|
۲ جامجهانی فوتبال در سال ۲۰۲۱ لغو شد
فدراسیون جهانی فوتبال اعلام کرد شورای فیفا، جامجهانی زیر 20 سال و نیز جامجهانی زیر 17 سال فوتبال در سال 2021 را به دلیل شیوع کرونا لغو کرد. همچنین قرار شد کشورهای اندونزی و پرو که به ترتیب میزبان جامهای جهانی زیر 20 و زیر 17 سال بودند، میزبانی رقابتهای یادشده را در سال 2023 برعهده داشته باشند.
ارسال به دوستان
ردپای وزارت ورزش در ناکامی های چند سال اخیر استقلال
در حسرت ثبات مدیریت
در مدت حضور سلطانیفر در وزارت ورزش و جوانان، استقلال 22 مدیر به خود دیده اما نهتنها مشکلات کاسته نشده و بدهیهای میلیاردی ایجاد شده، بلکه تنها یک جام حذفی به تالار افتخارات این باشگاه اضافه شده است. مدیریت باشگاه استقلال در دوره مسعود سلطانیفر، وزیر ورزش و جوانان، طی سالهای اخیر بارها دستخوش تغییرات شده و این تیم در این سالها به جز یک قهرمانی جام حذفی در فصل 97-96 دستاوردی نداشته است. این تیم در سالهایی که از کمترین امکانات برخوردار بود، همیشه به عنوان یکی از مدعیان قهرمانی در لیگ و حتی آسیا نام خود را بر سر زبانها انداخته بود اما حالا با اسپانسرهای چند ده میلیاردی و البته مدیریت ضعیف، نهتنها از نظر فنی موفق نشده بلکه از لحاظ ساختاری نیز چیزی به آن طی سالیان اخیر اضافه نشده است. اما اینکه چرا استقلال با پشتوانه هواداری میلیونی چنین شرایطی دارد، قطعا به تغییرات پیدرپی مدیریتی و عدم نظارت روی عملکرد مدیران توسط مقامات مسؤول مثل وزارت ورزش برمیگردد. با نگاهی به تغییرات بخش مدیریت آن متوجه میشویم بیدلیل نیست که این باشگاه از فصل 92-91، چه از نظر فنی و چه مدیریتی، دچار مشکلات عدیده شده است و مدیران منصوب وزارت ورزش، این باشگاه را به سمت سراشیبی هدایت کردند.
نگاهی به تغییرات گسترده در مدیریت باشگاه استقلال در مدت 4 سال حضور مسعود سلطانیفر در وزارت ورزش:
11/8/95
شهاب جهانیان (رئیس هیأتمدیره)، مسعود معینی، رضا افتخاری (مدیرعامل)، حسن زمانی و پندار توفیقی. مسعود معینی ۲۶ آذر ۹۵ استعفا کرد.
۳/۴/۹۶
محمدحسین قریب (رئیس هیأتمدیره)، جواد قراب، اکبر عباسیملکی، حسن زمانی و رضا افتخاری (مدیرعامل)
۲۴/۳/۹۷
امیرحسین فتحی، جواد قراب، اکبر عباسیملکی، حسن زمانی و رضا افتخاری (مدیرعامل)
۴/۴/۹۷
اکبر عباسیملکی (رئیس هیأتمدیره)، جواد قراب، امیرحسین فتحی، حسن زمانی و رضا افتخاری (مدیرعامل)
۸/۱۱/۹۷
احمد سعادتمند (رئیس هیأتمدیره)، کامران منزوی، میرشاد ماجدی، اسماعیل خلیلزاده و امیرحسین فتحی (مدیرعامل)
۱۰/۶/۹۸
اسماعیل خلیلزاده (رئیس هیأتمدیره)، کامران منزوی، میرشاد ماجدی و امیرحسین فتحی (مدیرعامل)
۲۷/۹/۹۸
اسماعیل خلیلزاده (رئیس هیأتمدیره)، کامران منزوی، میرشاد ماجدی، علی فتحاللهزاده و امیرحسین فتحی (مدیرعامل)
۱۲/۱۰/۹۸
اسماعیل خلیلزاده (رئیس هیأتمدیره و سرپرست)، علی فتحاللهزاده، امیرحسین فتحی، کامران منزوی، میرشاد ماجدی و سیدعبدالرضا موسوی
۱۳/۱۱/۹۸
اسماعیل خلیلزاده (رئیس هیأتمدیره و سرپرست)، علی فتحاللهزاده، کامران منزوی، مهدی شریفینیکنفس و سیدعبدالرضا موسوی
۲۸/۱۲/۹۸
اسماعیل خلیلزاده (رئیس هیأتمدیره و سرپرست)، احمد سعادتمند، کامران منزوی، حجت نظری و سیدعبدالرضا موسوی.
