|
افزایش ١٠ درصدی تماس با اورژانس تهران در پی آلودگی هوا
معاون فنی و عملیاتی مرکز اورژانس تهران از افزایش ١٠ درصدی تماس با اورژانس در پی آلوده شدن هوای شهر خبر داد. سیدرضا معتمدی در گفتوگو با ایسنا، در این باره اظهار کرد: با توجه به افزایش آلودگی هوا، از سوی ستاد آلودگی هوا که در استانداری تشکیل شده بود دستورالعملی برای اورژانس تهران ابلاغ شد. وی ادامه داد: در همین راستا ناوگان آمبولانسی در میادین اصلی شهر مستقر شده است که نیروهای اورژانس از روز شنبه از ٨ صبح تا ٢١ در میادین اصلی شهر حضور دارند تا به مردم رسیدگی کنند.
ارسال به دوستان
پیشنهاد عجیب عیسی کلانتری درباره کنترل آلودگی هوا از نبود راهکار در دولت خبر میدهد
تدبیر لخت!
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست: مردم در رختخواب لخت شوند و در اتاق نشیمن لباس بپوشند
گروه اجتماعی: در حالی که کلانشهرهای کشورمان آلودهترین روزهای سال را سپری میکنند، مسؤولان دولتی اعلام کردهاند مردم برای اینکه هوا آلوده نشود، در اتاق نشیمن خود لباس بپوشند و در رختخواب لخت شوند!
به گزارش «وطن امروز»، ادبیات مسؤولان دولتی از زمانی که انتقادها به آلودگی هوا بالا گرفت تغییر کرده و بدون شرم و حیا به مردم توصیههای عجیب و غریب میکنند. با توجه به اینکه نیروگاهها در زمان کاهش فشار گاز از مازوت (نفتکوره) و سوختهای غیراستاندارد دیگر استفاده میکنند که خود باعث آلودگی هوای کلانشهرها میشود، مسؤولان توصیه میکنند مردم در این شرایط کمتر گاز مصرف کنند. وزیر نفت در این باره حتی به صراحت اعلام کرده چارهای جز استفاده از مازوت نداریم و این اتفاق اجتنابناپذیر است اما عیسی کلانتری، رئیس سازمان حفاظت محیطزیست، ادبیات دولت روحانی را به اوج وقاحت رسانده و در گفتوگویی رسمی با یک رسانه اعلام کرده است مردم در اتاق نشیمن لباس بپوشند (تا گاز کمتری مصرف کنند) و به جای آن در رختخواب لخت شوند!
کلانتری در گفتوگو با همدلی گفت: «مردم هم واقعا باید همکاری کنند. دمای ۲۴ درجه برای مردم در خانه کافی است ولی مردم در خانه میخواهند لخت شوند و دما را افزایش میدهند که این در مصرف انرژی موثر است. مردم در رختخواب لخت شوند، در اتاق نشیمن لباس بپوشند».
وی در ادامه افزود: «اگر برق نباشد همه از دولت طلبکار هستند. بنزین نباشد از دولت طلبکار هستند. مازوت بسوزانند و کامیونها قدیمی است، دوباره همه از دولت طلبکار هستند. همه اینها هم یک طرفش به تحریم وصل است اما هیچکس درباره تحریم مدعی دولت نیست. روحانی مجبور است آب، برق، گاز و نان را تأمین کند. برای تأمین اینها باید انرژی تأمین شود. انرژی از پالایشگاه تأمین میشود که مازوت تولیدی پالایشگاه هم اجتنابناپذیر است که اگر مصرف نشود، پالایشگاه متوقف میشود. یک طرف دیگر آن هم نیروگاه است که اگر انرژی آن تأمین نشود، برق تولید نمیشود. از طرف دیگر اختیار روحانی به عنوان رئیسجمهوری محدود است که بتواند مسائل را ریشهای حل کند و تحریمها را بردارد. خیلیها میگویند حرف بیربط میزنند که میگویند تحریم و به تحریم ربطی ندارد، در صورتی که در همین مساله مازوت و پالایشگاهها مساله تحریم موثر است. پالایشگاههای مدرن ۵ درصد مازوت تولید میکنند ولی پالایشگاههای ما ۴ برابر بیشتر مازوت تولید میکنند. در نتیجه هوا بد میشود و دولت باید جواب دهد. همه اینها وصل به انرژی است و انرژی هم آلاینده است. مردم هم واقعا باید همکاری کنند. دمای۲۴درجه برای زندگی کردن مردم در خانه کافی است ولی مردم در خانه میخواهند لخت شوند و دما را افزایش میدهند که این در مصرف انرژی موثر است».
