|
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
گفتوگوی «وطنامروز» با کارگردان مستند «سوتک» درباره تشییع باشکوه پیکرشهید قاسم سلیمانی
قصه دلبری
عباس اسماعیلگل: یازدهمین دوره جشنواره مردمی فیلم عمار که با توجه به شرایط کرونایی کشور امسال به شکل آنلاین برگزار میشود، همانند دورههای قبل آثار مختلفی را با موضوعات متنوع در خود جای داده است؛ آثاری که همگی به مسائل مهم و روز کشور میپردازند و بدونشک یکی از این موضوعات مهم مضامین مرتبط با سپهبد شهید حاجقاسم سلیمانی است. در نخستین سالگرد شهادت حاجقاسم سلیمانی، 11 مستند فاخر در موضوعات مختلف، نام و یاد سردار دلها را در جشنواره عمار این دوره زنده نگاه میدارند که یکی از این آثار مستند «سوتک» به تهیهکنندگی و کارگردانی محمدمهدی خالقی است؛ این مستند با محوریت جنگ نرم از زاویهای متفاوت به شخصیت مردمی شهید سپهبد حاجقاسم سلیمانی پرداخته است.
درباره این مستند آمده است: حسن میرزایی که یک مغازه موتورسازی در مشهد دارد، با نصب پلاکارد و نوشتهها به شیشه مغازه خود کار فرهنگی انجام میدهد. این دغدغهمندی او برای عموم خوشایند بوده به طوری که با تشویق دوستان در فضای مجازی اینستاگرام، صفحهای با عنوان سوتک ایجاد کرده و به روشنگری میپردازد. در مراسم تشییع شهید سلیمانی نیز وی با پلاکارد نوشته خود مورد توجه عموم قرار گرفت.
اما محمدمهدی خالقی، سازنده «سوتک» مستندساز باتجربهای محسوب میشود که تاکنون حدود 100 اثر در ژانرهای مستند، تاریخ شفاهی، داستانی و فیلم کوتاه ساخته است که در میان آنها آثار قابل توجهی هم در حوزه مقاومت اسلامی به چشم میخورد. خالقی از تجربیات بالایی در حوزه فیلمسازی بینالملل برخوردار است و آثار شاخصی را در کشورهای عراق، سوریه، لبنان، افغانستان، بنگلادش، ترکیه، تونس و پاکستان در کارنامه کاری خود ثبت کرده است. او در وبسایت شخصیاش اینگونه خود را معرفی میکند: «در مشهدالرضا به دنیا آمدم. تحصیلات دانشگاهی را با فرازونشیبهایش تا مقطع کارشناسی ارشد تاریخ و تمدن ملل اسلامی ادامه دادم. سینما برای من یک علاقه صرف نیست، یک تکلیف و ابزاری برای ارائه بهتر افکار است. بنابراین سراغ آموزشهای آکادمیک نرفتم و خود را یک فیملساز تجربی و خودساخته میدانم که با مطالعه، پژوهش، تمرین و استفاده از آثار بزرگان به مدل سینمایی خود دست یافتهام. خاستگاه خود را در هنر، تاریخ شفاهی و فیلمنامهنویسی میدانم». این مستندساز در گفتوگو با «وطن امروز» از حال و هوای جشنواره عمار و مستند «سوتک» برایمان گفت.
***
* آقای خالقی! ابتدا درباره نحوه پیدا کردن سوژه مورد نظر مستند «سوتک» برایمان توضیح دهید.
از سالها قبل با حاجآقا میرزایی (سوژه مستند) آشنا بودم، از آن کاسبهای حبیبالله و انقلابی بود که لحظهای از ادای فریضه امر به معروف و نهی از منکر غافل نبود. مغازه فروش قطعات و تعمیرات موتوسیکلتش هم از همان قدیم به نوعی مدرسه یا دانشگاه بود، زیرا محصولات فرهنگی انقلاب را در مغازهاش معرفی میکرد و پشت شیشه مغازهاش ویترینی برای فریاد ارزشهای انقلاب اسلامی بود. حاجآقا میرزایی از سویی برادر شهید هم بود، به همین دلیل وقتی خبر شهادت حاجقاسم را شنیدم، فهمیدم که حاجآقا اکنون اسپند روی آتش است و حتما قرار است کار خاصی انجام دهد؛ بیوقفه با عوامل سراغش رفتیم و باقی ماجرا که بهتر است مستند را تماشا کنید.