۱۱/۱/۹۹
احمد سعادتمند (مدیرعامل)، حجت نظری، کامران منزوی و اسماعیل خلیلزاده
۱۰/۴/۹۹
احمد سعادتمند (مدیرعامل)، حجت نظری، مهدی عبدیان، هادی زبدهشیرکوهی و اسماعیل خلیلزاده
26/9/99
احمد مددی (مدیرعامل)، مهدی عبدیان، اسماعیل خلیلزاده، حجت نظری و حمیدرضا آصفی. زبدهشیرکوهی از هیاتمدیره استعفا کرد.
این همه تغییر در 4 سال بدونشک نشاندهنده عدم ثبات مدیریتی و کارکرد ضعیف افراد منتخب وزارت ورزش است. واضح و روشن است که وزارت ورزش به خاطر ضعف مدیریتی ناچار به این تغییرات شده و کمتر سرمربیای در این چند سال وجود داشته که با یک مدیرعامل کار کرده باشد. نمونهاش امیرحسین فتحی که با همراهی معاونش هرگز با انتخاب رضا افتخاری (سرمربیگری شفر) کنار نیامد و در نهایت با برکناری وی خسارت زیادی به استقلال وارد شد. در ادامه، دیگر مدیران هم مجبور شدند با خسارت استراماچونی کنار بیایند و همین رویه همچنان ادامه دارد.
در این بین نفراتی مثل زبدهشیرکوهی، جواد قراب، حسن زمانی، اکبر عباسیملکی، شهاب جهانیان، مهدی شریفی و عبدالرضا موسوی عضو هیاتمدیره شدند که هرگز مشخص نشد چه اقدامی برای رشد و ایجاد ساختار انجام دادهاند. حتی گفته میشود خیلی از این نفرات به دلیل اختلاف با وزارت ورزش از استقلال جدا شدند. افرادی مثل حسن زمانی، عبدالرضا موسوی و... بعد از جدایی، از عملکرد وزیر ورزش انتقاد کردند که نشان میدهد انتخابها روی اصول انجام نشده است.
با این اتفاقات، دلایل ناکامی چندین و چند ساله استقلال و ایجاد بدهیهای سنگین و چند ده میلیاردی اتفاق عجیبی نیست. کاملا مشخص است چرا این تیم پرطرفدار موفق شده در این سالها تنها یک جام حذفی کسب کند چون هر مدیری که سکان مدیریت را به دست گرفته، بر اساس خواستههای شخصی اقدام به تغییر در کادر فنی کرده و همین استقلال را به مرز فروپاشی برده است.
بد نیست مدیران وزارت ورزش و مسعود سلطانیفر در راس آن، عملکرد سالهای اخیر خود در استقلال را بررسی و خودشان قضاوت کنند آیا نظارت درستی روی این باشگاه صورت گرفته است یا خیر؟
***
[قرارداد استقلالیها باعث ورود نهادهای نظارتی شد]
سخنگوی باشگاه استقلال با حضور در برنامه تلویزیونی اعلام کرد مشکل فرشید اسماعیلی با این باشگاه حل شده است. حجت نظری، سخنگوی باشگاه استقلال با حضور در یک برنامه تلویزیونی پاسخگوی سوالاتی پیرامون آخرین شرایط و وضعیت این باشگاه بود. او درباره تکلیف بازی شهرآورد گفت: درون باشگاه درباره زمان برگزاری داربی اختلاف نظر وجود داشت؛ بعضیها معتقد بودند داربی به تعویق بیفتد بهتر است و عده دیگری اعتقاد داشتند به تعویق نیفتد بهتر است اما فارغ از اینکه ما چه علاقهای داشتیم، سازمان لیگ تصمیم گرفت این بازی به تعویق بیفتد. امیدواریم تکلیف تاریخ داربی بزودی مشخص شود و این دیدار زودتر برگزار شود. شرایط ما بسیار خوب است و انشاءالله در این بازی موفق میشویم.
