|
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
اذعان چندین باره چهرههای سینمایی به رشد شگفتانگیز سینمای ایران پس از انقلاب اسلامی
سینمای ایران سینمای انقلاب
گروه فرهنگ و هنر: پخش قسمت تازه برنامه اینترنتی «همرفیق» و طرح موضوعاتی در ارتباط با رشد سینمای ایران در سالهای بعد از پیروزی انقلاب اسلامی از سوی میهمان این برنامه، موضوعی بود که باعث شد یک بار دیگر مساله نسبت سینما با انقلاب اسلامی مورد توجه رسانهها قرار گیرد. فاطمه معتمدآریا که از جمله بازیگران باسابقه سینمای بعد از انقلاب است، در سخنانی در این برنامه با اشاره به تاثیری که پیروزی انقلاب اسلامی و فضای ایجادشده بعد از آن بر رشد و اعتلای سینمای ایران داشت، گفت: «به سینمای ایران بعد از انقلاب اجازه رشد داده شد. انصافا در دهههای 60 و 70 سینمای ایران مثل بمب در جهان منفجر شد». او البته در ادامه خطاب به سیدشهاب حسینی، مجری این برنامه که خود در زمره مهمترین بازیگران سینمای بعد انقلاب است نیز گفت: «وقتی شما در جشنواره کن جایزه بازیگری را میگیرید، یک سابقه سهدههای پیش از این جایزه قرار دارد».
معتمدآریا در شرایطی به مساله رشد سینمای ایران در سالهای بعد از پیروزی انقلاب اسلامی اذعان کرد که این گزاره صرفا از جانب او در این سالها مطرح نشده است. چهرههای سینمایی متعددی در این سالها به رشد سینمای ایران در سالهای بعد از انقلاب اسلامی اذعان داشتهاند. برای مثال همین چند وقت پیش بود که علیرضا زریندست که از جمله نامدارترین فیلمبرداران سینمای ایران است، در سخنانی با اشاره به توجه ویژه به عوامل پشت دوربین در سینمای بعد از انقلاب اسلامی گفته بود: «فیلمبردارها، فیلمنامهنویسها و کارگردانها در سینمای بعد از انقلاب، ارزشهای ویژهای پیدا کردند و مردم و ساختار مدیریت به آنها بیشتر توجه کردند. به طور کلی کسانی که در دهه 60 مسؤولیتی داشتند برای آدمهای پشت دوربین ارزش زیادی قائل بودند. در سینمای قبل از انقلاب رقابت با سینمای غرب کار بسیار سخت و نفسگیری بود. اگر فیلم باارزشی هم وجود داشت با هزینههای دولتی ساخته شده بود و بخش خصوصی قادر به تولید چنین فیلمهایی نبود».
نمیتوان منکر این شد که ریشههای شکلگیری سینما در ایران به سالهای پیش از پیروزی انقلاب اسلامی بازمیگردد اما واقعیت این است که سینمای ایران در سالهای بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تبدیل به سینما شد. جالب اینکه هر بار صحبت از تاثیر انقلاب اسلامی بر رشد سینمای ایران میشود، جریان ضدانقلاب و برخی طرفداران سینمای روشنفکری در سینمای ایران از این میگویند که سینمای ایران قبل از انقلاب نیز افتخاراتی داشته است. اما مساله اینجاست که آیا واقعا موقعیت سینما در جهان، موقعیت سینمای ایران در میان مخاطبان و همچنین وضعیت حرفهای و تکنیکی سینمای ایران در سالهای قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با هم قابل مقایسه است؟
گذشته از هنرمندانی که علاوه بر سالهای قبل از انقلاب در سالهای بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نیز در سینمای ایران فعالیت میکردند، سینمای بعد از انقلاب شاهد ظهور و بروز نسلهای مختلفی از فیلمسازان بوده است. ابراهیم حاتمیکیا، مجید مجیدی، سیدرضا میرکریمی و رسول ملاقلیپور شماری از فیلمسازان نسل اول بعد از انقلاب هستند که سازندگان تعدادی از مهمترین آثار سینمای ایران در این سالها بودند. ۲ نسل دیگر از فیلمسازان سینمای ایران نیز بعد از ورود این چهرهها وارد جریان فیلمسازی شدند که بخش مهمی از پیشرفتها و موفقیتهای سینمای ما نیز مدیون حضور آنها بود.