* پژوهش مستند چقدر طول کشید و چه روندی را طی کرد؟
با شنیدن خبر تشییع پیکر حاجقاسم در مشهد با بچههای انجمن فیلمسازان انقلاب اسلامی خراسان دور هم جمع شدیم تا کاری گروهی را شروع کنیم، البته با قلبهای آتش گرفته و سینههای سوخته، به طوری که بچهها آرام نمیگرفتند. تیمهای ۲ نفره تشکیل دادیم و هر تیم سوژهای برای خود انتخاب کرد. البته با هدایت بزرگترهای جمع و با تنوع ژانرهای مختلفی چون مستند، نماهنگ و کلیپ. حتی تیمی مسؤول جمعآوری راشهای باکیفیت شد برای بالا بردن کیفیت کار تیمهای دیگر. البته درباره سوژه موردنظر مستند «سوتک» هم همین روال طی شد.
* مستندسازی با حال و هوای رویدادهای روز و البته حساس مثل شهادت حاجقاسم با چه موانع و مشکلاتی روبهرو است؟
در شروع کار فکر میکردیم مانع اصلی، نداشتن زمان برنامهریزی، امکانات و تجهیزات است اما خیلی زود فهمیدیم خدا به همه اینها برکت میدهد؛ بزرگترین سختی کار ما هنگام تولید این مستند در مراسم تشییع پیکر حاجقاسم در مشهد بود، زیرا حضور جمعیت میلیونی تشییعکنندگان واقعا کار را بسیار سخت کرد؛ برای گرفتن یک پلان از نمای بالا کلی التماس ماشین آتشنشانی مستقر در مسیر را میکردیم و در نهایت آنطور که باید هم موفق نشدیم، در نهایت دقایقی کوتاه روی سپر ماشین ایستادیم و توانستیم چند پلان محدود بگیریم. البته مردم هم شانههایشان را بیدریغ در اختیار ما گذاشتند که از بالای سپر ماشین سقوط نکنیم، آنجا بود که با دقت به اطرافم متوجه شدم مردم هم حس و حال غریبی دارند.
* در مدتی که این مستند پخش شده است، بازخوردها و واکنشها به آن چگونه بوده است؟
مستند ما زودتر از موعد آماده شد، زیرا کار تولید مستند همزمان توسط دیگر رفقا با سرعت بالا انجام شد و انصافا همگی صفر تا 100 برای رضای خدا کار کردند و هیچ دستمزدی نگرفتند. در مجموع کار را به پخش رساندیم و کار ما هم ذرهای شد در میان انبوه کارهای انجامشده خوب و مخلصانه پیرامون شهید سردار سلیمانی.
در مجموع خوشحالم از اینکه در مستند «سوتک» توانستیم زوایایی متفاوت و بدیع تشییع پیکر حاجقاسم سلیمانی را در مشهد به تصویر بکشیم و تأثیر این خون مطهر بر بیداری مردم را در قالب شخصیت جذاب حاجآقا میرزایی روایت کنیم. وقتی دوباره کار را می بینم و با مخاطبان به تماشا مینشینم، رضایت مخاطب را حس میکنم. کار گروهی برای اهداف الهی برکتش را خدا میرساند.
* آقای خالقی! در این دوره از جشنواره فیلم عمار با چند اثر حاضر شدهاید؟
امسال هم مثل دورههای گذشته حضوری فعال دارم، البته باید بگویم جشنواره فیلم عمار برای ما مستندسازهای انقلابی جذابیتی فراتر از دیگر جشنوارههای سینمایی دارد. در میان آثاری که در این دوره از جشنواره عرضه کردم اما مستند «سوتک» از یک شرایط متفاوتی نسبت به دیگر آثار برخوردار است و شخصا به این مستند علاقه خاصی دارم به این دلیل که شهید حاجقاسم را به طرز عجیبی دوست داشتم و خوشحالم که در یکی از شبهای قدر انقلاب اسلامی دوربین هنوز دستم بود و بیکار ننشسته بودم. در مجموع باید بگویم خوشحالم که در کنار مردم فیلم ساختم و حالا در جشنواره عمار کنار مردم فیلمم را میبینم.