عیسی کلانتری حتی پا را فراتر گذاشت و در اظهاراتی عجیب گفت: «معاون دادستان کل کشور با صدور بخشنامهای خواسته فرد یا نهادی مانع سوزاندن نفت کوره در نیروگاهها و صنایع نشود».
این در حالی است که دادستانی کل کشور اظهارات کلانتری را تکذیب کرده و گفته هیچگاه دادستانی به نیروگاهها توصیه به استفاده از سوخت مازوت نکرده است.
دیروز همچنین رئیس سازمان بازرسی کل کشور درباره آلودگی هوا در کلانشهرها بویژه تهران گفت: قانون هوای پاک مصوب سال ۹۶، وظایف وزارتخانهها و دستگاهها را در این زمینه مشخص کرده و ما ۱۵ علت موثر در این زمینه را بررسی و ترک فعل مسؤولان مربوط در انجام قانون را احصا و به مجلس اعلام کردیم.
در همین حال رئیس قوه قضائیه نیز در واکنش به گزارش رئیس سازمان بازرسی و گزارش دادستان کل کشور درباره آلودگی هوای کلانشهرها تصریح کرد: هوای پاک و محیطزیست از حقوق عامه است و آلودگی هوا از معضلاتی است که کشورمان هر چند وقت یک بار در یک استان یا به صورت سراسری درگیر آن میشود.
آیتالله سیدابراهیم رئیسی افزود: قانون هوای پاک وظایفی را برای مسؤولان و دستگاههای مختلف در این زمینه مشخص کرده است و وقتی با این معضل مواجه میشویم معلوم میشود مسؤولی کمکاری و ترک فعل کرده است که نباید نسبت به این موضوع ملاحظه کرد چون مردم ضرر میکنند.
رئیس قوه قضائیه در ادامه با تاکید بر اینکه نباید در برابر نقض حقوق عامه سکوت کرد و اجازه داد مردم به خاطر ترک فعل برخی مسؤولان و عدم اجرای قانون آسیب ببینند، به دادستان کل کشور تاکید کرد موضوع را از طریق معاونت حقوق عامه پیگیری کند.
همه اینها در شرایطی است که تهران روز گذشته نهمین روز آلوده خود را پشت سر گذاشت و همچنان در آلودگی شدید به سر میبرد.
در همین باره، سامهیحبختآبادی، عضو کمیسیون بهداشت مجلس در گفتوگو با «وطن امروز» گفت: فقط خداوند بزرگ میتواند مشکل آلودگی هوا را حل کند، چرا که همه سازمانها و وزارتخانهها حل این مشکل را گردن یکدیگر میاندازند. سالهاست با این پدیده شوم مواجه هستیم اما وزارت نیرو میگوید برای تولید برق باید مازوت بسوزانم، وزارت بهداشت میگوید نباید از مازوت استفاده کنیم، محیطزیست هم نسبت به این موضوع بیتفاوت است.
وی افزود: سالهاست وزارت بهداشت به دنبال اجرای نوسازی ناوگان حملونقل عمومی و خودروهای دودزاست و شهرداری نیز از بیپولی مینالد و همراهی نمیکند. قبول دارم مجلس هم تاکنون کاری نکرده است اما از هفته آینده به این مساله رسیدگی خواهیم کرد. تا دیروز مشکل کرونا داشتیم و جالب اینکه خسارات کرونا رو به کاهش و خسارات آلودگی رو به افزایش است اما گویا مسؤولان توجهی به این معضل ندارند.
* ادبیات عجیب
غیر از عیسی کلانتری، وزیر نفت نیز اظهارات جالبی داشت و به مردم توصیه کرد به خاطر کرونا پنجرهها را باز نکرده و مصرف گاز را تشدید نکنند.
