|
محرومیتزدایی سرلوحه کار نیروی زمینی سپاه است
فرمانده نیروی زمینی سپاه گفت: ما در همه قرارگاهها محرومیتزدایی را سرلوحه کار خودمان قرار میدهیم و از امکانات نیرو و سایر ارگانها برای این امر استفاده میکنیم. سردار محمد پاکپور اظهار داشت: یکی از وظایف عمده ما به عنوان پاسدار انقلاب محرومیتزدایی است و باید در همه شرایط کنار مردم باشیم. در حوادث هم نخستین نیرویی هستیم که به کمک مردم میشتابیم و این را وظیفه پاسداری خودمان میبینیم.
ارسال به دوستان
خط بطلان وزیر بهداشت بر خبرسازی برخی دولتیها درباره ارتباط FATF با عدم تأمین واکسن
FATF تأثیری بر خرید واکسن کرونا ندارد
گروه سیاسی: حسن روحانی گفته است مردم نگرانی درباره تامین واکسن کرونا نداشته باشند! به گزارش «وطن امروز»، حسن روحانی روز گذشته در جلسه هیات دولت گفت: درباره واکسن کرونا کارها در حال انجام است و به مردم بشارت میدهم که بانک مرکزی و وزارت بهداشت همه توان خود را به کار گرفته و برنامهریزی کردهاند. هم واکسن خارجی در اختیار مردم قرار میگیرد و هم امیدواریم در ماههای آینده واکسن داخلی به تولید برسد و در این زمینه برای مردم نگرانی نخواهد بود.
موضوع تامین واکسن کرونا در روزهای گذشته مورد توجه رسانهها قرار گرفته است. برخی مقامات وزارت بهداشت اعلام کرده بودند ایران به دلیل دشواری در توزیع و بهکارگیری واکسن فایزر از پروژه خرید واکسن کنار کشیده است.
علاوه بر این، برخی مقامات دولتی و رسانههای وابسته به آنها در روزهای اخیر با ادعای ارتباط عدم تصویب لوایح معروف FATF با عدم تامین واکسن، خواستار تایید این لوایح در مجمع تشخیص مصلحت نظام شدند.
در این راستا علی ربیعی روز سهشنبه در اظهاراتی به صورت مستقیم عدم تامین واکسن را به لوایح FATF مرتبط کرد: «در مورد انتقال پول بنا بر قوانین تحریم و قواعد FATF چندین مرحله انتقال پول با مشکل مواجه شد و با موانعی روبهرو بودیم. به طور کلی نپیوستن به FATF آثار خود را نشان خواهد داد. قبلا نیز دولت دیدگاه خود را در این زمینه اعلام کرده بود. امیدواریم با راهگشاییهای مقام معظم رهبری که در مجمع تشخیص مصلحت نظام ایجاد کردند بتوانیم مصلحت کشور را تامین کنیم».
ربیعی این اظهارات را پس از آن مطرح کرد که علی مطهری، نماینده سابق مجلس و از افراد نزدیک به دولت در توئیتی نوشت: «به خاطر اینکه در لیست سیاه FATF قرار داریم، نتوانستیم ۵۰ میلیون دلار مبلغ سهمیه ایران از واکسن کرونای سازمان جهانی بهداشت برای ۸ میلیون ایرانی را منتقل کنیم و سهمیه ایران باطل شد. مجمع تشخیص مصلحت نظام باید پاسخگو باشد». اظهارات روز سهشنبه سخنگوی دولت هم گویای این بود که نپیوستن ایران به FATF موانع جدی در مسیر خرید واکسن ایجاد کرده است.
روزنامه ایران، ارگان رسمی دولت نیز همانگونه که انتظار میرفت به ماجرای ارتباط FATF با خرید واکسن اشاره کرد و مدعی شد برای خرید واکسن ایران باید به FATF بپیوندد.
در گزارش روزنامه ایران با اشاره به گفتوگوی شخصی که استاد دانشگاه خوانده شده به نقل از وی آمده است: ما باید انتخاب کنیم که آیا میخواهیم با کشورهای مختلف دنیا مبادله آزادانه مالی داشته باشیم یا خیر، آیا میخواهیم کالاهای خود را فروخته و پول آن را دریافت کنیم، آیا میخواهیم از کشورها و شرکتهای مختلف خارجی کالاهایی نظیر واکسن کرونا را بخریم یا خیر؟ اگر پاسخ به این سوالات مثبت است، باید عضو FATF شویم.