این تنها بخشی از موفقیت سینمای ایران از بعد فنی است. این را باید به مساله مهم برگزاری منظم جشنوارههای حرفهای فیلم در حوزه فیلمهای داستانی، مستند، کوتاه و انواع جشنوارههای موضوعی فیلم نیز اضافه کرد. برپایی منظم و سالانه جشنوارههای فیلم فجر، سینماحقیقت و جشنواره فیلم کوتاه تهران که همگی به شکل جشنوارههایی بینالمللی برگزار میشوند، تنها بخشی از این اتفاق بزرگ در سینمای ایران است؛ جشنوارههایی که بسیاری از کشورهای منطقه ما حسرت برگزاری یک نمونه از آنها را دارند.
با روندی که بعد از انقلاب شروع شد، به سینما اهمیت داده شد و نسل جدیدی وارد سینما شدند، آموزشگاههای سینمایی شکل گرفتند و مراکز سینمایی مختلفی در کشور به وجود آمد که به شکل حرفهای به حوزه تولید و توزیع محصولات سینمایی ورود کردند و به قول رضا میرکریمی در گفتوگویش با «تابناک»: «سینمای ایران یک حیات جدید پیدا کرد و در دنیا نیز شناخته شد».
این را البته باید به مساله مهم گسترش زیرساختهای سینمایی در سالهای بعد از انقلاب اسلامی نیز افزود. دیگر بر هیچکس پوشیده نیست که در این سالها چه تعداد سالن سینمایی در ایران ساخته شد و البته چه قابلیتهایی از منظر فنی و کیفی به سالنهای سینما و اساسا فرآیند فیلمسازی در ایران اضافه شد. آمارهای فروش چندین میلیاردی سینمای ایران در هر سال خود گواهی بر این موضوع است، البته که هنوز سینما برای برقراری ارتباط گسترده با مخاطبان تا نقطه ایدهآل فاصله دارد اما بدون شک رشد چشمگیری در این سالها داشته که همه آن را باید مرهون فضای ایجاد شده در سینمای بعد از انقلاب دانست.
اگر در سینمای قبل از انقلاب، تعداد انگشتشماری فیلمهای قابل دفاع و خارج از جریان سینمای فیلمفارسی ساخته میشد، در سینمای بعد از انقلاب شاهد تنوعی از ژانرها و موضوعات مختلف هستیم؛ از درامهای اجتماعی که به موضوعات و معضلات مختلف اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی ورود میکنند تا فیلمهای سیاسی، تریلرهای پلیسی، فیلمهای کمدی و حتی سینمای تاریخی که همه مرهون شرایطی است که انقلاب اسلامی برای سینما و سینماگران ایرانی پدید آورد. از عباس کیارستمی و داریوش مهرجویی و اصغر فرهادی با آن نگاه خاص هنری خود تا ابراهیم حاتمیکیا، رسول ملاقلیپور، ابوالقاسم طالبی که فیلمسازان همسو با انقلاب اسلامی هستند، همه در این سالها فرصت فیلمسازی داشتند و اتفاقا از سمت جشنواره فیلم فجر به عنوان ویترین اصلی سینمای ایران، جایزه گرفتند و تشویق شدند.
هر چند فاطمه معتمدآریا که بتازگی با طرح مساله تاثیر انقلاب بر رشد سینمای ایران به نوعی به این مساله اذعان کرده، مدتی قبل در جریان تقدیر از او در جشنواره فیلم فجر گفته بود 40 سال برای من مانعتراشی کردید و به نوعی به سینمای بعد از انقلاب تاخته بود اما به نظر میرسد خود او نیز حالا با تجدیدنظر در دیدگاه سابقش، این حقیقت را پذیرفته که سینمای ایران بیش از همه مدیون انقلاب اسلامی و موقعیتی است که به واسطه انقلاب در اختیار آن قرار گرفته است.