بیژن زنگنه در این باره گفت: باز کردن پنجرههای منازل توسط مردم با این تصور که کرونا خارج میشود، یکی از علل افزایش مصرف گاز خانگی است و «در چنین شرایطی چارهای جز تحویل مازوت به نیروگاههای برق نداریم». مایل نیستیم مازوت مصرف شود ولی گازوئیل هم در حداکثر میزان ممکن تحویل نیروگاههای برق میشود و بیشتر از این امکانش وجود ندارد.
رضا اردکانیان، وزیر نیرو هم مصرف بیرویه انرژی در کشور را مثل بیماری دانست که خونریزی داخلی دارد و هر چه به او خون تزریق کنیم به جایی نمیرسیم. او تولید روزانه هزار میلیون متر مکعب گاز را رقم بزرگی خواند و گفت: قاره اروپا که نسبت به قاره ما سردتر است و جمعیتی بیش از 7 برابر ما دارد اما مصرف گاز آن حدود ۲ برابر ماست. مصرف گاز ما خیلی بالاست که بخش عمده آن در مصرف خانگی است.
اردکانیان ادامه داد: همه همکاران ما در رسانهها باید بهگونهای فعالیت کنند که تجربه موفق تابستان با هنرمندی به مردم منتقل شود و اگر درصد بسیار کمی در بخش خانگی شاهد اصلاح مصرف باشیم، دچار خاموشی نمیشویم و صنایع با وقفه مواجه نمیشود.
همچنین شرکت برق در پیامکی به مردم توصیه کرد: یک لباس بیشتر بپوشند!
* مازوتسوزی نیروگاههای اطراف تهران بر کیفیت هوای پایتخت مؤثر است
شهردار تهران گفت: آلودگی هوا از مرز تقسیمات کشوری تبعیت نمیکند و اگر نیروگاههای غرب تهران مازوت بسوزانند، این آلودگی به تهران منتقل میشود. پیروز حناچی در جمع خبرنگاران درباره وضعیت آلودگی هوای تهران نیز گفت: همهساله در شرایط وارونگی هوا که در دی ماه اوج میگیرد، شاهد این وضعیت هستیم اما آنچه حادث شده افزایش میزان گوگرد است که علت آن سوخت ناقص است که معمولا توسط خودروهای شخصی فاقد معاینه فنی و خودروهای سنگین و صنایعی که از سوخت غیراستاندارد استفاده میکنند، تولید میشود. شهردار تهران درباره استفاده از سوخت مازوت نیز توضیح داد: اگر صنایع بزرگ مازوت بسوزانند، میزان آلایندگیشان چند ده برابر دیگر آلایندهها است و باید توجه داشته باشیم که موضوع آلودگی هوا از مرز تقسیمات کشوری تبعیت نمیکند و اگر نیروگاههای غرب تهران تولید آلودگی کنند این آلودگی به تهران منتقل میشود. وی افزود: همه آلودگیهای اطراف در تهران تاثیرگذار است و با تلاش استانداری و دیگر دستگاهها کنترل پایش دائمی صورت میگیرد اما قرارگیری شاخص آلایندههای هوا روی عدد ۱۵۰ در ابتدای صبح نگرانکننده است.