حسن روحانی نیز روزگذشته به ماجرای FATF اشاره کرد. وی البته ترجیح داد به صورت مستقیم به ماجرای ارتباط واکسن و FATF اشاره نکند و با توجه به جو رسانهای موجود که توسط رسانههای وابسته به دولت درباره این لوایح ایجاد شده، درباره تاثیر آن بر مبارزه با فساد اشاره کند: یکی از راههای مبارزه با فساد همان 4 لایحهای بود که 2 تای آن تصویب شد و در ۲ تای دیگر دستور رهبری راهگشاست. بهترین راه برای مبارزه با فساد تصویب لوایح معروف به FATF است؛ البته ممکن است بعضیها خوششان نیاید.
تاکید مقامات دولتی و رسانههای وابسته به دولت به ارتباط عدم تصویب FATF با عدم تامین واکسن کرونا در حالی است که وزیر بهداشت روز گذشته صراحتا اعلام کرد تصویب یا عدم تصویب لوایح FATF تاثیری بر تامین واکسن ندارد.
روز گذشته سعید نمکی در ارتباط تلویزیونی با شبکه خبر در پاسخ به سوال مجری درباره ارتباط FATF با تامین واکسن گفت: سیاسی حرف نمیزنم، تأثیر FATF در موضوع نظام سلامت و [خرید] واکسن جدی نیست.
اظهارات نمکی از این جهت دارای اهمیت است که ناخواسته پروژه رسانهای چند روز اخیر دولتیها برای تبدیل موضوع FATF به یک خواسته عمومی و فشار به مجمع تشخیص مصلحت از طریق افکار عمومی برای تصویب این لوایح را خنثی کرد.
* خرید واکسن چقدر به FATF مرتبط است؟
اما سوال اساسی این است: فارغ از هیاهوی دولتیها آیا واقعا ارتباطی میان FATF و خرید واکسن وجود دارد؟ FATF اساسا نهادهایی را که در حوزه اقلام بشردوستانه (غذا، دارو و تجهیزات پزشکی) فعالیت دارند دارای ریسک بالا نمیداند و اعلام میدارد اجرای استانداردهای FATF نباید در تجارت بشردوستانه خللی وارد کند.
در دستورالعمل FATF با عنوان «بهترین اقدامات در مقابله با سوءاستفاده از سازمانهای غیرانتفاعی»، توصیههایی جهت جلوگیری از پولشویی و تامین مالی تروریسم در نهادهای غیرانتفاعی معرفی و اعلام شده است. در بند 22 این دستورالعمل آمده است: «به عنوان یک اصل، همکاری با توصیههای FATF نباید تعهدات یک کشور ذیل منشور ملل متحد و قوانین حقوق بشر بینالمللی جهت ارتقای احترام جهانی برای حقوق بنیادین بشر و آزادیها مانند آزادی بیان، دین یا گردهمایی مسالمتآمیز را مختل کند».
یکی از حقوق بنیادین بشر در منشور ملل متحد دسترسی به غذا و دارو است و دستورالعمل FATF در اینجا عنوان میکند که اجرای استانداردهای این نهاد نباید تجارت غذا و دارو را مختل کند. در بند 68 این دستورالعمل آمده است: «موسسات مالی همچنین نباید تمام نهادهای غیرانتفاعی را به عنوان حوزه پرریسک ببینند. بیشتر موسسات غیرانتفاعی (استفاده از عبارت موسسه غیرانتفاعی فراتر از تعریفFATF) با ریسک کمی در جهت سوءاستفاده برای تامین مالی تروریسم مواجه هستند. به عنوان مثال، موسسات مالی نباید نهادهای غیرانتفاعی (طبق تعریفFATF) را به عنوان حوزه پرریسک ببینند، تنها به این دلیل که آنها در محیطهای با نقدینگی بالا یا در کشورهایی با نیاز بشردوستانه بالا فعالیت میکنند».
ارسال به دوستان
روایت تختروانچی از عهدشکنی آمریکا در قبال ایران پس از توافق هستهای توسط اوباما و ترامپ
۱۵۰۰ تحریم بعد از برجام
گروه سیاسی: سفیر و نماینده جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد دست به اعترافات جالبی زد!
