بیعدالتی و فقر از روی دوش مردم ایفا کنیم. قالیباف خاطرنشان کرد: در این مسیر بیشترین عایدی زمانی نصیب مردم خواهد شد که مجلس و دولت بررسی کارشناسی را اولویت کار خود بدانند و به خاطر منافع مردم و کشور در هماهنگی با یکدیگر عمل کنند. انشاءالله با تصویب نهایی بودجه 1400 به شیوهای واقعبینانه و کارشناسیشده، مجلس به وظیفه خود برای ریلگذاری مسیر پیش روی دولت به نفع مردم و کشور عمل خواهد کرد.
ارسال به دوستان
نمایندگان پارلمان عراق در آستانه سالگرد شهادت فرماندهان مقاومت بر اجرای کامل مصوبه مجلس این کشور نسبت به خروج آمریکا از عراق تأکید کردند
انتقام راهبردی
گروه سیاسی: صحنه سیاسی عراق با نزدیک شدن به سالگرد ترور فرماندهان مقاومت، شهید سردار حاجقاسم سلیمانی و شهید ابومهدی مهندس کاملا رنگ و بوی مقاومت به خود گرفته است.
به گزارش «وطن امروز»، در این راستا نماینده پارلمان عراق تاکید کرد: برای قدردانی از فرماندهان شهید سردار سپهبد «حاجقاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس و «ابومهدی مهندس» معاون سازمان «حشدالشعبی»، باید نیروهای آمریکایی از عراق اخراج شوند. «عالیه نصیف» نماینده ائتلاف «دولت قانون» در پارلمان عراق روز گذشته در سخنانی تاکید کرد: وظیفه شرعی و اخلاقی ایجاب میکند ما اشغالگران را از خاک کشورمان اخراج کنیم. وی گفت: حادثه شهادت ابومهدی المهندس، معاون سازمان حشدالشعبی عراق و همقطارانش با اخراج اشغالگران آمریکایی از عراق پاسخ داده خواهد شد.
نماینده ائتلاف دولت قانون تصریح کرد: سازمان حشدالشعبی در مسیر آرمانهای المهندس، پیروزی بر گروه تروریستی «داعش» گام برخواهد داشت که توانست نقشههای خارجی و بینالمللی برای تقسیم عراق را متوقف کند. به گفته وی، پارلمان عراق برای قدردانی از فرماندهان شهید و همقطاران آنها، مصوبهای را صادر کرد که دولت گذشته و کنونی را ملزم به جدولبندی خروج نیروهای بیگانه از عراق بدون هرگونه تعللی کرد. این نماینده عراقی افزود: قوه مقننه از نزدیک کار قوه مجریه را درباره اجرای مصوبه پارلمان درباره لزوم پایان دادن به حضور آمریکا در خاک عراق دنبال خواهد کرد. همچنین مختار الموسوی، نماینده ائتلاف فتح عراق با اشاره به اینکه ملت عراق جنایت ترور سردار سلیمانی و ابومهدی مهندس توسط آمریکا را فراموش نخواهد کرد، تاکید کرد: ضعف دولت عراق و نبود امکانات دلیل سکوت در برابر این جنایت است. نماینده ائتلاف فتح عراق در گفتوگو با پایگاه خبری المعلومه تاکید کرد: دولت آمریکا بعد از ترور سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس وارد یک تنگنا شد، زیرا ترامپ تمام قوانین و عرف بینالمللی را نقض کرد. وی گفت: نباید نسبت به تروریسم آمریکایی و هدف قرار دادن عراق و ترور فرماندهان پیروزی بیتفاوت بود اما متاسفانه ضعف امکانات دلیل سکوت در برابر این جنایت است و اگر همین اتفاق در روسیه یا کشور دیگری رخ میداد پاسخ کاملا متفاوت بود.
الموسوی خاطرنشان کرد: دولت عراق ضعیف است و اگر از قدرت برخوردار بود به جنایت آمریکا در ترور فرماندهان پیروزی پاسخ میداد. این نماینده عراقی تاکید کرد: ملت عراق جنایت ترور نمادهای کشور و فرماندهان پیروزی توسط آمریکا را فراموش نخواهد کرد. روز شنبه هم مراسم یادبودی برای فرماندهان مقاومت در پارلمان عراق با حضور مقامات بلندپایه این کشور برگزار شد. در این مراسم فالح الفیاض، رئیس سازمان بسیج مردمی، محمد الحلبوسی رئیس پارلمان، حسن الکعبی معاون اول پارلمان، شماری از نمایندگان، عمار الحکیم رئیس جریان حکمت ملی عراق، هادی العامری رئیس ائتلاف فتح، نوری المالکی رئیس ائتلاف دولت قانون، فائق زیدان رئیس شورای عالی قضایی، شماری از روسای فراکسیونهای سیاسی، فرماندهان بسیج مردمی، فرماندهان امنیتی عراق و ایرج مسجدی، سفیر ایران در بغداد حضور داشتند. در این مراسم «علی الشکری» مشاور ارشد رئیسجمهور عراق که به نیابت از او در مراسم یادبود شرکت کرده بود، پیام برهم صالح را قرائت کرد. در این پیام آمده است: «ابومهدی مهندس و قاسم سلیمانی الگویی برای همه آزادگان جهان بودند و پیروزیهای عراقیها علیه تروریسم به درسی در محافل نظامی تبدیل شده است. چند روز قبل، ما در جشن سالگرد اعلام پیروزی موفقیتآمیز بر داعش حضور داشتیم و در این روز در سوگ شهادت ۲ فرمانده ابومهدی مهندس و حاج قاسم سلیمانی بودیم».گفتنی است عملیات تروریستی آمریکا در به شهادت رساندن فرماندهان شهید حاجقاسم سلیمانی و ابومهدی مهندس باعث شد نمایندگان منتخب مردم عراق در پارلمان این کشور مصوبه اخراج نیروهای بیگانه از کشورشان را تصویب کنند.
***
[دیدار وابسته نظامی ایران در عراق با مشاور امنیت ملی این کشور]
وابسته نظامی کشورمان در عراق با مشاور امنیت ملی این کشور دیدار و گفتوگو کرد. به گزارش ایسنا به نقل از بغداد الیوم، نوروزپور، وابسته نظامی ایران در بغداد با قاسم الاعرجی، مشاور امنیت ملی عراق دیدار و ۲ طرف در رابطه با تداوم همکاریها میان ۲ کشور بحث و رایزنی کردند. الاعرجی در این دیدار بر اهمیت تقویت روابط دوجانبه میان تهران و بغداد در زمینههای امنیتی و نظامی و راههای گسترش آن تاکید کرد. از سوی دیگر وابسته نظامی کشورمان در عراق بر آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای حمایت و همکاری از عراق در مقابله با تروریسم و ریشهکن کردن آن به منظور حفظ ثبات و امنیت در منطقه تاکید کرد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|