***
[آلودگی هوا و افزایش ۱۵ درصدی ابتلا و مرگ ناشی از کرونا]
رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت با بیان اینکه آلودگی هوا تا ۱۵ درصد منجر به افزایش ابتلا و مرگ ناشی از «کووید-۱۹» میشود، مسیرهای ورود کرونا به بدن از طریق آلودگی هوا را تشریح کرد. دکتر عباس شاهسونی با اشاره به تاثیرات آلودگی هوا بر انتقال بیشتر بیماری «کووید-۱۹» گفت: آلودگی هوا با انتقال بیشتر بیماری «کووید-۱۹» ارتباط دارد و در عین حال منجر به تشدید این بیماری میشود. باید توجه کرد که آلودگی هوا و ذرات آلاینده هوا تا ۱۵درصد منجر به افزایش موارد مرگومیر و ابتلای ناشی از کرونا میشود. وی افزود: آلودگی هوا چهارمین علت مرگ در دنیا محسوب میشود و بعد از فشار خون بالا، مصرف دخانیات و سوءتغذیه، آلودگی هوا چهارمین علت مرگومیر است و در رده دومین علت مرگ ناشی از بیماریهای غیر واگیر بعد از مصرف دخانیات قرار دارد. این نشان میدهد که آلودگی هوا اثر زیادی بر افزایش مرگهای زودرس در دنیا دارد. شاهسونی ادامه داد: در عین حال آلودگی هوا علت ۲۰ درصد از مرگهای ناشی از بیماریهای ایسکمیک قلب، ۱۹ درصد از مرگهای ناشی از سرطانهای ریه، علت ۲۶ درصد مرگهای ناشی از سکتههای مغزی، علت ۲۰ درصد مرگهای ناشی از دیابت، علت ۴۰ درصد مرگهای ناشی از بیماریهای مزمن انسداد ریوی و ۳۰ درصد مرگهای ناشی از عفونتهای حاد دستگاه تنفسی است. این موارد نشان میدهد که آلودگی هوا میتواند روی سکته قلبی، سکته مغزی، سرطان ریه، دیابت و... موثر باشد. وی ادامه داد: حال باید توجه کرد که مسیر ورودی آلودگی هوا به بدن، از طریق سیستم تنفسی است و ریهها و سیستم تنفسی را درگیر میکند؛ این موضوع باعث کاهش ایمنی فرد میشود. کرونا افرادی را که سیستم ایمنی ضعیفتری دارند، بیشتر درگیر میکند و این یک مسیر افزایش انتقال و تشدید کرونا به دلیل آلودگی هواست. یک مسیر دیگر آن، این است که ثابت شده است ویروس کرونا میتواند روی ذرات معلق ریز بچسبد و وارد سیستم تنفسی فرد شود و ذرات معلق در هوا میتواند یک نوع مسیر انتقال برای کرونا باشد.
ارسال به دوستان
اخبار
دیوان محاسبات نقشی در کسر از حقوق فرهنگیان ندارد
معاون برنامهریزی و توسعه منابع وزارت آموزشوپرورش با بیان اینکه دیوان محاسبات نقشی در کسر از حقوق فرهنگیان ندارد، گفت: دیوان نگاه مثبتی برای حل مشکلات فرهنگیان دارد.
علی الهیارترکمن در گفتوگو با فارس اظهار کرد: معاونت توسعه مدیریت در دولت نهم و دهم، مصوباتی را داشته است که بعد از اجرا، وقتی نهادهای نظارتی به آن ورود کردند و با قوانین ذیربط خود انطباق دادند، مغایرت با قانون را تشخیص دادند.
وی ادامه داد: به عنوان مثال پرداخت حق عائلهمندی به خانمهایی بود که هیچوقت ازدواج نکردند که هیچ قانونی این موضوع را حمایت نمیکند یا مثلا اعطای یک طبقه تشویقی به تمام کارکنان دولت یا بحث برقراری تفاوت تطبیق برای نیروهای جدیدالاستخدام، از جمله مواردی بوده است که با قوانین متناظر خودش هیچگونه سنخیتی نداشته است و نهادهای نظارتی برحسب وظایف ذاتی خودشان، آن را ملغی اعلام کردند.
الهیارترکمن اضافه کرد: آموزشوپرورش هم بعد از اینکه این موارد ملغی شد، احکام را اصلاح و پرداخت آنها را متوقف کرده است اما چون این موارد از اصل مغایر با قانون بوده است، مسأله دیگری که مطرح شد، این بود که موارد پرداختی باید مسترد شود و به خزانهداری کل کشور برگردد.
وی تصریح کرد: با دیوان محاسبات کشور وارد مذاکراتی شدیم که با توجه به اینکه مصوبهای توسط نهاد رسمی در زمان خودش صادر شده و یک پرداختی برای همکاران ایجاد کرده است، سراغ استرداد وجوه پرداختی نرویم و همین که پرداخت آن را متوقف کردیم، کفایت کند.
معاون برنامهریزی و توسعه منابع وزارت آموزشوپرورش با بیان اینکه دیوان هم نظر مثبتی در این زمینه دارد و در بررسی این موضوع جانب صلاح معلمان را رعایت کرده است، گفت: روز گذشته میزبان رئیس دیوان محاسبات بودیم و مسائلی را در این زمینه مطرح کردیم و بنده تقاضا کردم که این موضوع مخدومه شود.