به گزارش «وطن امروز»، مجید تختروانچی سهشنبه طی سخنانی در نشست مجازی شورای امنیت ملل متحد، با اشاره به اینکه در 4 سال گذشته آمریکا بیش از ۱۵۰۰ تحریم علیه ایران اعمال کرده و تمام بخشهای اقتصاد ایران را هدف قرار داده و تقریبا تمام عواید ایران از برجام را از بین برده است، افزود: چنین تحریمهایی که انتظار میرود تعداد آنها حتی تا آخرین دقایق حضور دولت کنونی آمریکا در قدرت نیز افزایش یابد، در واقع یک جنگ تمامعیار است که در آن، ابزار اقتصادی جایگزین سلاح شده است.
نماینده ایران همچنین عنوان کرد: برای حفظ برجام، ایران هزینه گزافی پرداخته و بیش از سهم منصفانهاش تلاش کرده است، بنابراین هیچکس نمیتواند از ما انتظار بیشتری داشته باشد. در واقع، آن دسته از اعضای برجام که سالها تعهداتشان ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام را نقض کردند باید مسؤولیت بیشتری تقبل کنند.
تختروانچی با ذکر این نکته که ایران در حال اجرای تعهداتش ذیل برجام بوده است، یادآور شد: با وجود این، تحریمهای غیرقانونی آمریکا و عدم پایبندی ۳ کشور اروپایی به تعهدات خود در برجام، نهتنها ایران را از منافع پیشبینیشده در برجام، یعنی انتفاع از روابط اقتصادی و تجاری عادی با دیگران محروم کرده، بلکه مشقات و صدمات سنگینی به اقتصاد و مردم ما وارد آورده است.
این مواضع از سوی تختروانچی به عنوان یکی از اعضای ارشد تیم مذاکرهکننده ایرانی در برجام در حالی بیان میشود که حسن روحانی و کابینهاش روزی یک دستاورد خیالی برای این توافق میتراشند.
همین چند روز قبل بود که علیاکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی اظهار کرد: آمریکا کشور قلدری است. نفوذ سیاسی، اقتصادی و تجاری دارد اما ممکن است برای ما چارهساز نباشد ولی از یک جهتی برای ما مهم است. اکنون از نظر اخلاق سیاسی، دنبالهروان آمریکا همواره خودشان را در مقابل ما خجل میبینند. اروپا یا حتی هند با این همه بزرگیشان از احکام ثانویه آمریکا با شرمساری صحبت میکنند. همین خوب است. برای ما البته نان و آب نمیشود اما میدانند که حق به جانب ماست.
حسن روحانی که با ایده مرکزی مذاکره جهت حل پرونده هستهای ایران، در انتخابات به پیروزی رسید، در جریان مذاکرات با 1+5 از لغو تمام تحریمها سخن میگفت و خبر از مذاکره برد- برد میداد. با این وجود با گذشت 7 سال از آن روزها، رئیسجمهور رفع نشدن تحریمها و ارتقای آنها به جنگ تمامعیار اقتصادی را افتخار دولتش در مقاومت برابر زورگویی آمریکا مینامد!
در چنین شرایطی، اظهارات تختروانچی درباره اعمال 1500 تحریم علیه ایران در 4 سال گذشته، ابعاد جدیدی از دیپلماسی و هنر سیاست خارجی را در دولت روحانی نمایان میکند. این جمله شاید پاسخ گویایی به رئیسجمهوری باشد که در جریان تبلیغات انتخابات ریاستجمهوری خود در سال 96 خطاب به منتقدانش میگفت: شما زبان دنیا رو بلدید؟ همچنین حاوی پیام شفافی برای محمدجواد ظریف است که با مسخره کردن نمایندگان کنگره آمریکا که هشدار داده بودند رئیسجمهور بعدی آمریکا میتواند با چرخش یک قلم از برجام خارج شود به آنها درس حقوق میداد.
با چنین اوصافی بعد از اینکه از برجام آبی برای اقتصاد کشور گرم نشد، روحانی- ظریف مذاکرات برد- برد را به باخت- باخت تبدیل کردند که اگر از نتایج اقتصادی برجام محروم شدیم در عوض آمریکا هم در جهان شکست اخلاقی(!) خورد و تلاشهای آمریکا برای امنیتیسازی برنامه هستهای ایران شکست خورد. البته روزی که محمدجواد ظریف در بالکن هتل کوبورگ وین برای خبرنگاران دست تکان میداد و همه چیز را خوب توصیف میکرد و روحانی همزمان در تهران از لغو تمام تحریمها و به رسمیت شناختن حقوق هستهای کشورمان پیام زنده تلویزیونی مخابره میکرد، هیچکدام این اظهارات را به زبان نمیآوردند. اعمال 1500 تحریم آمریکا علیه کشور همچنین حاصل اعتماد دولت روحانی به آمریکا در میز مذاکره و تضمین دانستن امضای جان کری، وزیر وقت خارجه آمریکاست که منجر به یک متن ضعیف و پرابهام و تفسیرپذیر شد که علاوه بر حفظ زیرساخت تحریمهای ضد ایرانی، زمینه را برای نقض برجام از سوی دولت بعدی آمریکا فراهم کرد. تا جایی که رئیس دولت چندی قبل اعتراف کرد: چگونه برجام پایش لنگ شد. آن فرد کمسواد تاجرمسلک کاغذی را خطخطی کرد و گفت از برجام خارج شویم.
