|
رشد 33 هزار واحدی شاخص بورس
شاخص کل بازار سرمایه در پایان معاملات روز گذشته با 33 هزار و 230 واحد افزایش به رقم یک میلیون و 183 هزار و 948 واحد رسید. همچنین شاخص کل هموزن با 2 هزار و 705 واحد افزایش به رقم 433 هزار و 129 واحد افزایش یافت. در جریان معاملات روز گذشته بازار سرمایه حدود 6 میلیارد سهم به ارزش تقریبی 7 هزار میلیارد تومان دادوستد شد.
ارسال به دوستان
ادعای عجیب رئیس کل بانک مرکزی:
اگر ما نبودیم دلار ۵۰ هزار تومان بود!
«وطن امروز» نقش همتی را در بروز و تشدید برخی مشکلات اقتصادی کنونی بررسی کرد
گروه اقتصادی: رئیس کل بانک مرکزی سهشنبه شب با حضور در یک برنامه تلویزیونی در تمجید از مدیریت خود در راس بانکمرکزی گفت: اگر این مدیریت نبود، تورم بالای ۱۲۰ و حتی ۱۵۰ درصد میرفت. ادعای رئیس کل بانک مرکزی مبنی بر اینکه اگر این مدیریت نبود؛ تورم بالای ۱۲۰ و ۱۵۰ درصد میرفت، ادعایی است که هر مسؤول دیگری با هر کارنامه فاجعهباری هم میتواند آن را مطرح کند، چرا که این نوع ادعاها اساسا قابل سنجش نیست. در واقع این ادعا که «اگر من نبودم، بدتر میشد»، به دلیل غیرممکن بودن راستیآزمایی آن، قابل ارزیابی نبوده و از همین رو هر مسؤولی در هر ردهای میتواند ناکارآمدیهای مدیریتی خود را با این ادعا توجیه کند. به طور مثال اگر در دولت آینده قیمت دلار به یکمیلیون تومان و نرخ تورم به 200 درصد افزایش یابد، مسؤولان اقتصادی میتوانند همین ادعا را مطرح کرده و اعلام کنند «اگر ما نبودیم، وضع از این بدتر میشد»! «وطن امروز» در گزارش حاضر، برخی شاهکارهای مدیریتی همتی در راس بانک مرکزی را برشمرده است.
رئیس کل بانک مرکزی سهشنبه شب گذشته با حضور در یک برنامه تلویزیونی، به تشریح برخی مسائل و همچنین اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار پول و ارز پرداخت. عبدالناصر همتی در این برنامه با اشاره به تلاش آمریکا برای آسیب رساندن به اقتصاد کشور گفت: ترامپ تمام تلاشش این بود با حداکثر تورم و با رشد بسیار شدید منفی اقتصادی، ایران به سمت ابرتورم و فروپاشی پیش برود. وی با اشاره به اینکه ابرتورم یعنی ماهانه ارقام بزرگی به تورم اضافه میشود، تاکید کرد: خوشبختانه در این زمینه با اراده مردم و ارکان نظام و درایت مقام معظم رهبری، آمریکاییها به هدفشان نرسیدند و ابرتورم اتفاق نیفتاد و عملا در این ۲ سال و نیم هر چه فشار آوردند، نتیجه عکس گرفتند.
همتی تاکید کرد: چون هنوز تحریمها ادامه دارد، یک چیزهایی را نمیگویم، زیرا به آمریکاییها نمیتوان اعتماد کرد. رئیس کل بانک مرکزی افزود: در ۲ سال گذشته ارقام ارزی ناشی از درآمدهای نفتی، خیلی کاهش یافته است. من یک بار هم در مصاحبهای گفتم این رقم در ۲ سال، کمتر از ۲۰ میلیارد دلار بوده است. در حالی که میانگین درآمد نفتی ما در سالهای گذشته، سالانه بالای ۴۰میلیارد دلار بود و این ۲۰ میلیارد دلار هم در اختیار کشورهایی همچون عراق و جاهای مختلفی است که نتوانستیم وصول کنیم.