ارسال به دوستان
تلویزیون
ناگفتههای بهروز افخمی از مستند «غیررسمی»
بهروز افخمی در قسمت تازه برنامه نقد سینما، از ناگفتههای جالب درباره دیدارهای غیررسمی هنرمندان با رهبر معظم انقلاب گفت. به گزارش «وطن امروز»، در این برنامه امیررضا مافی، مجری برنامه به پخش مستند «غیررسمی» با موضوع دیدار هنرمندان با رهبر حکیم انقلاب از سیما اشاره کرد که افخمی درباره این مستند گفت: «این دومین بار بود که در ۱۰ سال اخیر خدمت آقا میرسیدم و به دعوت بچههای حوزه هنری هم به این دیدار رفتم. جلسات فیلمنامهخوانی در حوزه داشتیم که آنجا آقای حمزهزاده پیشنهاد دادند برای این قرار دیدار با آقا، که من از آن استقبال کردم». افخمی درباره اینکه چرا صحبتهای او در این مستند نبود، توضیح داد: «آقا خیلی در آن دیدار ما را تحویل گرفتند، خیلی از برنامه «هفت» تعریف کردند. آن موقع برنامه «هفت» تازه تمام شده بود. طوری از برنامه تعریف کردند که من خودم خجالت کشیدم». این کارگردان سینما درباره اهمیت نمایش این دیدارها برای مردم هم گفت: «پیش از این هم این تصاویر را دیده بودیم. خیلی از دفعاتی که جمعی نزد ایشان میرفتند و صحبت میکردند و هر چه میخواستند میگفتند، قبلا هم بوده است. نمیدانم از آن دیدارها هم ضبط شده یا نه. درباره فیلمسازان و هنرمندان، رهبری همواره اهل تسامح بودهاند و همواره هر چه دلشان میخواسته گفتهاند. در مجموع فکر نمیکنم اتفاق تازهای رخ داده باشد. اینکه تلویزیون بر اساس چه سیاستی این مستند را تولید و پخش کرده، از آن بیخبرم».
***
بهمنماه؛ آغاز تصویربرداری فصل دوم «روزگار جوانی»
کارگردان «روزگار جوانی» از آغاز پیشتولید فصل دوم این سریال خبر داد. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، اصغر توسلی کارگردان سریال «روزگار جوانی»، درباره روند ساخت فصل دوم این سریال و قصه آن گفت: پیشتولید این سریال آغاز شده است و بازیگران اصلی را هم انتخاب کردهایم. تصویربرداری فصل دوم «روزگار جوانی» اوایل بهمن ماه آغاز خواهد شد. سریال «روزگار جوانی» در فصل دوم به ماجراهای امروز جوانان میپردازد؛ رویاهایشان، بلندپروازیهای آنها، شکستهایشان، اشتباهاتشان و اتفاقات تلخ و شیرینی که بر سر راه آنها قرار میگیرد. ما در روزگار آنها قدم خواهیم زد. «روزگار جوانی» در گروه فیلم و سریال شبکه تهران و به تهیهکنندگی سپهر محمدی تولید میشود.
***
روایت جشن تولد شهدا در «ما ایرانیها»
برنامه «ما ایرانیها» به تهیهکنندگی و کارگردانی قاسم اورنگی امشب ساعت ۲۲، یک جشن تولد متفاوت و جذاب برای شهدا را به تصویر میکشد. به گزارش «وطن امروز»، دبیرستان مکتب امام صادق(ع) جزو آن دسته از مدارسی است که در زمان انقلاب اسلامی و دفاعمقدس، شهیدان، جانبازان و آزادگان کمنظیری را در این راه تقدیم کرده است. «قاسم امینی» یکی از دانشآموزان آن دبیرستان بیش از 30 سال است در حسرت جا ماندن از دوستان سفر کردهاش به همراه دیگر همرزمان و همکلاسیهایش این توفیق را داشتهاند که به مناسبتهای مختلف، کنار هم جمع شده و یاد عزیزان جاویدشان میکنند. از جمله سال ۱۳۹۸ تصمیم میگیرند برای هممدرسهایهای خود که به درجه شهادت نایل شدهاند، جشن تولد بگیرند. البته ابتدا نگرانی و دلهرههایی از تاثیر این کار بر خانواده شهدا بویژه پدران و مادران شهدا داشتند ولی کمکم، شیرینی و حلاوت این کار جدید در ذائقه آنها و بویژه مادران بزرگوار شهدا ماندگار شد. برنامه ترکیبی «ما ایرانیها» کاری از گروه اجتماعی شبکه ۵ سیماست که یکشنبهها و سهشنبهها ساعت ۲۲ پخش میشود.