* پیشبینی خودتان از موفقیت آثارتان در جشنواره امسال عمار چیست؟
به نظرم اغلب شرکتکنندگان جشنواره فیلم عمار به این موضوع معترفند که در جشنواره عمار اولویت نخست دیده شدن آثار و رساندن پیام فیلمهاست و جایزه گرفتن و تقدیر شدن از اهمیت کمتری برخوردار است. ناگفته نماند این موضوع که گفته شد خدشهای بر زحمات مسؤولان جشنواره عمار برای تجلیل از برگزیدگان وارد نمیکند.
* در چند روزی که از برپایی آنلاین جشنواره گذشته است، ارزیابی شما از برپایی آنلاین جشنواره چگونه است؟
در این دوره از جشنواره فیلم عمار به خاطر شرایط کرونایی با شیوه جدیدی از اکران فیلمها مواجه هستیم. اکران آنلاین ممکن است در شروع کار کمی کند یا نامأنوس به نظر برسد اما از این نظر که میتواند تماشای فیلم را عادلانه به نقاط مختلف کشور ببرد، به یک مزیت بدل شده است که در سالهای آتی هم میتوان از این ظرفیت در کنار برپایی فیزیکی آن استفاده کرد.
* اگر حرفی مانده که گفته نشده، میشنویم.
به عنوان یک فیلمساز افتخار میکنم که مستند «سوتک» در کنار سایر آثارم همچون «ماهی پرنده»، «آقای قصهگو» و «متانت» در یازدهمین جشنواره فیلم عمار به نمایش درآمده است و مخاطبان سینما در سراسر کشور میتوانند از طریق سامانه عماریار این آثار را آنلاین تماشا کنند.
ارسال به دوستان
«دیدن این فیلم جرم است» بالاخره راهی سینماها میشود
سرانجام فیلم سینمایی «دیدن این فیلم جرم است» از چهارشنبه ۱۷ دیماه روی پرده سینماهای سراسر کشور میرود. به گزارش «وطن امروز»، فیلم سینمایی «دیدن این فیلم جرم است» به تهیهکنندگی محمدرضا شفاه و کارگردانی رضا زهتابچیان پس از یک سال توقیف، از چهارشنبه ۱۷ دیماه به طور همزمان در سینماهای ۱۹ استان کشور توسط مؤسسه پخش بهمن سبز اکران میشود. «دیدن این فیلم جرم است» با هنرنمایی امیر آقایی، لیندا کیانی، حسین پاکدل، حمیدرضا پگاه، محمود پاکنیت، احسان امانی و با نقشآفرینی متفاوت مهدی زمینپرداز، سیاسیترین فیلم دهه 90 سینمای ایران است که پس از نمایش در جشنواره سیوهفتم فیلم فجر با واکنشهای گسترده و متفاوتی روبهرو شد و سپس به مدت یک سال به محاق توقیف رفت. در آستانه اکران فیلم سینمایی «دیدن این فیلم جرم است»، از پوستر اصلی این فیلم نیز که توسط دانیال فرخ طراحی شده است، رونمایی شد. گفتنی است هماکنون سینماهای تمام شهرهای با وضعیت زرد بازگشایی شدهاند و سینماهای استانهای تهران، فارس و مازندران نیز بلافاصله پس از بهبود شرایط از نظر شیوع بیماری کرونا در این مناطق به جمع اکران فیلم «دیدن این فیلم جرم است» اضافه خواهند شد.