وی با اشاره به اینکه شرایط سال گذشته بهتر بود، اظهار داشت: امسال 6 ماه اول شرایط بسیار سخت بود. وقتی سال ۹۷ فشار اقتصادی شروع شد و از زمانی که بنده به بانک مرکزی آمدم، سیاست این بود ارزپاشی نکنیم و اجازه بدهیم نرخ ارز در بازار تعیین شود و ما قدرت تامین نیازهای اساسی کشور را داشته باشیم و این خیلی برای ما مهم بود. استراتژی ما این بود تامین کالاهای اساسی و دارو اولویت است. رئیس کل بانک مرکزی تاکید کرد: این اولویت را نمیتوانیم برای تزریق ارز در بازار برای حفظ نرخ ارز، خرج کنیم. در حقیت ارزپاشی یک استراتژی اشتباهی بود که آمریکاییها میخواستند کل ارز را از دستمان خارج کنند. بنده و همکارانم در بانک مرکزی این شرایط را اداره کردیم. ما سال گذشته ۱۵ میلیارد دلار برای کالاهای اساسی و دارو پرداخت کردیم. امسال هم تا به الان که در خدمت شما هستم، نزدیک ۸ میلیارد دلار به کمک صادرکنندگان برای مواد اولیه تامین کردهایم. همتی همچنین گفت: ما الان اقتصاد را بدون نفت اداره میکنیم، اقتصاد بدون نفت در شرایط فشار تحریم، بسته شدن بیمهها و نفتکشها، اداره شده است. من میدانم طبقات پایین خیلی سختی میکشند، فشار روی مردم خیلی زیاد است. ما هدفمان این بود ابرتورم اتفاق نیفتد.
رئیس بانک مرکزی گفت: در سال 97 که قیمت دلار 19 هزار تومان شده بود، خیلیها به ما میگفتند «حرص نخور، نمیتوانی جلوی بازار را بگیری» و پیشبینی دلار 50-40 هزار تومانی را در همان سال مطرح میکردند ولی ما جلوی آن را گرفتیم و در یک بازه طولانی دلار را نزدیک 11 هزار تومان متوقف کردیم. وی اضافه کرد: اگر جلوی بسیاری از زیادهخواهیها و پولپاشیها را نمیگرفتیم تورم بسیار شدیدی را لمس میکردیم، به طوری که دلار بالای 50 هزار تومان و تورم فراتر از 120 تا 150 درصد پیش میرفت.
* برخی شاهکارهای مدیریتی همتی
همتی در حالی از مدیریت خود در راس بانک مرکزی تمجید میکند که تا چند هفته پیش، موانع این بانک در مسیر ترخیص کالاهای دپو شده در گمرک، باعث رشد هر چه بیشتر قیمتها در بازار داخلی شد. این در حالی بود که ستاد اقتصادی دولت پیشتر چندینبار بانک مرکزی را موظف به تخصیص ارز جهت صدور کد رهگیری برای ترخیص کالاها کرده بود. شاهکار مدیریتی دیگر بانک مرکزی که بویژه در دوران بازگشت تحریمهای آمریکا نمود یافت، بیتوجهی بانک مرکزی به راههای دور زدن تحریمها نظیر استفاده از پیمانهای پولی، رمزارزها و بویژه صرافیها برای جلوگیری از تشدید فشار تحریم بر اقتصاد کشور بود. یکی دیگر از شاهکارهای مدیریتی همتی را میتوان در وضعیت کنونی بورس هم مشاهده کرد. اسفندماه سال گذشته بود که شاپور محمدی، رئیس سابق سازمان بورس برای جلوگیری از حبابی شدن بازار سرمایه، دامنه نوسان را از 5 درصد به 2 درصد کاهش داد. بلافاصله پس از این اقدام، دولتمردان و از جمله همتی با انتقاد از این تصمیم، به حبابی شدن بورس و بر باد رفتن بخش زیادی از سرمایه مردم در این بازار دامن زدند. صرفنظر از درست یا نادرست بودن محدود شدن دامنه نوسان قیمت در بازار سرمایه، دغدغه رئیس سابق بورس نسبت به حبابی شدن این بازار درست بود. با این حال مخالفت دولت و بویژه همتی در نهایت بورس را در مسیر مخرب کنونی قرار داد.
شاهکار همتی در بازار سرمایه البته محدود به همین جا نیست. چندی پیش شورای عالی بورس طی مصوبهای دست بانکها را برای تاسیس صندوقهای سرمایهگذاری درآمد ثابت بازتر از همیشه کرد. این مصوبه اما تاثیر چشمگیری بر تسریع رشد نقدینگی در آینده خواهد داشت. صرفنظر از اثر مخرب این مصوبه، سکوت آمیخته با رضایت همتی نسبت به این مصوبه، تعجببرانگیز بود. در حالی که به نظر میرسید همتی نهتنها نسبت به عواقب خطرناک این تصمیم موضعگیری کند، بلکه به دخالت شورای عالی بورس در امور بانک مرکزی هم انتقاد کند، او هیچ واکنشی به این مصوبه نداشت.