نظری درباره آخرین وضعیت فرشید اسماعیلی و اینکه چه صحبتهایی در جلسه مطرح شده است نیز گفت: درباره اسماعیلی ۲ بحث وجود دارد. اسماعیلی گفتوگویی با مدیرعامل باشگاه داشت که منجر به دلخوری شد که ایشان از آقای مددی عذرخواهی کرد. البته این موضوع به علت یک اختلاف حسابی بود که وجود داشت. اسماعیلی درباره پرداختیها ادعاهایی داشت که باشگاه آن را قبول نداشت. در نهایت آن موضوع نیز حل شد چون زمان نقل و انتقالات در بعضی قراردادها و پرداختها متاسفانه دقت لازم نشد که همه اینها باعث سوءتفاهم شد. البته ما در حال رفع این مشکلات هستیم. نهادهای نظارتی هم به این موضوع ورود کردهاند. ما تلاش میکنیم در هر ۲ حوزه - مواجهه با بازیکن و پاسخ به نهادهای نظارتی- مشکلات را حل کنیم.
نظری درباره ورود نهادهای نظارتی به قراردادهای بازیکنان استقلال نیز گفت: با توجه به اینکه بعضی قراردادها اندکی خارج از عرف بود و عددها با متوسط قراردادهای لیگ خیلی متفاوت بود، نهادهای نظارتی ورود کردند. ما هم طبیعتا پاسخهایی را که داریم ارائه خواهیم کرد و امیدواریم این پاسخها پذیرفته شود.
نظری ادامه داد: طبیعی است همه نهادها این حق را دارند که نسبت به اتفاقاتی که در سازمان لیگ رخ میدهد، ورود کنند. ما نیز سعی میکنیم تا جایی که قانون اجازه میدهد از اختیاراتمان استفاده کنیم و امیدواریم از این به بعد، این مشکلات به وجود نیاید.
وی گفت: بعضی قراردادها نسبت به قرارداد فصل قبل آن بازیکن، تفاوت فاحشی داشت که باعث ورود نهادهای نظارتی به این قضایا شد. البته سعادتمند، مدیرعامل وقت باشگاه در یکی از جلسات هیاتمدیره گفت ایشان با اراده خودشان این قراردادها را به نهادهای نظارتی داده و خب طبیعی است آنها این قراردادها را مقایسه میکنند و نظرشان را اعلام میکنند.
نظری در پایان گفت: اینکه این قراردادها چه سرنوشتی داشته باشد، من فکر میکنم از آنجا که بازیکن یک سمت قضیه است و باشگاه سمت دیگر، نمیشود بازیکن را مقصر دانست، چرا که باشگاه اگر فکر میکرد مبلغ قرارداد مناسب نیست میتوانست با بازیکن قرارداد نبندد. البته سعادتمند هیچگاه ریز قرارداد بازیکنان را به هیاتمدیره ارائه نکرد.
ارسال به دوستان
تساوی خیس پرسپولیس مقابل نساجی
2 امتیاز آب رفت
در دیداری معوقه از هفته پنجم لیگ برتر فوتبال ایران، پرسپولیس میهمان نساجی مازندران بود که این بازی با نتیجه تساوی یک-یک به پایان رسید. در این بازی که دیروز از ساعت ۱۵ در ورزشگاه شهید وطنی قائمشهر آغاز شد، مجتبی بیژن (۴۱) برای نساجی و سیامک نعمتی (۸۵) برای پرسپولیس گلزنی کردند. کیفیت این بازی کاملا تحت تاثیر چمن مصنوعی ورزشگاه و بارندگیهای شدید بود. به شکلی که بخشهایی از زمین دچار آبگرفتگی بود و بازیکنان ۲ تیم را در پاسکاری و رساندن توپ به زمین حریف دچار مشکل میکرد. نیمه نخست بیشتر به بازی مستقیم و درگیریهای فیزیکی گذشت. در دقیقه ۴۱، تیم نساجی صاحب یک ضربه کاشته از کنار محوطه جریمه پرسپولیس شد و مجتبی بیژن، مدافع نساجی توپ ارسالی را با یک ضربه سر وارد دروازه حریف کرد. گلمحمدی در شروع نیمه دوم مهدی شیری را به جای امید عالیشاه و علی شجاعی را به جای احسان پهلوان وارد زمین کرد. با این تعویض، شیری در دفاع راست قرار گرفت و سیامک نعمتی