ارسال به دوستان
دومین شب ویژهبرنامه یازدهمین جشنواره عمار و «رونمایی از قصه ما»
برگزیدگان بخش «ملت قهرمان» تقدیر شدند
دومین ویژهبرنامه تلویزیونی یازدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار با معرفی برگزیدگان بخش «ملت قهرمان» از شبکه افق روی آنتن رفت.
به گزارش «وطن امروز»، یازدهمین دوره جشنواره عمار به دلیل همهگیری بیماری «کووید- 19» و لزوم رعایت پروتکلهای بهداشتی، اکرانها و برنامههای خود را به ۲ صورت آنلاین و تلویزیونی برگزار میکند.
در ابتدای این ویژهبرنامه، بعد از پخش بخشهایی از مستند «مکتب سلیمانی در روستای قنات ملک» درباره شهید سلیمانی، برگزیدگان بخش ملت قهرمان معرفی و تقدیر شدند. رحیم مخدومی که به نمایندگی از هیات داوران بخش ملت قهرمان در استودیوی برنامه حاضر شده بود، پیش از اهدای جوایز در سخنانی گفت: ۱۲۱ اثر در بخش ملت قهرمان رسیده بود که از این تعداد ۲۶ اثر در بخش مسابقه حضور پیدا کرده بودند. وی پس از معرفی تعدادی از آثار بخش ملت قهرمان عنوان کرد: آثار خوب زیادی رسیده بود، منتها مجبور بودیم از میان اینها به تعداد کمی جایزه بدهیم. میبینیم که هر سال، رشد و تعالی آثار بیشتر میشود. بنا بر این گزارش، هیات داوران بخش مستند «ملت قهرمان» متشکل از رحیم مخدومی، علیمحمد مودب و محمدتقی فهیم، ضمن تقدیر از اثر «روایت جهاد» به کارگردانی «میلاد امینیموحد»، لوح افتخار این بخش را به علت «توجه به بحران اقتصادی، حضور آتش به اختیار و فعالانه جوان و نگاه درست فیلمساز به کار جمعی» به اثر «بنبستشکن» به کارگردانی «علی سرو» و اثر «همه فرزندان من» به کارگردانی «مهدی رسولپورهدایتی» به علت «توجه به دربرگیری جغرافیایی، حضور متنوع و رنگارنگ مردم در عرصه فعالیتها و ایثار اجتماعی» اهدا کرد. همچنین فانوس این بخش به اثر «اگلانتین» به کارگردانی «سمیه ذاکری» به علت «نگاه سنجیده فیلمساز به موضوع استراتژیک در راستای امنیت کشور و استفاده بجا از آرشیو و بازسازی» تعلق گرفت. در بخش قاب اول به علت «پرداخت خلاقانه و موجز به یک موضوع بزرگ و مهم» به اثر «اولین خط» به کارگردانی «مهدی دشتبانزاده» لوح افتخار اهدا شد. جوایز این بخش توسط خانواده شهید رسول خالقیپور امضا شده بود. امسال به دلیل بیماری کرونا و لزوم رعایت دستورالعملهای بهداشتی، خانوادههای شهدا در جشنواره حضور ندارند. ذاکری خطیر پس از دریافت فانوس این بخش در سخنانی گفت: این هدیه را به امیر دریادار سیاری و تکاوران نیروی دریایی ارتش که کیلومترها دورتر از وطنمان مشغول اجرای ماموریتهای پیچیده و خطرناک هستند اهدا میکنم. علی سرو نیز در سخنانی کوتاه گفت: من از جشنواره عمار تشکر میکنم که امکان حضور و دیده شدن اثرمان را فراهم کرد؛ آثاری که برخی جشنوارهها به دلیل نگاههای سیاسی اجازه حضور نمیدهند. در ادامه مهدی لارویی، کارگردان مستند «قائدالحشد» و «تفنگچیهای پاوه» در