***
[ادعای غیرقابل سنجش همتی]
ادعای رئیس کل بانک مرکزی مبنی بر اینکه اگر این مدیریت نبود، تورم بالای ۱۲۰ و ۱۵۰ درصد میشد، ادعایی است که هر مسؤول دیگری با هر کارنامه فاجعهباری هم میتواند آن را مطرح کند، چرا که این نوع ادعاها اساسا قابل سنجش نیست. در واقع این ادعا که «اگر من نبودم، بدتر میشد»، به دلیل غیرممکن بودن راستیآزمایی آن، قابل ارزیابی نیست و از همین رو هر مسؤولی در هر ردهای میتواند ناکارآمدیهای مدیریتی خود را با این ادعا توجیه کند. به طور مثال اگر در دولت آینده قیمت دلار به یک میلیون تومان و نرخ تورم به 200 درصد افزایش یابد، مسؤولان اقتصادی میتوانند همین ادعا را مطرح کرده و اعلام کنند «اگر ما نبودیم، وضع از این هم بدتر میشد»! رئیس کل بانک مرکزی البته نخستین کسی نیست که با طرح این ادعای بیاساس، سعی در توجیه وضعیت نابسامان موجود و همزمان تمجید از مدیریت خود دارد. پیش از این محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه در واکنش به انتقادها از عملی نشدن وعده دولت مبنی بر کنترل نرخ ارز پس از توافق هستهای و... اعلام کرد: اگر این دولت نبود، نرخ دلار از این هم بیشتر بود»!
ارسال به دوستان
حسن روحانی در حالی نگران ارزش پول ملی در بودجه ۱۴۰۰ شده که طی ۷ سال گذشته ارزش ریال ۶۸۱ درصد کاهش یافته است
کلاس دومی هم میداند چه بلایی سر ارزش پولی ملی آوردید!
گروه اقتصادی: حسن روحانی در حالی نگران ارزش پول ملی در پی تصمیم نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای افزایش نرخ ارز دولتی از 11500 به 17500 تومان شده که در طول دوره ریاستجمهوری خود رکورددار بیشترین کاهش ارزش پول ملی نسبت به دلار بوده است.
به گزارش «وطن امروز»، حسن روحانی دیروز نقدهای غیرکارشناسی نسبت به اصلاحات بودجه در مجلس شورای اسلامی داشت. وی گفت: در لایحه بودجه جای ادبیات غیرکارشناسی و اتهامات نیست. من ۲۷ سال است در بودجه هستم و برای نخستینبار امسال من ادبیاتی را میبینم که ناپسند است. ۲۰ سال نماینده مجلس بودم. ۷ سال گذشته در دولت یازدهم و دوازدهم هم ما به مجالس گذشته لایحه دادیم اما در سال بیستوهشتم این تجربه ما امسال با همیشه متفاوت است؛ چرا اینگونه است؟ وی با بیان اینکه جای ادبیات سیاسی در بودجه نیست، گفت: بودجه جای اعداد و ارقام و محاسبه و قانونگذاری برنامه سال آینده و حساب و کتاب است. جای شعار نیست که من شعار بدهم یا آنها شعار بدهند. چه فایده دارد؟! من بلدم همه شعارها را جواب بدهم ولی مردم اینها را از من نمیخواهند که آنها شعار بدهند. من جواب بدهم. مردم بودجه خوب و زندگی بهتر و معیشت میخواهند.
رئیسجمهوری با اشاره به نظر دولت درباره سهم نفت در بودجه گفت: در بودجه برای نفت ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه گذاشتیم و خواستیم اعلام کنیم فشار حداکثری و تحریم شکست خورد اما برخی توجه نکردند معنی آن چیست، گفتند آیا میتوانید ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه را بفروشید؟ روحانی ادامه داد: ما گفتیم سال آینده ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت میفروشیم که ماحصل آن ۱۹۹ هزار میلیارد تومان است. آقایان آمدند ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه را کردند یک میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه. بعد به جای ۱۹۹ هزار میلیارد تومان شده ۲۳۰ هزار میلیارد تومان. چشمبندی عجیبی شد. نفت کم شد اما پول آن بالا رفت. این چطور چشمبندیای بود که انجام گرفت؟ ما ۱۹۹ هزار میلیارد تومان گذاشتیم، اینها در کمیسیون تلفیق ۲۳۰ هزار میلیارد تومان کردند و میزان وابستگی بودجه به نفت را ۳۱ هزار میلیارد تومان اضافه کردند. رئیسجمهوری گفت: هر کسی ۴ عمل اصلی را بلد باشد و کلاس دوم دبستان باشد میتواند محاسبه کند که شما چه کردید. ما نفت را بر مبنای ۱۱۵۰۰ تومان حساب کردیم، شما قیمت دلار را 17500 تومان حساب کردید، این که خیلی ساده است آدم ارزش پول ملی را کم کند. شما ۶۰۰۰ تومان ارزش پول ملی را کم کردید تا حساب و کتابتان جور باشد و بعد میگویید ما نگفتیم قیمت دلار ۱۷۵۰۰ باشد. پس این دم خروس است و این حرفها با قسم حضرت عباس جور درنمیآید.