به خط حمله اضافه شد. نساجی در این نیمه برای دفاع از گل خود کمی عقب نشست و پرسپولیس چند فرصت خوب گلزنی را به دست آورد. فشار حملات پرسپولیس هر دقیقه بیشتر از قبل میشد اما یک اشتباه از مهدی شیری میتوانست نساجی را به گل دوم برساند. شیری در دقیقه ۶۹ قصد داشت توپ را به حامد لک، دروازهبان پرسپولیس واگذار کند اما به دلیل آبگرفتگی زمین، توپ متوقف شد و به مهاجم نساجی رسید که در حالت تکبهتک با دروازه پرسپولیس قرار گرفت. با این حال حامد لک بخوبی این موقعیت را مهار کرد و اجازه نداد تیمش گل دوم را دریافت کند. نساجی علاوه بر این در دقیقه ۷۷ روی یک ضدحمله توسط کریم اسلامی تا محوطه جریمه پرسپولیس پیش آمد ولی شوت سنگین این بازیکن با اختلاف کم از بالای دروازه به اوت رفت. تلاش بازیکنان پرسپولیس با ارسال توپهای بلند روی دروازه نساجی برای رسیدن به گل تساوی سرانجام در دقیقه ۸۵ جواب داد و سیامک نعمتی توانست یک توپ برگشتی را با شوتی زمینی به گل تبدیل کند. شاگردان یحیی گلمحمدی که قصد نداشتند بدون امتیاز زمین را ترک کنند، تا آخرین لحظات فشار خود را روی دروازه تیم میزبان حفظ کردند اما به گل نرسیدند تا بازی با همان نتیجه تساوی یک-یک تمام شود.
ارسال به دوستان
اخبار
ادامه صدرنشینی شاگردان شاهینطبع در گروه الف لیگ بسکتبال
تیم بسکتبال شهرداری گرگان با شکست دادن شورا و شهرداری قزوین به صدرنشینی خود در گروه الف لیگ برتر ادامه داد. به گزارش ایسنا، در ادامه رقابتهای لیگ برتر بسکتبال مردان که به صورت متمرکز در تهران برگزار میشود، روز پنجشنبه چهارم دی 2 دیدار از گروه الف مسابقات (هفتههای پنجم و ششم) برگزار شد که در پایان تیمهای شهرداری گرگان و پدافند هوایی مشهد مقابل حریفان خود به پیروزی رسیدند. در نخستین بازی تیم مدعی شهرداری گرگان به مصاف تیم شورا و شهرداری قزوین رفت که شاگردان شاهینطبع در پایان با نتیجه 87 - 98 حریف قزوینی خود را شکست دادند. شهرداری با کسب پنجمین پیروزی خود صدرنشین گروه الف شد. در پایان این بازی، محمد جمشیدی فوروارد گرگانیها با کسب ۲۲ امتیاز، ۴ ریباند و ۱۰ پاس گل ضمن اینکه دبل دبل کرد، با تاثیرگذاری ۲2، بهترین بازیکن زمین شد. نوید رضاییفر گارد گرگانیها نیز با کسب ۲۹ امتیاز، امتیازآورترین بازیکن زمین شد. در بازی دوم هم تیم رعد پدافند هوایی موفق شد در یک بازی نهچندان سخت ۶۶ - ۸۸ تیم خانه بسکتبال خوزستان را شکست دهد. در پایان این بازی، محمد کمالوند با کسب ۲۳ امتیاز و ۱۱ ریباند برای رعد پدافند مشهد دبل دبل کرد و با تاثیرگذاری ۳1، بهترین بازیکن زمین شد.
***
مونت کارلو: پوچتینو سرمربی جدید PSG است
رادیو مونت کارلوی فرانسه از سرمربی سابق تاتنهام به عنوان جایگزین توخل در پاریسنژرمن خبر داد. به گزارش مونت کارلو، پاریسنژرمن در اقدامی عجیب توماس توخل را از کار برکنار کرد. اخراج توخل در حالی است که پاریسنژرمن به عنوان تیم نخست به دور بعدی لیگ قهرمانان اروپا راه پیدا کرد و در لیگ فرانسه هم با تیم صدرنشین تنها یک امتیاز اختلاف دارد. مونت کارلو از پوچتینو به عنوان جایگزین توخل و سرمربی جدید پاریسنژرمن یاد کرد. توخل انتقاد تندی از مدیریت باشگاه پاریسنژرمن داشت و طبق اعلام اکیپ همین مساله باعث اخراج او شد.