ظریف، وزیر امور خارجه هم اخیرا در گفتوگویی اعتراف کرد دولت اوباما به تعهدات برجامیاش عمل نکرد. محمدجواد ظریف در این باره گفت: «من به بعضیها میگویم اتفاقا ظریف نشان داد میتواند عمل کند اما اوباما نتوانست عمل کند. روحانی نشان داد میتواند عمل کند اما اوباما که خودش فرمانده کل قواست نتوانست. مصوبات برخلاف برجام در دوره آقای اوباما آمد و بعد از دوره ایشان در دوره آقای ترامپ هم آمد».
اعتراف سهشنبه شب تختروانچی مبنی بر افزایش تصاعدی تحریمها در شرایطی است که ۲۹ مرداد ۹۷، محمدجواد ظریف در مصاحبه اختصاصی با شبکه سیانان اظهار داشت: «احساس میکردیم آمریکا حداقل این مسأله را یاد گرفته است که تحریمها تنها موجب فشار اقتصادی بر ایران میشود و دستاورد و نتیجه سیاسی مورد انتظار واشنگتن را به همراه ندارد. من تصور میکردم آمریکاییها این درس را گرفتهاند ولی متاسفانه اشتباه میکردم».
با چنین ارزیابیهایی از سوی دولت روحانی، تمام مسائل اقتصادی کشور و معیشت مردم به مذاکراتی با این مختصات گره زده شد و نتیجه این هدفگذاری امروز به وضوح در تمام اجزای اقتصادی کشور و مردم آشکار است. البته نکته قابل تامل اینجاست که تمام این مسیر طیشده برای دولت دوازدهم کوچکترین درس عبرتی نداشته است، به گونهای که دولتمردان طی ماههای گذشته چشم به انتخابات آمریکا دوختند تا دوباره همان مسیری را دنبال کنند که با صرف هزینهای گزاف به کشور، آزمون خود را پس داده است. بر این اساس دولت روحانی با خوشبینی نسبت به انتخاب بایدن در آمریکا، امیدوار است این کشور به برجام بازگردد و مثل یک عضو عادی به تعهداتش عمل کند.
در این راستا حسن روحانی در نشست اخیر خود با اهالی رسانه و خبرنگاران داخلی و خارجی بیان کرد: «معتقدیم شرایط در دولت آینده آمریکا تغییر خواهد کرد؛ آن شرایط قبلی باقی نمیماند، حالا که آقای بایدن پیروز این انتخابات شده، شرایط تغییر خواهد کرد».
این شعف روحانی البته نشان میدهد بیموامیدهای 7 ساله دولت از رفتوآمدهای کاخ سفید قرار نیست باز هم حامل اتفاق مثبتی در روند مدیریتی و اجرایی کشور شود.
ارسال به دوستان
اخبار
آیتالله جنتی:
اظهارات «روحانی» علیه شورای نگهبان خلاف قانون اساسی بود
دبیر شورای نگهبان گفت: در شرایطی که به دلیل سوءتدبیرهای برخی مسؤولان، مردم با مشکلاتی همچون گرانی و تورم مواجه هستند، رئیسجمهور اظهارات خلاف قانون اساسی علیه شورای نگهبان مطرح میکند. آیتالله احمد جنتی در نطق پیش از دستور خود در جلسه روز گذشته شورای نگهبان با ابراز تأسف از اظهارات نادرست و حاشیهساز رئیسجمهور درباره مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان تاکید کرد: من در تعجبم چرا در این شرایط که به دلیل سوءتدبیرهای برخی مسؤولان، مردم با مشکلاتی همچون گرانی و تورم مواجه هستند و همه باید جهت رفع آنها بکوشند، آقای رئیسجمهور اظهارات خلاف قانون اساسی علیه شورای نگهبان مطرح میکند که اصلا در شأن او نبود. دبیر شورای نگهبان تاکید کرد: شورای نگهبان بر اساس نص صریح قانون اساسی به وظایفی که برعهدهاش قرار گرفته شامل تطبیق مصوبات با شرع مقدس و قانون اساسی، نظارت بر انتخابات و تفسیر قانون اساسی عمل میکند. آیتالله جنتی در خاتمه سخنان خود ابراز امیدواری کرد مسؤولان آرامش کشور را بهم نزنند و به وظایف قانونی خود عمل کنند.