علی نیکزاد، نایبرئیس مجلس شورای اسلامی به این اظهارات و اهانت روحانی به نمایندگان مردم واکنش نشان داد و گفت: مدعیان بودجهنویسی مسبب وضع فعلی مردم ایران هستند. وی افزود: کسی حق اهانت به نمایندگان و مجلس را ندارد، کسانی که ادعا میکنند خیلی بلدند و باسوادند، این وضع را برای مردم بزرگ ایران به وجود آوردهاند؛ رئیسجمهور حق نداشته در جلسه امروز(دیروز) هیأت دولت به مجلس اهانت کند.
* شما از ارزش پول ملی نگویید!
حسن روحانی در حالی از ارزش پول ملی میگوید که بررسیها نشان میدهد از نیمه سال 92 که وی به عنوان رئیسجمهور فعالیت خود را شروع کرده تاکنون ۶۸۱ درصد از ارزش پول ملی کاهش یافته است. اساسا روسای بانک مرکزی دولتهای یازدهم و دوازدهم هیچ برنامهای برای حفظ ارزش پول ملی نداشتهاند و حتی تا حدودی این بازار را تبدیل به محلی برای سرمایهگذاری کردهاند.
* اوهامبافیهای 3/2 میلیون بشکهای
فارغ از مناسب یا غیرمناسب بودن اصلاحاتی که کمیسیون تلفیق در بودجه ایجاد کرده است، باید به این موضوع توجه داشت که اگر هماکنون هم شاهد نارساییهایی در اصلاحات بودجه هستیم ناشی از ضعف ساختاری اصل لایحه بودجه و سیاستگذاری اقتصادی سالهای اخیر است.
اگر دولت دست از خیالبافی توافق هستهای و برداشته شدن تحریمها برمیداشت و ایضا اگر وهمانگاری فروش 3/2 میلیون بشکهای نفت را در بودجه نمیکرد دیگر احتیاجی نبود برای تامین منابع، نمایندگان دست به دامان افزایش قیمت ارز شوند.
از سوی دیگر اگر در سالهای اخیر دولت طی اقداماتی منسجم و منظم سهم مالیات را از بودجه افزایش داده بود، دیگر احتیاجی به سر و کله زدن درباره قیمت ارز نبود.
شرایط کنونی ماحصل عملکرد 7 ساله دولتی است که از قصد و خودخواسته، سهم نفت را از بودجه کاهش نداده است تا همیشه زمینهای برای مذاکره وجود داشته باشد و از این طریق بتواند به خواستههای سیاسی و انتخاباتی خود برسد.
ارسال به دوستان
اخبار
گزارش مرکز آمار از رشد تورم در دیماه
تورم نقطه به نقطهبه 2/46 درصد رسید
مرکز آمار گزارش تورم آذرماه سال 99 را روز گذشته منتشر کرد. طبق اعلام مرکز آمار، تورم ماهانه در دیماه سال جاری 8/1 درصد بود که نسبت به ماه قبل از آن 2/0 واحد درصد کاهش نشان میدهد. بنا بر اعلام این مرکز، تورم 12 ماه منتهی به پایان آذرماه سال جاری (تورم سالانه) با 7/1 درصد افزایش نسبت به آذرماه، به 2/32 درصد رسید. همچنین تورم نقطه به نقطه دیماه سال جاری با 4/1 واحد درصد افزایش نسبت به آذرماه به رقم 2/46 درصد رسید.
***
استعفای رئیس سازمان بورس پذیرفته شد
عضو ناظر شورای عالی بورس در گفتوگو با تسنیم گفت: در جلسه اخیر شورای عالی بورس، استعفای قالیبافاصل پذیرفته شد. بر این اساس مقرر شد ظرف مدت 15 روز جانشین یا سرپرست جدید سازمان بورس و اوراق بهادار تعیین شود. محسن علیزاده همچنین درباره شایعات مطرح شده درباره استعفای وزیر اقتصاد بعد از جلسه اخیر ستاد اقتصادی دولت گفت: فعلا چنین بحثی مطرح نشده و وزیر اقتصاد به فعالیت خود ادامه خواهد داد.