وی ادامه داد: رئیس دیوان محاسبات هم تأکید کرد با رعایت صرفه و صلاح فرهنگیان، این موضوع فیصله یابد و برای اینکه بتوانیم براساس قوانین موجود این پرونده را مخدومه کنیم، قرار شد کارگروهی مشترک بین ما و دیوان محاسبات شکل گیرد و این مورد را بررسی و مخدومه کنیم. بر این اساس از این بابت هیچ مشکلی وجود ندارد و هیچ کسر حقوقی در این باره برای فرهنگیان نخواهیم داشت.
***
طراحی سامانه صدور مجوز تردد بینشهری
فرماندار تهران گفت از امروز سهشنبه ۱۶ دیماه، متقاضیان واجد شرایط برای سفر به شهرستانهای خارج از استان تهران میتوانند به سامانه صدور مجوز تردد بینشهری مراجعه کنند. عیسی فرهادی گفت: باتوجه به افزایش تقاضاهای حضوری برای سفرهای بینشهری، سامانهای برای صدور مجوز تردد طراحی شده است، چرا که تجمع حضوری خلاف سیاستهای ستاد مبارزه با کروناست. وی در ادامه اظهار کرد: متقاضیان سفر به شهرستانهای خارج از استان تهران یا دیگر استانهای کشور میتوانند از روز سهشنبه، ۱۶ دیماه که واجد شرایط در زمینههای کشاورزی، صنعت و بیماری باشند، در این سامانه ثبتنام کنند. فرماندار تهران گفت: افراد واجد شرایط به مدت ۷۲ ساعت اجازه خروج از تهران را خواهند داشت. او همچنین درباره صدور مجوز تردد به استان مازندران در شرایط قرمز کرونایی نیز گفت: میزان تقاضای سفر به این استان بیش از این است و مجوزهای صادرشده در ایام هفته صورت گرفته بود. شهروندان تهرانی میتوانند جهت تردد بینشهری به سامانه صدور مجوز به نشانی https://moi.ir/taradod مراجعه و ثبتنام کنند.
***
راهاندازی صفحه «سرباز وطن» با ۱۵ میلیون کاربر در شبکه شاد
معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزشوپرورش از نامگذاری بیش از ۱۰۰ مدرسه به نام شهید سلیمانی خبر داد و گفت: در راستای توسعه مکتب سلیمانی، صفحه «سرباز وطن» در شبکه شاد با بیش از ۱۵ میلیون مخاطب راهاندازی شد. به گزارش ایسنا، علیرضا کاظمی در آیین اختتامیه نخستین جشنواره فرهنگی- هنری علمدار «یادواره شهید حاجقاسم سلیمانی» در کرمان، اظهار کرد: در نخستین قدم سیاستها و راهبردهای کلان در ترویج شخصیت و مکتب شهید سلیمانی را در 6 محور اجرایی کردیم. وی ادامه داد: توجه به نقش الگویی- تربیتی شهید سلیمانی و توجه به ابعاد معنوی، ولایتپذیری، رفتار و سبک تربیتی ایشان، تبیین اهمیت شهادت سردار حاجقاسم سلیمانی در ابعاد مختلف، توسعه و ترویج تفکرات شهید در مواجهه با استکبار و بهرهمندی از همه ظرفیتهای آموزشوپرورش در گسترش تفکر این شهید مقاومت از جمله محورهای مذکور است. کاظمی، توسعه و ترویج گفتمان مقاومت و چارچوبهای مکتب سلیمانی را از مهمترین سیاستهای آموزشوپرورش دانست و تصریح کرد: در این راستا اقدامات مهمی در سطح کشور شکل گرفت که از جمله میتوان به راهاندازی پویشهای دانشآموزی از سوی اتحادیه انجمنهای اسلامی، سازمان بسیج دانشآموزی و سازمان دانشآموزی کشور (پویش نسل سلیمانی) اشاره کرد. وی از نامگذاری بیش از ۱۰۰ مدرسه به نام شهید سلیمانی خبر داد و اظهار کرد: تهیه میثاقنامه با شهید سلیمانی، برگزاری جشنواره فرهنگی- هنری علمدار به میزبانی استان کرمان و نامگذاری کلاسها و فضاهای آموزشی- تربیتی در سراسر کشور به نام شهید سلیمانی از دیگر اقداماتی بود که در آموزشوپرورش صورت گرفته است.