***
دبیر: پرچم ایران را در ورزش بالا نگه دارید
علیرضا دبیر، رئیس فدراسیون کشتی در دیدار ملیپوشان تیم ملی کشتی اظهار داشت: اتحادیه جهانی کشتی در شرایط شیوع ویروس کرونا مسابقات خود را برگزار کرد و این نشان میدهد مسابقات گزینشی و المپیک حتما برگزار خواهد شد و ما باید در زمان کم باقیمانده، نهایت تلاش خود را انجام دهیم. رئیس فدراسیون کشتی تصریح کرد: خوشبختانه توانستیم پیش از آنکه دیر شود مجوز برگزاری تمرینات تیمهای ملی و همچنین رقابتهای لیگ برتر را بگیریم تا کشتیگیران ما ضمن حضور در شرایط مسابقه از یک آمادگی نسبی نیز برخوردار شوند. دبیر با اشاره به اینکه تنها به کسب مدال در المپیک فکر کنید، اظهار داشت: کسب مدال، آن هم طلا در المپیک هدف نهایی یک ورزشکار است و شما نیز بعد از رضای خدا و اهلبیت باید هدفتان کسب مدال طلا در این بازیها باشد و تمرینات خود را بر اساس این هدف دنبال کنید، ضمن اینکه از لحاظ روحی نیز خود را باید برای این رویداد مهم آماده کنید و به کمک خداوند اعتقاد داشته باشید و بدانید با توکل بر پروردگار به تمام اهداف خود خواهید رسید. وی با قدردانی از زحمات کادر فنی تیمهای ملی کشتی فرنگی و آزاد عنوان کرد: مربیان شما از بهترین مربیان جهان هستند و از خانه و خانواده خود گذشتهاند و شبانهروز در اردوهای تیمهای ملی کار میکنند. به نظر من مربیگری کار عشق است و مربیان ما عاشق کشتی هستند، فرصت و زمان کوتاهی تا رقابتهای گزینشی المپیک و بعد از آن بازیهای المپیک باقی است، باید طوری برنامهریزی شود که هم از نظر فنی و هم از نظر آمادگی بدنی کشتیگیران به اوج خود برسند. رئیس فدراسیون کشتی گفت: 7 ماه سخت را پیشرو دارید، در این 7 ماه قطعا به صورت پیوسته اردو داریم و باید طاقت خود را زیاد کنید که زیر فشار تمرینات و دوری از خانواده خسته نشوید، ضمن اینکه در شرایط سخت کرونا نکات بهداشتی را رعایت کنید و خارج از اردو نباشید و هر کس میخواهد به مدال طلا برسد باید این راه سخت را طی کند. دبیر با اشاره به فراهم شدن امکانات لازم برای انجام تمرینات تاکید کرد: برگزاری تمرینات در این شرایط اقتصادی سخت و بیپولی برای فدراسیون کار سختی است اما ما این شرایط را تحمل میکنیم و وظیفه اصلی ما همین است و تمام تلاش خود را خواهیم کرد که شما در بهترین شرایط و امکانات تمرینات خود را برگزار کنید تا از این لحاظ نیز هیچ نگرانیای وجود نداشته باشد و بدانید قطعا دوران سخت مشکلات مالی روزی در فدراسیون تمام میشود. وی با اشاره به اینکه اگر به حاشیه بپردازید از هدف اصلی خود منحرف میشوید، عنوان کرد: کمتر در فضای مجازی باشید یا به نظر من اصلا نباشید و در هر موردی اظهارنظر نکنید و از حاشیهها پرهیز کنید، بیشتر روی تمرینات خود تمرکز کنید و به مدال المپیک فکر کنید. ضمن اینکه رابطه خود را با خدا روزبهروز نزدیکتر کنید، چرا که قطعا جواب میگیرید. دبیر گفت: به عنوان رئیس فدراسیون و کسی که قبلا در کشتی بوده همه چیز را رصد میکنم و یادتان نرود که شما قهرمانان و پهلوانان کشتی هستید. نگاه مردم به قهرمانان خود در کشتی متفاوت است و انتظار دارند که یک قهرمان، منش پهلوانی و جوانمردی داشته باشد و از نظر اخلاقی نیز قهرمان باشد. رئیس فدراسیون کشتی گفت: از همین جا اعلام میکنم که هیچکس از پیش برای المپیک انتخاب نشده و این رقابت است که کشتیگیر را بالا میبرد، پس همگی تلاش خود را انجام دهید و هر کس شایستهتر باشد، لیاقت پوشیدن پیراهن تیم ملی را خواهد داشت. وی در پایان خاطرنشان کرد: برای بالا بردن پرچم جمهوری اسلامی تمام تلاشتان را بکنید، به عنوان مثال وقتی حسن یزدانی در سال 2019 مدال طلا گرفت با اینکه حریفش در تشک حاضر نشد اما حسن پرچم را بالای سر خود گرفت و دور تشک چرخید، حتما خدا اجر این کارش را میدهد، چون خیلیها در دنیا میخواهند این پرچم پایین باشد و وظیفه شما به عنوان سربازان وطن این است که در ورزش این پرچم را بالا نگه دارید و موجب سربلندی و افتخار مردم و کشورتان شوید.