ارسال به دوستان
فعال شدن استارتاپهای حوزه رسانه در ترویج ادبیات تنظیمگری
سازمان تنظیم مقررات رسانههای صوت و تصویر فراگیر در راستای توسعه شبکه رسانهای و فعال شدن استارتاپهای این حوزه در ترویج ادبیات تنظیمگری، با مرکز نوآوری ویکست تفاهمنامه همکاری منعقد کرد. به گزارش «وطن امروز»، این تفاهمنامه با همکاری معاونت کاربران و تنظیمگری اجتماعی ساترا با هدف ترویج سواد رسانهای، استفاده از ظرفیت برنامههای تلویزیونی در توسعه ادبیات تنظیمگری و هم سرمایهگذاری (Coinvest) روی استارتاپهای حوزه رسانه و تنظیمگری منعقد شده است. از جمله محورهای همکاری بر اساس این تفاهمنامه معرفی خدمات مرکز نوآوری ویکست به رسانههای دارای مجوز ساترا، بهکارگیری ظرفیتهای ساترا در توسعه کسبوکارهای نوپا با همکاری ویکست و اعطای تسهیلات و تخفیف خدمات به رسانههای دارای مجوز معرفیشده از سوی ساتراست.
ارسال به دوستان
وجوه جذاب شخصیت شهید سلیمانی در شماره تازه «حلقه وصل»
شماره ۸۸ ماهنامه حلقه وصل همزمان با سالگرد شهادت سپهبد حاجقاسم سلیمانی، به شخصیت این شهید بزرگوار پرداخته و در صحبت با ۳ نفر از همرزمان ایشان، وجوه جذاب و تازهای از شخصیت این بزرگمرد را بیان کرده است. همچنین در این شماره گفتاری منتشرنشده از دانشمند شهید دکتر فخریزاده به چاپ رسیده است. به گزارش «وطن امروز»، در این شماره ماهنامه حلقه وصل، مجموعه برنامه طنز«دی بیسی» نیز مورد کنکاش قرار گرفته است. تهیهکننده، کارگردان و نویسنده این مجموعه جذاب تصویری، درباره فعالیتشان با حلقه وصل به گفتوگو نشستهاند. بخش «هلاهل» هم در این شماره روایت یک خواب آشفته را به زبان طنز کشیده و قصه بازگشت ربع پهلوی به ایران و اتفاقاتی که پس از این حضور رخ میدهد را بیان کرده است. نشریه حلقه وصل به مدیرمسؤولی و سردبیری صادق یزدانی منتشر میشود.
ارسال به دوستان
شیوه برگزاری جشنواره فیلم فجر در شرایط کرونا چه خواهد بود؟
۵۴ فیلم در جشنواره فیلم فجر شرکت میکنند
با نزدیک شدن به ایام برگزاری جشنواره فیلم فجر در بهمنماه، هر روز خبرهای تازهای از آثار متقاضی حضور در این دوره جشنواره فیلم فجر در رسانهها منتشر میشود اما همچنان شیوه برگزاری این رویداد در سال جاری با توجه به شرایط کرونایی پیشآمده، در هالهای از ابهام قرار دارد. یکی از اهالی رسانه روز گذشته با انتشار خبری غیررسمی در فضای مجازی نوشت: «از شواهد و شنیدهها پیداست جشنواره فیلم فجر نهتنها با حضور رسانهها در کاخ جشنواره برگزار میشود، بلکه تمام سینماها در تهران نیز با یکسوم ظرفیت میزبان مردم برای تماشای آثار جشنواره سیونهم خواهند بود». انتشار این خبر غیررسمی در شرایطی بود که خبرگزاری تسنیم در گفتوگو با مسعود نجفی، مدیر روابط عمومی سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خبرهای تازهای درباره برگزاری این رویداد در سال جاری منتشر کرد. نجفی درباره تعداد فیلمهای ثبتنامی برای این دوره جشنواره بیان کرد: نزدیک به 100 فیلم برای حضور در جشنواره فیلم فجر ثبتنام کردهاند که با توجه به