ارسال به دوستان
حال ۳ داوطلب تست واکسن ایرانی کرونا خوب است
مرحله دوم آزمایش واکسن ایرانی از امروز
مسؤول تیم نظارت بر آزمایشات انسانی واکسن کرونا در ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی(ره) ضمن اعلام اینکه وضعیت جسمانی ۳ داوطلب اول تست انسانی واکسن ایرانی کرونا خوب است، گفت: طبق مجوز کتبیای که از کمیته ایمنی اخذ کردهایم، مجاز هستیم در این هفته روی 4 داوطلب دیگر تزریق انجام دهیم. حامد حسینی در گفتوگو با ایسنا، درباره وضعیت جسمانی و سلامت ۳ داوطلب اول تزریق واکسن کرونای ستاد اجرایی فرمان امام در فاز یک مطالعات بالینی اظهار کرد: حال ۳ داوطلب اول خوب است. روز سهشنبه(امروز) خونگیری پایان روز هفتمشان انجام میشود و به منزل میروند. وی درباره روال انجام تست واکسن روی داوطلبان دیگر نیز گفت: طبق مجوز کتبی که از کمیته ایمنی اخذ کردهایم، مجاز هستیم در این هفته روی ۴ داوطلب دیگر تزریق انجام دهیم. مدیر گروه مطالعات بالینی واکسن ایرانی کرونا افزود: دیتاهای لازم را پایان هفته در اختیار کمیته ایمنی قرار میدهیم و بعد اجازه تزریق روی 7 نفر دیگر را میگیریم. حسینی گفت: تا پایان روز سهشنبه ۴ مورد تست را انجام میدهیم. مسؤول تیم نظارت بر آزمایشات انسانی واکسن کرونا در ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی(ره) اضافه کرد: انتظار داریم مطالعه ما ۲ ماهه تمام شود. ابتدا روال کندتر پیش میرود، چون مراحل کار با دقت بیشتری همراه است و بعد اجازه داده میشود تزریق را برای افراد بیشتری انجام دهیم.
* بیشترین اعتماد را باید به واکسنهای داخلی داشته باشیم
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه در حوزه تولید واکسن کرونا، تولیدکنندگان دیگری به سرعت در حال تکمیل مدارک هستند تا فاز انسانی را آغاز کنند، گفت: مردم خاطرشان از بابت توانمندی کافی برای تولید واکسن در کشور جمع باشد؛ تحریمها در این زمینه عملا بیاثر است. دکتر محمدرضا شانهساز در نشست خبری ویدئوکنفرانسی با خبرنگاران، گفت: هر دارویی در زمینه کرونا مطرح میشود، ما میتوانیم ظرف کمتر از ۲ ماه آن را در کشور تولید و زمینه صادراتش را فراهم کنیم. بحث واکسن یکی از نمونههایی است که توانستیم در این حوزه قدم برداریم. وی با اشاره به مشکلاتی که در حوزه انسولین وجود داشت، گفت: در زمینه انسولین که نگرانیهایی بود، با برنامهریزیهای انجام شده، این هفته بیش از ۲ میلیون عدد انواع انسولین وارد بازار کردیم. در زمینه تولید داخلی برند خارجی انسولین مشکلاتی وجود داشت که همه موارد آن رفع شد. وی درباره واردات واکسن کرونا گفت: تامین ارز واکسن کرونا را بانک مرکزی متقبل شده و اعلام کرده در زمینه تامین ارز نگرانی نداشته باشید، البته هنوز اینطور نیست که در خارج از کشور هم سفره واکسن آماده باشد. هنوز فازهای نهایی در عمده موارد انجام نشده است و در بیشتر شرکتها و کمپانیهای تولیدکننده نیز هنوز علامت سوالهایی وجود دارد و هنوز نتوانستهاند تاییدیههای بینالمللی را که معمولا در حوزه واکسن بسیار ضروری است، دریافت کنند. بنابراین در حوزه واکسن کرونا هنوز سفره آمادهای نیست که بتوان از آن استفاده کرد. شانهساز افزود: بیشترین اعتماد را باید به واکسنهای تولید داخلیمان که به چندین روش معتبر بینالمللی انجام میشود، کنیم و بار اصلی و امید اصلیمان باید به تولید داخلی واکسن کرونا باشد.