ارسال به دوستان
سرنوشت پاداش آسیایی پرسپولیس مشخص شد
قرض ۳۰ میلیاردی مدیرعامل
باشگاه پرسپولیس بخش قابل توجهی از پاداش آسیایی خود را پیش از دریافت آن خرج کرده اما برای رساندن وضعیت مالی به شرایط استاندارد باید بتواند این پاداش را از کنفدراسیون فوتبال آسیا دریافت کند. نایبقهرمانی پرسپولیس در فصل ۲۰۲۰ لیگ قهرمانان آسیا باعث درآمد ۲ میلیون و ۸۱۰ هزار دلاری سرخپوشان شد تا هواداران این تیم امیدوار به ثبات مالی و حساب پر از اسکناس پرسپولیس برای نقل و انتقالات زمستانی باشند. با این حال اتفاقات اقتصادی رخ داده به همراه بدهیهای بینالمللی این باشگاه، همچنان یکی از دغدغههای اصلی محسوب میشود.
* محکوم به پرداخت بدهیهای ارزی
باشگاه پرسپولیس پس از برگزاری دادگاه عالی ورزش درباره دفاع از محکومیت در پروندههای مربوط به شکایت ماریو بودیمیر و گابریل کالدرون، منتظر اعلام رأی نهایی این مرجع حقوقی است.
بودیمیر، مهاجم کروات پرسپولیس بابت حضور 5 ماهه خود در جمع سرخپوشان غرامت ۵۰۰ هزار یورویی خواسته است که خارج از توان باشگاه برای پرداخت آن بود. از این رو سرخها برای داشتن فرصت، بهترین راه را در ارسال لایحه دفاعی خود به دادگاه CAS دیدند.
پرسپولیس در حالی خواهان رسیدگی دوباره به این پرونده شد که از محکومیت دوباره خود تا حدودی اطمینان دارد! اما به دلیل نداشتن پول کافی راهی بهتر از این پیدا نکرد.
گابریل کالدرون، سرمربی پیشین پرسپولیس نیز حکم محکومیت ۵۸۰ هزار دلاری خود را از فیفا بابت عدم پرداخت مطالباتش از سوی باشگاه دریافت کرد اما سرخها بار دیگر ترجیح دادند پرونده او را به CAS بکشانند تا فرصت کافی برای پرداخت داشته باشند. دادگاه عالی ورزش نیز با بررسی لایحه دفاعی پرسپولیس بزودی قرار است در این باره رأی خود را صادر کند که باز هم شانس سرخها برای کاهش رقم بدهی بسیار اندک است.
* قرض ۳۰ میلیاردتومانی!
جعفر سمیعی، مدیرعامل باشگاه پرسپولیس پس از حضور در این باشگاه توانست بابت قراردادهای فصل گذشته بازیکنان این تیم با آنها تسویه کند. وی همچنین توانست حدود ۲۰درصد از قراردادهای فصل جاری سرخپوشان را پرداخت کند تا آنها بدون کوچکترین دغدغه مالی راهی فینال لیگ قهرمانان آسیا شوند. سمیعی در حالی توانست این پول را به حساب اعضای تیم واریز کند که آن را از کارگزار رسمی باشگاه دریافت نکرده بود. از قرار معلوم مدیرعامل سرخپوشان، مبلغ ۳۰ میلیاردتومان از یک شرکت قرض میگیرد تا آن را پس از برگزاری دیدار فینال بازگرداند؛ پولی که حالا نوبت پرداخت آن رسیده است.