اینکه برخی از این فیلمها مغایر با آییننامه شرکت در جشنواره فیلم فجر بودند، تا این لحظه از سوی دبیرخانه فقط 54 فیلم توانستند در این دوره از جشنواره شرکت کنند. نکته جالب توجه اینکه از این تعداد 32 مورد فیلم اولی است که نشاندهنده توجه بیش از پیش فیلمسازان جوان برای حضور در جشنواره فیلم فجر است. مهلت ثبتنام تا روز دوشنبه (دیروز) است [بود] و تمدید نخواهد شد. همینطور سقف زمانی برای تحویل DCP فیلمها تا 20 دیماه است که آن هم غیرقابل تمدید است. نجفی همچنین درباره علل حذف فیلمهای مغایر با آییننامه گفت: این فیلمها عموما یا تلهفیلم و ویدئویی بودند یا از شرایط دیگر حضور در جشنواره مانند پروانه ساخت یا عدم حضور در جشنواره سال قبل برخوردار نبودند. مدیر روابط عمومی سازمان سینمایی در ادامه بیان کرد: با توجه به خطرات ناشی از کرونا در صورتی که جشنواره برای اصحاب رسانه برگزار شود قطعا تعداد فیلمهای اکرانی در هر روز کمتر خواهد بود اما نشستهای خبری آن با رعایت حداکثری پروتکلهای بهداشتی برگزار خواهد شد. همینطور درباره سینمای اصحاب رسانه در صورتی که امکان برگزاری آن برای خبرنگاران فراهم باشد احتمال زیاد سینمای برج میلاد خواهد بود و مانند سال قبل یک سینمای دیگر نیز در نظر گرفته خواهد شد که هنوز مشخص نیست. وی در ادامه گفت: منتظر بررسیهای ستاد ملی کرونا هستیم تا جواز لازم صادر و امکان حضور خبرنگاران فراهم شود. ارسال به دوستان
پرونده مستندسازی بحران روی میز «به اضافه مستند»
روایتی بیپرده از داعش از زبان کودکان و زنان داعشی
دهمین قسمت فصل چهارم برنامه تلویزیونی «به اضافه مستند» با پخش و بررسی مستند «زنانی با گوشوارههای باروتی» به کارگردانی رضا فرهمند روی آنتن شبکه مستند میرود. به گزارش «وطن امروز»، سوژه این فیلم مستند زنان و کودکان اعضای داعش در عراق هستند. این فیلم، روایت یک خبرنگار به نام نور الحلی است که در زمان جنگ شروع به تهیه گزارش و خبر میکند. در این بین او با زنان عراقی جنگزده و خانوادههای اعضای داعش روبهرو میشود. اینگونه جستوجویی شکل میگیرد که داستان مستند «زنانی با گوشوارههای باروتی» است. مستند «زنانی با گوشوارههای باروتی» در سال 1396 برای نخستینبار در جشنواره سینما حقیقت به نمایش درآمد و توانست جوایز مهمی را در این جشنواره کسب کند. پس از آن نیز به جشنوارههای خارجی رفت و موفق به دریافت جوایز بینالمللی ارزشمندی شد. این فیلم مستند به مناسبت سالگرد شهادت سردار حاجقاسم سلیمانی از شبکه مستند و برنامه به اضافه مستند پخش میشود. در این قسمت، پس از پخش مستند، میز کارشناسی برنامه با حضور مهدی شامحمدی، مستندساز و روحالله رفیعی، مدیر گروه مستند بنیاد روایت فتح برگزار میشود و در آن «چرایی سکوت رسانهای پیرامون بحران منطقه» بررسی خواهد شد. این قسمت از برنامه «به اضافه مستند» روز سهشنبه 16 دی ساعت ۲۰ از شبکه مستند پخش خواهد شد. ارسال به دوستان
اختتامیه جشنواره سردار آسمانی برگزار شد
خاطرات رضا ایرانمنش از توجه حاجقاسم به تئاتر