استودیوی برنامه حاضر شد و درباره تولید مستند «قائدالحشد» توضیح داد و گفت: ما با تهیهکننده کار آقای سیدهاشم موسوی ارتباط داشتیم، ایشان قبلا مستندی درباره ابومهدی المهندس ساخته بودند، بعد از شهادت ابومهدی دوست داشتیم کاری درباره ایشان بسازیم. این شد که تصمیم گرفتیم سفری به عراق داشته باشیم که در نهایت منجر به ساخت مستند قائدالحشد شد. وی افزود: در میان رزمندگان حشدالشعبی وقتی میفهمیدند که ما ایرانی هستیم فکر میکردند ما هر روز رهبری را میبینیم و میگفتند سلام ما را به ایشان برسانید. این کارگردان درباره زمان تولید مستند گفت: وقتی ما رفتیم عراق، اخبار را که رصد کردیم فهمیدیم که کرونا در ایران شروع شده، به همین دلیل، وقتی مردم میفهمیدند ایرانی هستیم میترسیدند که کرونا داشته باشیم. در نهایت هم به خاطر مسدود بودن راهها، مجبور شدیم با سختی و از راه زمینی به ایران برگردیم. بنا بر این گزارش، در ادامه این ویژهبرنامه، سایت «قصه ما» به نشانی
gheseyemaa.ir رونمایی شد. علاقهمندان میتوانند سوژههایی را که دوست دارند درباره آنها فیلمی ساخته شود، در این سایت ثبت کنند. گفتنی است با توجه به همهگیری ویروس کرونا، بر اساس اعلام دبیرخانه جشنواره، از ۱۱ تا ۱۹ دیماه، آثار منتخب جشنواره در بخشهای «مستند»، «داستانی»، «پویانمایی»، «نماهنگ»، «فیلم ما» و «کلیپ و موشنگرافیک» از طریق سایت عماریار به نشانی Ammaryar.ir به نمایش درمیآید. همچنین ویژهبرنامه تلویزیونی جشنواره نیز هر شب ساعت 21 از شبکه افق روی آنتن میرود.
ارسال به دوستان
در نخستین سالگرد شهادت سردار دلها
سینماگران به سردار قاآنی نامه نوشتند
همزمان با نخستین سالگرد شهادت سردار حاجقاسم سلیمانی، جمعی از سینماگران با نگارش نامهای خطاب به سردار قاآنی، یاد و خاطره این شهید بزرگوار را ارج نهاده و با آرمانهای رهبر معظم انقلاب و مکتب شهید سلیمانی تجدید پیمان کردند. به گزارش «وطن امروز»، در بخشی از این نامه آمده است: حال که جبهه کفر و ظلم به دستور مستقیم رئیسجمهور نظام تروریستی و تروریستپرور آمریکا، سردار دلها و اسطوره مقاومت جهان حاجقاسم سلیمانی عزیز را از ما گرفته و مظلومان و آزادیخواهان و آزادگان جهان را از نعمت حضور ظاهری او محروم کرده است، ما جمعی از فیلمسازان و فعالان حوزه سینمای ایران به تبعیت از امر رهبر گرانقدر انقلاب، خود را سربازان جبهه مقاومت و استکبارستیزی دانسته و با شما به عنوان فرمانده خط مقدم این مبارزه و میراثدار سردار سلیمانی، تجدید پیمان میکنیم. ما برای انتقام سخت از دشمن خونخوار و مکار، در میدان عملیات رسانهای و هنری با هدف شکست هیمنه نرمافزاری آمریکا، تا پای جان در کنار شما خواهیم ایستاد. روشن است کاستیهای خرد و کلان عرصه مدیریت فرهنگی کشور، مانع عزم جهادی ما اهالی هنر برای تحقق اهداف انقلاب اسلامی و مبارزه با دشمنان قسمخورده ملتهای آزاده نمیشود.