ارسال به دوستان
۱۱۰ فوتی و ۶۰۷۳ مبتلای جدید کرونا در کشور
افزایش آمار فوتیهای کرونا
آمار جانباختگان کرونا در کشور به نسبت ماه گذشته همچنان رو به پایین است و به جز استان مازندران وضعیت همه استانها در شرایط زرد و نارنجی قرار دارد. به گزارش «وطن امروز»، هر چند بیماری «کووید-19» چون ماههای گذشته باعث مرگومیر روزانه بالای ۴00 نفر و بستری بیش از 1000 نفر در یک شبانهروز نیست اما کارشناسان بهداشت، وضعیت تهران و خیلی از شهرهای کشور را همچنان شکننده عنوان میکنند و بر رعایت پروتکلهای بهداشتی تاکید دارند. سخنگوی وزارت بهداشت دیروز آخرین موارد شناسایی و فوتی ناشی از کرونا در کشور طی یک شبانهروز را اعلام کرد. سیماسادات لاری گفت: از ظهر روز یکشنبه تا ظهر دوشنبه و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۶ هزار و ۷۳ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی شدند که ۷۶۹ نفر از آنها بستری شدند. وی افزود: مجموع بیماران «کووید-19» در کشور به یک میلیون و ۲۴۹ هزار و ۵۰۷ نفر رسید. لاری ادامه داد: متاسفانه در طول 24 ساعت ۱۱۰ بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۵۵ هزار و ۶۵۰ نفر رسید. وی گفت: خوشبختانه تاکنون یک میلیون و ۲۰ هزار و ۷۳۷ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. سخنگوی وزارت بهداشت افزود: ۴۹۰۱ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. لاری گفت: در حال حاضر و بر اساس آخرین تحلیلها، ۴ شهرستان ساری، آمل، رامسر و سوادکوه شمالی در وضعیت قرمز، ۴۳ شهرستان در وضعیت نارنجی و ۴۰۱ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند.
* بهبود یافتگان کرونا مراقب آلودگی هوا باشند
فوقتخصص بیماریهای ریه با اشاره به آسیبهای ریوی ناشی از بیماری کرونا، گفت: بهبودیافتگان کرونا، خطرات آلودگی هوا را جدی گرفته و در روزهای آلوده از منزل خارج نشوند. عاطفه عابدینی درباره وضعیت آلودگی هوا و اثر آن بر سلامت افراد، اظهار کرد: یکی از مسائلی که در آلودگی هوا بسیار مهم است، وجود ذرات معلق در هواست که هم آسیب ریوی ایجاد میکند و هم باعث میشود عفونتها، ویروسها و باکتریها به این ذرات معلق وصل شوند و انتقال و سرایتپذیری بیماریها افزایش یابد، به همین خاطر گفته میشود در زمانهایی که هوا آلوده است، قدرت انتقال ویروس کرونا افزایش مییابد. وی درباره گروههای پرخطر در برابر آلودگی هوا توضیح داد: اکنون که آلودگی هوا با شیوع کرونا همزمان شده است، باید به یاد داشته باشیم که کسانی که مشکلات نقص ایمنی دارند، باید از تردد غیرضروری در شهر خودداری کنند. همچنین افرادی که بیماریهای مزمن ریوی و قلبی دارند، افراد مبتلا به دیابت، سالمندان، کودکان و زنان باردار همه در گروهی قرار میگیرند که در معرض خطرات ناشی از آلودگی هوا هستند. عابدینی یادآور شد: اکثر افراد گروه یادشده اگر به کرونا نیز دچار شوند، نسبت به سایر افراد در معرض خطر بیشتری قرار دارند، بنابراین پیشنهاد میکنیم رعایت دستورالعملهای بهداشتی همچنان مورد توجه جدی افراد قرار گیرد. وی تاکید کرد: بهترین توصیه برای افراد در این روزها این است که از منزل خارج نشوند و اگر مجبور به خروج از منزل هستند حتماً از ماسک استفاده کنند، تغذیه سالم داشته باشند و به هیچ عنوان در هوای آزاد فعالیت فیزیکی نداشته باشند و ورزش نکنند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|