آیین اختتامیه دومین جشنواره سردار آسمانی با حضور امیرحسین شفیعی دبیر جشنواره، قادر آشنا مدیرکل هنرهای نمایشی، حمید نیلی مدیر انجمن تئاتر انقلاب و دفاعمقدس، یاشار نادری مدیرعامل بنیاد روایت فتح، محمدرضا علیزاده مدیرکل ارشاد استان کرمان، رضا ایرانمنش هنرمند جانباز، هنرمندان، اعضای هیات داوران و مدیران بخشهای مختلف جشنواره برگزار شد. به گزارش «وطن امروز»، در ابتدای مراسم علیزاده مدیرکل ارشاد استان کرمان درباره جشنواره تئاتر سردار آسمانی گفت: کل آثار ۳۴۲ اثر بود که 82 اثر نهایی و 32 اثر به اجرا رسید. 7 اجرای صحنهای، 17 اجرای خیابانی و تقدیر از بخش خیابانی را خواهیم داشت. در ادامه مراسم از رضا ایرانمنش، هنرمند جانباز کرمانی تجلیل و تقدیر شد. ایرانمنش پشت تریبون قرار گرفت و گفت: من این مجلس را متعلق به سردار سلیمانی میدانم. او عشقش هنر بود و یکی از کسانی که از نزدیک شاهد اهمیت دادنش به تئاتر بود، من بودم. یادم هست وقتی تئاتری روی صحنه بردیم آنقدر شاد شد و گفت شما هیچگاه دامنتان با آتش جهنم نخواهد سوخت، چون بچهها خسته از عملیات آمدند و شما با نمایش «صدام در دام»، خنده روی لب ایشان آوردید. وی همچنین افزود: یادم هست تئاتری روی صحنه بردیم، حاجقاسم زحمت کشید و آمد و گفت در زمان جنگ شما با هنرتان آمدید و الان هم در جنگ نرم و فردا هم باید با هنرتان باشید. ارسال به دوستان
مسابقه طراحی نشان «سرباز» ویژه شهید سلیمانی
معاونت هنری سازمان فرهنگی- هنری شهرداری تهران در فراخوانی به مناسبت نخستین سالگرد شهادت سپهبد حاجقاسم سلیمانی، از طراحان و هنرمندان برای طراحی نشان «سرباز» در قالب یک مسابقه دعوت کرد. به گزارش «وطن امروز»، داوری این مسابقه را طراحانی همچون مسعود نجابتی، حسن موسیزاده و محمدرضا دوستمحمدی بر عهده دارند. اثر ارسالی برای این مسابقه باید الهامگرفته از فرهنگ ایرانی- اسلامی و معرف ایثار، عظمت و ازخودگذشتگی شهید حاجقاسم سلیمانی باشد؛ ساده، جذاب و خوانا باشد؛ همچنین میتواند به صورت نوشتاری، تصویری یا ترکیبی طراحی شود. ارسال اثر برای دبیرخانه به منزله پذیرش قواعد و قوانین شرکت در مسابقه طراحی نشان «سرباز» خواهد بود. علاقهمندان تا ۲۲ بهمنماه فرصت دارند آثار خود را به دبیرخانه مسابقه ارسال کنند. زمان اعلام نتایج ۶ اسفندماه و زمان برگزاری نمایشگاه و اهدای جوایز ۲۰ اسفندماه خواهد بود.
ارسال به دوستان
رکوردشکنی جهانی محسن یگانه
آهنگ «بهت قول میدم» محسن یگانه با 100 میلیون بازدید جهانی به عنوان پربازدیدترین موزیکویدئوی ایرانی در یوتیوب شناخته شد. به گزارش «وطن امروز»، اجرای آهنگ «بهت قول میدم» با صدای محسن یگانه، خواننده پاپ ایرانی تاکنون بیش از 100 میلیون بار در شبکه یوتیوب دیده شده است که با این آمار این موزیک ویدئو را میتوان پربازدیدترین موزیک ویدئوی ایرانی قلمداد کرد. این موزیک ویدئوی ایرانی توانسته نظر مخاطبان بسیاری را از سراسر جهان به خود جلب کند و محسن یگانه به همراه گروه نوازندگانش حدود 247 هزار کامنت تمجیدی از مخاطبان جهانی خود دریافت کردند.