گفتنی است در میان هنرمندانی که این نامه را امضا کردهاند اسامی شاخصی چون بهزاد بهزادپور، هادی مقدمدوست، محمدرضا شفیعی، حبیب خزاعیفر، محسن یزدی، سیدمسعود اطیابی، محمود گبرلو، سیداحمد میرعلایی، حبیبالله بهمنی، حمید بهمنی، محمود جوانبخت، محسن برمهانی، جواد اردکانی، شفیع آقامحمدیان، دانش اقباشاوی، محمدباقر مفیدیکیا، مهدی نقویان، سعید الهی، سیدسلیم غفوری، علیرضا باغشنی، حسین بدرلو و محسن اسلامزاده به چشم میخورد.
ارسال به دوستان
ادامه تصویربرداری سریال شهید هستهای در دانشگاه شهید بهشتی
«صبح آخرین روز»، بهار 1400 روی آنتن میرود
مجموعه تلویزیون «صبح آخرین روز» که با موضوع زندگینامه شهید والامقام دکتر مجید شهریاری یکی از دانشمندان هستهای ایران اسلامی در حال تولید است، همچنان مراحل تصویربرداری خود را در دانشگاه شهید بهشتی تهران سپری میکند. به گزارش «وطن امروز»، در این سریال که توسط صدا و سیمای مرکز زنجان و با مشارکت سازمان انرژی اتمی، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و استانداری زنجان در حال تولید است، به ابعاد مختلف علمی، اجتماعی، خانوادگی و کاری زندگی شهید مجید شهریاری و دستاوردهای دانشمندان ایران اسلامی در صنعت هستهای پرداخته میشود. تصویربرداری سریال «صبح آخرین روز» شهریورماه سال جاری در زنجان آغاز شد و طبق پیشبینیهای گروه تولید، تا پایان امسال ادامه خواهد داشت. مجموعه تلویزیونی «صبح آخرین روز» در 30 قسمت 45 دقیقهای و در معاونت امور استانهای سازمان صداوسیما به تهیهکنندگی مصطفی علمیفرد و کارگردانی حسین تبریزی در حال ساخت است. فیلمنامه این سریال تلویزیونی طی ۲ سال توسط فاطمه حیدری، حسن عطارها و مرتضی اصفهانی نوشته شده و بازیگرانی همچون کاوه خداشناس، سپیده خداوردی، زهرا سعیدی، شهرام عبدلی، مهران رجبی، افسانه ناصری، سیروس همتی، میرطاهر مظلومی، حسن اسدی، پریسا گلدوست، مهدی علیپور و اردشیر رستمی حضور دارند. همچنین از بازیگران زنجانی نیز در این سریال پربازیگر که نزدیک به 400 بازیگر دارد استفاده شده است. مصطفی علمیفرد، تهیهکننده سریال گفت: ما تمام تلاشمان این است طبق برنامه جلو برویم و پیشبینی ما بهار 1400 بوده که تلویزیون این سریال را روی آنتن برود. صحبتهایی هم با تلویزیون داشتهایم اما تصمیم با مسؤولان ذیربط است که چه زمانی را مناسب پخش سریال «صبح آخرین روز» میبینند. ارسال به دوستان
نمایشگاه حسن روحالامین با استقبال غیرمنتظره در دوران کرونا افتتاح شد
رونمایی از شیعیان ابوتراب
نمایشگاه نقاشیهای حسن روحالامین با عنوان «آل علی علیهمالسلام» شامل ۱۴ تابلوی نقاشی از این هنرمند جوان در اندازههای بزرگ و کوچک ۱۲ دیماه با حضور بسیاری از علاقهمندان به هنر و ائمه اطهار(ع) در گالری فرهنگسرای نیاوران افتتاح شد.
به گزارش «وطن امروز»، حسن روحالامین درباره آثار این نمایشگاه گفت: این نمایشگاه محصول ۲ سال فعالیت مستمر من است که آثار به نمایش درآمده در آن نه با هدف کیفی هنری، بلکه با هدف توسل و تبلیغی خلق شده است. تعداد این آثار از ابتدا مشخص نبود، چرا که من روی عدد ۱۳ و ۱۴ اصرار دارم؛ ۱۴ به دلیل چهارده معصوم(ع) و ۱۳ به دلیل تاریخ ۱۳ رجب و میلاد امیرالمومنین(ع). آثار این نمایشگاه تکتک و در اندازههای مختلف و با تکنیک رنگ روغن خلق شده است.