***
قالیباف:
اعمال تغییرات اساسی در بودجه ۱۴۰۰ به نفع معیشت مردم ضروری است
رئیس مجلس با اشاره به لزوم اعمال تغییرات اساسی در ساختار لایحه بودجه ۱۴۰۰ به نفع معیشت مردم، گفت: در صحن علنی و کمیسیون تلفیق بودجه، زمان کافی برای بررسی آن اختصاص خواهیم داد تا بودجه سال آینده با دقت کامل بررسی و به نحوی که به شرایط اقتصادی کشور و معیشت مردم کمک کند، تصویب شود.
محمدباقر قالیباف که در نخستین جلسه کمیسیون تلفیق بررسی لایحه بودجه 1400 حضور یافته بود، تاکید کرد: لایحه بودجه تقدیمی دولت به مجلس دارای اشکالات جدی و اساسی است، بویژه آنکه بودجه به صورت انبساطی دیده شده که باعث تورم و گرانی میشود. همچنین بر مبنای این بودجه انبساطی هزینه زیادی هم در نظر گرفته شده است. البته برخی هزینهها به صورت صددرصدی باید باشد و نمیتوان آنها را تغییر داد؛ مانند 650 هزار میلیارد تومان در بحث پرداخت حقوقها که قابل تغییر نیست و یکی از اهداف اساسی ما در مجلس توجه جدی به معیشت مردم و قدرت خرید توسط اقشار مختلف است.
***
العالم: فرمانده نیروی قدس سپاه با مقامات عراقی دیدار کرد
وبگاه شبکه تلویزیونی العالم میگوید فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران با مقامات بلندپایه عراقی در بغداد دیدار کرده است. این شبکه به نقل از خبرنگار خود در عراق گزارش داد «سردار سرتیپ پاسدار اسماعیل قاآنی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران به بغداد سفر کرده است. طبق این گزارش، سردار قاآنی در این سفر با مقامات بلندپایه عراقی دیدار کرده و با آنها راههای توسعه همکاری دوجانبه میان ۲ کشور را مورد بحث و بررسی قرار داده است. در ادامه خبر العالم آمده است که سفر سردار قاآنی به بغداد از پیش برنامهریزی شده بوده و ارتباطی با موضوع هدف گرفته شدن سفارت آمریکا در بغداد نداشته است. به نوشته العالم، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران، پیشتر چند بار به عراق سفر کرده و با مقامات بلندپایه این کشور درباره توسعه روابط دوجانبه گفتوگو کرده است.
***
«شهادت و حاکمیت» شعار مراسم سالروز شهادت سردار سلیمانی در عراق
در آستانه نخستین سالروز شهادت فرماندهان شهید سردار سلیمانی و المهندس در پایتخت عراق علاوه بر نهادهای رسمی و دولتی، گروههای مختلف مردمی نیز برای تقدیر از این شهدا و تاکید بر ادامه راه آنها آماده میشوند. پایگاه اطلاعرسانی سازمان حشدالشعبی عراق از راهاندازی یک کمپین رسانهای ویژه مراسم نخستین سالگرد شهادت فرماندهان پیروزی خبر داد. پایگاه اطلاعرسانی حشدالشعبی اعلام کرد همزمان با سالگرد شهادت فرماندهان پیروزی (شهیدان سلیمانی و ابومهدی المهندس)، این کمپین رسانهای راهاندازی شد و رسما فعالیت خود را برای پوشش و پشتیبانی فعالیتهای رسمی و مردمی و نیز برنامههای تبلیغاتی و هنری آغاز کرد. بنا بر این گزارش، مراسمها و یادبودهایی که قرار است برگزار شود، تحت شعار «شهادت و حاکمیت» خواهد بود و همه راهپیماییها، مراسمها و فعالیتهای فرهنگی با هماهنگی و همکاری سازمانها و موسسات رسمی، دینی، اجتماعی و هیأتهای دیپلماتیک در داخل و خارج کشور صورت خواهد گرفت.