* درآمد ۸۰ میلیاردتومانی، خرج ۷۰ میلیاردی
باشگاه پرسپولیس علاوه بر پاداش نایبقهرمانی خود در آسیا، مبلغ ۱۲۰ هزار دلار دیگر نیز بابت انتقال بشار رسن به القطر قطر دریافت میکند. در واقع مجموع دریافتیهای ارزی پرسپولیس حدود ۸۰ میلیاردتومان (با احتساب نرخ ارز آزاد در بازار) خواهد بود. این در حالی است که سمیعی قبل از دریافت این مبلغ باید فکری برای پرداخت ۷۰ میلیارد تومان از بدهیهای ارزی و ریالی پرسپولیس کند. تحریمهای بانکی تاکنون مانع انتقال پاداش باشگاههای ایرانی از سوی فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا شده است، از این رو بعید نیست سمیعی همچون مدیران قبلی مجبور به نامهنگاری با این نهادها برای پرداخت مستقیم پول به طلبکاران خارجی شود.
ارسال به دوستان
نقد حقوقی اظهارات سیاسی روحانی
علیاصغر عنابستانی*: ای کاش آقای رئیسجمهور مقداری قانون را مطالعه و بر اساس مواد قانونی صحبت میکردند. در این صورت صحبتهایشان متقن بود.
در حقوق عمومی روابط مبتنی بر ۲ اراده، نابرابر است. یکطرف اراده دولت و قدرت اجرایی است و طرف دیگر اراده مردم است که در مقابل اراده اجرایی از خود قدرت زیادی نداشته و دچار ضعف هستند. قوانین اساسی کشورها برای اینکه این ۲ اراده نابرابر به توازن برسند نظارت را در نظر گرفته تا ارادهای که قویتر است و از ابزارهای حاکمیتی استفاده میکند را کنترل کنند تا نتواند در ساختار حقوقی به طرف دیگر این اراده- که مردم هستند- خدای ناکرده ظلم کند. این اصل مبنای نظارت مجلس است و نمایندگان از مردم وکالت دارند بر ساختار اجرایی قوه مجریه نظارت کنند؛ اینکه رئیسجمهور گفتند در قانون اساسی نظارت نمایندگان بر وزرا نیامده است و صرفا مجلس میتواند از وزرا سوال کرده یا آنها را استیضاح کند، ادعای عجیب و غریبی است. باید آقای رئیسجمهور بگویند سوال یا استیضاح باید بر چه اساسی انجام شود؟ سوال برای نظارت است؛ نمایندگان برای اینکه نظارت کنند سوال میکنند، برای اینکه نظارت کنند تذکر میدهند و در مسیر نظارت بر وزرا، استیضاح را مطرح میکنند.
تحقیق و تفحص نیز در مسیر نظارت کلید میخورد. وقتی یک وزیر اعمال قانونی خود را انجام نداده است، در نهایت منجر به سوال یا استیضاح میشود. اینکه آقای رئیسجمهور عنوان میکنند در قانون اساسی نیامده است که نمایندگان بر عملکرد وزرا نظارت کنند، باید خدمت رئیسجمهور یادآوری کنم اصل ۱۳۷ قانون اساسی را بخوانند. اتفاقا اصل ۱۳۷ قانون اساسی تصریح دارد و میگوید هر یک از وزیران مسؤول وظایف خویش در برابر رئیسجمهور هستند، یعنی تکتک وزرا همچنان که در برابر رئیسجمهور مسؤول هستند و حقیقتا که رئیسجمهور مسؤول اجرای قانون اساسی است و باید وزرا را با هم هماهنگ کند به همان مقدار وزرا در برابر مجلس پاسخگو هستند و به همان اندازه که رئیسجمهور مسؤول نظارت بر عملکرد وزرا است بر اساس اصل ۱۳۷، مجلس هم مسؤول نظارت بر وزرا است. نمیدانم آقای روحانی به عنوان یک رئیسجمهور حقوقدان و مسؤول اجرای قانون اساسی، اصل ۱۳۷ قانون اساسی را چگونه تفسیر میکند که در این اصل آمده هر کدام از وزرا در برابر رئیسجمهور و مجلس مسؤول هستند.
قانون از این هم فراتر میرود و میگوید در برابر مصوباتی که در هیات دولت به تصویب میرسد، هر کدام از وزرا مسؤول هستند که به مجلس پاسخ دهند، یعنی بر اساس قانون اساسی، وزیر ارشاد اسلامی هم درباره مصوبهای که در زمینه مسکن که در دولت تصویب میشود باید در پیشگاه مجلس پاسخگو باشد، یعنی اگر مخالف این مصوبه است باید مخالفتش در هیات دولت بروز و ظهور داشته باشد؛ باید دیده شود.