***
بانک مرکزی ارز کامیونهای وارداتی دست دوم را تخصیص داد
مشاور نوسازی ناوگان فرسوده جادهای سازمان راهداری و حملونقل جادهای درباره ترخیص ۲ هزار دستگاه کامیون دست دوم اروپایی از گمرکات کشور گفت: ثبت سفارش ۱۳۰۰ دستگاه کامیون نهایی شد و در حال حاضر در مراحل تخصیص ارز قرار دارد. صدرالله بمانا در گفتوگو با مهر افزود: بانک مرکزی تخصیص ارز تعدادی از این کامیونها را تأیید کرد و مابقی را نیز به مرور تأیید میکند. وی همچنین در پاسخ به این پرسش که چه زمانی شاهد ترخیص این خودروها از گمرک خواهیم بود، گفت: پیشبینی ما این است اگر واردکنندگان تأییدیههای ارزی از بانک مرکزی بگیرند و همچنین گواهیهای اسقاط را تهیه کنند، تا پایان سال بتدریج کار ترخیص انجام شود. بمانا ادامه داد: شرکتهای خدماتی باید قطعات را آماده کنند و واردکننده نیازی نیست قطعات را خودش وارد کند؛ ضمن اینکه این کامیونها از سوی تولیدکننده در اروپا، بعد از ۲ یا ۳ سال فعالیت، اوورهال میشود و سپس به صورت اجاره به شرط تملیک (لیزینگ) به شرکتهای حملونقل میفروشند. وی درباره برندهایی که قرار است وارد شود، خاطرنشان کرد: تعداد کمی از کامیونهای وارداتی، بنز است مابقی ولوو، داف و رنو است. شخص حقیقی یا حقوقی مالک خودروی فرسوده میتواند تا ۱۰ دستگاه وارد کند.
***
30هزار فقره تسهیلات بانک پارسیان به مددجویان کمیته امداد امام
تفاهمنامه سهجانبهای بین بانک پارسیان، کمیته امداد امام خمینی(ره) و صندوق قرضالحسنه بانک پارسیان امضا شد. هدف اصلی امضای این تفاهمنامه،تامین هزینه ۱۰۰ میلیارد تومانی تکمیل لولهکشی گاز مناطق مسکونی30هزار مددجوی کمیته امداد امام خمینی(ره) است. مدیرعامل بانک پارسیان در مراسم امضای این تفاهمنامه، اجرای مسؤولیتهای اجتماعی را یکی از اولویتهای مهم بانک پارسیان دانست و تصریح کرد: حمایت از سازمانهای مردمنهاد مانند کمیته امداد، سازمان بهزیستی، انجمنهای مددکاری و همچنین ساخت مدرسه در مناطق محروم و آسیبدیده از سیل و زلزله و راهاندازی پویشهای اجتماعی به صورت جدی از جمله اقداماتی است که طی سالهای اخیر توسط بانک پارسیان انجام شده است. کورش پرویزیان همچنین از پرداخت 30000 فقره تسهیلات به مددجویان کمیته امداد امام خمینی(ره) خبر داد و گفت: از آقای بختیاری و مجموعه کمیته امداد تشکر میکنم که این فرصت را برای بانک پارسیان و کارکنان آن فراهم کردند که در این کار خیر و خداپسندانه سهیم شده و سبب فیض و برکت برای سهامداران و مشتریان شوند. رئیس کمیته امداد نیز در این مراسم با تقدیر از بانک و صندوق قرضالحسنه پارسیان به منظور همکاری با کمیته امداد در اجرای لولهکشی گاز منازل مددجویان گفت: اختصاص 100 میلیارد تومان تسهیلات قرضالحسنه از سوی این بانک برای خانوادههای تحت حمایت کمیته امداد، کار ارزشمندی است که امیدواریم بزودی شاهد برکات آن باشیم. شایان ذکر است بر اساس تفاهمنامههای همکاری مشترک بانک پارسیان و بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام(ره) از سوی بانک پارسیان تاکنون 12هزار و500 میلیارد ریال تسهیلات قرضالحسنه اشتغال به 35 هزار طرح اشتغالزایی اجتماعمحور بنیاد برکت پرداخت شده است.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|