***
روایت فتاح از دستور رهبرانقلاب برای مقابله با کرونا
سیدپرویز فتاح، رئیس بنیاد مستضعفان در مراسم افتتاح طرحهای محرومیتزدایی نیروی زمینی سپاه، با بیان اینکه سردار سلامی تقریبا هر ماه جلسه قرارگاه محرومیتزدایی امام حسن مجتبی را برگزار میکند، گفت: بنده هم عضو آن جلسه هستم و خودمان را موظف میدانیم در این قرارگاه خدمتی را به مردم انجام دهیم. وی افزود: وضعیت مردم سطح پایین خوب نیست و این تورم افسارگسیخته فشار زیادی به مردم وارد کرده و لذا هر کاری میتوانیم باید انجام دهیم و این فرمان رهبر انقلاب است که به این اقدامات باید سرعت داد. در موضوع کرونا از رهبر انقلاب سوال کردم چقدر از اموال بنیاد را میتوان برای کرونا هزینه کرد؟ ایشان فرمودند «هر چه میتوانید کمک کنید»، یعنی سقفی برای این کار تعیین نکردند. فتاح ادامه داد: هر چه نیروی زمینی برای ما تعیین کرده است را با افتخار انجام میدهیم و از فرمانده نیرو میخواهم به این اقدامات سرعت ببخشند و ما مطمئنتر از نیروی زمینی که امین نظام و مرزداران کشور هستند برای محرومیتزدایی پیدا نمیکنیم.
ارسال به دوستان
خیاط در کوزه افتاد
رسوایی مالی آبه شینزو، نخستوزیر سابق ژاپن این روزها در حالی جنجالآفرین شده است که او را میتوان نمادی از قمار سیاسی جریانات غربگرا در داخل کشورمان دانست. سفر آبه به تهران در شرایطی در سال 98 جنجالآفرین شد که رسانههای اصلاحطلب تمام تلاش خود را کردند تا سفر آبه به عنوان واسطه ترامپ را به عنوان سرآغازی بر تغییرات در روابط تهران- واشنگتن تفسیر کنند. در این میان بررسی رفتار رسانههای اصلاحطلب که ید طولایی در بزک کردن آمریکا دارند نشان از غلط بودن تحلیلها و پیشفرضهای آنان دارد. برای نمونه خبرسازی و تحلیل روزنامه «سازندگی» وابسته به حزب کارگزاران سازندگی درباره سفر آبه شینزو به تهران و سفر روحانی به توکیو است. مخابره پیام غلط توسط روزنامه سازندگی در حاشیه سفر آبه به تهران و سفر روحانی به توکیو در فضایی شکل گرفت که تجربه سیاست خارجی دولت روحانی در سالهای اخیر به عنوان کارنامه واضحی از تصمیمات جریان غربگرا در دسترس و آماده قضاوت افکارعمومی است.
حاشیه پررنگتر از متنی که نباید از آن چشمپوشی کرد آن است که جریانی که با سفر آبه بیشترین هیجان را برای آغاز روابط با ترامپی که از برجام خارج شده بود داشت، با شکست ترامپ مجددا با بهانهای جدید مدعی فرا رسیدن زمانی مناسب برای آغاز گفتوگو با دولت آمریکا شد. نکته قابل تأمل اما نحوه زیست اهالی این روزنامه در عرصه رسانه و سیاست است. تیم اجارهای این روزنامه در ۲ دهه اخیر به عنوان دریافتکنندگان پروژه از احزاب گوناگون شناخته میشوند.
افرادی که در میان اهالی رسانه به «سرویسدهندگان به کارفرمای سیاسی» شهرت دارند و اکنون در استخدام تیم رسانهای حسن روحانی فعالیت میکنند. جالب اینجاست که اهالی این روزنامه همان افرادی هستند که حسن روحانی در سخنرانی سال 78 در مقابل دانشگاه تهران آنها را اراذل و اوباش خوانده بود. با این حال آنچه برای این افراد اهمیت دارد باقی ماندن در عرصه رسانه و سیاست با هر ترفندی است و بر همین اساس دوست و دشمن خود را بر مبنای فایده و هزینه مادی میسنجند. البته این به این معنا نیست که این افراد خود نقش مستقل در سپهر سیاسی دارند، بلکه آنان بر مبنای تعریف کاری که از سوی جریانهای سیاسی متمول به آنها دیکته میشود عمل میکنند و مزد میگیرند. این افراد به چنین زیستی خو گرفتهاند و از آن راضی هستند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|