یعنی بر اساس قانون اساسی هیاتوزیران، فرمالیته نیست که هر چه رئیسجمهور گفت باید بشنود و قبول کند بلکه بر اساس قانون اساسی، نفر به نفر وزرا در برابر مجلس و دولت باید پاسخگو باشند.
تصمیمات هیات وزرا قائم به نظرات شخصی رئیسجمهور نیست و وزرا در برابر مجلس باید پاسخگوی تصمیمی که در هیات دولت گرفتهاند، باشند.
رئیسجمهوری که ۷ سال کشور را اداره کرده و ادعا میکند حقوقدان است، چطور این مسائل را نمیداند و نشنیده است یا خود را به نشنیدن میزند؟ ما تعجب میکنیم که چرا این روزها آقای رئیسجمهور اولا مرتب و بدون استثنا زیاد حرف میزند- به جای اینکه زیاد کار کند- و ثانیا هر دفعه که حرفی میزند سعی میکند دعوایی درست کند.
به نظر میرسد آقای روحانی برای پوشاندن ضعف عملکرد خود به پیشنهاد مشاورانش این مسیر را پیش گرفته است. عملکرد دولت بشدت ضعیف است و دستاوردهای آن زیر صفر. وضعیت مردم هم بشدت نابسامان است و در این شرایط تنها راه رئیسجمهور این است که خود را به در و دیوار بزند و با حاشیهسازی ذهن مردم را از اصل موضوع دور کند.
به نظر میرسد بهترین جایی که میتواند این هدف خود را عملی کند، مجلس است چون مدام با مجلس ایجاد درگیری میکند.
ما چیزی تا به امروز از حقوقدانی آقای رئیسجمهور ندیدیم، همانطور که نفهمیدیم مدرک تحصیلیای که از اسکاتلند گرفته را چگونه گرفته و چه زمانی رفته آنجا درس خوانده است.
در مجلس دهم تحقیق و تفحصی از مدرک آقای روحانی گذاشتند اما متاسفانه با نفوذ هیاترئیسه پیشین مجلس به نتیجه نرسید البته ما به این مساله کاری نداریم اما کسانی که مشورت حقوقی به رئیسجمهور میدهند اشتباه میکنند. این جمله غلط و نادرست است که بگوید مجلس حق نظارت بر وزرا را ندارد. در اصول متعدد قانون اساسی نمایندگان حق نظارت دارند؛ اصل ۷۶ قانون اساسی میگوید مجلس حق تحقیق و تفحص در همه امور کشور را دارد. مجلس برای نظارت از وزارتخانهها تحقیق و تفحص میکند.
یا اصل ۷۰ قانون اساسی که میگوید هر زمان نمایندگان لازم دانستند، وزرا مکلف به حضور در مجلس و پاسخگویی هستند، این یعنی نظارت مجلس بر وزرا. آقای روحانی اصل ۷۰ قانون اساسی را بخواند؛ وزیر موظف است به مجلس بیاید تا نمایندگان اعمال نظارت کنند.
اصل ۸۴ قانون اساسی میگوید نمایندگان در برابر تمام مردم مسؤول هستند و حق اظهارنظر در مسائل مختلف را دارند. رئیسجمهور بگوید برای چه یک نماینده حق اظهارنظر درباره همه مسائل را دارد.
اصل ۸۷ قانون اساسی میگوید رئیسجمهور قبل از هر اقدامی باید از مجلس رای اعتماد بگیرد برای اینکه مجلس باید نظارت کند.
اصل ۹۰ قانون اساسی میگوید هر کسی به طرز کار قوه مجریه اعتراض دارد به مجلس اعلام کند؛ در این بند تصریح میشود قوای مجریه و قضائیه موظف به رسیدگی و اعلام نتیجه هستند. اگر اینها نظارت نیست، نامش چیست؟
بر چه اساسی آقای رئیسجمهور گفتند مجلس نمیتواند بر وزرا نظارت داشته باشد؟ آقای رئیسجمهور در جلسه حقوق شهروندی به جای آنکه از حقوق مردم صحبت کند، حرفهای غیرصحیح و غیرقانونی میزند. مشخص نیست چه کسانی در شرایط کنونی کشور به آقای رئیسجمهور مشاوره میدهند.
* نماینده مردم سبزوار در مجلس
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|