ارسال به دوستان
خاطرات مردمی درباره حاجقاسم منتشر شد
از «سردار سربدارها» تا «یزله بر دجله»
همزمان با فرارسیدن نخستین سالگرد شهادت حاجقاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس، انتشارات «راه یار» 4 عنوان کتاب با محوریت خاطرات مردمی درباره فرماندهان شهید جبهه مقاومت منتشر و راهی عرصه نشر کرد. به گزارش «وطن امروز»، کتاب «سردار سربدارها»؛ خاطرات مردم سبزوار از ایام شهادت حاجقاسم سلیمانی در این شهر است که با تحقیق جمعی از محققان و به نویسندگی سیدسعید آریانژاد در 184 صفحه و قیمت 22هزار تومان منتشر شده است. کتاب «بر شانههای کارون» نیز خاطرات مردم اهواز از ایام شهادت حاجقاسم سلیمانی را روایت میکند. مصطفی شالباف، هادی سلامات، سیدمحمد آلعمران، جعفر الهایی، ایمان یوسفی، حسین فرجپهلو، مریم خسرجی، فاطمه جنانی و زینب سادات سیدموسوی، تحقیق و علیرضا اشرفینسب، محمدعلی بخشیپور، مهرزاد قویفکر، علی هاجری، نرگس اسکندری و فرانک صفآرا نیز تدوین و نگارش این کتاب را برعهده داشتهاند. «بر شانههای کارون» در 152 صفحه، شمارگان 1000 نسخه و قیمت 18 هزار تومان به چاپ رسیده است. «حافظ دلها» دیگر کتاب تازه منتشر شده انتشارات «راه یار» است که خاطرات مردم شهر شیراز از روزهای شهادت حاجقاسم سلیمانی را روایت میکند. سیدمحمد هاشمی، محمدصادق رویگر، زهراسادات هاشمی، طاهره بشاورز، رسول محمدی و سیدحامد ترابی، تحقیق و علیرضا اشرفینسب، محمدجواد رحیمی، محمدصادق شریفی، اسماء میرشکاریفرد، زهرا قوامیفر و محمدحسین عظیمی، تدوین این کتاب را انجام دادهاند. «حافظ دلها» در 160صفحه، شمارگان 1000نسخه و با قیمت 20هزار تومان روانه بازار نشر شده است. همچنین کتاب «یزله بر دجله» روایتهایی از مردم عراق درباره شهادت حاجقاسم و ابومهدی المهندس است. جعفر الهایی، تحقیق و نرگس لقمانیان و فاطمه ملکی، تدوین و نگارش این کتاب را برعهده داشتهاند. این کتاب نیز در 192صفحه، شمارگان 1000نسخه و با قیمت 24هزار تومان توسط انتشارات «راه یار» منتشر شده است.
بنا بر این گزارش در بخشی از پیشگفتار مشترک این ۴ کتاب میخوانیم: «ماجرای تشییع باشکوه و بینظیر حاجقاسم زمانی اهمیت دوچندان مییابد که این پدیده رهیافتی برای تحلیلهای جامعهشناختی و مردمشناختی در دهه پنجم انقلاب باشد. با این وصف، تأثیر بر علوم انسانی در ایران و شکستن تحلیلهای پوسیده غربزده از جامعه ایرانی یکی از مهمترین دستاوردهای روایت عزاداری حاجقاسم است. این موضوع زمانی مهمتر میشود که بدانیم جریان اندیشهای در ایران در برابر پدیدههای بسیار کوچکتر و بیرمقتر، واکنشهای متعدد نظری نشان میدهند اما درباره پدیده شگفتانگیز تشییع حاجقاسم سکوت میکنند. جمعآوری و انتشار خاطرهها و لحظههای خبر شهادت، عزاداری، راهپیمایی، تشییع و... از کارهای رسانهای است که هم به آثار هنری و اندیشهای مدد میرساند و هم خود سندی معتبر است برای نسلهای بعد. البته این نوع خاطرهنگاری غالبا در میان مجموعههای تاریخنگاری مهجور و پیشپاافتاده است و به همین دلیل، اهمیت جمعآوری روایتهای مردمی دوچندان میشود». بنا بر این گزارش، علاقهمندان برای اطلاع بیشتر و تهیه این کتابها میتوانند به صفحات مجازی ناشر raheyarpub@ و سایت vaketab.ir مراجعه کنند یا با شمارههای 02537746490 و 02142795454 تماس بگیرند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|