وی با اشاره به استقبال مناسب از نمایشگاه افزود: توقع نداشتم در شرایط کرونا در مراسم افتتاحیه مردم با این اشتیاق از نمایشگاه استقبال کنند. روحالامین درباره قطع بزرگ برخی تابلوهای این نمایشگاه به نسبت کارهای قبلیاش، گفت: اندازه تابلوهایم نسبت به حسی که به موضوع دارم، تغییر میکند؛ برای مثال کاری که برای حضرت زهرا(س) شروع کردم فکر میکردم ۳۰ در ۴۰ کافی است و حسم را منتقل میکند اما اینطور نبود یا برخی کارهایی که سال گذشته انجام دادم کوچک بودند اما بعدا فکر کردم که باید بزرگ کار میشدند.
در نمایشگاه «آل علی علیهمالسلام» که طراحی نشانه آن توسط محمد روحالامین طراحی شده، آثاری چون «رأیت الحق»، «نفس رسول»، «معرکه آب»، «اصحاب کساء»، «دیر راهب»، «ابد والله» و «معراج» به نمایش گذاشته شده است.
روحالامین همچنین همزمان با نخستین سالگرد شهادت سردار دلها، نقاشی دیجیتال «شیعیان ابوتراب» با محوریت حاجقاسم سلیمانی را خلق کرده است. او سال گذشته و پس از شهادت سردار سلیمانی هم تابلوی «استقبال امام حسین(ع) از حاجقاسم» را خلق کرده بود. حسن روحالامین از نقاشان جوان آیینی است که اغلب آثارش مفاهیم عاشورایی و جلوههایی از آیینهای مذهبی اسلامی را با خود دارد و محوریت موضوعات منتخب او غالبا مضامین شیعی و اسطورههای دینی است. حسن روحالامین در به تصویر کشیدن مقاتل و روضهها دقیق، ظریف و دستی قوی دارد. او از جذابیت و شکوه و عظمت سبک باروک و همچنین شیوه کلاسیک برای نمایش سیر و سلوکی که به آن معتقد است بهره کامل میبرد و تصاویر باشکوه وقایع مذهبیای را که برای مسلمانان آشنایی دارد و موضوعات مورد علاقه مسلمانان است بخوبی ترسیم میکند. نمایشگاه «آل علی علیهمالسلام» از ۱۲ دیماه به مدت ۱۴ روز با رعایت پروتکلهای بهداشتی در فرهنگسرای نیاوران واقع در تهران، انتهای خیابان پاسداران، مقابل پارک نیاوران برپا خواهد بود.
ارسال به دوستان
رونمایی از زندگینامه خودنوشت حاجقاسم سلیمانی
امروز از کتاب زندگینامه خودنوشت حاجقاسم سلیمانی مزین به یادداشت رهبر حکیم انقلاب رونمایی میشود. به گزارش «وطن امروز»، مراسم رونمایی از کتاب زندگینامه خودنوشت شهید قاسم سلیمانی با عنوان «از چیزی نمیترسیدم»، در همایش علمی رسانه و مکتب سلیمانی، با حضور شخصیتهای کشوری و لشکری و اصحاب رسانه، با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی امروز ساعت ۹ صبح برگزار میشود. این کتاب که مزین به یادداشت رهبر معظم انقلاب شده است نخستین اثر چاپ شده توسط انتشارات «مکتب حاجقاسم» محسوب میشود و شامل دستنوشتههای شخصی شهید سلیمانی از دوران کودکی و زندگی در روستای قناتملک کرمان تا میانه مبارزات انقلابی سال ۵۷ است. کتاب «از چیزی نمیترسیدم» در ۲ بخش نوشتار و دستنوشت، ۱۳۶ صفحه دارد که با قیمت ۲۲ هزار تومان از هفته آینده به صورت رسمی در کتابفروشیهای سراسر کشور قابل تهیه خواهد بود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|